Bale doet duizelingwekkende donatie vanwege ‘speciale plek in zijn hart’

Donderdag, 23 april 2020 om

Gareth Bale en zijn vrouw Emma hebben een donatie van maar liefst 500.000 pond (omgerekend 570.000 euro) gedaan aan het University Hospital of Wales in Cardiff. Het bestuur van het ziekenhuis maakt via zijn website bekend dat de aanvaller van Real Madrid op deze manier wil bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Er wordt gemeld dat er met de donatie van Bale ‘extra’s’ voor staf en patiënten kunnen worden geregeld.

“Hallo iedereen, ik wil in deze video iedereen binnen de NHS (National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, red.) bedanken voor zijn offers tijdens deze coronacrisis. Het University Hospital of Wales heeft een speciale plek in mijn hart, aangezien ik daar geboren ben. Mijn familie wil op deze manier zijn steun laten zien, keep up the good work en jullie doen het geweldig”, laat Bale in een video op het Twitter-kanaal van het bestuur van het ziekenhuis (Cardiff and Vale University Health Board) weten.

“Ik wil Gareth, Emma en de rest van de familie enorme bedanken voor de fantastische donatie. Het is geweldig om te horen dat ze ervoor hebben gekozen om iets terug te geven aan het lokale ziekenhuis, waar zij en hun vrienden of familie ooit geholpen zijn. Het is een erkenning voor het harde werk dat het personeel in onze ziekenhuizen op dit moment doet in deze moeilijke tijden”, geeft Len Richards, directeur van het Cardiff and Vale University Health Board, te kennen.

Ook Aaron Ramsey, ploeggenoot van Bale bij de nationale ploeg van Wales, heeft een donatie gedaan aan de NHS in Wales. De middenvelder van Juventus had al 10.000 pond (11.400 euro) gedoneerd de gezondheidszorg in Cardiff, maar heeft nu ook hetzelfde bedrag beschikbaar gesteld voor de gezondheidszorg in de omgeving van zijn geboortedorp Caerphilly. Bale en Ramsey voegen zich met de donaties in een rij met (oud-)voetballers die een fors bedrag doneerden in de strijd tegen het coronavirus, onder wie Josep Guardiola, Lionel Messi, Xavi Hernández en Robert Lewandowski.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door yeisoonnn)
23 april 2020 om 09:05

Ja hoor, prachtig gebaar als je 500.00 per week verdiend !!!

23 april 2020 om 09:10

Aan welk goede doel heb jij, in 1 keer, een weeksalaris gegeven?

23 april 2020 om 09:47

Je kunt niet appels met peren vergelijken. De weeksalaris van iemand met een modaal inkomen is wellicht de helft van zijn maandelijkse vaste lasten. Ik ga er niet van uit dat Bale vaste lasten heeft van 1mil per maand.

23 april 2020 om 10:20

Bale verdient volgens mij nog meer dan 500.000 per week. Lekker belangrijk welk percentage het is, ik vraag me af of er mensen hier überhaupt iets gedoneerd hebben. Klein aantal denk ik, maar wel lekker zeuren over de hoogte van iemands donatie. Blijf dan lekker in je kleine wereldje zuur zitten zijn.

23 april 2020 om 11:00

och, de 'hij verdient al zoveel' kaart wordt weer getrokken. Buiten dat de rijkeren vaak al genoeg doneren aan allerlei doelen, boeit het toch totaal niet?

23 april 2020 om 11:16

@ rob051259hij heeft tenminste wel het initiatief genomen om zijn steuntje te bijdragen, hij had ook zijn geld op de rekening kunnen houden.we zijn altijd geneigd om te zeggen dat die en die zoveel verdient maar slechts een deel er van doneert etc maar bekijk het zo. Jij en ik zijn misschien geen miljonairs maar de salaris die wij waarschijnlijk toucheren is ergens anders ook een hele boel geld. Dat houdt in dat ook jij en ik ergens kunnen helpen met ons salaris, hoe vaak heb je dat überhaupt gedaan? Of geldt de regel alleen als je miljonair bent?

23 april 2020 om 13:17

Inderdaad je kunt salarissen niet vergelijken. Bale heeft ongeveer 10 a 15 jaar om al het geld voor zijn leven bij elkaar te verdienen. Jij hebt zo’n 35 a 40 jaar.

23 april 2020 om 10:41

Mooi gebaar en ook logisch aangezien Florentino het salaris van Bale niet gekort heeft. Dit is om goodwill te kweken, want Flo wil deze zomer Bale naar een andere club brengen

Mooi gebaar, laat toch zien dat hij denkt aan zijn thuisland ondanks dat hij in Spanje zit. Een half miljoen is ook nog eens een heel mooi bedrag en hij had het natuurlijk niet hoeven doen.

Het beste wat je als voetballer kan doen als je een groot bedrag doneert, is simpelweg je mond erover houden, want er zijn zoveel zure mensen in de wereld helaas die dan weer wat erover te klagen hebben. Gewoon schaamteloos! Er staat nergens dat ze geld moeten doneren en waarschijnlijk doen ze daarnaast ook al genoeg met goede doelen en dergelijke

23 april 2020 om 10:02

Ik zou het ook het mooiste vinden als alles in de anonimiteit zou gebeuren, maar begrijp het wel hoor. Ik vind het gewoon top wat hij doet (en ben alles behalve fan van hem). Liever dit soort mooie donaties in de pers dan geen donaties. Geneuzel over de hoogte van donaties vind ik ook altijd irrelevant. Ik ben heel blij voor het ziekenhuis dat hij zo'n mooi groot bedrag overmaakt, punt uit.

23 april 2020 om 10:08

Dat zou inderdaad het mooiste zijn. Al denk ik dat nog steeds maar een heel klein percentage bekend wordt gemaakt. (en nu al helemaal door het virus) Iedereen zou gok ik verschieten van het totaalbedrag wat jaarlijks wordt gedoneerd door profvoetballers wereldwijd.

23 april 2020 om 10:46

Vdb/ nee klopt dat dat nergens staat, maar Florentino heeft bewust zijn salaris niet gekort in deze tijden, en dus konden we dit wel verwachten, ik bedoel hij hoeft niet eens te werken voor zn geld nu

23 april 2020 om 11:04

@vbd79, nou zure mensen hebben altijd iets te klagen. Heb al aantal reacties gelezen waarom die en die voetballer niks doneert terwijl ze naar een ander wijzen die wel heeft gedoneerd

23 april 2020 om 13:44

Neej gek, juist goed als ie het openbaar maakt, zo gaan andere voetballers hem ook volgen. Dit zet andere voetballers aan het denken om ziekenhuizen en instellingen te steunen.

Gezien de titel denk je dat het om de locale golfclub gaat.. Wat een clickbait toch altijd!verder mooi van hem natuurlijk, hoe meer ze doneren, hoe beter.

23 april 2020 om 10:42

Nice one Levski hahaha. Beetje misleidende titel ja. Ik vind het ook een mooi gebaar, dit soort jongens kunnen helpen en dan moet je het ook doen vind ik, een ongeschreven regel.

Hij zou ook nog eens een half miljoen aan de Spaanse gezondheidsinstanties gedoneerd hebben. Hii lijkt me ook een fantastisch nuchtere vent. Geen feestjes, geen flashy wagens, geen constante ig posts of andere sociale media, getrouwd met zijn jeugdvriendin als ik het goed heb etc. Een kalme, verlegen kerel met een goed hart lijkt het

23 april 2020 om 10:44

Real8/ Hij is een prima gozer, met een verslaving voor golfen, hij is gewoon meer verliefd geworden op golf dan hij eerst had met voetbal. Ik merk dat hij een bepaalde drive mist, die hij wel had toen Cristiano er was, maar eigenlijk denk ik dat het meer te maken heeft met dat Cris altijd drie man bezig hield, en sja dan kunnen Benzema en Bale natuurlijk vrij uit hun ding doen met ruimte. Nu Cris er niet meer is en Bale op een dubbele mandekking staat zie je dat hij gewoon instort.

23 april 2020 om 19:10

@InsideRMadrid— Totaal niet eens met wat jij zegt. Bale heb ik nauwelijks met een drive zien spelen bij Real. Niet zoals hij toen bij Tottenham tegen een Inter speelde tenminste. Dat betekend echter niet dat hij altijd waardeloos heeft gespeeld. Maar Het lijkt alsof hij nooit met 100% vertrouwen speelde, of dit nou aan hemzelf ligt of aan de club. Ik kan me nog eind 2017/2018 herinneren. Toen speelde hij de laatste 3 wedstrijden van het seizoen fantastisch. Met als kers op de taart de CL finale. Structureel heeft hij nauwlijks met die drive gespeeld bij Real. Maar om dan te concluderen dat hij meer passie heeft voor golf, gebasseerd op wat? Die media die ook claimde dat hij nauwelijks een woord Spaans kon? Iets wat gewoon helemaal niet waar bleek te zijn...

23 april 2020 om 19:32

Ja ik hoef hem ook geen dag langer bij Madrid hoor. Hij lijkt gewoon de drive en mentaliteit te missen om in de absolute top te spelen. Of alleszins toch in zijn huidige omgeving in Spanje. Dat hij een goed persoon is lijkt me daarnaast wel gewoon duidelijk. Wens hem dus ook alle succes en geluk bij zijn volgende club, liefst zo snel mogelijk wel.

23 april 2020 om 19:36

Er zijn nochtans genoeg teammaats die dat beamen hoor. Asensio en Marcelo met hun lolletjes over zijn Spaans op instagram bijvoorbeeld. Of kroos en courtois die gewoon vlak af zeiden dat Bale Engels praat in de kleedkamer. Wellicht praat hij beter Spaans dan hij doet uitschijnen maar vermijdt hij het zoveel mogelijk wegens onzekerheid, iets waar ik me ten volle in zou kunnen inleven. Helaas zorgt dat zr wel voor dat je je niet volledig aanpast en dus moeilijker aanvaard wordt in een groep waar iedereen Spaans spreekt, ook de buitenlanders.

23 april 2020 om 21:01

@real8madrid--Als je op youtube Bale spanish interview intypt, is dat het eerste filmpje wat je zult vinden op youtube. Daarnaast is er een verschil tussen Spaans begrijpen en Spaans spreken. Blijkbaar voelt hij zich niet comfortabel in het spreken van Spaans, en houd die het gewoon het liefst bij Engels. Iets wat ik persoonlijk niet begrijp, maar gelukkig hoef ik dat ook niet. Maar ik ga niet dingen verspreiden die gewoon niet waar zijn. Bale spreekt en verstaat Spaans, dat is gewoon een feit. Ik zeg niet dat hij de allerbeste is ofz.

23 april 2020 om 12:32

Vind het altijd mooi als voetballers nog met hun jeugdliefde zijn..... zal dat door de liefde komen? Ik denk dat mijn eerste liefde ook nog wel aan was als ik 30 miljoen per jaar verdien.

23 april 2020 om 12:48

Ik denk het niet.

23 april 2020 om 19:29

Ik vind het ook prachtig. Als je je inbeeld hoeveel verleidingen en mooie vrouwen er om je heen zwerven als je in dat wereldje terechtkomt en zoveel geld hebt. Dan is het duidelijk dat een Bale voor de liefde kiest en niet een of ander mooi, uhm, snoetje

23 april 2020 om 19:30

Het geeft ook aan dat al dat geld en de roem Bale als persoon weinig verandert hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4252 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz14-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller50
Diego AltubeKeeper00
T. CourtoisKeeper90
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

755 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren