‘Ten Rouwelaar wijst PSV en FC Groningen af en kiest voor fraaie overstap’

Dinsdag, 28 april 2020 om 08:25Chris Meijer

Jelle ten Rouwelaar wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe keeperstrainer van Anderlecht, zo weet Het Nieuwsblad te melden. De 39-jarige oud-doelman heeft volgens de Belgische krant een akkoord bereikt over een dienstverband bij Paars-Wit. Anderlecht zal een ‘kleine vergoeding’ moeten betalen aan NAC Breda, waar Ten Rouwelaar sinds 2016 in dienst was als keeperstrainer.

Tom Van Den Abbeele, technisch directeur van NAC Breda, liet onlangs al weten dat Ten Rouwelaar had aangegeven dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. “Wij zoeken naar een oplossing die voor alle partijen goed is. En FC Groningen en Anderlecht hebben zich inderdaad bij ons gemeld”, zei Van Den Abbele in gesprek met BN DeStem. Naast FC Groningen en Anderlecht was ook PSV geïnteresseerd in de diensten van Ten Rouwelaar.

De Eindhovenaren zoeken een opvolger voor de vertrekkende keeperstrainer Ruud Hesp. Bas Roorda wordt met ingang van volgend seizoen teammanager bij PSV en verlaat daardoor zijn post als keeperstrainer bij FC Groningen. Zowel PSV als FC Groningen zal echter nog even moeten doorzoeken naar een nieuwe keeperstrainer, daar Ten Rouwelaar de overstap naar Anderlecht gaat maken. Het is volgens Het Nieuwsblad overigens niet de bedoeling dat Max de Jong, de huidige Nederlandse keeperstrainer van Anderlecht, vertrekt.

De Jong, die sinds 2012 in Brussel werkt, moet jonge keepers helpen doorstromen. De ‘kleine vergoeding’ die door Anderlecht moet worden betaald aan NAC Breda ‘mag geen struikelblok’ vormen. Ten Rouwelaar zetten in de zomer van 2016 een punt achter zijn loopbaan, nadat hij negen jaar onder de lat had gestaan bij NAC. Verder droeg hij het shirt van onder meer PSV, FC Groningen, FC Twente, PEC Zwolle en Austria Wien.


Poll

Logische keuze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Kan er me niets bij voorstellen. Jelle werd steevast uitgelachen in het Philips stadion. Zelden zo’n grabbelaar gezien..:

28 april 2020 om 09:41

Bij Twente was hetzelfde. Ik schat marsman zelfs nog hoger in dan Jelle. Zelden zo'n slechte keeper gezien bij Twente.

28 april 2020 om 12:02

En dan te bedenken dat Jelle het gek vond dat hij niet werd geselecteerd voor Oranje ... was een leuke keeper voor middenmoot Eredivisie maar niet meer dan dat

28 april 2020 om 12:22

Toch frappant dat hij uiteindelijk toch geselecteerd is geweest voor Oranje. hij heeft geen interland gespeeld maar is toch denk ik 2 a 3x meegegaan als 3e keeper. Dan werd hij destijds toch net iets hoger ingeschat als een Marsman bv.

28 april 2020 om 19:56

"uiteindelijk" je zegt het zelf al. Daarbij is alom bekend dat Jelle zichzelf als eerste keeper zag bij Oranje; dat zou ik je eigenlijk toch niet uit hoeven leggen toch?

Gelukkig komt hij niet naar Eindhoven, als keeper was hij waardeloos. Dus hij zal zeker geen goede keeperstrainer zijn!

28 april 2020 om 08:44

Hoe goed die was als keeper bepaalt totaal niet hoe goed iemand is als trainer, hij zal ongetwijfeld een goede traimer zijn als veel clubs hem willen hebben. Er lopen in de top ook genoeg (keepers)trainers rond die niet eens betaald voetbal hebben gespeeld.

28 april 2020 om 08:45

Mourinho zegt je misschien wel iets... de beste man kon helemaal niet voetballen!

28 april 2020 om 09:39

Dan neem ik aan dat je vindt dat PSV er ook een paar keeperstrainers van de jeugd eruit moet uitgooien. Kevin Begois loopt rond bij Psv, dat was op zijn zachtst gezegd ook geen hoogvlieger als keeper, dan kan ie volgens jouw redenering als trainer ook niet veel zijn. Stefan Toonen heeft 11 wedstrijdjes bij Top Oss onder de lat gestaan, die kan er dan ook niks van en toch is ie keeperstrainer bij de jeugd van Psv. Ook wegdoen zeker?

28 april 2020 om 09:59

@master D, het is net wat je zegr, een matige keeper of speler hoeft nog geen matige trainer te zijn. Daar zijn heel veel voorbeelden van. Prachtige stap voor een kleurrijke doelman.

28 april 2020 om 10:14

Ik ga door op de redenatie van PSV-ACM-REAL die blij is dat Ten Rouwelaar niet komt omdat hij als keeper al niet veel zou zijn geweest en er daarom als trainer ook niks van zou kunnen. Natuurlijk ben ikzelf van mening dat je kwaliteiten als speler niks zegt over je kwaliteiten als trainer. Als FC Groningen Anderlecht en PSV je willen hebben als keeperstrainer moet je toch wel iets kunnen. Ik vind het een mooie stap voor Jelle en denk dat we hem echt nog wel een keer bij PSV gaan zien.

Altijd een doorn in het oog geweest voor ons en goeie keeper in zijn speel jaren geweest. Zo kun je alleen jaloers zijn op deze man om na je cariere waar je flink wat geld bij elkaar geharkt hebt nog eens een zak geld voor de neus gehoudn word uit het buiteland. Misselijkmakend als iemand zo voor eigen geld gaat en eigen supporters in de steek laat. Laat in het midden wat ik vind van ten Rouwelaar

28 april 2020 om 10:02

Hahaha, die laatste zin. Alsof welke (assisten) trainer dan ook niet voor het geld zou kiezen. En alsof jij als W2-er je druk maakt om wat er met NAC supporters gebeurt.

28 april 2020 om 10:19

Het lijkt een beetje een reactie van "dit zouden we bij W2 niet accepteren". Jelle is een van de meest constante werkprestaties bij NAC van de afgelopen jaren waardoor ik hem een serieuze stap hogerop ook serieus gun!

28 april 2020 om 11:09

Nou wat een doorn in het oog. Jelle werd altijd weggezet als een clown en dat was hij ook. Verschrikkelijk matige keeper.. maar dat hij naar Anderlecht gaat is toch best logisch? Of werken bij een van de grootste clubs in België (misschien wel de grootste) of in de KKD. Dat is sportief en financieel gewoon een mooie stap omhoog! Niks mis mee..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder339
T. HayeMiddenvelder300
D. MaloneMiddenvelder291
L. ImmersMiddenvelder276
N. VenemaAanvaller275
N. OlijKeeper310
M. BilateAanvaller269
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren