‘Onzekerheid onder de lat bij Barcelona biedt Onana kansen’

Woensdag, 29 april 2020 om

André Onana wil Ajax de komende transferperiode verlaten en mogelijk keert hij terug bij Barcelona, waar hij tussen 2010 en 2015 in de jeugdopleiding speelde. Met Marc-André ter Stegen en Neto beschikken de Catalanen momenteel over twee keepers voor de hoofdmacht, maar volgens Marca is het onduidelijk hoe de toekomst van het tweetal eruitziet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Waarom zou Ter Stegen weg gaan? Beste keeper van de wereld samen met Oblak, en speelt al op het allerhoogste niveau. De rest van de top clubs zitten al aardig vol qua top keepers ( overigens zou hij wel iedereen uit de basis keepen ) , lekker bij Barcelona blijven en een club legende worden!

29 april 2020 om 08:39

Ik snap oprecht wel dat hij misschien een stuk waardering (uitgedrukt in salaris) mist. Links en rechts worden bij Barcelona miljoenensalarissen uitgedeeld alsof het warme broodjes zijn, maar voor de speler die na Messi de meeste punten pakt is er ineens weinig mogelijk. Kan me voorstellen dat dat kwaad bloed zet, temeer daar hij ook nog eens al jaren van vaste waarde is bij de club.

29 april 2020 om 08:49

Bij voetballers wordt alles snel op 'emotie' gegooid terwijl dit gewoon iets zakelijks is. Een zaakwaarnemer gaat een club vooral niet de indruk geven dat zijn cliënt teveel betaald krijgt. De zaakwaarnemer van Ter Stegen is lekker bezig om een nieuw contract uit te onderhandelen en Ter Stegen tekent uiteindelijk gewoon bij.

29 april 2020 om 09:12

Gelukkig iemand die een beetje snapt hoe de zakelijke wereld werkt. Ter Stegen zal wel aan z'n zaakwaarnemer zijn gevoelens uitleggen. Dat doet de zaakwaarnemer natuurlijk niet aan Barça. Deze onderhandelingstechniek is echt al ruim bekend, maar wel doeltreffend. Kan Ter Stegen toch nog scoren, als keep zijnde.

29 april 2020 om 08:44

@kelderklass De reden waarom Ter Stegen weg zou gaan staat in het artikel vernoemd. Geld, zoals dat (helaas) bij velen een leidende factor is. Ergens een clublegende willen worden ten kosten van een monstersalaris is niet meer van deze tijd.

29 april 2020 om 08:50

Ik begrijp ter stegen wel hoor. Je bent na Messi de belangrijkste speler. Maar een Griezmann verdient meer terwijl die er met alle respect weinig van bakt bij barca.

29 april 2020 om 09:06

Hij blijft dus bij Ajax, of toch het geld en tweede keeper bij Barcelona??

29 april 2020 om 09:46

Omdat Ter Stegen 18 miljoen euro per jaar aan salaris wil hebben. Daar zit het probleem nu. Het gaat niet om zijn capaciteiten.

29 april 2020 om 10:11

Wat is precies het probleem van die 18 miljoen dan? Griezmann verdient het ook en de beste man is niet eens verzekerd van zijn basisplaats. Als hij speelt is hij ook by far niet zo belangrijk als Ter Stegen. Als er iemand is in de selectie van Barca die zo’n contract verdiend, is het Ter Stegen. Tevens heeft Barcelona deze situatie zelf gecreeerd door mega salarissen uit te delen aan spelers die het niet waarmaken. Dan is het logisch dat iemand die het wel waarmaakt op het veld minstens zo’n bedrag wil.

29 april 2020 om 10:28

Het probleem van die 18 miljoen zit hem juist in dat Griezmann hem al verdiend. Op een gegeven moment is het geld op. Barca zal Ter Stegen die 18 miljoen vast gunnen op basis van zijn prestaties, ze kunnen het echter gewoon niet betalen. Simpel. En om nu tegen Griezmann te zeggen dat hij voortaan nog maar 9 miljoen krijgt zodat MATS meer kan verdienen...

29 april 2020 om 14:08

Barca geen geld lol. De club die elke transferperiode Neymar wilt halen en alle andere aankopen erbij. Bij Barca blijven ze strooien met geld terwijl spelers die al jaren spelen aanzienlijk minder verdienen op Messi na. Ter Stegen moet lekker naar Engeland gaan, zie een United wel bij hem passen, De Gea is klaar daar en moet lekker naar Real.

29 april 2020 om 14:34

@wickedman030 Ook voor Barcelona geldt Ffp. Ook Barcelona zit nu in de Corona crisis.

Lekker Onana eerste keeper maken. Komt uit eigen jeugd en heeft het Barca DNA. Ter steegen verkopen. Altijd dat gezeur om geld terwijl hij al miljoenen verdient. Barca moet weer minimaal 4 home grown spelers hebben. Barca moet weer Barca worden geen vreemdelingenlegioen.

29 april 2020 om 08:51

Ze moeten juist niet ter stegen verkopen. Dat zou echt zo’n domme zet zijn. Ze moeten hem gewoon geven wat hij wil en verdient.

29 april 2020 om 09:58

Ze zullen er toch ook echt wel uit gaan komen met ter Stegen lijkt me. Dit zal gewoon een spel van de zaakwaarnemer zijn om het maximale er uit te halen dat er in zit.

29 april 2020 om 10:13

Kijk, waarom is Ter stegen momenteel onmisbaar? Omdat de rest van het team het laat afweten. Een keeper van Barcelona hoort eigenlijk niet de absolute uitblinker te zijn. Dat is enkel het geval bij degradatiekandidaten of middenmotors. Natuurlijk moet een keeper er staan op de momenten dat de tegenstander door de defensie prikt, maar in theorie zou een club als Barcelona het met Onana moeten kunnen redden.ter Stegen heeft voor ons immens veel punten gehaald, maar dat laat dus ook zien hoe de balans van het team zodanig verstoord is. 18 miljoen per jaar voor een keeper is gewoon veel te veel geld. Ik vraag mij af welke keepers zo'n salaris verdienen.

29 april 2020 om 10:22

Niet mee eens, als een keeper juist op de belangrijke momenten er staan kun je spreken van een onmisbare schakel. Dat maakt keepers als Allison, ter stegen en oblak zo goed. Je hoeft geen verdedigende ploeg te zijn om een belangrijke rol voor de keeper te hebben. Ter stegen is een betere keeper dan onana dus onana zal ook meer doelpunten incasseren.

29 april 2020 om 10:29

@Ajax/Barca, dat vind ik te kort door de bocht. In topwedstrijden heb je een topdoelman nodig en het liefst de beste die er is. Hoeveel belachelijke saves Ter Stegen al gemaakt heeft in El Classicos is echt abnormaal. Tegen Granada en Deportivo voldoet een Onana zeker, maar in die echte topwedstrijden is Ter Stegen een absolute meerwaarde. Uiteindelijk heeft Barcelona deze situatie gewoon zelf gecreëerd door alle nieuwkomers enorme salarissen te bieden. Ter Stegen laten gaan zou gewoon een kapitale blunder zijn naar mijn idee.

29 april 2020 om 10:10

Ok en messi krijgt dan elke keer maar een upgrade? Elke keer er een shit load aan artikels verschijnen en in de media. Over een mogelijk vertrek bam verdiend hij weeral meer. Maar dan moet je het upgrade. Wat een rare gedachtengang.

Geef ter stegen nou wat die wil, hele belangrijke speler voor barca.

Mocht Onana verkocht worden aan Barca, dan hoop ik dat Ajax voor Bizot gaat.

Vind Onana een beste keeper, maar Barca gaat er wel flink op achteruit als de de beste keeper van de wereld inruilen voor de beste van de Eredivisie. Ter Stegen pakt gewoon 10 tot 15 punten per jaar voor Barcelona.

29 april 2020 om 10:17

Maar dat laat dus zien hoe ernstig de balans van het team verstoord is. Het is toch krankzinnig dat bij een team als Barcelona de keeper gewoon de beste speler is. Je zou ook de afweging kunnen maken, dat Barcelona met het geld en salaris van Ter Stegen een topverdediger en Onana kan aantrekken. Misschien dat het team dan veel beter staat en dus niet dusdanig van de presaties van een keeper afhankelijk is. Nu moet ik wel zeggen dat ik 0.0 vertrouwen heb dat komende zomer de selectie weer in balans zal worden gebracht.

Als je leest dat Ter Stegen net zoveel verdienen als Griezman is dat absoluut niet onterecht. Hij heeft zich al jaren bewezen en Griezman nog niet bij Barcelona.

Als speler zal je nu toch ook wel kunnen beseffen dat je bij een nieuw salaris contract niet meer volle bak gaat krijgen. Aan de andere kant als hij ergens anders wel kan krijgen wat hij wilt maar welke club zit nu op een topkeeper te wachten met een mega salaris? Denk alleen PSG... En aan de andere kant als Barca zijn topselectie wilt behouden dan zouden ze toch hun focus moeten houden op deze jongen, je hebt hem al in huis en kom er gewoon uit met elkaar. Ik zou het van Onane raar vinden als hij tweede keeper zou worden bij Barca.

29 april 2020 om 10:15

Het gaat hem ook niet om die 18 miljoen, maar om de waardering die hij wil. Dat wordt nou eenmaal snel uitgedrukt in salaris in de voetbalwereld en ik geef hem nog groot gelijk ook. Blijkbaar is Barcelona niet bereid om hun keeper 18 miljoen te geven, maar wel hun mislukte flopaankoop Griezmann. Als een speler die niet eens verzekerd is van zijn basisplaats meer verdiend dan jij, terwijl jij constant degene bent die Barca met bizarre reddingen punten oplevert, dan zou je ook zulke eisen stellen. Dan wil je zien dat de club jou net zo waardeert en zo niet meer dan Griezmann. Kijk naar Ronaldo.. Die voelde ook de waardering niet van Perez. Blijkbaar was Real, in dit geval nu Barca, niet bereid om (een van) de belangrijkste speler(s) qua salaris goed in te schalen. Messi hoeft er niet eens om te vragen en krijgt zowat ieder jaar een upgrade, maar de belangrijkste man na Messi doen ze moeilijk over. Zoiets heet wanbeleid

Voor Ajax zou het heel zuur zijn als hij vertrekt maar vanuit zijn oogpunt ook wel begrijpelijk. Helaas is er bij Ajax voor hem niet meer te winnen. Zelf vind ik hem zeker niet onder doen voor Ter Stegen maargoed misschien is dit ook wel een smaakkwestie. Als ik Andre was zou ik eerst naar Chelsea gaan en wellicht na 3 jaar daar alsnog naar Barcelona. Omdat hoewel ik hem de voorkeur zou geven boven Ter Stegen ik niet uitsluit dat hij nu bij Barcelona op de bank gaat komen. En daar is hij echt veel te goed voor vind hem namelijk veel beter als een Cilissen.

Wat gaat het pijn doen als Ter Stegen vertrekt. Na Messi onze belangrijkste speler en Barca wilt hem dan doodleuk verkopen. Verkoop desnoods spelers als Griezmann en misschien zelfs Suarez als het echt nodig is. Dit zijn echt zware tijden als Barcelona fan.

29 april 2020 om 10:17

Als je dit al zware tijden noemt, ben ik benieuwd hoe je het gaat noemen als Messi vertrekt/stopt bij Barcelona en men in een fase komt waarin gezocht wordt naar de juiste opvolger (die er eigenlijk niet is). Als je dit al zware tijden noemt, ben je echt veel te veel verwend 😂

29 april 2020 om 14:54

Ik ben best wel verwend inderdaad haha. Ik volg Barca sinds mijn tiende, dat was rond 2010, dus ik ben altijd verwend geweest inderdaad. Maar als ik het heb over zware tijden, dan heb ik het niet zozeer over de resultaten die Barca boekt, maar de hele filosofie van Barcelona dat al jaren aan het uitbreken. La Masia die wordt verwaarloosd, de ene na de andere 100+ miljoen transfers. Schandalig handelen met andere clubs (transfer van Coutinho, Neymar, Dembele enzv) en alle schandalen die op de achtergrond treden. Om het nog erger te maken willen ze het Camp Nou van naam veranderen. Al die redenen vind ik zwaarder wegen dan slechte resultaten zo nu en dan.

29 april 2020 om 10:32

Lebuffon. Ik ben al 40 jaar fan van Barca. Heb er een huis in de buurt en ken de familie Cruyff. Geloof mij nou niemand is tevreden over dit Barca en de coaches. En vooral niet over la Masia. Er moeten jeugdspelers in het elftal komen. Die de cultuur bewaken. Er moet echt een verandering komen. Ter Stegen is geen eigen jeugd. Dus ja het zijn zware tijden. Iniesta, Xavi, Puyol waar zijn de opvolgers.

29 april 2020 om 14:46

Ik ben altijd voorstander van eigen jeugd, maar Ter Stegen is absolute wereldtop en gedraagt zich altijd top. Daarnaast zie je echt aan hem dat hij van de stad en van de club houdt. Het is best logisch dat hij meer waardering vraagt, als je ziet wat hij allemaal voor de club heeft betekend. Maar meer ingaand op jouw verhaal: ik kan niet wachten op de nieuwe presidentsverkiezingen in 2021.

Barca speelt gewoon een onderhandelingsspelletje. Even aan Ter Stegen laten zien dat niemand boven de club staat en dat ze niet bang zijn om een vervanger te halen. Verklaart ook het totaal onrealistische gerucht dat ze liefst 3 spelers in de deal willen betrekken. Uiteindelijk zullen ze er gewoon uitkomen en is ook Onana meteen vergeten. Hoop en denk dat Overmars en Onana zich niet zullen laten lenen voor dit soort spelletjes, heb beide te hoog zitten daarvoor.

29 april 2020 om 10:20

Maar er staat bij Barca wel degelijk iemand boven de club, dus wat je zegt klopt al niet. Messi hoeft maar een keer boos te doen of zich negatief uit te laten en er ligt een nieuwe aanbieding bij zijn zaakwaarnemer op het bureau. Barca gooit haar eigen glazen in, want Ter Stegen gaat hier toch minstens 15 miljoen per jaar uit slepen. Weigert Barca en hij gaat weg, snijden ze zich alleen maar diep in de vingers. Met alle respect voor Onana, maar Ter Stegen is nog wel echt een flinke stap verder.

29 april 2020 om 10:38

Eens hoor, maar hypocriet, overmoedig en onnavolgbaar beleid is bij Barcelona de afgelopen jaren eerder regel dan uitzondering.

Ter Stegen zit nu op 4,68 miljoen salaris is wel erg weinig voor iemand met zijn kwaliteiten. Maar dan 18 vragen meer dan 3x zoveel is van pot gerukt. 9-13 miljoen is meer dan zat voor keeper.

Als ter stegen niet meer wilt blijven lijkt onana mij inderdaad een goede alternatief. Eigen jeugd geweest, jong dus kan nog veel groeien. Ik zou het jammer vinden als ter stegen gaat maar een speler die niet wilt blijven is nog erger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7944
4.Sevilla6619
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller359
A. VidalMiddenvelder318
L. MessiAanvaller3122
L. SuárezAanvaller2615
M. ter StegenKeeper350
Ansu FatiAanvaller226
Jordi AlbaVerdediger252
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

67 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Overmars doet ‘verrassend’ aanbod aan André Onana

Ajax onderneemt een serieuze en 'verrassende' poging om het contract van André Onana te verlengen, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers gingen ervan uit dat de 24-jarige doelman deze zomer de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Robbin Ruiter wil volgend seizoen meer aan spelen toekomen en staat derhalve voor een vertrek bij PSV. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren