Luis Figo levert forse kritiek op Real Madrid: ‘Hij is nu een hele dure speler'

Zondag, 19 april 2020 om 10:01Chris Meijer • Laatste update: 10:38

Erling Braut Haaland verruilde Red Bull Salzburg in januari voor Borussia Dortmund. De geruchtenstroom rond de negentienjarige spits is daarmee niet gestopt, daar Real Madrid en Juventus nog altijd nadrukkelijk op zijn diensten zouden azen. Luis Figo vindt het onbegrijpelijk dat Real Madrid Haaland niet in januari al heeft binnengehaald.

“Hij is nu een hele dure speler. Haaland scoort waanzinnig veel en heeft het in zich om grote dingen te bereiken”, zegt Figo in gesprek met Movistar+. Haaland zette in januari zijn handtekening onder een tot 2024 lopend contract bij Borussia Dortmund. In die verbintenis is weliswaar een afkoopclausule van 72 miljoen euro opgenomen, maar die treedt volgens BILD pas in de zomer van 2022 in werking.

“Real Madrid had hem moeten binnenhalen voor hij naar Dortmund ging. Dat is scouting!”, stelt de Portugese oud-middenvelder. Haaland kende in het shirt van Borussia Dortmund een vliegende start. De jonge Noorse spits was in elf wedstrijden voor de Duitse club voorlopig goed voor twaalf doelpunten en twee assists. AS schreef onlangs dat Real Madrid een goede relatie heeft met Borussia Dortmund door de huurperiode van Achraf Hakimi en dat de Koninklijke die verstandhouding wil benutten om Haaland komende zomer al naar de Spaanse hoofdstad te halen.


Poll

Ben jij het met Luis Figo eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Dan zou je Jovic al eigenlijk een nekschot geven nog voor dat hij een serieuze kans gekregen heeft. Uiteindelijk vind ik het dan ook niet slecht gehandeld van Real. Haaland is qua doelpunten al echt top, maar er is ook nog veel verbeterwerk. Voetballend is het bijvoorbeeld vrij ondermaats en dat valt al snel op als hij zijn doelpunten niet maakt. Het zou natuurlijk een topper zijn, maar die positie geniet momenteel geen prioriteit. Een CVM, rechtsbuiten en misschien CV zijn momenteel een stuk noodzakelijker dan een diepe spits.

19 april 2020 om 10:35

Als er iets is wat Real Madrid nodig heeft is het wel een nieuwe spits. Die gehele selectie heeft gewoon veel te weinig scorend vermogen en dat ga je niet oplossen door een nieuwe controleur en een verdediger te halen.

19 april 2020 om 10:42

Daar heb je zeker een punt, maar is Haaland dan echt de oplossing? Is dat de man die Real van al de nodige doelpunten gaat voorzien? Dat lijkt me toch ook een gokje hoor. Ik zie veel liever een Sancho komen dan. Die is perfect in staat meer dan 20 doelpunten en 20 assists te halen in een seizoen en kan op die rechtsbuiten. Daarnaast behoud ik de hoop dat in 2021 Mbappe op die spitspositie komt te staan.

19 april 2020 om 10:50

Ik zie Sancho niet naar Spanje vertrekken die wilt graag terug naar Engeland denk ik. Ook zal Dortmund aankomende zomer Haaland nooit laten vertrekken. Dilemma voor Florentino Perez, ze zullen toch doelpunten moeten kopen. Ze scoren op dit moment gemiddeld 1.81 doelpunt per wedstrijd in La Liga en na Benzema is Ramos de topscorer van Madrid. Tot 2021 wachten op Mbappe om weer een kleurloos seizoen te draaien heeft ook geen zin denk ik. Ze zullen toch echt doelpunten moeten kopen.

19 april 2020 om 10:57

Als clubs als Real Madrid of Barcelona voor de deur staan, zullen er maar heel weinig spelers nee zeggen lijkt me. Daar komt dan nog eens bij dat Sancho eerder interessant zal zijn voor clubs als Chelsea en Manchester United, want bij City en Liverpool komt hij niet in de basis. Daarnaast blijf ik er bij dat Haaland zeker geen garantie op goals zal zijn bij Real, hij kan zo een nieuwe Jovic worden. De markt van echt goede spitsen zit momenteel vrij vast, er zijn wel jongens als Lautaro en Haaland maar die maken niet sowieso 20 doelpunten in de competitie. Dan kan Real beter nog een jaar wachten en het grootste talent van de wereld binnenhalen, dan is dat doelpuntenprobleem ook meteen opgelost.

19 april 2020 om 11:03

Elgua/ Op zeker gaat Real Madrid Sancho niet binnen halen. Door de Brexit straks wordt hij een NON-eu speler, en daar hebben we er momenteel al genoeg van. Je hebt gelijk dat Real Madrid doelpunten moet kopen, maar als Mbappe niet komt gaat Real niet opeens een wilde transfer doen om voor 1 jaar een gat op te vullen. De grootste uitdaging zit hem dan ook niet in aankopen doen, maar in speler verkopen zoals Bale, James, Mariano, Vazquez, Odriozola. Vanaf daar kunnen we weer verder gaan kijken, maar ik acht de kans groot dat Odegaard, Hakimi en Kubo zullen terugkeren, alleen over Ceballos twijfel ik

19 april 2020 om 11:08

De Brexit gaat veel vertraging oplopen door de coronacrisis, die vindt dit jaar mogelijk niet meer plaats. Dus als Real hem deze zomer binnenhaalt is dat geen probleem normaal gezien. In de toekomst zal er dan ook wel een speciale regeling volgen dat Engelse spelers die voor de Brexit binnengehaald werden niet als non-EU spelers gelden.

19 april 2020 om 11:12

Thanks voor de info Liers! Daar was ik niet van op de hoogte. Toch zou ik Sancho links laten liggen, ik bedoel wat zou Mbappe denken als we nu een RB gaan kopen. Of denken je dat Florentino het onmogelijke voor elkaar weet te krijgen en Mbappe in de zomer van dit jaar al weet te strikken? Naar verluidt waren we zelfs al rond met Psg. Echt pijnlijk, want in de zomer van 2018 (toen Cristiano vertrok) waren we ook al rond met Mane, maar iets ging mis en toen ging die transfer niet door. Dat was de vervanger die Zidane voor ogen had, maar omdat hij Mane niet kreeg stapte hij op (logisch ook).

19 april 2020 om 11:23

Mbappe lijkt me echt niet haalbaar deze zomer, daar heeft Real de financiële middelen niet voor door de Corona-crisis (geen enkele club denk ik). Persoonlijk zie ik een aanval Hazard-Mbappe-Sancho wel goed werken (hangt er natuurlijk van af of je Mbappe als rechtsbuiten of als spits ziet). Ik zie het persoonlijk echt wel zitten in Sancho, want nog een seizoen zonder echt goede rechtsbuiten (Vinicius, Rodrygo, Kubo en Brahim zijn te jong en van Asensio weet niemand hoe hij terugkomt) zie ik niet echt zitten.

19 april 2020 om 10:38

Ik zou ook niet teveel op Jovic in topvorm hopen. De vraag is of hij dan net zo goed is als een Mbappe of Lewandowski. Denk dat Haaland is potentie gewoon ook beter is dan Jovic.

19 april 2020 om 10:44

Als je hem koopt, moet je hem kansen geven vind ik en dat heeft die nog niet gehad. Hij is echt wel een goede spits hoor. Daarnaast is het de intentie van Real om in 2021 Mbappe te halen. Dus dan kan de combinatie Jovic-Benzema nog wel voor een seizoen (al moet Zidane dan wel echt eens kansen geven aan Jovic).

19 april 2020 om 11:42

Ofwel voor Real maatstaven niets meer dan een tussenpaus tot er een echte topspits komt. Higuain, Morata, Huntelaar waren ook prima spitsen voordat ze weg werden gedaan, maar geen top 3 van de wereld. Zelfs de echte Ronaldo (luis Nazario de Lima) werd bij Real bekritiseerd.

19 april 2020 om 11:00

Liers/ met name een Rechtsbuiten zou de prioriteit moeten genieten, maar Mbappe lijkt deze zomer nog niet haalbaar en je hebt ook jongens als Rodrygo en Brahim nog rondlopen, daarnaast krijg ik steeds meer het gevoel dat Zidane naar een soort 442 wil stappen, al kan dat ook zijn omdat Bale gewoon niet presteert en Zidane hem dus niet kan opstellen. De timing van de aankoop Jovic is een beetje ongelukkig, maar ik zie Real hem zeker nog wel 1 seizoen de kans geven, Haaland is nog hartstikke jong en die kunnen we altijd nog oppikken.

19 april 2020 om 11:03

Mbappe zal inderdaad voor 2021 zijn (hopelijk) maar Sancho lijkt me zeker haalbaar. Als Real hem en Camavinga deze zomer oppikt staat er terug een echt goede selectie. Ik zie persoonlijk Mbappe meer evolueren tot een echte diepe spits dan als rechtsbuiten.

19 april 2020 om 11:05

Ik probeer open minded te blijven naar Mbappe op de 9 positie maar vind hem toch meer een rechtsbuiten, met zijn snelheid gaat hij 1000 assists geven in het Bernabeu. Mbappe in een 442 zou wel makkelijk in de spits kunnen, ik hoop dat Real Madrid weer een mooi koningskoppel gaat produceren a la Raul y Morientes

19 april 2020 om 15:06

InsideRmadrid heeft gelijk. Mbappe is meer een rechtsbuiten, wedstrijden die hij in de spits speelt zijn niet altijd even geweldig. Terwijl hij als hij vanaf rechts speelt, hij daar zijn beste wedstrijden heeft gespeeld. Vergelijk het met cristiano, die speelt liever vanaf links zodat hij vrij kan rond zwerven en overal kan opduiken om te scoren. Toen ronaldo in de spits stond, had hij zelf ook moeilijke dagen tenzij er een spits naast hem stond. Spits staan in je eentje is best lastig, mbappe kan dat sowieso wel maar is voorlopig toch wel ijzersterk als rechtsbuiten.

19 april 2020 om 22:39

Vind hem persoonlijk het allerbeste in een systeem met twee spitsen. Hoe hij als 18-jarig ventje constant aan de dekking van Chiellini en Bonucci ontsnapte in de cl vergeet ik nooit, zo een puur doelpuntenmaker instinct. Toen stond Falcao naast hem.

19 april 2020 om 16:27

Een cv met Ramos, Varane, militao en Nacho? Dat lijkt me toch prima bezet, niet?

19 april 2020 om 19:31

Ja daarom eventueel. Geen idee wat er allemaal mogelijk zou zijn deze zomer, maar een goed CV talent zou er nog wel bij mogen om die al wat voor te bereiden op het post-Ramos tijdperk.

20 april 2020 om 00:37

Ik denk wel dat een Nacho zal gaan vertrekken en Ramos gaat richting de 35 jaar, tsja dan is een nieuwe defender zeker wel welkom straks. Wellicht niet deze zomer maar zeker wel in 2021.

20 april 2020 om 00:36

Eens. Bij Haaland moet je wel echt een sterk team om hem heen bouwen. Daarnaast moet men niet vergeten dat hij bij Salzburg erg veel ruimte kreeg, daar komt zijn sterkte erg goed naar voren. Ook bij Dortmund is dat het geval dat erg op en neer speelt. Maar wanneer hij bij een club als Real of Barca zou gaan spelen, dan komt hij op een eiland terecht met tig spelers om zich heen die zich ingraven. Dan ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe goed hij dan is want ik ben ook van mening dat hij voetbal technisch gezien niet zo top is, maar een doelpuntenmachine is het zeker wel.

het is makkelijk praten achteraf hij kwam uit een relatief kleine competitie, en daarom is het voor die jonge waarschijnlijk ook beter om via Dortmund naar de absolute top te gaan. . En het tweede punt is dacht ik dat real Madrid nooit zaken wil doen met Raiola.

19 april 2020 om 10:35

Areola heeft als makelaar Raiola, dus ik denk niet dat ze hem bewust uit de weg gaan.

19 april 2020 om 11:07

Maus & Lier/ Areola is slechts een huurspeler, wiens huurcontract hoogstwaarschijnlijk niet verlengd zal worden en dan heeft Raiola weer 0 spelers bij Real zitten, maar de relatie tussen Real en Mino is al een stuk beter, het schijnt dat Mino en JAS het goed met elkaar kunnen vinden. Het is slim geweest dat Real Madrid Mino jaren heeft genegeerd, zo bouw je respect op en dwing je respect af. Ik twijfel er niet aan dat Mino nog wel een speler naar ons gaat brengen, misschien wel 2. De Ligt, Haaland, Pogba. Hij heeft een paar fantastische namen onder contract

Ben ik het niet mee eens. Een jonge, talentvolle speler kopen is altijd een gok. Dat hij het nu goed doet bij Dortmund betekent niet dat hij het net zo goed gedaan zou hebben bij Madrid. Daarnaast heeft hij nog geen mindere periode gehad, wat elke speler krijgt op een Messi en Ronaldo na. Daarnaast heeft Madrid jovic. Die deed het ook heel goed bij Frankfurt dacht ik? Maar heeft ook nog niet het niveau gehaald die hij daar had bij Madrid. Als haaland straks naar het buitenland gaat en daar bewijst dat hij het minstens zo goed doet, niet bij Madrid, dan kan je met meer zekerheid concluderen dat Madrid eerder had moeten ingrijpen.

Ik vind het makkelijk praten achteraf, maar pas nadat Jovic aangetrokken werd kwam Haaland in een halfjaar helemaal los, en daarna in een halfjaar bij Dortmund ging hij nog even doodleuk verder. De timing is slecht van Real helaas, maar het zou mooi zijn als we nu gewoon in de afmaker Jovic blijven geloven. Het probleem is dat Benzema veel completer is met zijn spel en dat als Jovic erin komt het Real elftal niet goed anticipeert op de nieuwe spits, en dus vragen ze Jovic om mee te voetballen etc. terwijl hij een Fox in the Box is. Ben benieuwd hoe alles er na de zomer uitziet

Haaland zou een goede spits zijn voor Real en vooral door zijn snelheid op de counters wat Real vaak hanteert zou het goed uitkomen. Ook kevin Volland van Bayer Leverkusen zou goed passen bij Real die wellicht niet zoveel gaat kosten maar zeker een goede opvolger voor Benzema.

19 april 2020 om 21:15

Kevin Volland? Je praat hier over Real Madrid en daar horen spelers al Kevin Volland niet thuis. Jovic is zijn eigen probleem, volgens mij is ziin mentaliteit niet goed. Ook is het in mijn ogen een probleem van Zidane dat hij altijd maar vast houdt aan zijn Benzema en hem nooit durft te banken.

Heel makkelijk en eigenlijk zelfs dom gesproken. Begrijpt Figo niet dat Real Madrid niet iedereen kan kopen én niet alle spelers perse naar Real Madrid willen.. Real Madrid had Benzema en kocht in de zomer Jovic voor veel geld. Ze kunnen niet bezig blijven. Daarnaast kiest Haaland voor een wat verstandige opbouw van zijn carrière. Dortmund is echt de perfecte club voor hem nu qua niveau, het kansen geven aan jeugd en speelstijl. Hij kan zich daar beter doorontwikkelen dan hij bij Real Madrid had gekund. In Figo's gedachten had Real Madrid waarschijnlijk Haaland, Mbappe, De Ligt, Frenkie de Jong op 16-jarige leeftijd voor een habbekrats moeten kopen. Achteraf heeft hij gelijk, maar op het moment zelf zijn er tientallen talenten die zo'n zelfde grote toekomst voorspelt worden en je kan ze nooit allemaal kopen.

Hier ben ik het niet echt mee eens. Ja Dortmund heeft slechts 25 miljoen betaald aan Salzburg maar omdat die prijs zo laag was en er zoveel concurrentie was hebben ze ook nog eens 20-25 miljoen betaald aan de vader en de zaakwaarnemer om hem toch maar voor Dortmund te doen kiezen. Dan zit je dus al aan 45-50 miljoen. Volgend jaar is hij voor 75 miljoen op te pikken. Ja dat is nog steeds een pak meer dan 45-50 miljoen maar het verschil is al overzichtelijker tegenover de 25 miljoen aan transfersom. 75 miljoen zou nog steeds een koopje zijn als Haaland deze vorm doorzet. Daartegenover staat ook dat hij in januari nog een relatieve gok was. Als hij nu anderhalf jaar in de bundesliga presteert en in de cl bewijst dat dit jaar geen toeval was dan zijn er voor mij geen twijfels meer. 25 miljoen extra betalen voor die zekerheid lijkt me niet heel erg toch? Zeker als je ziet dat Haaland weer anderhalf jaar verder kan rijpen bij een iets kleinere club dan Madrid, terwijl hij in dat anderhalf jaar zijn club overigens weer 10-15 miljoen bruto zal kosten. Wederom kosten die Madrid niet moet maken. In conclusie denk ik dat als ze hem over een jaar zouden aantrekken dat ze niet bijster veel duurder af zijn dan wanneer ze dat in januari hadden gedaan. En ze krijgen er een betere, rijpere speler voor en een meer zekere investering. Madrid begaat zoals elke club genoeg blunders op de trnasfermarkt, maar het niet aantrekken van Haaland lijkt me gezien de omstandigheden daar niet onder vallen. In retrospect waren die 15 doelpunten van hem natuurljik mooi meegenomen maar wie had dat kunnen voorspellen joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4518
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2017
T. CourtoisKeeper210
Vinícius JúniorAanvaller2012
CasemiroMiddenvelder190
AsensioAanvaller175
F. ValverdeMiddenvelder160
Lucas VázquezMiddenvelder161
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

49 jaar
96 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren