‘Naar die feestjes gaat Joey Veerman volgens mij minder vaak’

Maandag, 27 april 2020 om 11:43Dominic Mostert • Laatste update: 11:51

Al op jonge leeftijd wist Joey Veerman dat hij profvoetballer zou worden. Als leerplichtige tiener uit de jeugdopleiding van FC Volendam was de keuze tussen het voetbal en school geen moeilijke, als de twee paden conflicteerden. "Voor Joey was het duidelijk: hij zou profvoetballer worden", weet zijn voormalig trainer Misha Salden nog. "‘En wat als je dat nou niet wordt?’, vroeg de leerplichtambtenaar. ‘Nou, dan ga ik lekker in de viszaak werken van mijn opa.’"

Door Dominic Mostert

Volendam is een stad met een rijke voetbalhistorie, en Joey Veerman is het meest recente product uit het palingdorp. De jeugdopleiding van FC Volendam heeft een goede naam in de voetballerij. Op de Onder-13 en Onder-19 na spelen alle jeugdteams op het hoogst mogelijke niveau, terwijl Jong Volendam afgelopen seizoen promoveerde naar de Tweede Divisie. Er zijn weinig Keuken Kampioen Divisie-, of zelfs Eredivisie-clubs, die daaraan kunnen tippen. De vertegenwoordiging van jongens uit de regio in het eerste elftal is een bron van trots. En als ze hun vleugels uitslaan, dan keren ze zo nu en dan terug in het vissersdorp. Voor de kermis aan de Dijk, voor een drankje in de binnenstad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hoe de jeugdopleiding van FC Volendam zich staande houdt tussen AZ en Ajax

In augustus 2019 schreef Voetbalzone een uitgebreid artikel over de jeugdopleiding van FC Volendam.Lees artikel

Het is een cultuur op zich, en een cultuur waarin Veerman zich altijd thuis heeft gevoeld. "Eens in de maand hield hij wel van een feestje, en dat is zijn goed recht", beaamt Marco Tol, de centrumverdediger van Volendam die samen met Veerman de jeugdopleiding van de club doorliep. In de zomer van 2019 scheidden hun wegen, toen sc Heerenveen zich meldde voor de middenvelder. De Friezen betaalden iets meer dan een half miljoen euro en Veerman signeerde een contract tot medio 2022. Zijn komst bleek een schot in de roos. Met de belangstelling van Feyenoord op de achtergrond is het maar de vraag of de jongeling komende zomer houdbaar is voor Heerenveen.

De uit Noord-Holland overgekomen technicus groeide gedurende zijn debuutseizoen in rap tempo uit tot de regisseur van Heerenveen. In Friesland evolueerde hij tot aanvallende middenvelder, nadat hij namens Volendam een meer controlerende rol vertolkte. Met 56 gecreëerde kansen behoort Veerman dit seizoen tot de meest creatieve spelers in de Eredivisie. In 22 duels noteerde hij 5 doelpunten en 4 assists. Hij is volwassener geworden, zowel op als buiten het veld. "Die feestjes doet hij volgens mij minder vaak", vertelt Tol in gesprek met Voetbalzone. "Dat komt ook omdat hij nu in de Eredivisie speelt. Bij Volendam vroeg hij zich weleens af: hoe kan het dat ik nog niet in de Eredivisie speel? Maar nu is die mogelijkheid er wel gekomen, en merkt hij dat hij ver kan komen. Dat speelt wel mee, denk ik."

View this post on Instagram

A post shared by Marco Tol (@marcotol3) on

Misha Salden samen met Marco Tol, na een contractverlenging van Tol in maart 2018.

Van alle spelers met wie hij een kleedkamer deelde, is Veerman volgens Tol 'duidelijk' de meest getalenteerde. Vanaf de 'B'tjes', ofwel toen ze een jaar of zestien waren, zagen zijn ploeggenoten wel in dat Veerman iets speciaals had. Salden beaamt dat Veerman in die jaren deel uitmaakte van een 'heel talentvolle lichting'. Veeman, Tol en Alex Plat promoveerden aan het begin van het seizoen 2016/17 al naar Jong Volendam. "Joey was vervolgens een van de eersten die aanhaakte bij die groep", roept hij in herinnering. Salden was tussen 2014 en 2017 werkzaam als hoofd jeugdopleidingen en technisch manager van Volendam. Vanaf het seizoen 2017/18 werd hij zelf hoofdtrainer van Volendam en had hij Veerman onder zijn hoede, tot hij in september 2018 uit die functie werd ontheven en terugkeerde in zijn rol als technisch manager. Inmiddels is hij actief als jeugdtrainer van Ajax: dit seizoen werkte Salden met de Onder-13 en Onder-14 op De Toekomst.

"Hij maakte heel snel de vertaalslag", weet Salden nog. "Iedereen was altijd enorm lovend over zijn kwaliteiten aan de bal. En je kon zien waarom dat was. Als hij meespeelde, en aan de bal was, zag je dat je extra kwaliteiten had in je elftal. Heel veel mensen zeiden ook dat hij niet kon verdedigen. Dat was ik niet met ze eens, maar er zat nog wel een groot stuk jeugdigheid in. We hadden een heel goede jeugdopleiding bij FC Volendam, maar toch leid je op een heel andere manier spelers op dan bij Ajax. Bij Ajax ben je simpelweg een van de jongens. Bij Volendam is het soms moeilijk om jongens dusdanig te prikkelen dat ze dingen gaan doen die goed zijn voor hun ontwikkeling. Daar moet je soms meer moeite voor doen", erkent de 46-jarige voormalig middenvelder.

Om één simpele reden is Joey Veerman een topspeler voor Feyenoord

Joey Veerman zou het nodige toevoegen aan het middenveld van Feyenoord, bleek uit onze eerdere analyse.Lees artikel

Dat Veerman een slechte mentaliteit had, is niet zozeer wat Salden bedoelt. Maar het is een kind van het dorp, en daar gaan wel bepaalde 'kernwaarden' mee gepaard. "Je mist misschien wel een aantal dingen die essentieel zijn in de voetballerij. Dat verschilt per karakter, maar Joey is wel iemand die soms wat makkelijk kan zijn. Het is geen type-prof geweest dat er altijd álles voor deed. Heel veel dingen kwamen hem aanwaaien. Op zijn manier heeft hij er wel degelijk voor moeten knokken, maar als je met nóg meer goede voetballers zou spelen in de opleiding, bijvoorbeeld bij Ajax of PSV, dan krijg je ook vaker met teleurstellingen te maken. Je krijgt dan te maken met goede concurrentie. Dat zorgt ervoor dat jongens beter met teleurstellingen leren omgaan. Maar Joey had er moeite mee als het tegenzat met het elftal, als het elftal minder draaide, of als het voetbal niet liep zoals hij dat graag zag: over de grond, met goede combinaties."

Het is iets wat vaak over Veerman wordt gezegd. Hij leeft niet volledig voor de sport. In maart nog, door dorpsgenoot Kees Kwakman. Als Veerman nóg beter moet worden, zo stipte Kwakman aan in een uitzending van Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports, dan moet hij 'als een monnik' gaan leven. "Dan heb ik het over voeding en drinken. Hij houdt ook wel van met zijn vrienden zijn", zei Kwakman, om er vervolgens wel aan toe te voegen dat het anderzijds een kracht is van Veerman dat hij zo relaxed in het leven staat. De jongeling zelf was ook aanwezig in de uitzending, en erkende dat er een kern van waarheid zat in de uitspraken van Veerman. "Hij heeft wel een beetje gelijk. Het zit in me om van het leven te genieten. Ik ben niet iemand die op zaterdagavond aan een glaasje water zit als ik vrij ben. Daar ben ik heel eerlijk in."

Joey Veerman samen met zijn vader, na het winnen van de Bronzen Stier voor beste talent in maart 2017.

Hoe zwaar moeten clubs tillen aan die kant van Veerman? Als het aan Tol ligt, niet al te zwaar. "Ik kan eigenlijk geen reden bedenken om hem niet te nemen, als ik directeur van een topclub was. Wat Kwakman óók zei, is dat het ergens ook zijn kracht is dat hij zo ontspannen is. En dat ben ik ook wel met hem eens. Het komt zijn spel ten goede, denk ik. Over zijn mentaliteit valt er niet zoveel te klagen", benadrukt zijn jeugdvriend. Salden denkt dat Veerman erbij is gebaat om nieuwe uitdagingen aan te gaan, en daarmee gaandeweg volwassener te worden. "Dat is gebeurd bij sc Heerenveen, en dankzij die periode zal hij weer een stap maken die voor hem inzichtelijk zal maken dat hij weer een stap moet zetten, en misschien een biertje minder moet drinken. We moeten het ook niet overdreven. Hij leeft niet als een monnik, dat klopt. Maar heel veel voetballers doen dat niet."

Een voetballer die dat wél doet, is Frenkie de Jong. Althans, uit interviews met zijn ouders komt doorgaans naar voren dat de middenvelder van Barcelona als jochie al bezig was met zijn carrière - nooit een zak chips leegeten, op tijd naar bed gaan. En de vergelijking tussen De Jong en Veerman is op voetballend gebied al meer dan eens gemaakt. Meestal door supporters, de buitenwereld, een journalist. Salden is duidelijk: Veerman is zijn eigen persoon en bewandelt zijn eigen pad. "Ik heb vroeger zelf met een speler gevoetbald van wie de trainers vonden dat hij met dieet moest. Toen hij dat deed, zat hij veel minder lekker in zijn vel. Daardoor ging hij veel minder goed voetballen. Hij viel misschien wel twee kilo af, en was fitter, maar voelde zich ongelukkig met die leefstijl en presteerde minder."

Het team met de allerbeste aanwinsten van 2019/20 in de Eredivisie

Joey Veerman kreeg van Voetbalzone een plek in het team met de allerbeste aanwinsten van 2019/20 in de Eredivisie.Bekijk elftal

"Ik werk nu als jeugdtrainer bij Ajax en ik zie ook dat sommige jongens er anders voor leven. Je kunt daar wel iets van vinden, maar dan creëer je eenheidsworsten", waarschuwt Salden. "Duidelijk is dat Joey niet van het niveau Frenkie de Jong is: laten we even reëel blijven. Het staat vast dat hij heel veel kwaliteiten heeft, en dat ik het interessant zou vinden als hij tussen zulke spelers zou rondlopen. Ik kan zelfs een aantal gebieden bedenken waarop hij misschien wel beter is dan Frenkie de Jong. Zijn laatste pass om iemand voor het doel te zetten, en zijn passes in de diepte, zijn bijvoorbeeld heel erg goed. Frenkie is natuurlijk een geweldige combinatievoetballer, die op veel hoger niveau speelt en met meer weerstand, maar Joey is in staat om een bal achter de laatste lijn te leggen en een steekbal te geven. Hoe hij dat doet, zie je niet vaak. Dat heeft te maken met inzicht en een stukje gevoel."

"Er zijn verschillen tussen de twee, maar ook overeenkomsten: ze willen in de bal spelen, willen de bal halen, willen hem aan de voet hebben en vervolgens een versnelling inzetten, kunnen een man passeren... Joey kan vrij makkelijk bij een man wegdraaien. Ik denk dat Joey een beter schot op doel heeft. Laat duidelijk zijn: ik wil ze pertinent niet met elkaar vergelijken. Maar er was ooit interesse van FC Utrecht in Joey (in 2017, red.). Als hij daarheen was gegaan, zou hij dus twee jaar eerder zijn vertrokken bij FC Volendam. Persoonlijk had ik dat wel heel goed voor hem gevonden. Nu is hij later weggegaan, en het verbaast mij niet dat hij makkelijk aanhaakt bij Heerenveen. Dat zal hij ook doen op een niveau hoger", voorspelt de voormalig trainer van Veerman. En ook Tol ziet gelijkenissen tussen De Jong en Veerman. "Die rust aan de bal, de oplossing vooruit zoeken ... Dat heeft hij ook wel. Wegdraaien bij een tegenstander ook, natuurlijk. Het was verschrikkelijk als je op de training bij Volendam de bal van hem moest afpakken. Dan zette hij zijn lichaam ertussen en draaide hij de andere kant op. Daar werden de middenvelders strontziek van."

Misschien ligt Veerman als jongen uit Volendam wat meer onder een vergrootglas. "Kees Kwakman weet niet van alle andere jongens in de Keuken Kampioen Divisie, die dezelfde leeftijd hebben als Veerman, wat ze allemaal doen", legt Salden uit. "Maar omdat hij in het dorp komt, weet hij het wel van Joey. Ik denk dat het hoort bij de leeftijd, van achttien à negentien jaar. Ik denk dat hij er nu bewuster mee omgaat." Tol denkt dat de beeldvorming over het leven van Veerman buiten de lijnen wordt 'overdreven'. "Van Joey is vaak gezegd dat hij de mentaliteit niet heeft, maar hij werkt er ook hard voor. Volgens mij loopt hij iedere wedstrijd de meeste kilometers bij Heerenveen”, stipt Tol aan. Zijn bewering klopt: Veerman loopt doorgaans tussen de twaalf en dertien kilometer per wedstrijd en overbrugt daarmee de grootste afstanden van de spelers van Heerenveen. “Niet iedereen ziet het, maar hij heeft echt een goede mentaliteit.”

De avond voor het interview gingen Tol en Veerman, twee goede vrienden, toevallig met elkaar eten. En ja, het ging er ook eventjes over dat Tol, die zaterdag zijn 22ste verjaardag vierde, de volgende dag geïnterviewd zou worden over zijn vriend. “Ja, hij weet het wel. Maar ik denk dat hij inmiddels wel gewend is dat er over hem wordt geschreven.” En hoewel ze vooral ‘lekker aan het eten’ waren, ging het logischerwijs ook even over de sportieve toekomst van Veerman, en over de interesse van Feyenoord. “Ik ga niet zeggen dat hij concreet heeft gezegd: ‘Ik moet naar Feyenoord gaan.’ Maar ik denk dat hij dat heel leuk zou vinden, ja. Hij heeft in het verleden al eens gezegd dat Feyenoord een van zijn favoriete clubs is.” Tol zelf zou Feyenoord 'een mooie tussenstap' vinden voor zijn generatiegenoot. "Ik denk dat hij de stap naar een club als Feyenoord, AZ, Ajax of PSV wel aan zou kunnen."

"Het heeft me absoluut niet verbaasd dat hij zich staande houdt in de Eredivisie", voegt de verdediger daaraan toe. "Een dag nadat hij naar Heerenveen ging, zei ik al dat hij de volgende week zou spelen tegen Ajax. Die jongen heeft zoveel talent. Iedere keer dat wij naar Eredivisie-wedstrijden keken, dachten we ook: hij is beter dan alle middenvelders die we zagen. Dat idee heb ik ook als ik naar bijvoorbeeld wedstrijden in Spanje kijk; bij een club als Valencia zou hij niet misstaan. Hij is zo rustig aan de bal en denkt gewoon een stapje verder dan negentig procent van de spelers. De meeste mensen zouden een beetje zenuwachtig zijn als ze hun basisdebuut zouden maken in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Ajax, maar hij laat het gewoon van zich afglijden en gaat gewoon voetballen. Zo is hij."

Veerman zelf is niet de enige die er altijd van overtuigd is geweest dat hij zou slagen als voetballer. Zijn oude trainer Salden heeft daar eveneens nooit aan getwijfeld, vertelt hij. Biertje of geen biertje. "Kijk naar Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart: die waren ook niet allemaal zoals Frenkie de Jong. Dat waren wel andere tijden, want nu sta je al gauw op social media als je niet leeft zoals Frenkie de Jong. Joey wil echt wel het maximale eruit halen, maar wel op zijn manier. Ik snap wel wat Kees Kwakman zei, maar er wordt te veel op ingezoomd. Het is een liefhebber. Als je Joey twee weken vrijaf geeft, en hij eigenlijk moet rusten, dat gaat hij het liefst meedoen met een zes-tegen-zes-potje of op een bedrijventoernooi. Dat is de liefhebber in Joey. Maar het is ook een liefhebber op het gebied van leuke dingen doen met zijn vrienden. Hij volgt zijn eigen koers. Hij zal gerust weleens een drankje doen. Maar goed, dat deden wij ook weleens toen we nog in de Eredivisie speelden."


Poll

Denk je dat Joey Veerman ooit voor een buitenlandse topclub speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door holland8)

Ik ben qua fysiek en kopkracht ws. ook beter dan Frenkie ...maar waarschijnlijk niet echt aantrekkelijk voor welke prof club dan ook ...

26 april 2020 om 09:02

Je kunt er een grap van maken,prima natuurlijk. Maar deze Veerman maakt meer indruk In zijn eerste jaar In de Heerenveen selectie Dan een zekere Ziyech. Iedereen met ook maar een klein beetje verstand van voetbal ziet dat hij enorm veel potentie heeft. Zeker topclub waardig en ook wel Oranje op termijn.

26 april 2020 om 09:31

Alleen al door de beste voetballer van de eredivisie 'een zekere Ziyech' te noemen, ontkracht je de neutraliteit in je bericht. Ziyech heeft het uiteindelijk meer dan bewezen dat hij bij een topclub thuishoort. Met alle respect, maar dat moet Joey Veerman nog maar laten zien.

26 april 2020 om 09:41

Ik Benadruk juist hoe goed Ziyech nu is door hem een “zekere Ziyech” te noemen.jij ontkracht juist jouw neutraliteit door dat de term “zekere” als min(achting) te interpreteren terwijl het tegenovergestelde het geval is.ik vergelijk Veerman met Ziyech in hun eerste jaar bij Heerenveen en Dan komt Veerman indrukwekkender over....that’s it! Wat de toekomst brengt zullen we zien maar dat Veerman zijn potentie op zelfde niveau ligt als Ziyech twijfel Ik niet aan...of hij het gaat waarmaken is de vraag.

26 april 2020 om 10:29

Veerman heeft zeker talent, maar is nog lang niet rijp voor een topclub. Dan moet zijn (handelings)snelheid flink omhoog en fysiek zal hij sterker moeten worden. Pas dan zou hij een stap kunnen maken. Het zal me benieuwen, want er zijn genoeg omhooggeschreven spelers die uiteindelijk eindigden in de marge van het voetbal.

26 april 2020 om 11:12

Nogal een loos argument. Ziyech was 19 jaar toen hij z'n eerste Eredivisie seizoen in ging. Toen Ziyech de leeftijd van Veerman had, speelde hij de Eredivisie zoek bij FC Twente met als gevolg 13 doelpunten en 15 assists. Veerman doet het leuk hoor, maar laten we het niet gaan overdrijven.

26 april 2020 om 12:25

Och och och... de waan van de dag. Natuurlijk zie je het talent, maar vorig jaar rond deze tijd speelde Veerman gewoon voor FC Volendam en was geen enkele topclub, laat staan buurman AZ, niet eens op de hoogte van deze jongen. De tijd zal leren of dat een blunder is van hun binnenlandse scouting, maar laten we even ophouden deze jongen direct de top of zelfs Oranje in te schrijven. Het percentage spelers dat zich staande weet te houden of zich te onderscheiden in de top is ronduit laag; van de laatste jaren kan ik alleen Ziyech, Propper en Dumfries bedenken, de rest van de 'aanwinsten' uit de subtop of middenmoot is op zijn best gemidddeld danwel twijfelachtig. Hiermee zeg ik trouwens niet dat Veerman het niet kan redden, maar laat die jongen nog een (volledig) seizoen zich verder ontwikkelen bij SC Heerenveen alsjeblieft. Na bejubelde spelers als Sulejmani, Toornstra, Labyad, Haps, Larsson en Thomas lijkt me geduld voor en wat meer bewijslast van zijn potentie wel op zijn plaats, niet?

26 april 2020 om 18:22

Thomas, Haps en Toornstra doen het toch best oké in de top van Nederland? Beetje oneerlijk ook dat je Thomas al noemt terwijl hij zich best goed aan het ontwikkelen was.

27 april 2020 om 14:09

@richardpraha Als je wil zeggen dat Joey Veerman een betere speler is dan Ziyech of meer talent heeft dan Ziyech dan begrijp ik je niet helemaal. Veerman heeft een goede functionele techniek, een leuke kapbeweging maar mist verder nogal wat kwaliteiten voor de top van de Eredivisie (over het buitenland heb ik het niet eens). Dus waarom je hem vergelijkt met een van de beste spelers uit de Eredivisie van de laatste 10 jaar en zelfs zegt dat hij bij Heerenveen meer indruk maakt is me niet duidelijk. Laten we Veerman nou niet gaan hypen want dan kan hij alleen maar keihard door de mand vallen. Begin hem daarom eerst maar eens te vergelijken met een speler als Toornstra of zo.

27 april 2020 om 18:31

Het is redelijk schrijnend dat je Veerman vergelijkt met Toornstra..ik vergelijk Veerman in zijn eerste seizoen bij Heerenveen met Ziyech zijn doorbraak bij Heerenveen en Veerman toont minimal net zo veel potentie.ik neem jouw reacties sowieso nooit zo serieus aangezien jij alleen maar negatief en denigrerend kunt doen over Hollandse jongens en elke Nederlander met buitenlandse afkomst de hemel inprijst….je bent een beetje een Nederlander hatertje volgens mij,

27 april 2020 om 20:08

@richardpraha Hahaha wat een bizarre en trieste reactie. Ik als groot fan van Propper, Davy Klaassen, De Roon, De Ligt, Berghuis, Frenkie, Schuurs, van Bergen etc. etc. etc.?? Maar goed, denk jij maar lekker dat ik de vergelijking Veerman met Ziyech mank vind gaan te maken heeft met etniciteit en niet met kwaliteit en dat Veerman inderdaad een even groot talent is als Ziyech. Neem aan dat het humor is want anders ben je best wel een beetje eng.

27 april 2020 om 20:46

Jij bent eerder eng met altijd jouw denigrerende opmerkingen over oer Hollansdse jongens.jij bent fan van Klaassen??? OH vandaar dat je bijvoorbeeld Donny vd Beek(welke overduidelijk een klasse beter is) altijd zo'n overgewaardeerde en overschatte speler vindt welke heel beperkt is volgens jou.je lult niet recht wat krom is, jij bent altijd negatief over Hollansdse jongen...altijd.

27 april 2020 om 20:54

Poehpoeh heb je wel door dat ik hierboven Joey Veerman nota bene in bescherming neem door te vragen om hem alsjeblieft niet te gaan hypen (dus niet vergelijken met zo een grote speler als Ziyech) omdat hii anders alleen maar kan tegenvallen? Maar er lijkt ergens een blinde vlek te zijn...

27 april 2020 om 20:56

@richardpraha Overigens is Davy Klaassen ook gewoon een hollandse jongen hoor en Ziyech is dat voor mij net zo goed ook.

26 april 2020 om 14:27

@njfromvol dan onderschat je het belang van wat fysieke kracht kan hebben in het voetbal

26 april 2020 om 15:18

Dat onderschat ik zeker niet, Japie, maar ik onderschat mijn tekortkomingen op de andere gebieden ook niet.

26 april 2020 om 19:43

Waarschijnlijk

Grote woorden, hele grote woorden. Vergeet niet dat hij nu bij Heerenveen speelt waar er to-taal geen druk is. Hij moet eerst maar eens de stap naar een topclub maken en daar consistent goed spelen. Hoe vaak hebben spelers van Heerenveen in de top van de Eredivisie gefaald? Het meest recente voorbeeld is Larsson bij Feyenoord. Ik vind Veerman een talent, maar ik snap de hype niet helemaal. Voor mij behoort hij in ieder geval (nog) niet tot de absolute buitencategorie, de Jong wel.

26 april 2020 om 07:00

Dumfries is recenter dan Larsson. Jij geeft een voorbeeld wat in jou straatje past,maar Larsson raakte bij Heerenveen ook niet veel ballen

26 april 2020 om 09:51

Ja, en Sinkgraven, de man die de nieuwe spil op het middenveld van Ajax zou worden en een talent van de buitencategorie, werd naar de backpositie verdrongen omdat hij de druk niet aankon en z’n handelingssnelheid te laag was.

26 april 2020 om 16:48

En Sulejmani die voor heel veel miljoenen van Heerenveen is gekocht? Daarentegen was Huntelaar duidelijk wel een succes. Als je Bilal zag op zijn promo filmpjes, daarop speelde hij de sterren van de hemel, maar na Heerenveen was daar niets meer van te zien. Misschien missen deze spelers het volkslied

26 april 2020 om 20:23

Dat is onzin. Larsson was bepalend voor Heerenveen.

26 april 2020 om 07:00

Ik heb ook nog grote twijfels. Je ziet dat hij wel wat heeft om het bij een topclub in Nederland goed te kunnen doen. Maar of hij die stap aan kan durf ik nog niet te zeggen. Jaren geleden zou Sinkgraven het als 1 van de grootste talenten van Nederland ook wel gaan maken bij Ajax. Dat viel dus tegen. Bilal was een hele leuke speler bij Heerenveen en iedereen begreep waarom Feyenoord hem nam. Eenmaal in de kuip was er niks van hem over.

26 april 2020 om 07:27

Ah een jong Heerenveen volger,die Bilal heeft maar een handvol wedstrijden gespeeld voor Heerenveen 1

26 april 2020 om 07:42

Aan mijn hand passen geen 25 vingers. Je weet wel, het aantal wedstrijden dat hij voor Heerenveen 1 gespeeld heeft. Misschien moet jezelf eens Heerenveen gaan volgen, dan kun je wellicht wel zinnig mee praten over de Friezen en hoe vaak spelers daar speelden en welk niveau ze daar haalden.

Dit vind ik altijd heel bijzondere berichten, zeggen dat je niet wilt vergelijken, maar het dan toch doen.

Inderdaad, Sinkgraven, Larsson, Basacikoglu en ook Sulejmani, allemaal nogal tegengevallen, toen ze eenmaal van Heerenveen bij Ajax en Feyenoord terechtkwamen. Opmerkelijk. Nu, laten we hopen, dat Veerman de uitzondering is, die de regel bevestigt.

Mooie technische voetballer, maar laat hem eerst nog maar 2 jaar bij Heerenveen spelen.was blessure gevoelig en moet eerst maar de echte leider van Heerenveen worden, denk dat hij in een voetballende en goed draaiende ploeg zo meedoet, maar als het niet loopt zie je ook dat hij nog niet het elftal kan dragen om de wedstrijd te kantelen.denk voor hem heel belangrijk is dat hij wekelijks kan voetballen, dus nu geduld moet hebben.hoop dan ook niet dat hij nu zoveel in het nieuws gebracht wordt omdat sommige partijen willen cashen..

Elke keer dat een speler naar Feyenoord kan of gaat is hij beter dan een speler van Ajax. Dat valt dus elke keer tegen. Afgelopen jaar zagen we Senesi die beter zou zijn dan Martinez, maar Martinez is gepromoveerd naar het Argentijnse elftal. Indertijd was Lazovich beter dan Suarez en zo zijn er velen geweest. Laat ze daarmee asjeblieft ophouden, want Feyenoord maakt zich er al jaren belachelijk mee....

26 april 2020 om 11:51

Jij maakt je zelf belachelijk om zo’n opmerking te maken, aan de hand van een artikel. Er is geen enkele Feyenoorder in deze die dat stelt. Je maakt nu een vergelijking tussen Martinez en Senesi die kant, noch wal raakt. Het is niet toevallig dat Martinez de stap naar het 1e elftal van Argentinië al heeft gemaakt. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij dit jaar al CL heeft gespeeld, dus meer in beeld is dan Senesi. Daarnaast word Senesi door vele genoemd in het elftal van het jaar in de eredivisie en niet Martinez.

26 april 2020 om 12:31

Slaat nergens op dit. In de zomer dat Suarez naar Ajax ging, ging Lazovic naar Psv. En hij kwam over van Vitesse. Feyenoord had hem zelf al te licht bevonden...

26 april 2020 om 17:01

@mayarood, je verzint dit waar je bij staat. Waarom zouden we ook maar éã©n speler van Feyenoord vergelijken met de Godenzonen, dat is toch niet realistisch.wat Senesie betreft sla je de plank helemaal 100 mis.toen Senesie de eerste tijd niet speelde viel heel Nederland en vooral ook Derksen over Feyenoord die een speler kocht en niet direct opstelde. Een speler die notabene 6 miljoen had gekost.dat dit bij veel clubs gebeurt en dat hij met 18 jaar uit Zuid Amerika over kwam en erg moest wennen, dan geldt een periode van aanpassen overal, behalve als je wil dissen!!!!

'Ik wil ze niet vergelijken, maar op bepaalde gebieden is hij beter dan Frenkie'. Volgens is dit een dikke vergelijking of ben ik gek?

Bijzonder. Aangeven dat je beide spelers niet met elkaar wilt vergelijken en precies dát nog in dezelfde zin doen. Ik denk dat deze Salden bij het geven van harde kritiek zijn zinnen ook begint met 'met alle respect...'

Lol, elke dag een nieiw topic over Veerman? Hij is toch maar gewoon een middenvelder van zheerenveen, geen Frenkie de Cruijff ofzo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger201
T. HalilovićMiddenvelder203
H. VeermanAanvaller207
B. NygrenAanvaller170
S. de JongMiddenvelder160
F. StevanovićAanvaller161
N. MadsenMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 2 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Götze brengt te weinig, ik denk dat Veerman hem uit de basis speelt’

In aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax van zondag wordt er in Goedemorgen Eredivisie uiteraard gesproken over Joey Veerman, die zich onlangs in Eindhoven meldde. Hans Kraay junior roemt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren