Arnesen: ‘We weten van de interesse van vier clubs, waaronder Sevilla’

Zaterdag, 18 april 2020 om

Orkun Kökçü is onder trainer Dick Advocaat uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Feyenoord en deze ontwikkeling is ook elders in Europa niet onopgemerkt gebleven. De negentienjarige middenvelder werd in de afgelopen maanden genoemd bij onder meer Arsenal en ook Sevilla zou belangstelling hebben. Technisch directeur Frank Arnesen is op de hoogte van de interesse van los Rojiblancos, al benadrukt hij dat er nog geen officieel bod is uitgebracht op Kökçü.

“Sevilla heeft zich nog niet bij ons gemeld. Er is nog niets officieels en ik wil duidelijk maken dat er geen aanbiedingen binnen zijn gekomen. Maar we weten van de interesse omdat zijn zaakwaarnemer dat aan ons verteld heeft. We hebben een aantal keer met hem gesproken en hij heeft ons geïnformeerd over de interesse van vier clubs, waaronder Sevilla”, legt Arnesen uit in gesprek met ABC de Sevilla.

“Dat is wat we weten, verder niets. Het is normaal dat je in de voetballerij dingen uitgelegd krijgt door zaakwaarnemers of door mensen die dicht bij een speler staan, maar ik wil ook zeggen dat Sevilla nog geen officiële stappen ondernomen heeft.” Kökçü ligt momenteel nog vast tot medio 2023 en een van de prioriteiten voor de technisch directeur vormt het openbreken van zijn contract.

“We hebben hem verteld dat deze interesse mooi voor hem is, maar dat het onze bedoeling is om zijn contract te verlengen. Zijn overeenkomst met Feyenoord loopt nog door tot medio 2023 en wij willen zijn contract met twee jaar verlengen, tot 2025. De gesprekken met zijn zaakwaarnemer zijn inmiddels onderweg”, sluit Arnesen af. Kökçü speelde tot nu toe 47 wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord, waarin hij goed was voor 7 goals en 10 assists.


Poll

Denk jij dat Orkun Kökçü de komende jaren bij Feyenoord blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Waarom zou Kokcu überhaupt willen verlengen? Hij ligt al tot 2023 vast, en Feyenoord heeft geen geld om hem iets aan te bieden dat hij niet kan weigeren. Hij kan sowieso bij Arsenal of Sevila 3x meer gaan verdienen dan wat Feyenoord hem kan aanbieden.

18 april 2020 om 12:31

We moeten het ook niet gaan overdrijven. Feyenoord zal z'n contract vast kunnen opwaarderen. Zo slecht is de financiele situatie bij Feyenoord nou ook weer niet. Die hebben na Ajax en PSV zeer waarschijnlijk het hoogste salarishuis. Ze gaan die jongen natuurlijk geen 2 miljoen euro per jaar geven zoals een Sevilla wellicht zou kunnen, maar uit sportieve overweging is een stap naar een club als Sevilla echt te vroeg. Zoveel indruk heeft Kokcu nou ook weer niet gemaakt. Er zijn nog genoeg verbeterpunten en hij is absoluut nog niet uitgeleerd bij Feyenoord en in de Eredivisie.

18 april 2020 om 12:47

Misschien het sportievr gedeelte. Als je goed speelt komt het geld van zelf. Ik zie kokcu geen tot weinig minuten maken bij zowel arsenal als sevilla. Eerst verder ontwikkelen en dan misschien alsnog die stap maken.

18 april 2020 om 12:52

Hij kan in het buitenland ongetwijfeld meer verdienen maar als hij nog een jaar in NL wil blijven dan is een contractverlenging en dus salarisverhoging wel lekker natuurlijk. Kom je ook als een grotere meneer binnen bij een subtop club na volgend seizoen, helemaal als hij wat in Europa / op het EK laat zien.

18 april 2020 om 13:17

Feyenoord heefr geen geld voor transfers, maar kan wel salarissen verhogen. Het zijn andere kosten posten die wel toerekenbaar op dit moment zijn.

18 april 2020 om 13:18

Bij Arsenal en Sevilla zou die nauwelijks aan spelen toe komen, wellicht helemaal niet. Dan is het voor zijn ontwikkeling beter om wekelijks bij Feyenoord te spelen. Bovendien kan die een of twee jaar later ook vertrekken voor een groot salaris, terwijl als die nu vertrekt hij over vier of vijf jaar weer terug te vinden is in de eredivisie.

18 april 2020 om 14:11

Door een paar spelers de terug gaan naar hun eigen club of transfervrij zijn komt er wat geld vrij in het salarishuis.als Feyenoord Kökçü voor een goed bedrag kan verkopen en in de deal kan regelen dat hij meteen aan Feyenoord terug verhuurd word dan zou dat de beste optie zijn.feyenoord krijgt dan geld om iets te doen op de transfermarkt en heeft tijdelijk nog de beschikking over hem.

18 april 2020 om 14:25

Feyenoord heeft voldoende geld in het salarisbudget. Feyenoord heeft waarschijnlijk meer geld dan ze doen voorkomen. Oktober 2019 hadden ze namelijk nog een eigen vermogen van 25 miljoen euro maar is niet direct gereserveerd voor transfers. Het is misschien juist verstandig om niet van de daken te gillen dat je een eigen vermogen hebt, zoals andere clubs doen.

18 april 2020 om 14:31

Welke clubs gillen precies van de daken dat ze een eigen vermogen hebben?

18 april 2020 om 14:43

Ajax

18 april 2020 om 15:06

Ajax inderdaad, bijna elk gesprek met Overmars en Van der Sar vermelden hun toch even dat Ajax een eigen vermogen heeft. Dat is voor supporters uiteraard een leuk weetje, maar voor clubs waar je mee moet onderhandelen is het ook een leuke wetenschap.

18 april 2020 om 19:51

Ajax is dan ook beutsgenoteerd en die gegevens zijn gewoon beschikbaar, zal ook wel moeten richting de aandeelhouders.

18 april 2020 om 20:21

@ Mister Q. Eigen vermogen is niet hetzelfde als geld op de bank. Eigen vermogen is het totaal aan bezittingen (zoals betaalde transfer sommen, gebouwen, trainings complex, voorraden, geld op de bank e.d.) minus de schulden. Dat was 25 miljoen. Geld wat ze op de bank hadden staan was 6 miljoen. In een normaal seizoen was dat waarschijnlijk iets meer geworden, o.a de transfers van st. Juste, Vilhena en Larsson zitten hier nog niet in, maar langs de andere kant, de transfers van Senesi en Bozenik ook niet, per saldo, zelfs wanneer je makelaars kosten e.d. er nog af haalt moet daar een flinke plus uit komen.de omzet en de bedrijfslasten (beide exclusief transfers) waren vorig jaar 70 miljoen. De kosten zijn met name salarissen, huur e.d. dus die zullen niet heel hard dalen. Dan is het met een kwart van de competitie nog te gaan maar de vraag hoeveel omzet ze mis gaan lopen als deze wordt gestopt of zonder publiek uitgespeeld kan worden.er zat dus wel wat vet op de botten, en een tikje kunnen ze ook in Rotterdam best hebben maar veel meer geld dan ze doen voorkomen hebben ze zeker niet.

18 april 2020 om 18:05

Als ik hier moet geloven wat er allemaal geschreven staat over Feyenoord heeft geen geld dan zijn er hier personen bij die het beter weten dan de gehele leiding van Feyenoord. Stop nu eens met al die onzin aan de zijkant met al dat onderwaarderen. Ze zullen heus wel de nodige middelen hebben. Waarom zouden ze ander het contract open willen breken. Je wordt hier gewoon zo mismoedig van al die onzin dat het nu toch eens eindelijk moet doordringen dat men ofwel Feyenoord in een kwaad daglicht wil zetten ofwel als armlastig wil zien of wel zo negatief de grond in wil boren dat de schrijvers hun zin krijgen. Als je dan een supporter bent begin dan maar met een actie om van elke supporter 100 euro te vragen als bijdrage in het spelersmateriaal dan ben je goed bezig maar nee dat kan niet, liever commentaar geven op feiten die je niet kent. Lekker bezig op deze manier. Laat nooit je club in de steek of je bent geen supporter en als je een mening hebt die nergens op gebaseerd is schrijf dan ook niets en hou je mond.

Ik denk dat die jongen wel weg is als clubs als Sevilla eenmaal concreet worden, maar het zou in mijn ogen niet verstandig zijn. Hij heeft echt nog te veel verbeterpunten en is bovendien nog te wisselvallig en onervaren. Die jongen moet naar mijn mening eigenlijk nog minstens een volledig seizoen bij Feyenoord blijven en misschien zelfs wel twee. Eerst daar de grote man worden, want nu zou hij binnenkomen als een jong talentje dat zich weer helemaal opnieuw zal moeten bewijzen. Zo'n eventuele transfersom legt dan alleen maar meer druk op zo'n jongen.

18 april 2020 om 13:05

Inderdaad. Bij Sevilla zie ik hem binnen 1-2 jaar op een dood spoor belanden. Dan wordt hij verhuurd en uiteindelijk wordt het Vitesse, Utrecht of dat soort clubs ben ik bang.

18 april 2020 om 14:17

Misschien wordt hij wel nooit de grote man en komt hierna de kans nooit meer. Ik snap de afweging wel hoor. Er zijn ook genoeg spelers die als talent in de eredivisie volgens velen maar eens moesten rijpen voordat de stap gemaakt kon worden, maar eigenlijk nooit doorgroeiden in de eredivisie.

18 april 2020 om 14:49

Spelers maken die afwegingen over het algemeen omdat ze het vertrouwen hebben dat ze gaan slagen. Je hebt spelers in alle vormen en maten, maar Kokcu komt pas net kijken en laat nog niet eens zoveel zien in de Eredivisie. Ik ben ook niet diegene die de beslissing moet maken. Ik stel als buitenstaander enkel dat hij nog lang niet is uitgeleerd bij Feyenoord en in de Eredivisie. Als je hier nog niet eens zoveel indruk kunt maken, hoe wil je dat dan in hemelsnaam doen bij een grote club in een aanzienlijk betere competitie?

18 april 2020 om 21:56

@sirius: Kokcu heeft jou duidelijk nog niet overtuigd, maar de scouts van enkele topclubs zijn blijkbaar wel onder de indruk. Dat is dus allemaal relatief.

18 april 2020 om 14:36

Het is een lastige afweging. Je moet uiteindelijk ook niet te lang blijven, dat je minder presteert en dergelijke clubs nooit terugkomen. Kijk naar een Tonny Vilhena. Daar hadden na zijn eerste seizoen als basisspeler ook niet van verwacht dat zijn volgende club uiteindelijk Krasnodar zou zijn. Daar hadden we toch ook op iets anders gerekend. Wat dat betreft is een Tonny dus wellicht te lang gebleven.

18 april 2020 om 14:45

Maar die zijn er ook; spelers die te lang zijn gebleven. Vilhena is daar inderdaad een voorbeeld van, al ben ik nooit echt onder de indruk van Vilhena geweest.

Je houdt het niet tegen als de Europese (sub)top iets ziet in een Nederlands talent. Ik denk dat alleen Ajax het zich financieel kan veroorloven dwars te gaan liggen. Leer er maar mee leven dat ons talent heel snel weg is. Of dat verstandig is, is een ander verhaal

18 april 2020 om 13:06

Of het verstandig is kan je pas achteraf beantwoorden.

Tsja, wat zou zo’n jongen nu opbrengen? Hij is bij lange na niet zo bepalend geweest als bijvoorbeeld Berghuis, De Jong of De Ligt. Misschien kun je beter verlengen en wachten op een vol jaar in de basis, waarin hij zich wel kan onderscheiden. Zeker nu vang je niet veel voor hem en iets beters haalt Feyenoord er ook niet voor terug.

Zag hem bij Andy in de Auto (of elders), oogt als een bijzonder onsymphatieke, niet-loyale jongen. Ben blij dat hij voor Turkije heeft gekozen. Zoveel liever Ihataren of vandeBeek op zijn positie in Oranje

18 april 2020 om 13:25

Hij komt op mij over als een normale jongen. Ik zou niet weten waar dat onsympathieke of niet-loyale op gebaseerd is. Ik heb dat specifieke interview niet gezien, maar in andere interviews kwam hij niet onsympathiek over. Verder heb ik zelf ook liever Ihattaren of Van De Beek, maar dat komt omdat ik Ihattaren echt een heel groot talent vind en Van De Beek simpelweg beter en verder is.

18 april 2020 om 13:56

Haha huh, echt? Ik vind Kokcu juist ongelooflijk sympathiek en ik hoor eigenlijk ook niet anders. Maar meningen kunnen verschillen blijkbaar. Vraag me net als Sirius wel af waarop je het baseert, want van Andy in de Auto kan het niet lijkt me.

Gewoon een dik bedrag vragen, Nu met Arnesen kan je er op vertrouwen dat er goed met het geld word om gegaan. Soms moet je dit doen om daarmee je selectie te kunnen versterken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Moussa Wagué is op de radar verschenen van Sevilla, dat een geschikte kandidaat voor de rechtsbackpositie zoekt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren