‘Atlético Madrid wil toeslaan na duidelijke boodschap Arteta bij Arsenal’

Woensdag, 15 april 2020 om

Atlético Madrid volgt de situatie van Alexandre Lacazette bij Arsenal met bovenmatige interesse. Sportief directeur Andrea Berta heeft de Franse aanvaller zelfs bovenaan zijn wensenlijstje geplaatst, zo weet AS woensdag te melden. Lacazette beschikt bij the Gunners over een contract tot de zomer van 2022, maar de 28-jarige spits lijkt niet langer voor te komen in de plannen van manager Mikel Arteta.

De beleidsbepalers van Atlético twijfelen naar verluidt over het aanblijven van de blessuregevoelige Diego Costa in het Wanda Metropolitano, ondanks het feit dat de 31-jarige aanvaller tot medio 2021 vastligt bij de nummer zes in LaLiga. AS meldt voorts dat de clubleiding het aantrekken van Lacazette laat afhangen van eventuele aanbiedingen die in de komende tijd binnenkomen voor Costa. Vanwege de aanhoudende coronacrisis is het echter nog maar de vraag of clubs daadwerkelijk een bod willen neerleggen in Madrid.

Arteta dreigt de onder meer aan Real Madrid en Barcelona gelinkte Pierre-Emerick Aubameyang ook al kwijt te raken, maar desondanks is het aanblijven van Lacazette schijnbaar geen halszaak voor de Spaanse coach. De Fransman, die voor de uitbraak van de coronacrisis tot 9 doelpunten in 26 duels kwam voor Arsenal, heeft volgens AS wel oren naar een overgang richting Atlético. De Spanjaarden waren in 2017 al dicht bij het aantrekken van Lacazette. Hij ruilde Olympique Lyon destijds echter in voor een vijfjarig contract bij Arsenal, dat drie jaar geleden een recordbedrag neerlegde van ruim vijftig miljoen euro.

Een exacte transfersom voor Lacazette heeft Atlético nog niet in gedachten, zo klinkt het. Op de burelen in Madrid is er echter de hoop dat de komst van Lacazette een haalbare kaart is. Trainer Diego Simeone beschikt naast Costa over Álvaro Morata, João Félix en Ángel Correa als aanvallende opties, maar de Argentijnse oefenmeester is desondanks al een behoorlijke tijd op zoek naar vers bloed voor zijn aanvalslinie.


Poll

Zou Alexandre Lacazette een aanwinst zijn voor Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Nooit echt geworden wat ik ervan verwachtte. Beter nu cashen dan wachten tot zn contract afgelopen is.

Nou ik zou zeggen maak er een ruildeal van. Thomas Partey voor Alexandre Lacazette. Beide spelers hebben een gelijke waarde in de markt en op deze manier besparen beide clubs op uitgaven. Arsenal heeft dan eindelijk de broodnodige middenvelder waar Atletico een nieuwe spits heeft die met zijn werklust goed zal passen in het Atletico van Simeone.

15 april 2020 om 13:16

Inderdaad, zou een geweldige deal vinden. Jammer dat het niet geworden is wat ervan verwacht werd.

15 april 2020 om 13:16

Die gelijke waarde zie ik niet. Ondanks dat Lacazette een spits is, vind ik dat zijn waarde gedaald is. Dus ik denk dat je geld moet bijleggen, want de waarde van Partey is juist gestegen. Maar dat zou wel een goede deal zijn, ondanks dat wij dan moeten bijbetalen.

15 april 2020 om 13:22

Partey is op te halen voor 50 miljoen, het verschil zou niet zo groot moeten zijn. Maximaal 5 a 10 miljoen lijkt mij.

15 april 2020 om 13:54

Ik denk eerder 15 a 20. Denk dat je Laca namelijk voor maximaal 30-35 miljoen kunt verkopen, zeker gezien Arsenals track record qua verkopen. Laca heeft geen lang contract meer, is 30, heeft geen bijzondere statistieken en wordt nooit opgeroepen voor het Franse nationale elftal. Allemaal zaken die waardeverlagend werken.

15 april 2020 om 14:08

Laca heeft gewoon nog een marktwaarde van 45 miljoen en Walcott en Iwobi werden beiden 5m boven mw verkocht. Ik begrijp best dat alles van Laca tegenwoordig naar beneden gepraat moet worden, maar als het in ons voordeel is mag je best wat meer optimisme laten zien. En al zou hij 10m waard zijn, dan leggen we het verschil toch bij als we daarvoor Partey krijgen? Ik begrijp oprecht niet waarom leden van een voetbalforum zo slecht over een speler van hun eigen team moeten praten, dat ze bij letterlijk elk artikel moeten laten blijken hoe ze zich over hem voelen. Heel vreemde vormen heeft het de laatste maanden aangenomen.

15 april 2020 om 14:31

Samcro ik denk de voornaamste reden dat die spelers voor zoveel werden verkocht is door de homegrown status maar ik laat me graag verassen.

15 april 2020 om 14:57

Inderdaad Samcro! Ben ik helemaal mee eens. Zeker op Twitter worden spelers als Ozil, Lacazette, Riess Nelson, Willock en zelfs Aubameyang keer op keer de grond in geboord. Nergens voor nodig. Bekritiseren is oke, maar mensen gaan er los over. Bon, daarnaast zou ik als Arsenal zijnde er alles aan doen om Partey binnen te halen. Is op zijn positie top 3 van de wereld en is nog maar 26. Ik zou zelfs gaan tot Lacazette 30 miljoen. Heeft misschien een gelimiteerde transfersom van 45 (?) miljoen maar zijn contract loopt nog tot 2023. Atletico hoeft hem dus niet te verkopen. Ze kunnen perfect nog wachten tot 2022. Indien we Lacazette en 30 miljoen kunnen bieden bijvoorbeeld, zouden ze misschien wel geneigd zijn om hem nu al aan ons te verkopen. Zo zou Atletico ook eerder geneigd zijn om hem aan ons te verkopen ipv bijvoorbeeld United.

15 april 2020 om 15:19

Arsenalfans zijn zovaak niet serieus te nemen, de constante kritiek op elke speler is zo belachelijk. Ik snap echt wel dat mensen Arsenal fans haten aangezien ik zovaak domme opmerkingen zie, ik word er zelf ook gek van. Lacazette plus 30 miljoen zou zeker wel een goede deal zijn. Ik zou het meteen doen.

15 april 2020 om 15:19

Los van de rest, is hij natuurlijk nog maar 28. In mei 29, dat dan weer wel, maar da's natuurlijk nog geen 30. Barca en Real betaalden meer dan 100 miljoen voor een 28 jarige Griezmann en Hazard. Natuurlijk is Lacazette niet even goed, maar op zijn 29ste is hij natuurlijk nog verre van versleten en vertegenwoordigt hij wel nog een aardig bedrag. 50 miljoen zou mooi zijn. Dan direct 25 bieden op David van Gent als aanvallende versterking. Dan heb je de ultieme partner in de rug van Aubameyang. Een ruildeal met Partey zou mooi zijn, maar geloof ik niet echt in. Volgens mij gebruikt Parteys makelaar buitenlandse interesse om aan betere voorwaarden bij te kunnen tekenen.

15 april 2020 om 15:20

Samcro. Leuk hoe je hier probeert op vervelende wijze mij te betichten van een soort van negatieve agenda richting Lacazette, maar dat gaat volledig voorbij aan mijn punt. Ik geef gewoon argumenten waarom ik dat vind. Simpel zat. Die marktwaarde is een indicatie van transfermarkt.de neem ik aan? Dat is een indicatie, maar is niet iets waar je per sé van uit kunt gaan. Jij noemt Walcott en iwobi, daar kan ik net zo goed andere spelers tegenover zetten waar we veel te weinig voor hebben gekregen. Maar bon, voor Walcott, Iwobi en Ox hebben we mooie bedragen ontvangen de laatste jaren. Natuurlijk leggen we het verschil bij als dat zou moeten, dat zeg ik toch zelf ook? Ik zeg alleen dat het verschil in mijn optiek groter zal zijn. Dat jij dat irrelevant vindt doet daar niets aan af toch? Ik geef letterlijk aan dat ik positief zou zijn mocht dit verhaal waar zijn, ondanks dat Arsenal misschien meer zou moeten bij betalen.en slecht over een speler praten? Ik benoem gewoon zijn prestaties. In zijn goede periodes bij ons heb ik hem geprezen en zelfs nog verdedigd t.o.v. Theroscoe. Wat is er dan mis mee dat mijn eindoordeel over hem na die jaren bij ons niet positief uitslaat? Daar kun jij ook gewoon op een normale manier op reageren, zonder op je morale high horse te gaan zitten.

15 april 2020 om 15:35

Prettig dat als je dus kritiek uit op je eigen spelers, waarbij ik positieve prestaties van bijvoorbeeld Lacazette ook gewoon benoem wanneer die er zijn, je niet serieus genomen hoeft te worden.. Wie heeft bepaalt dat je altijd maar positief moet zijn over alle spelers bij je club? Tijdens een wedstrijd steun ik elke speler, Lacazette, iedereen. Maar daarbuiten mag ik toch kritiek hebben? En teleurgesteld zijn over het verblijf van bepaalde spelers? Lijkt mij niet meer dan normaal. Zeker wanneer ik dat ook nog netjes beargumenteer. Bepaalde spelers zitten 3,4-5 jaar bij de club, hebben meerdere kansen gehad, maar zijn over hun gehele periode genomen niet dusdanig indrukwekkend geweest. Dat kan toch? Ik zie graag dat Arsenal de weg omhoog weer inzet, dus dan vind ik dat er afscheid genomen dient te worden van de desbetreffende spelers. Het is niet alsof ik spelers afbrand na 2 wedstrijden.

15 april 2020 om 15:38

@bon Jovi. Mijn excuses, ik zat fout wat betreft de leeftijd van Lacazette inderdaad. Dacht dat hij 29 was en snel 30 zou worden eerlijk gezegd. Mijn inschatting wat betreft waarde verandert daar dan wel degelijk mee inderdaad. Al denk ik persoonlijk dat 50 miljoen wel te optimistisch is als het een buitenlandse club gaat zijn die hem wil kopen. Een transfer in de PL zelf verhoogt het bedrag, dus dan zou het wel reëler zijn. Ik geloof overigens ook niet in een ruildeal met Partey, is meer een hoop. David van Gent ken ik niet goed genoeg om over te oordelen. Hoe zie jij het voor je dan qua opstelling? Want zoals je het in je post zegt, klinkt het als een 2 spitsen systeem.

15 april 2020 om 14:20

Niet zo voor de hand liggend dat Partey zijn basisplaats bij Atlético wil opgegeven voor een Arsenal in zijn huige staat. Bovendien gaat Atlético hier natuurlijk nooit mee akkoord. Partey is misschien wel de belangrijkste speler van dit team en die gaan ze echt opgegeven voor net-niet-spits.

15 april 2020 om 14:30

Ja ik vind het ook al apart dat Partey naar Arsenal zou komen aangezien ik het niet-haalbaar achtte. Maar de Premier League is toch een aantrekkingskracht en het salaris speelt natuurlijk ook mee. Het helpt natuurlijk ook dat Arsenal gewoon een grote club is met een rijke historie en de meeste voetballers zijn opgegroeid in een tijd dat Arsenal bij de beste clubs van Europa hoorde. Voor Atletico zou deze ruildeal niet ideaal zijn, maar vanuit Arsenal perspectief is het perfect in mijn ogen.

15 april 2020 om 14:52

Partey wou in de zomer van 2019 naar Arsenal vertrekken, aldus Ornstein. Een van de meest betrouwbare journalisten. Rationele keuze zou het niet zijn, maar het kan dus allemaal gebeuren. Al acht ik de kans niet heel groot. Misschien was hij als kind fan Vieira? Veel spelers op van het type Partey zijn grote fan van de Fransman namelijk.

15 april 2020 om 17:30

TheMagician Leuk dat een betrouwbare journalist dat zegt. Het management van Partey is in onderhandeling over contractverlenging met Atletico. Het lijkt mij voor de hand liggend dat interesse van andere clubs gebruikt wordt om de voorwaarden zo gunstig mogelijk tot uitdrukking te laten komen in het komenden contract. Hoe voor de hand liggend lijkt het je dat een basisspeler van Atletico die de club koste wat kost wil behouden naar Arsenal verkast?

15 april 2020 om 17:37

Ik zeg zelf dat de kans niet heel groot is dat Partey naar ons vertrekt? Dus ik snap je reactie niet helemaal. Ik zal zijn intentie nooit 100 procent zeker weten tot bijtekent of vertrekt. Nu kunnen we gewoon enkel speculeren. Daarnaast is de Premier League gewoon extreem populair, ook voor spelers. En ten slotte heb ik Ornstein over Arsenal in de 3-4 jaren dat ik hem volg niet een keer zien missen, maar hey je weet het nooit.

15 april 2020 om 18:31

Tsja. Hoop lijkt hier de vader van de gedachte. Logisch. Persoonlijk schat ik Arsenal nog steeds hoger in dan vele anderen merk ik. Alleen denk ik dat het heel moeilijk wordt om deze jongen bij Atletico weg te halen. Maar goed, zoals je zelf zegt je weet het nooit.

15 april 2020 om 18:39

In dat seizoen was Partey geen onbetwiste basisspeler en moest hij regelmatig banken voor Rodri. Inmiddels is Thomas een van de belangrijkste pionnen bij Atleti en zijn ze bezig met het verlengen van zijn contract. Een aantal dagen geleden gaf hij bij een radiozender aan, dat het zijn droom is om bij Atlético met pensioen te gaan. Arsenal zou eens bij zijn buurman Chelsea moeten aankloppen, en vragen of ze Kanté willen verkopen. Samen met Torreira lijkt mij dat een enorm sterk blok.

15 april 2020 om 14:59

Ruildeals komen niet zo vaak voor, omdat de zaakwaarnemers er niet echt van profiteren. Ze hebben liever een transfersom waar ze een percentagr van pakken

15 april 2020 om 16:11

Juist maar door de Coronavirus daalt de waarde van de spelers enorm. Daardoor, en dit werd benadrukt door talloze betrouwbare journalisten, gaan clubs in de zomer sterk geneigd zijn om voor ruildeals te gaan. De precieze wetenschap erachter snap ik niet helemaal, maar je mag in de zomer wat meer ruildeals verwachten.

TheRoscoe, kom er maar in (: Ik zou dit persoonlijk echt jammer vinden, maar denk dat Laca en Auba elkaar in de weg zitten. Auba moet in de punt spelen, dusdan beter Laca verkopen om zo budget te creeren.

15 april 2020 om 13:57

Beter geformuleerd: Laca zit Auba in de weg. Ik vind het dus niet jammer dat Laca eventueel vertrekt. Totaal niet geworden wat ervan verwacht werd. Eigenlijk is het qua prestaties gelijk aan Giroud, met als verschil dat Giroud 40 miljoen euro goedkoper was. Ik hoop dus dat we nog 30-35 miljoen kunnen vangen voor Lacazette, al betwijfel ik dat.

Lacazette zal wel passen bij Atleti, want het is een best harde werker. En die zou met Felix denk ik best een duo vormen, want Laca is ondanks dat hij veel kan scoren, ook best balvast, waar Felix kan rondlopen om zijn as als schaduwspits. Voor de rest staat het er wel, verdediging, middenveld en keeper, maar ald jouw ploeg maar 2 doelpunten meer heeft gemaakt dan Mallorca (ena laatste), dan heb je echt een probleem.

Hoeveel spitse heeft Atletico nodig? Ze hebben daar al Felix, Morata, Correa en Costa lopen daarbij speelt Simeone ook nog is heel behouden.

15 april 2020 om 14:28

Costa mag weg en Correa speelt eigenlijk nooit voorin, maar altijd vanaf het middenveld. Aangezien Felix ook altijd inzakt en dus geen pure spits is moet er echt iets bijkomen, ik zie dan trouwens liever een jonge spits komen in plaats van Lacazette. Hij heeft best wat kwaliteiten, wat hij in het begin bij Arsenal ook heeft laten zien dus dat is het probleem niet. Omdat hij ook wel eens langere mindere periodes heeft ben ik bang dat het een soort Morata 2.0 gaat worden. Dan zie ik liever een jongere speler komen want dan kan je altijd nog terug vallen op Morata als hij het niet haalt.

15 april 2020 om 14:59

Oh ik dacht altijd dat Costa het lievelingetje was van Simeone. Maar goed zoals jij t schetst mag er dan wel wat bij komen ja.

Als Laca zou vertrekken zie ik Arsenal Aubameyang niet verkopen. zal dan zijn laatste contract jaar ingaan en aan de hand van de eind doelstelling van de ploeg zal hij bijtekenen of niet. Verder heb ik Laca al tijd een leuke spits gevonden maar zoals ik hierboven las spijtig genoeg heeft hij nooit de onderste van de kan uitgehaald, dus moeten we verder.. lees de laatste tijd veel over Partey kan iemand me vertellen wat voor type speler hij is? meer een box to box of een echte 6

15 april 2020 om 13:59

Partey kan op beide posities heerlijk spelen. Het ligt er een beetje aan hoe de rest van je middenveld eruitziet. Vind hem bijvoorbeeld niet de ideale partner voor een middenveld dat verder bestaat uit Pogba en Bruno Fernandes. Bij Arsenal zou hij naast Xhaka als 6 kunnen en naast Torreira als box to box.

15 april 2020 om 14:30

Torreira lijkt ook klaar te zijn onder Arteta. Valt gigantisch tegen en is gewoon een wisselspeler geworden. Momenteel is het duo Xhaka en Ceballos, zodat je het middenveld op het voetbal wel hebt. Ik betwijfel of je Xhaka en Partey naast elkaar wilt hebben staan.

15 april 2020 om 15:26

Tja, dat is ook weer hoe de vlag er op dit moment voor hangt Arsenallz. Uiteindelijk heeft het duo Xhaka - Ceballos misschien 6 wedstrijden gespeeld, nog niet eens gok ik zo. Bovendien is dat duo nog tegen geen enkele fatsoenlijke tegenstander getest. Waarin vind jij Torreira gigantisch tegenvallen dan? Onder Emery viel het inderdaad tegen, aangezien hij veelal als 10 speelde.. In het begin onder Arteta was Torreira gewoon weer goed. Toen kleine blessure gehad en toen een mindere pot gespeeld. Verder geen kans meer gehad. Dus nogal voorbarige conclusie dat Torreira klaar lijkt te zijn onder Arteta. Ik denk persoonlijk dat Arteta gewoon van geen enkele combinatie nog echt gecharmeerd is. Ik denk dat het ''droppen'' van Torreira ook aan onze laatste tegenstanders voor de Corona uitbraak heeft gelegen. Dat waren namelijk wedstrijden die gewonnen moesten worden, tegen ''de mindere goden'' (voor zover je dat kunt zeggen). Daarin moest risico genomen worden. Maar tegen een Chelsea, United, Leicester, Liverpool, City, Spurs, Wolves zou Torreira in mijn optiek echt wel spelen. Dan ga je met Xhaka - Ceballos namelijk kneiterhard onderuit.

Ja haal na Morata en Costa (in huidige vorm) gewoon een 3e spits die kans naar kans om zeep helpt.. Atlético heeft behoefte aan een killer, deze Lacazette is dat niet.

15 april 2020 om 13:56

Sssssst, zeg dat nou niet! Daar hoeven ze pas achter te komen nadat hij verkocht is ! Zonder dollen, ik begrijp de vermoedelijke interesse ook niet. Echter, als Arsenal fan hoop ik toch echt heel erg dat het waar is!

15 april 2020 om 14:28

Lacazette kan wel een killer zijn i.t.t. tot Morata die dat nooit is geweest. Al verwacht ik niet dat dat er nog uit gaat komen helaas. De Lacazette in Frankrijk was heel anders, niveau is natuurlijk ook lager daar.

Oh god, laat dit waar zijn en mijn kind gaat Atleti heten, ongeacht geslacht. Ik verdien wel wat goed nieuws tijdens de coronacrisis en het verkopen van een dure speler die drukt op de begroting, continu in de weg zit, niet kan scoren in uitwedstrijden en in drie seizoenen hoogstens een maandje goede vorm liet zien, is iets wat valt onder goed nieuws.

15 april 2020 om 14:34

Probleem is wel dat de bezetting voorin dan wel relatief matig is. Je hebt dan Auba en Pepe, maar Martinelli is er nog niet echt klaar voor. Nelson is niet goed genoeg en van Nketiah verwacht ik ook niet dat hij het gaat redden. Of je moet dan met twee aanvallers gaan spelen, daar Martinelli ook goed zou renderen in zo'n systeem. Bovendien verwacht ik dat Pepe dat ook zou kunnen. Dan kan je op het middenveld met een blok van Xhaka en Torreira spelen zonder dat je perse te weinig creativiteit hebt door een extra middenvelder. Ik zou zeggen Ceballos en Özil, maar Ceballos is weg.

15 april 2020 om 14:45

Ik snap je zorgen, maar ik neem liever het risico met piepjonge spelers zoals Martinelli en Nketiah dan dat ik oudere spelers nog moet zien aanmodderen. Sowieso verwacht ik slechtere tijden voor Arsenal. Misschien dat er ruimte is om te huren, Jovic is een makkelijke naam bijvoorbeeld.

15 april 2020 om 15:07

Coutinho mag weg bij Barcelona. Schijnt dat de Europese absolute top niet meer geã£â¯nteresseerd zou zijn in de Braziliaan. Zou hem dan best een jaar met koopoptie willen huren. Kan Martinelli/saka, terwijl ze zich nog ontwikkelen, vervangen als linksvoor of Ozil, die niet meer de oude is, als aanvallende middenvelder. Dan kunnen we ons focussen op een centrale verdediger (pau Torres, Nunez, Upamecano of N'dicka), een verdedigende middenvelder (partey, Camavinga, Zakaria, Soumare) en een rechtsback (klostermann, Meunier of gewoon Cedric).

Laca heeft toch niet gebracht wat er van hem verwacht werd. Deed het toch vaak goed in de grote duels, maar uiteindelijk heeft bijvoorbeeld Giroud veel meer gebracht. Giroud als back-up van Auba ipv Laca zou zelfs beter zijn geweest. Laca slijten voor 40-50 miljoen en dan Martinelli als back-up van Auba lijkt me te doen.

15 april 2020 om 15:12

Wat doe je dan bijvoorbeeld als Auba weigert bij te tekenen?

15 april 2020 om 15:30

Aan zijn contract houden en daarna laten gaan. Die situatie zit je nu eenmaal in. Auba is de enige die ten alle tijden scoort in onze selectie. Met alle andere zaken die verbeterd moeten worden, zitten we niet in de luxe positie om een kwalitatief goede vervanger te halen. Dan maar Auba gratis de deur uit en een jaar later, waar Martinelli en Nketiah ook tijd hebben gehad om zich te ontwikkelen, op zoek gaan naar een kwalitatief goede vervanger. Als Arsenal namelijk komende transferperiode hun ''werk'' doen, verwacht ik namelijk dat je in die transferperiode een grof deel van dat budget kunt besteden aan een spits. Daar waar als je alles in de huidige transferperiode doet, ik verwacht dat je weer compromissen gaat maken en met meerdere net-niet spelers komt om binnen het budget te blijven,

15 april 2020 om 16:00

Jackieboy, Ik had al duidelijk gemaakt dat ik het categoriek oneens met je bent. Je smijt door het gratis laten vertrekken van Auba circa 50 miljoen euro weg. Ik citeer jou en verander enkel het laatste deeltje: met alle andere zaken die verbeterd moeten worden, zitten we niet in de luxe om een spits van zijn kaliber gratis te doen vertrekken. Daarnaast, hoe gaan we dan een nieuwe spits halen in 2021? Hoe gaan we dan Ozil vervangen in 2021? Dan pas halen we meerdere net-niet spelers. Eentje in de spits en eentje op de nummer 10 positie. En dat is er dan vanuitgaande dat we op alle andere posities geen versterkingen nodig gaan hebben. Plus: gaan we gezamenlijk als Arsenal-supporters nu eens stoppen met het doen alsof Eddie Nketiah ooit het niveau gaat zijn van iemand die Arsenal naar een hoger niveau tilt?

15 april 2020 om 17:30

Dan blijven we het categoriek oneens. Waar we het beide over eens zijn is dat de hele situatie klote is. En om heel eerlijk te zijn: zowel jouw standpunt als mijn standpunt is ruk voor Arsenal. Het enige wat ik vind dat jij vergeet, is dat Arsenal in 2021 natuurlijk wel gewoon een transferbudget heeft. Het is dus niet alsof Arsenal 0 euro te besteden heeft als zij Auba niet verkopen op dit moment. Mijn gevoel is dat velen te positief zijn over het geld dat Arsenal voor zijn of haar spelers kan vangen. Om die reden ben ik dus van mening dat we het deze transferperiode niet gaan redden om al die posities voldoende te versterken, zeker omdat een spits de duurste positie van het hele elftal is. Maar goed, agree to disagree wat dat betreft. Wat betreft Nketiah: Ik zeg ook nergens dat hij het overduidelijk gaat halen. We moeten toch ook back-ups hebben? Als Martinelli het talent is met de potentie om Aubameyang te vervangen, dan is het toch prima als Nketiah het talent is met de potentie om de stabiele sub te zijn? Ik heb persoonlijk liever een talent uit de eigen academy, zoals Nketiah, als wisselspeler, dan een peperdure aankoop die het niet veel beter doet.overigens een side-note: Hierboven ben je het met Samcro eens dat velen te negatief zijn richting eigen Arsenal spelers. Die reactie van Samcro was een reactie op mij waarin ik gewoon netjes kritiek lever op Lacazette. Met argumenten. Wat is dan het verschil tussen wat ik deed met Laca en wat jij hier doet met Nketiah? Vrij weinig in mijn optiek, waarin ik zelfs nog met argumenten kwam.

15 april 2020 om 18:12

Enorm klote zelfs. Maar bon, het is niet dat ik denk dat we geen transferbudget gaan hebben nu of in 2021. Indien we Auba gratis laten gaan is ons budget 'x', als we hem verkopen is het 'x 50'. Zo simpel is het. Meer wil ik erover niet kwijt, want we vallen in herhaling! Maar opnieuw, hopelijk tekent hij gewoon bij. Ook al zou ik snappen indien hij wilt vertrekken. Heeft nog geen wedstrijd in de Champions League gespeeld bij Arsenal en als dan een club als Real Madrid geã¯nteresseerd is, is het moeilijk om ze te weigeren. Het is wel een compleet ander verhaal moest hij naar een andere Engelse club vertrekken, daar wil ik zelfs niet aan denken. Daarnaast was bij mij Nketiah gewoon een algemene reactie tot iedereen die Nketiah aanhaalde hier op Voetbalzone. Want als je Auba laat gaan, je denkt dat Nketiah goed genoeg is als invaller en je haalt niemand in de plaats in 2021, dan moet Martinelli het maken als spits en moet Saka klaar zijn als linksvoor. Komt er dan niet teveel druk op de schouders van de jonkies?

15 april 2020 om 18:20

Met betrekking tot je sidenote. Ik had zelfs niet eens gelezen waarop Samcro had gereageerd. Ik antwoordde meer in het algemeen. Je reactie was alleszins geen 'haat' maar misschien iets te streng. Daarnaast betreft het bij mij gewoon dat sommige mensen elke keer als het over bijvoorbeeld Ozil, Lacazette en Mustafi gaat, ze telkens de neiging hebben om die spelers neer te halen. Elke keer als het een topic over Lacazette is, wordt hij bijvoorbeeld neergehaald door een groep van onze supporters. Zelfs als hij de 1-0 maakt. Daar ging het meer over. Ook over 'fans' die Fraudzil schrijven, het leuk vinden om Xhaka te bedreigen onder zijn Instagram-posts, Wenger's prestaties minimaliseren elke kans ze krijgen, Aubameyang neerhalen omdat het nu lijkt alsof hij misschien niet bijtekent. Er is een verschil tussen realistisch kritiek geven zoals ik dat bijvoorbeeld ben tegenover bijvoorbeeld Nketiah en mensen die weigeren om Mustafi te steunen omdat hij niet goed genoeg is. Want begrijp me niet verkeerd, ik gun Nketiah de wereld. Ik steun al onze spelers en zeker onze jeugdspelers. Toch wel iets moois wanneer een jeugdspelers het maakt in de eerste ploeg van Arsenal.

16 april 2020 om 10:03

Ik snap je wel hoor Themagician. Het ging mij er vooral om dat vanaf die andere kant dat verschil ook niet gemaakt wordt. Ik persoonlijk ben zoveel mogelijk realistisch richting spelers. Ik geef kritiek waar ik dat terecht vind, maar ik prijs diezelfde spelers ook bij goede prestaties. Toch krijg ik vaak personen over mij heen wanneer ik kritiek op een Arsenal speler geef, dat ik onnodig negatief ben en een agenda heb richting bepaalde spelers. Dat waardeer ik dan niet bepaald, vandaar dat ik het aanhaalde. En de ''positievelingen'' onder ons mogen in mijn optiek ook rekening houden met slechte prestaties. Er zijn namelijk momenten waarop je vrij weinig positiefs kan schrijven over bepaalde spelers, maar dan nog wordt dat niet geaccepteerd. Als Lacazette 8 wedstrijden op rij niet scoort en kans na kans mist, mag je dat van sommigen ook weer niet vermelden want dan ben je een negatieveling. Dat vind ik dan niet terecht. Het is zoals het is en dat moet je kunnen benoemen. Ik ben het met je eens dat het anders is wanneer Özil, Mustafi, Xhaka e.d. wel prima spelen, maar toch onrealistische kritiek krijgen. Dat vind ik persoonlijk ook onterecht. Echter moet het niet zo zijn dat elke keer als je kritiek levert, je aangevallen wordt.

16 april 2020 om 17:46

"Echter moet het niet zo zijn dat elke keer als je kritiek levert, je aangevallen wordt." Wat dus wel gebeurt en dan vind men het raar dat je vervolgens je mening extra hard er doorheen gooit omdat je niet monddood gemaakt wilt worden door fanboys die geen tegendraadse meningen kunnen accepteren. Arsenal-fans zijn eerder te lief voor hun spelers. Totdat ze vertrekken naar Manchester United. Of Liverpool. Dan zijn alle tekortkomingen opeens wel acceptabel om op te noemen.

Kom op man mensen doen veel te negatief over Laca. Stond er bijna altijd in de grote wedstrijden en 52 g + a in 84 wedstrijden is gewoon prima. Hj brengt ook vaak veel werklust mee. Vorig seizoen verkozen tot speler van het seizoen bij arsenal, met dubbele cijfers in goals en assists. Dit seizoen is het wat minder idd, maar ik hoor sommige mensen spreken over 30 miljoen waarde? Een ruildeal met Partey zou echter wel goed zijn, want dit we hebben echt een middenvelder nodig en Auba is beter in de spits.

16 april 2020 om 17:47

Giroud heeft zowat gelijke cijfers en Giroud kostte 40 miljoen minder. Verder is Lacazette niet zo indrukwekkend in topduels. Heeft er 6 inliggen in bijna 30 duels.

Ondanks dat ik altijd enorme fan ben geweest van Lacazette, kan ik niet ontkennen dat het niet geworden is wat er verwacht werd.hij mist veel te veel kansen tegenwoordig en daarnaast scoort hij veel te weinig (al helemaal in uitwedstrijden).het enige wat ik hem niet kan verwijten: zijn inzet & passie. Hij heeft in mijn ogen altijd hard gewerkt, gesleurd en vol overgave gespeeld voor Arsenal. Af en toe (ook onder Emery) vond ik dat hij wel eens wat langer mocht blijven staan (een x aantal achter elkaar). Evenals met Ozil destijds. Die spelers komen anders ook niet in een lekker ritme.lacazette ruilen voor Partey zie ik Atletico (helaas) niet doen, maar het zou fantastisch zijn.ik denk dat Lacazette ook beter rendeert in een 2 spitsen systeem. En in dan ook nog in zo'n vechtploeg/sleurploeg. Denk dat best goed bij hem past. Lacazette - Felix voorin, lijkt mij wel een goed duo.dan heb je nog aanvallende back-ups als Lemar/carrasco/morata/costa & Correa.dit zou toch een heerlijke basis 11 zijn. Hermoso als linkspoot naast de ervaren en de vaste krijger centraal achterin. Felipé & Savic dan nog als back-up.Overigens moet Atletico eens de posities beter gaan bezetten. Arias, Trippier & Vrsaljko zijn 3 rechtsbacks die om het even zijn in mijn ogen. Linksback hebben ze dan weer alleen Lodi en soms kan Saul daar bij hoge nood... Verkoop een RB en koop een LB als back-up.

Oblak
Trippier
Gimenez
Hermoso
Lodi
Koke
Partey
Saul
Carras/Lemar
Lacazette
Felix

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Getafe4612
7.Valencia42-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller238
Á. CorreaAanvaller225
João FélixAanvaller204
Diego CostaAanvaller132
J. OblakKeeper270
S. AriasVerdediger70
FelipeVerdediger211
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Atlético Madrid.

53 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Moussa Wagué is op de radar verschenen van Sevilla, dat een geschikte kandidaat voor de rechtsbackpositie zoekt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren