‘Worstelende grootmacht kan Ryan Babel gratis overnemen’

Dinsdag, 14 april 2020 om 15:34Robin Bruggeman • Laatste update: 15:50

Ryan Babel speelt sinds januari op huurbasis voor Ajax, maar het is nog maar de vraag of er een langer verblijf voor de aanvaller in Amsterdam is weggelegd. De Oranje-international weet namelijk nog geen onuitwisbare indruk te maken namens de ploeg van trainer Erik ten Hag en keert na afloop van dit seizoen normaal gesproken terug bij Galatasaray.

Afgelopen weekend doken echter ook geruchten op dat de grootmacht uit Istanbul Babel, die met zijn salaris zwaar op de begroting druk, ook liever kwijt dan rijk is. Vanuit Turkije volgen dinsdag berichten dat Babel mogelijk in de Jupiler Pro League terechtkan, waar Anderlecht geïnteresseerd is.

Het team met de meest teleurstellende aanwinsten in de Eredivisie

Dit weekend nam Voetbalzone Ryan Babel op in het elftal met de meest teleurstellende aanwinsten tot dusver.Bekijk elftal

De Belgen verwachten na dit seizoen afscheid te nemen van Nacer Chadli en Marko Pjaca, die worden gehuurd van respectievelijk AS Monaco en Juventus. Anderlecht, dat een bijzonder moeizaam seizoen doormaakt, is zodoende op zoek naar aanvallende impulsen en hebben het volgens onder meer Fotomaç en Daily Sabah voorzien op Babel.

Galatasaray is bereid om mee te werken aan een transfer van Babel en hoeft volgens de berichtgeving zelfs geen transfersom te zien voor de aanvaller, die nog tot medio 2022 vastligt in Turkije. Een vertrek van de 63-voudig international van het Nederlands elftal zou Cim Bom wel verlossen van een salarislast van vijf miljoen euro.


Poll

Zou jij Anderlecht een goede club vinden voor Ryan Babel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door flackogs)

Zal je net zien dat Anderlecht wel een club is die nu precies bij hem past. Babel heeft ondanks zijn leeftijd echt wel nog genoeg kwaliteiten, anders zou Ten Hag hem ook niet blijven opstellen. Ajax is gewoon niet de club die op dit moment bij hem past.

14 april 2020 om 16:15

Klopt en hij is toch ook zeker op een slecht moment bij Ajax binnengekomen, met een slechte reeks en veel blessures. Had Ajax doorgegaan zoals in 2019 had hij misschien ook beter er in gekomen. Gun hem zeker een transfer naar Anderlecht. Ook heeft hij toch wel een mooie carrière gehad, gezien zijn loopbaan.

14 april 2020 om 16:28

Ben ik het niet helemaal mee eens. Ten Hag kan wel hopeloos stram ergens aan vast houden als hij in zijn hoofd heeft dat het zou moeten werken, of juist iets snel afschieten als hij in zijn hoofd heeft dat het niet zou moeten werken. Lang presteerde beter dan Babel, maar was na een paar wedstrijden afgeschoten. Babel mocht maar blijven aanmodderen terwijl ie echt ronduit bagger was.

14 april 2020 om 18:15

Op dit moment is Ajax gewoon een paar niveautjes hoger dan Anderlecht. Ik vind niet dat Babel heeft gebracht wat van hem verwacht was. Misschien buiten het veld. Maar Babel mocht in mijn ogen wel meer zijn stempel drukken in de Eredivisie. Europees heb ik ook niet genoten van hem. Dus al met al moet je je afvragen wat wel de reden was dat Babel bleef staan. Dat is dan aan Ten Hag om te beantwoorden.

Haha wat een kansloos beleid van Galatasaray. Totaal niet doordacht. Smijten met geld, opportunistisch beleid, geen toekomstvisie. Keer op keer precies dezelfde fouten.. Babel heeft, terugkijkend, gewoon echt het maximale eruit gehaald qua interlands en financiën denk. Als hij hierna nog terecht kan bij een topclub in Nederland of België zou dat ook weer bijzonder zijn. Gewoon prima gedaan door Babel en een hele sympathieke speler die, in tegenstelling tot anderen, op sommige momenten juist bereid was geld op de tweede plaats te zetten.

14 april 2020 om 16:50

Hoewel ik het met je eens ben, moet ik als Gala-fan wel een kanttekening plaatsen. Het klopt dat Babel op 32-jarige leeftijd is aangetrokken, ook ik vind dat hij een veels te lange contract heeft gekregen, maar er is wel een geldige reden waarom hij is aangetrokken. Hij had een prima seizoen bij Fulham achter de rug, heeft zich bewezen in de Turkse competitie en kent het door en door zijn periode bij Besiktas. Daarnaast was Gala Onyekuru kwijt aan AS Monaco, en hadden ze tevens een tweede spits nodig als back-up achter Falcao. Met Babel sloegen ze zo 2 vliegen in 1 klap. Waarom Ajax hem ook heeft aangetrokken is mij ook een raadsel, volgens mij nemen jullie zijn salaris ook volledig over?

14 april 2020 om 17:32

Dat zijn nog geen goede argumenten om een oude speler zo'n hoog salaris te geven..

14 april 2020 om 18:38

En Ajax doet het zo geweldig door hem te betalen met een zak aardappelen zeker? Die kiezen er ook voor om meer dan een miljoen te betalen aan een oude speler die geen knikker raakt bij Ajax.

14 april 2020 om 17:29

Babel deed het heel goed in Turkije en ook in Engeland was hij goed bij Fulham, maar zo'n salaris is idioot.

14 april 2020 om 19:42

Flacko helemaal eens met wat je zegt met een kleine toevoeging: Galatasaray mag geen negatieve transfersaldo hebben, waardoor ze zich richten op huursoldaten en spelers met een aflopend contract. En ja, die kunnen dan meer salaris + tekengeld vragen.

14 april 2020 om 22:26

gangstarr, dat klopt helemaal! Maar omdat die regel inmiddels zo diep gegraveerd is in mijn geheugen vergeet ik het soms uit te leggen haha. Galatasaray (en de overige grote clubs van Turkije) mogen geen negatief transfersaldo hebben daar zij continu in de gaten gehouden worden door Financial Fair Play. Daardoor moet je, zoals je ook zegt, teren op types zoals Babel en Nzonzi en kan je daardoor ook geen transfersommen uitgeven aan jonge spelers. Ter info, de sterkste opstelling van Gala heeft met Saracchi, Lemina, Seri en Onyekuru 4 spelers in hun eerste 11 die niet eens van hen zijn. Zo kan je dus ook niet voortboorduren.

Als hij geen te hoog salaris zou vragen (wat me sterk lijkt) is het nog niet eens zo een slechte optie. Anderlecht is momenteel een team vol met jonge spelers, een ervaren jongen mag er dus zeker bij. Daarnaast is de linksbuiten ook niet echt goed bezet mocht Chadli vertrekken, want Amuzu voldoet echt niet.

14 april 2020 om 16:03

Voor Anderlecht zeker een aanwinst. Ajax vraagt nu andere kwaliteiten.

14 april 2020 om 16:50

Zijn polyvalentie, transfervrije status, ervaring en nog steeds bovengemiddelde kwaliteiten maken hem inderdaad een interessante speler. Wel moeten ze zien dat hij geen dure bankzitter zoals Nasri wordt, en de talenten niet tegen houdt. Met name Verschaeren die toch ook vaak op links speelt.

14 april 2020 om 17:07

Voor Verschaeren zou het inderdaad wel een probleem kunnen vormen. Hij heeft wel de kwaliteiten voor op 10 te staan denk ik (voetballend 10 keer beter dan Vlap), alleen kan hij echt niet afwerken. Dus Vlap zal daar wel de voorkeur behouden. Het is inderdaad een moeilijke vraag of je dan een speler voor zijn positie gaat halen. Maar een seizoen aangaan met Doku, Amuzu en Verschaeren op de flanken lijkt me ook niet het beste plan.

14 april 2020 om 17:31

@lierse1997 & Bon Jovi,wat is er aan de hand met Pjacca?ik vond dat echt een goede speler en vond t jammer dat hij naar Juve is gegaan.hoe doet hij het in Brussel?

14 april 2020 om 17:32

Je hebt natuurlijk nog Pjaca die in principe voor 1,5 jaar gehuurd werd en er normaal dus volgend seizoen nog steeds zit, en Bakkali zit er ook nog. Al kan je die misschien niet echt meetellen. Maar met Verschaeren, Amuzu, Doku en Pjaca zit je wel oke denk ik. Er van uitgaand dat Chadli vertrekt.

14 april 2020 om 17:37

binny, ik denk dat hij wel een hit kan worden bij Anderlecht. Hij heeft intrinsiek alleszins de kwaliteiten. Maar het is natuurlijk afwachten. Doordat hij niet helemaal fit toe kwam in Brussel en die achterstand eerst moest wegwerken mocht hij in het begin nog niet spelen. Net toen hij wat minuten begon te krijgen en zich misschien wel in de ploeg leek te spelen, werd de competitie stil gelegd. Dat is natuurljik pech.

14 april 2020 om 17:51

Bakkali reken ik inderdaad niet mee, dat is gewoon Fin de carrière. Van Pjaca wist ik niet dat hij 1,5 seizoen gehuurd was. Dat hij er is verandert wel de zaak natuurlijk. Maar hij redde het niet bij Fiorentina en Schalke dus ik weet niet echt hoe hij het er van gaat afbrengen. Als je hoort dat Anderlecht omwille van financiële mogelijkheden niet meer dan 3,5 miljoen wilt uitgeven aan een speler, is een Babel toch een goede optie lijkt me.

14 april 2020 om 18:25

Lierse. Snap wat je zegt over Babel en dat die in een jong team voor de nodige ervaring kan zorgen, maar feit is dat een jong team dat wat invloed nodig heeft van oudere spelers vooral behoefte heeft aan een leidertype. Een speler die, als het slecht gaat, door spel en leiderschap het team bij de hand kan nemen, of een positieve schwung kan geven. Laat dat nou net niet de kwaliteiten zijn van Ryan Babel. Als het team rond hem heen slecht draait, dan is hij eerder het slechtste radertje dan de schakel die de rest van de kabel sterk maakt. Zou ik echt niet aan beginnen.

14 april 2020 om 20:36

Ik heb nergens echt een bedrag gelezen. Maar 3,5 miljoen lijkt me wel sterk.

@De Toekomst. Wel met je eens. Ik vraag mij af of Babel dat ook nog even zo zal willen doorzetten. Want ik begrijp dat Galatasaray Babel volledig kwijt wil zonder transfersom. Maar dat betekent wel dat Babel ook zijn vette salaris kwijt zal zijn. En dus zal hij dat wellicht gecompenseerd willen zien door Anderlecht. Kan en wil Anderlecht dat salaris voor Babel opbrengen of moet hij hier ook weer water bij de wijn doen ?

14 april 2020 om 16:43

Tsja, dat weet ik natuurlijk niet. Hoe ze dat financieel afhandelen kan ik niet inschatten, maar waarschijnlijk is Galatasaray wel bereid om een deel van het salaris door te blijven betalen of lossen ze het op door het contract bijvoorbeeld af te kopen voor 2,5 miljoen.

die Babel moet echt een hele goede zaakwaarnemer hebben. hij maakt het zelden echt waar maar komt iedere keer bij hele mooie clubs terecht. nu weer bij Anderlecht misschien

14 april 2020 om 16:29

Hij weet iig de pers te halen. Vorige week kwam hij met PSV en Feyenoord en nu met Anderlecht. Zal wel ergens bij Emmen uitkomen ofzo.

14 april 2020 om 16:33

Erg logische stap ook om na Fulham, GS en Ajax naar FC Emmen te gaan...

14 april 2020 om 16:35

Qua vertoond niveau zou het niet zo raar zijn. Leuke club om af te bouwen.

14 april 2020 om 16:44

Nou... Babel past niet in ons systeem, maar kan zeker nog voor veel goede clubs een goede, bruikbare speler zijn.

14 april 2020 om 16:52

Toekomst, misschien was hij erg uit vorm en was dit zijn dieptepunt, dan zou dat zo maar kunnen. Het systeem was echter niet zijn probleem; Zijn probleem was zijn slechte aannames, mislukkende acties etc.

14 april 2020 om 16:57

@njfromvol dat denk ik niet. bij Galatasaray liet hij amper wat zien en in Oranje speelde hij een keer twee incidentele goede wedstrijden na 20 zaadpartijen en toen is volgens mij iedereen gaan geloven dat Babel een of andere geweldige voetballer is. als je naar zijn CV kijkt en het aantal clubs dat daarop staat is hij eigenlijk maar bij heel weinig clubs geslaagd

14 april 2020 om 18:28

Precies Njfromvol, al past Ten Hag het gehele systeem dat hij er zo moeizaam in geslepen heeft compleet aan om Ryan Babel (goed) te laten functioneren, dan helpt dat geen reet als de acties mislukken, schoten ver over en naast gaan en de balaannames alle kanten op vliegen.

14 april 2020 om 17:07

Het begrip mooi is natuurlijk relatief. Maar Anderlecht (zeker in huidige doen) is nou niet een club waar je een hele goede zaakwaarnemer voor nodig hebt.

14 april 2020 om 17:27

ze zijn niet in beste doen maar het Anderlecht is natuurlijk wel gewoon een topclub in Belgie

Babel heeft een salaris van 2.5 miljoen euro netto bij Galatasaray. Vraag me af hoeveel hij wilt inleveren en hoeveel een club max kan betalen die geinteresseerd zou zijn. Ik zie Anderlecht niet zo snel 1.5 miljoen netto voor Babel betalen.

14 april 2020 om 16:45

Nee, maar 750.000 met 500.000 aan tekengeld wellicht wel.. Of iets met bonussen toevoegen..

14 april 2020 om 17:00

Jawel hoor, Trebel van Anderlecht heeft/had een salaris van 2 miljoen euro. De sterspelers krijgen daar vaak rond de 1,5 miljoen (of meer).

14 april 2020 om 17:40

Trebel 2.7 miljoen, Kompany krijgt zelfs 6 miljoen bruto. Al werd die natuurlijk ook als speler/trainer gehaald, lol.

14 april 2020 om 18:35

Anderlecht betaalt salarissen van 6 miljoen, 2,7 miljoen en nog meer van 1,5 miljoen (of mã©ã©r?) met een begroting van 50 miljoen? Wauw! Dat is nog eens lekker met geld smijten. Ik zie zelf bedragen van drie miljoen voor Kompany langs komen, nog steeds een waanzinnig bedrag als je het mij vraagt. Ik ken de jaarcijfers van Anderlecht niet, dus wat ik nu zeg is speculatief (ik erken het direct) maar het lijkt een beetje op de manier waarop Vitesse onder het Russische bewind leeft. Die draaiden omzetten van 25 miljoen per seizoen en gaven rond de 22,5 miljoen per jaar aan salarissen uit. Dat is nogal wat.

14 april 2020 om 20:29

Die 6 miljoen heb ik eens in de Waalse pers gelezen, geen idee uiteraard of dat effectief klopt. Trebel zou op 2,7 miljoen zitten, dat is wel algemeen bekend en lijkt te kloppen. Kompany werd natuurlijk wel gehaald als een speler van wereldklasse die als speler/trainer naar Brussel kwam. Ik vind 6 miljoen aan de hoge kant, maar het lijkt me op zich wel logisch dat een dergelijke vedette sowieso al royaal verdient (zoals ook Mignolet bij Brugge) en daarnaast ook voor zijn trainersfunctie nog vergoed moet worden. Hoe dat nu na zijn degradatie tot speler geregeld wordt , geen idee. Al blijft hij natuurlijk nauw betrokken bij het beleid van de club en is hij veel meer dan 1 van de spelers. Maar nee, Anderlecht is zeker niet goed bezig. Staan op nummer 8 ondanks dat ze de hoogste lonen in Belgie betalen, al lijken ze nu wel te gaan afbouwen. Anderzijds zeggen ze dat al jaren, en ze betalen al jaren buitenproportioneel hoge lonen. Maar nu lijkt het er wel eens van te gaan komen, wat natuurlijk ook wel moet gezien de hoge schulden.

14 april 2020 om 17:40

Ajax zal er beter voor staan, Anderlecht verwacht ik op een vergelijkbaar niveau als PSV. Als Babel zelf ook wat wil inleveren zou het wel moeten kunnen, Chadli en Pjaca huren zal ook niet goedkoop zijn.

14 april 2020 om 18:42

Anderlecht heeft een begroting van 50 miljoen. In 2016 was dat nog 40 miljoen. PSV heeft dit seizoen een begroting van 79 miljoen. In 2016 was dat voor PSV nog 85 miljoen, mede dankzij inkomsten uit de CL. Er zit dus nog best een financieel verschil tussen PSV en Anderlecht. Zelfs Feyenoord heeft een begroting van 68 miljoen, in 2016 ook nog 59 miljoen, dus nog een stuk hoger dan Anderlecht. Ajax staat er inderdaad nog een stuk beter voor.

Het is de B tot de A tot de B-E-L, wil je graag gratis vertrekken man B-E-L. Maar zonder dollen, lijkt me een slimme stap. Anderlecht kan zijn ervaring goed gebruiken volgend jaar voorin. Valt hij mooi precies tussen het vertrek van een aantal oud gedienden en de nieuwe talenten in die het team nog niet kunnen dragen

14 april 2020 om 17:21

want ik speel geen spel ik ben tantoe lauw
dominant op het veld en dominant met jou

Laten we niet doen alsof Babel er niets van kan. Bij Ajax slecht ja. Bij Gala en NL redelijk. Bij Fulham en Deportivo gewoon heel erg goed. Niet in de minste competities.bij Besiktas ook goed. 80% was nog blij met deze tijdelijke oplossing, welke heel logisch was destijds met de blessures van Promes, Neres en Labyad. Dat die in het Ajaxshirt dit seizoen bijna geheel onzichtbaar was, eens. Maar om hem zo de grond in te boren alsof dit zijn eerste voetbalseizoen is, nee. Dat is niet terecht.

Als spits graag, als veugelspeler hebben we al genoeg jong talent dat ik graag wil zien doorgroeien na de bemoedigende zaken die ik zag de afgelopen maand(en). Volg hem niet genoeg om te weten wat z'n beste positie is?

14 april 2020 om 17:42

Voornamelijk spelend hangend aan de zijkant, zowel bij Ajax als bij het nationale elftal.
Maar daar komt hij de snelheid en explosiviteit voor tekort. Ik denk dat hij in de spits als aanspeelpunt veel beter zou fungeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

86 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren