Mata: ‘Hij was de beste in Premier League, dat zal hij ook bij Real laten zien’

Dinsdag, 14 april 2020 om 13:41Rian Rosendaal • Laatste update: 13:41

Eden Hazard maakte vorig jaar zomer voor honderd miljoen euro de overstap van Chelsea naar Real Madrid, maar de eerste periode van de Belgische aanvaller in Spanje is geen doorslaand succes gebleken. Mede door de nodige blessures kwam Hazard tot dusver tot slechts een doelpunt in vijftien wedstrijden namens de Koninklijke. Voormalig ploeggenoot Juan Mata is er desondanks heilig van overtuigd dat de buitenspeler gaat slagen bij Real.

"Voor mij is Hazard de beste speler die ik ooit heb gezien in de Premier League", stelt de middenvelder van Manchester United, die Hazard anderhalf jaar meemaakte bij Chelsea, in een interview op de website van zijn werkgever. "Ik vond het geweldig om met én tegen hem te spelen. Hazard was jarenlang de beste speler in de Premier League, hij kon in zijn eentje wedstrijden winnen. Ik stond dagelijks met hem op het trainingsveld en weet daarom hoe goed hij is."

"Hazard heeft bij Real echt pech gehad met enkele blessures, maar als hij fit is gaat hij ongetwijfeld weer zijn oude niveau halen", voorspelt Mata, die in Engeland verschillende topspelers heeft zien langskomen. "Waaronder verschillende oud-ploeggenoten. Wayne Rooney hoort zeker te worden benoemd, net als Ryan Giggs en Paul Scholes. Bij Chelsea kreeg ik te maken met John Terry, Frank Lampard en Didier Drogba, het is moeilijk om daar de beste uit te kiezen."

Mata mist de dagelijkse omgang met zijn ‘grote vriend’ Ander Herrera, die vorig jaar voor Paris Saint-Germain koos. "Ik spreek hem echter nog heel vaak", benadrukt de routinier van Manchester United. "Hij is erg gelukkig met zijn leven in Parijs. Als je qua voetbal op dezelfde golflengte zit, dan is de samenwerking op het veld erg bevredigend. Zoals nu het geval is met Bruno Fernandes. Je gaat ze pas missen als je niet meer met ze samenspeelt", zo besluit Mata.


Poll

Vind jij Eden Hazard ook de beste speler ooit in de Premier League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door mrsamosa)

Hazard gaat inderdaad nog wel knallen bij Real. Zijn prestaties in de PL worden zeker niet door iedereen op waarde geschat. In de jaren dat Chelsea kampioen werd was hij gewoon de beste speler van dat team (al moet je Kanté in 2016-2017 naast hem plaatsen). En ook op het WK van 2018 was hij samen met Mbappé gewoon de beste van het hele toernooi. Hij heeft gewoon pech gehad met blessures gehad dit seizoen (dat je te dik stond aan het begin van het seizoen heeft namelijk geen invloed op het feit dat iemand je enkel kapottrapt), maar zeker de maand voor zijn blessure was hij gewoon een van de beste (zo niet de beste) van Real.

14 april 2020 om 14:08

In Engeland en Belgie zeker wel. Is toch de speler die 2x speler van he jaar werd, meeste motm van alle PL spelers van het voorbije decennium. In Nederlà gek genoeg een stuk minder. Of op dit forum toch. Als ik de reacties hier soms lees lijken sommigen het een speler voor top Oss te vinden. Smaken versvhillen natuurlijk, maar volgens mij zijn dat vooral diegenen die zelden wedstrijden kijken en vooral afgaan op doelpunten. Alsnog vind ik het vreemd. Iedereen die hem regelmatig bezig ziet, is lyrisch. Dat iemand als Mata hem de beste ooit noemt boven al die legendes is toch wel een compliment van formaat, en in het verleden werd hij ook al vele malen de beste genoemd door jongens als Pogba, Mbappe en Carragher. Toch veelzeggend lijkt me. Hij mag dan geen veelscorer zijn, maar dat was een Iniesta ook niet. Zijn kwaliteiten liggen elders. Ik ken maar 1 speler die echt alles heeft en ook nog veel scoort en dat is Messi... In Belgie wordt hij ook gewoon voldoende gewaardeerd en naast of zelfs licht boven de Bruyne gezet als 1 van de beste Belgen ooit. Terwijl in Nederland men de Bruyne dan wel weer zeer hoog in schat en hem (geheel terecht) als de beste middenvelder ter wereld ziet, en Hazard als veel minder. Overigens zie ik het ook nog wel goedkomen. Zeker als Mbappe er nog bij komt want hij lijkt me geweldig complementair met Hazard. Pech gehad met die enkzlblessure en dan de terugkeer blijkbaar geforceerd omdat de Clasico en CL wedstrijden tegen City er aan kwamen, en opnieuw uitgevallen. Jarenlang geen zware blessures gehad en dan net 2 in je eerste jaar bij Real. Jammer voor hem.

14 april 2020 om 14:13

Inderdaad opvallend te noemen. De reactie “hij is overschat” komt inderdaad veel terug op VZ. In België wordt hij momenteel gelukkig op waarde geschat. Maar tot voor het WK (waar hij echt met momenten weergaloos was) plaatsen veel Belgen hem toch ook nog onder De Bruyne hoor. En vooral toen Wilmots (de man die een topgeneratie gedeeltelijk heeft mogen verprutsen) er niet in slaagde Hazard en De Bruyne samen te laten spelen, hadden veel mensen in mijn omgeving het idee dat Hazard maar een spelvertragende pingelaar was. Dat is gelukkig nu gewijzigd.

14 april 2020 om 14:14

Tsja heb toch soort van wel het idee vaak bij Hazard dat ie als ie echt in vorm is niet te stoppen is maar het dan even is en niet echt een heel jaar lang die vorm doortrekt. Verder speelt hij leuk en drivbelt hij mooi maar bij een speler als Hazard verwacht je toch bij Real dat hij ook meer doelpunten en meer dodelijker wordt. Als hij echt de stap maakt naar een killer is hij echt ongrijpbaar.

14 april 2020 om 14:15

Ik vind hem ook minder dan De Bruyne. De Bruyne is top drie middenvelders van de wereld. Hazard is dat niet. De Bruyne is echt heel erg allround.

14 april 2020 om 14:21

Het zijn totaal andere spelers en beide wereldtoppers. De Bruyne is voor mij de beste middenvelder ter wereld momenteel, al is de concurrentie daar wel wat minder momenteel dan in aanvallend opzicht. Maar persoonlijk vind ik Hazard de betere voetballer. Hoe hij België op het WK bij de hand nam was echt zeer knap. Hij was dan ook een van de enige die een goede wedstrijd tegen de Fransen speelde.

14 april 2020 om 14:23

Het WK 2018 was qua niveau echt bedroevend en ik vond Hazard België niet bij de hand nemen. Dan denk ik eerder aan een De Bruyne, Modric of Mbappe.

14 april 2020 om 14:28

Als je geen wedstrijden van België kijkt op het WK moet je niet reageren. De Bruyne was top tegen Brazilië maar daarvoor viel hij ietwat tegen. Hazard was veruit de beste speler van België op het WK. Modric was trouwens ook niet eens veruit de beste van Kroatië, Rakitic en Perisic waren even goed (misschien zelfs beter).

14 april 2020 om 14:32

Gast, Hazard was in Belgie Brazilie en Belgie Frankrijk de beste man op het veld en voor velen de man van het toernooi. Modric won omdat Kroatie de finale haalde en meer de gunfactor had, maar ook Mbappe gaf gewoon aan dat Hazard de beste tegenstander was. En hij maakte het Frankrijk moeilijker dan gans Kroatie. Dat jij dit soort dingen gewoon durft verkondigen lol, ik weet dat we ons allemaal vervelen in deze quarantaine maar dit getroll is toch echt belachelijk. Dan kreeg ik een ban omdat ik vier asterisken (*) als vloek gebruikte omdat ik dacht dat is netter dan vloeken en jij zit hier al jaren te trollen en dat mag allemaal. Iemand als Shearer kent toch wel iets van voetbal mag ik zeggen en plaatste Hazard onlangs ook gewoon in zijn elftal van het decennium van de PL. "Een paar goede en aardige seizoenen" bij Chelsea hoe verzin je het. Ook bij Belgie is Hazard sinds een jaar of 4 ontegensprekelijk de grote man, en niet de Bruyne.

14 april 2020 om 14:57

49 Champions League duels, 8 doelpuntjes, waarvan er maar 1 in de knockoutfase. WK 2014, 5 wedstrijden 0 doelpunten, EK 2016, 5 wedstrijden 1 doelpunt. De beste man heeft nooit iets noemenswaardig gepresteerd in de CL of op een groot toernooi, dus ik denk dat hem overschat mag noemen. Hij is niet zo goed zoals jullie hem voor je zien.

14 april 2020 om 15:02

Je bent niet serieus te nemen. Je zegt eerst dat hij op het WK 2018 niet zo goed was, anderen zeggen daar iets over en dan begin je maar over iets anders.

14 april 2020 om 15:05

Ik zeg nergens dat ik hem op het WK 2018 niet goed vond, misschien lezen Belgen anders, maar ik zei alleen dat ik vond dat andere spelers hun land beter bij de hand namen. Hij speelde een degelijk tot goed WK in 2018, maar goed, ga je nog inhoudelijk in op mijn reactie hierboven of blijf je angstvallig stil?

14 april 2020 om 15:14

Je praat gewoon onzin. “Hij heeft nooit iets noemenswaardig gepresteerd op een groot toernooi” kan al helemaal de prullenbak in want dat klopt dus niet. Ik vind het bijna op het komische af dat je Hazard alleen op zijn CL prestaties en EK/WK van voor 2018 afrekent (want als hij goed presteert neem je het blijkbaar niet mee in je beoordeling). Je vergeet dus voor het gemak even zijn topseizoenen in de PL, het WK 2018 en zowat alle kwalificatiecampagnes voor EK’s en WK’s.

14 april 2020 om 15:18

Daarnaast is het heel gemakkelijk om alleen doelpunten te noemen. In de 25 kwalificatiewedstrijden die Hazard al gespeeld heeft, heeft hij 11 doelpunten en 11 assists gegeven. Van de 11 wedstrijden op een WK die hij al gespeeld heeft, heeft hij 3 doelpunten en 4 assists gegeven. En van de 5 wedstrijden die hij al op een EK gespeeld heeft (allemaal in 2016, waar hij er volgens jou niets van kon) heeft hij 1 doelpunt en 4 assist gegeven. Dus in plaats van belachelijke dingen als “misschien lezen Belgen anders” erbij te halen zou het je sieren gewoon alle cijfers weer te geven en dus niet alleen de cijfers die jouw mening ondersteunen.

14 april 2020 om 15:22

Dat kan niet de prullenbak in, hij speelde dat WK degelijk, maar het was niet noemenswaardig, bijzonder goed. Verder heeft die in de toernooien daarvoor en in de CL nooit iets noemenswaardig gepresteerd. In de EPL wel en in kwalificaties voor Ek's en Wk's ook wel hoor, maar als je een absolute topspeler bent, wat jij vindt, dan laat je het ook in de CL en op grote toernooien zien. Edit: dan nemen we de cijfers ook mee van 2018, dan is het nog steeds niet bijzonder. Kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland, Letland etc. kom op gast.

14 april 2020 om 15:22

En dan de Bruyne noemen die zijn job deed op het wk maar niets meer dan dat. Viel nauwelijks een moment op terwijl hazard erg goed was en alle dreiging bij België van hem uit ging. Gewoon een van de beste spelers dat toernooi. Als de Bruyne hetzelfde niveau had gehaald had België een kans gehad om te winnen imo. Als je geen wedstrijden kijkt hou je mening dan toch gewoon voor jezelf beste vriend

14 april 2020 om 15:24

Je maakt het ook moeilijk hoor om jou serieus te nemen met je statistieken. Duidelijk wat een scorebordfan je bent. Als je daadwerkelijk een pot zou kijken zie je dat hazard ook geen doelpuntenmaker is maar op andere manieren het spel naar zijn hand zeg. Of is iniesta volgens jou ook een koekenbakker?

14 april 2020 om 15:26

Jij bewijst dus precies mijn punt van hierboven waarin ik zeg dat sommigen alleen naar doelpunten kijken. Elke analist, medespeler en zelfs tegenstander die hem regelmatig bezig ziet, is lyrisch, omdat hij zo veel andere kwaliteiten bezit en ploegen beter doet spelen. Hij is meer de man die iets forceert in de kleine ruimte of al dribbelend tegenstanders naar zich toe trekt en zo ruimte maakt voor anderen dan de man van de goal. Hij is een ploegspeler die een ploeg beter doet draaien en als beginpunt van veel doelpunten fungeert. Hij is niet de man die deze doelpunten daadwerkelijk maakt a la Mbappe die is dan bijvoorbeeld in de kleine ruimte lang niet even goed. Maar gaat door de doelpunten natuurlijk wel met de glorie lopen. Maar het lijkt me nogal logisch dat iemand die doelpunten opzet zeker even belangrijk is als hij die ze afmaakt. Als je geen aanvallen opzet, kan je immers niet scoren. Je toont gewoon aan er weinig van te snappen als je zijn WK redelijk noemt, terwijl hij briljant was, en de Bruyne dan weer wel super terwijl die gewoontjes was. Tevens is het bijzonder ironisch dat je doet alsof Lierse de discussie niet aan durft, terwijl jij net het absolute typevoorbeeld bent van de forum troll die altijd over spelers of ploegen zegt dat ze overschat zijn (toevallig allemaal spelers en ploegen die in Engeland actief zijn/waren, je hebt het niet zo begrepen op de Premier League) maar nooit inhoudelijk argumenten aandraagt of reageert op leden die argumenten aanbrengen en de discussie met jou aangaan. Dat je dit nu eenmalig doet vind ik op zich al een goede stap in de juiste richting, maar nogmaals, voetbal draait om meer dan doelpunten. Je gaat ook niet echt in discussie. Je kiest er heel selectief bepaalde statistieken uit die in zijn nadeel spreken en blijft als een enorme keikop daarop doorhameren zonder open te staan voor andere argumenten of stats en zonder ooit je ongelijk in te willen zien. Als je alleen naar doelpunten kijkt kan je trouwens spelers Ozil of Iniesta ook schromelijk overschat noemen. Want uiteindelijk heeft Hazard in zijn carriere toch ongeveer even veel competitiedoelpunten als veel andere grote spelers zoals Ronaldinho of Mane of Salah die zijn eerste jaar bij Liverpool weliswaar enorm veel scoorde, maar in totaal niet beduidend meer doelpunten heeft of zo. Hazard doet het op dit vlak gewoon redelijk goed en niet minder dan veel andere toppers dus ik weet zelfs niet waar dat "te weinig beslissend" vandaan komt. In Engeland kreeg hij die kritiek niet. Daar zagen ze hem natuurlijk daadwerkelijk bezig, terwijl jij alleen naar doelpunten kijkt. Vroeger werd er trouwens nooit veel geroepen om doelpunten van buitenspelers en was 10 a 15 per jaar al meer dan goed. Sinds Messi en Ronaldo er 50 scoren lijkt 15 per jaar misschien bijzonder mager maar dat is het natuurlijk niet. Die foute perceptie geeft gewoon aan hoe belachelijk goed die 2 aliens wel niet zijn.

14 april 2020 om 18:36

Iniesta is een middenvelder, terwijl Hazard een vleugelspeler is. Totaal niet te vergelijken dus. Overigens heeft Iniesta vaak genoeg belangrijke doelpunten gemaakt.

14 april 2020 om 18:51

Een aanvallende middenvelder kan je natuurlijk wel gewoon vergelijken met een vleugelspeler. Daarom noem ik ook Iniesta, en niet Busquets of Xavi.

14 april 2020 om 19:21

@El Fenomeno Hahahaha wat lul je nou allemaal man.

Mooie woorden van Mata! Wat vast staat is dat we het beste van Hazard bij Real nog moeten zien

14 april 2020 om 14:03

Eerlijk gezegd verwacht ik dat niet. Hazard wilde altijd naar Real gaan en dan maakte zijn zo'n droom transfer komt die heel dik binnen. Dat verwacht je toch niet van een topspeler van zijn niveau die binnen is gehaald voor zoveel geld. Hij is nog eens blessure gevoelig.

14 april 2020 om 14:06

Heb je al eens naar zijn blessuregeschiedenis gekeken? Als je dat namelijk zou doen zou je opmerken dat het huidige seizoen een uitzondering is. Daarnaast zijn zijn blessures bij Real voornamelijk te wijten aan tackles van de tegenstander.

Hazard is in vorm echt een geweldige speler. Echter is het bekend dat hij vrij laks is vergeleken met veel andere spelers in de wereldtop. Te zwaar arriveren bij Madrid destijds was daar het bewijs van evenals sommige verhalen van zijn (voormalige) teamgenoten. Het gevaar zit hem met name in dat hij nu op een leeftijd komt waar hoe minder je lichaam onderhoud de meer je het gaat zien in gewicht en of blessures. Mocht hij dan ook niet een mentaal gezien een switch maken en juist nu de extra meters afleggen op trainingen kan het zomaar een hele grote flop worden bij Real die spijtig genoeg niet zijn potentie zal waarmaken wat heel zonde zou zijn. Volgend seizoen zal een belangrijk seizoen voor hem worden en ik hoop dan ook dat hij zich snel herpakt. 1 doelpunt in 15 wedstrijden met zijn prijskaartje van 100 miljoen en staat van dienst bij Chelsea gewoon dramatisch.

14 april 2020 om 14:04

1 doelpunt en 4 assists in 10 La Liga wedstrijden klinkt al een stuk minder slecht lijkt me.

14 april 2020 om 14:15

Ah het waren ook een aantal invalbeurten dacht ik. En sowieso is het weer even wennen als je terugkomt van een blessure. Ik denk dat als je zijn goals, assists en die paar afgedwongen penalties in verhouding legt tot het aantal gespeelde minuten, dat dat helemaal niet slecht is.

Mata heeft waarschijnlijk Thierry Henry nooit zien spelen.

14 april 2020 om 14:25

Mata zegt dat hij de beste speler in de premier league is met wie hij gespeeld heeft. Dat is wat Mata hier bedoelt te zeggen volgens mij!

14 april 2020 om 15:20

Hij zegt duidelijk beste PL speler ooit. Met alle respect voor Hazard maar dan kan ik er wel 10 betere opnoemen die ooit allemaal in de PL gespeeld hebben.

14 april 2020 om 15:29

Dat is jouw mening vs die van mata. Het grote verschil is dat mata die van hem deelt maar niet als feit neerzet. Wellicht dat oa dat hem zo’n likeable persoon maakt. Stof tot nadenken

14 april 2020 om 18:37

Tja zo kan ik ook gaan roepen dat Bendtner de beste voetballer aller tijden is, blijft ook nog steeds een mening. Iedereen met beetje verstand weet dat Hazard dat simpelweg niet de beste PL speler ooit is.

15 april 2020 om 00:58

Dat niet maar ik denk dat Hazard wel in het rijtje van de beste PL spelers van de laatste tien jaar hoort. Ik zou persoonlijk David Silva op 1 zetten, maar goed daar heeft Mata nooit mee gespeeld natuurlijk. Als ik even snel nadenk, zijn er een hoop hele goede in de afgelopen tien jaar: Aguero, Kompany, Yaya Toure, Silva, De Bruyne, Hazard, Drogba, Kane, Lampard, Rooney, Bale, Modric, Ferdinand, Van Persie, Scholes, Salah, Suarez, Van Dijk...lastig kiezen. En dan ben ik er vast nog wel een stel vergeten. (ja idd - Alexis Sanchez, Ozil en Coutinho, hoewel die alledrie diep zijn gevallen sinds hun topperiode)

14 april 2020 om 16:35

Ook al gaat het om de beste BPl speler ooit, dan zelfs in Henry het niet. Die prijs gaat dan toch echt naar Cristiano Ronaldo

Tjonge jonge wat een poll ook. Hazard de beste premier league speler ooit? Not in a million years.

14 april 2020 om 14:17

Dat is eigenlijk ook een vraag waar niet op te antwoorden is. Jongens als Giggs, Vidic, Ferdinand, Evra, Cole, Schmeichel, Scholes, Lampard, Gerrard, Drogba, Henry, Ronaldo, Bergkamp, Silva, De Bruyne, Hazard, Aguero,... waren gewoon allemaal toppers. Ik zou hem wel zeker bij de beste PL-spelers ooit zetten.

14 april 2020 om 14:36

Henry verdient die titel.

14 april 2020 om 14:39

Ik zou em persoonlijk aan Bergkamp geven. Hoe hij Arsenal heeft omgevormd tot het wereldteam dat ze uiteindelijk waren, is echt uitzonderlijk. Maar zoals hier al weergegeven wordt, hangt het grotendeels af van persoonlijke voorkeur. Daarom vind ik het niet zo een heel relevante discussie.

14 april 2020 om 15:24

Evra? Die was niet eens de beste linksback van Man United de afgelopen 30 jaar, dat was Denis Irwin. Verder leuk al die namen, maar een Drogba had bijv toch echt niet de klasse van een Bergkamp of Ronaldo. Welke Cole bedoel je? Zijn er zoveel. Voor mij is dit het beste PL elftal ooit.

Schmeichel
Neville
Ferdinand
Van Dijk
A.Cole
Beckham
Scholes
Vieira
Ronaldo
Bergkamp
Henry
14 april 2020 om 19:26

@elphenomeno George Best, Cantona, Charlton, De Bruyne?

15 april 2020 om 00:55

Vanaf 1995 keek ik na.

14 april 2020 om 14:52

Ik denk dat hij met beste die ik ooit gezien heb, zijn beste ploegmaat/tegenstander bedoelt. Dus sinds de dag dat hij zelf van Valencia naar Engeland is getrokken en niet aller tijden.

'ik heb met hem getraind dus ik weet hoe goed hij is' kan beter worden vertaald naar: 'ik heb niet met de anderen getraind, dus mijn referentiekader is nogal beperkt'

Hazard is enorm overschat. Staat er nooit in de grote wedstrijden met België, nooit iets laten zien in de knockout fase van de CL waar het er echt om gaat. Allemaal leuk en aardig dat die een paar goede seizoenen bij Chelsea in de competitie heeft laten zien, maar hij behoort geeneens tot de besten ooit van de PL. Real was wanhopig en heeft zichzelf gewoon in de vingers gesneden.

14 april 2020 om 14:25

Kijk nog eens naar de wedstrijden van Hazard op het WK 2018 voordat je zegt dat hij er niet staat op de beslissende momenten aub.

14 april 2020 om 14:37

Vreemd dat al de analisten en tegenstrevers dan een ander beeld dan jou hebben over Hazard. Ofwel kennen zij dus unaniem niets van voetbal ofwel moet jij je oogkleppen eens afdoen. Dat je iemand overschat vind, daar kan ik me perfect in vinden maar dan moet je dat wel grondig onderbouwen. WK 2018 was hij top (kijk eventjes op YouTube de beelden van de matchen tegen Frankrijk en Brazilië). Ook moet je maar even een paar matchen terug kijken van Hazard tegen de top van de PL.. Hij is en zal nooit een veelscorer zijn maar daar liggen zoals gezegd zijn kwaliteiten ook niet. We praten na het volgend seizoen nog wel een keer.

14 april 2020 om 15:44

Zodra Hazard nog maar ergens genoemd wordt ben jij er altijd als eerste bij om het af te kraken. Je hebt echt gewoon een persoonlijk probleem met hem. Je bent op vlak van Hazard echt niet serieus te nemen.

14 april 2020 om 18:25

Ik vind de prestaties van Hazard licht onderschat. In de PL welteverstaan. In mijn optiek is het een hele sterke en vaardige speler. Technisch sterk, moeilijk van de bal te krijgen, snel, en heeft een goed overzicht. Hij is sterk in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimtes. Zijn start in de PD is niet geweldig. Te zwaar aankomen heeft niet geholpen. En ondanks dat hij best zal begrijpen dat Chelsea geen Real Madrid is, denk ik dat hij de PD wat onderschat heeft. Dat merk je wel meer in de PL, die gaan ervan uit dat je in andere competities alles cadeau krijgt. Vooral de tackles zijn hard in de pd en daar er veel vaardige spelers rondlopen zijn verdedigers sneller geneigd om je pijn te doen. Hij moet zich beter beschermen. Met een goede voorbereiding op zijn tweede seizoen denk ik dat hij jouw ongelijk nog zal bewijzen.

Het is ook oneerlijk om Hazard als vervanger van C.ronaldo te hebben.ronaldo was een ware doelpuntmachine, dat is Hazard gewoonweg niet.hazard is een topspeler, maar geen Messi/ronaldo/neymar/mbappe in mijn ogen.deze zijn allen spelers met een stuk meer rendement (zeker qua doelpunten) dan Hazard.geen schande ook, want Hazard is een prima voetballer. In mijn ogen moet zijn rendement alleen omhoog (productiviteit in doelpunten met name) en moet hij in mijn optiek zijn hoge piek langer proberen vast te houden (constanter). Pas dan zou hij bij de absolute elite horen in mijn ogen.in mijn ogen had Real ook beter direct voor Mbappe kunnen gaan ipv Hazard. Puur vanwege het aantal doelpunten dat men nu mist met het gemis van Ronaldo. Ondanks dat Benzema er wat meer inschiet dit seizoen.

Iedereen weet dat Hazard een goeie is, maar naar mijn mening wordt het wel iets te veel overdreven. Vooral hier bij ons in Belgie en dan vooral de Vlamingen. Bij Real heb ik echter niet het gevoel dat ie een hele grote rol zal spelen, La Liga vraagt gewoon andere kwaliteiten van je. Daar ga je niet met een rush ff spelers voorbij, dat moet je met meer stijl doen. Zijn enigste goeie prestatie bij Real tot nu toe was tegen Psg, en dat was ook niet om te zeggen dat je mond open viel van verbazing ofzo. Hazard moet het van zijn behendigheid hebben. Als ie dat kwijtraakt (want hij leunt tegen de 30), moet ik het nog wel eens zien tegen een topploeg in de Cl of Barca/atletico in La Liga. Bij Real wordt je immers heel snel uitgefloten. Maar goed, ik hoop dat ie snel weer fit is wanneer deze ellende voorbij is.

Mata heeft het over de beste in de jaren dat hijzelf in de PL speelt. Wat een domme poll. En in die jaren was Hazard ook een van de betere. Al is de nr. 1 in die periode Agüero, vind ik. De beste ooit is voor mij Henry, daar kan ik als Spurs-fan niet omheen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder254
T. WernerAanvaller255
T. AbrahamAanvaller206
C. Hudson-OdoiAanvaller172
E. MendyKeeper210
C. PulisicMiddenvelder161
O. GiroudAanvaller144
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

766 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren