Sporkslede: ‘Toen ik daar was, vroeg Philippe Coutinho ‘Heb je al gegeten?’’

Donderdag, 30 april 2020 om 09:49Chris Meijer • Laatste update: 10:46

Fabian Sporkslede runt samen met een compagnon het bedrijf Amplify Sport Equipment, dat onder meer producten levert die bijdragen aan het herstel van voetballers. De 26-jarige vleugelverdediger van RKC Waalwijk doet de laatste tijd uitstekende zaken en beschikt reeds over een imposante klantenkring. Philippe Coutinho is een van die klanten en de Braziliaanse aanvallende middenvelder van Bayern München nam Sporkslede onlangs mee uit eten.

"Ik ben in München geweest bij Coutinho thuis, dat was wel echt speciaal. Maandag tickets geregeld, dinsdag na de training snel naar Schiphol, dinsdagavond kwam ik daar aan en ik kwam eigenlijk alleen om een ‘Gameready’ te brengen”, verwijst Sporkslede in gesprek met VTBL naar een ijscompressie, die voetballers helpt sneller te herstellen. “Ik kwam daar binnen met het doel, foto maken en ik ben weer weg. Maar toen ik daar was, vroeg Coutinho ‘Heb je al gegeten?’ en ik gaf aan dat ik nog niet had gegeten. Uiteindelijk hebben we heerlijk sushi gegeten in een restaurant. Dat was heel leuk!”

“Maar ook Martin Garrix buiten het voetbal bijvoorbeeld. Bij Louis van Gaal ben ik geweest en vandaag was ik toevallig bij Frank Rijkaard en dat vond ik zelf ook wel heel speciaal”, gaat de vleugelverdediger van RKC Waalwijk verder. Hij legt uit dat zijn bedrijf een leverancier van herstelproducten in de topsport is. “Ik heb acht jaar bij Ajax gespeeld, dus ik heb wel een mooi netwerk opgebouwd. Het zijn producten als luchtcompressie, ijscompressie: dat zijn dingen die je helpen bij een sneller herstel.”

“We hebben nu een mooi assortiment bij elkaar en dat gaat eigenlijk wel heel erg goed”, zegt Sporkslede. Hij speelde dit seizoen zeven officiële wedstrijden voor RKC Waalwijk en heeft bij de Brabantse club nog een contract tot medio 2020. “Onze omzet is prima en op dit moment kiezen we er wel voornamelijk voor om het geld in het bedrijf te laten, zodat we een beetje kunnen doorgroeien, dat leek mij verstandig. Maar af en toe keren we wel wat aan onszelf uit, mijn vakanties betaal ik ermee.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door msn10)

Leuke anekdote.
Ideaal voor hem dat hij er niet van hoeft te leven en alles vrijwel volledig kan gebruiken om te groeien als bedrijf.

Nu verschillende individuen al gehoord waarmee hij contact heeft. Als het daadwerkelijk helpt dan zal er binnenkort ook wel een (top) club komen die het voor al hun spelers wil en dan kun je echt spijkers met koppen gaan slaan.

30 april 2020 om 10:13

Hij is voetballer bij RKC hè, het is nou ook weer niet dat je je daar financieel afhankelijk speelt. Wel is het natuurlijk lekker dat je je buiten de vaste lasten van je bedrijf en jezelf eigenlijk nergens zorgen over hoeft te maken, aangezien hij dat met zijn salaris wel redt. Neemt niet weg dat ik altijd erg veel respect heb voor mensen die een succesvol bedrijf kunnen en durven opzetten.

30 april 2020 om 10:36

Hij verdient bij de clubs waar hij speelt genoeg om rond te komen, en heeft op deze manier een internationaal bedrijf klaarstaan voor het op het moment dat hij de voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen. Inderdaad, erg veel respect voor zijn visie en bedrijf!

30 april 2020 om 10:40

Klopt. Mijn punt is met name dat als je er niet ver boven modaal naast verdiend dat je toch meer uit de verdienste van je eigen bedrijf moet halen voor je eigen vaste lasten. Dit geld kan nu allemaal geinvesteerd worden. Hierdoor heb je naast je netwerk toch een grote voorsprong op bijvoorbeeld jij en ik.

Neemt niet weg dat veel spelers deze voorsprong (die ze zelf ook verdiend hebben natuurlijk) hebben maar er geen gebruik van maken

30 april 2020 om 13:01

Het helpt zeker. Ik heb grote voetballers gezien zoals een messi met apparaturen die sprokslede ook verkoopt. Het zijn echt inderdaad dingen om super snel te herstellen. Dure dingen hele dure dingen en vind het wel een goeie leuke bedrijf of hoe je het willen noemt. Dit komt weinig voor tenminste voor mij dan. Hij heeft ook dingen om je conditie op pijl te houden niet alleen recover spullen. Dit zijn spullen die gewild zijn en hij zal zeker groeien.

Dat is wel mooi meegenomen als je in de voetbalwereld zit: een groot netwerk. Goed om te horen dat een jongen als Sporkslede, die voetballend niet bijzonder is, daarnaast wel een goede ondernemer is en dat nog wel even kan uitoefenen. Demy de Zeeuw heeft dat ook prima voor elkaar met BALR.

30 april 2020 om 10:19

Dit geldt voor ons gewone goden ook hoor, hoe beter je netwerk en hoe je ermee omgaat, hoe beter...dus hij heeft het blijkbaar goed aangepakt! Keer wat anders dan analist worden of trainer. Knap dat hij dit samen combineert. Vraag mij alleen af of hij niet zwaar hier voor zou worden getaxeerd? Met zijn twee inkomens..

30 april 2020 om 11:41

Het zijn geen twee inkomens, in de tekst staat dat ze het geld (op incidentele uitgaven na) in het bedrijf laten zitten.

30 april 2020 om 10:37

Het verschil tussen dit bedrijf en BALR is dat het hier daadwerkelijk gaat om een goed product terwijl BALR puur een marketingmachine is die zonder die voetballers nooit van de grond zou zijn gekomen. Ik vind het ongelooflijk om te zien hoeveel mensen in die totaal identiteitsloze kleding rondlopen, enkel omdat wat voetballers dat ook doen. Dat hebben ze wel goed voor elkaar, maar ik vind dit veel knapper ondernemerschap.

30 april 2020 om 10:53

Is dat niet juist dan goed ondernemerschap? Hij maakt gewoon slim gebruik van zijn netwerk, en heeft van een in jouw ogen identiteitsloze product een miljoenenmerk gemaakt. Ik heb alleen maar meer respect voor Demy de Zeeuw dat hij dit heeft weten te realiseren, want hij begon echt op 0. Knapper dan bijvoorbeeld de onderbroekenlijn van CR, want daar hoefde hij echt alleen maar zijn naam voor te gebruiken.

30 april 2020 om 10:58

Demi de Zeeuw (en Alexander Buttner als we toch over dit soort merken gaan praten) hebben een stuk kleiner netwerk dan bijvoorbeeld Jesse Lingard. Toch lukt het hun wel om een kledinglijn succesvol op te zetten en is Lingard geflopt. Begrijp me niet verkeerd; ik zou ook nooit hun kleding kopen, maar je kan ze niet ontnemen dat ze het goed doen als ondernemers in de fashion branche.

30 april 2020 om 11:56

@kw91 "hebben een stuk kleiner netwerk dan bijvoorbeeld Jesse Lingard." Hoe kom je hierbij? Je weet toch dat ook Elia en vd Wiel betrokken waren bij Balr. Die hebben beiden ook een zeer uitgebreid netwerk. Elia heeft o.a. in Italië en Duitsland gespeeld. vd Wiel bij PSG en had contact met grote voetballers. Verder eens balr is echt een slecht product.

30 april 2020 om 12:05

@oortap - Ik ben het bijna volledig met je eens hoor, maar je kunt niet stellen dat hij volledig op 0 begon. Hij maakt voor de volle 100 procent gebruik van het netwerk dat hij heeft opgebouwd in de voetballerij (en het netwerk van andere voetballers) en daardoor is het merk Balr groot geworden. Dan heb je toch wel een duidelijke voorsprong. Het is altijd knap om van iets een succesvolle onderneming te maken, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Je hebt al een zeer behoorlijk kapitaal, je laat professionele ontwerpers een merk ontwerpen en je maakt maximaal gebruik van het voetbalnetwerk om de kleding te verkopen. Dan zijn de omstandigheden natuurlijk ook wel ideaal. Om dus te stellen dat De Zeeuw op 0 is begonnen, is totaal niet waar. Dat neemt niet weg dat ik respect heb voor zowel De Zeeuw als voor Sporkslede. Er zijn namelijk genoeg potentieel goede ondernemingen die het niet redden.

Wat is dit voor een vorm van Advertorial ? Je kan het verhaal en leuke anekdotes ook delen en schrijven zonder bedrijfsnaam erbij. Dit is echt een vreemde vorm en ik denk dat er goed voor is betaald. Ik vind de verhalen grappig maar nou niet echt nieuwswaardig.

30 april 2020 om 10:24

Oke en wat is er mis met een advertorial? Uiteindelijk is dat de reden waarom wij gratis gebruik kunnen maken van dit soort platforms. Hoe moeten ze anders aan hun inkomsten komen ? Buiten dat geef je zelf al aan dat je het grappige verhalen vindt, en het is ook gewoon leuk om te lezen naar mijn mening. Of te wel iedereen tevreden toch ?

30 april 2020 om 10:38

Laten we voortaan als Ronaldo een nieuw sponsorcontract tekent ook niet meer spreken over Nike maar over 'een bekend sportmerk'.

30 april 2020 om 10:56

Ja hoor Jouses, je denkt toch niet serieus dat er op Voetbalzone een markt is voor Sporklede's producten? Nu je het zegt... Na dit artikel te hebben gelezen ga ik even een fortuin uitgeven om zo'n ding te kopen, heb namelijk nogal last van mijn aanstelspier en ik kom daardoor niet meer aan mijn hardlopen toe.

30 april 2020 om 12:20

Ook Nederlandse voetballers volgen het sportnieuws vaak, en dat zullen ze ook hierop doen. Daarnaast is het niet eens nodig, want het helpt sowieso met algemene naamsbekendheid

30 april 2020 om 12:11

Nog altijd meer voetbalgerelateerd en nieuwswaardig dan die WAG-crap, die enkel nuttig is als je als 14 jarige jongen geen toegang hebt tot penthouse of playboy.

Slimme jongen, mooi project! Zal waarschijnlijk niet voldoende verdienen om zich financieel onafhankelijk te spelen. Met dit in vooruitzicht valt hij in ieder geval niet in een zwart gat na zijn carrière.

Hele leuke en verstandige kerel. Voor de liefhebbers, hij is ooit te gast geweest in de podcast van Neil Petersen. Drie kwartier luisteren naar hem is echt een verademing en ik heb meermaals met een glimlach op mijn gezicht gezeten tijdens zijn verhaal. Hij viel ooit in voor Ajax in de CL tegen Real Madrid met spelers als Ronaldo en Kaka. De wijze waarop hij dit verteld is echt geweldig. Hij vertelt daar ook hoe hij reageerde toen hij dit seizoen te horen kreeg dat hij voor het eerst een basisplaats zou krijgen. Als een kind dat voor het eerst naar een voetbalstadion gaat, zo blij en verheugd was hij! Fijne kerel, en een prima ondernemer!

30 april 2020 om 11:26

Was ook echt een groot talent vroeger, jammer dat hij zoveel geblesseerd is geweest. Volgens mij zei Viera ooit nog over m dat hij dacht dat Sporkslede net zo goed kon worden als hij. Knap dat hij zich na die blessures toch weer opgericht heeft.

30 april 2020 om 11:53

Waar kan je deze terugvinden? Ik ben wel benieuwd!

30 april 2020 om 12:01

Ik ben ook wel benieuwd waar je die podcast hebt geluisterd. Zou je de link willen delen, als je 'm nog kan vinden?

30 april 2020 om 13:12

FC Afkicken, 19 november 2019. Een uur lang over zijn Ajax-tijd, zijn onderneming en over zijn huidige bestaan als prof bij RKC. Erg fijne vent om naar te luisteren!

Een slimme jongen dus. Je merkt best vaak dat voetballers volledig in hun carriere zitten. Dat is niet erg als je daarin perspectief hebt, maar als je hooguit de onderkant van de Eredivisie bereikt en daar slechts 1 van de zoveel spelers bent, speel je jezelf niet zo makkelijk financieel onafhankelijk tenzij je een hele goede zaakwaarnemer hebt. Het zijn altijd leuke verhalen als voetballers ook verder kijken dan hun voetbalcarriere in dit soort situaties.

Leuk project, maar krijgt deze speler nu ook een boete van RKC omdat hij leuke uitstapjes maakt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger70
M. MeulensteenVerdediger71
A. ToubaVerdediger70
A. AzhilMiddenvelder70
S. BakariMiddenvelder71
A. El BouchataouiMiddenvelder70
M. KramerAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

11 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren