‘Neymar vertelde ons dat hij hem zou gaan provoceren, dat vindt hij leuk’

Zondag, 12 april 2020 om

Paris Saint-Germain balanceerde in de Champions League even op het randje van de uitschakeling nadat de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund dankzij twee doelpunten van Erling Braut Haaland met 2-1 werd verloren. PSG slaagde er in de return echter in om orde op zaken te stellen door een 2-0 zege met goals van Neymar en Juan Bernat. Eerstgenoemde reageerde tijdens die wedstrijd ook op een eerdere provocatie van Haaland, wat hem later weer op een berisping van de UEFA kwam te staan wegens ‘onsportief gedrag’.

Haaland gooide voor aanvang van de kraker extra olie op het vuur door via social media een foto te verspreiden met daarop ‘Parijs, mijn stad, niet die van jullie’. Neymar antwoordde tijdens het duel door de manier waarop Haaland zijn doelpunten viert na te doen en volgens Marquinhos was dit een vooropgezet plan van zijn landgenoot: “Er was veel gebeurd in Duitsland”, blikt de verdediger terug bij Despimpedidos.

Neymar houdt zichzelf fit tijdens de quarantaine

“Hun spelers hadden commentaar, ze riepen naar ons en bespotten ons in de tunnel. We maakten een aantal fouten die we ook in die wedstrijd tegen Barcelona (de befaamde 6-1 Remontada, red.) hadden gemaakt en dat gaf Dortmund weer extra vertrouwen.” Een getergde Neymar nam zich daarom voor om te reageren: “Hij vertelde ons dat hij Haaland zou gaan provoceren”, gaat Marquinhos verder.

“Dit soort dingen vindt hij leuk. Hij is niet alleen een voetballer, hij is ook iemand die risico’s wil nemen en uitdagingen aangaat, hij reageert op provocaties. Hij vertelde mij dat hij het zou gaan doen, waarna ik hem vroeg of hij kon wachten tot na de wedstrijd. ‘Laat me met rust, hou me niet tegen’, reageerde hij voordat hij scoorde en het op die manier vierde”, sluit Marquinhos af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Een 19 jarige vs een 28 jarige. Neymar lijkt in dit verhaal de 19 jarige. Kinderachtig als je het mij vraagt!

12 april 2020 om 11:01

Als een 19 jarige een foto verstuurd met een tekst is het helemaal oké. Maar als een 28 jarige erop reageert is het kinderachtig 🤔 Rare wereld leven we toch in.

12 april 2020 om 11:06

@ Klaas precies mijn gedachten

12 april 2020 om 11:23

Het is meer triest dat je je als 'volwassen' superster je zo erg laat opnaaien door een 19 jarige voetballer en dat je je er zo mee bezig houdt

12 april 2020 om 11:24

Kijk als je zijnn celebtration (voorbedacht) nadoet oke prima maar het is wel een beetje triest dat je het ook nog na de wedstrijd moet doen

12 april 2020 om 13:31

Neymar heeft prima gereageerd met een doelpunt en daarmee uitschakeling van Borussia Dortmund! Een betere reactie kun je niet geven. Maar als je dan als team zijnde, met het team gaat poseren in een 'Haaland' pose, dan ontbreken er alleen nog 20 pampers en spenen op de foto. Iemand die 9 jaar ouder is met veel meer levenservaring moet daar boven staan. Rare wereld inderdaad, vooral nu!

12 april 2020 om 11:07

Zijn tegenstander zegt:”Parijs, mijn stad, niet die van jullie.” Hij reageert eerst met zijn voeten geeft die jongen even een koekje van eigen deeg. Misschien goed dat de jongen van negentien leert dat een halve klus niks waard is.

12 april 2020 om 11:12

Dat hij even reageert bij zijn doelpunt zou nog te begrijpen zijn. Dat je na de wedstrijd met heel het team op het veld en ik de kleedkamer nog eens reageert op een jongen van 19 gaat er voor mij wat over. Daarnaast kun je als 28-jarige je toch wel wat volwassener gedragen dan een 19-jarige en je gewoon boven dit soort futiliteiten plaatsen?

12 april 2020 om 11:11

Eerder de misplaatste arrogantie van Haaland die hier, volledig terecht, wordt afgestraft. Profileert zich zogenaamd als leuke, koele kikker, maar dit zijn gewoon nare trekjes en dat doe je gewoon niet. Ik vond het heerlijk dat hij zo in zijn hemd werd gezet, doet het amper een jaar leuk en dan al dit soort maniertjes..

12 april 2020 om 11:15

De jongen is 19. Als hij nu 28 was had je nog een punt. Ik weet niet of je jezelf nog herinnert toen je 19 was, maar dan deed ik toch wel eens dingen waar je achteraf wel van dacht of ze slim waren. Zeker voor een jongen die uit het niets een wereldster geworden is, lijkt het me moeilijk bescheiden te blijven.

12 april 2020 om 11:32

Dat was voor De Ligt anders niet zo.

12 april 2020 om 15:06

@Lierse1997-- Dus Haaland is maar 19, maar toen de Ligt al die kritiek kreeg was die niet pas 19 maar 75 miljoen. Dat stoort me een beetje. Niet van jou perse overigens, maar dat is opportunisme ten top. Haaland heeft gewoon voor zijn beurt gesproken, en is lelijk op zijn muil gegaan. Voortaan eerst kwalificeren voor je een grote mond gaat hebben.

12 april 2020 om 16:01

@Lierse1997,Het heeft niks met z’n leeftijd te maken, maar met zijn karakter. Hij is kennelijk niet zo nederig / ‘nuchter’ als men hem, om wat voor reden dan ook, had ingeschat. Talenten als Kylian Mbappe, Jadon Sancho, Davies, Isak, de Ligt etc. zijn ook allemaal (potentiële) wereldsterren die hun tegenstanders (vooralsnog) niet uit eigen beweging hebben geprovoceerd. En al helemaal niet voordat de buit binnen was.Ik hoop voor hem (en zijn omgeving) dat hij hier lering uit heeft getrokken, zodat hij dit soort domme fouten niet meer maakt.

12 april 2020 om 21:14

Kan je de maniertjes van Neymar wel apprecieren die hij al bijna 10 jaar op de mat legt?

13 april 2020 om 10:11

Het gaat geenszins om of ik de maniertjes van Neymar kan apprecieren, die heeft namelijk ook honderden keren kritiek gehad vanuit de media. De ‘koele’ Haaland werd alleen maar de hemel ingeprezen omdat het zo’n leuk, nuchter joch was. Dat is bij deze niet waar gebleken. Overigens, @Lierse, ik heb geen boodschap aan zijn leeftijd, ik stond op mijn negentiende namelijk ook niet in de achtste finale van de CL en was zo goed als financieel onafhankelijk. Hij is volwassen en heeft een publieke rol, daarnaar moet hij zich gedragen.

12 april 2020 om 12:22

Ik heb Neymar nog nooit kunnen betrappen op volwassengedrag, dus waarom zou hij dat nu dan wel doen ?

12 april 2020 om 13:35

Vreselijk kinderachtig van zo’n groot rolemodel als Neymar. Laat gewoon lekker je voeten spreken in het veld en laat Haaland lekker met rust. Is een 19 jarige knaap daar kan je niet van verwachten dat hij de meest volwassene is.

12 april 2020 om 13:55

@mrwiggels als je wat normaler je doelpunten viert dan zou je ook dit soort reacties niet krijgen. ik ben verder wel met je eens dat Neymar ook een kinderachtig mannetje is door er op te reageren

Mooie toelichting om eigenlijk alleen te bevestigen dat Neymar zich heeft laten opnaaien door een tiener.

12 april 2020 om 11:07

En heeft gewonnen

12 april 2020 om 13:11

Nee, het laat zien dat Haaland nederig moet blijven. Het jonge kalf heeft zichzelf zitten opnaaien, omdat hij dacht dat hij er al was.

Dit onderwerp laat zien hoe ver objectiviteit te zoeken is. Haaland krijgt een koekje van eigen deeg maar omdat dit de nieuwe starboy is in het voetbal, zit Neymar fout. Grappig hoe anders dit is in de NBA bijvoorbeeld, als je daar een grote mond hebt, dan moet je het beter waarmaken.

12 april 2020 om 12:03

Ik denk dat niemand de reactie van Haaland hier goedpraat? Als Neymar gewoon eenmalig had gereageerd op Haaland was er helemaal niet zoveel aandacht van geweest, want dan was Haaland gewoon op zijn plek gezet. Maar nu maakte de hele selectie van PSG (alleen Navas deed er niet aan mee dacht ik) hem daarna ook nog eens belachelijk. Dat was gewoon nergens voor nodig en laat gewoon zien dat het kleine kinderen zijn.

12 april 2020 om 12:09

Ik vond de opmerking van Haaland (Parijs is van mij, niet van jullie) meer misplaatst dan de reactie van het team. Gewoon keurig op zijn plek gezet.

12 april 2020 om 12:39

Grappig hoe jij de NBA aanhaalt, terwijl ze daar veel strenger zijn tegen spelers. Als je daar je tegenstander loopt te provoceren, wordt je gewoon de wedstrijd uitgestuurd, moet je een boete van 10 duizenden dollars betalen en kun je een week maatschappelijke stage gaan lopen in een ziekenhuis.

12 april 2020 om 13:13

Shorty1991, als een NBA speler een boete krijgt van tienduizenden euro's heeft ie echt iets anders gedaan hoor. Dan heb je eerder een scheidsrechter geduwd ofzo. Dit is gewoon nog minder erg als een Chris Paul een shimmy doet nog geen halve meter van Steph Curry vandaan. Die kreeg ook geen boete of de game uitgestuurd en ook niet zoveel zure reacties trouwens. Mensen vonden het gewoon leuk. De NBA is sws wel wat relaxter geworden sinds David Stern weg is. Adam Silver is zoveel chiller met alles

12 april 2020 om 13:40

Heb je wel gelijk in Primetime, maar de strekking van mijn verhaal verandert er niet door. De NBA is een strengere bond die meer op sportiviteit vaart. Er zijn al meerdere spelers het veld uitgestuurd vanwege het provoceren van spelers en/of publiek, iets dat bij het voetbal zelden gebeurd. Commentaar op de leiding levert je zo een boete van 25k op, duw je daarbij komt er weer 10k bovenop. Door de regel genomen is de NBA veel stricter en daarmee ook respectvoller dan het voetbal.

12 april 2020 om 14:29

Ik zie eigenlijk amper provocaties richting publiek en ook amper publiek dat zelf provoceert want dat is wel een dingetje. Als een NBA fan zich misdraagt wordt ie er gewoon eruitgegooid. Is ook een beetje actie - reactie. Voetbalfans zijn gewoon idioten in het algemeen. Iets als apengeluiden is in de NBA maar ook NFL en MLB gewoon ondenkbaar, net zoals het gooien van allerlei spul op het veld. Vooral in Amerika met 4 grote publieksporten valt het op. In de MLS is er constant gezeik met het publiek, supportersgroepen ed. Nba, NFL en MLB hebben nergens last van. Als voetbal rustige popcorn fans had waren er veel minder provocaties, dat weet ik zeker. Kijk maar naar Marega van FC porto bv. Dat is typisch een reactie op fans. Een provocatie in de NBA over het algemeen een technical foul als het wordt bestraft, beetje vergelijkbaar met een gele kaart en dat wordt vaak genoeg uitgedeeld in het voetbal voor provocatie. En ja als het je 2e is wordt je eruit gegooid. Nba, NFL en MLB publiek is vooral een stuk sportiever

12 april 2020 om 12:52

Zit toch wel een beetje verschil in leeftijd AjaxCunian? 19 versus 28.. dus ja, dan vind ik het kwalijker van Neymar. Neymar laat eens te meer zien dat volwassen worden er niet in zit bij hem. Haaland is 19 en krijgt ontzettend veel hype, dus dat hij daardoor wat teveel in zichzelf gaat geloven kan ik nog inkomen. Neymar daarentegen doet dit al zijn hele carrière en lijkt niet te kunnen leren. Daarnaast was een eenmalige reactie genoeg geweest, maar schijnbaar moet het met de overtreffende trap.

12 april 2020 om 17:45

Hij is geen 13 he, hij is blijkbaar mentaal ver genoeg om te excellereren op het allerhoogste niveau. Laten we geen smoesjes voor hem maken.

14 april 2020 om 09:51

Datzelfde geldt dan toch voor Neymar Ajaxcunian?

12 april 2020 om 13:49

Dit is hoe de wereld inmekaar zit helaas. De ene persoon mag alles en de andere wordt als bad guy gezien als ie het doet.

12 april 2020 om 15:24

Maakt het toch ook redelijk waar? Meer doelpunten (ook in de cl) dan de grote Neymar dit seizoen. Volgens mij doet hij het op dat vlak beter in zijn doorbraakseizoen dan Neymar ooit gedaan heeft.

12 april 2020 om 17:44

Doet het geweldig, laat hem eens in de CL winnen. Ligt er nu uit, tegen Neymar.

We houden toch van zo van jonge nuchtere, ‘onbevlekte’ en bescheiden voetballers die enkel hun voetjes laten spreken? Begin jullie focus naar Haaland te verplaatsen, want hij heeft dit zelf gezocht. Als hij nederig bleef, dan hadden jullie nog een punt gehad, maar die jongen voelde zich eventjes lekker en dacht dat het wijs was om PSG te provoceren, terwijl de buit nog niet eens binnen was.Hoe hadden jullie gereageerd als Mbappe dit had gedaan? Wat zou hij dan zijn geweest? Een over het paar getild ventje met nare trekjes, die teveel met Neymar is omgegaan? Hadden jullie dan ook naar zijn jonge leeftijd gerefereerd of zouden we dan weer een ander hypocriet argument hebben gevonden?Als je uitdeelt, dan moet je ook incasseren. Wellicht heeft Haaland (en zijn oudere / meer ervaren teamgenoten) hier lering uitgetrokken. Zo niet, dan gaat hij een volgende keer weer nat.

Wat zit iedereen nou te huilen dat een vent van 28 iets terug doet tegen een jongen van 19, Als je groot praat kan je soms een koekje van eigen deeg krijgen. Kan iedereen wel als excuus gebruiken dat we allemaal domme dingen doen op jonge leeftijd, maar op deze manier leer je er tenminste van.

Ach Neymar is een Oscar winnende kwaal, maar die Haaland lokt t toch uit om heel dom al bij een 2-1 tussenstand over 2 wedstrijden zo iets posten. Heb hem ook niet gezien in Parijs, Neymar wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2214
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. BakkerVerdediger100
C. DagbaVerdediger100
Ander HerreraMiddenvelder101
Pablo SarabiaMiddenvelder102
A. DialloVerdediger90
P. KimpembeVerdediger80
I. GueyeMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1284 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 5 2 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Monaco verslaat PSG met ongekende comeback na dramatische eerste helft

AS Monaco heeft vrijdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in het duel met Paris Saint-Germain. De Monegasken keken na de eerste 45 minuten door twee treffers van Kylian Mbappé nog tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren