‘PSV-aanvaller Bruma ontdekt miljoenenfraude pas maanden later’

Maandag, 27 april 2020 om

PSV-aanvaller Bruma is in de afgelopen jaren opgelicht door een goede vriend, zo meldt de Correia da Manhã. Du Ganso zou in de periode dat de Portugees international bij RB Leipzig speelde in totaal drie miljoen euro achterover gedrukt hebben.

Bruma gaf zijn vriend volgens de berichtgeving in deze periode een volmacht over zijn bankrekening, waarna Du Ganso beetje bij beetje het geld wegsluisde naar een andere rekening. De aanvaller ontdekte pas dat er geld ontbrak toen hij in februari een huis wilde kopen.

Deze ontdekking zou als een bom zijn ingeslagen bij Bruma, die al jaren goed bevriend is met Du Ganso en hem ook vaak bij hem thuis ontving. Het geld zou zijn verdwenen tussen 2017 en 2019, de tijd dat de huidige PSV’er bij die Roten Bullen actief was.

Bruma heeft inmiddels gerechtelijke stappen ondernomen tegen zijn vriend. Hoe de zaak zich verder gaat ontvouwen is op dit moment nog niet duidelijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door binny)

Apart verhaal, waarom zou je vriend je bank in kunnen en waarom kom je hier zo laat achter?

27 april 2020 om 12:26

Als ik het zo lees denk ik dat zn vriend ook zn boekhouder is?zo niet , dan is het flink dom.ik vertrouw mn vrienden mn leven toe maar geef hun ook niet zomaar toegang tot mn rekening...als ik het geld van Bruma had dan had ik uiteraard duizend hier en honderd daar gegeven als ze iets nodig hebben , maar absoluut geen toegang tot mn rekening. Oke , open deur mag weer dicht.

27 april 2020 om 12:32

Lekker oordelen is zo makkelijk weer. Weet jij waar echte vriendschappen naartoe leiden. Ik vertouw mijn beste vriend ook mijn bankrekening, staat alleen niet zoveel op als die van Bruma, maar om nu maar te roepen dat het dom is... Het is toch verschrikkelijk als je vertrouwen zo wordt geschaad, uiteindelijk is dat een stuk erger dan die centen.

27 april 2020 om 12:50

Dat je iemand vertrouwt met iets betekent niet dat je het ook daadwerkelijk moet doen.waarom zou je je vrienden toegang geven tot je rekening? Ik kan zelf geen reden bedenken... Als een vriend zelf vraagt om toegang te krijgen tot je rekening dan weet je al hoe laat het is.heeft ie geld nodig? Dan kan ik hem dat geven, daar heeft ie geen toegang voor nodig tot mn rekening.zoals ik al zei , als het zn boekhouder was , oke .. maar als jij een goede reden weet waarom je een vriend toegang moet geven tot je rekeningnummer dan hoor ik het graag.... niet om bijdehand te doen , maar ben oprecht benieuwd... Edit: Ohja , een goeie vriend leerde me ooit: ''vertrouwen is goed , controleren is beter''

27 april 2020 om 13:11

Stel dat je beste vriend het een stuk moeilijker heeft als jij, of dat jij het zo goed hebt dat je dat wil delen met je beste vriend en je opent een bankrekening zodat hij ook geld kan opnemen wanneer hij het nodig heeft. Draait nog steeds om hetzelfde, vertrouwen. Leen jij je auto aan je beste vriend uit ook al heeft hij zelf sinds kort zijn rijbewijs? Maakt allemaal niet uit, ik heb wel zo'n vertrouwensband met mijn beste vriend. En als jij je vrienden blijft controleren zal je dat wel.uit je hoofd kunnen zetten. We moeten ook niet doen alsof het elke dag voorkomt en dat de situatie Bruma een uitzondering is. Daarom blijft oordelen lekker makkelijk!

27 april 2020 om 13:29

Vind ik persoonlijk geen goed voorbeeld. Je kan 1. Geld overmaken op zn rekening. 2. Als ik het geld van Bruma heb dan zorg ik er voor dat mn vrienden en hun moeders zich geen zorgen hoeven maken om geld... daar hoeven ze absoluut geen toegang voor te hebben tot mn rekeningnummer. Als ik weet dat mn vriend veilig rijdt dan ja , leen ik mn auto uit... sterker nog , heb 2 autos , de 2e auto doe ik bewust niet weg omdat mn vrienden/familie regelmatig mn auto lenen, maar heb hem zelf helemaal niet nodig. Mn vriend heeft een supermarkt , en ik kwam er kleingeld , wat ik door de jaren heen had gespaard ,wisselen voor briefgeld... bij het omwisselen begon hij het briefgeld te tellen voor mn neus nadat ie het van achter had gehaald , ik zei dat ik hem wel vertrouwde en dat tellen overbodig is. Waarop hij dus zei “Vertrouwen is goed , controleren is beter.” Naiviteit is het zelfde als dom in mijn ogen. Ik weet niet hoe oud je bent maar je zou inmiddels al wel moeten weten dat geld en vertrouwen bij 99% vd mensen niet werkt.

27 april 2020 om 13:41

Moest alleen even inhaken, omdat ik het heel jammer voor je vindt dat je duidelijk nooit echte vrienden hebt gehad, alleen wat mensen die gebruik van je willen maken zodat ze blijkbaar je auto kunnen lenen. Big up man

27 april 2020 om 14:20

@romarky Een auto uitlenen is iets anders, die is verzekerd dus valt de potentiele schade relatief mee. een rekening openen op je eigen naam is vergelijkbaar, mocht je vriend criminele intenties hebben, dan kan jij failliet gaan en alles kwijtraken, van je huis tot je baan. Dus nee, ik open geen bankrekening voor anderen, ook niet voor mijn beste vriend. Ik weet nooit hoe zijn leven verder ontwikkeld, of hij een verkeerde partner krijgt, in welke problemen hij terecht kan komen. Oordelen is inderdaad makkelijk maar iemand een volmacht op je rekening geven in blind vertrouwen zonder controle, tja het is niet bijster slim.

27 april 2020 om 15:58

@speedy Je weet dat je verschillende rekeningen kan openen hé, ik bedoel, een kale rekening met een paar centen erop is een veel lager risico. Misschien had Bruma wel meerdere rekeningen, alleen met een heleboel geld erop.

27 april 2020 om 12:27

Gewoon hele slechter journalistiek is dit. Een beetje journalist doet navraag bij Bruma waarom hij z'n vriend een volmacht heeft gegeven. Denk dat dit een verhaal is om de krant te vullen en dit niet heeft plaatsgevonden. Zowel, dan zou deze krant wel eens onderzoek mogen naar hoe en wat ipv zo'n vaag verhaal op te leveren.

27 april 2020 om 12:45

Denk niet dat jij helemaal snapt op wat voor website je zit..

27 april 2020 om 12:54

Ik heb het hier niet over voetbalzone hé, voetbalzone is gewoon een doorgeefluik van nieuwtjes. Maar iemand moet dit bronartikel geschreven hebben, en dat heeft weinig van journalistiek weg.

27 april 2020 om 12:32

Hij heeft hem een volmacht gegeven, dus hij liet zijn vriend voor hem waarschijnlijk dingen regelen. Wellicht wat naïef gedacht wanneer dit inhoudt dat die vriend dus zomaar geld kan wgsluizen.

27 april 2020 om 13:18

Vergeet niet dat het begrip "vriendschap" voor de meeste Afrikanen een heel ander begrip is dan de vriendschap die wij normaliter hier in het westen kennen. Althans bij de meesten dan.

Potverdrie wat triest. Nog triester dat je in je leven nooit meer iemand echt zal vertrouwen. Sterkte in deze moeilijke zaak.

Kunnen we lacherig over doen, maar vind dit wel echt heel zielig voor hem. Je wordt al compleet kapot gemaakt in je nieuwe competitie (voor zover ie dat meekrijgt, maar gok wel wat), blijk je ook nog een keer geen huis te kunnen kopen omdat je beste maat een enorme klootzak blijkt. Plus deze Corona-periode eroverheen, die jongen heeft t wel heel zwaar voor de kiezen.

27 april 2020 om 12:41

Eens, een rechtszaak als deze zal waarschijnlijk ook de nodige tijd in beslag nemen. Geld wat je “zelf” overmaakt van je bankrekening ben je in normale gevallen vaak kwijt.. zal nog een hoop kopzorgen meenemen wat zijn vorm denk ik geen goed zal doen.

Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Maar hoe kun je in twee jaar tijd 3 miljoen van een bankrekening snoepen, zonder dat de begunstigde ( die geen demente bejaarde is) dat merkt?

27 april 2020 om 12:40

Als je weet dat je meer dan genoeg centen op de bank hebt staan om te doen en laten wat je wil, waarom zou je dan op je rekening kijken. Ik heb een broer die weinig uitgeeft maar veel verdient. Hij hoeft zich dus nooit druk te maken over geld. Hij heeft ook geen idee wat op z'n rekening staat.

27 april 2020 om 12:40

Denk dat dit niet de enige bankrekening van Bruma is en dat hij deze 'gewoon' beschikbaar stelde aan die vriend dmv een volmacht. Als je er zelf nauwelijks gebruik van maakt dat valt het niet op. Daarnaast staat er dat het stukje bij beetje ging dus het kan goed zijn dat in het begin die kleine bedragen niet opvielen omdat die vriend nou eenmaal dingen voor hem regelde.

Vreemd verhaal, en wellicht ook geen toeval dat dit nu net naar boven komt nu PSV aan heeft gegeven in de salarissen te willen snijden?

Ongelooflijk. Ik vertrouw mijn vrienden 100%, maar nooit zou ik een volmacht over mijn rekening geven en als er omstandigheden zou zijn dit te doen. Zou ik goed in de gaten houden wat erin en eruit gaat. Iets wat hij kennelijk ook niet deed.

27 april 2020 om 14:31

Wij kennen het echte verhaal niet. Volgens mij heeft ene Johan Cruijff zich ooit ook op laten lichten en was hij zijn geld kwijt.

Het zit hem ook niet mee. Mensen vergeten soms dat voetballers grotendeels tieners en twintigers zijn die enorm veel verdienen maar ook een heel goed verdienmodel zijn voor anderen. En ja daar komen dus ook onbetrouwbare mensen op af. Het zit die Bruma ook niet mee!

Aan de prestaties van Bruma te zien voelde hij dit al langer aan, is natuurlijk wel kut voor hem, en dat meen ik echt.

Als het je vriend en boekhouder is,kan dat best hoor.zo,n grap koste mij gelukkig geen 3 miljoen maar wel een ton,en dan echte euro,s.en ja,,, daar heb je wel een tijdje voor nodig om daar overheen te komen.heeft mij honderden pillen en een paar jaar gekost.

Ach ik vind het niet slim, misschien heeft t meer te maken meet mijn opvoeding, maar ik ga niet bankrekening gegevens aan mijn vrienden geven. jammer voor hem zeg, wat een klote streek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren