Van Dijk als voorbeeld in jacht op ‘ultiem doel’: ‘De beste door die overstap'

Vrijdag, 1 mei 2020 om 14:26Rian Rosendaal • Laatste update: 15:17

Niklas Süle was bij Bayern München een vaste waarde in het centrum van de defensie, tot een zware kruisbandblessure de 24-jarige verdediger in oktober vorig jaar ver terugwierp. Het laatste halfjaar stond hierdoor in het teken van herstellen en weer helemaal fit worden, al is het vanwege de coronacrisis nog niet helemaal duidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken. Süle hoopt sterker dan ooit terug te keren, met Virgil van Dijk als een van zijn grote voorbeelden.

De ambitieuze Süle wil nog steeds de ‘beste verdediger ter wereld’ worden en verwijst in een interview op de website van Bayern naar de route die Van Dijk in de afgelopen jaren heeft afgelegd. "Van Dijk ging op zijn 27ste naar Liverpool en groeide met die overstap uit tot de allerbeste verdediger die er momenteel is. Net voor zijn dertigste heeft hij de absolute top bereikt." Süle denkt daarom dat zijn beste jaren nog moeten komen. "Vanaf je 25ste kom je in de beste fase van je loopbaan terecht. Je beschikt dan over de nodige ervaring en je bent daarnaast topfit."

Alphonso Davies: 'Spelen voor Bayern is een droom die uitkomt'

Süle, die bij Bayern vastligt tot medio 2022, heeft een duidelijk doel voor ogen. "In de komende twee of drie jaar wil ik de volgende grote stap zetten", zo benadrukt de verdediger van der Rekordmeister. "Ik ben pas tevreden als de mensen mij als de beste verdediger ter wereld beschouwen. Dat is het ultieme doel." Süle speelt al bij een topclub, terwijl Van Dijk een tussenstap maakte bij Southampton. "En bij Liverpool is hij alleen maar beter geworden. Bij Bayern heb ik alle mogelijkheden om ook steeds beter te worden. Ik moet keihard blijven werken, dan is het vervolgens helemaal aan mij of ik wel of niet de beste verdediger ter wereld word."

Het is niet de eerste keer dat Süle Van Dijk aanhaalt, want in september vorig jaar, voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tussen Duitsland en het Nederlands elftal (2-4), was de Bayern-stopper ook al lovend over de kwaliteiten van de Nederlander. "Zijn fysieke voorkomen is ongekend. Ik heb weleens mandekking tegen hem moeten spelen (In het Champions League-duel tussen Bayern en Liverpool in 2019, red.) en daarbij merkte ik wat een kerel het is. Terwijl ik zelf toch ook geen kleintje ben", zo liet de 1,95 meter lange Süle destijds optekenen in de Duitse media.


Poll

Vind jij Niklas Süle nu al van het niveau Virgil van Dijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door arepa)

Süle is een hele goeie verdediger en ook erg compleet, lijkt in mijn opzicht best op Van Dijk maar heeft nog net hetzelfde niveau nog niet.

1 mei 2020 om 15:06

Om eerlijk te zijn zie ik hem dat sws niet halen. Van Dijk blinkt gewoon echt uit in bepaalde aspecten. Dat deed hij al bij Celtic, daarna bij Southampton en nu bij Liverpool. Die bepaalde kwaliteiten zijn uniek. Süle zie ik meer als een allround goede verdediger, maar zie hem niet het rijtje Ramos, van Dijk, Chielini etc halen.

Het is voor Süle natuurlijk even afwachten hoe hij echt terug komt van zijn kruisbandblessure, want dat zijn gewoon erg vervelende blessures. Vooralsnog is dit zijn 1e echt grote blessure, dus dat stemt mij nog hoopvol dat hij terug kan keren en door blijven groeien. Anders ligt het Badstüber traject ook nog op de loer en dat zou enorm zonde zijn. Qua kwaliteiten vind ik Süle in ieder geval echt een uitstekende verdediger. Welk niveau hij uiteindelijk echt gaat halen is koffiedik kijken, maar Bayern heeft in ieder geval een geweldige speler in handen.

Jongen heeft zich stormachtig ontwikkeld vóór zijn blessure. Wat een beest is dit. Kwam om te leren van Boateng en Hummels, speelde ze (gouden duo, en wereldkampioenen) Vervolgens met twee vingers in de neus uit de basis. Is de grote leider achterin bij Bayern en het Duitse elftal. Jonge is hier te bescheiden. Tegenwoordig moet volgens mij roepen dat je de beste bent, of moet je per se in de PL voordat mensen naar je omkijken. Zelfde met Davies, iedereen die de Bundesliga een beetje volgt zag zijn stormachtige ontwikkeling. Merk overigens vaker dat mensen heel verbaasd zijn hoe goed sommige spelers zijn zodra ze pas in Engeland of tegen een Engelse clubs spelen. Zal wel te maken hebben met de kijkersaantallen dan.

1 mei 2020 om 16:13

Ik vind het argument over Davies een beetje makkelijk. Die jongen was aanvaller en wordt momenteel omgeschoold tot back. Verdedigend is er wel het 1 en ander aan te merken op Alphonso Davies, terwijl hij aanvallend goed is. Als die jongen moet gaan verdedigen, komt hij geheid in de problemen. Dat neemt niet weg dat Davies een uitstekend talent is. Bovendien vind ik niet dat spelers uit de Bundesliga meer of minder onderschat worden dan in andere competities.

1 mei 2020 om 16:33

Enige wat je op Davies kan aanmerken is dat hij positioneel nog wel eens fout kan staan. Iets wat hij met zijn snelheid zonder moeite weet te corrigeren. Zijn defensieve kwaliteiten verder zijn echt top, wat toch verrassend is gezien zijn leeftijd en ervaring op die positie.

1 mei 2020 om 17:04

De reden waarom iedereen enthousiast is over Davies is juist de compleetheid van die jongen. Aanvallend top, maar verdedigend is die jongen ook echt top. Die jongen heeft Sancho het snot voor ogen gespeeld waardoor hij na 50 minuten eruit is gehaald. Enige wat aan te merken is, zoals Isimic zegt, dat hij positioneel af en toe verkeerd staat. Wat niet zo gek is aangezien het niet van nature zijn positie is. Reden waarom ik Davies noem is dat men in de Bundesliga allemaal zag hoe bizar goed die jongen is. Dat werd weggewuifd en na een rush tegen Chelsea zeggen diezelfde mensen dat hij nu een van de beste op zijn positie is. Zo kan ik nog een aantal namen noemen.

Vind Sule wel echt een beest hoor en sowieso top-10 cv momenteel samen met Van Dijk, Koulibaly, Gimenez, Varane, Ramos, Upamecano, Chielini (mits die er nog bovenop komt), Hummels en Pique.

Ik kan niet in de toekomst kijken, dus ik heb geen idee waar het plafond van Sule ligt. Ik had ook niet verwacht dat Van Dijk zo goed zou worden. Ik vind Sule in ieder geval een uitstekende verdediger. Fysiek sterk en puur verdedigend absoluut geschikt voor de wereldtop. Aan de bal is hij redelijk en daar is het nog wel voor verbetering vatbaar. Hij maakt op dat gebied nog vaak de verkeerde keuzes, maar misschien kun je dat aan ervaring wijten.

1 mei 2020 om 19:31

Sule is best kalm aan de bal en dat is genoeg met Lucas Hernandez aan zijn zijde. Lucas doet het voetballende gedeelte wel, net zoals Blind dat deed naast De Ligt. De Ligt is ook wel kalm aan de bal maar niet heel goed en naast Blind was het daarom top. Met Lucas en Suele hebben we goud in handen voor de komende 10 jaar.

Is dit dan een open sollicitatie van Sule om bij LFC te mogen spelen? Hoeft van mij niet,ik snap dat hij evengoed als Virgil wil worden,maar heeft dan nog een hele lange weg te gaan. Van Dijk,gomez,matip kunnen nog jaren vooruit.

1 mei 2020 om 17:07

Sule is anders beter dan Gomez en Matip naar mijn mening. Zo geweldig goed vind ik die laatste twee nou ook weer niet. Gomez is wel een groot talent, maar maakt nog te veel fouten.

1 mei 2020 om 18:06

Ja je hebt nu 1 echte leider achterin. Als je twee van dat soort bazen heb wordt je echt (nog meer) onverslaanbaar

1 mei 2020 om 19:21

Uit je reactie kan ik concluderen,dat je Liverpool niet al teveel ziet spelen... Gomez wordt zo langzamerhand een onmisbare factor in de basiself. Nog meer onverslaanbaar worden...kan dat nog ?

1 mei 2020 om 19:48

Dan kan ik uit jouw reactie concluderen dat je als supporter wellicht een vertekend beeld hebt. Ik kijk bijna net zoveel wedstrijden van Liverpool als van de club waarvan ik supporter ben. Gomez maakt nog genoeg fouten en dat is ook niet vreemd als je pas 22 jaar bent.

2 mei 2020 om 04:00

Elke verdediger maakt wel eens een fout. Zelfs Vvd. Gomez heeft nu al laten zien dat hij het wereldniveau kan aanraken. Wereldtalent en zou hem met niemand willen ruilen. Sule is inderdaad dan Gomez, en Sule is al een wereldverdediger maar dat gaat Gomez ook worden als hij fit blijft.

2 mei 2020 om 17:43

Ik zie hier geen sollicitatie. En er is ook geen reden om Bayern voor Liverpool in te ruilen. Sportief niet en financieel ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 januari
Feyenoord zet alles op alles voor de handtekening van Aliou Balde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren