‘Soms gaat dat met kunst- en vliegwerk, Ajax weet dat dit mijn hoofdjob is’

Zaterdag, 11 april 2020 om 13:50Robin Bruggeman

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de voetballerij en dat is niet anders in de Keuken Kampioen Divisie. In een competitie waard de gemiddelde salarissen toch al niet torenhoog zijn, zal het verlies van inkomsten er bij veel clubs inhakken. Routinier Frank Korpershoek is naast voetballer van Telstar ook jeugdtrainer bij Ajax en hij vraagt zich af hoe de toekomst van de Eerste Divisie eruit zal zien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Wist niet dat hij jeugd trainer was van Ajax. Leuk om zoiets te lezen, denk dat jong Ajax, PSV, AZ toch wel iets meer verdienen, en (nog) geen 2e baan nodig hebben om rond te komen.

Heeft iemand een idee wat jongens in de KKD ongeveer verdienen? Moet ik dan denken aan een 'gewoon' salaris of nog wel iets meer? Ik heb vaker gehoord dat je bij ameteurs meer verdiend dan de KKD dat is ook de reden dat het verschil tussen de KKD en ameteurs niet zo groot is.

11 april 2020 om 14:47

Verschilt heel erg. Z'n kopershoek zal een modaal salaris hebben. Spelers in begin 20 zullen bij MVV, Telstar, top Oss er zeker niet van kunnen leven. En zelfs de bovenkant van de Jupiler League verdienen ze niet meer dan 2 ton (wat uiteraard erg veel is) Jong Ajax en jong PSV even buiten beschouwing. Topclubs in het amateurvoetbal betalen vaak meer dan een Telstar, IJsselmeervogels, Katwijk, Rijnsburg, AFC. En je hoeft niet maar 3x te trainen Savonds. Kort samengevat verschilt per club en per speler.

11 april 2020 om 19:16

Ik heb 10 jaar geleden stage gelopen bij fc Eindhoven. 9 van de 10 spelers hadden er een baantje bij.. per maand lag het rond de 15/1600 netto exclusief premies en dergelijke… en nee, ik heb het niet gered.

11 april 2020 om 14:54

Deze week interessant artikel in de VI over de verdiensten in de Eerste Divisie. Volgens Marc Boele, algemeen directeur coöperatie eerste divisie, bruto gemiddeld 3000 per maand. Clubs als NAC en NEC zorgen er nog voor dat dit bedrag gehaald wordt want bij Top Oss zijn er bv spelers die minder verdienen dan een fulltime pizzabezorger.

11 april 2020 om 16:35

Verschilt heel erg per club. Ken wat jongens die bij MVV hebben gespeeld. Jaren geleden deed MVV het heel er goed en werden ze tweede. Dit was zo onverwacht dat er vanaf de winterstop geen winstpremies meer werden uitbetaald. Waarom? Ze hadden niet verwacht dat ze zoveel wedstrijden zouden winnen en het potje was op. Veel jongens speelden daar met een amateurcontract wat betekent dat je een onkostenvergoeding krijgt. Waarom top amateur beter betaald. top amateurclubs betalen niet perse meer, maar je hoeft minder te doen voor je geld. Als full prof moet je elke dag trainen en is het lastig om er een baan bij te hebben. Als top amateur train je 3 keer per week en speel je in het weekend een wedstrijd. Daarnaast kun je gewoon een full time baan hebben. Daarom verdient top amateur beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.NEC3812
8.Telstar329
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
G. PletAanvaller1912
G. van VelzenAanvaller184
R. SprangersAanvaller70
R. VlijterAanvaller50
A. OubomalneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

1 fan
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren