Fellaini wordt ‘redder in nood’ voor oude club met lening van drie miljoen

Donderdag, 30 april 2020 om 09:33Robin Bruggeman

Standard Luik kreeg onlangs een dreun te verwerken toen bekend werd dat de club voor volgend seizoen geen licentie krijgt van de Belgische bond. Les Rouches zijn inmiddels wel in beroep gegaan tegen dit besluit en hebben goede hoop om met hulp van Marouane Fellaini toch voort te kunnen blijven bestaan.

Voorzitter Bruno Venanzi is sinds de bekendmaking van het nieuws over de licentie koortsachtig op zoek naar geld en heeft volgens Het Nieuwsblad nu hulp gekregen van Fellaini. De middenvelder van Shandon Luneng stelt naar verluidt een lening van drie miljoen euro, tegen een gunstig rentepercentage, ter beschikking.

Fellaini is volgens de berichtgeving tot dit besluit gekomen na een onderhoud met Axel Witsel. De routinier van Borussia Dortmund werd begin dit jaar gepresenteerd als een van de investeerders in een project om het Stade Maurice Dufrasne van Standard uit te breiden.

Fellaini, die eveneens een verleden kent als speler van de club, had er geen oren naar om zelf ook als investeerder in te stappen. Wel heeft hij zich met deze lening nu ontpopt als ‘redder in nood’. Standard krijgt op 5 mei meer duidelijkheid over de toekomst als het Belgische Arbitragehof voor Sport zich over de licentiekwestie buigt.


Poll

Denk jij dat Standard Luik volgend seizoen 'gewoon' op het hoogste niveau speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door dante)

Mooi gebaar van Fellaini ook al loopt hij het risico bij een faillissement natuurlijk alles kwijt te raken. Aan de andere kant verdient hij natuurlijk in China extreem goed, dit is minder dan 3 maanden salaris voor hem.

30 april 2020 om 11:44

Door de lening van Fellaini (en ook investeringen van externe geldschieters) zou het licentiedossier wel verdedigbaar moeten zijn voor het BAS, dus normaal zou het nu wel goed moeten komen.

30 april 2020 om 15:40

Dat je je licentie krijgt wil niet zeggen dat je niet failliet kunt gaan. Ik neem aan dat er problemen zijn waardoor ze uberhaupt in deze situatie zitten?

30 april 2020 om 15:49

Het is allemaal een nogal louche situatie. Standard lijdt al een aantal seizoenen verlies (onder andere omdat ze blijkbaar begroten dat ze eens in de zoveel jaar CL spelen, wat natuurlijk volkomen belachelijk is). Daarom was het plan het stadion te verkopen aan een groep geleid door privé-investeerders (waar de huidige voorzitter van Standard, Bruno Venanzi, de leiding over zou hebben samen met mensen zoals Axel Witsel). Het probleem van dat vennootschap was alleen dat de licentiecommissie vond dat ze niet genoeg financiële middelen op de bankrekening hadden staan. Daarom dat er nu dus naar extra investeerders gezocht werd/wordt. Maar voor zover ik het begreep, is een faillissement voor standaard de afgelopen periode nooit een accuut risico geweest.

Hoe staat zo'n club er in België eigenlijk op vraag ik me af? De stad Luik en zijn inwoners hebben volgens mij niet het allerbeste imago, met name in Vlaanderen niet. Ondanks verschillende upgrades heeft de stad zelf nog steeds een grauw imago en is de accommodatie van Standard erg gedateerd, zoals wel meer accommodaties daar overigens. Prachtig dat Fellaini dit doet, maar nogmaals hoe staat zo'n club erop bij het publiek?

30 april 2020 om 09:58

Bijzondere vraagstelling, welke relevantie is hier van toepassing?

30 april 2020 om 10:07

Interesse, niks mis mee toch? Je hebt het antwoord ook niet zo te zien, welke relevantie is op jouw reactie dan van toepassing?

30 april 2020 om 10:27

Het is toch helemaal geen vreemde vraag om op een forum te stellen. Ik vind het wel interessant. Het is best relevant als je geïnteresseerd bent in de derde alinea, het zijn toch allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden bij een investering?

30 april 2020 om 12:47

@Kalou: ik raad je aan Luik eens te bezoeken. Is een prachtige stad me warme, gastvrije inwoners. Het grauwe imago klopt niet met de werkelijkheid hoor. Daarnaast zijn in België alle accomodaties verouderd aangezien het een administratieve rompslomp is om een nieuw stadion te kunnen zetten of nog maar te vernieuwen. In Gent hebben ze 11 jaar over gedaan om te mogen beginnen met bouwen, Club Brugge is ook al jaren bezig om te kunnen beginnen ( al zou er daar een oplossing zijn).

30 april 2020 om 10:27

Woon een tijdje in België nu en volgens mij geldt dit voor veel clubs ( accommodatie, uiterlijk Etc. ) denk dat buiten clubs als Gent en Genk, die het goed voor elkaar hebben als imago en als presteren nu, is de rest echt bagger. Van Luik was altijd bekend dat het een ‘asso’ achtige club is die echt trouwe fans heeft van eigen stad, zelfde als charleroi, dat is nog een graad erger volgens mij! Ma let op, dat is puur speculeren aan de hand van de reacties die ik krijg/zie.

30 april 2020 om 11:54

Vreemde opinie van je. Een club als Standard Luik heeft zowel Vlaamse als Waalse fans. Ik ging vaak kijken maar kan niet meer door verplichtingen enzo, maar dit jaar toch gaan kijken toen Arsenal op bezoek was. Nog steeds de beste ambiance in Belgie. Vlamingen en Walen door elkaar in het publiek en dat werkt prima. En jah, Standard is altijd een club geweest met een speciaal kantje maar dat neem je er bij als je de Vurige Stede wordt genoemd.

30 april 2020 om 12:48

BPReal: je weet toch dat zowat de helft van de Standard supporters afkomstig zijn uit Vlaanderen ( voor uit het naburige Limburg). Daarnaast is Luik absoluut geen grauwe stad zoals Charleroi dus je ben appelen met peren aan het vergelijken.

30 april 2020 om 11:42

Ik denk dat persoonlijke opinie zwaar doorweegt op het beeld dat men van Standard en Luik heeft. Persoonlijk vind ik Standard wel een mooie club vol met passie en heel trouwe supporters. Het stadion is inderdaad aan de oudere kant, maar het heeft wel echt iets. Het heeft echt heel steile tribunes en daar houd ik persoonlijk wel van. Het enige jammere is dat de hoeken van het stadion open zijn, maar die willen ze toemaken bij de komende renovatie (wat de sfeer nog een stuk beter zou maken). In de stad zelf ben ik nog niet al te vaak geweest maar ze heeft wel een best mooi centrum, al heb je ook de wat minder gezellige buitenwijken. Al bij al denk ik dus dat de algehele teneur over de voetbalclub Standard wel positief is.

30 april 2020 om 12:50

Leuk dat er ook iemand reageert die effectief in Luik geweest is en dus niet in clichés over de stad praat. Net zoals elke grote stad zijn er inderdaad mindere wijken ( net zoals in Parijs, Londen, Barcelona, Amsterdam,...) maar Luik heeft de laatste jaren echt een face lift gekregen en is zeker een bezoek of een City trip waard.

30 april 2020 om 13:38

Stadion valt nog mee kan vergelijking met andere stadions in België hoor. Enigste stadion met 3 ringen ook (vooral de spionkop is indrukwekkend). Jan Breydelstadion is letterlijk aan het afbrokkelen...

Verder is Luik gewoon een mooie en levendige stad. Hebben zelfs een shopping center dicht bij dat open plein. Oh ja, het station is misschien het mooiste station dat ik heb gezien (zoek maar op!)

30 april 2020 om 14:16

Woon in Zuid Limburg, kom zo nu en dan wel eens in de Mediacité en die is inderdaad gruwelijk modern. Vind alleen de Luikenaren totaal niet sympathiek. Erg onvriendelijk volk zelfs, dat doet de boel natuurlijk geen goed. Het station is inderdaad schitterend!

30 april 2020 om 15:53

Ik moet toegeven dat het mij nog niet echt is opgevallen dat de mensen er onvriendelijk zijn. Geen idee of je Frans kunt, maar het al dan niet kunnen van Frans is wel een belangrijke factor voor de beleving denk ik. Maar zoals gezegd ben ik nog niet heel vaak in Luik geweest, dus ik kan zeker fout zitten.

Mooi gebaar van fellaini!

Mooie actie van fellaini. Toch ergens wel frapant dat spelers clubs uit de brand moeten halen. Zegr ergens wel iets over een bepaalde verdeling van salaris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Standard Luik

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. SiquetVerdediger160
S. BastienMiddenvelder151
N. RaskinMiddenvelder150
João KlaussAanvaller152
A. BodartKeeper140
G. CimirotMiddenvelder140
D. DrăguşAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Standard Luik.

81 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren