Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Daarom halen veel Nederlandse spelers het hier niet, het budget is ook hoger’

Laatste update:

De carrière van Tarik Tissoudali speelde zich zes jaar geleden nog af bij de amateurs. Pas op 21-jarige leeftijd kreeg de vleugelaanvaller zijn eerste profavontuur, toen Telstar hem overnam van Sparta Nijkerk. Na twee jaar in Velsen-Zuid verdiende Tissoudali een transfer naar het Franse Le Havre. Inmiddels is de voormalig jeugdinternational van Marokko na huurperiodes bij SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap bij het Belgische Beerschot terechtgekomen.

Door Nick Dierckx

“Ik merk wel dat ze in België alleen in spelers investeren en niet in stadions,” zegt Tarik Tissoudali lachend aan de telefoon, “want er zijn echt veel oude stadions in België. Maar zolang de grasmat goed is, maakt het niet uit hoe het stadion eruit ziet.” De 27-jarige aanvaller komt met Beerschot momenteel uit op het tweede niveau van België, maar promotie is dichtbij voor de club uit Antwerpen, waar Tissoudali sinds de zomer van 2018 onder contract staat. Het tweeluik voor promotie tegen OH Leuven is nog niet volledig afgewerkt. De eerste wedstrijd, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Antwerpen, werd met 1-0 gewonnen door een treffer van zijn voet, maar de return is tot nader order uitgesteld wegens het coronavirus.

Het artikel gaat verder onder de video
Nijland blikt vooruit: 'In dat geval is Ajax de logische nummer één'
Meer video's

Tissoudali ontvangt de Bronzen Stier tijdens het seizoen 2015/16 in dienst van Telstar.

Voor Tissoudali is het niet zijn eerste buitenlandse avontuur. Na een sterk seizoen in de Eerste Divisie, waarin hij bij meer dan twintig doelpunten betrokken was, verliet hij in 2016 Telstar voor Le Havre. De club uit de Franse havenstad was de eerste met concrete belangstelling voor Tissoudali, die niet lang over het aanbod hoefde na te denken. “Ze waren het snelst met serieuze belangstelling. Bij Nederlandse clubs werd ik wel uitgenodigd voor gesprekken, maar de concrete aanbiedingen kwamen niet. Ik heb bij Le Havre een gesprek gehad en dat beviel gelijk goed. Ik wilde ook zo snel mogelijk bij een club aansluiten om de voorbereiding niet te hoeven missen.”

Maar aan de Normandische kust liep het voor Tissoudali niet zoals hij had gehoopt. De buitenspeler kwam niet aan spelen toe en ook de verschillende trainerswissels droegen niet in positieve zin bij aan zijn kansen op speeltijd. Ook had hij moeite met de taalbarrière. “Het was moeilijk om te communiceren. Ze wilden alleen maar Frans praten en namen niet eens de moeite om het in het Engels te proberen. Ik nam Franse les, maar dat is ook niet zo 1,2,3 geleerd. Het was een lastig halfjaar.”

Tissoudali viert een doelpunt in het shirt van De Graafschap, dat hem in de tweede helft van het seizoen 2017/18 huurde.

En dus besloot Tissoudali samen met zijn werkgever dat een verhuurperiode in Nederland de beste optie was. Na een halfjaar bij Le Havre keerde de buitenspeler bij SC Cambuur terug op de Nederlandse velden. Hij maakte eindelijk weer wedstrijdminuten in Leeuwarden, maar eenmaal terug in Frankrijk was het wederom hetzelfde liedje. Uitleenbeurten bij VVV-Venlo en De Graafschap volgden, waarna hij bij Le Havre uit zijn contract liep. Toch heeft hij geen spijt van zijn stap naar Frankrijk. “Wat ga je anders doen op dat moment? Als er geen andere concrete aanbieding op tafel komt kun je blijven wachten.”

In de zomer van 2018 was Tissoudali transfervrij en wilde hij graag bij De Graafschap blijven, de club aan wie hij in zijn laatste periode bij Le Havre werd verhuurd. Maar de Doetinchemse club gooide roet in het eten. “Ze hadden een andere buitenspeler gehaald, dus besloot ik om iets anders te gaan zoeken. Toen kwam Beerschot, een ambitieuze Belgische club met nieuwe eigenaren. Ze wilden zo snel mogelijk naar de hoogste klasse promoveren en dat project beviel mij wel.”

In België heeft Tissoudali het naar zijn zin. Hij is belangrijk voor de club, die al drie jaar op rij voor promotie speelt op het tweede niveau van België. Tissoudali had in de eerste wedstrijd van het tweeluik een groot aandeel in de zege van Beerschot: hij maakte de enige en dus winnende treffer. “Het voelt bevrijdend als je zo’n belangrijke goal maakt. We hebben daar het hele seizoen naartoe gewerkt.”

Een duel met Takehiro Tomiyasu van STVV tijdens een duel in de zogenaamde play-off 2 van vorig seizoen.

Hij merkt veel verschillen tussen het voetbal in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde, en de Belgische Eerste Klasse B, zoals de officiële naam van de competitie luidt. “In Nederland worden veel meer doelpunten gemaakt. Je ziet daar uitslagen als 5-2 in hele spectaculaire wedstrijden. Dat gebeurt niet bij ons. Dat heeft niet met tactiek te maken, maar met kwaliteit. Spelers die altijd spelen in de Keuken Kampioen Divisie, komen in België niet aan spelen toe. Daarom halen veel Nederlandse spelers het hier in België ook niet, maar het budget is dan ook vele malen hoger hier in vergelijking met Nederland.”

Voetbalzone publiceert later deze week een uitgebreid achtergrondverhaal over Beerschot.

Voor de toekomst van Tissoudali zelf is het ook belangrijk dat Beerschot dit jaar promotie naar het hoogste niveau veiligstelt. “Ik heb nog een éénjarig contract. In dat jaar zou ik mezelf in een mooiere en sterkere competitie kunnen laten zien. Vanuit daar zien we wel hoe ver ik kan komen.” Of we Tissoudali nog ooit op de Nederlandse velden in actie zien, sluit de aanvaller niet uit. “Waarom niet? Ik sta voor alles open.”

Zou een Nederlandse club Tarik Tissoudali moeten terughalen naar Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"daarom halen veel Nederlandse spelers het hier in Belgiã« ook niet" - Niet bepaald gebaseerd op feiten. Nederlandse spelers trekken over het algemeen niet naar het Belgische tweede niveau. Verder; de spelers die vanuit de Eredivisie naar de Belgische Jupiler Pro League verkassen, slagen over het algemeen wel en dat zijn over het algemeen vooral "afdankers" van de grotere clubs of spelers uit de middenmoot. Het heeft namelijk niet zoveel zin om naar een soortgelijke competitie te verkassen als dat van het vaderland.

21 april 2020 om 14:12

De Belgische tweede klasse is dan wel een gedrocht maar het is wel een sterke competitie. Door het kleine aantal clubs is de concurrentie er enorm. Het gevolg is dan eigenlijk ook dat de bovenste clubs uit 1B gewoon even goed zijn als de onderste clubs in 1A. Als hij het dus heeft over het niveauverschil tussen de Nederlandse tweede klasse en de Belgische tweede klasse durf ik zeker te stellen dat de Belgische tweede klasse een betere competitie is. Ploegen als Beerschot, OHL, Westerlo en Union zouden gewoon aanwinsten zijn voor 1A. Als hij het dus puur over de tweede niveaus heeft in beide landen heeft hij gelijk mijns inziens.

21 april 2020 om 16:38

In de KKD spelen ook een aantal clubs die niet zouden misstaan in de Eredivisie (De Graafschap, Cambuur, Nac, Nec, etc... Ik denk dat ze in Belgie vooraal baat bij hebben in de tweede klasse van het bestaan van een voetbal piramide. Daardoor stromen er denk ik eerder clubs en spelers door en zitten er geen clubs in 1B omdat ze ooit 30 jaar geleden een keer een licentie hebben gekregen. En daarnaast heeft in Nederland de helft van de teams na de winterstop eigenlijk niets meer om voor te spelen, ze kunnen toch niet promoveren of degraderen, dat kan nooit goed zijn voor het niveau.

21 april 2020 om 16:50

Het leuke momenteel aan het tweede niveau in België is veel promovendi van de laatste jaren (Antwerp en Mechelen als exponenten) eigenlijk moeiteloos meedraaien in de eerste klasse. Terwijl in Nederland promovendi vaak heel hard tegen degradatie moeten strijden en vaak meteen terug degraderen. Dat is dan ook het positieve aan het huidige systeem, je krijgt sterke promovendi die meteen een aanwinst zijn voor de eerste klasse. Daarnaast vind ik ook die instroom van jong teams op het tweede niveau niet optimaal voor de gehele voetbalpiramide. Het zijn natuurlijk mooie kweekvijvers voor de jeugd van Ajax en PSV, maar daarnaast hebben ze ook een remmende invloed naar mijn idee. Jongens als Schuurs en Pierie maken de overstap omdat ze weten toch wel terecht te kunnen in de jong teams en daardoor wordt het een stuk minder aanlokkelijk bij de kleinere clubs te blijven als talent.

22 april 2020 om 18:31

Opzich wel met je eens dat de Eerste Klasse B overall sterker in dan de KKD maar er wel 1 heel belangrijke reden daarvoor die hier nergens genoemd wordt. De Jupiler Pro League (16) + Eerste Klasse B (8) telt in totaal maar 24 ploegen, waar er in Nederland 38 profteams zijn, dat is nogal een verschil. Dat zou in Nederland overeenkomen met de Eredivisie + de 6 sterkste KKD ploegen, zeg Cambuur, De Graafschap, NAC, Volendam, Go Ahead en Excelsior. Dan is het verschil al gelijk een stukje minder groot lijkt me. Stel dat die 6 bovengenoemde ploegen met ADO en RKC de 'Nederlandse Eerste Klasse B' zouden vormen, dan weet ik echt niet of die veel onderdoen voor pak 'm beet Roeslare, Union, Lokeren of Beerschot. Een Cambuur van dit jaar zou in België (1B) misschien wel gewoon kampioen worden. Wel met je eens dat de competitie an sich in België sterk is omdat de verschillen zo klein zijn en er een klein deelnemersveld is, maakt het wel spannend in ieder geval!

22 april 2020 om 18:40

Zeker een goed punt, maar door die stevige concurrentie zijn de teams zelf ook beter. Ik blijf toch het gevoel hebben dat promovendi in Nederland het een stuk moeilijker hebben om aan te sluiten bij het niveau van de Eredivisie. En dat komt net doordat ze als het ware alleen topwedstrijden spelen in de tweede divisie.

Een beetje vreemde gedachte om te denken dat al die Franse spelers Engels moeten kunnen spreken omdat het Tissoudali niet lukte om Frans te spreken. Ik ben vanwege mijn werk veel in Frankrijk geweest en heb daar in ieder geval geleerd dat Fransen maar één taal spreken en dat dat toevallig Frans is. Ze doe daar ook nog niet mee aan die Nederlandse kwaal die zich vooral op TV laat zien en die er uit bestaat dat we steeds meer van die Engelse toevoegingen horen. Vroeger was je verbaasd, maar tegenwoordig roepen al die interessantdoeners dat ze "flabbergasted" zijn. Zul je in Frankrijk niet horen.

21 april 2020 om 15:17

Ach Theo, dat is al zo vreselijk achterhaald. Wellicht in de dorpen en gehuchten maar in de plaatsen waar geld verdient moet worden is dat anders. De Franse jeugd krijgt tegenwoordig ook gewoon prima Engelse les en kan zich vanaf een jaar of 12 al verstaanbaar maken in de taal. Heden ten dagen snappen de Fransen ook wel dat de taal Frans het in andere landen niet redt wanneer er geld verdient moet worden. Dus hebben ze ingezet op Engelse lessen en dat doen ze behoorlijk goed. Een maand geleden kwam ik nog een groepje jongetjes uit Rennes tegen in Londen. De jongens konden keurig vertellen waar ze vandaan kwamen en waar ze die dag naartoe gingen. En dat Messi beter dan Ronaldo was wist een ander dan weer te melden. Al met al gaan de Fransen daar ook op vooruit.

21 april 2020 om 20:14

Uiteraard zijn er genoeg fransen die de engelse taal machtig zijn, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat fransen (en ontzettend veel andere nationaliteiten)in tegenstelling tot nederlanders niet met het idee leven dat als je engels spreekt je jezelf overal in de wereld kan redden. Het is inderdaad waar dat er in Frankrijk op scholen aandacht wordt besteed aan de engelse taal, maar dat is echter niet van een vergelijkbaar niveau als in Nederland. Om een vergelijking te trekken, ik heb een economische bachelor opleiding in Frankrijk gevolgd, waarbij ook engels als vak gedoceerd werd. De kwaliteit en het niveau daarvan ligt naar mijn mening ongeveer even hoog als het eerste jaar op een middelbare school in België of Nederland. Overigens snap ik wel dat het voor Tissoudali frustrerend is om je niet verstaanbaar te kunnen maken met je teamgenoten omdat je de taal nog niet machtig bent, helemaal als je niet speelt, maar verder heeft Theo natuurlijk gewoon gelijk dat het een ontzettend vreemde gedachte is dat Franse spelers maar Engels móeten kunnen, alsof dat als standaard gezien dient te worden.

22 april 2020 om 10:35

Siempre,het is logisch dat een land, dat nog niet zo lang bezig is met het aanleren van de Engelse taal achterloopt op landen die dat wel al jaren doen. Zoiets gaat met horten en stoten. Als de jeugd nu Engels leert spreken zal de generatie daarna het alweer makkelijker oppakken omdat de generatie ervoor het al spreekt. Zo zal Frankrijk gefaseerd Engels gaan spreken. Maar daar gaan nu eenmaal wat jaren overheen. Als je de hele dag wordt doodgegooid met Engelse termen zul je die vanzelf oppakken alleen is dat nu nog niet het geval in Frankrijk. Maar over pak m beet 50 jaar zal ook Engels daar ingeburgerd zijn.

22 april 2020 om 14:32

Elninoo, Of het over een jaar of 50 echt ingeburgerd is durf ik niet te zeggen. Zelf ben ik van mening dat het moeten kunnen spreken van engels nog wel eens overschat wordt. Dat er aandacht aan besteed wordt is uiteraard wel goed (engels is tenslotte de derde meest voorkomende taal in de wereld), maar wat ik persoonlijk eigenlijk nog wel positiever vind is dat je in Frankrijk op heel veel scholen de keuze hebt uit meerdere talen. Zo heb ik zelf in de tijd bijvoorbeeld Italiaans gevolgd, en vele medestudenten kozen voor Chinees, Arabisch en uiteraard Spaans. Dat is iets wat in België (en voor zover ik weet in Nederland ook) nog wel eens aan ontbreekt. Aan de andere kant worden in Frankrijk alle buitenlandse films dan weer nagesynchroniseerd.

22 april 2020 om 15:29

Hahaha, ja dat nasynchroniseren is echt vreselijk. Mijn Frans is best prima en ik kan mijzelf ermee redden. Maar als ik samen met mijn vriendin een film kijk als we ergens in Frankrijk zijn dan is dat voor mijn vriendin gewoon niet te doen. Het komt ook nep over als je het mij vraagt. Zo heb ik eens 50 cent Frans horen spreken in een film en dan is dat magische-Ghetto-achtige van de film er al af. Al met al kan het alleen maar goed zijn wanneer volkeren elkaar kunnen verstaan dus ik zie het ook als iets positiefs.

22 april 2020 om 18:36

Hahah ja precies, ik kan daar zelf eigenlijk helemaal niet naar kijken en vind het ook altijd bijzonder dat veel mensen toch een voorkeur hebben dergelijke films in hun eigen taal te bekijken ipv ondertiteling. Overigens is volgens mij Portugal, samen met de meeste noord-europese landen het enige land dat niet nasynchroniseert, en die Portugezen spreken vaak echt bizar goed engels.

21 april 2020 om 15:50

In Amerika gebruikt niemand, normaal gesproken flabbergasted, misschien waar het echt van toepassing komt. Misschien gebruiken ze het omdat het een geinig word is.

Ze investeren meer in spelers dan in het stadion. Misschien dat daarom zo veel clubs daar het water tot de lippen staat. Mismanagement. Tis gewoon het meest noordelijke zuidelijke land van Europa. Zie je ook aan de staatsschuld.

21 april 2020 om 16:07

Dus als de stadions worden bijgehouden of vernieuwd staat het water niet meer aan de lippen en is het geen mismanagement begrijp ik uit je reactie?

21 april 2020 om 16:13

Fr-jc

Als de infrastructuur waarmee je geld binnengeharkt staat en vergroot kun je uiteindelijk meer investeren omdat je meer binnen haalt. Dat lijkt mij niet zo moeilijk.

21 april 2020 om 16:17

Als je in een competitie speelt waar je degradeert uit het profvoetbal als je bij de laatsten eindigt, is investeren in de selectie geen slecht beleid lijkt me? Daarnaast vallen de accomodaties wel mee op het tweede niveau, we moeten niet doen alsof alle Nederlandse tweedeklassers een hypermodern stadion en trainingscomplex hebben.

21 april 2020 om 16:26

Lierse, natuurlijk is dat investeren in voetballers goed. Maar ik denk dat er juist in België nog een heleboel valt te winnen aan commercie. Bij veel clubs waar ik ben geweest is het goed oud en persoonlijk heb ik daar niet zoveel op tegen omdat ik dat soort stadions liefheb. Maar als je ziet hoeveel winst er nog te halen valt met moderne stadions, business Seats, skyboxen, evenementen, parking, merchandise en dergerlijken dan hebben ze nog een lange weg te gaan. Wat mij betreft heeft dat zijn charmes en blijft het lekker zo. Zo kreeg ik bij Zulte een keer een 2e biertje gratis toen ik een biertje bestelde.. daar keek ik wel even van op. Maar er kan veel meer uitgehaald worden.

21 april 2020 om 16:26

Ik begrijp dat heel goed, maar dat kwam, komt niet naar voren uit Domineedirksen zijn reactie, dus ik dacht ik vraag het hem.... De infrastructuur zal vergroot moeten worden, als er al geen geld is hoe wou je dit dan vergroten of updaten?, daar zijn ook vele, vele miljoenen voor nodig. Die er niet zijn. Ook dat lijkt mij niet zo moeilijk elninoo

21 april 2020 om 16:31

FR-jc

Die miljoenen zijn er dus wel maar die stoppen ze nu in voetballers. Ken je het gezegde dat je soms een stapje terug moet nemen om er twee vooruit te kunnen zetten? Dat is hier aan de hand. Je kunt je geld dus “investeren” in iets dat op langere termijn meer oplevert of je blijft het stoppen in voetballers die op korte termijn succes brengen. Ik mag hopen dat je dat wel inziet? Dat geeft meneer Tissoudali ook aan, er is meer budget. Dat lijkt mij niet zo moeilijk.

21 april 2020 om 16:38

De situatie is alleen niet goed te vergelijken met Nederland omdat er maar 8 teams zijn in 1B. Van die 8 ploegen spelen er twee uiteindelijk een degradatieduel en degradeert er 1tje dus naar de amateurreeksen. Een seizoentje dus wat minder investeren in je selectie kan dus al snel resulteren dat je in de amateurreeksen zit en dan is het nog maar de vraag of je er uit geraakt, want zodra je weg bent uit het profvoetbal drogen die financiële middelen heel snel op. Daarnaast doen de ploegen die echt goed beleid voeren (Antwerp, KV Mechelen, Gent, Club Brugge, Genk en in mindere mate ook OHL) ook wel iets aan hun stadion op het moment dat er een goede basis staat.

21 april 2020 om 16:50

Die voetballers brengen die centen dan ook uiteindelijk weer in het laatje. Daarnaast , zoals Lierse ook al aan geeft is degradatie meer dan die ene stap achteruit. De gelden in divisies is enorm, spelers verkopen levert momenteel meer op dan de stadions of infrastructuur. Het is niet iets wat beide tegelijk kan, daar zijn de gelden niet voor.

21 april 2020 om 16:59

Lierse,

Daarvan ben ik op de hoogte en je hoeft ook echt niet gelijk een heel nieuw stadion uit de grond te stampen. je kunt het Ook gewoon stap voor stap doen. Persoonlijk ben ik niet van mening dat de clubs die jij opnoemt echt commercieel gemeengoed zijn. Veel van de genoemde clubs spelen nog in een zwaar verouderd stadion met minder commerciële mogelijkheden. Antwerp, Brugge en Anderlecht. Zou je mij kunnen vertellen hoe het staat met de verbouwing van bijvoorbeeld Brugge en fc antwerp? Ben benieuwd hoe dat er voor staat.

21 april 2020 om 17:02

FR-JC,Tuurlijk kun je niet alles tegelijk doen maar de clubs die in de 1 spelen doen er ook niets aan. Het is gewoon het geheel van stadions in België. Topploegen als Anderlecht, Antwerpen, Club en Luik spelen ook in oude stadions zonder commerciële meerwaarde. Je zou dus kunnen zeggen dat zelfs als de mogelijkheden er zijn er geen waarde aan wordt gehecht. Als ik een kaartje voor Anderlecht wil kopen moet ik dat als Nederlander letterlijk ophalen bij een loket. Dat is commercieel gezien toch een gedrocht? Zeggen dat spelers verkopen meer opbrengen dan structureel verbouwen vind ik kort door de bocht. Dan kelder je dus als een baksteen als je een keer geen spelers verkoopt? Dat lijkt mij nu geen fijn vooruitzicht als club. Altijd maar afhankelijk zijn van transfers..

21 april 2020 om 17:16

Antwerp heeft laatst een hele nieuwe tribune neergezet en heeft plannen nog een nieuwe te bouwen als ik het goed heb, die zijn dus aan het investeren. Club Brugge wilt al jaren een nieuw stadion, maar in België win je eenvoudiger de Lotto dan een nieuw stadion neer te zetten. Maar ze zijn er wel mee bezig en laatst kwam er positief nieuws naar buiten (zelf hopen ze hun in 22-23 te kunnen gebruiken). Anderlecht is ook al een tijdje aan het nadenken over een verbouwing van hun stadion en KV Mechelen heeft laatst half hun stadion vernieuwd (is echt een mooi stadion geworden met heel mooie businessvoorzieningen, al ben ik die van Lierse gewoon dus dan is alles bijna prachtig 😅). Zeker op het eerste niveau zijn de clubs er wel mee bezig, op het tweede niveau ligt dat wat anders maar dat komt dus door de financiële risico’s. Stel je investeert in je stadion en degradeert daardoor, dan zit je wel met een stevige financiële strop om de nek in de amateurklasses en zeker als je niet meteen terug promoveert kan dat heel zware financiële gevolgen hebben.

21 april 2020 om 17:21

Ook Chaleroi (hopen tegen 2024 een nieuw stadion te hebben), Standard (willen hun stadion uitbreiden tot 35.000 plaatsen en de open hoeken toemaken) en Beerschot (willen indien ze promoveren een nieuw stadion bouwen) hebben allemaal plannen. Binnen een paar jaar kan er dus echt wel wat staan.

21 april 2020 om 17:27

Ik hoop het van harte! Leuk om te horen dat ze er allemaal mee bezig zijn. Al is het wel vrij laat. België is een ontzettend interessante competitie en zeer zeker het bezoeken waard. Denk dat ik alle clubs inmiddels wel een keer bezocht heb. Wat mij vaak opviel was dat het parkeren vaak een drama was. De clubshops klein en slecht aangegeven en dat de stadions zelf ook aardig waren afgetakeld. Ik denk dat ik het daarom juist zo leuk vind. De stadions en zeker de wijken eromheen en dito kroegjes zien er veelal uit of je 20 jaar terug gaat in de tijd. Ik stond een keer bij Beveren (een lange tijd geleden) en dat café had van die kattenstaarten in de deuropening bij de entree. Ik was gelijk verkocht. Dat zul je in Nederland op het hoogste niveau niet meer tegenkomen. Ook is het vrij betaalbaar om op bezoek te komen.

21 april 2020 om 17:40

Ik zou het jammer vinden mocht hetzelfde gebeuren in België. Want laat ons eerlijk zijn voor de kleinere clubs levert dat enorme professionaliseren niet zoveel op en dat volkse is net heel leuk. Ik weet niet of je al eens bij Lierse geweest bent, maar dat is ook een beetje als bij Beveren. Vlak bij het stadion café Wimbledon waar op wedstrijddagen (vroeger toch) altijd 100 man op de stoep staat en als je met vrienden ging kijken die geen abonnement hadden gewoon in de rij voor het loket gaan staan 20 minuten voordat de wedstrijd begint om een ticketje van €15 te kopen. Dat alles heeft toch zijn charme en mag wel behouden blijven (wat bijvoorbeeld bij KV Mechelen behouden is in hun “nieuwe” stadion).

21 april 2020 om 18:38

Lierse is inderdaad een leuke club om te bezoeken, zeker als uitsupporter. Gewoon met de wagen naartoe rijden, ergens in een van de vele straten een plekje zoeken en een wedstrijdje meepikken (en dicht bij het veld ook!).

21 april 2020 om 19:41

Lierse, ja dat soort clubs vind ik fantastisch. Je wandelt door de stad naar het stadion waarna het alsmaar drukker wordt en je een lekker cafeetje bezoekt voor het stadionbezoek. Lierse nooit bezocht maar wel een keer in actie gezien tegen Oostende geloof ik. Als ik er nu zo over nadenk mis ik de voetbal toch wel heel erg. Ik zou nu zelfs een moord doen om een wedstrijd van de plaatselijke amateurs hier te kunnen bekijken 😂.

21 april 2020 om 20:29

Ik begin er toch ook wel naar te verlangen. Op een zondag middag in het zonnetje met een pintje in de hand naar een wedstrijd van bedenkelijk niveau kijken!

Typisch dat dit soort C-spelers altijd de behoefte voelen zichzelf omhoog te praten door te stellen dat het niveau er zoveel hoger ligt dan in Nederland. En terloops ook nog even verwacht dat het hele team zich aan hem aanpast. Dit soort ventjes zijn niet in staat om zichzelf de vraag te stellen "klopt het wel wat ik denk?" oftewel 0,0 kritisch vermogen. En als je dan ook nog geen talent hebt om te voetballen blijft alleen je grote mond over. Game over, you lose, go home.

Dit zijn altijd de mooiste verhalen op Vz!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren