Mulder tipte twee Ajax-spelers bij Schalke: ‘Dat waren wel persoonlijkheden’

Vrijdag, 1 mei 2020 om 11:34Yanick Vos • Laatste update: 11:38

Youri Mulder is niet verrast door de financiële problemen bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen is door de coronacrisis in zwaar weer terechtgekomen en zou op omvallen staan. Mulder, tussen 1993 en 2002 speler van de Bundesliga-club, leeft mee met zijn voormalig werkgever, maar geeft in gesprek met Voetbal International aan dat er al jaren wanbeleid wordt gevoerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door theedge)

Prachtige titel weer zeg!!vind het ook wel zonde het Schalke van de laatste jaren. Dit seizoen boven verwachting goed maar de jaren hiervoor belabberd. Terwijl het echt een waanzinnig grote club is die eigenlijk ieder jaar om de prijzen zou moeten meespelen.

2 mei 2020 om 18:10

Vorig seizoen inderdaad belabberd maar daarvoor toch tweede. Niet zo slecht voor een club als Schalke. Al was het spel vaak niet best.

Is Zyiech nou echt een persoonlijkheid? Met alle respect, maar als het niet loopt is hij de eerste die gaat zitten zeuren of verongelijkt over het veld gaat lopen. Van een persoonlijkheid verwacht ik juist iemand die in dat soort tijden het beste naar bovenhaalt en als een man voor de ploeg gaat staan. Ik zie dat niet bepaald in Zyiech. Dat het geen doorsnee persoon is, daar ben ik het mee eens maar dat maakt je niet meteen een persoonlijkheid in mijn ogen.

1 mei 2020 om 11:53

In het veld oogt hij soms nonchalant waardoor ik je mening begrijp. Maar alle verhalen van ploeggenoten zijn lovend, hij neemt jonge spelers onder zijn vleugel. Helpt andere binnen en buiten het voetbal en trekt zijn eigen plan dat niet alleen gedreven is op geld. Voor mij ben je dan wel degelijk een persoonlijkheid.

1 mei 2020 om 12:14

Nonchalant wil ik het niet noemen. Het kom dan meer op mij over dat hij energie vreet van zijn medespelers ipv dat hij zijn medespelers energie geeft. Omdat hij er dan bijloopt alsof heel de wereld tegen hem is.

1 mei 2020 om 12:15

mwoah, misschien dat hij inderdaad wat laks overkomt maar dat is echt totaal niet te zien in het veld. Ik vind het juist opvallend dat Ziyech, met name Europees, ontzettend veel arbeid leverde en weinig heeft lopen zeuren. Maar ben het wel met je eens dat hij zeker niet het grote voorbeeld is van een persoonlijkheid. Misschien dat Mulder het anders bedoelde.

1 mei 2020 om 14:05

Ziyech verbergt zijn mimiek niet en dat vind ik juist mooi. Het is inderdaad een bepaalde teleurstelling, maar dat mag ook als iets niet lukt, afbranden doet hij echter niet en zet daarna zijn schouders er weer onder. Hij is ook de eerste die complimenten uitdeelt aan anderen en staat er om bekend (vooral jonge) medespelers onder zijn vleugels mee te nemen. Gaat graag in dialoog met de trainer, maar drukt niet zijn mening er door en respecteert het wanneer iemand anders denkt, zolang je maar eerlijk bent. Dat zie ik als krachtige karakter eigenschappen.

1 mei 2020 om 17:12

Winnaarsmentaliteit of een gebrekkige persoonlijkheid?ziyech heeft echt wel een winnaarsmentaliteit, maar wil inderdaad af en toe nog wel eens opgeven.alleen in die gevallen staat Ajax zo te schutteren en kijken ze al tegen een achterstand aan.ziyech is denk ik ook heel veeleisend naar/op zichzelf en verlangd hetzelfde van teamgenoten.en daar reageert dus iedere speler/toeschouwer anders op.

2 mei 2020 om 08:00

Je vergeet nog dat die Helene Hendriks niet meer te woord wou staan omdat zij zo positief over hem was.

Ziyech was denk ik inderdaad op te halen over de grens bij Twente. Tadic heeft op dat moment succesvollere clubs afgewezen om bij Ajax te kunnen voetballen. Vind het een vreemd stukje tekst over de Ajax spelers. Met het overige ben ik het wel eens. Als er zoveel top spelers gratis vertrekken moet je jezelf eens flink achter de oren krabben.

1 mei 2020 om 13:42

Tadic en Ziyech waren allebei haalbaar voor Schalke toen ze bij FC Twente speelden. Echter vind ik dat achteraf-gepraat, want je weet nooit hoe een speler van een subtopper van de Eredivisie het in de Bundesliga doet. De laatste jaren slagen ze allemaal, maar dat is ook weleens anders geweest. Als we namelijk op die manier gaan discussieren, kunnen we dus stellen dat heel Europa heeft staan slapen toen Tadic en Ziyech bij FC Twente speelden of als we het nog erger willen overdrijven; heel Europa heeft staan slapen toen Ziyech nog bij Heerenveen speelde en Tadic het leuk deed bij FC Groningen. Door dat soort nutteloze argumenten kan ik Youri Mulder ook nooit serieus nemen.

1 mei 2020 om 14:07

Vindt jouw stukje ook vreemd,je hebt het over dat ziyech was op te hallen bij Twente dat was dus in 2014 en je zegt dat Tadic op DAT moment succesvolle clubs heeft afgewezen voor ajax terwijl dat pas in 2019 plaatsvond...

1 mei 2020 om 15:50

Met dat moment refereer ik naar het moment dat Tadic de stap naar Ajax maakt. Volgens mij doelt mulder ook op het moment dat Ajax toesloeg maar dat Schalke ze ook kon binnenhalen. Althans dat probeer ik want staat er inderdaad niet heel duidelijk.

Ziyech had je al bij Twente moeten ophalen. Ik vind het niet erg dat Schalke zo is afgezakt. Het is een prachtige club met een enorme fanbase, maar wie niet innoveert die gaat ten onder. Hsv, Bremen en Stuttgart zijn daar al voorbeelden van en Schalke lijkt dat voorbeeld te gaan volgen met hun wanbeleid.

1 mei 2020 om 12:20

Maar wat versta je onder innoveren?

1 mei 2020 om 12:38

Door bijvoorbeeld te stoppen met bashen op ploegen als Leipzig en Hoffenheim. Ik vind het nog altijd onbegrijpelijk dat al die dinosaurussen die twee ploegen behandelen alsof het olieclubs zoals Mancity of PSG zijn. Dat zou al een eerste stap naar innovatie van bepaalde Duitse ploegen kunnen zijn.

1 mei 2020 om 12:48

Innovatie is voor mij het vernieuwen van beleid. Sommige clubs voeren nog steeds hetzelfde beleid als wat ze in de jaren '80 doen en dat werkt tegenwoordig niet meer. Het is hetzelfde als trainers. Kijk maar naar een Ancelotti. Geweldige coach net als Mourinho vroeger, maar als je je eigen spelconcept niet aanpast en verbetert dan wordt je weer ingehaald door jongere coaches. Vroeger was het 442 systeem heilig, tegenwoordig spelen heel veel clubs in een succesvolle 352 formatie. Bij Schalke voeren ze al jarenlang een beleid om spelers weg te kapen bij andere middenmoot teams in de BL, maar de meeste falen keer op keer. Hetzelfde als de trainers die jaarlijks worden weggestuurd, maar nooit de kans krijgen om wat op te bouwen. Tedesco heeft het in het 1e seizoen met een 2de plek voortreffelijk gedaan, vervolgens gaat het eventjes wat minder en meneer moet er meteen uit. Dit heeft geen enkel verbeterd resultaat opgeleverd. Vervolgens kan je weer hoge afkoopsommen betalen omdat je je trainer er uit gooit. Hetzelfde als met de spelers, steeds is Schalke weer te laat om spelers een verbeterd contract aan te bieden met als punt dat spelers weer gratis de deur uitlopen en je weer hoge financiële inkomsten misloopt.

1 mei 2020 om 13:33

@elphenomeno - Dat is me te kort door de bocht. Elk systeem is succesvol als het goed word uitgevoerd. Dat is nauwelijks een bruikbaar argument voor innovatie. Ik deel jouw mening over het shoppen bij middenmoters. Dat is overigens niet erg als je ook daadwerkelijk een jongen met veel potentieel haalt of een speler die ook daadwerkelijk in de top van de Bundesliga mee kan komen, maar als je typische gemiddelde Bundesliga spelers haalt (zoals Schalke te vaak doet de laatste jaren), mis je de boot en loop je achter. Jouw argument over Tedesco vind ik dan weer te gemakkelijk. Als je tweede wordt en het seizoen erna strijd je zelfs tegen degradatie met een club als Schalke; dat overleeft geen enkele coach. Met jouw laatste zin ben ik het wel weer volledig eens. Echter vind ik jouw voorbeelden geen tekenen van een gebrek aan innovatie, maar gewoon een gebrek aan verstandig beleid. Anders kun je elke beslissing van een voetbalclub als innovatie beschouwen.

1 mei 2020 om 13:38

@ajax/barca2014 - Maar waarom is dat zoveel anders dan? Manchester City en PSG doen het op een andere schaal, maar in essentie komt het op hetzelfde neer. Nu moet ik bekennen dat clubs als Hoffenheim en Leipzig om verschillende redenen bij mij wel de gunfactor hebben in tegenstelling tot Manchester City en Psg, maar feit blijft wel dat die vier clubs enkel relevant zijn door een eigenaar. Verder heeft de kritiek op Leipzig en Hoffenheim niets te maken met innovatie, maar meer met emotie en misschien (een beetje) afgunst. Dat vind ik dus een non-argument.

1 mei 2020 om 14:28

@elphenomeno: Ik vond het aanstellen van Tedesco net een voorbeeld van innovatie. Een jonge, energieke trainer aanstellen, die een andere kijk op het voetbal heeft, zoals Nagelsmann. Alleen zoals zoveel dingen die bij andere clubs wel functioneren maar bij Schalke niet, heeft het in dit geval slecht uitgepakt. Dat had niet te maken met dat 'het even wat minder ging'. Het voetbal, met name aanvallend, was in het eerste seizoen ook al erg matig. Die 2e plaats was te danken aan 3 dingen: Een stabiele verdediging (naldo), efficiënt met kansen omgaan en het falen van de andere clubs die nog wisselvalliger waren. Het slechte seizoen erna kwam voor mij niet als een verrassing eerlijk gezegd. Helaas zag de sportieve leiding dit niet aankomen.

1 mei 2020 om 16:25

Ik vind innovatie niet alleen een spelsysteem maar ook vernieuwde technologie op gebied van trainingsaspecten. Ik vind dat wel degelijk innovatie. Ouderwets rondjes in het bos lopen zoals de Felix Magath methode dat werkt niet meer anno nu. Ik vind als Tedesco met zon middelmatige selectie 2de wordt dat die wel wat meer krediet mag krijgen. Als Burgstaller je spits is dan kan je niet verwachten dat je clubs als Mainz, Augsburg, Dusseldorf etc zo van de mat tikt. Plus het feit dat Schalke nog Europees er bij speelde was dat een dubbele belasting. Goretzka werd ook transfervrij laten gaan, een echte opvolger kwam er niet en datzelfde kan je later ook van Naldo zeggen. Wat meer vertrouwen in je trainer hebben had ik dan ook wel verwacht van het bestuur van Schalke.

1 mei 2020 om 16:27

2de plaats is gewoon een waanzinnige prestatie als je qua selectie rond plek 8 a 9 thuishoort. Dat je jaar later dan onderin bungelt kan gebeuren door blessures en de dubbele belasting met Europees voetbal. In plaats van gerichte aankopen te doen ontsla je je trainer weer als eerst. Uiteindelijk gebeurt dat elk jaar bij Schalke, maar vooruitgang wordt er niet gecreëerd.

1 mei 2020 om 17:01

Maar dat gebeurt toch altijd? Je kunt er geheid vanuit gaan dat bijvoorbeeld Nagelsmann ontslagen wordt bij Leipzig als hij na de winterstop ergens rond plaats 15 bungelt. Dat is gewoon de voetballerij. Een coach is zo goed als z'n spelersmateriaal en het spelersmateriaal is zo goed als hun prestaties. Ik vind het ook wel heel makkelijk om Burgstaller als voorbeeld voor het niveau van Schalke te nemen. Dat is slechts 1 speler en ze hebben echt wel betere spelers dan Burgstaller. Ik ben het met je eens dat het beleid van Schalke niet deugt, maar ik vind dat je nogal makkelijk met de term 'innovatie' omgaat, terwijl het gros van wat je opnoemt daar met betrekking tot Schalke niets mee te maken heeft. Trainingsmethodes zijn de verantwoordelijkheid van de technische staf. Innovatie met betrekking tot de club gaat vooral over de faciliteiten en de voorzieningen van de club. De dingen waar jij het over hebt vallen naar mijn mening onder de noemer 'beleid'.

Als je ziet wie er transfervrij vertrekken bij Schalke de laatste jaren en hoe weinig rendement ze uit verkopen halen, kun je wel zien dat ze totaal niet van hun fouten leren. Ook de aankopen zijn meer dan eens erg twijfelachtig. Ze hebben met jongens als Kabak, Harit en Raman leuke spelers, maar ze hebben ook erg veel middelmaat. Als het dan even meezit kun je zomaar vierde worden, maar als het even tegenzit, kun je ook zo op plaats 12 eindigen. Dat zie je ook wel aan Schalke de laatste jaren.

1 mei 2020 om 14:44

Dan vergeet je ook nog het andere uiterste dat toptalenten als Sané en Kehrer te jong vertrekken waardoor ze hun potentie niet bij Schalke hebben kunnen waarmaken .

1 mei 2020 om 16:34

Dit heeft ook voor een groot deel te maken met angst dat die spelers ook gratis weggaan. Kehrer had ook nog maar een eenjarig contract en wanneer psg aanklopt met 36 mil dan moet je wel.

1 mei 2020 om 17:04

Dat is geen uiterste. Dat is nou eenmaal het lot van clubs onder de wereldtop. Als toptalenten eenmaal in de buurt van hun potentie zijn, zitten ze allang bij een wereldtopclub. Bij Ajax vertrekken de toptalenten ook allemaal ver voor ze op hun best zijn en zo kun je nog wel honderden clubs opnoemen waarbij dat gebeurt.

2 mei 2020 om 00:53

Sané had nog niet eens een vol jaar opzitten of hij werd al voor 50 miljoen verkocht. Kehrer idemdito. Wat ik bedoel te zeggen is dat een club toch zeker 2 jaar over een speler moet kunnen beschikken. Op dat vlak doet Leverkusen het een stuk beter. Die hebben Havertz uit de klauwen van de Europese top kunnen houden. Ook spelers als Brandt en Leno hebben ze toch wel een paar jaar bij de club kunnen houden. Hetzelfde geldt voor Werner en Upamecano. Waarom lukt het Schalke dan niet?

Schalke is een prachtige club en waar t aan schort weet k allemaal niet, maar t zal toch door t niet volgen van youri advies dat t z o n puinhoop is alhoewel ik t transfer beleid soms ook niet helemaal begreep.. namen die niet bij Schalke horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Hertha BSC30-11
17.1. FC Köln29-24
18.Schalke 0413-58
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. HaritMiddenvelder241
Omar MascarellMiddenvelder241
S. SerdarMiddenvelder241
B. RamanAanvaller232
M. HoppeAanvaller185
R. FährmannKeeper180
M. UthAanvaller182
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

10 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren