Vincent Janssen sneert naar Eredivisie: ‘Het niveau is hier gewoon hoger’

Vrijdag, 17 april 2020 om 21:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:50

Vincent Janssen heeft het uitstekend naar zijn zin in Mexico. De spits van CF Monterrey werd in december voor het eerst in zijn leven landskampioen en vertelt tegenover VTBL dat het niveau in de Liga MX hoog ligt. "Het is beter dan de Eredivisie, dat is in ieder geval mijn mening", aldus de zeventienvoudig Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het niveau in Mexico hoger dan in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Dat zeggen ze altijd als ze ver weg zijn. En de eredivisie is ook niet geweldig, maar door de jaren heen toch ook in Europa heel behoorlijk gepresteerd, ondanks de scheve financiële verhoudingen.

18 april 2020 om 11:56

@cameo "zeggen ze altijd als ze ver weg zijn" Ach hij wilt zijn keuze voor het geld goedpraten. Hij had zoveel redenen kunnen geven zoals wilde ander land, andere beleving, etc geven maar koos juist voor een reden die niet handig is. Aangezien hij zelf hard geflopt is in Engeland moet hij helemaal niet gaan wijzen over kwaliteit. Voor zijn transfer naar Spurs genoeg mensen en artikelen geweest dat hij deze stap beter niet kon nemen. Waren genoeg andere opties. Heeft zichzelf overschat en speelt nu in Mexico.

Hahahahahahahahaha, nee, dat is het zeker niet. Ik woon in Amerika en krijg vaak genoeg het voetbal mee, heb ook de finale met hem erbij tegen het grote Club America (grootste club van Mexico, Edson Alvarez komt ervandaan) bekeken en het niveau is werkelijk beneden pijl. 0,0 opbouwen, het is de bal naar voren rammen en dan hopen dat een van de betere spelers met wat kwaliteit er iets mee kunnen doen.verder heeft hij wel gelijk, hij is zeker belangrijk bij Monterrey, mooi voor hem, maar de Eredivisie is zeker beter, alleen begrijp ik bij een competitie in een voetbal gek land van boven de 120 mil dat je dat wel denkt. Monterrey lijkt mij wel een te gekke stad, ze willen daar het het Austin/sillicon Valley van Mexico maken, eigenlijk netzo als ze in Eindhoven doen.

17 april 2020 om 22:29

Ik zit in de Cariben en pik af en toe een wedstrijdje mee, althans probeer dat, maar het is echt moeilijk vol te houden. Er zit weinig lijn en organisatie in het spel. Daarom zal hij het als moeilijk ervaren omdat het constant rennen en vliegen is. De eredivisie heb ik ook geen geduld meer voor, maar zelfs dan schat ik het hoger in.

17 april 2020 om 22:51

Ik zit in Nederland er probeer deze wedstrijden zoveel mogelijk te vermijden. De sporadische beelden die ik zie, tonen een belabberd niveau aan. Wat Vincent betreft, ontbreekt het hem aan een behoorlijke dosis zelfreflectie. Weinig tijd gehad? Hij heeft kans na kans gehad. Als je die keer op keer niet pakt, houdt het heel snel op. Meneer was aan het prutsen gedurende de lange blessure van Kane.

17 april 2020 om 22:54

Gebrek aan zelfreflectie terwijl hij in hetzelfde stukje tekst aangeeft niet het gewenste niveau gehaald te hebben... selectief onthouden dit

17 april 2020 om 22:58

Wkrisn Haha. Leuk. Als je in de regio zit, dan komt het wat sneller voorbij natuurlijk. Had ik in Europa gezeten, dan had ik niet gekeken. Hier wordt het open kanalen uitgezonden dus heb je sneller de neiging om het even te bekijken. Die neiging is dan wel van korte duur. Nou moet ik toegeven dat ik die duur niet veel langer is bij de eredivisie.

18 april 2020 om 00:05

Hahah Ik begrijp je wel Andonis, lekker weer daar in de Cariben?

18 april 2020 om 00:16

Ja hoor. Heerlijk weer. Wel een beetje eenzaam op het moment.

17 april 2020 om 22:44

Ik vind een finale nou doorgaans niet echt een meetpunt voor het algehele niveau. Je hoeft het ook niet met Janssen eens te zijn maar persoonlijk vind ik ja ‘hahahahahaha’ reactie vrij hooghartig tov de Mexicaanse competitie. Als we onze Nederlandse bril afzetten blijft de neutrale ELO-rating over. De Mexicaanse competitie zit op een vergelijkbaar niveau als de Eredivisie wat dat betreft. Alleen Ajax steekt er ver bovenuit. Psv, az en feyenoord scoren ook wat hoger, maar het linkerrijtje uit de mexicaanse competitie wordt hoger aangeslagen als ons utrecht. De top ligt daar lager maar is veel breder. Met alle respect, maar de Nederlandse competitie telt momenteel (Europees gezien) ook maar 1 naam? De Nederlandse middenmoters zijn europees gezien echt een lachertje. De middenmoters van Mexico ook.

17 april 2020 om 23:06

@ijsmuts, Nee een finale is vaak een lelijke wedstrijd, maar dan nog moet je wat zien bij de top 2 van Mexico. En het is ook niet de enige pot die ik heb gekeken, kan zo 2 potjes bekijken op tv hierro. Ik mag dan best een beetje doorgeslagen zijn met het "hahaha", maar ik vind Vincent typerende dingen zeggen. Hij was echt een van de betere in de finale, maar dat zegt ook niet zo veel..psv, AZ, en Feyenoord spelen Monterey en Club America van de mat. Heb inderdaad het idee in de breedte misschien wat beter is, maar er zijn genoeg redenen waarom veel van die jongens eerst naar Nederland komen.club America vind ik wel een mooie club met prachtige shirts, in het Azteca stadion, dat valt wel goed bij mij. Overigens denk ik ook dat de lift van de Mls, misschien wel averechts kan werken. Meer geld in de competitie, zorgt dat jongere jongens naar Amerika zouden komen en dat oudere spaanstalige spelers naar Amerika verkassen.ook zou ik iedereen aanraden om naar Mexico te gaan, echt geweldig land.

17 april 2020 om 23:23

Ik kijk met regelmaat wat wedstrijden uit Noord Amerika en Mexico specifiek maar mij valt het niveau ook niet mee hoor, maar dat heb ik ook wanneer ik als neutrale kijker naar Groningen-Emmen zit te kijken. Ik vind het voetbal zoals Jansen zegt vooral anders maar over het algemeen niet zozeer beter of slechter.Ik denk dat voor sommige spelers de eredivisie een investering is op tactisch gebied, voor een ander bijna noodzaak om de stap naar europa te zetten. Voor het geld hoeven ze het vaak niet te doen

18 april 2020 om 00:04

@ijsmuts, echt? kijk jij ook Mls? En nee, ik ga ook niet naar Emmen Groningen kijken, maar wel naar Groningen Heeerenveen, of Utrecht Vitesse. Ik vind het voetbal echt vele malen beter, misschien heeft dat te maken met mijn idee van "voetbal," maar het kan mij niet bekoren.ik weel niet zo veel over de salarissen, het zijn immers voetballers, dat valt niet te vergelijken, maar Mexico heeft gigantische armoede

17 april 2020 om 23:05

Ik denk dat Als een Mexicaan naar Pak hem beet Groningen - Ado kijkt, hij ook niet bepaald onder de indruk zal zijn.

Wat wil meneer Janssen nou. In de Eredivisie spelen ook Mexicaanse en Argentijnse internationals. De Mexicaanse (guti en Alvarez) krijgen hier overigens geen poot aan de grond. Dat is zeker omdat ze van een hoger niveau komen. Ik gun hem zijn carriere in Mexico en fijn dat ie het daar naar zijn zin heeft. Het lijkt mij een mooi avontuur, volle stadions, veel passie maar je speelt er niet vanwege het nveau, maar omdat de opties in Europa schijnbaar beperkt waren. na 3 jaar geen knikker geraakt te hebben. Meestal komt er nog wel een mooie Europese club mocht je het bij Spurs niet redden (bournemouth, Watford of zoiets). Zelfs die wilden er niet aan beginnen.

Er wordt ook gewoon weer zo'n lullige kop boven dit verhaal verzonnen. Jansen vindt het niveau in Mexico hoge dan de eredivisie. Hoe hij dat meet wordt nergens duidelijk dus het is een opmerking waarmee hij zichzelf een veer in zijn kont steekt. Dat mag hij zelf weten. Maar goed, dat kun je dus uitleggen als een sneer naar de eredivisie. Overigens, als die Mexicaanse competitie qua niveau hoger is dan de eredivisie ben ik benieuwd wanneer Jansen weer voor Oranje gaat uitkomen.

Dat mag hij altijd vinden. Dat is zijn mening en goed recht. Het is bijna aandoenlijk dat hij dit echt vindt. Gek dat hij niet meer wordt opgemerkt door de bondscoach. Zo gek, en dat terwijl het niveau zo veel hoger ligt in Mexico ten opzichte van de Eredivisie. Nee Vincent, nee. Stop maar.

17 april 2020 om 22:17

Misschien denkt ie dat omdat ie in Mexico op de bank zit en toevallig die finaleduels mocht spelen vanwege blessures. Ik zit op de bank dus het niveau is hoger dan in de Eredivisie toen ik niet op de bank zat. Hij heeft nu 28 wedstrijden meegedaan bij Monterrey en daarvan was ie 18x invaller met gemiddeld nog geen half uur speeltijd.

Snap op zich wel dat Janssen dit vindt als je kijkt naar het type speler dat hij is. Rennen, vliegen, strijden, tja dat is in zulke landen natuurlijk een stuk lastiger dan in de eredivisie. Als je een Lasse Schone zou vragen waar hij het lastiger heeft, zal hij waarschijnlijk de eredivisie zeggen omdat het hier veel technischer en tactischer is.

18 april 2020 om 10:14

Hier veel tactischer dan de Serie A??? Doe even normaal... In de Eredivisie ligt er misschien meer de focus op het technische spel, maar dan nog is het technische niveau in Italië vele malen hoger.

Hoezo is dit een sneer? Hij heeft in beide competities gespeeld en is een van de weinigen die hierover met ervaring kan oordelen. Ongeacht of we het ermee eens zijn of niet... maarja, haat verkoopt beter dan seks lijkt wel

Hij heeft bij AZ 1 jaar gehad waarin alles meezat, daarna is hij overal mislukt. Als hij zich op deze manier moed in wil praten dan moeten we dit allemaal maar respecteren.

17 april 2020 om 22:59

Ik kan mij echt nog herinneren dat hij in zijn eerste 7 wedstrijden bij Az droog stond. De bal ging er toen maar niet in. Az heeft toen het vertrouwen in hem gehouden en kijk hoe hij ineens was ontploft. Kwam Janssen tekort voor de Spurs? Ja. Kreeg hij het vertrouwen? Dat vind ik een moeilijke. Hij moest er meteen staan toen Kane geblesseerd afhaakte. En net zoals bij Az wilde die bal er maar niet invliegen. Omdat de belangen voor de Spurs iets groter waren, moesten ze hem dus wel passeren. Toch denk ik wel dat hij tot een goede backup voor Kane had kunnen uitgroeien indien Poch het vertrouwen in hem had gehouden. Ook bij het Nederlands elftal was hij een tijdje een van de weinige lichtpunten. Ik vind het vreemd dat mensen dat ineens zijn vergeten.

18 april 2020 om 00:14

Bij Oranje was Janssen helaas alleen een lichtpuntje in oefenwedstrijden, verder heeft hij in de echte WK kwalificatie enkel een goaltje tegen Wit-Rusland gemaakt (de 4-1 toen de wedstrijd allang gespeeld was) en een penalty tegen Luxemburg. De cruciale wedstrijden tegen Zweden en Frankrijk, geen goals. Terugkijkend kan je toch wel zeggen dat hij maar 1 goede periode gehad heeft in zijn carriere: dat geweldige halve jaar bij AZ waar hij zijn toptransfer verdiende. Je kan niet jarenlang door met het op ‘vertrouwen’ gooien.

18 april 2020 om 08:52

wat je zegt over zijn interlands kan ik me opzich wel in vinden. Over zijn tijd bij de Spurs blijf ik mijn twijfels hebben. Hij heeft in het begin echt een paar keer flink pech gehad met zijn kansen. Ballen die tegen de paal gingen etc. Hij speelde zeker niet slecht, maar die eerste goal bleef gewoon uit. Als dan een topspits als Kane je grootste concurrent is (ook al was hij geblesseerd) dan weet je gewoon dat het moeilijk wordt om het vertrouwen te blijven genieten als zo'n topper de laat zo hoog heeft gelegd. Basis Spurs was sowieso te hoog gegrepen. Hij had net zoals Weghorst later naar het eveneens geinteresseerde Wolfsburg moeten gaan. Ik denk dat dat Prijskaartje dat AZ voor hem hanteerde ook niet echt heeft meegeholpen voor de keuze naar de juiste club.

nou, als ik Alvarez en Guti zie spelen, die daar furore schijnen te hebben gemaakt in die Mexicaanse competitie dan krijg ik niet het gevoel dat het niveau daar heel hoog ligt. dat vind ik echt twee huis, tuin en keukenvoetballers

17 april 2020 om 22:57

Dat is dan toch vergelijkbaar met wat je van de eredivisie vindt? Meermaals gaf je aan dat eigenlijk alleen ziyech buitencategorie is en de rest ‘modaal’

17 april 2020 om 23:07

Niet Veltman vergeten

17 april 2020 om 23:20

@binny, Ga hem nou niet uitdagen 😁. Veltman is de zwakste schakel bij Ajax, Blind bij oranje en Martin van Geel is verantwoordelijk voor het falen van Alvarez en Guti in de Eredivisie 😂

17 april 2020 om 23:24

@ijsmuts Je vergeet Cilessen, een matige keeper die tekort komt voor topvoetbal 😂

17 april 2020 om 23:55

@pieterprins773 leuk dat je mijn woorden wil verdraaien maar ik heb nog nooit gezegd dat Cillessen tekort komt voor topvoetbal. ik heb gezegd dat ik het een vrij modale keeper vind die tekort komt voor de Europese top en imo ook voor de Europese subtop

17 april 2020 om 23:57

@ijmuts ik vind het niveau van de Eredivisie idd ook matig maar Vincent Janssen zit hier te beweren dat het niveau in Mexico veel hoger ligt als dat van de Eredivisie en daar geloof ik niet veel van. ik zie namelijk ook niet veel spelers die uit de Mexicaanse competitie zijn gekomen en nu in de Europese top spelen

17 april 2020 om 23:59

@binny Veltman staat toch niet bekend als een van de sterspelers uit de Eredivisie? Alvarez en Guti stonden wel bekend als twee van de sterspelers uit de Mexicaanse competitie dus wat is nou precies je punt?

18 april 2020 om 08:00

@Japie, het woord ‘veel’ heb je zelf toegevoegd. Dat heeft Janssen nml niet gebruikt.

18 april 2020 om 10:17

Blind is ook de zwakste schakel van Oranje

17 april 2020 om 23:17

Dat zullen die Mexicanen ook zeggen. "Nou die vincent Janssen, veelvuldig oranje international die er in de ED 28 in schoot, dat vind ik Maar een huis tuin een keuken voetballer''

18 april 2020 om 00:01

@pieterprins773 ik heb Vincent Janssen nooit wat speciaals gevonden. begrijp me niet verkeerd, ik vond het zeker een bruikbare clubspeler voor AZ maar ik heb het altijd een hele beperkte spits gevonden. en voordat je zegt hij schoot er wel een hoop in, dat deed Bjorn Vleminx hier ook en daar heb ik ook nooit een toekomstig topspeler in gezien destijds bij NEC

18 april 2020 om 01:33

Dat bedoel ik ook. Zoals.jij Alvarez en Gutti in de ED niet bijzpnder vindt, zo vindt een Mexicaan Vincent Janssen in de mexicaanse competie eveneens niet bijzpnder.

We weten allen dat Vincent een vechters voetballer is, die uiteraard ook zijn goaltjes kan maken. Maar op basis van vecht voetbal en je aan je tegenstander vast klampen voetbal, ja dan is het daar zeker wel van een hoger niveau. Ook in Argentinië etc. Daar is dat erg aanwezig met een dosis temperament voetbal. Maar zeker niet dat het tactisch en voetbaltechnisch beter is. De beste man moet niet overdrijven. We kunnen anders ook stom roepen dat Vincent een matige speler is, ondanks zijn leuke seizoen bij Az. Daarna heeft hij gefaald bij Spurs in Engeland terwijl genoeg Eredivisie spelers zich hebben laten gelden in de PL, waar onder andere Bergwijn etc.

18 april 2020 om 00:28

Janssen heeft sinds zijn vertrek uit Nederland 84 wedstrijden gespeeld bij Spurs, Fener en Monterrey, en daarin 22 goals gemaakt, dat zijn toch redelijk beroerde cijfers voor een centrumspits bij een van de topclubs van de het land, de vraag is of hij wel zijn goaltjes kan maken, of dat het een korte opleving was.

Ik weet alleen dat de salarissen er vele malen hoger zijn Dan in de ED. Hetgeen nog niet hoeft te zeggen dat het niveau hoger is. Tactisch zou ik verwachten dat de ED beter is, Maar voetbal is meer Dan dat. Kan me best voorstellen dat een middenmoter daar zeker niet onderdoet voor een Groningen of Utrecht. Schakelde Mexico niet met een elftal met spelers vooral uit de eigen competitie niet op een haar na oranje uit op het wk....

Er is een hoop op de Eredivisie aan te merken. Vooral het verdedigende aspect. Maar deze bewering van Janssen is gelul natuurlijk. Tactisch mag je de Eredivisie hoger aanslaan dan de meeste (Latijns-)Amerikaanse competities denk ik. Heurelho Gomes was in zijn eerste wedstrijden bij PSV een regelrechte clown en Alex had er nog nooit van gehoord dat een verdediger opbouwend vermogen moest hebben. Sterker nog, wat in Nederland van verdedigers gevraagd wordt zie je in Italie niet eens. Lange tijd heb ik van een voormalig 'topverdidiger' als Mexes bijvoorbeeld sterk het vermoeden gehad dat hij in Nederland eenzelfde modderfiguur zou slaan als pakweg Marcelo in zijn tijd bij Psv.

18 april 2020 om 00:54

Jullie kunnen zeggen wat je wil, maar deze zeer matige voetballer verdiend 3.5 miljoen per jaar. Dan heb ik het alleen over salaris. Ik kan wel zeggen dat hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Terug in de eredivisie zou hij nimmer 27 keer scoren. AZ was gewoon eenmalig. Maar optimaal gebruik gemaakt van de spring planl Almere City.

Fysiek gezien is de competitie vermoedelijk beter, maar voetballend niet. Dus het ligt eraan vanuit welk standpunt je het bekijkt. De PL is ook voetballend verre van de beste competitie, maar toch denken veel mensen dat dit de beste competie ter wereld is.

Die Jansen, blind peerd....denk het niet, vaak zijn die potjes uit Midden en Zuidamerika slaapverwekkend...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

54 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren