‘Ismaïl Aissati kan verrassende rentree in de Eredivisie maken’

Vrijdag, 17 april 2020 om 18:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:46

Ismaïl Aissati hoopt vanaf volgend seizoen weer actief te zijn in de Eredivisie, zo verzekert Fotomac vrijdag. Volgens de Turkse sportwebsite is de aanvallende middenvelder van Denizlispor al in gesprek met zijn voormalige club FC Twente over een zomerse overgang.

De 31-jarige Aissati speelt sinds januari 2018 voor Denzlispor, eerst in de tweede Turkse competitie en sinds het huidige seizoen in de Süper Lig. Aissati stond in 25 van de 26 gespeelde wedstrijden op het veld en geldt dus als gewaardeerde basiskracht bij de club, maar de tweevoudig Marokkaans international zet volgens Fotomac desalniettemin in op een vertrek naar Nederland. Aissati heeft nog een contract tot medio 2021 en zal daarom een kleine transfersom moeten opbrengen voor Denizlispor.

Technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente heeft wel oren naar Aissati, zo klinkt het. De nummer tien speelde werd in het seizoen 2006/07 een half jaar door PSV uitgeleend aan de Tukkers en maakte toen een uitstekende indruk. In het jaar daarna slaagde Aissati er niet in om bij PSV definitief door te breken, waarna de kersvers aangestelde Ajax-trainer Marco van Basten hem in 2008 naar Amsterdam haalde.

Ook bij Ajax wist Aissati zijn belofte nooit echt in te lossen. In het seizoen 2010/11 speelde de middenvelder een jaar op huurbasis bij Vitesse, om in 2012 definitief de deur dicht te slaan bij Ajax en voor Antalyaspor te tekenen. Weer twee jaar later vertrok Aissati naar het Russische Terek Grozny, om in 2016 weer een jaar voor Antalyaspor te gaan spelen. Via tweedeklasser Balikesirspor kwam Aissati in 2017 bij Denizlispor terecht, waar hij dus inmiddels bijna drie seizoenen heeft gespeeld.


Poll

Zou Ismaïl Aissati een goede versterking zijn voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door constant kante)

Hij heeft inderdaad nooit helemaal zijn belofte ingelost, maar die goal tegen psv vergeet ik niet snel (niet provocerend bedoeld). Zou leuk zijn hem weer in de Eredivisie te kunnen aanschouwen.

17 april 2020 om 18:38

Of als jong ventje heersen op het middenveld tegen AC Milan in zijn eerste jaar als PSV er

17 april 2020 om 18:48

Zeker, dat was ook indrukwekkend, toen was hij nog heel jong. Was altijd een zeer talentvolle speler, maar zo zie je maar dat je er niet komt met enkel en alleen talent.

17 april 2020 om 19:06

Heeft hij eigenlijk ooit verklaard of die goal bewust was of een verkeerde voorzet?

17 april 2020 om 22:37

Hij wilde die goal rochting de tweede paal spelen. Tussen goal en voorzet in. Half bewust dus. Heerlijke goal wel en aanzet tot het kampioenschap.

Van spelen tegen Pirlo en Gattuso in de halve finale van de CL naar de tweede divisie in Turkije. Aissati zal redelijk zijn zakken hebben gevuld, maar het is toch zonde dat hij niet zijn potentie heeft waargemaakt.

17 april 2020 om 18:40

Finale van de CL? Na verbetering van jouw kant, vraag ik mij nu dus af over welke halve finale jij het hebt? Zover ik weet speelde aissati geen halve finale CL hoor. Dat was toch een andere groep van PSV met Vogel, Van Bommel en Cocu op het middenveld?

17 april 2020 om 19:29

Dan was het de wedstrijd tegen Milan in de CL zes maanden later. De directe tegenstanders waren nog zowat hetzelfde bij Milan. Weinig verschil.

17 april 2020 om 19:33

Je hebt gelijk. In het tragische tweeluik in de halve finale van de Champions League in 2005 deed Aissati inderdaad niet mee. Toen PSV in de groepsfase van van het volgende toernooi in de groepsfase sportieve revanche nam op AC Milan speelde hij ruim 120 minuten mee. Pirlo was in de terugwedstrijd zijn opponent.

17 april 2020 om 20:19

Aissati speelde helemaal niet mee in die halve finale tegen Milan van mei 2005. Jij doelt op die wedstrijd in de poulefase van de CL op 1 november 2005. Dat was dus zes maanden later. Maar inderdaad, Aissati, en ook Afellay trouwens, waren met zijn tweeën zeer indrukwekkend bezig. Ik herinner me uit die wedstrijd een soort rondo die Aissati en Afellay samen halverwege de eerste helft opvoerden met zijn tweeën door vijf Italianen te dollen die maar niet aan de bal konden komen. Heerlijk!

17 april 2020 om 18:55

Hij zat zowel uit als thuis tegen Milan niet eens bij de selectie...

17 april 2020 om 19:27

Dan was het een seizoen later tegen AC Milan in de CL. Nog steeds speelde hij toen tegen dezelfde topspelers dus veel verschil was er niet.

17 april 2020 om 19:33

Andres vergist zich met het seizoen erna. Aissatti maakte zijn officiele basisdebuut tegen Milan maar dit was niet de halve finale van 1/2 seizoenen ervoor

17 april 2020 om 19:41

Niveau poulfase of halve finale is wel een verschilletje vind ik..ook al is het dezelfde tegenstander..

Zag laatst de westrijd van jong oranje nog tegen Frankrijk op het EK. Wat speelde hij toen goed zeg, jammer dat het er niet helemaal is uitgekomen. Als 17 jarige de man op het middenveld tegen spelers die 4 jaar ouder konden zijn.

Geinig, Ismail is een goede gozer die vroeger wel best een balletje kon trappen. Geen idee of hij iets nog toevoegt. Het talent dat hij leek na de wedstrijden als 17-jarige tegen AC Milan is hij nooit geworden, maar die goal tegen PSV vergeet ik niet

18 april 2020 om 11:26

@binny misschien bevooroordeeld (ik gun hem veel) maar denk een soort Pirlo-rol. Net voor de verdediging en het spel verdelen bij Twente. Denk met zijn inzet, handelingssnelheid en ervaring dat hij wel kan toevoegen. Ik heb hem uiteraard jaren niet gevolgd.

Leuke Jongen. Het is er bij Ajax toen niet uitgekomen maar heeft vaak laten zien dat hij heel behoorlijk kan voetballen.

17 april 2020 om 19:39

En dat was volgens mij het probleem, zodra dat gretige eraf was, kon hij vrij lui ogen. Alsof ie het allemaal wel best vond en gewoon lekker wilde ballen. En dat kan ik op zich wel begrijpen hoor, dat heb ik ook jaren gedaan, maar je blijft je afvragen hoever ie met de juiste drive kon komen.

Hier kan ik mij dus echt niets bij voorstellen. Eerder op de dag het bericht dat Twente hard geraakt wordt corona, en nu dat Aisatti met Twente om de tafel zit. Zijn beide geruchten maar als ze beide waar zijn getuigd dat echt van belabberd beleid.

17 april 2020 om 19:20

Hoezo? Het ene sluit het ander niet uit, toch?

17 april 2020 om 19:47

Mwa, als je in een vreselijk moeilijke en voor onzekere tijd zit en je mogelijk tien miljoen verlies draait. Lijkt het mij weinig handig om in gesprek te gaan met nieuwe spelers. Maar goed, dat kan aan mij liggen natuurlijk.

17 april 2020 om 20:23

Het is van een Turkse sportwebsite, je kunt je afvragen hoe betrouwbaar die zijn. Afgelopen week was meldde er ook een dat Twente Lens wou kopen, dat alsof helemaal nergens op. Dit lijkt me ook inzin.

Dit lijkt me sterk. Ik verwacht dat z'n salaris relatief hoog ligt en z'n cijfers beloven ook niet veel goeds. Ik vind het ook wel wat toevallig FC Twente tot twee keer toe in een week in verband word gebracht met twee vedettes in de Turkse competitie. Lens vond ik sowieso al een uit de lucht gegrepen verhaal. De interesse in Aissati is minder onrealistisch, maar die jongens gaan niet in de Turkse competitie spelen voor enkel de sportieve uitdaging. Het salaris zal dus ongetwijfeld best behoorlijk zijn.

18 april 2020 om 11:24

@sirius mogelijk heimwee. Zou best een aanwinst zijn denk ik. Pirlo rol geven.

Ik ken eigenlijk niet een speler van Marokkaanse origine die internationaal echt structureel doorgebroken is, ondanks het rijkelijk aanwezige talent. Misschien wordt Ziyech wel de eerste.

17 april 2020 om 19:58

Noureddine Naybet, geweldenaar eind '90 begin '00!

17 april 2020 om 20:36

Of Chippo toendertijd bij Coventry toen die club nog vaste bespeler was van de Premier League. Of M. Hadji bij Deportivo in die tijd een topclub scoorde vrij veel goals toen

17 april 2020 om 20:02

Benatia en Mahrez zitten denk ik wel in die categorie. Hakimi, Ihattaren Guendouzi, Harit en Ziyech zijn ermee bezig. Rami en Chanakh misschien in iets mindere mate. Zal er vast nog wel een paar vergeten.

17 april 2020 om 20:17

Mahrez is Algerijn.

17 april 2020 om 20:30

Hadji, Krimau, Zaki, Timoumi, Naybet, Bouderbala en Bassir zijn allemaal namen die jij niet kent, maar het gaat echt om voetballers die internationaal structureel waren doorgebroken. Hadji, bijvoorbeeld, was Afrikans voetballer van het jaar in 1998. Het mag bon ton zijn om te roepen dat Marokkanen nooit de top bereiken (om daaraan direct een kwalificatie toe te voegen over het inherent missen van topsport capaciteiten en inferieurheid van die mensen), maar dat is behoorlijke onzin net zoals zoveel van die semi-rassentheorietjes die zonder enige wetenschappelijke basis door een paar politieke partijen in Nederland de laatste jaren over ons land heen uitgestort worden.

17 april 2020 om 20:48

en toch heeft die wel een beetje gelijk in wat die zegt. misschien gewaardeerd bij club maar nooit (op uitzondering van de regel) echt top of top 15 op hun positie. dan kan je er bij halen dat mensen etnisch profileren alleen heeft hij toch gewoon een punt hier. hoe erg je ook bent tegen die bepaalden partijen.

18 april 2020 om 11:53

Het punt is dat wat 'echt top' of 'top 15' is, gewoon altijd discutabel is. Ik heb een totaal andere top 15 dan jij, of van je buurman, etc. De spelers die ik noemde zijn gewoon aantoonbaar structureel doorgebroken en dat vinden velen.om dus een discutabele en subjectieve norm toe te passen op mensen die uit één specifiek land komen en daaruit vervolgens vergaande conclusies te trekken over aard of karakter van mensen (met als kennelijke reden hun afkomst) is niet 'een punt hebben'. Dat is gewoon populistisch gelul. Hoeveel lange afstandslopers die gouden medailles hebben gewonnen op de Olympische spelers heeft Nederland voortgebracht? Atletisch talent zat hier, zou je denken? Snap je? Zo kun je zat voorbeelden bedenken om 'een punt te hebben', niet?

17 april 2020 om 20:58

Adil rami is wel wereldkampioen geworden,dat kan een Nederlander nog niet zeggen...benatia,mahrez,chamakh,
Taraabt,hakimi,Afellay,ziyech,boulahrouz,die spits bij Barcelona nu bij Valencia, wel een paar dus..

17 april 2020 om 21:04

als je wereld kampioen als maatstaf neemt is Giroud ook een wereld topper. zegt dus niks. daarbij is Mahrez nog steeds geen Marokaan....

17 april 2020 om 21:28

Hij is net zo Marokkaans als benatia,beide zijn half Marokkaans half Algerijns....

17 april 2020 om 21:55

@ikbenjouniet hij is voor de helft Marokkaans, dan is hij ook geen Algerijn.

18 april 2020 om 10:16

Wereldkampioen met Frankrijk ja, niet met Marokko, dus je vergelijking slaat nergens op. Als je spelers als Taarabt en Rami gaat noemen dan zegt dat wel genoeg.

18 april 2020 om 11:23

@marieke90 een Kabboul was ook jaren Frans international. Ook Marokkaanse afkomst

18 april 2020 om 15:45

@FredericoChiesa het ging letterlijk over Marokkaanse origine

Vaak wordt er gezegd dat het door hun mentaliteit komt,dat zulke talenten het niet hallen,maar hij was zo een bescheiden jongen,die niks met arrogantie had..

17 april 2020 om 21:24

Mentaliteit hoeft niet per se te betekenen dat je arrogant bent. Soms betekent het dat je niet zo gestoord gedreven bent zoals anderen. Het staat een beetje los van je karakter. Zoals Van der Meyde wordt gezien als een goede gozer, maar niet voor het voetbal leefde. Ibrahimovic doet dat wel, maar heeft een rot karakter.

17 april 2020 om 21:32

Maar aisatti leeft wel voor zijn sport,je hoort nooit iets slechts over hem buiten het voetbal,sommige spelers pieken gewoon te vroeg!

17 april 2020 om 22:31

Het is wel jammer, vroeger was ik als kind heilig ervan overtuigd dat Aissati en Afellay de absolute wereldtop zou bereiken. Dan haalde Afellay dat nog net wel voordat zijn knie ging tegenwerken, maar ja, bij Aissati dan weer niet. Beetje de Eredivisie-Wilshere met hoe vroeg hij piekte dan.

Ik hoop serieus waar dat Ziyech zijn belofte als voetballer bij Chelsea gaat inlossen. Een heel contingent Marokkaanse Nederlanders heeft dat niet gedaan. Aisatti, Affelay, El Hamdaoui, Bakkali, waar zijn ze gebleven ?

17 april 2020 om 21:19

Naja voor Bakkali is dat ook lastig omdat hij een Belg is. Affelay heeft gewoon pech gehad met die kapotte knie. Was hard op weg om succesvol te zijn bij het sterkste Barcelona ooit. El Hamdaoui had ik ook meer verwacht. Is misschien toch een beetje kapot gemaakt door De Boer, want dat vond ik echt een topper bij AZ.

18 april 2020 om 11:58

Denk dat ie Otman Bakkal bedoelde. Die past inderdaad keurig in dat rijtje spelers waar veel van werd verwacht maar die deze belofte niet in wisten te lossen.

17 april 2020 om 21:25

Afellay heeft het toch tot (wissel)speler van het gouden Barcelona geschopt. Dat kunnen er maar weinig zeggen. Verder moeten we het ook niet gaan overdrijven. Wie van hen had nou echt de kwaliteiten om de Europese top te halen? Ik kan genoeg spelers noemen die op "een blauwe maandag" een keer indruk maakten toen ze jong waren op verscheidene niveaus en achteraf toch niet zo goed bleken. Afellay was niet goed genoeg voor de Europese top, terwijl Aissati, Bakkali en El Hamdaoui het enkel in middelgrote competities hebben laten zien (waarvan twee van hen niet eens structureel). Hoe goed waren ze dan echt? Ik denk dat het niets met afkomst te maken heeft en alles met de daadwerkelijke kwaliteiten van de individuele spelers, hun carrierepad en/of hun mentaliteit.

Poeh, heb nog nooit een 16-jarige zo'n hoog niveau zien halen als Aissati in die wedstrijd tegen Milan. Speelde een Pirlo & Gatusso in hun prime helemaal zoek. Helaas heeft hij dat niveau nooit meer gehaald. Maar wat was dat een geweldige debuutwedstrijd zeg.

Die Goal van hem met Vitesse tegen Excelsior vergeet ik nooit meer, des tijds echt een prachtige goal.

De beste Marokkaanse Nederlander die ik tot op heden ken is Bouhlarouz. Hij was zeker niet de beste voetballer maar wel de meest waardevolle Marokkaanse Nederlander van Oranje. Ik vind het jammer dat Ziyech voor het Marokkaanse team koos want daarmee heeft hij zichzelf een groot podium ontnomen terwijl hij voor Oranje wellicht nog van heel grote waarde had kunnen zijn. Helaas, dat is niet meer terug te draaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger54
G. TroupéeVerdediger50
M. SadílekMiddenvelder50
M. VlapMiddenvelder51
R. ZerroukiMiddenvelder50
M. UgaldeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

49 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren