‘Van Persie kan alles met een bal, maar ik kies voor Van Nistelrooij’

Maandag, 13 april 2020 om 17:41Rian Rosendaal • Laatste update: 17:47

Odion Ighalo speelt sinds januari voor Manchester United, de club die in het recente verleden Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie onder contract had staan. De gehuurde aanvaller heeft voor beide voorgangers veel respect, maar Van Nistelrooij heeft wel duidelijk een streepje voor bij de spits uit Nigeria. Volgens Ighalo speelde de Nederlander tussen 2001 en 2006 op een soortgelijke manier voor the Red Devils.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie vind jij de beste aanvaller?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door callee5)

Wat hij zegt over Van Nistelrooij is een beetje ook gedwongen door zijn knieblessure. De Ruud voor die blessure zakte genoeg terug en pikte de bal hoog op. Dat hij zijn spel heeft aangepast, siert hem. Maar ook bij United zag je een paar keer een Van Nistelrooy dat een versnelling eruit gooide en langs een paar man ging om hem vervolgens langs de keeper te schuiven.

13 april 2020 om 18:12

Dat heeft Huntelaar ook weleens gedaan, maar over het algemeen zijn het toch vooral pure afmakers in de 16.

13 april 2020 om 18:21

Echt niet, hij had goeie link up play, kon de bal vasthouden en ook juist heel goed zelf kansen creëeren in de zestien. Eerder Aguero type dan Huntelaar.

13 april 2020 om 18:59

Ik wil net zeggen. Ruud leek echt niks op Huntelaar buiten dat het beide hele goede afmakers waren. Ruud had veel meer voetballend vermogen, Huntelaar is meer een target men..

13 april 2020 om 21:02

@sirius Van Nistelrooij had echt een uitstekende techniek hoor, kijk maar eens wat wedstrijden van hem terug. Van Nistelrooij is echt totaal onvergelijkbaar met Huntelaar die idd verder niks kon als afmaken

13 april 2020 om 21:30

Huntelaar kon wel wat meer dan afmaken...
Vooral na zn Milan en Madrid tihd ontwikkelde hij zich explosief als targetman. Voetballend was van Persie betrr,(als afmaker minder) maar Rvn en Huntelaar zaten echt niet zo ver uit elkaar qua voetballend vermogen.

13 april 2020 om 22:47

Huntelaar kan niets anders dan afmaken? Bizar hoe mensen naar sommige spelers kijken. Huntelaar kon een bal goed vasthouden, kaatsen, koppen, duels winnen en als het moet technische goals maken. V Nistelrooij was een afmaker die dat kon met veel en weinig ruimte. Ik kies altijd voor een v Persie omdat hij je zo kon laten genieten van zijn speciale skillset, acties onverwachte bewegingen en zo sierlijk.

14 april 2020 om 13:32

@ajaxcunian,ruud vergelijken met Aguero??dat ze beide makkelijk uit het niets kunnen scoren snap ik nog, maar Aguero in je team brengt voetballend zoveel extra. Bovendien weet hij zelf ook kansen te creëren voor anderen.ik begrijp daarom dus precies waarom Ighalo deze vergelijkenis maakt, Aguero moet je zien als een soort RVP die over het algemeen een beter techniek heeft maar Ruud was puur een afmaker die het voornamelijk ook moest hebben van zijn aanvoer / voorzetten.

15 april 2020 om 16:10

Aguero brengt voetballend juist niet zoveel, daarom zet Pep hem er meermaals naast.

13 april 2020 om 18:17

Jawel, maar van Nistelrooy is nooit echt een man met een geweldige actie geweeste. Soms wel (vooral een zo'n rush bij Manu staat me, dat ie een paar man voorbij gaat en op 't laatst de bal soepel teruglegt voor z'n rechter), maar hij had geen extreme vaardigheden op dat gebied. RvP is een natuurtalent, die man kon op techniek alles. Vond t zelfs zonde dat RvP op een gegeven moment een 9 is geworden ipv 10/11, bij Arsenal was ie echt briljant naast/achter Henry/bergkamp.

13 april 2020 om 20:35

Als de geboortedatum op je profiel klopt ben je te jong om Van Nistelrooij bij PSV te hebben gezien. Dat verklaart een hoop. Want bij PSV was Nistelrode wel degelijk een spits met een goede actie die zelf een wedstrijd kon beslissen. Zijn eerste aanname is nooit geweldig geweest, maar verder was het bij PSV echt een veel betere voetballer dan hij na zijn blessures heeft kunnen laten zien.

14 april 2020 om 04:05

Ik heb van Nistelrooy gezien bij Den Bosch en daarna bij Heerenveen. Echt een van de beste spitsen ooit durf ik te zeggen. Bij PSV werd hij volwassen. Groot fan van hem. Als je kijkt naar wat voor spitsen PSV gehad heeft en wat er dan nu loopt moet ik echt huilen.

Ik heb Van Nistelrooy meegemaakt vanaf Man Utd.
En Van Persie dus helemaal.
Toch kies ik voor Van The Man.
Wat een echte topspits was dat seg.

Robin van Persie is als voetballer meer compleet, wat puurer en fijner, maar vergis je niet. Ruud kon goed dribbelen en was echt wel meer dan alleen een typische nummer 9. Ik heb de laatste weken veel oude wedstrijden gekeken en jeetje wat was Ruud goed. Hij schoot in de Champions League ook alles aan flarden. Van Persie was echt de sleutel bij het laatste kampioenschap voor Man United, maar van Nistelrooy scoorde echt bizar goed. Als je ook naar zijn nummers kijkt bij 2 van de 5 grootste clubs ter wereld dan is dat bizar knap. Als je ook kijkt naar hoe hij zich beter neerzetten voor het elftal, na z;n knieblessure zich heeft aangepast en dat stukjee op Dwdd met Foppe De Haan krijg je toch een enorme symapthie voor die gozer.

13 april 2020 om 18:10

Ahja Ruud is natuurlijk gewoon een legende. Mits fit zou hij nu bovenaan hebben gestaan kwa doelpuntenaantallen ooit in de CL. Jammer dat het niet meer ging met Ferguson anders had hij nog wel een CL op zijn naam geschreven.

13 april 2020 om 18:20

Onzin dat ie bovenaan had gestaan. Ruud had er 56, Ronaldo nu al meer dan 2x zoveel (128), en die is nog niet eens gestopt. Ruud was top, maar het is niet alsof zijn carriere is geknakt zoals die van de oude Ronaldo. Hij heeft (gok ik) het leeuwendeel van z'n potentie waargemaakt.

13 april 2020 om 18:41

Cristiano heeft 169 Europese wedstrijden gespeeld, Ruud heeft er 73 gespeeld. Moyenne van Cristiano is 0,76 , die van Ruud 0,77. Zit toch allemaal dicht bij elkaar hoor. Spelers als Henry, Benzema en Raul komen daar met zo rond de 0,50 niet eens bij in de buurt.

13 april 2020 om 20:34

Verschil is natuurlijk wel hoe meer je speelt hoe moeilijker het is om een hoger moyenne te halen. En Ronaldo heeft natuurlijk ook een groot percentage gemaakt in de KO fase. RvN volgens mij voornamelijk in de groepsfase. Maar blijft natuurlijk een legendarische spits.

13 april 2020 om 21:32

Lool.ga je nu serieis een moyenne van 73 wedstrijden vergelijken met die van 169??Jij vind een speler die 1x in 2 wedstrijden heeft gesvoord ook even goed als ienand die 100x in 200 heeft gescoord?

13 april 2020 om 21:36

Monique die vergelijking van jou slaat helemaal nergens op, als iemand in 73 wedstrijden geweldige cijfers weet te halen mag je ook de verwachting uitspreken dat hij dat kan doorzetten tot ver boven de 100 wedstrijden. Men vergeet nog wel eens hoe goed Ruud eigenlijk was. Cristiano heeft die scoringsdrift en mentaliteit van Ruud overgenomen toen hij bij United zat. Mannen als Keane, Neville en Ruud hebben van hem een killer gemaakt.

13 april 2020 om 22:04

@consy dan alsnog denk ik dat ruud nooit meer topscorer aller tijden van de CL was geweest mits fit. Ronaldo maakte veel jonger zijn debuut en Ronaldo heeft 6 keer de finale gehaald (zelfde geldt ongeveer met Messi). Die 2 hadden hoe dan ook meer wedstrijden gespeeld dan ruud aangezien die nooit een finale heeft gehaald. Zeker gezien het feit dat Ronaldo al 100 wedstrijden meer heeft. Een fitte ruud had na 2008 nog wel door kunnen spelen op topniveau, maar hij was toen al een jaartje of 30 geloof ik en buiten die zware blessure bij psv om speelde hij zo'n beetje alles dacht ik tot op dat punt. Hij had sowieso geen 100 CL wedstrijden meer gespeeld en od hij nog een moyenne van 0,8 had gehaald op zijn 35ste betwijfel ik ook.

14 april 2020 om 02:50

Hoe verschrikkelijk fan ik van ruid ben. Wat ronaldo en messi presteren jaar in jaar uit lukt bijna niemand. Maar ruud die in 4 jaar tijd 3 x topscorer van de cl word met een belachelijk brede elite van topspelers is absurd. Dankzij mijn oudere broer die united fan was ben ik alleen maar meer van deze legende gaan houden. De penalty serie tegen zweden met een van blijdschap huilende ruud zal me altijd bij blijven.

Jammer dat Van The Man het niet kon laten zien bij Oranje, maar de reden waarom ik United ging supporten zo een 15 jaar geleden. Jammer dat Henry nog net beter was maar een fenomenale spits. Meest vergelijkbare nu lijkt me zelf Lewandoski. RvN ook boven RvP als we kijken naar clubvoetbal voor mij.

13 april 2020 om 18:13

Ruud heeft het echt wel laten zien in Oranje hoor, op genoeg toernooien zijn waarde bewezen. Jammer dat we in 2006 een achterlijke bondscoach hadden die hem op de bank durfde te zetten tegen Portugal. Heerlijke selecties hadden we zo rond 1998 tot 2010, helaas los van Hiddink en van Marwijk incapabele bondscoaches die er niet het maximale uit hebben gehaald.

13 april 2020 om 18:21

Dat vind ik wel te makkelijk. Jarenlang hadden we een matige verdediging en in tegenstelling tot de grote landen heeft Oranje altijd een vrij smalle selectie als het op kwaliteit aankomt. We hebben als voetballand echter nog weleens de neiging om teveel in onszelf te gaan geloven. Daar zijn het Oranje onder Van Gaal in z'n eerste periode en het EK van 2012 een goed voorbeeld van naar mijn mening.

13 april 2020 om 18:54

Sterk hoor consy om net 1 wedstrijd eruit te pikken dat ie niet mee mocht doen. Alsof je met Ruud tegen Portugal een garantie had dat we het wel hadden gered. 2 jaar eerder speelden we op het EK tegen ze en hebben we Ruud ook 90 minuten niet gezien. Dat lag zeker ook aan een achterlijke bondscoach. Ook typisch dat je schijnbaar wanneer je niet geschikt bent als bondscoach je in jouw simpele wereldje ook meteen achterlijk bent. Marco heeft in zijn boek precies beschreven wat er is gebeurd. Enerzijds dat hij door een akkefietje op de training zijn geloofwaardigheid zou verliezen als trainer als hij Ruud na zo'n uitbarsting had opgesteld. Anderzijds geeft ie toe dat hij Ruud eerst had moeten vertellen dat hij niet zou starten, maar ook dat hij zich meer in de persoon van Ruud had moeten verdiepen, vaker een praatje had moeten maken om te weten wat er in zijn hoofd omgaat. Zwakke communicatie derhalve. Ben je echter meteen achterlijk als je dat soort facetten als trainer niet onder de knie hebt? Volgens mij niet. Op euro 2004 heeft de bondscoach er overigens het maximale uitgehaald. We waren duidelijk een klap minder dan Portugal in de halve finale. Winst zat er niet in. Wel minder gezeik. In 2008 had men alles gewoon op de rit tot die situatie met Boulahrouz. Laat voor zulke situaties nu weer geen handleiding zijn als trainer hoe je met dat soort zaken moet handelen.

13 april 2020 om 20:41

Nistelrooij is vrijwel nooit onbetwist geweest in Oranje. En terecht, want Kluivert was een betere voetballer dan Van Nistelrooij. Zo goed dat er uiteindelijk mensenmassa's zijn geweest die vonden dat Kluivert op 10, achter Nistelrooij moest staan om ze allebei maar op te kunnen stellen. Zo zijn ze allebei de nek omgedraaid in Oranje. Nederland was in die tijd gewoon dermate dominant dat ze ondanks dat toch dat balletje vaak in de 16 konden leggen zodat Van Nistelrooij die bal er in kon hinniken.

13 april 2020 om 21:27

Achterlijk is indd veel te overdreven ingezet en dat neem ik bij deze dan ook terug. Wel denk ik nog altijd dat er meer in zat met een bondscoach die wel alle koppen dezelfde kant op kon krijgen, een bondscoach met veel ervaring en die passie zou kunnen overbrengen. Ik denk echt dat we in de periode 2002-2008 het nog veel beter hadden gedaan met Hiddink als bondscoach die destijds echt nog op de top van zijn kunnen was itt tot de periode na 2014 toen hij niet fit genoeg meer was om zijn passie over te brengen. Ook denk ik dat iemand als Hiddink in staat zou zijn geweest om spelers als Seedorf, van Bommel, Bergkamp en Stam langer bij Oranje te houden, wat de kans op succes nog groter zou maken. Oké Bergkamp dan misschien niet vanwege het vliegen naar Korea voor het WK van 2002 maar voor 2004 wel. Zeker in 2008 hadden we (met alle respect voor Engelaar) van Bommel echt nodig wat later in 2010 ook wel bleek.

Ik heb altijd een dubbel gevoel. Zelfs als Van Persie niet goed speelde, was hij nog altijd belangrijk voor Oranje en kon hij dingen forceren, terwijl het er bij Van Nistelrooy nooit echt is uitgekomen in Oranje. Verder vind ik het ook niet echt een goede vergelijking. Van Persie kwam namelijk later pas in de spits te spelen en was eerder toch vooral buitenspeler. Van Nistelrooy was z'n gehele carriere een pure spits. Dat neemt niet weg dat Van Nistelrooy en Van Persie beiden top waren. In clubverband neig ik naar Van Nistelrooy, internationaal is Van Persie de betere.

13 april 2020 om 18:50

Nooit echt uit gekomen? Ruud heeft ook gewoon een moyenne van 0,5 bij Oranje hoor. Net als RVP die 50x scoorde in 102 wedstrijden scoorde Ruud 35x in zo'n 70 wedstrijden.. Ook vond ik van Nistelrooy altijd meer aanwezig op toernooien tov RVP. Hoe dan ook, beiden legendarische spelers voor zowel Oranje als hun clubs.

13 april 2020 om 20:42

Hoeveel hele wedstrijden heb je Van Nistelrooij in Oranje zien spelen? Die man heeft echt veel meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld in Oranje. Veel meer. Zo'n legende is hij niet voor het nationale elftal.

13 april 2020 om 21:21

Het is een soort Nederlandse ziekte dat een spits van oranje hevig bekritiseerd wordt. Jaren later bij een nieuwe spits wordt de vorige dan alsnog op een (terechte) voetstuk geplaatst. Maar van Nistelrooy was zeker niet onbetwist bij het NLs elftal. Mede omdat Cruijff ook hem geen spits vond voor het Nederlands voetbal. Van persie idem fantastische spits ookal scoort hij niet bereid voor maakt ruimte gaten Etc . Laat het team beter voetballen maar ook hij had belachelijk veel (onterecht vaak) kritiek.

Niet te vergeten dat Van Persie een gemaakte spits is. Dus ja, snap ook wel dat hij dan voor een pure spits kiest

Als voetballer was Van Persie beter, maar ik vond Ruud als spits beter. Deed echt waanzinnige dingen bij Man United begin deze eeuw.

14 april 2020 om 04:11

Ruud is als spits 1000x beter. Een grotere legende bij man United dan RVP. En terecht. RVP is als een nummer 10 in de spits. Ruud is een echte killer in de 16.

Beetje zelfde verhaal als Kluivert en Bergkamp qua speelstijl. Kluivert (van Nistelrooij) de echte afmaker/spits. En Bergkamp (van Persie) die veel sierlijkere voetballer. Maar Bergkamp was natuurlijk veel beter dan van Persie imo. Kluivert en van Nistelrooij op hun piek is zelfde niveau, al heeft van Nistelrooij meer uit zijn internationale carriere gehaald en was hij een langere periode actief bij de absolute top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
185 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021- Jong PSV
2018- PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
2006-2010 Real Madrid

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren