Mundo Deportivo: Valencia wil Jasper Cillessen aan Ajax verkopen

Zaterdag, 2 mei 2020 om

Valencia wil Jasper Cillessen aan Ajax verkopen, zo verzekert Mundo Deportivo zaterdag. De Spaanse sportkrant schrijft dat de geruchten over een transfercarroussel rondom André Onana, Neto en Cillessen maar deels op waarheid berusten. Barcelona zou inderdaad Neto, de stand-in van Marc-André ter Stegen, al na een jaar willen verkopen, maar juist niet de doelman van Ajax als vervanger willen aantrekken.

Mundo Deportivo stelt dat Valencia ya se ha cansado de Cillessen: de Oost-Spaanse club is naar verluidt nu al uitgekeken op de Oranje-international, die een jaar geleden van Barcelona overkwam, waarna Neto de omgekeerde weg bewandelde. Voor Cillessen werd een bedrag van 35 miljoen euro overgemaakt; Neto kostte de Catalanen 26 miljoen euro, exclusief 9 miljoen euro aan variabele bonussen.

Cillessen heeft geen makkelijk eerste jaar in dienst van Valencia: mede door blessureleed, de concurrentiestrijd met Jaume Domènech én een trainerswissel staat de teller vooralsnog op 22 duels in alle competities. Mundo Deportivo verzekert dat Valencia de Nederlander aan Ajax wil verkopen en Neto na een jaar wederom in de armen wil sluiten. In Mestalla gaat men ervan uit dat Barcelona vervolgens Onana als vervanger van de Braziliaan zal aantrekken, maar in het Camp Nou voelt men meer voor promotie van jeugdkeeper Iñaki Peña.

Het is maar de vraag of Ajax, Valencia en Barcelona elkaar in financieel opzicht zullen vinden. De Catalanen vragen 20 tot 25 miljoen euro voor Neto; een bedrag waar Valencia alleen aan zal willen voldoen als men een soortgelijk bedrag voor Cillessen vangt. Het is onwaarschijnlijk dat Ajax tot dergelijke hoogtes wil gaan om de Nederlander terug naar Amsterdam te halen, voor zover er überhaupt sprake is van interesse.

Mundo Deportivo schrijft tot slot dat het management van Neto, die slechts in vier duels van Barcelona onder de lat stond, de mogelijkheden op de transfermarkt onderzoekt én op de hoogte is van interesse van enkele clubs. Het is echter nog wachten op een formeel bod. Het valt ook niet uit te sluiten dat Barcelona de dertigjarige doelman als wisselgeld in een bepaalde deal wil gebruiken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door dentennisser)

Wanneer hij voor een lage prijs kan worden gekocht dan zou ik het overwegen. Anders zijn er betere opties. Misschien dat hij in de eredivisie weer wat vertrouwen krijgt.

2 mei 2020 om 12:10

NL/ dit is echt een hele goede optie hoor, Jasper liet bij barcelona ook hele mooie dingen zien, zijn Valencia avontuur is wat minder helaas maar je kan niet overal tot je recht komen denk ik dan maar. Ajax moet echt werk van hem gaan maken, hij is ook iemand met ervaring en ik kan me voorstellen dat Ajax weer veel jonge jongens gaat opstellen straks

2 mei 2020 om 12:18

Waarom? Onana is nog niet weg. Dan ga je geen Cillessen halen. Mensen denken echt dat het geld op de rug groeit en je zo even 2 eerste keepers in je team kan hebben. Zolang Onana niet weg is geen keeper halen. Punt.

2 mei 2020 om 21:50

Onana gaat sowieso weg. Die biedt zichzelf aan bij clubs

Ik zou Jasper niet terug willen zien bij Ajax. Bij Valencia heeft hij geen potten kunnen breken en sinds zijn transfer naar Barcelona stijgt het ook een beetje naar zijn hoofd. Ik zou een Sergio Padt van Groningen terughalen. Kent de club en keept al twee seizoenen zeer stabiel.

2 mei 2020 om 11:30

Als je juist een eredivisie keeper wil halen zal je juist bizot moeten halen. Vind ik echt beter dan padt. Ik zou als Ajax zijnde gaan voor bizot of Cillessen. Of een jong talent met veel potentie.

2 mei 2020 om 11:41

haha ja en bizot kent de club ook zoals ze allemaal de club kennen.ajax moet neto dan maar gewoon halen in dit verhaal

2 mei 2020 om 14:01

Bizot lijkt mij ook een betere keeper dan Padt. Ik vindt Padt bij Groningen ook net een beetje slungelig overkomen.

2 mei 2020 om 16:13

Dat is allemaal 2e garnituur en niet het niveau dat Ajax moet nastreven, gewoon uit het buitenland scouten zoals ze dat nu met Onana hebben gedaan

2 mei 2020 om 11:34

Jasper kent de club ook hoor? Bovendien schat ik Jasper toch echt wel een paar niveaus hoger in dan Sergio, al zou ik Sergio prima als tweede doelman willen zien. Heb er meer vertrouwen in dan in ons huidig keepers gilde.

2 mei 2020 om 11:47

Als argument aanhalen dat hij het niet bij Valencia heeft kunnen laten zien is wat krom... slagen in de La Liga is 100x moeilijker dan onze matig competitie. Hij heeft het notabene hier al laten zien.. en dan zou je nog als argument terug kunnen geven:"maar de CL is wel hoog niveau" klopt, maar als Ajax het moet hebben van zn keeper gaat er iets niet goed.. niveau cillessen is zo'n beetje max haalbaar voor Ajax. Een 2e Onana komt er niet.

2 mei 2020 om 12:11

Youknow/ Bij Valencia kreeg hij amper vertrouwen van die coach, die wisselde zijn keeper zowat iedere wedstrijd om, dat gaat knagen aan je als speler. Ajax zou de perfecte stap zijn voor hem, dit zijn jongens die Nederland echt nog iets te bieden hebben

Was echt niet goed genoeg voor Valencia. Als je al door Jaume op de bank word neergezet kun je maar beter vertrekken.

2 mei 2020 om 11:33

Hij verloor zijn basisplek door een blessure, maar hij had zijn basisplek voor het corona gebeuren alweer terug. Hij keepte alles tot en met december -> raakte geblesseerd. Vervolgens die maand gemist door een blessure. Kwam in januari weer terug toen Jaume een paar goede wedstrijden keepte. Zat 5 wedstrijden op de bank waarna hij zijn basisplek weer terug kreeg toen Jaume slecht begon te keepen. Heeft van al zijn wedstrijden bij de selectie zo ongeveer 80% gespeeld en de wedstrijden die hij niet speelde waren vlak nadat hij terug kwam van een blessure.

2 mei 2020 om 11:46

Toch is het duidelijk dat hij niet onbetwist eerste doelman van Valencia was. En met alle respect voor Domenech, maar dat is gewoon een matige doelman. Hij heeft dus echt absoluut niet gebracht wat er van hem (en een doelman van 35 miljoen in het algemeen) verwacht werd. Ik kan dus zeker de scepsis bij @Sander1410 snappen.

2 mei 2020 om 12:13

Dat zeg ik niet, maar iedereen doet net of hij obv zijn kwaliteiten is gepasseerd, wat niet zo is. Daarnaast zegt die transfersom vrij weinig aangezien het duidelijk was dat die transfer Cillessen-Neto er 1 was om voor de 1 de boekhouding rond te krijgen (transfer 31 juni) en voor de ander om alvast een positieve balans te hebben voor het nieuwe boekjaar (transfer 1 juli). Het was in principe gewoon een ruil om met de FFP te sjoemelen.

2 mei 2020 om 12:13

Tuurlijk moet je je altijd afvragen of Jasper nog wel een volle impact kan maken op een club, maar dit is voor Ajax gewoon een prima vervanger voor Onana, ik kan me niet voorstellen dat Ajax deze kans laat schieten, en Valencia wil natuurlijk financieel een slag slaan

Met Cillessen in doel gaat Ajax er op die positie er flink op achteruit. Ik ben eerlijk gezegd nooit echt een fan geweest van hem vanwege zijn kwaliteiten en uitstraling. Heeft het in het begin van zijn carriere leuk gedaan, maar bij Valencia heeft hij eindelijk weer de kans gekregen om eerste keeper te zijn en is hij door het ijs gezakt. In interviews kan hij ook heel slecht tegen kritiek. Ik zou dan lekker Bizot proberen te kopen als ik Ajax was.

2 mei 2020 om 12:58

Tuurlijk ga je erop achteruit. Je gaat geen vervanger vinden voor Onana waarbij je niet een heel stuk achteruit gaat. Onana is gewoon een hele goede keeper.

2 mei 2020 om 20:13

Andres, Onana is echt een buitengewone keeper en wanneer hij vertrekt zul je er waarschijnlijk altijd op achteruit gaan. Toch zou ik Cillessen graag terug zien bij Ajax. Heeft het altijd goed gedaan en kent de club. Bij Valencia was het niet zijn beste periode maar bij Barca heeft hij hele goede wedstrijden gekeept met weinig ritme en een ervaren doelman is toch wel belangrijk als je meerdere spelers gaat kwijtraken. Dat gezeik over zijn uitstraling neem ik dan wel op de koop toe 😂

Ietwat mindere reflexen, maar wel betrouwbaarder en minder rare fratsen dan Onana. Ik zou Cillessen graag terugzien, maar dan moet er ook wel ergens een leiderstype gevonden worden; Onana jaagt het team nog wel eens goed aan.

2 mei 2020 om 11:44

HupvandeDonk. Haha absoluut niet betrouwbaarder. Verre van zelfs. Onana is na vd Sar veruit de beste keeper die Ajax gehad heeft. En dan niet alleen op gebied van reflexen, maar overall. Cillessen komt niet in de buurt van zijn kwaliteiten. Ajax gaat ook niet iemand aantrekken die gelijk op dat niveau zit, dus dat is niet erg, maar ik zie wel graag een talentvollere keeper dan Cillessen komen.

2 mei 2020 om 11:45

Ik vertrouw anders blind op Onana. Hij is een betrouwbaardere keeper dan Cillessen.

2 mei 2020 om 11:50

Ik vind Cillessen ook wel wat rare fratsen hebben. Ander soort fratsen wel, maar hij heeft ze zeker. onzeker opgefokt mannetje vind ik het maar, met een overschatting van zijn eigen kunnen.

Ik mag toch hopen dat dit niet waar is. Cilessen was een prima doelman maar zijn karakter vind ik helemaal niks. Die jongen kan zo slecht tegen kritiek en kijkt zo vreselijk arrogant uit zijn ogen dat het mij zelfs als Ajacied stoort. Zijn interviews zijn ook vaak verschrikkelijk! Verder weet je ook dat hij geen penalty voor je gaat pakken. Als Ajax hier 20 miljoen voor over heeft zijn ze echt helemaal de weg kwijt

2 mei 2020 om 11:46

Die interviews zijn vaak verschrikkelijk inderdaad. Ziet elke verslaggever als een persoon die hem met de grond gelijk wil maken, waardoor je vooraf dus al weet wat voor gesprek het gaat worden.

2 mei 2020 om 12:42

Ik snap wat jullie hier zeggen, maar bij Cillessen is het anders dan bij andere spelers. Ik zou als ik Cillessen ook gek worden van al die interviewers. Cillessen vind ik erg onderschat. Hij lijkt maar niets goed te doen en hii is bij Valencia niet op kwaliteiten er uit gespeeld maar door zn blessure. Bij interviewers wordt hij nooit een keer gecomplimenteerd. Wie stond er nou op doel in 2014? Even om alles in een zin duidelijk te maken: bij Cillessen gaat het er altijd over dat hij nooit penalties pakt en dat is het enige waar hij vragen over krijgt ongeveer. Ik vind dat hij wat meer krediet mag krijgen. Ik vind dat hii soms onhandige opmerkingen maakt maar hij wordt wel erg gezocht. Zelfde met Veltman of een Blind maar die weet daar wat beter mee om te gaan.

Ik snap het wel. Reservekeeper Domenech is niet eens zo heel veel minder. Verkoop Cillessen voor 20 miljoen en haal een nieuwe goedkope reservekeeper. Dan heb je een groot deel van de gemiste inkomsten door Corona terug en ga je er niet eens zo heel erg op achteruit!

2 mei 2020 om 12:13

Tegen/ Dat lijkt idd het plan van Valencia te zijn, die kunnen het geld prima gebruiken

De krant schrijft zelf al dat het slechts geruchten zijn. Ik denk dat het voor Jasper en Ajax geen negatieve stap zal zijn al denk ik dat Cilissen zijn carrièrepad anders had ingevuld toen hij richting Barça ging.

Prima opvolger van Onana. Een vervanger van onana vind je niet met het budget van Ajax. Zo’n schot in de roos als met het koopje Onana lukt niet gauw nog een keer. Als je dan de beste van Nederland kunt terughalen is dat perfect. Ik zeg doen.

2 mei 2020 om 11:57

Is hij nog de beste keeper van Nederland? Hoe gek het ook klinkt maar ik denk dat als bizot bij Ajax of psv had gekeept er heel anders over gedacht wordt... ik hoop dat hij naar Ajax komt en dan ben ik overtuigd dat hij op t ek 1e keeper is en niet cillessen.

Ik denk dat cillessen bij ajax zijn oude niveau wel weer terug kan krijgen. Ajax is vertrouwelijk en hij ken de druk bij ajax. Ik lees. Ook veel over de namen bizot of padt dat zijn allebij leuke keepers voor az of Groningen. Maar die zijn niet voor niks weg bij ajax. Als ze zo goed waren hadden ze wel eerder bij ajax geslaagd.

2 mei 2020 om 14:12

ik zie nog steeds hetzelfde niveau bij Cillissen als bij Ajax alleen nu keept hij wekelijks op een niveautje hoger en is dat niveau niet meer goed genoeg

Als Valencia slim is proberen ze een ruildeal, Cillessen + geld voor Onana. Maar dan moeten beiden spelers nog wel willen natuurlijk, dat lijkt me lastiger.

Lijkt me met de huidige situatie niet realistich dat Ajax om en nabij de 30 miljoen gaat betalen voor een speler en laat staan voor een keeper.

Cillessen kan alleen redelijk keepen wanneer zijn team wat behoudend speelt zodat hij niet alleen is. Als het team te aanvallend speelt heeft Cilissen meestal probleem, denk aan de periode van Frank de Boer bij Ajax. En van Gaal tijdens het WK in Brazilië en Zuid Afrika. Cillessen is tactisch als keeper niet zo sterk en heeft het gebrek aan de slimheid en het uitstraling van rust. Bij hem nog nooit het idee dat hij sterk is in een één tegen één duels. Dat is heel belangrijk als je bij Ajax keept.

Die Cillessen is de slechtste keeper die Valencia de afgelopen 30 jaar heeft gehad. Neto en Jaume zelfs zijn 100 keer beter !! Nog ene die met pek en veren mag vertrekken uit Valencia, het grote blunderboek van het huidige rotslechte bestuur krijgt hierbij alweer een hoofdstuk extra. Wat een grap toch om die in te ruilen voor Neto 😤😤

Cillissen heeft zijn beste tijd gehad. Daarnaast vertraagd hij het spel door veels te lang de bal aan de voet te houden en pas te trappen als de spits er is met alle gevolgen van dien. En elke penalty tegen is een 100% goal tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Getafe4612
7.Valencia42-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Dani ParejoMiddenvelder258
Ferran TorresMiddenvelder254
D. WassMiddenvelder251
M. GómezAanvaller229
RodrigoAanvaller212
Gabriel PaulistaVerdediger241
K. GameiroAanvaller195
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Jan Vertonghen kan zijn loopbaan ook verder zetten bij een nieuwe club in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren