‘Anderlecht laat na Ryan Babel ook oog vallen op landgenoot’

Woensdag, 22 april 2020 om

Michel Vorm vervult dit seizoen de rol van reservedoelman bij Tottenham Hotspur. De 36-jarige routinier beschikt echter over een aflopend contract in Londen en lijkt daardoor na afloop van de huidige voetbaljaargang te vertrekken. Volgens Het Nieuwsblad kan Vorm de overstap maken naar Anderlecht, dat hem eenzelfde functie wil geven als hij nu bij Tottenham vervult.

Paars-Wit ziet na dit seizoen met Davy Roef, Thomas Didillon en Frank Boeckx drie keepers vertrekken en is daarom op zoek naar een ervaren back-up van eerste keus onder de lat Hendrik Van Crombrugge. Anderlecht heeft voor deze rol het oog laten vallen op onder meer Vorm, die gratis in te lijven is.

Naast de naam van de vijftienvoudig international van het Nederlands elftal worden ook William Dutoit (KV Oostende), Davino Verhulst (keeper van het failliete Lokeren) en Laurent Hekinet (OH Leuven) genoemd als mogelijke opties voor Anderlecht. Vorm is overigens niet de enige sluitpost die van Tottenham naar Brussel kan verhuizen.

Anderlecht is namelijk op zoek naar een aanstormend talent om de rol van derde doelman op zich te nemen en heeft onder meer Jonathan De Bie op de korrel. De negentienjarige doelman kan eveneens transfervrij bij the Spurs vertrekken, al bieden zij hem wel de mogelijkheid om bij te tekenen.

Vorm is de tweede Nederlander die in korte tijd in verband wordt gebracht met een overgang naar Anderlecht, daar het volgens verschillende Turkse media eveneens de pijlen heeft gericht op Ryan Babel. Met Michel Vlap, de van PSV gehuurde Derrick Luckassen en de van Manchester City gehuurde Philippe Sandler spelen er dit seizoen al drie landgenoten van Vorm in het Lotto Park.


Poll

Zou jij Anderlecht een goede club vinden voor Michel Vorm?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door pompopos)

Anderlecht is zo onderhand een veteranenelftal aan het worden. Mooie club, maar heb het idee dat er aan de top het een en ander niet klopt. Zo snel als men vol goede moed met Kompany aan het roer ging werken aan een nieuwe filosofie met talentvolle jongens, lijkt men hier ook weer af te zijn gestapt. Zoiets heeft natuurlijk tijd nodig. Tijd die er bij een topclub als Anderlecht vaak niet is..

22 april 2020 om 14:40

Hij komt gewoon als tweede doelman omdat Roef vertrekt (Gent wordt genoemd) en Boeckx stopt. Vorm lijkt me dus gewoon een goede optie.

22 april 2020 om 15:12

Anderlecht is toch juist alles behalve een veteranen elftal. Momenteel spelen er met kompany, Chadli en Nasri drie dertigers in het elftal. Nasri's contract is volgens mij al zo goed als ontbonden na de afgelopen weken en mocht Babel komen wordt hij de vervanger van Chadli. Een tweede doelman is vaak een ervaren keeper bij topclubs (ruiter, Pasveer, Room, Graafland, Boer etc). in 2020 stonden er geregeld meer jongens onder de 20 op het veld dan boven de 25. waarvan twee 17 jarige. Het elftal mist echt volledig leiderschap, Combrugge en Kompany kunnen dat samen echt niet alleen aan. En Kompany speelt sowieso het hele seizoen al niet daverend... maar je kan moeilijk zeggen dat ze geen jeugd inpassen of dat dit met 2/3 aankopen van de baan is natuurlijk

22 april 2020 om 15:40

Met alle respect maar zelfs iemand die het maar van een afstandje volgt weet toch gewoon dat dit nergens op slaat. Normaal ben ik een vrij easy going iemand die open staat voor andere meningen enzovoort en het maakt me niet uit of jij Messi of Ronaldo beter vindt maar hoe kan je Anderlecht nu een veteranenelftal noemen? Daar kan geen meningsverschil of smaakverschil over bestaan. Het is gewoon objectief vast te stellen door parameters als gemiddelde leeftijd dat anderlecht een ontzettend jong elftal heeft Het is eerder een kindercrã¨che dan een veteranenelftal met al die broekventjes. Vlap behoorde met zijn 22 al regelmatig tot de ouderen. Je kan in plaats van een boek, een volledige boekenreeks schrijven over wat er allemaal fout loopt en beter moet en Kompany is absoluut een zichzelf overschattende blaaskaak maar je kan gewoon niet zeggen dat het een veteranenelftal is en het probleem daar ligt. Meer zelfs, met wat meer ervaring hadden ze wellicht wel play off 1 en misschien zelfs europees gehaald. Hadden natuurlijk wel de pech dat de weinige ervaren jongens (roofe, Chadli, Kompany, Nasri) aardig wat blessures hadden, enkel van Crombrugge en Luckassen bleven gelukkig voor hen daarvan gespaard. En Zulj als je die wil meerekenen.

22 april 2020 om 17:32

Waarschijnlijk komt dat doordat alle herkenbare namen waarvan men weet dat ze bij Anderlecht zitten oudjes zijn. Dan lijkt het alsof er alleen maar oudjes bij zitten maar de rest kent de algemene Nederlandse voetbalvolger gewoon niet zo goed.

22 april 2020 om 18:55

Off; is die Lucassen nog wat geworden daar? Vond hij az wel redelijk. En had hoop dat ie wat ging worden (voor oranje in de toekomst). Goeie dosis agressie en pit. Grote sterke Athletische speler.

22 april 2020 om 19:10

Hij deed het niet slecht. Was nu niet echt een uitblinker, maar hij deed waar hij voor nodig was. Ik denk alleen niet dat Anderlecht hem zal kunnen aankopen door zijn te hoge prijskaartje.

22 april 2020 om 20:15

Grotendeels waar wat je zegt van de jeugd, maar waarom je Kompany een blaaskaak noemt snap ik niet.

22 april 2020 om 21:46

Hij kwam binnen als de revolutionaire messias die het voetbal in België helemaal om ging draaien en uiteindelijk is zijn hele filosofie na een maand ingestort.

Vraag me af of Vorm op zo'n rol zit te wachten op een lager niveau. Denk dat er bij Tottenham een riant salaris tegenover staat en er op basis daarvan dus duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden over zijn rol. Denk niet dat Anderlecht zulke bedragen betaalt. Maar goed, Vorm is natuurlijk ook al een jaartje ouder, dus wellicht vindt hij het ook wel prima voor wat minder geld. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat hij ergens nog wat jaartjes zou willen spelen. Denk dat hij nog altijd goed genoeg is om bij Anderlecht in de basis te staan, maar kan me ook wel weer goed voorstellen dat zij de voorkeur geven aan een jongere keeper.

22 april 2020 om 15:10

Zover ik nu begrijp vertrekt vorm transfervrij, dus neem aan dat de spurs hem ook geen nieuw contract aanbiedt.

22 april 2020 om 16:50

Ja, dat klopt wel. Maar ik doelde meer op wat er tegenover de rol van reservekeeper staat. Als daar niet zoveel geld tegenover staat, vraag ik me af of Vorm het zou willen of dat hij dan liever naar een club gaat waar hij wel aan spelen toekomt. Maar misschien heeft hij die keuze helemaal niet. Dan zou Anderlecht een prima club zijn.

22 april 2020 om 17:13

Hij was al half gestopt toch? Hij was al uit zijn contract gelopen, vond geen nieuwe club maar tottenham had in oktober ineens een keepers probleem en toen konden ze hem weer vastleggen omdat hij nergens onder contract stond. Wanneer je dan ineens toch nog op een redelijk niveau een paar jaar extra kan spelen tegen een leuk salaris, zou ik zeggen waarom niet, zelfs wanneer dit is als reserve doelman.

Ik snap echt niet waar Anderlecht mee bezig is. Eerst Babel. Een speler van 33 die het afgelopen jaar niets heeft laten zien bij Ajax en wie eigenlijk het niveau niet meer aankan. Nu komen ze terecht bij Vorm, een keeper die in het 2e keept bij Tottenham en die ook al flink op leeftijd is. Een raar beleid wat ze daar voeren en op deze manier vinden ze niet snel de weg naar boven terug. Beter gaan ze terug naar de basis en gaan ze verder met het inbrengen van eigen jeugd en jonge talenten aantrekken, daar bereik je meer mee dan spelers over de 30 die over de top zijn aantrekken.

22 april 2020 om 15:17

Heb je enig idee hoe de selectie er momenteel uit ziet? Die bestaat namelijk zo goed als uit eigen jeugd en jonge talenten. Ze hebben net te weinig ervaring. Daarom dat ze interesse hadden in Babel (als vervanger van Chadli, die gehuurd is van Monaco) en Vorm als tweede doelman omdat zowel Roef (mogelijk naar Gent) als Boeckx (op pensioen) bij de club vertrekken.

22 april 2020 om 15:24

Ja daarom zeg ik ook "gaan ze verder met" Ze slaan nu opeens compleet een andere richting in door over de top dertigers te proberen te halen. En tuurlijk is ervaring belangrijk, maar aan dit soort aankopen heb je niets. De spelers die nu worden genoemd voegen helemaal niets toe. Een beetje fatsoenlijke scout zou toch wel 1 of 2 spelers kunnen vinden op redelijke leeftijd met ervaring en toegevoegde waarde.

22 april 2020 om 15:31

Vorm is gewoon een degelijke tweede doelman en Babel is iemand zonder aanpassingsproblemen, met veel ervaring en spelend op de positie waar Anderlecht wel wat versterking kan gebruiken. Ik zeg zeker niet dat het toptransfers zijn. Maar nu ook geen slechte.

22 april 2020 om 15:58

Ze voegen wel iets toe. Ze hebben ervaring en zijn nog steeds van een aanvaardbaar niveau, ook al kan jij wel overdrijven en doen alsof ze er helemaal niks meer van kunnen. De spelers zijn tevens einde contract en dus gratis. Anderlecht moet creatief zijn gezien de penibele financiële situatie en dan zijn dit geen oninteressante doelwitten. Jong talent hebben ze al genoeg en ze willen geen 25 jarige subtopspelers halen die de toptalenten uit de jeugd blokkeren, wat net toe te juichen valt. Ze spelen ook geen Europees dus echt veel moet er niet bij in de breedte, lijkt me. Ik word weliswaar niet bang als Brugge supporter van dit Anderlecht, echte kleppers zijn het inderdaad niet, maar begrijp dit wel in hun situatie. Zo achterlijk is dit helemaal niet.

22 april 2020 om 18:25

Maar Babel is niet iemand de club op sleeptouw gaat nemen. Zo'n speler heeft Anderlecht eigenlijk nodig om ervoor te zorgen dat al die jonge talentjes kunnen schitteren. Babel is juist iemand die hard werkt, maar ook vooral aan zichzelf denkt, en daarmee bedoel ik dat zodra hij bij Anderlecht heeft getekend, al meteen aan de volgende club aan het nadenken is.

22 april 2020 om 17:17

Als reserve doelman lijkt Vorm me een prima optie.geen transfer fee, ervaring in de top, gewend aan de reserve rol, kan als keeper nog best even mee. Wanneer Zoet of Varela niet blijven zie ik hem in Amsterdam en Eindhoven ook nog wel op de radar verschijnen als 2e of 3e keeper.

Kan Anderlecht niet eens gewoon een deftig scoutingsnetwerk beginnen opzetten en vandaar uit spelers binnenhalen die ze later gewoon weer met winst kunnen doorverkopen? Elke window halen ze wel één of meerdere vedetten die uiteindelijk niet geweldig veel toevoegen en waar ze na maximum 1 seizoen (en vaak zelfs een half) weer een vervanger voor moeten zoeken. Spelers als Chadli en Bolasie deden het deftig, maar nu ook niet dat je ervan ging watertanden, zeker niet in vergelijking met het loon dat ze kregen. Over Nasri, Markovic, Marin, Joveljic... zal ik maar zwijgen. Kompany is daar eigenlijk de enige uitzondering op. Ik weet dat de scouting van Anderlecht gigantisch hard heeft gefaald de afgelopen jaren, maar hun business-model van jeugd + vedetten is toch geen stabiel transferbeleid? Je kunt zeggen dat ze Roofe en Vlap hebben gehaald, maar als dat het beste waar hun scouting mee kan afkomen is het ook maar triestig, zelfs ik kende beide spelers al meer dan een jaar voor hun transfer naar Brussel.

Anderlecht ga nou niet in zee met deze oude rotten als je zoveel jong talent in huis hebt. Kijk naar Nasri was een geweldige speler bij Arsenal. Denk je oké een wereldster bij Anderlecht en daar speelde hij ook niet volgens mij of wel?? Dus wat moeten ze met met Vorm? Of is dit een hint dat van Crombrugge dan toch contact heeft met Ajax? En wat moet je met Babel als je vele jonge getalenteerde vleugelspelers hebt? Nee, Vorm zou gewoon lekker terug moeten keren naar zij cluppie FC Utrecht en Babel moet nu het nog kan gaan cashen in bijvoorbeeld de MLS..

Als je die namen allemaal zo hoort van gehypte,of middelmatige en over de top zijnde voetballers dan maakt dat wel mooi het verval van Anderlecht duidelijk...

Blijf het zo raar vinden zijn carriere. Heb nog het eerste seizoen goed gevolgd toen hij bij Swansea zat. En dan maakt hij een goede indruk en verdiende de transfer naar Tottenham. Het plan was ook dat Lloris uiteindelijk zou vertrekken naar een hoger gerankte club a la PSG en dat gebeurde maar niet dus blijf je op de bank en krijg je de kans niet om je te bewijzen op dat niveau. Dus ook al heb je heel goed je geld verdiend, meer dan normaal, maar dan moet je dat toch missen dat je 6 jaar amper hebt gekeept in een PL stadion? Zolang hij blij is, het is zijn leven en hij zal wel gelukkig zijn maar kan mij moeilijk inbeelden dat het nooit heeft gekriebeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. NmechaAanvaller126
P. TauAanvaller124
I. TakidineAanvaller00
E. CobbautVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

56 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren