‘Everton en Brands melden zich bij AZ met bijna veertien miljoen euro’

Zondag, 26 april 2020 om 06:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:58

Everton richt zijn pijlen op Teun Koopmeiners. Technisch directeur Marcel Brands verwacht dat een bod van twaalf miljoen pond, omgerekend 13,7 miljoen euro, genoeg zal zijn om de middenvelder van AZ in te lijven, zo schrijven Engelse media zondag. De Merseyside-club kijkt naar een long-term replacement voor Morgan Schneiderlin of Gylfi Sigurdsson.

Brands wordt in Engeland omschreven als ‘een grote fan’ van Koopmeiners, die met AZ een uitstekend seizoen doormaakte en uiteindelijk, na het besluit van de KNVB, als tweede in de Eredivisie eindigde. Zowel Schneiderlin als Sigurdsson is dertig jaar en de clubleiding kijkt dan ook voorzichtig naar een opvolger voor de lange termijn.

Het valt ook niet uit te sluiten dat Schneiderlin of Sigurdsson in de zomer van de hand wordt gedaan, daar beiden voor een flink bedrag op de loonlijst staan. Engelse media verwachten dat the Toffees in de komende maanden ook biedingen op Moise Kean vanuit Italië kunnen verwachten en daarmee de deal voor de 22-jarige Nederlander kunnen bekostigen. De spits heeft in Engeland niet aan de verwachtingen kunnen voldoen en is nu in opspraak geraakt vanwege een recente lockdownparty.

Engelse media verzekeren dat Koopmeiners ook in beeld bij AC Milan is. AZ brak in november vorig jaar nog het contract van de middenvelder open tot de zomer van 2023. Het Noordhollands Dagblad verzekerde destijds desondanks dat Koopmeiners, die sinds zijn tiende in Alkmaar speelt, nog altijd uit was op een zomerse transfer naar het buitenland.

“Maar het heeft geen zin het daar nu over te hebben”, gaf Koopmeiners toentertijd te kennen. “Je kunt wel van alles willen, maar je moet maar afwachten wat er gebeurt en of er clubs komen.” Koopmeiners kwam dit seizoen tot 42 duels in alle competities en was daarin goed voor 16 treffers, voornamelijk vanaf elf meter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door sone8)

Tsja. Als dit de bedragen zijn die gaan worden betaald voor 22 jarige steekhouders dan is AZ zo weer terug bij af. Dan kun je nooit structureel om het kampioenschap blijven mee doen.

26 april 2020 om 07:28

Vindt het een dot geld voor Teun Tikkie Breed. Zeker in deze tijd. Probleem is dat hij zelf heel graag naar buitenland wil, maar hij gaat bij de toffees eerst een jaar of 2 mogen banken denk.

26 april 2020 om 07:35

Hij heeft een goed spelinzicht maar zijn handelingssnelheid ligt ogenschijnlijk nog niet hoog genoeg. Daarnaast zullen het tempo en loopvermogen in de PL hem op kunnen breken.

26 april 2020 om 07:35

Ik zie het hem ook moeilijk krijgen bij Everton. Maar 14 miljoen voor een 22-jarige sterkhouder, aanvoerder en een een van de betere spelers dit seizoen in Nederland is erg weinig.

26 april 2020 om 08:08

Tikkie breed doe je hem tekort mee. Maar ik snap je punt. Maar hij is wel erg gegroeid bij AZ. Vond hem na de mindere periode december / januari in de weken dat we op de eerste positie kwamen wel weer sterk ogen. Kwestie van tijd is NL elftal

26 april 2020 om 08:30

Koopmeinders is statistisch gezien de middenvelder met de beste balprogressie van de Eredivisie. Hoe je in godsnaam bij de bijnaam Tikke Breed komt snap ik niks van.

26 april 2020 om 09:05

Shota1: “dat we op de eerste positie kwamen”?

Help me even, sinds wanneer staat az op 1 dan?
Maar los daarvan: ik deel je mening over zijn ontwikkeling na de winterperiode

26 april 2020 om 09:14

En hier gaat het precies fout. 'Vind het een dot geld, Zeker in deze tijd'. Hoezo zeker in deze tijd? AZ heeft een kampioensploeg bij elkaar. Er is ze alles aan gelegen de gehele groep bij elkaar te houden en alleen bij uitzonderlijke biedingen spelers te laten gaan. Een uitzonderlijk bod voor Koopmeiners is hopelijk iets meer dan 14 milj.

26 april 2020 om 09:27

Kan hij het ook onder druk en 3x in de week in de fysiek zware premier league? Ik vind het nogal een gok.

26 april 2020 om 09:31

Op Propper en Wijnaldum na kan ik niemand bedenken die de afgelopen jaren een succesvolle overstap hebben gemaakt naar de PL. Het zal voor iemand Koopmeiners een hele andere manier van voetballen zijn. Duitsland lijkt me toch vanuit de Eredivisie gezien een meer logische stap, toch meer technische insteek dan het fysieke.

Als ik Az was zou ik toch wel proberen het team bij elkaar te houden. Op misschien het centrale blok achterin na hebben ze redelijk goud in handen. Met een nieuw team ga je je niet plaatsen voor de CL, en het wordt al lastig met het huidige.

26 april 2020 om 09:37

@lucasansersen. Niet.op.reageren jjoh. Sommigen hebben ooit een term gehoord en Willem provoceren. Natuurlijk is Teun juist een middenvelder die enorm vooruitspeelt. Die varkevisser maakt dus opmerkingen van het niveau "Piet keijzer beheerst de schaar niet". 14 miljoen zal.dan ook nooit geaccepteerd worden door az

26 april 2020 om 09:41

@Oortap, bedoel je Nederlandse spelers of spelers die via Nederland naar Engeland zijn gegaan? Sanchez, Vertonghen, Eriksen, Janmaat, Tadic, Van Aanholt, Bony, Pelle..

26 april 2020 om 09:41

Maar is dat zo DR.Mario? AZ is nou eenmaal niet een Ajax of een PSV. In het buitenland staat AZ er niet zo geweldig op. Europees geen bijzonder jaar gehad en AZ heeft niet reeds een historie van voltreffers die het buitenland bij hen heeft gekocht. Ajax heeft bijvoorbeeld Vertonghen, Suarez, Huntelaar, Vermaelen, Alderweirdeld enz gehad, waardoor ze een reputatie ook hebben dat je bij hen goede spelers kunt halen. Dat heeft AZ niet. Dan is 14 miljoen best een aardig bedrag vind ik.

26 april 2020 om 10:00

@Jackieboy10 Een zeer reële reactie, maar toch denk ik dat het succes van Ajax qua uitgaande transfers ook in positieve zin zijn weerslag heeft op de bedragen die andere clubs uit de ED kunnen vragen. Vorm van selectiebias.

26 april 2020 om 10:35

Deel je mening maar NL clubs moeten hun huid zo duur mogelijk verkopen. Doen ze in het buitenland ook. Los van hoeveel ze waard zijn, proberen kan altijd en het is wat de gek er voor geeft.

26 april 2020 om 10:46

Hoe kan je nou serieus zeggen dat zijn handelingssnelheid te laag ligt ? Koopmeiners heeft met afstand de meeste passes en balcontacten in de hele Eredivisie. Geeft 1802 geslaagde passes , de overal zo geprijsde van de Beek (753)en Veerman ( 854) halen dat niet eens als je het bij elkaar optelt. Daarnaast is hij de speler met de meeste passes naar de final third , dus dat balletje breed verhaal kan ook de prullenbak in. Met een lage handelingssnelheid kom je niet aan dit soort getallen.

26 april 2020 om 10:59

@De Toekomst Beide, maar ik zat meer te kijken naar de afgelopen 5 jaar. Meerendeel wat je noemt is wel van wat langer geleden, maar ik had zelf spelers als Depay, Janssen, Clasie, Alireza, Locadia, Klaassen, Riedewald en Narsingh in mijn hoofd.daarvoor leken de meeste wel te slagen.

26 april 2020 om 12:21

Bij Koopmeiners heet het 'tikkie breed', bij Blind heeft men het jarenlang over 'maturiteit, controle, en inzicht'.tsja.

26 april 2020 om 17:15

Kerel, doe eens even realistisch. AZ is geen topclub en doen het dit jaar boven verwachting goed doen in de Nederlandse competitie, die in het buitenland niet heel hoog aangeschreven staat. Denk je nu echt dat de miljoenen nu in ene binnen stromen? Als ze structureel in de Nederlandse top en in Europa mee gaan doen en daarnaast in het buitenland naamsbekendheid krijgen, dan pas kan je over mega bedragen gaan praten voor een speler van AZ. Met alle respect, wie kent AZ in het buitenland?

26 april 2020 om 07:46

Ze zijn bij Everton ook niet gek. Die gaan natuurlijk in deze tijd zo goedkoop mogelijk toeslaan. Je zou ook wel gek zijn gelijk de jackpot aan te bieden. Denk niet dat AZ akkoord gaat met dit bedrag.

26 april 2020 om 07:50

Normaal gesproken zou ik daar ook niet vanuit gaan. Maar Brands is nog niet zo heel lang geleden weg uit Nederland, als hij denkt dat het bedrag zo rond de 14 ligt lijkt mij dat niet uit de lucht gegrepen. Er van uitgaand dat het verhaal klopt natuurlijk.

26 april 2020 om 07:55

Is elke transfersom niet een beetje uit de lucht gegrepen? Wat is iemand waard vind dat maar lastig. Is iemand als Frenkie 86 miljoen waard? Voor mij niet, voor het voetbal blijkbaar wel.

26 april 2020 om 08:19

Dat is niet helemaal wat ik bedoelde. Brands zal de Nederlandse markt vrij aardig kennen en dus die 14 miljoen best ergens op baseren.

26 april 2020 om 09:51

Ik denk zeker wel dat Brands verstand heeft van de Nederlandse transfermarkt, maar dat betekent natuurlijk niet dat AZ die 14 miljoen maar moet accepteren omdat Brands dat een marktconform bedrag vind. Brands gaat natuurlijk ook niet de hoofdprijs direct bieden, maar zoekt een goed startbedrag waarmee je kan onderhandelen met AZ. ze zullen wel een schatting maken van hoeveel een speler waars is, maar ik denk niet dat ze een precies bedrag zullen noemen maar eerder dat ze bijv. Zeggen dat hij tussen de 15 en 20 miljoen waard is. Dan ga je natuurlijk niet beginnen met een bedrag van 20 miljoen, maar probeer je het net iets onder waarvan jij denkt hoeveel de speler waard is, om vervolgens te onderhandelen.

26 april 2020 om 07:53

Zo is het altijd gegaan. Ik ben erg benieuwd hoe Teun het op een hoger niveau zou doen. Alles gaat net wat sneller. Zou zo maar kunnen dat hij ook in de premier League makkelijk meedraait. Speelt in de eredivisie ogenschijnlijk makkelijk. Zou een mooie transfer zijn. En geeft ook aan dat zelfs de rijke clubs niet ineens met een idioot bod komen. Benieuwd hoe AZ zich opstelt tegen zijn captain die een droom transfer kan maken.

26 april 2020 om 08:25

" Tsja. Als dit de bedragen zijn die gaan worden betaald voor 22 jarige steekhouders dan is AZ zo weer terug bij af. Dan kun je nooit structureel om het kampioenschap blijven mee doen ". Ik denk dat je niet meer de illusie moet hebben dat clubs nog 25 of 30 miljoen gaan betalen voor, laat ik het voorzichtig zeggen, niet uitzonderlijke spelers. Die tijd is door de Coronacrisis met de verstrekkende gevolgen (voorlopig?) voorbij. Ik denk niet dat er clubs zijn die heel veel meer voor hem gaan bieden en zijn contract loopt nog maar twee jaar door, waardoor het heel moeilijk voor AZ wordt om hem te behouden.

26 april 2020 om 10:06

Ik weet de financiele situatie niet in Alkmaar, dus weet niet of het noodzakelijk is om te verkopen. Maar als ploegen de hoofdprijs nu nog niet willen betalen zal ik die spelers gewoon binnenboord houden. Ik zal als AZ zijnde niet spelers voor minder verkopen wat jezelf voor ogen had voor de crisis, mits je eigen financiele huishouding dat toelaat. Ze moeten ook niet vergeten dat ze straks voorronde CL spelen en mochten ze doorstromen naar de CL (is lastig voor AZ, maar je hebt meer kans natuurlijk als je sterkhouders nog in de selectie zitten) kunnen ze lekker veel geld binnenharken. Wie weet hoe de transferzomer er volgend jaar voorstaat en hoe de clubs er dan voor staan. Ben het wel met je eens dat volgend jaar zomer clubs natuurlijk niet de hoofdprijs willen betalen voor een speler met een 1 jarig contract. Clubs willen dan voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en anders wachten ze wel tot de betreffende speler transfervrij op te pikken is. Dus in dat geval is AZ er nog wel aan gelegen om het contract nog eens te verlengen (weet niet of er een eenzijdige optie is of dat je samen tot een overeenkomst moet komen)

26 april 2020 om 10:20

Het lastige is alleen in te schatten hoe de clubs uit de corona crisis komen. Wanneer kunnen we weer spelen, wanneer kunnen we weer geld krijgen in de vorm van tickets, welke sponsoren heb ik nog, uit hoeveel bedrijven bestaat mijn business club nog? De spelers salarissen zijn nog van voor de corona tijd, de inkomsten niet meer. Daarom is het nu erg lastig in te schatten wat een reële transferprijs is en/of selecties wel bij elkaar kunnen blijven.

26 april 2020 om 10:33

" Ik zal als AZ zijnde niet spelers voor minder verkopen wat jezelf voor ogen had voor de crisis, mits je eigen financiele huishouding dat toelaat ". Dat is een mooi streven en dat zou ik ook doen als het kon, maar het is niet reeel. Omdat je ook met een speler te maken hebt die hogerop wil. Als een speler perse weg wil en er is geen club die het bedrag op tafel wil leggen dat je in je hoofd hebt, zal je hem voor minder moet laten gaan. Dan kan je hooguit nog proberen om er wat bonussen of een doorverkoop percentage uit te slepen, maar een onwillige speler tegen zijn wil vasthouden, is onbegonnen werk.

26 april 2020 om 10:47

" Het lastige is alleen in te schatten hoe de clubs uit de corona crisis komen ". Dat de rijke clubs de competitie ten koste af willen maken en desnoods in augustus of september, geeft volgens mij genoegzaam aan hoe hoog de nood is. En zo onduidelijk als jij het doet voorkomen is de situatie niet. De virologen zijn het met elkaar oneens over hoe het virus aangepakt moet worden, maar eensgezind in de mening dat er pas weer grote evenementen georganiseerd kunnen worden als er een vaccin is. En dat gaat nog minimaal een jaar tot anderhalf jaar duren, terwijl het ook nog eens in miljoenen doses geproduceerd moet gaan worden. Dus ga er maar gevoeglijk vanuit dat de wedstrijden volgend seizoen zonder publiek afgewerkt dienen te worden en houdt er rekening mee dat het ook nog langer kan gaan duren. En die onzekerheid gaat zijn weerslag hebben op de marktprijzen.

26 april 2020 om 08:56

14 miljoen is toch geen gek (start)bedrag voor Koopmeiners? Op basis waarvan moeten buitenlandse clubs veel meer bieden? Hij heeft niet bijzonder veel laten zien op een hoger niveau dan de eredivisie. Zeker in deze periode vind ik het geen gek bedrag. Je vergeet wellicht dat het meer dan de helft is van de begroting van AZ.

26 april 2020 om 09:22

Natuurlijk is het veel geld. Maar de verhoudingen zijn scheef. Als Koopmeiners precies hetzelfde bij Ajax had laten zien had hij het dubbele waard geweest en voor minimaal 30 weggegaan. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

26 april 2020 om 09:45

Ja zo zal het altijd gaan. Toch denk ik dat als je uitkomt op een 18 miljoen euro als AZ zijnde je het toch netjes hebt gedaan. Weet zijn contractduur alleen niet. Het enige nadeel voor AZ is dat hij wel een sleutelspeler is en je niet makkelijk een vervanger hebt geregeld. Ik zou zo geen betaalbare opties kennen in ieder geval..

26 april 2020 om 10:21

Zo werkt het toch gewoon? Ajax heeft een naam opgebouwd doordat veel spelers een succes zijn geworden in het buitenland. Bovendien had Koopmeiners in de CL geacteerd als hij bij Ajax had gespeeld en is de druk bij Ajax anders dan bij AZ. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel. Een speler van Ajax biedt meer zekerheid en status richting de achterban. Plus dat Ajax de afgelopen paar jaar de hype mee heeft door de Europese prestaties.

26 april 2020 om 13:43

Dacht je dat dat ging gebeuren dan lol
Wel even realistisch blijven.
Is al mooi dat een club als az eens in de zoveel jaren meedoet toch.

prima transfer voor hem en AZ. Dan kunnen alle eredivisieclubs nu mooi gaan roepen dat daar maar even 25% van in het steunfonds gestoken moet worden. Dat zal het heel solidaire AZ toch wel doen. Aangezien ook een beetje mooie sier proberen te maken door te zeggen dat andere clubs hun geld in een noodfonds moeten steken.

26 april 2020 om 07:53

Niet voor hem. Die wordt aan alle kanten voorbij gelopen in de PL. Is daar nog lang niet klaar voor. Beter Psv, anders Duitsland.

26 april 2020 om 08:53

Dat klopt, voor hem is het te hoog gegrepen waarschijnlijk. De kans is groot dat zo'n mogelijkheid later niet meer voorbij komt voor hem. Wat dat betreft is PSV inderdaad de beste stap.

26 april 2020 om 09:48

Als PSV zijnde zou ik gaan voor een nog creatievere en dynamische speler. Het middenveld komt snelheid, creativiteit en tactisch vermogen tekort. Alleen het laatste aspect heeft Koopmeiners. Het is zeker een goede speler maar zou alleen interessant zijn voor PSV als zowel Hendrix als Rosario weg gaan.

26 april 2020 om 10:07

Psv mist zoveel. Lammers kan aardig een bal vasthouden, maar komt ook nog veel te kort. Mahlen is een geweldenaar, maar alleen op de counter. De rest voegt aanvallend weinig toe. Het middenvelde is idd erg statisch en de verdediging bestaat uit twijfelaars. Het LB probleem leek even opgelost, maar is volgend seizoen weer terug. Psv kan wel 7of 8 nieuwe spelers gebruiken. Voor psv te hopen dat die nieuwe coach er wel iets mee kan. Koopmeiners kan wel op meerdere posities, dus dat zou nuttig zijn.

26 april 2020 om 12:06

Ik denk nou niet echt perse dat PSV een stap omhoog is

26 april 2020 om 12:17

8 spelers is ook wel heel erg overdreven. Van Aanholt, Rodriguez of die Fransman zal wel worden gehaald op de LB positie. Van Ginkel zal ongetwijfeld benaderd zijn. Dat is precies het type middenvelder dat we zoeken. Voor de aanval heb je genoeg opties. Romero, Lammers en Malen. Dat is genoeg keuze. Malen in het juiste systeem en je hebt een zeer veel belovende spits er staan. Op de flanken moet je hopen dat Bruma gesleten kan worden evenals Rosario en Gutierez. Als vervanger van Bruma kan je gewoon een talent de kans geven. Gakpo en Madueke vaker minuten laten maken. Beide zeer veel belovend. Resume. - 1 creatieve middenvelder met hoge handelingssnelheid en scorend vermogen. - 1 ervaren verdediger type Moreno. - 1 goalgetter vleugelspeler die je kunt afwisselen met aanstormend talent. Dat zijn wel geteld 3 spelers die je mist. Waarvan de laatste niet eens perse nodig is, want je hebt op de flanken Madueke, Doan, Gakpo, Bruma. Daarnaast komen er dus ook spelers terug die na de verhuurperiode sterk zijn gegroeid zoals Mauro Junior.

26 april 2020 om 10:09

@Sone8,
Omdat een transfer te maken heeft met het feit dat er slechts 75 procent van ded competitie is gespeeld?
Beetje rare opmerking van jou, maar wees gerust Az zal 1 van de clubs zijn die het meeste geld zal inleggen in het noodfonds, waarom....omdat het past bij Az om dat te doen.

26 april 2020 om 18:11

Dat heeft inderdaad net zo weinig met elkaar te maken als dat AZ te maken heeft met het geld van andere clubs.az probeert in heel Nederland weer als het liefste jongetje van de klas over te komen, maar ze komen net als veel andere clubs alleen maar voor hun eigen belang op. En ondertussen geven ze in hun mooie plannen even het geld van vier andere clubs uit.

Ik gun koopmeiners het beste maar vraag me af of Engeland niet te hoog gegrepen is. Klaassen is er toch ietwat door de mand gevallen. Zo ook meerdere AZers in het verleden.

26 april 2020 om 08:13

Een reden van een mislukt transfer van Klaassen naar Everton is niet alleen Klaassen zijn schuld, ook vaan Everton. Everton kocht in die zomer 7 middenvelders! Ja dat is transferbeleid of kun je dit beter wanbeleid noemen. Daarnaast is Klaassen als aanvallende middenvelder een balvaste kaatsende spits nodig om goed te kunnen functioneren.

26 april 2020 om 08:32

Precies, Klaassen had echt geen mazzel dat Everton geen goeie vervanger voor Lukaku haalde.

26 april 2020 om 09:50

Daarnaast kon Klaassen het niveau ook niet aan.. was zelfs in oefenwedstrijden dramatisch. Koeman als Nederlandse trainer durfde hem zelfs niet meer op te stellen. Speelt niet voor niets onderaan in de Bundesliga nu en komt te kort voor het Nederlands elftal. Als je bij Everton meekan dan zit je 100% bij de eerste 23 van Nederland..

26 april 2020 om 12:15

Maar dan nog heeft hij het niet kunnen waarmaken.

26 april 2020 om 10:16

Houthakker Klaassen was met zijn werkervoetbal ook totaal ongeschikt voor Engeland, maar hij werd gewoon verkocht aan Everton omdat die het hoogste bedrag boden en iedereen maar altijd in Engeland gespeeld wil hebben, dus ook de gasten die daar niets te zoeken hebben.
Teun zal zoals gezegd langzaam gebracht worden bijbEverton en dat zal prima zijn.
Achteraf weet je pad of het een goede stap is.
Ook denk ik dat Everton meer richting de 20 moet gaan zitten, want denk dat Az hem niet voor minder laat gaan gezien contractduur, aanvoerder en (jeugd) international.

26 april 2020 om 10:53

Houthakker, wAt een diskwalificatie. Klaassen is idd geen technicus a la Eriksen, Ziyech. Maar hij deed het fantastisch als aanvoerder, maakte veel goals, was een leider en ging box to box, zowel in de Eredivisie als in Europa. Een elftal kan niet hij 11 prima-donna’s bestaan. Spelers zoals Klaassen, Midtsjo, Koopmeinders, Wijnaldum etc zijn enorm belangrijk binnen een elftal.

26 april 2020 om 11:44

Mogge Fc,met houthakker bedoel ik ook juist van die personen die het puur van strijd moeten hebben en dus ongeschikt zijn voor het Engelse voetbal.hem over dezelfde kam halen als Koopmeiners vind ik pas een diskwalificatie helemaal als je hem ook nog vergelijkt met Wijnaldum en Midtsjo die ook nog eens een techniek hebben om te smullen.

Dat zou dan de eerste zijn die vertrekt bij AZ. Wat dat betreft is het ook maar goed dat Ajax de groepsfase van de CL in gaat. Everton is toch wel bezig met een leuk project en ik verwacht niet dat de topclubs zich zullen melden voor hem.

26 april 2020 om 08:28

" Dat zou dan de eerste zijn die vertrekt bij AZ. Wat dat betreft is het ook maar goed dat Ajax de groepsfase van de CL in gaat ". Voorbarige conclusie aangezien de transfermarkt nog niet eens open is en zelfs niet duidelijk is wanneer die open gaat.

26 april 2020 om 08:33

Everton is al zo'n 15 jaar bezig met een leuk project. Komt eigenlijk nooit echt los. Moet het eerst maar zien voordat ik het geloof.

Lastig. Goede speler die eigenlijk nog een jaar bij Ajax of Psv nodig heeft. Misschien ook Feyenoord. Niet voor het voetbal, maar om te ervaren wat druk is bij een grote club. Maar daar is hij te duur voor. In Engeland zie ik hem verzuipen. Eigenlijk een zelfde situatie als bij Vincent Jansen.

26 april 2020 om 10:19

Omdat, hij een zelfde soort speler is?
Heb je hem zien spelen tegen ManU afgelopen seizoen.....hij heerste over dat middenveld, dus dat verzuipen zal wel meevallen.

26 april 2020 om 10:31

Moeilijk om de vinger er echt op te leggen. Ik kan weinig minpunten noemen, maar je voelt op de een of andere manier dat Engeland een te grote stap is. Net als bij Janssen. Als die de tijd had genomen en naar Feyenoord of psv was gegaan was hij nu nog steeds de spits van het Nederlands elftal.

26 april 2020 om 11:57

Zeker, maar het heeft er ook mee te maken dat clubs nu eenmaal graag verkopen aan degene die het meest betaald en amper kijken naar wat voor de speler de beste stap is....zaakwaarnemers zijn daarin nog erger vanwege de commissie hoogte.

Hopelijk is Koopmeiner heel selectief in zijn keuze voor buitenlandse competitie en type club/team.premier League is namelijk wel zo’n beetje de slechtste keuze welke hij kan maken. zeker als hij bij een team gaat spelen dat vaker niet Dan wel de dominante ploeg is zoals met Everton hoogstwaarschijnlijk het geval is. primera Division en Serie A passen veel beter bij hem. En Dan bij een club net onder de top, AS Roma lijkt me goede keuze. Met zijn uitstekende gevoel voor ruimte, goede positionering, balvastheid zou hij daar prima passen.

Ik kan dit bericht eigenlijk niet serieus nemen. Koopmeiners wordt in de Premier League denk ik aan alle kanten voorbij gelopen, want hij komt gewoon handelingssnelheid tekort. Fysiek moet ik ook maar zien of hij overeind blijft, heeft niet de techniek om zich overal makkelijk uit te draaien. Daarnaast zou het desastreus zijn als AZ dit soort spelers verliest, dan kunnen ze maar beter niet op komen dagen voor de Champions League...

Interessante club voor hem. Vraag is alleen of het niet zelfde verhaal wordt als Guus Til. Bij AZ top maar in Moskou is hij een beetje in de vergetelheid geraakt. Zo zijn er nog wel meer namen uit het verleden op te noemen. Misschien nog een jaar blijven en CL spelen met AZ.

26 april 2020 om 10:10

Guus Til... die was ik inderdaad al vergeten. Wat een slechte move is dat geweest van die jongen.

26 april 2020 om 10:21

Omdat hij in zijn eerste jaar niet alles speelt en dus weinig aan scoren toekomt?
Jarenlang had niemand van een Promes gehoord en zie waar hij nu staat/is

26 april 2020 om 10:26

Niet spelen, weinig scoren zijn nou niet bepaald kenmerken van iemand die lekker bezig is. Uitzonderingen zijn er altijd. Hij is hard bezig zijn carriere weg te gooien.

26 april 2020 om 10:29

Slechte move van een totaal overschatte voetballer. AZ mag blij zijn dat ze zoveel geld voor hem kregen.

26 april 2020 om 11:03

@tinus: Je bedoeld de Promes die topscorer werd in Rusland en beste speler van de competitie werd toen die competitie nog wel beter was dan die nu is. Daarvoor uitstekend bij Twente (beter dan Til bij AZ). Daarna een matig jaartje bij Sevilla dat klopt. Beetje slechte vergelijking. Daarbij klopt het gewoon dat ze beter een tussenstap bij PSV - Feyenoord of Ajax kan maken om te leren onder druk te voetballen. Op Weghorst na kan ik niet snel iemand opnoemen die van AZ het gered heeft.

Ik had juist gehoopt dat Teun zou blijven. Omdat iedereen het altijd had om Boadu & Stengs, hoopte ik dat ze Koopmeiners over het hoofd zagen. Want ik vind het wel echt goed. Zoveel rust met de bal

Een dergelijk bedrag moet een club als PSV tock ook kunnen ophoesten voor deze speler?

26 april 2020 om 10:31

Misschien, maar ik vind dat veel te veel voor iemand die bij PSV komt meevoetballen. Hij brengt niks extras mee. Wat wij nodig hebben is een dynamisch middenveld mét scorend vermogen.

26 april 2020 om 12:15

Ik zie het een beetje als een verbeterde versie van Hendrix. Vind Koopmeiners echt wel potentie hebben. Maar probleem bij PSV is dat ze het ideale middenveld niet kunnen vinden. Ik zou met de punt naar achteren met Hendrix op 6 spelen. Die twee daarvoor daar zit het probleem. Daar zo een ervaren middenvelder van kaliber guardado of van Ginkel bij moeten

Aardig openingsbod maar AZ gaat hem niet laten gaan voor minder dan Til. En ja, in deze tijden zakken de marktwaardes maar daar hoeft AZ niet in mee te gaan. De club heeft een minimumbedrag in het hoofd en als dat niet op tafel komt is het goodbye.

26 april 2020 om 10:22

Prima, dan heb je eerst een jaar iemand die niet bij az wil zijn en daarna krijg je nog maar de helft. Top idee. Een club kan zich niet ontrekken aan marktwaardes, anders zou iedereen dat wel doen.

26 april 2020 om 11:51

Hoezo, je kan de speler heus wel uitleggen hoe de vork in de steel zit en hem overtuigen dat er wellicht volgend jaar nog betere deals te maken zijn. Het salarisaanbod en tekengeld zal door Corona nu ook lager liggen, dus voor hem persoonlijk is het ook beter om te wachten.

Verder is Teun te veel prof en nuchter om zijn kont tegen de kribbe te gooien. Zou ook niet slim zijn betreffende een toekomstige transfer.

Als spelers zoals dat Klaassen al mislukken bij Everton, dan heeft koopmeiners er helemaal niets te zoeken. Als ik AZ was, zou ik direct het geld pakken.

27 april 2020 om 18:21

Koopmeiners is een 8 en Klaassen een beperkte 10 net zoals een Guus Til of Dani de Wit. Koopmeiners lijkt totaal niet op zo een type.

Mooie volgende stap voor hem. Koop zit hem in zijn naam en toch wel een hoop geld voor een club als AZ. Als hij zich bij Everton goed ontwikkeld tot basisspeler wordt hij gewoon een vaste klant voor het Nederlands elftal. Middenveld met Frenkie en Wijnaldum.

26 april 2020 om 12:17

Dat zie ik dus ook gebeuren. Als hij zorgt dat hij fysiek als staal wordt, dan zie ik echt mogelijkheden voor hem.

Ik zou zeggen, ga vooral weer terug naar het mooie Liverpool en kom terug als je serieus bent.

Is nog te vroeg, maar Koopmeiners heeft zeker een goede groei doorgemaakt.

Ik krijg toch steeds meer vraagtekens bij het functioneren van Marcel Brands als td. Is dit nou echt een speler die Everton beter maakt? Of is dit de kleine vis, die relatief goedkoop binnengehengeld wordt, waarna er geld genoeg is voor een betere en duurdere middenvelder? Ik begrijp deze aankoop namelijk niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Twente4-2
15.AZ3-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller30
V. PavlidisAanvaller31
E. PokuAanvaller20
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atalanta 1 0 0 0
2021/2022 AZ 2 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 2 1
2019/2020 AZ 25 11 4 0
2018/2019 AZ 32 8 5 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN ziet tandeloos AZ tegen PSV: ‘Ik denk dat het extra zuur voor hem is’

In de eerste topper van het seizoen wilde AZ tegen koploper PSV laten zien dat het nog altijd tot de kampioenskandidaten behoort. Ook zonder groeibriljanten Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren