Ajax moet deal van 20 miljoen voorlopig vergeten: ‘Het gaat even niet door’

Dinsdag, 21 april 2020 om 13:51Robin Bruggeman • Laatste update: 14:20

Sergiño Dest beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax en speelde zich daarmee ook in de kijker bij Bayern München. De Duitse grootmacht is op zoek naar een rechtsback voor de toekomst en toonde zich zeer gecharmeerd van de international van de Verenigde Staten. Vanwege de uitbraak van de coronacrisis zal de negentienjarige Dest echter nog even geduld moeten hebben, zo voorspelt journalist Marco Timmer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat het beter is voor Sergiño Dest om nog een seizoen bij Ajax te blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Jammer, had geweldig geweest als we Dest voor zo’n hoge prijs hadden kunnen verkopen. We hebben een heel aantal slechte rechtsbacks gehad bij Ajax, maar Dest steekt daar naar mijn mening toch nog wel bovenuit. Hij is verdedigend zo ontzettend onbetrouwbaar, en die mislukte aka’s en Zidane’s hebben we ook niks aan. Nee, ik zie veel liever mazraoui

21 april 2020 om 14:21

100% niet met je eens, Dest is nog geen topper maar wel een talentvolle speler. Ik heb 10x liever Dest op RB dan de middelmatigheid die er afgelopen jaren heeft gelopen. Bruno Silva, Rob Wielaert, Boakye, Van Rhijn, Ligeon, Tete. Als Dest iets stabieler wordt wordt het gewoon een prima rechtsback. Hij moet alleen nog even de balans vinden tussen verdedigen en aanvallen, maar dat is normaal voor een jongen van 19. Maar hij heeft de techniek en snelheid in huis om een goeie rechtsback te worden.vergeet niet dat die jongen pas een half seizoen heeft gespeeld hé, die gaat alleen nog maar beter worden.

21 april 2020 om 14:31

Dest heeft gewoon de mazzel dat die back bij Ajax is en daardoor veel aan de bal. Dan ziet het er allemaal heel leuk uit, maar rendament is echt 0. Zet hem bij een ploeg PEC Zwolle neer en dan blijft er bij wijze van spreken een speler over die meer richting de kkd neigt, dan naar de top van de Eredivisie. Wie weet maakt hij nog stappen, maar een heel talentvolle speler vind ik het niet.

21 april 2020 om 14:34

@lucasandersen: met weemoed denk ik terug aan Hatem Trabelsi... Wat Dest betreft hoop ik eigenlijk dat hij gewoon blijft. Is echt wel een jongen met potentie en zie het wel in hem zitten. Begrijp wel dat als iemand 20 miljoen zou willen betalen, je dat bod wel accepteert.

21 april 2020 om 16:44

@lucasandersen ik vind Dest niet perse meer indruk maken als een Van Rhijn en Tete op die leeftijd. ik vond Tete toen zelfs veel beter en Van Rhijn vond ik ongeveer gelijkwaardig. ik zie eerlijk gezegd niet echt wat Dest nou zo een speciale back maakt. ik vind hem ook niet slecht ofzo maar het is geen back waarvan ik denk die gaat over een paar jaar de Europese top bestormen. ik vind Mazraoui wat ik ook geen echte topper vind beter eerlijk gezegd

21 april 2020 om 17:59

Rendament is 0 ? Wat een onzin. Ten eerste in hij verdediger en daar naast heeft hij gewoon 5 assist in 20 eredivisie wedstrijden.

Is niet zo erg. Dest kan beter zich nog een paar jaar bij Ajax doorontwikkelen want hij maakt nog geen gedegen indruk. Is nog niet klaar voor een club als Bayern.

Dest kan echt een topper worden, zie ook heel veel buitenlandse barca fans die hem helemaal ophypen. Die zien hem niet wekelijks spelen blijkbaar, maargoed blind wilde ze ook hebben. Ik denk dat dest zich nog heel erg moet ontwikkelen, maar zie het uiteindelijk wel goedkomen. Bayern kan beter voor een hakimi gaan, dan heb je davies en hakimi. Lijkt me een erg goed duo voor de komende jaren, genieten!

21 april 2020 om 14:17

Ik heb het idee dat Barca fans zich wel vaker onjuist laten ophypen. Als ze een paar wedstrijden van Dest zouden kijken, kunnen ze zien dat hij verdedigend erg kwetsbaar is. Er zijn echt wel betere alternatieven elders in Europa.

21 april 2020 om 14:30

Precies, vind ik dus ook. Heb wel vaker discussies erover gehad met ze, ook over dat blind geweldig bij Barcelona zou passen. Heb nog nooit een hoge pet op gehad van dayley blind dusja.

21 april 2020 om 15:16

Ow je bent niet de enige @Trincao. Maar negatief zijn over Blind is soort van verboden, want hij speelt (in de eredivisie) "zo goed". In de eredivisie vapt hij niet door de mand, al deed hij dat de laatste weken wel, zoals simpeltjes worden afgetroefd op snelheid,behendigheid en kracht door Dessers. En Manu liet hem gaan, niet omdat hij zo goed was.. en de (sub)wereldtop wilt hem niet. Want in een echte competitie is Dessers, wat hier 1 van beste spitsen is, is daar (grote competitie) het minimum norm... nee heb niets met Blind, maar Blind kan opzich nog wel voetballen, moet je nagaam met hoeveel kromme tenen ik kijk naar Veltman, dat ook gewoon aan de bak komt. Dat zegt veel over de zwakte van de Nederlandse competitie(of Ajax..)

21 april 2020 om 15:22

Ik zou als ik jou was gewoon helemaal niet naar Ajax kijken joh Maurootje. Dat zwakke Ajax in die Mickey Mouse Competitie speelde vorig jaar met alle geluk van de wereld de hele wereld weg, inclusief de grootste club van jouw Goddelijke Serie A, maar ze kunnen er nu niets meer van. En Blind al helemaal niet inderdaad. Die laat buiten De Koel en de Euroborg stadionnetjes helemaal niets zien.

21 april 2020 om 15:53

Het is inderdaad zo dat wat Blind vorig seizoen en in de eerste seizoenshelft liet zien echt uitstekend was, maar na de winterstop was het gewoon heel slecht wat hij liet zien. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met zijn hartproblemen. In de vorm van vorig seizoen kan hij bij veel clubs mee. Ik denk echter dat hij die vorm niet op andere locaties gaat evenaren, naar mijn mening zou hij inderdaad tekort komen in de topcompetities. Het komt wel is voor dat spelers in bepaalde seizoenen boven zichzelf uitstijgen en ik denk dat, dat bij Blind het geval was. Hij is natuurlijk niet voor niks nooit een onbetwiste basisspeler geweest bij United.

21 april 2020 om 16:59

@maurootje ik was wel onder de indruk vorig jaar van Daley Blind als CV bij Ajax maar toen had hij De Ligt naast zich staan en die vormden samen een goed duo. nu staat hij naast Veltman en die zijn totaal niet complementair aan elkaar en dan is Blind ook minder. beiden zijn traag, niet fysiek sterk en niet lang. De Ligt paste wel goed bij Blind want die had wel lengte en fysieke kracht en was ook redelijk snel

21 april 2020 om 17:18

@myvision Vorig jaar was Ajax goed ja, met De Ligt en Frenkie. en iedereen dat boven zichzelf uitstak Dat verbloemd dan matige spelers als Blind en Veltman. maar die zijn natuurlijk zo geweldig in jouw geweldige Ajax wereldje toch?

Ajax moet deal van 20 miljoen voorlopig even vergeten ? Ik denk dat Bayern die voorlopig even moet vergeten. Bij mijn weten waren de gedachten van Overmars (ik baseer dat op eerdere berichtgevingen) boven de 25 miljoen.

Prima! Laat ze maar terug komen als hij nog een stapje heeft gezet en straks 40 mil waard is. 😀👋

21 april 2020 om 14:33

Valt mee hoor. Een jaartje hooguit. Moet hij wel eerst nog wat elementen verbeteren. Mensen praten gewoon graag VdGijp na. Hij vindt het maar een dravertje die gekke dingen doet. Hij heeft het nog niet gezegd of je leest die mening hier tientallen keren op voetbalzone. Sommigen denken laat ik Rene maar na lullen dan lijkt het net of ik er verstand van heb. Tja jammer mensen zonder eigen mening

21 april 2020 om 14:51

Nee hij maakt gewoon nog veel te veel fouten en is nog niet klaar voor Bayern.

21 april 2020 om 15:05

Hij kan nog genoeg leren maar er zit een prima kop op. Hij is snel, international. Je weet nooit hoe hij er over anderhalf jaar voorstaat. Sommigen zetten ineens reuzen stappen en dat lijkt me ook goed mogelijk als hij nog blijft. Ik denk dat hij namelijk bij Bayern toch nog niet veel zou spelen.

Ik vermoed dat een van de effecten van de Coronacrisis is dat Europese topclubs niet meer in staat of bereid zijn idiote transfersommen en salarissen neer te tellen voor een modale voetballer. Ajax mag, vermoed ik, blij zijn als ze 10 miljoen Euro voor Serginio Dest kunnen incasseren. De tijden van absurde voetbalsalarissen en idiote transfersommen zouden wel eens voorgoed voorbij kunnen zijn. Dan is het Coronavirus toch nog ergens goed voor geweest.

21 april 2020 om 14:37

Het zou kunnen dat dat zeker wat invloed gaat hebben maar ik denk dat het binnen no time ook weer op het oude niveau zit. Voor Ajax lijkt het me prima als niet elke speler direct wordt weggekocht.. ik weet het Ajax moet het wel hebben van transfers maargoed dan moeten ze maar slimmer worden en betere dingen bedenken, andere inkomstenbron erbij zoeken

21 april 2020 om 14:58

Zoals ik gisteren al zei moet Ajax helemaal niet blij zijn als ze 10 miljoen voor Dest krijgen. Ajax heeft de afgelopen jaren een andere status verworven in Europa en dan gaan ze heus geen talentvolle basisspelers voor een prikkie verkopen. Dan kunnen ze hem dus beter gewoon behouden voor de club. Aan 10 miljoen heeft Ajax helemaal niets.

21 april 2020 om 16:36

"aan 10 miljoen heeft Ajax helemaal niets. " Had Ajax niets. Het is nog maar de vraag hoe alles er straks uit ziet en met welke begroting alle clubs verder kunnen. Tijd zal uitwijzen wat dit alles doet met de transferbedragen maar ik durf wel te voorspellen dat er de komende jaren geen recordbedragen worden betaald.

21 april 2020 om 16:18

Dat zal wel meevallen. Het zal zeker tijdelijk van invloed zijn. Maar uiteindelijk gaat het er om hoeveel geld er beschikbaar is binnen het voetbal. Dat gaat uiteindelijk allemaal op aan slarissen en transfers. Dat zal deze zomer iets minder zijn. Maar wanneer we hier doorheen zijn zullen sponsor en TV inkomsten gewoon weer door stijgen, of in ieder geval terug komen op het huidige niveau. Achter veel van deze deals liggen ook meerjarige contracten, dus op het moment dat er weer gespeeld kan worden komen die inkomsten ook terug.

21 april 2020 om 16:38

"dat zal deze zomer iets minder zijn." Iets minder? Ga maar uit van heel veel minder. Buiten dat feit om kan het nog jaren duren voordat alles in het voetbal weer gaat zoals het ging financieel gezien."maar wanneer we hier doorheen zijn zullen sponsor en TV inkomsten gewoon weer door stijgen, of in ieder geval terug komen op het huidige niveau"inkomsten uit sponsoren stijgen? Haha, ook dat gaat nog jaren duren. Het is nog maar de vraag hoeveel sponsoren de clubs over zullen houden.

21 april 2020 om 19:16

Er liggen gewoon meerjarige TV en sponsor contacten. Op het moment dat er weer gespeeld kan worden dan worden die gewoon uitgediend. Die zijn niet ineens weg. Volgende zomer (2021) is alles dus weer normaal. Enige voorwaarde is dat er gespeeld kan worden. Zelfs zonder publiek heeft de PL volgend jaar een omzet van 5 miljard. dat moeten ze toch ergens aan uit gaan geven.dus ja, deze zomer zal het iets minder zijn. Maar daarna zullen de meeste clubs gewoon weer verder gaan met waar ze voor deze ciris waren.

Door Bayern on hold gezet klopt want Rummenige zei hetzelfde onlangs over alle transferactiviteiten. Maar de BL start bijna terug wss, de teams krijgen hun geld & ze kunnen ook al plannen dan ivm transfers. Ik denk als Bayern Dest echt wilt dat hij deze zomer komt maar dan voor max 20M.

21 april 2020 om 14:56

Max 20 miljoen, dan komt hij dus niet. Is prima hoor, maar Ajax gaat geen talentvolle basismateriaal meer in die prijscategorie verkopen.

21 april 2020 om 15:02

elke speler zijn waarde is naar beneden, waarom zou je de volle pot moeten betalen? Dan kan hij bij Ajax blijven idd en haalt Bayern een andere maar ik ben er zeker van dat Bayern hem zal halen aangezien ze “bijna”akkoord waren & hij gisteren op Davies zijn twitter reageerde, ik zie het goedkomen:P is door Bayern on hold gezet he dus niet door Ajax, als Bayern bereid blijft om 25/30M max te geven komt hij gewoon.

21 april 2020 om 15:08

Hoe kom je erbij dat de waarde naar beneden is gegaan? Kun je ergens die cijfers laten zien? Vooralsnog is helemaal niks naar beneden gegaan. Ja de prijs van een vat olie!

21 april 2020 om 15:22

Tuurlijk, Kijk maar op Transfermarkt, van iedereen naar beneden, allemaal met 20% . & verschillende experten zeiden al dat de prijzen zullen zakken & het smijten met geld gedaan zal zijn in het algemeen. Gnabry staat nu “ maar” op 72 en kwam van 90 voor corona, dit is geen leugen & logisch ook dat de waardes dalen( las ik ook op een andere site). Sancho, salah, kdb , Davies enz allemaal naar beneden

21 april 2020 om 15:24

Ja en? Dat is toch niet het probleem van Ajax. Ajax heeft vooralsnog genoeg geld, hoeft niet in deze tijd van mogelijke recessie te verkopen. Jij gaat je huis toch ook niet verkopen als de trend neerwaarts is? Ajax hoeft dus helemaal niet blij te zijn met 20 miljoen. Dat is gewoon een gigantische misvatting.

21 april 2020 om 15:31

We zien wel wat er van komt, ik ben pro Dest en geloof erin dat hij deze zomer zal komen tussen de 25/30M zoals eerder vermeld voor corona. Verschillend experten zeiden dat spelers minder gaan kosten & de “normale” bedragen terugkeren.

21 april 2020 om 16:28

Tja en als de corona crisis grootendeels over is schieten ze weer 20 omhoog. Die cijfers op transfermarkt zeggen me niet zoveel. Kloppen vaak ook helemaal niet. Het is nog altijd wat een gek ervoor wil geven. Bij de absolute topclubs gaat niet heel veel veranderen denk ik, zij overleven dit wel. Maargoed als elke speler wat minder waard wordt kan Ajax dus ook grotere talenten oppikken voor minder? Of worden die dan niet minder waard?

21 april 2020 om 16:47

Ten eerste kan het nog maanden, zo niet jaren, duren voordat voetbal weer is wat het was, laat staan financieel gezien voor alle clubs. Jij denkt dat we volgend seizoen weer in uitverkochte stadions spelen? Lachwekkend hoe hier, op basis van een keutel, wordt uitgesproken dat het allemaal wel mee zal vallen en het na de crisis allemaal weer is zoals het was terwijl overal alle experts melden dat de wereld in de grootste financiã«le crisis terecht komt in de afgelopen eeuw. "bij de absolute topclubs gaat niet heel veel veranderen denk ik, zij overleven dit wel."waarom zou er voor een topclub niets veranderen? Dan heb je het over clubs die contracten hebben liggen voor tientallen miljoenen per jaar per spelen, daar er nu geen cent binnenkomt bij deze clubs. Het gaat hier dus alleen maar harder. Daarnaast is het al helemaal de vraag voor deze clubs hoe ze financieel uit deze crisis komen en straks deze salarissen kunnen blijven betalen.maargoed, bijzonder dat er mensen zijn die het allemaal rooskleurig inzien.

Voor 20 miljoen zou Bayern de deal juist even moeten vergeten. Dat is te weinig. Ik denk dat als hij komend jaar niet bijtekend, dat Dest alsnog voor 20miljoen kan gaan. Ik zie dit juist als gunstig voor Ajax en minder voor Bayern in plaats van andersom.

21 april 2020 om 15:04

Als dest niet naar bayern gaat is het juist gunstig voor bayern. Dest is bij lange na niet het niveau van bayern. Of die dat überhaupt gaat bereiken is de vraag. Naar mijn mening hebben ze hem niet nodig.

21 april 2020 om 15:10

Voor Ajax niet zeker als hij blijft. Het kan dat hij uiteindelijk te kort komt voor Bayern maar dat wil niet zeggen dat het voor Ajax begrippen geen topspeler kan worden. Win win situatie dus?

21 april 2020 om 15:12

Ja, van jou arsenal890 weet ik wel dat je graag spelers van Ajax devalueert. Hij speelt anders wel bij de club die vorig jaar zelf het niveau van Bayern makkelijk aan kon. Maar ook hier geldt, smaken verschillen. Ik zeg nergens dat hij eenvoudig basis zou staan bij Bayern, ik pleit er alleen voor dat Ajax geen eigen basismateriaal voor een prikkie verkoopt. Hebben ze niks aan. En na jou opmerking kunnen we dan concluderen dat het win-win is als Dest gewoon lekker bij Ajax blijft haha.

Het kan aan mij liggen, maar hoe komen ze erbij om hem te vergelijken met Lahm? Lahm kon alles, zag alles, stuurde een heel team aan. Dest is vooral lekker ijverig. Maar zo druk met zichzelf, dat hij niemand anders in een team beter laat voetballen. Geen idee waarom Bayern denkt dat hij dat nog wel ontwikkelt.

21 april 2020 om 18:30

Ach is meer dat ze iemand altijd graag met een speler vergelijken die goed was op een bepaalde positie. Iemand die veel goals maakt wordt als snel de nieuwe Messi/Ronaldo genoemd aan de hand van zijn manier van spelen. Laat die spelers lekker in hun waarde en vergelijk gewoon niet. Waarom moet er altijd druk op zo'n jongen ze schouder gelegd worden door dat soort vergelijkingen.

22 april 2020 om 01:42

Het is maar de vraag of Bayern dat zo ziet of Bild of - nog waarschijnlijker - Marco Timmer. Het kan aan mij liggen hoor, maar die man heeft zo iets verschrikkelijks over zich. Je hebt zelfingenomen journalisten/analytici als Freek Jansen, Sjoerd Mossou, Arno Vermeulen en natuurlijk Valentijn Driessen en Mike Verwey - dus het zal bij de kleine beroepsgroep voetbaljournalist horen - maar ik kan Mr. Wijsheid in Pacht Marco Timmer niet zien of luchten. Niet toen hij PSV-watcher was en ook niet sinds hij Ajax-watcher is. De arrogante, alwetende en denigrerende toon waarmee hij het kijkertje informeert vind ik persoonlijk zum kotzen, heeft niets sympathieks en gaat volgens mij met een hoop aannames gepaard waarbij een 'dest wordt gezien als de nieuwe Philip Lahm' alle ruimte krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren