‘Ajax heeft twee redenen om te betwijfelen of Appie Ajax 1 zou hebben gehaald’

Vrijdag, 10 april 2020 om 17:12Chris Meijer • Laatste update: 17:36

Khalid Kasem acht het aannemelijk dat er een arbitragezaak komt tussen Ajax en de familie Nouri over de hoogte van de schadevergoeding. Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax, sloot een juridische strijd eerder deze week niet uit en de advocaat en vertrouwenspersoon van de familie Nouri onderschrijft dit. “Ik sluit het niet uit, want alle standpunten liggen ver uiteen”, zegt Kasem in gesprek met NU.nl.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

201 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Dus als ik het goed begrijp dan gaat het niet om het geld, maar om de waardering voor zijn kwaliteiten, uitgedrukt in geld? Of hoe moeten we dit zien? Je kunt toch onmogelijk stellen dat het 100% zeker is dat Nouri Ajax 1 zou hebben gehaald, en ook nog eens succesvol geweest was? Waar gaat dit nu precies over? De bevestiging dat Ajax hem als wereldtalent moet zien ofzo?

10 april 2020 om 17:31

Dit gaat jammer genoeg om geld. Niks meer niks minder.

10 april 2020 om 17:33

Het is van buitenaf in dit geval lastig om echt een oordeel te hebben aangezien niemand echt precies weet wat er nou wel of niet gezegd is. Maar dit artikel geeft mij inderdaad de indruk dat het vooral om geld gaat bij het kamp Nouri. Je zou toch denken dat dat wel het laatste is waar je aan denkt als je kind in een coma raakt. Maargoed, ook ik weet het niet precies natuurlijk.

10 april 2020 om 18:18

Beste voor iedereen dat het morgen voor de rechter komt dan komen alle eisen wel naar buiten. Vind elk bericht over dit trieste verhaal er 1 te veel. Kan maar beste zo snel mogelijk voorbij zijn. Alles gaat nu over de rug van een jongen die weinig meer meemaakt

10 april 2020 om 19:12

Ten eerste zou daar niks mis mee zijn, als het zo is. En natuurlijk gaat het ook om geld. Maar als familielid zou ik daarnaast ook echt wel irritatie dat het voorheen gevierde toptalent nu ineens als een groot twijfelgeval wordt weggezet. En dat het om geld gaat, geldt voor Ajax net zo goed.

10 april 2020 om 19:55

Uiteindelijk proberen hun er wel het meeste uit te halen lijkt me. Verder valt het me op dat die advocaat anders ook niet echt een reden geeft waarom ze er niet uitkomen met Ajax.

10 april 2020 om 20:13

Bij kamp Ajax gaat het zeker om pepernoten niet om geld alleen bij de familie wordt dit verband gelegd. Mensen lopen met een bord voor hun kop, de hypocrisie is niet te filmen. Voor zover ik met mijn eigen ogen heb gezien heeft die jongen Ajax 1 toch echt gehaald en zelfs een goal gescoord. Alle mensen die twijfelen over waar Nouri terecht zijn gekomen zijn enkel misgunners!

10 april 2020 om 21:05

Ergens vraag ik me ook af hoe rijk de familie van Nouri anders zou zijn geworden. Het is een beetje ingewikkeld om in zoveel scenario's te moeten denken. 1 zou hij in de toekomst veel geld gaan verdienen (er zijn genoeg spelers bij ajax die mislukken) en 2 in hoeverre zou hij al dat geld naar familieleden brengen. Onder het mom verlies van arbeidsvermogen. Het is hoe dan ook een unieke zaak. Ik denk niet dat er veel jurisprudentie is voor sporters op dit gebied, hetgeen het er allemaal niet makkelijker op maakt. Ajax heeft ook veel geld in gestoken in zijn voetbalopleiding dat verloren is gegaan. Ajax is geen winnaar in deze.

10 april 2020 om 21:19

Hicham, het is voor beide partijen natuurlijk een geldkwestie. Ajax wil geen precedent scheppen door nu 20 miljoen op tafel te leggen. Nou zal de familie ongetwijfeld met veel minder al akkoord gaan. Maar die hebben ook te maken met een stuk emotie. Dat Appie een paar wedstrijden voor Ajax 1 speelde, en wist te scoren zegt helaas niks. Alleen al zijn hartafwijking maakt het al nagenoeg onmogelijk een toptransfer te maken. Het was niet de vraag of het een keer fout zou gaan, maar een kwestie van wanneer. Helaas hebben de goden gekozen voor een extreem vroeg moment, in plaats van op bijvoorbeeld zijn 70e. Verder kan ik zo ongeveer al 20 spelers uit mijn hoofd opnoemen die ooit voor Ajax 1 scoorden, maar waar nooit wat van terecht is gekomen. In een juridische kwestie moet men kijken naar de feiten, en wat het meest waarschijnlijk is. Dat kan nog wel eens een nare strijd zijn. Een strijd die de advocaat van de familie nog wel eens kan gaan verliezen. Vrouwe Justitia heeft geen bord voor d’r kop, maar een blinddoek.

11 april 2020 om 06:28

Ook al had ajax Nouri fatsoenlijk gereanimeerd, dan nog had hij voor de rest van zijn leven het label van hartpatient gehad. Ajax moet voor de rest van zijn leven opdraaien voor de kosten van zijn verzorging en huisvesting. en de familie Nouri moet gewoon werken voor haar eigen geld. Een bescheiden fee naar de familie toe kan ik me nog wel voorstellen, maar er zou geen verstandige club zijn die geld gaat uitgeven aan een speler met een serieus gezondheidsprobleem.

11 april 2020 om 11:46

@HichamAmstersam ja hij heeft Ajax 1 gehaald, maar dat hartfalen was niet de schuld van Ajax, maar een medisch probleem bij Appie. Ajax geeft toe dat ze verzaakt hebben, maar met dat hartprobleem was het onwaarschijnlijk dat Appie ooit nog profvoetbal gespeeld zou hebben en dan praat ik niet eens over Ajax 1.

10 april 2020 om 17:32

Ik krijg helaas steeds meer iets ‘tegen’ de familie. Al zeggen die zelf niet zoveel en zijn het meer de advocaten. Misschien hebben ze gelijk hoor, ik heb weinig info natuurlijk. Maar ze komen niet heel fijn over. Geen 100 miljoen brengt Nouri terug, maar je kan ook te hoog in de boom gaan zitten. Nogmaals ik heb geen idee van de situatie zoals niemand hier, maar ik neig door de media toch meer naar Ajax kant.

10 april 2020 om 17:40

Beetje net als voetballers en zaakwaarnemers. Die laten hun zaakwaarnemers alles over zich heen krijgen en zwijgen zelf. Ook hier is dat het geval. Nu lijkt de advocaat de boeman, maar die werkt toch echt voor de familie. Triest en onnodig.

10 april 2020 om 18:09

BellaPartita dat vind ik eigenlijk wel een goede vergelijking, nog nooit zo over nagedacht.

10 april 2020 om 18:16

Perfecte vergelijking inderdaad. Zoals er nog steeds mensen zijn die geloven dat de Ligt puur en alleen door Raiola bij Juve zit nu. Het is een vertegenwoordiger. En als de familie dit allemaal niet wou, zou die advocaat geen baan meer hebben.

10 april 2020 om 18:45

Ik krijg er ook een naar gevoel van en neig al min of meer vanaf het begin van het moddergooien naar de kant van Ajax. Die advocaat maakt misbruik van het sentiment en is bezig met emotionele chantage. Ajax staat ontzettend sterk in een rechtszaak, want daar gaat men allereerst uit van feiten en daarna van observatie. Overigens nog een belangrijk weetje: acht op de tien geslaagde reanimaties zorgen nog steeds voor hersenschade waardoor het argument dat voetbal in de top er nog in zat ook ontzettend onwaarschijnlijk is.

10 april 2020 om 19:39

Wordt er zelfs een beetje misselijk van. Als het niet om geld gaat dan is het toch zo geregeld? Nee, het gaat er om dat ze waardering willen. Omdat iedereen er vanuit ging dat hij de nieuwe Zidane zou worden willen ze dat ook in een Zidane achtige bedrag terug zien. Hij was een jeugdspeler die op het punt stond om door te gaan breken maar de familie doet net alsof hij gegarandeerd bij Real of Barca terecht was gekomen. Sorry maar vind dit hele verhaal apart!

10 april 2020 om 20:52

Maar ook al zo hij 500 miljoen waard worden zo dat geld naar de familie gaan dan?ook al het salaris wat hij zou krijgen zou dat naar de familie gaan dan?wat heeft zijn familie daar verder mee te maken.een vrouw of kinderen begrijp ik maar waarom zou de rest nu zoveel moeten krijgen?waar het nu om gaat is dat alle onkosten en zorg betaald word door Ajax.

10 april 2020 om 17:33

Helemaal eens met jou. Dat is ook onmogelijk te stellen. En zelfs als hij het eerste had gehaald, is het de vraag of hij naar het buitenland zou zijn gegaan zodat hij daar meer kon verdienen. En natuurlijk gaat het wel om geld. Want als Ajax nu zegt dat ze hem als wereldtalen zagen, komt er meteen een nieuw prijskaartje. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat Ajax geld moet geven. Maar zeg niet dat het niet om geld gaat.

10 april 2020 om 17:43

Maar zag Ajax hem niet als wereldtalent? Ik heb toch jarenlang niets anders dan dat over Nouri gelezen. Van journalisten, van mensen binnen de club, van fans, van leden op voetbalzone.als je daar je vraagtekens bij stelde (bijv. waarom het dan tot zijn 19e moest duren voordat hij zijn debuut mocht maken), werd dat altijd vurig tegengesproken. Nouri was onmiskenbaar het grootste talent van Nederland van de laatste 10 jaar. Maar nu er betaald moet gaan worden, hoor je die geluiden niet meer. Dan is er ineens veel meer ruimte voor nuance. Right.

10 april 2020 om 17:56

"nouri was onmiskenbaar het grootste talent van Nederland van de laatste 10 jaar" Je schetst een compleet andere werkelijkheid voor jezelf. Bovendien gaat het helemaal niet om hoe goed hij had kunnen worden. Het gaat erom hoe goed hij had kunnen worden nadat hij die hartstilstand kreeg. Ajax neemt de schuld op zich voor wat er daarna gebeurd is. Maar ik krijg de indruk dat je inderdaad niet open staat voor enige nuance.

10 april 2020 om 18:05

Volgens Kasem gaat het onder anderen wel degelijk om hoe goed hij had kunnen worden: "Ten eerste zijn ze sceptisch of hij echt zo goed was geworden als veel mensen zeggen.". Voor de duidelijkheid, ik snap Ajax echt wel dat ze deze invalshoek hebben, maar ik vind het wel ironisch dat die scepsis er nu pas is. Voor zijn ongeluk was er geen twijfel over zijn potentie.

10 april 2020 om 18:10

Helemaal eens met HijNiet!. Nouri was volgens dit forum een sensatie. Minimaal van het niveau De Jong en De Ligt. Nu moet er betaald worden en beweren ze doodleuk dat dat niet zo is. Blijft toch altijd bijzonder om te zien.

10 april 2020 om 18:18

Grootste weet ik niet zozeer. De hype was niet groter dan nu bij pak 'm beet Unuvar. Maar de zorg bij Nouri was toch altijd het fysiek. En daarom ben ik het er ook wel mee eens dat je met geen enkele mogelijkheid een uitspraak hierover kunt doen. Misschien had hij het gehaald. Misschien niet. We zullen het nu eenmaal nooit weten.

10 april 2020 om 18:20

Inhoudelijk kun je natuurlijk nooit zeggen hoe goed iemand wel of niet zou zijn geworden. Mensen verbazen zich gewoon over de 180 graden ommezwaai van de Ajaxsupporters. Ineens is Nouri maar zozo.

10 april 2020 om 18:24

Hijniet! Daar heb je wel een punt. Het hangt er wel vanaf hoe het gezegd is. Na zijn hartstilstand of voor zijn hartstilstand. Het lijkt me logisch dat hij voor zijn hartstilstand een heel groot talent was waar hoge verwachtingen van waren. Toch denk ik dat nuance altijd belangrijk is, zeker als we afgaan van het verhaal van de advocaat van Nouri.

10 april 2020 om 18:35

@Moridin, qua talent was hij gewoon stuk beter dan De Jong en de Ligt, daar bestaat geen twijfel over. Hij was de meest getalenteerde speler op de Toekomst sinds Vd Vaart en ook nu loopt er geen speler met meet puur talent rond. Maar talent alleen maakt je geen wereldspeler wat die andere 2 die je noemt wel zijn geworden.

10 april 2020 om 18:46

@wolter. Natuurlijk, daar heb je gelijk in. Maar nu zie je ineens mensen gaan beweren dat hij niet zoveel van kon en dat ze dat allang hadden gezien. Vrij opmerkelijk. Dat hebben ze namelijk nooit laten blijken tijdens odes bij dwdd, huldigingen, toejuichen voor zijn huis etc etc.

10 april 2020 om 18:53

Nee ik begrijp wat je zegt. Maar er is een verschil tussen talent hebben en een wereldspeler zijn. Ik geloof niet dat er iemand is die meer dan 10 wedstrijden volledig heeft gezien van Nouri die zijn talent in twijfel trekt. Alleen mensen zeggen dat een goede speler meer is dan talent en een goede kop. Ik ben zelf iemand die geloofd dat hij voor zijn doorbraak stond en een seizoen zoals Frenkie de Jong zou hebben gehad waarin hij hét talent was. Alleen snap ik dat mensen niet uit willen gaan van een verwachting gebaseerd op een niveau onder de Eredivisie en zijn dan van mening een speler die ze nooit als topper hebben gezien wel zo te vergoeden omdat het talent er was.

10 april 2020 om 18:56

Moridin. Wie zegt er dan dat die er niet zoveel van kon? Kom eens met namen. Het enige wat ik hoor is dat mensen hun vraagtekens zetten bij hoe ver die had kunnen komen. Niet dat die geen talent had.

10 april 2020 om 19:15

Als je een letterlijke quote zoekt kan ik je die niet geven, maar de tendens is duidelijk toch? Op Ajax niveau kan je er niet veel van als je het eerste niet haalt. Dat dit ineens betweifelt wordt is nogal opmerkelijk en niet erg in lijn met wat we meestal over hem gelezen hebben.

10 april 2020 om 19:23

Deem , als ze geen vertrouwen hadden dat ie Ajax 1 zou halen en evt een hoge transfersom zou opleveren dan zouden ze hem natuurlijk nooit de kans in Ajax 1 hebben gegeven, met of zonder icd. Hadden ze geen vertrouwen in hem omdat ze betwijfelde of hij het met icd wel gered zou hebben in het profvoetbal , dan zouden ze hem toch nooit de kans hebben gegeven, al is het alleen om geen risico met zijn gezondheid te nemen. Heel NL bombardeerde hem tot het grootste talent op de Nederlandse velden , en een deel was er zelfs heilig van overtuigd dat hij het grootste talent op aarde is (het gevoel wat de meeste Nl'ers/ajacieden nu bij De Jong hebben). Je kan niet met alle variabelen rekening houden , je kan dan namelijk iedereen af gaan schrijven , want je kan bij niemand 100 zeker vaststellen of diegene het gaat maken , want he misschien moeten zn benen wel geamputeerd worden door een blessure/ongeluk.dus nee 100 zeker niet , maar het is wel heel aannemelijk en dat is wat zou moeten tellen (vind ik).

10 april 2020 om 19:47

@Moridin, je ziet inderdaad veel meer nuance aangezien deze zaak nu loopt echter zie je die de andere kant ook. Hoor nu ineens van andere supporters dan Ajax dat hij het grootste talent was terwijl toen jij nog speelde de tendens was, dat moeten we eerst zien of eerst maar eens bij een grote club. Deze wave zie je echt heel vaak op dit forum. Ik denk dat Ajax voorzichtig moet zijn met hoe goed ze Nouri benoemen mocht het naar de rechter gaan en de advocaat wil perse deze uitspraak om zo meer kans op meer geld te maken. Het is en blijft in en in triest.

10 april 2020 om 19:59

" Helemaal eens met Hijniet!. Nouri was volgens dit forum een sensatie. Minimaal van het niveau De Jong en De Ligt. Nu moet er betaald worden en beweren ze doodleuk dat dat niet zo is. Blijft toch altijd bijzonder om te zien ". Je haalt wee dingen door elkaar, zoals mensen dat hier voortdurend doen. Nouri is op VZ bewierookt vanwege zijn talent en niet vanwege zijn carriere. Die was feitelijk nog niet eens echt begonnen. Talent betekent dat je een bovengemiddelde aanleg voor iets hebt, maar is geen enkele garantie dat dat iemand een glanzende carriere gaat opleveren. Je hebt supporters die lyrisch zijn over een talent en andere supporters die daarop reageren met de uitspraak dat dat talent gehyped wordt. Zonder dat ze in de gaten hebben dat ze het over twee verschillende dingen hebben. Nouri was een waanzinnig talent, maar nog lang geen waanzinnige voetballer. Talent wil alleen maar zeggen dat je voldoende aanleg hebt om later in je leven een goede voetballer te worden, niet dat je dat later ook echt gaat worden en al helemaal niet dat je het nu al bent. Het verbaast me iedere keer opnieuw hoeveel mensen niet in staat zijn om het onderscheid te maken tussen een groot talent en een grote voetballer. Terwijl dat onderscheid evident is. Mensen die roepen dat een talent gehyped wordt, doen dat omdat ze hem niet zo goed vinden als voetballer, terwijl dat helemaal niet wordt beweerd. Er wordt alleen gezegd dat voldoende aanleg heeft om dat later te worden.

11 april 2020 om 11:58

@Moridin Hij was zeker een leuke speler maar om te zeggen dat hij het niveau van de Ligt en de Jong had vind ik te veel. De Ligt was met 17 al basisspeler en Appie maakt pas met 19 z'n debuut. De enige reden dat Frenkie ook 19 was met z'n debuut was omdat hij eerst het Ajax systeem moest leren in Jong Ajax. Appie was te licht en er werd gevreesd dat dat een probleem zou zijn. Maar los daarvan kun je er niet vanuit gaan dat als hij op tijd was rereanimeerd, dat hij dan gewoon z'n carriere had kunnen oppakken. Dat is gewoon heel erg onwaarschijnlijk en het is meer realistisch om aan te nemen dat hij nooit meer profvoetbal zou hebben gespeeld.

10 april 2020 om 17:34

Als het niet om geld zou gaan zouden ze het bod van Ajax wel geaccepteerd hebben. Laat ik voorop stellen dat ze zeker wel een mooi bedrag tegemoet moeten zien komen. Maar het lijkt er steeds meer op dat ze, misschien met flinke invloed van de advocaat, op geld uit zijn

10 april 2020 om 17:42

Waarom zou je direct geld accepteren als het niet om geld gaat? Als je een rectificatie wilt accepteer je dat geld niet met een andere intentie dan puur geld.

10 april 2020 om 17:45

Ik mag aannemen dat ze op zoek zijn naar een rijkelijke vergoeding. Als constant een iemand van de familie bij hem moet zijn en hij allerlei faciliteiten nodig heeft zijn hele leven lang. In dat geval heb je een behoorlijke zak geld nodig. Het is natuurlijk wel de vraag of hij echt het eerste had gehaald. Hij was namelijk 'het' talent van de jeugd, maar moest vervolgens toezien hoe Frenkie en Donny voor hem de kans kregen. We zullen het nooit weten helaas. Het blijft zonde...

10 april 2020 om 18:05

Ajax heeft aangegeven dat ze verantwoordelijk zijn, ze betalen de medische hulp van Nouri en ze wilden een riante tegemoetkoming geven aan ze. Het mag duidelijk zijn dat Ajax alle schuld op zich neemt dus wat kunnen ze nog meer doen dan dit?

10 april 2020 om 18:20

@toppertje ouwe, daar heb je zeker gelijk in, maar we weten natuurlijk ook niet wat ze vragen. Ik begrijp hierin ook beide kanten trouwens. Zij zien het meest positieve scenario waarbij Nouri was uitgegroeid tot een wereldklasse speler. Ajax ziet het pessimistische scenario. Je gaat er ook nooit achterkomen. Het is en blijft een lastige situatie die moeilijk te beoordelen is van buitenaf.

10 april 2020 om 18:59

Het gaat Ajax om het geld.die willen zo min mogelijk betalen.zo gaat dat nu eenmaal.

10 april 2020 om 19:14

Sander, je zou ook kunnen zeggen: het gaat de advocaat van de familie Nouri om het geld, die wil zoveel mogelijk ontvangen. Zo gaat dat nu eenmaal. Hoe het daadwerkelijk is, kunnen we alleen maar gissen.

10 april 2020 om 20:23

Fenk dat de advocaten een bepaald percentage krijgen dus denk dat er toch wel druk van hun uitgaat om meer te krijgen

10 april 2020 om 17:40

Nou ja, die mensen hebben natuurlijk ruim 10 jaar lang de ene na de andere lofzang over Abdelhak te horen gekregen. Ik kan me voorstellen dat het dan heel ongeloofwaardig is wanneer er nu er gesproken wordt over een vergoeding van misgelopen inkomsten ineens getwijfeld wordt aan zijn potentie. Tot op de dag van vandaag wordt er gezegd dat Nouri een uniek talent was.

10 april 2020 om 17:45

Het talent staat ook niet ter discussie maar wel of hij dit zou kunnen tonen in her profvoetbal mede doordat hij een medisch dossier had waar hartprobleem is zou staan. Daarnaast zou dit bij een test ook eruit moeten komen en kan het alsnog einde carrière zijn, zelfs met juiste apparatuur. Naar mijn mening bezat hij meer puur talent dan Frenkie of Vd Beek waar hij vaak mee speelde in Jong Ajax maar meer talent wilt niet zeggen dat je de betere carrière zou hebben en al helemaal niet dat je financieel een goede carrière zou hebben.

10 april 2020 om 17:59

Sowieso fysiek toch niet al te indrukwekkend? De Eredivisie is natuurlijk wel wat anders dan de lagere divisies. Ik zag hem pas vanaf daar en zag het persoonlijk niet in hem zitten. Beetje als Achahbar, puur talent te over, maar dat is niet genoeg. Zeker op 10 wordt er meer gevraagd, ook fysiek. En op andere posities zag ik hem niet renderen. Mooie traptechniek, goed overzicht, maar ik betwijfel of dat genoeg is voor een club die CL ambities heeft. Zo'n Marin heeft op een hoger niveau veel meer laten zien en redt het ook niet. Ik geef Ajax dan ook gelijk in hun beweringen en vraagtekens. Moet wel zeggen dat het allemaal spijkerhard is qua oordeel. Typ dit dan ook niet graag op want vanuit menselijk oogpunt wil ik eigenlijk niets dan goeds over Nouri zeggen.

10 april 2020 om 18:20

Niet elke topspeler hoeft fysiek sterk te zijn, enkele van de beste spelers laatste jaren waren fysiek minder dan menig middenmoter in een topcompetitie. Nouri was fysiek in de JL/KKD ook gewoon niet goed genoeg maar werd toch tot beste speler dat jaar uitgeroepen omdat hij gewoon paar klasse beter was dan alles en iedereen daar. Ook dan De Jong bijvoorbeeld. Nouri was trouwens ook niet echt een nummer 10 voor bij Ajax, meer een speler die naast of achter een 10 staat, kwam daardoor ook vaker heel vroeg in de aanval aan de bal al. Zou bij dit Ajax dan ook in die dubbele 6 spelen ipv op de 10 positie (kijkende naar her systeem). Ik twijfel er niet aan of hij voetballend het aan het gekund, dat staat voor mij buiten kijf. Die jongen was met flinke afstand de meest getalenteerde speler bij Ajax, die was wel boven komen drijven als er geen onderliggende fysieke complicaties waren. Alleen was het geen speler die met 18 boven zou komen drijven maar eerder met 20 zoals Frenkie de Jong dat ook had terwijl spelers als Cerny en Kluivert met 17 bij eerste konden debuteren. Ik denk dat hij geen topcarriere zou hebben gehad doordat hij gebreken had aan her hart, niet door gebrek aan fysieke kracht. Hij was wel heel beperkt geworden tot een bepaald soort spel, namelijk op balbezit spelen. Maar een speler die 90% op zijn passes kan halen en dan alsnog bekend staat om zijn steekpass is een zeldzaamheid. Speelde zich makkelijk onder druk uit en bracht andere in stelling met bizarre zuiverheid.

10 april 2020 om 18:26

Het is toch jammer dat de mensen zich nu dit debacle ook gaan herinneren in zijn nagedachtenis en niet de dartele stijlvolle middenvelder die hij idd was...

10 april 2020 om 18:57

Als het echt zo'n wereldtalent was, dan had hij toch wel meer speelminuten in het eerste gekregen? Een van de Beek en Bozs kregen wel veel speeltijd, waaronder zelfs belangrijke Europa leaquewedstrijden. Zelfs met de aanwezigheid van Zyech zou het gewoon moeilijk zijn geworden.

10 april 2020 om 19:56

Frenkie de Jong kreeg amper minuten, net zo oud als Nouri. Die is er ook niet een minder talent door geworden.

10 april 2020 om 17:48

Volgens mij zit de nuance hier in het feit dat er niet adequaat is gehandeld. De grootste talent uit de Ajax-opleiding sinds van der Vaart (niet voor niets ook de Nouri trofee genoemd) kan daardoor nooit meer lopen, praten of zien. Om nu drogredenen aan te voeren om zo onder een redelijke vergoeding uit te komen is niet netjes. Want wij weten allemaal dat hij een grote toekomst tegemoet zou gaan, met of zonder icd.

10 april 2020 om 17:59

Nouja, met zo'n icd is het een stuk lastiger om een grote toekomst in de voetballerij tegemoet te gaan lijkt me. Dus dat kun je moeilijk stellen. Ook zonder zo'n apparaat overigens. Dus ik vind zoiets lastig te bepalen voor beide partijen. Talent had hij, maar hoe druk je zoiets uit in geld? Bijna niet te doen.

10 april 2020 om 18:38

Die nuance mis ik bij jou ook. De kans op een volledig herstel is dan wellicht groter, maar er is geen enkele zekerheid dat er geen schade was geweest als er adequaat was gehandeld door de clubarts. Als de hersenen eenmaal geen zuurstof krijgen, zijn zelfs 10 seconden al heel erg veel. Om maar even met een kloppende stelling te komen regelrecht van hersenschade.nl: Acht op de tien geslaagde reanimaties hebben nog steeds hersenschade tot gevolg!

10 april 2020 om 19:04

Skede , als ze geen vertrouwen hadden dat ie Ajax 1 zou halen en evt een hoge transfersom zou opleveren dan zouden ze hem natuurlijk nooit de kans in Ajax 1 hebben gegeven, met of zonder icd. Hadden ze geen vertrouwen in hem omdat ze betwijfelde of hij het met icd wel gered zou hebben in het profvoetbal , dan zouden ze hem toch nooit de kans hebben gegeven, al is het alleen om geen risico met zijn gezondheid te nemen. Heel NL bombardeerde hem tot het grootste talent op de Nederlandse velden , en een deel was er zelfs heilig van overtuigd dat hij het grootste talent op aarde is (het gevoel wat de meeste Nl'ers/ajacieden nu bij De Jong hebben). Je kan niet met alle variabelen rekening houden , je kan dan namelijk iedereen af gaan schrijven , want je kan bij niemand 100 zeker vaststellen of diegene het gaat maken , want he misschien moeten zn benen wel geamputeerd worden door een blessure/ongeluk.dus nee 100 zeker niet , maar het is wel heel aannemelijk en dat is wat zou moeten tellen (vind ik).

10 april 2020 om 19:18

Maar het waren geen 10 seconden, het waren minuten, groot verschil met nooit kunnen voetballen en nooit meer kunne functioneren. Bovendien duurde het ook een tijd voordat ajax de aansprakelijkheid op zich nam. Vervolgens nu dit, met een bankrekening van 100 miljoen...

10 april 2020 om 19:52

Bankrekening is geen argument. Je vergeet dat er met Nouri voor de wedstrijd al 2 kleine incidenten zijn geweest. 1. Was een werkneemster flauwgevallen en 2 hij gaf voor dat hij naar de wedstrijd ging aan bijsnijd broer zich niet lekker te voelen. Als je dan een stilstand krijgt met directe reanimatie blijft het een ernstige afwijking en zullen andere teams risico met hem moeten nemen, die kans is echter kleiner als hij 100 miljoen moet opleveren of een flink salaris wil opstrijken. Je kunt dit echt heel moeilijk inschatten.

10 april 2020 om 20:18

" Om nu drogredenen aan te voeren om zo onder een redelijke vergoeding uit te komen is niet netjes. Want wij weten allemaal dat hij een grote toekomst tegemoet zou gaan, met of zonder icd.". Die icd is volstrekt irrelevant. Wat relevant is dat met de bedragen die in het voetbal rond gaan, geen enkele club zijn vingers gaat branden aan een speler die een hartstilstand heeft gehad. Met of zonder icd. Die hartstilstand zou Nouri bovendien zo goed als onverzekerbaar hebben gemaakt. Met zoveel geld en zo een hoog afbraakrisico, zou de verzekeringspremie in de tonnen hebben gaan lopen als er al een maatschappij bereid zou zijn om een polis op hem af te sluiten. Die hartstilstand is verantwoordelijk voor het einde van Nouri's carriere, niet de fouten die de dokter heeft gemaakt. Daarnaast staat ook allesbehalve vast dat Nouri daar geen blijven schade aan zou over hebben gehouden als die dokter geen fouten zou hebben gemaakt. Die kans zou er zeker zijn geweest, maar dat is iets heel anders dan dat dat vast staat. De advocaat doet voorkomen of dat het zou goed als vast staat dat Nouri zijn carriere ondanks die hartstilstand had kunnen voortzetten en geen blijvende schade zou hebben opgelopen als de dokter geen fouten zou hebben gemaakt. Terwijl dat natuurlijk niet zo is en het hoogst onwaarschijnlijk is dat er ook maar 1 rechter is die Ajax een schadevergoeding van tientallen tot misschien wel 100 miljoen Euro gaat opleggen op basis van dergelijke hypotheses. Dat weet die advocaat natuurlijk ook heel goed en daarom probeert hij Ajax niet via de rechter maar door gebruik van de publieke opinie zover te krijgen dat ze ook aansprakelijkheid erkent voor het eindigen van Nouris carriere. Bij de rechter is hij daarvoor al bij voorbaat kansloos.

10 april 2020 om 18:23

Volgens mij kan het wel met 100%, want hij heeft namelijk al in 't 1e gespeeld.

10 april 2020 om 19:20

Gaat om keiharde pingels. Niets meer niets minder. Ik vind het wel begrijpelijk van Ajax moet ik eerlijk zeggen. Ik heb namelijk het gevoel dat Ajax best wil betalen voor Appie en zijn medische kosten en de zorg die hij nodig heeft. Maar op de manier waarop de advocaat van de familie het brengt merk je aan alles dat hij zoveel pingels wil vangen zodat de familie en hijzelf voor de rest van hun leven financieel onafhankelijk zijn.

10 april 2020 om 19:30

natuurlijk is het lastig om te zeggen welk niveau Nouri zou halen. Dat geldt dus ook voor Ajax. Ze hebben eerst heel lang overal om heen gedraaid en daarna geweigerd om de aansprakelijkheid te erkennen. Op het moment dat ze dat wel doen gaan ze ineens zeggen dat hij niet zo'n groot talent was. om op een zo'n laag mogelijk bedrag uit te komen. Terwijl hij een zeer goed contract had voor een jeugdspeler. Vergelijkbaar met donnie en matthijs de ligt. Ik vind het heel begrijpelijk dat je als familie dan, na dit alles zoiets hebt van: Ajax MOET dokken en zoveel mogelijk.

10 april 2020 om 19:30

natuurlijk is het lastig om te zeggen welk niveau Nouri zou halen. Dat geldt dus ook voor Ajax. Ze hebben eerst heel lang overal om heen gedraaid en daarna geweigerd om de aansprakelijkheid te erkennen. Op het moment dat ze dat wel doen gaan ze ineens zeggen dat hij niet zo'n groot talent was. om op een zo'n laag mogelijk bedrag uit te komen. Terwijl hij een zeer goed contract had voor een jeugdspeler. Vergelijkbaar met donnie en matthijs de ligt. Ik vind het heel begrijpelijk dat je als familie dan, na dit alles zoiets hebt van: Ajax MOET dokken en zoveel mogelijk.

11 april 2020 om 12:16

Het gaat gewoon om geld. Dat is allang duidelijk, Peter R. de Vries was vrij duidelijk en zit ook in hun team. Ze wilen eerst vaststellen dat Appie een topspeler geworden was, die na het eerste van Ajax nog een mooie transfer had gemaakt om daarna de vergoeding voor gederfde inkomsten vast te stellen.

Het gaat niet om geld, maar om nuance? Nou dan zou ik als Ajax zijnde de nuance geven en daarmee is dan de kous af? Maar ik had een keer gelezen dat Nouri wist van zijn hartproblemen, maar dit verzwegen heeft. Mocht dit waar zijn, dan heeft Nouri toch ook gewoon een grote fout gemaakt?

10 april 2020 om 18:08

Als Ajax die nuance geeft, kan de eiser vervolgens weer meer vragen omdat het een ‘wereldster’ zou zijn geworden. Ik krijg steeds meer het gevoel dat het wel om geld gaat. Ik kan mij niet voorstellen dat dit zo lang duurt als het niet om geld gaat. Ik kan mij namelijk ook niet voorstellen dat Ajax deze zaak af zou willen doen met 1 of 2 ton...

10 april 2020 om 18:35

Natuurlijk gaat het hier om geld, maar deze advocaat speelt in op het sentiment. Het is gewoon ordinaire emotionele chantage. Elk valide punt van Ajax word door deze advocaat onderuit gehaald met termen als "dat heeft de familie heel veel pijn gedaan", "het gaat niet om geld", "onverteerbaar",. Niet 1 keer een argument op basis van de prestaties van die jongen of andere tastbare feiten. Dan krijg ik direct een naar gevoel bij zo'n advocaat.

10 april 2020 om 19:01

Bij Ajax waren de hartproblemen bekend... er zou alleen niets richting de ouders gecommuniceerd zijn. Ajax was dus op de hoogte en met die informatie hadden ze anders moeten handelen. Vandaar dat de schuld bij Ajax (en zijn arts) gelegd wordt.

10 april 2020 om 19:11

Dat was enkel de verantwoordelijkheid van Ajax als hij jonger dan 16 jaar was geweest. Die schuld moet je dan bij de wetgeving van Nederland leggen, niet bij Ajax. Men is wanhopig op zoek naar een standhoudend argument, maar vooralsnog heeft deze advocaat er nog geen kunnen vinden die echt standhoudt. Ik denk dat Ajax ontzettend sterk staat in een rechtszaak.

10 april 2020 om 19:24

Triest om te zeggen, maar er wordt nu een spelletje gespeeld voor zoveel mogelijk pingels over de rug van die jongen. Ik geef Ajax groot gelijk dat ze voor Appie de zorg en medische kosten willen betalen maar niet dat ze de hele familie financieel onafhankelijk willen maken.

10 april 2020 om 20:29

" Bij Ajax waren de hartproblemen bekend... er zou alleen niets richting de ouders gecommuniceerd zijn. Ajax was dus op de hoogte en met die informatie hadden ze anders moeten handelen. Vandaar dat de schuld bij Ajax (en zijn arts) gelegd wordt ". Je praat ergens over waarvan je duidelijk helemaal niets af weet. Patientgegevens vallen onder het medische beroepsgeheim en die mag een arts uitsluitend met andere medici delen. Bij Ajax was dus de arts de enige die van de hartkwaal van Nouri afwist. Omdat Nouri ouder dan 16 jaar was toen het gebeurde, hebben ook zijn ouders geen recht om zijn medisch dossier in te zien en zou de arts zelfs strafbaar zijn geweest als hij dat zou hebben toe gestaan. Nouri is zelf de enige die daar toestemming voor kan en mag geven.

11 april 2020 om 12:18

Klets geen onzin aub. De enige reden dat er schuld bij de arts van Ajax wordt gelegd is dat die initieel vertrouwde op de sporthartslag meter en daardoor de AID erg laat gebruikt heeft.

11 april 2020 om 12:29

Ouders hebben juist wel recht op inzage. Tot de 18 jarige leeftijd van het kind. Ajax had ouders dus moeten informeren. Dat erkent Ajax ook. De vraag blijft wat als de ouders het hadden geweten. Hadden de ouders Nouri laten stoppen met voetballen? Of op een lager niveau?

11 april 2020 om 12:50

" Ouders hebben juist wel recht op inzage. Tot de 18 jarige leeftijd van het kind. Ajax had ouders dus moeten informeren ". Is aantoonbare onzin. Kan je gewoon vinden op de site van de overheid. Kwestie van even googelen op de trefwoorden Jongeren en het medisch dossier. Ouders hebben uitsluitend vrijelijk inzage in het medische dossier als hun kind jonger is dat 12 jaar. Voor de leeftijd van 12 tot 16 jaar geldt dat ouders alleen inzage in het medische dossier hebben als ze toestemming moeten geven voor een medische behandeling omdat die voor kinderen in die leeftijdscategorie een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van de ouders en het kind. Voor een kind van 16 is de toestemming van de ouders ook daarvoor niet meer nodig en kunnen ouders het medisch dossier van hun kind alleen inzien met diens toestemming. Ook jij praat dus over iets waar je geen kennis van hebt.

Tsja, hoe treurig dit hele verhaal ook is, er zit wel een kern van waarheid in. Zou Nouri ooit nog aan de bak zijn gekomen als profvoetballer nadat er een dergelijk hartfalen is geweest, of een hartkwaal aan het licht zijn gekomen bij medische tests? Ik denk niet dat er veel clubs zijn die dat risico aan zouden durven. Gevolg is dat de 'misgelopen inkomsten' ook niet zo hoog uit zouden vallen als hier wel eens gesuggereerd wordt.

Ik ben even een leek hierin, maar gaat het erom dat de familie van Nouri een compensatie willen in vergelijking met de potentie die hij had? Dus hij zou Ajax 1 halen en daarna een leuke transfer van laten we zeggen van 30 miljoen, als hij potentie Ziyech is natuurlijk meer. Willen zij dan ook dat geld zien? Zo ja dan snap ik waarom Ajax dit aanhaalt want zij geven deze teksten niet zomaar. Daarnaast ben ik benieuwd wat de eisen zijn van de kant van Nouri zodat de buitenwereld kan zien waarom ze zover uit elkaar liggen.

10 april 2020 om 17:40

Als ik het goed zeg gaat het eerder om een bedrag dat Nouri door het niet adequaat handelen van de teamarts van Ajax nooit zal kunnen verdienen omdat zijn carrière (om het even tot voetbal te houden) erop zit. Ik interpreteer het als een compensatie voor de geleden schade op financieel vlak voor Nouri zelf, niet conform wat Ajax zou verdienen. Maar dus dingen als salaris gedurende een carrière, tekengelden etc. En dat dan conform een speler van de kwaliteiten die Nouri toegedicht werd. Ajax lijkt te zeggen dat zo'n bedrag niet vast te stellen is omdat het gaat om een talent, geen gerenommeerde speler met onderliggende medische problemen (die bekend waren bij club en Nouri zelf volgens dossier toch?).

10 april 2020 om 18:02

Nouja de potentiele transfersommen zijn niet zo relevant aangezien die toch grotendeels naar clubs en zaakwaarnemers gaan.(met een clausule zou je een percentage naar de speler kunnen laten vloeien natuurlijk). De familie Nouri zal vooral salarisinkomsten vergoed willen zien. Want met een beetje fantasie kun je een mooi bedrag als misgelopen salaris claimen als je gaat rekenen met 15 jaar een miljoenensalaris of iets dergelijks. Ik geloof dat zijn eerste contract al een paar ton p.j. was.

10 april 2020 om 18:03

Er is in het verleden door een rechter in Nederland wel eens een schade vergoeding toegekend aan een speler waarin niet alleen zijn inkomsten op dat moment maar ook die van een mogelijke toekomstige carriere werden meegenomen. Dus het zou maar zo kunnen dat ze als ze dat geld willen zien ze daarin deels gelijk kunnen krijgen.

Dat die barste van het talent was duidelijk. Maar dat is inderdaad geen zekerheid om een vaste basisspeler te worden in Ajax 1. Het is een heel lastig punt. Ik had al we verwacht dat Ajax het hier op zal gaan gooien, en ik denk da Ajax juridisch hier sterk in staat. Dit verhaal kent uiteindelijk alleen maar verliezers.

Deze argumenten zijn wellicht confronterend, en voor naasten zelfs onverteerbaar, maar dat doet in mijn ogen niet af aan hun validiteit. Dit soort vreselijke ongelukken gebeuren, en inderdaad kunnen de gevolgen ervan deels worden toegeschreven aan nalatigheid aan de zijde van de werkgever. Echter, om die werkgever alle nadelige gevolgen van dat ongeluk toe te schrijven is te veel van het goede. Want inderdaad: ook bij adequaat handelen is het maar de vraag of voetbal op topniveau er ooit nog had ingezeten. De wrangheid van die conclusie zie ik ook wel, maar de schadevergoeding die de familie lijkt te eisen vind ik ook aan de hoge kant. Natuurlijk kun je zeggen dat 'enkel' de verergering van de gevolgen door nalatigheid, nog afgezien van een eventuele voetbalcarriã¨re, op zichzelf al vreselijk is. Zo verschrikkelijk dat er - ook in mijn ogen - grond is voor schadevergoeding naast enkel gederfde salarisinkomsten. Maar die gevallen doen zich triest genoeg vaker voor, en resulteren zelden (of eigenlijk nooit) in toekenning van een miljoenenbedrag. In dat licht vind ik de opstelling van Ajax (ik begreep vijf miljoen?) al met al niet onredelijk.

Nouri zou gaan knallen, zou na Ajax naar een topclub gaan. hij zou mede door zijn collega voetballers elke dag beter worden gemaakt, daar is geen twijfel over. Ik begrijpt niet waarom er zoveel achteraf gelul is. De familie heeft het al moeilijk genoeg gehad en worden niet beter door al dit negatieve gestuntel. Ajax is mijn club, maar elke keer als het over Nouri gaat verlies ik vertrouwen in het handelen van de club. Geef de Familie waar ze recht op hebben

10 april 2020 om 17:45

En waar heeft de familie dan precies recht op? Is dat de 5 miljoen die veelvuldig is aangehaald als door Ajax geboden bedrag, maar niet officieel is bevestigd? Is dat genoeg om Nouri de rest van zijn leven te kunnen verzorgen? Is dat bedrag nodig zodat de familie zorgeloos kan leven? We horen een hoop, maar hebben eigenlijk geen concreet bedrag gehoord. Wat mij betreft heeft de familie recht op een heleboel, want ook ik genoot van Nouri als supertalent. Er zit echter voor een beursgenoteerd gerenommeerd bedrijf wat Ajax is, naast een voetbalclub, wel een grens aan, ook om in de toekomst dit soort zaken niet als precedent tegen zich te krijgen

10 april 2020 om 17:46

En waar hebben ze dan precies recht op volgens jou? Iedereen gaat heel makkelijk voorbij aan 2 zaken: 1) Het is totaal onzeker of Nouri na zijn hartstilstand ooit weer op niveau was gekomen als hij was bijgekomen na adequaat handelen van de arts. Hoeveel topsporters kennen jullie die een hartstilstand hebben gehad? 2) Het is ook niet uit te sluiten dat wanneer de arts tijdig had ingegrepen Nouri in dezelfde toestand als nu was beland. 3) de punten die de advocaat hier zelf al aangeeft

10 april 2020 om 17:48

Fijn zo'n holle kreet van 'geef de familie waar ze recht op hebben.' Waar hebben ze recht op dan? Ik heb geen idee namelijk. Daar valt heel moeilijk een prijskaartje op te plakken. Of hij na een hartaanval en een dan succesvolle reanimatie nog zou zijn doorgebroken en naar een topclub zou zijn gegaan is zeer twijfelachtig.

10 april 2020 om 18:07

Ik twijfel er wel aan hoor. Er zijn hele elftallen aan "supertalenten" geweest die niet bijster veel gepresteerd hebben. Ik zeg niet dat Nouri het per definitie niet gehaald zou hebben maar andersom is het net zo onzeker.

10 april 2020 om 18:16

Dat is dus precies wat Ajax doet, de familie geven waar ze recht op hebben. En wie kan dat beter dan een rechter? Die gaat precies bepalen waar de familie recht op heeft en een onafhankelijke oordeel vellen.

10 april 2020 om 18:18

Respect want ik heb teveel negativiteit jegens Nouri, de familie gezien. En ik ga ook zeker niet Ajax als schuldige aanwijzen, het is gewoon een trieste situatie. Maar de negativiteit op hen is echt enorm oneerlijk. De familie zijn geldwolven pff wat idioterie zeg. Nu blijkt dat Ajax ook gewoon zijn kaarten allang al heeft gespeeld en dat heeft blijkbaar voor een juridische clinch gezorgd. Want waarom zou Ajax roepen dat ze twijfelen of Nouri Ajax 1 zou halen of uberhaupt een top carriere zou hebben in zijn situatie. Terwijl de lompste spelers in de Ajax jeugd Ajax 1 hebben gehaald. Genoeg spelers en Nouri was dan ook nog eens een topper in wording. Frenkie, vdBeek roepen het allemaal, hij zou de top gaan halen. Dus dit erg wrang jammer genoeg maar hopelijk komen ze er samen uit want dit is niet goed voor beide partijen.

10 april 2020 om 18:34

Wat een redenering zeg. Ajax moet niet twijfelen dat Nouri Ajax 1 zou hebben gehaald of een topcarriere zou hebben gehad omdat lompe spelers ook Ajax 1 gehaald hebben. Ik heb een stylist als Lucas Andersen ook zien verzuipen in Ajax 1 en de rest van zijn carriere, terwijl een Siem de Jong met veel minder voetballend vermogen het wel gered heeft. Achahbar had bij Feyenoord voetballend gezien meer dan talent dan Kramer, toch heeft die laatste meer voor Feyenoord betekend en speelt die eerste bij Sepsi Osk.

10 april 2020 om 18:41

Je snapt me punt niet, dat is het juist waarom zou Ajax zoiets willen roepen? 1 ze geven de familie een steek in de rug maar dit is ook juist zodat Ajax zich verdedigd om financieel minder kwijt te zullen zijn. Zij denken dus juist met zulke uitspraken aan het financiele plaatje anders zou je zoiets niet roepen maar dat hoor je niemand zeggen hier. Enkel de familie is uit op geld, yeah right.

10 april 2020 om 19:07

@Toppertje: hij was 20, geen 22.

10 april 2020 om 18:30

Geen twijfel over mogelijk? Nu wil ik die jongen niet naar beneden halen, maar in Ajax 1 had hij buiten een rake vrije trap nog geen moment indruk gemaakt. Het was wel duidelijk dat hij het op dat moment nog zwaar had in Ajax 1. Ik vind het werkelijk een schande dat iedereen direct weer met sentimenten begint te discussieren. Wat deze advocaat doet, is naar mijn mening emotionele chantage.

10 april 2020 om 19:40

Die advocaat is een bloedzuiger eerste klas. Niet voor niets heeft hij een advocatenkantoor samen met Peter R. de Vries en diens zoon Royce (what’s in a name). Soort zoekt soort laten we maar zeggen.

Het business model halen ze zelf onderuit met het eerste argument. Publieke opinie bepaalt al jaren de hele hoge transfersommen die betaald worden voor de eigen spelers. Het tweede argument is daarentegen zeer steekhoudend; hoe groot is de kans na een hartstilstand en alle medische gevolgen daarvan.

Waarom zou Ajax geen vraagtekens mogen stellen of Nouri daadwerkelijk het eerste gehaald zou hebben als structurele basisspeler? Dat hij kon voetballen was duidelijk, echter om succesvol te zijn komen ook andere zaken kijken. In 15 wedstrijden heeft hij mee mogen doen en buiten die vrije trap is er niet heel veel blijven hangen. Hij had toch nog veel werk te verzetten. Ook valt er wat voor te zeggen dat hij relatief kansloos was om een topcarriere te hebben bij een succesvolle reanimatie en goed ingrijpen van de dokter. Waarom zou je dat standpunt niet mogen hebben? Zijn heel weinig voorbeelden van spelers die na een hartaanval nog op topniveau hebben kunnen spelen. Rechtvaardige weging en krediet wat hij verdiend. Ik kan daar niet zoveel mee. Ik vind het standpunt van Ajax zoals meneer Kasam hem omschrijft rechtvaardig. Ik vind dat Ajax nadat ze schuld hebben erkend Nouri de waardering geven die hij verdiend. Er is een prijs naar hem vernoemd, zijn rugnummer wordt niet meer gebruikt, men gaat bij hem op bezoek, men is hem niet vergeten, de34e landstitel die aan hem werd opgedragen en ze besluiten om een Dwdd uitzending over te slaan om de discussie daar echt over Nouri te laten gaan. Dat is ook allemaal waardering. En ja er moet ook nog een schadevergoeding komen, maar wat daar realistisch durf ik niet te zeggen. 10 of 20 miljoen lijkt mij wat veel. Maar aangezien het niet duidelijk wordt wat de vraag en het aanbod is, wordt het lastig om daar te wijzen wie onredelijk is.

10 april 2020 om 17:50

Die vraagtekens mag je zeker plaatsen. Ik vind het alleen heel ironisch dat die nu pas komen. Jarenlang heeft die familie niets anders gehoord dan dat hun zoon het grootste talent was wat Nederland te bieden had. Ten tijden van al die lofzangen was er niemand die het waagde daar enige twijfel over te zaaien. Die twijfel is pas gekomen nu het vraagstuk van de misgelopen inkomsten op tafel is gekomen. Ik vind dat toch wel heel ironisch. Ajax kan nu de zure vruchten gaan plukken van de hype rond een van hun zogenaamde supertalenten.

10 april 2020 om 18:26

Wat een zwakke argumentatie, ouwe. Het is wel duidelijk waar jouw loyaliteit ligt.

10 april 2020 om 18:26

Over Nouri hebben juist heel veel (jeugd) trainers en andere spelers zich over zijn potentie uitgedrukt. Hoe goed een speler daadwerkelijk is drukt zich vervolgens uit in speeltijd. Daar heeft hij dan weer weinig van gehad.

10 april 2020 om 19:00

Ouwe, jouw observatie staat haaks op alle VZ bezoekers met een Ajax voorkeur.ik verdenk je dus -nogmaals- van doel redeneren.

Nouri heeft voor de rest van zn leven speciale zorg nodig en we weten allemaal hoe duur zorg in Nederland is dus wat dat betreft lijkt je niet anders dan normaal dat Ajax financieel opdraait voor de kosten die hij tot zn dood gaat maken aangezien de artsen van de club gefaald hebben hem te helpen op het moment van het ongeluk.

10 april 2020 om 17:47

Zeker mee eens, dit is het minste wat er op tafel moet komen. Alleen is er al vaak verteld(of het zo is weet nog niemand) dat Ajax een bedrag zou hebben aangeboden wat deze kosten dekt. Wat nu het verhaal is, zoals ook in het verhaal omschreven, is dat de familie wat meer wil hebben dan alleen noodzakelijke kostendekking.

10 april 2020 om 17:54

Dat is natuurlijk pure onzin. Als ik op mijn werk een fout maak met dergelijke gevolgen en mijn werkgever erkent aansprakelijkheid, dan moet hij een schadevergoeding betalen. Dat is echter geen schadevergoeding voor de rest van het leven van het slachtoffer. Op een gegeven moment is dat klaar. Stel dat er een arbitragezaak komt tussen familie Nouri en Ajax. De rechter kent een willekeurig bedrag toe en na 10 jaar blijkt dat die schadevergoeding op is en Nouri nog steeds leeft en kosten maakt. Dan hoeft Ajax inprincipe niet nog een keer te betalen.

10 april 2020 om 18:22

Volgens mij heeft Ajax zijn zorgkosten ook op zich genomen? Verder vind ik wel dat je dingen een beetje groter maakt. Zoals hij het zegt komt het een beetje over alsof Nouri het niet zou redden zonder het geld van Ajax, in het dure Nederlandse zorg. Mijn buurvrouw heeft een zoontje die ziek geboren is, heeft elke dag zorg nodig, is vaker in het ziekenhuis dan thuis, maar gelukkig leven we in een verzorgingsstaat en blijft hij niet zonder zorg ook al is het duur.

10 april 2020 om 18:27

Pure onzin en zonder enige nuance. De hartstilstand was hoe dan ook gebeurd en je hebt totaal geen garantie dat hij met goed handelen van die clubarts geen schade had overgehouden. Zo'n hartstilstand vergt het absolute maximum van het lichaam en schade is in ontzettend veel gevallen een gevolg. Dan zwijg ik nog over de impact op het hart zelf, want zo'n hart wordt nooit meer de oude na een hartstilstand. Ajax is sowieso voor een gedeelte aansprakelijk, maar dat beperkt zich tot het reanimeren.

10 april 2020 om 18:46

Exact wat je zegt. Nouri zijn lichaam (hart) zat hem dwars. Een werknemer van Ajax, op dat moment een gelouterde sportarts, handelt niet adequaat met alle gevolgen van dien. Ajax stelt zich aansprakelijk maar het oorspronkelijke probleem, het hart dat gebreken kent, is niet aan Ajax te wijten. Wordt vervolgens een moeilijk verhaal wat de toekomst van Nouri zou zijn geweest met adequaat handelen los van de vraag of zijn talent tot volle ontplooiing had gekomen.

10 april 2020 om 18:54

Het probleem is dat het enigste inhoudelijke argument van deze advocaat min of meer voor 80 procent onschadelijk word gemaakt door de pure cijfers omtrent zo'n reanimatie. De cijfers vertellen namelijk dat er nog steeds sprake is van hersenschade bij acht op de tien geslaagde reanimaties. Buiten dat argument van deze advocaat lees ik eigenlijk alleen maar emotionele chantage en aannames die nergens op gebaseerd zijn. Daarom denk ik ook dat deze rechtszaak niet de uitkomst zal bieden waar deze advocaat en de familie op hopen. Naar wat ik ervan lees, staan ze helemaal niet zo sterk als soms lijkt.

10 april 2020 om 19:46

@ Siriusinderdaad. Kijk wat dat betreft ook naar het geval Robbie de Wit in de jaren ‘80 bij Ajax. Een geweldige hoog getalenteerde linksbuiten die plots een hersenbloeding kreeg. Weg carrière terwijl zijn teamgenoten Rijkaard, Van Basten, Koeman, Vanenburg en Van’t Schip prachtige carrières kenden en goed geld verdienden. Iets wat kennelijk aangeboren is kun je niet claimen, hooguit kun je de handelwijze van die dokter aan de kaak stellen. Maar bestaan er überhaupt topvoetballers die een hartstilstand hebben gehad?

Jarenlang hebben we niets anders gelezen dan dat Nouri bijkans Gods gift aan het voetbal was. Wie het waagde om vraagtekens daarbij te plaatsen (bijvoorbeeld door de legitieme vraag te stellen waardoor het dan kwam dat hij pas op relatief late leeftijd mocht debuteren) kreeg de wind van voren. Nouri was onmiskenbaar het grootste talent op de Nederlandse velden, er was daarin geen ruimte voor nuance of enige twijfel. Na zijn tragische ongeluk ging de lofzang nog maandenlang door. Ironisch genoeg is die twijfel er nu pas, op het moment dat de misgelopen inkomsten afgetikt mogen worden. Right.

10 april 2020 om 17:57

Vergeet niet dat dat wel gebaseerd was op jeugd voetbal/toernooien en Jupiler League. Hij was wel hot op dat moment dat wel. Elke week gingen we kijken met een clubje op Ajax showtime naar The Nouri Show. Ik wist alleen nog niet toen ik Appie zag schitteren in de Jupiler League dat hij een hart probleem had. Niemand wist dat want dat is pas aan het licht gekomen nadat hij instortte. Maar ik heb wel ontzettend van hem genoten en hem destijds bewierookt toen hij speelde in de JL, maargoed.. dat is natuurlijk nog geen eredivisie. Hij stond nog aan het begin van zijn carriere, al was hij al wel 21/22 volgens mij. Best al wel oud voor een top talent maar dat had ook wel met zijn fragiele lichaam te maken. Het is wel moeilijk te voorspellen.

10 april 2020 om 18:03

En de zo gaat het maar door. Vandaag is Naci Ünüvar de grote belofte.ik hoop voor hem dat het iig qua gezondheid beter verloopt.

Ik denk ook niet dat die een basisspeler zou worden in Ajax 1. Hij had hele goede kwaliteiten en er zat een goede kop op, maar hij had nog echt het lichaam van een basisschool leerling. Voordat er weer een opmerking komt met Messi is ook klein, dat gaat niet op.

10 april 2020 om 18:28

Toch werd hij met dat basisschoollichaam uitgeroepen tot beste speler in de JL, niet alleen Messi (die trouwens fysiek sterk is maar vooral klein is, kijk een naar die corestrenght) kan een voorbeeld zijn van een kleinere speler die heel erg goed is geworden. Spelers als Pirlo, Iniesta, Xavi of een persoonlijke favoriet van mij met Carzorla zijn op papier allemaal speler die fysiek niet in het topvoetbal horen. Garantie heb je nooit maar kans dat hij het haalden ondanks zijn fysiek is voor mij groter dan het niet halen dankzij zijn fysiek. Niet kijkende naar medische complicaties mbt zijn hart in deze.

10 april 2020 om 19:49

Cazorla heb ik persoonlijk nooit zo geweldig gevonden. Noem dan David Silva. Pirlo, Iniesta en Xavi inderdaad wel.

10 april 2020 om 19:59

Fantastische speler, haha. David Silva ook daad niet om. Maar in de Arsenal tijd en met Spaanse nationale ploeg, prachtige speler. Misschien niet de absolute blikvanger maar gewoon een hele fijne speler om te zien. Ondanks dat hij te klein, te traag, te blessuregevoelig etc was op papier, altijd van genoten.

10 april 2020 om 20:05

Dat begrijp ik. Soms heb je iets met een bepaalde speler. Maar je snapt wel dat ik die anderen wat hoger inschat? Heb hetzelfde met Fabregas, De La Pena en Reyes als met Cazorla. Die zijn als toptalenten op de een of andere manier ook een beetje blijven hangen qua definitieve doorbraak.

11 april 2020 om 01:15

Fysiek is niet alleen kracht. Duelkracht, snelheid, startsnelheid, balans, lengte, uithoudingsvermogen, dat alles heeft Messi. De JL is een matige competitie, de Jong elftallen kunnen het daar makkelijk aan. Nouri heeft fysiek alles tegen en daarom denk ik dat die het niet zou redden. We hebben wel vaker geweldige spelers gehad die het dankzij een minder lichaam niet redden.

Vreemd dat Ajax nu opeens twijfelt aan zijn kwaliteiten, terwijl iedereen een voorspoedig voetbaltoekomst had voorspeld. Dat maakt het denk ik nog moeizamer voor de familie om het te behappen. Er zijn daarnaast genoeg voorbeelden waar een kastje wel voldoende is gebleken. Ebecilio of Evander sno bijvoorbeeld spelen gewoon met een kastje.

10 april 2020 om 18:16

Nou die Sno en Ebecilio hebben wel het maximale eruit gehaald zeg! Ebecilio inmiddels weggestuurd wegens wangedrag bij een Japans clubje en Sno bij een amateurclub. Dat is niet wat Nouri voor ogen had denk ik. Nouri wou naar Barcelona en daar kun je je zonder inzakking ook van afvragen of hij dat gehaald zou hebben. Ik denk van niet. Bij Ajax had hij zich ook nog niet bewezen. In de jeugd heeft hij het wel laten zien maar dat is het dan ook.

10 april 2020 om 18:21

Evander Sno is juist het voorbeeld dat spelen met zo'n kastje risico's met zich meebrengt en je carriere een flinke knauw kan geven. Sno is meerdere keren voortijdig gewisseld omdat het niet goed ging met zijn hart. Hij heeft na 1 van die wissels nog zelfs een operatie gehad om hartritmestoornissen tegen te gaan. Hij heeft na die hartstilstand alleen bij RKC nog 2 seizoenen een serieus aantal wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk is ie op zijn 30e gestopt.

10 april 2020 om 18:23

Niet iedereen en vooral binnen Amsterdam. Toen ik hem eenmaal in Ajax 1 zag spelen, kreeg ik direct twijfels. Buiten een rake vrije trap die je echt 10 keer per week te zien kreeg als een herhaling heeft hij nauwelijks tot geen indruk gemaakt. Dat bedoel ik natuurlijk niet kleinerend, maar dat zijn wel de feiten. Het probleem is echter dat men direct over je valt als je die twijfels uit. Dat was destijds en nu des te meer. Een club als Ajax (laat staan hoger) schijnt gewoon niet mogelijk. Ik kan zo even ook geen voorbeeld noemen van een speler in de top met zo'n kastje. Het is wellicht niet onmogelijk, maar wel zeer onwaarschijnlijk. Ik vind het werkelijk schandalig hoe deze advocaat de zaak benadert en uitlegt. Dit is gewoon misbruik maken van de emotionele impact en die gebruiken om partijen aan hun kant te krijgen.

Ik begrijp er helemaal niets meer van. Het gaat niet om geld maar om een nuance. Vertel nou eens precies met woorden waar het dan wel om draait. Maar elke week deze taferelen ophalen en niets zeggen schiet ook niet op. Heb trouwens deze " advocaat" niet hoog meer zitten. Gauw voor de rechter en een uitspraak. Dan zijn we van deze poppenkast af. En inderdaad hij kon leuk voetballen maar het bewijs voor hierop was er niet.

Dit blijft een verschrikkelijk triest verhaal. Maar die woordvoerder van de familie blijft toch steeds maar de media opzoeken. Ik ben Ajacied en heb Nouri hoog zitten, maar het lijkt er steeds meer op dat het wel om geld gaat. Dij Dwdd wordt verteld dat er continue 4-5 familieleden zijn om voor hem te zorgen. Die mensen moeten toch ergens van leven. Het gaat er verder ook niet om hoe goed Nouri had kunnen worden, het gaat om het contract dat hij had. Ten aanzien van dat contract moet er een regeling getroffen worden. Als mij dit zou overkomen wordt er ook naar mijn huidige salaris gekeken en niet naar salarisverhogingen die ik inde toekomst nog eens zou kunnen krijgen als ik me doorontwikkel.

En weer hakken mensen (laat me raden Ajax fans die zich achter de club scharen) in op de uitspraken van Kasem en de familie zonder enig objectiviteit. Snapt men wel dat hier de eerste stap is gezet door Ajax naar een clinch? Ja ze hebben het toegegeven maar met daar meteen achteraan deze 2 redenen, express zodat ze niet al teveel schade zouden gaan lopen als het tot een rechtzaak komt. Zulke uitspraken van Ajax zijn juist geld gerelateerd en een indirect steek in de rug van de familie. Logisch dat men daarmee niet akkoodd gaat. Maar nee laten we vooral letten op wat Kasem en de familie roepen want dat zijn toch zulke geldwolven he. Man alsjeblieft zeg.

10 april 2020 om 18:21

Ik zie anders ook genoeg niet Ajax fans die hetzelfde vinden. Dat jij de familie Nouri gelooft is prima maar mogen andere mensen ook hun mening hebben? Niet iedereen hoeft jou mening te delen. Laat het maar een rechtzaak worden dan krijgen ze waarschijnlijk een stuk minder dan wat Ajax nu wil geven.

10 april 2020 om 18:21

Ik geloof eerlijk gezegd dat er bij jou enige objectiviteit ontbeert. Kasem is dit begonnen uit te spelen via de media, terwijl Ajax zich afzijdig houdt. Het is ook zijn recht om voor deze tactiek te kiezen, daar niet van. Probleem is alleen dat als jij in de media enkele stellingen en de wil van de familie overbrengt, er hierop kritisch gekeken zal worden. Iedereen heeft begrip voor de standpunten van de familie en ik geloof dat niemand vindt dat ze geen schadevergoeding horen te krijgen. Punt is alleen dat ze er impliciet op doelen, zonder hun wil in enige vorm te concretiseren. Daar is iedereen (begrijpelijk) kritisch op. Als je iets wilt, druk ook uit wat je precies op wilt.

10 april 2020 om 18:37

Dat geeft ie toch aan of niet. Dat het hen pijn heeft gedaan dat Ajax twijfelde of Nouri Ajax 1 zou halen en of hij uberhaupt de top zou halen in zijn situatie. Dat heeft ze pijn gedaan en Kasem geeft aan dat er weinig vertrouwen uit het dossier komt. En waarom zou Ajax zo handelen? Dat is juist geld gerelateerd. Eerst toegeven dan heb je de mensen mee maar dan wel roepen dat je twijfelt of Nouri het zou halen. Dat is pas geld gerelateerd maar daar hoor je niemand over. Ajax wil zo weinig mogelijk bieden en dat is wel prima toch. Kom nou wie houden we voor de gek. De familie voelt niet de waardering die het zou moeten krijgen simpel. Met de uitspraken van Ajax kregen ze een steek in de rug. Maar nee de familie en Kasem tevens gewoo een advocaat die de familie bijstaat in hoeverre hij kan, zijn fout bezig uhmm.

10 april 2020 om 18:56

Lekker alles geloven wat een advocaat roept. Je snapt toch ook wel dat hij dit slim roept om er zo meer geld uit te halen. Voor de familie maar vooral voor zijn eigen gewin. Emotioneel gelul om er meer uit te halen dat is zijn werk. Het is ook gewoon waar wat Ajax zegt we zullen niet weten of hij het had gehaald. De realiteit is soms hard.

10 april 2020 om 19:30

Waar haal jij in godsnaam uit in welke context de uitspraak door Ajax zouden zijn gedaan? Als ze uitgesproken werden tijdens 1 van de onderhandelingen, dan is dat toch volkomen logisch? Je wilt een emotionele kwestie rationaliseren door in aansprakelijkheid in het arbeidsvemogen vast te stellen. De wederpartij komt met tegenstellingen hiervoor. Dan steken zij hiermee direct een mes in de rug? Iedereen hier handelt geld gerelateerd, of denk je dat het gelijk voor de fam van voldoening was als Ajax direct zei: oops, meanculpa! Denk je dan dat de familie zou zeggen: oh dank dat jullie de schuld op je nemen! Wij nemen wel alle kosten van de zorg op ons! Even serieus: wees een beetje objectief man

10 april 2020 om 23:52

@regulator Jij zal het toch niet willen snappen. Hoe hypocriet is het om eerst zo'n speler de hemel in te prijzen en nu hij er zo aan toe is, te gaan twijfelen of hij Ajax 1 wel zou halen of dat er nu opeens twijfels zijn of hij wel een top carriere zou krijgen. Och wie hou je voor de gek zeg. En het gaat met name om velen die hier zich negatief uiten naar de familie en waarom? Waarom is dat wel oke maar als Ajax even aangepakt wordt dan is de wereld te klein, kom nou. Dat die advocaat dit beter kon afhandelen (ook naar buiten toe) dat vind ik ook want dit wordt niet wijs aangepakt aangezien er teveel ruimtes open blijven voor allerlei speculaties. Maar dat men de familie e.d. geldwolven gaat noemen vind ik in en in triest. En daar ben ik tegen. Dan kan je Ajax net zo bekritiseren op allerlei punten en zo ook dus de twijfels die ze opeens hebben, en waarom? Ik zie geen ander reden dan om zich financieel in te dekken als het dus zo ver komt tot een rechtzaak. Maar daar hoor je men dan niet over, want oh wat was het al top dat Ajax heeft toegegeven he. Kom op man, wees een beetje objectief hoor.

10 april 2020 om 18:49

Jouw objectiviteit is ook in twijfel te trekken. Deze 2 redenen zijn in ieder geval voor interpretatie vatbaar. Je kunt het in twijfel trekken, maar het is niet onrealistisch om te stellen dat Ajax 1 voor Nouri niet zo vanzelfsprekend is als het sentiment doet vermoeden. Waarom is het een steek in de rug? Moeten ze dan elk argument dat niet in het voordeel van die jongen spreekt maar in de prullenbak gooien, ook al zijn ze valide? Ken jij bijvoorbeeld de cijfers rondom een hartstilstand en reanimaties? Er is (blijvende) hersenschade bij acht op de tien geslaagde reanimaties. Ajax komt in ieder geval met inhoudelijke argumenten. Deze Kasem is enkel bezig met emotionele chantage en komt geen moment met cijfers of feiten.

10 april 2020 om 19:03

De familie was ook al uit op een rechtszaak voordat Ajax deze uitspraak deed. Jij hangt de moraalridder uit die opkomt voor de zwakken, maar als de familie onredelijk veel geld wilt zien dan zitten ze toch gewoon fout? Als je bij elke mogelijkheid die je hebt, de advocaat op de media afstuurt om het over geld te hebben dan is het toch niet gek dat mensen daar een mening over vormen?

Kasem begint het wel heel erg bont te maken zeg.. Je wilt niet het geld om het geld, maar wel als een middel om de aansprakelijk uit te drukken? Dus je wilt gewoon geld? Het is echt niet erg dat de fam een schadevergoeding wilt en daar zou ik in hun geval ook voor gaan. Door echter de hele tijd om het lijdend voorwerp heen te redeneren, krijg ik alleen steeds meer en meer de verkeerde indruk: we zijn uit op geld, maar we willen niet als geldwolven worden gezien. Aub houd dit geding uit de media en los het onderling, of desnoods voor de rechter op. Door constant in de media je bedoelingen half uit te drukken, zonder een concrete wil uit te drukken verlies je gewoon de good will.

Ik vraag me af of de familie niet beter die 5 miljoen kan aannemen. Hartprobleem was ook bij Nouri zelf bekend voor zijn ongeluk. Door welke medische keuring zou hij zijn doorgekomen, op die van Ajax na? Wie zegt uberhaupt of hij 5 miljoen zou verdienen in zn carriere. Voor een rechtbank zijn speculatieve innuendo's nooit voordelig voor een geldeiser

Was het niet dat Nouri al hartproblemen had voordat hij in de wedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar zakte? En dat Ajax daar niet van op de hoogte was? Het fijne van de hele kwestie zullen wij natuurlijk niet op een presenteerblaadje krijgen aangeleverd, maar het blijkt uiteindelijk toch uit te draaien op een arbitragezaak. Ook Ajax heeft al door laten schemeren dat dat wel eens het geval zal kunnen zijn. En uiteindelijk gaat het natuurlijk zeker om geld. De familie Nouri geeft bij monde van haar advocaat aan dat het vooral om waardering draait. En hoe meer Ajax dat uitdraagt, hoe meer er financieel zal moeten worden gecompenseerd. Het mooie van dit alles is, dat de (advocaat van de) familie Nouri dan achteraf kan zeggen dat het alleen daarom ging. En, oja, er werd flink gecasht. Maar dat is bijzaak....toch?

10 april 2020 om 18:39

Ajax en Nouri zouden zelf wel op de hoogte zijn geweest van het hartdossier, de familie alleen niet. Dat kan een keuze van speler zelf zijn aangezien die meerderjarig was.

Ik vind het echt ontzettend ernstig dat ze misbruik maken van de emotionele situatie. Even duidelijk vermelden dat het de familie heel veel pijn heeft gedaan omdat Ajax twijfels had over de carriere van Nouri. Twijfels die overigens gegrond waren, want hij maakte weinig indruk en met die hartproblemen is een carriere sowieso heel onwaarschijnlijk. Natuurlijk gaat het om geld, want steun hebben ze genoeg.

En daar gaat hij al. De advocaat gooit alles op straat om er zoveel mogelijk geld uit te halen. Je zag het van mijlenver aankomen want je had al een hele nare nasmaak bij deze man.

10 april 2020 om 18:26

Dat is zijn werk he slimmerd los van dat hij gewoon het rechtvaardige op tafel wil zien, datgene wat eerlijk is voor de familir in deze kwestie. Een advocaat kan ook zelfs criminelen, moordenaars e.d. verdedigen en bijstaan. Kan je er van vinden wat je wil alleen zo werkt het eenmaal. Een advocaat staat zijn client bij of wist je dat nog niet. Heeft dus niks persoonlijks met deze man te maken, hoe hij is of wie hij is.

10 april 2020 om 19:14

Persoonlijk vind ik dit een slechte advocaat. Emotionele chantage en sentimenten werken niet in een rechtszaal en elk inhoudelijk argument van deze advocaat strookt niet of nauwelijks met cijfers en observaties.

10 april 2020 om 23:46

Kijk dan komen we terecht in een andere discussie punt en daar ben ik het wel met je eens. Ik denk dat de advocaat dit niet wijs aanpakt, waarbij hun acties en uitspraken ervoor moeten zorgen dat er geen ruimte is voor speculaties e.d. en dat gebeurd jammer genoeg wel en dat heeft hij beter moeten aanpakken idd. Dus daarover eens maar het andere zoals ik al heb aangegeven vind ik gewoon oneerlijk hoe vele hier tegen aan kijken en met name erg kritisch zijn richting de familie. Bedoel als dingen onduidelijk zijn dan ga je eigenlijk zelf geen invulling geven maar dat gebeurd wel helaas. Maar dan is Ajax net zo schuldig want anders zou je nooit roepen dat je zogenaamd twijfelt of hij wel Ajax 1 zou halen en of hij überhaupt wel een top carrière zou krijgen gezien zijn situatie en dat is erg jammer. Want uiteindelijk zijn beide partijen niet blij met alles en moeten ze beide dealen met de gevolgen, voor de een wat erger dan voor de ander maar toch. Dit is niet fijn at the end.

Wat willen ze in kamp Nouri nou. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ajax steekt de hand in eigen boezem. Wil zelfs 5 miljoen betalen. Maar d3 advocaat en tevens vriend van de familie gooit alle vuile was op straat (in overleg met de familie neem ik aan). Wat heb je nu toch te eisen voor een speler die 9 wedstrijden (vooral als invaller) in het 1ste heef gespeeld).

Iedereen inclusief Ajax was het ermee eens dat Nouri gewoon een toptalent was met een mooie carrière in het vooruitzicht. Na het drama zijn ze opeens sceptisch of hij wel echt zo goed was als mensen zeggen. Dit heeft zeker wel met geld te maken. En laten we aub niet de schuld bij de familie en advocaat leggen, alleen omdat Ajax diep in 'ons' hart zit. Ajax wil gewoon zo min mogelijk betalen, en de familie van Nouri wil er gewoon zo veel mogelijk uithalen!

10 april 2020 om 18:44

Viola, dus dat. 180 graden omgedraaid. Hoe hypocriet kan men zijn zeg. En sommige Ajaxieden hier zijn ook sneu. Waarom roept Ajax zulke uitspraken opeens? Inderdaad om zich financieel enkel in te dekken. En het geeft de familie ook nog eens een steek in de rug en dat zit ze dwars. En de advocaat staat ze enkel bij om datgene te eisen wat rechtvaardig is. Maar nee de familie zijn opeens geldwolven pff wat een idioterie zeg.

10 april 2020 om 19:18

Wat is rechtvaardig dan? Welk inhoudelijk(!) argument van deze advocaat zou volgens jou ook werkelijk standhouden in een rechtszaal? Ik heb genoeg argumenten gelezen en ze zijn of niet te onderbouwen of het zijn aannames, gebaseerd op niets.

10 april 2020 om 19:51

Sociofan1. Het contract van Nouri was net opgewaardeerd naar 250.000 Bruto. Denk je nu echt dat een rechtbank vele miljoenen gaat toewijzen terwijl niet en nooit bekend zal worden wat zijn top zou wezen? Als Ajax 5 miljoen geboden zou hebben dan hadden ze dit misschien beter aan kunnen nemen. Het zou ook nog wel eens zwaar kunnen tegenvallen. Maar het mooiste zou wezen een snelle rechtspraak. Dan ben je van deze eindeloze discussie af en keert de rust terug.

10 april 2020 om 18:56

Ik vind 5 miljoen niet zo min mogelijk.zeker niet voor een speler die pak m beet 10 keer (meestal als invaller) in het 1ste heeft gespeeld

Zo, die verhalen dat Ajax handelt met een sociaal oogpunt die naar boven kwamen met betrekking tot Corona-crisis kunnen nu gelukkig weer terug de ijskast in. Dat Nouri een toptalent was staat buiten kijf en zelfs met de problemen die hij had lag er een mooie carrière voor hem in het verschiet. Misschien niet de absolute top, maar zelfs een modaal talent verdient in deze tijden miljoenen. Maar ongeacht deze semantische discussie snap ik niet dat je als Ajax zijnde je zo van je slechte kant laat zien. Wat er nu met Nouri is gebeurd is gelukkig niet alledaags en met de financiële huishouding van Ajax is er geen reden om je niet sociaal en betrokken op te stellen zonder hiermee een precedent te scheppen.

10 april 2020 om 18:48

Gelukkig zijn er wel mensen die objectief kunnen kijken naar deze kwestie. Zeer jammer hoe sommige hier (vast bepaalde Ajax fans) zich uitlaten over deze kwestie. Opeens zou Nouri niet meer een goede voetballer kunne worden. Pff lachwekkend en triest. Normale voetballers verdienen vandaag de dag al miljoenen zoals je zegt. Het is ook gewoon raar dat Ajax deze uitspraken op tafel gooide, enkel dus om zich financieel in te dekken anders zeg je zoiets niet. Maar nee de familie zijn de geldwolven etc uhm. Wat een onzin. Ze voelen zich gewoon in de rug gestoken, simpel. De waardering mist er.

10 april 2020 om 18:51

Welke waardering missen ze dan?

10 april 2020 om 19:19

Vind je jezelf heel objectief dan? Je neemt het enkel op voor de advocaat en de familie. Bovendien waren er genoeg twijfels over Nouri buiten Amsterdam. Het is wellicht hypocriet dat die mening is bijgesteld door Ajax zelf, maar er valt wel iets voor te zeggen.

Het gaat ook om geld. We leven niet in amerika hier dat er miljoenen uitgekeerd gaan worden. Als deze mensen echt aan puur in het belang van hun zoon dachten dan waren ze akkoord gegaan met het geldbedrag + dat ajax alle kosten van de zorg van Nouri op zich zou nemen. Want eerlijk mensen, wanneer zou Appie al die miljoenen uit moeten geven die er nu geeist worden?

Als ik ergens wel verschrikkelijk van moet kotsen dan is het wel die constante stroom aan lulkoek die via allerlei media steeds weer omtrent het onderwerp Nouri/ajax naar buiten komt. En vervolgens ook al dat domme gelul van iedereen hier die totaal niet weet wat er werkelijk allemaal speelt, de bedragen niet, de voorwaarden niet, maar iedereen lult maar door over de rug van die jongen. Voetbalzone doet ook al niet anders dan steeds weer dat geleuter plaatsen en iedereen vervolgens maar weer met zijn ongefundeerde mening zijn gang laat gaat. Ik vind het Walgelijk.

Laat het maar voorkomen dan komt alles in het openbaar. Ik ben namelijk erg benieuwd wat de rechtspraak hier gaat doen. Ajax heeft aansprakelijkheid bekend en we weten niet wat de advocaat van Nouri nou wilt. Laat maar voorkomen dan weten we precies hoe het verhaal is. Maar in beide gevallen gezichtsverlies en imago schade voor Ajax.

10 april 2020 om 22:45

Naja, ik denk dat de imagoschade en het gezichtsverlies vooral geleden zijn tussen enkele weken na het drama en een jaar later toen Ajax eindelijk verantwoordelijkheid erkende. Het is wel droevig dat ze er daarna niet zijn uitgekomen. Maar als je gaat onderhandelen over een schadevergoeding dan weet je dat een onderhandeling ook de uitkomst kan hebben dat je er niet uitkomt. Waar dat dan aan ligt dat laat ik open. Sommige mensen zijn er schijnbaar van overtuigd dat de familie een stel geldwolven zijn, op basis van eigen aannames en een gerucht in de media. Wat je zelf terecht zegt, we weten niet dat Advocaat van Nouri wilt. Andere zijn er nu al van overtuigd dat Ajax zich onredelijk opstelt. Maar ook van Ajax weten we niet wat ze precies willen.

Wat een geldwolf en stoker die Kasem.. belachelijk dit! Hij was nog geen eerste elftal speler, of die t zou worden? Kans is aanwezig geweest. Maar het is en blijft volop gissen.

Wat die jongen is overkomen wens je je ergste vijand niet toe. Mijn medeleven voor de familie en alle betrokkenen bij de club. Dit lijkt echter een ordinair gevecht om geld te zijn. Emotioneel gezien was dit het grootste talent ooit bij Ajax want dat wilde iedereen graag geloven. De jeugd heeft de toekomst en hij was de toekomst, Hij was een heel groot talent en belofte maar niemand kan voorspellen of hij zijn belofte daadwerkelijk zou hebben ingelost dus wat valt hier over te onderhandelen. Als het om geld gaat moet je emotie aan de kant zetten en naar de feiten kijken. Ajax heeft er toch geen schuld aan het feit dat hij een hartkwaal had. Hij was een talent en belofte en geen gevestigde speler, ook dat is een feit. Je kunt in alle redelijkheid een compensatie overeenkomen maar je kunt redelijkerwijs niet streven naar het onderste uit de kan. Nogmaals, een hele trieste zaak en meer geld brengt die jongen niet terug. Het respect en erkenning voor de jongen wordt door de Ajax supporters nog steeds geuit. Als het daar om gaat ..

10 april 2020 om 22:54

Sowieso was emotioneel Nouri niet het grootste talent van Ajax ooit. Sorry maar Cruijf en van Basten waren 100 maal beter dan nouri. Hij had talent maar niet zoveel als jij schrijft. Ajax kan idd niks doen aan die hartkwaal maar er is niet goed gehandeld en daardoor zullen we het idd nooit weten hoever hij zou zijn gekomen.

Xavi Simons was ook hét talent van Barcelona. Heeft niet eens het B elftal gehaald, ja het zou ook om geld gaan. Stel dat Xavi een jaar geleden een hartaanval heeft gehad en niet kan voetballen. Dan hadden we ook gezegd, als hij nog voetbalde staat hij over een paar jaar in de basis bij Barca 1. Wat ik eigenlijk wil aangeven, Nouri is een goede voetballer, maar bewijst niet dat hij het eerste gaat halen.

Hij was voor z'n hartstilstand zeker één van de grootste talenten van Nederland. Maar hoe goed hij zou zijn geworden na z'n hartstilstand is koffiedik kijken. Ik begrijp de argumentatie van Ajax wel, idd als je kijkt naar bijv Gravenberch die al 2 jaar eerder z'n debuut maakt dan Nouri hoeveel is hij dan waard. Ik hoop dat dit voor de rechter komt dan zijn we meteen van een hoop gedoe af. En stel dat de rechter zegt, dat Ajax 5 miljoen moet betalen en Ajax maakt daar dan 7,5 miljoen van dan is het ook goed genoeg afgesloten.

Sorry hoor, maar dit zijn geen uitspraken van Ajax maar van de advocaat van de familie. Wie zegt dat iemand bij Ajax dit daadwerkelijk heeft gezegd? Het was al zo frappant dat Peter R de vries geen uitspraken deed over deze zaak, als zelfbenoemde Ajax supporter, omdat die Kasem deel uitmaakt van De Vries’ advocaten kantoor.overigens vond ik het schande dat ze in Dwdd deze geldwolf zoveel aandacht en een podium gaven, terwijl de uitzending over Appie had moeten gaan. Logisch dat Ajax niet wilde aanschuiven in deze uitzending.het gaat uiteraard alleen maar om geld en publiciteit voor zijn boek dat ik dus Nooit zal gaan lezen... ik hou het wel bij het boek van Henk Spaan..die schrijft tenminste vol bewondering en liefde over Nouri.

Deze hele zaak is vrij lastig en die jongen Nouri zal nooit meer gezond worden. Om Ajax nou de schuld te geven van alles gaat ook te ver. Soms zit het tegen in je leven en moet je jouw lot ondergaan. Ook met tijdige hulp was de kans er geweest dat Nouri niet meer de oude was geworden..en of het ooit een redelijke speler was geworden zal ook wel mee hebben gevallen. Dit soort jongens als Nouri doen me gewoon denken als Maher en Aisatti en dat zijn of waren dood normale eredivisie spelers. Ik vind eigenlijk dat de familie van Nouri die op geld uit is al tevreden mag zijn met 2 a 3 miljoen.

Zoveelste bevestiging dat men er toch het maximale uit wil slepen. Mogelijk is deze kille, geslepen benadering gewoon een verschil tussen de Marokkaanse en Hollandse cultuur, in welk geval ik me er verder niet aan zou storen.

Ik vind het verschrikkelijk wat Nouri is overkomen, maar ik ben er nu wel klaar mee met al dat negatieve gedraai rond de financiële vergoeding. Nouri en zijn familie wisten dat er op jonge leeftijd al een hartprobleempje was. En ze hebben dit schijnbaar niet tijdig gemeld bij Ajax. Ajax is bereid om de gehele financiële verzorging op zich te nemen neem dat dan aan en sluit het boek Nouri.

10 april 2020 om 23:01

Leon ken de zaak voor je iets roept hier! De knvb heeft de club daar ook van op de hoogte gesteld. Ajax heeft los van de hartkwaal die goed te behandelen is 5% van Nederland heeft dezelfde afwijking. Het feit is dat er ongekende lichamelijke schade is aangericht door fout handelen van de arts van Ajax. En dat heeft Ajax zich Al aangerekend!

11 april 2020 om 02:28

"het feit is dat er ongekende lichamelijke schade is aangericht door fout handelen van de arts van Ajax." - Ook dat is geen feit en slechts een aanname. De schade van een hartstilstand is erg onvoorspelbaar. Zelfs bij een geslaagde reanimatie houdt 4 op de 5 mensen er (blijvende) hersenschade aan over. De aansprakelijkheid van Ajax zal dus vooral liggen bij het niet adequaat handelen van de teamarts, maar waarschijnlijk niet bij de schade wat de hartstilstand heeft aangericht. Dat soort aannames houden alleen stand in een rechtszaak als die stroken met concrete cijfers en dat is niet echt het geval.

11 april 2020 om 12:11

@sirius, Je blijft het maar proberen maar echt het is een feit. Je weet totaal niet waar je het over hebt als je op 4 op de 5 begint. Elke minuut telt! Als de hersenen geen zuurstof krijgen, stoppen ze binnen enkele seconden met functioneren. Daardoor verliezen patiã«nten na een hartstilstand snel het bewustzijn. Als de doorbloeding van de hersenen langer dan een paar minuten stopt, kan hersenschade ontstaan die niet meer herstelt. Daarom is het belangrijk dat iemand met een hartstilstand zo snel mogelijk gereanimeerd wordt. Daarbij telt elke minuut. Ik hoop dat het duidelijk is voor je nu maar de grote schade begint vaak rond de 3 minuten bij 5 minuten is het al te ernstig maar laat staan 10 minuten dat Nouri het heeft overleefd is al een wonder maar logisch dat hij er zo is uitgekomen. Dus wat jij een feit noemt klopt al helemaal niet 4 op de 5 hou op man. Wat jij schrijft klopt totaal niet Ajax heeft aangegeven dat zij gewoon verkeerd hebben gehandeld dat duurde een jaar omdat toe te geven. Maar goed ik denk dat wij het nooit hier over eens kunnen worden zeker niet met jou medische kennis. Ik doe op basis van mijn BIG en werk en feiten uit praktijk en wetenschappelijke onderzoeken. Je kan de website van de Hartstichting, hartenraad en google raadplegen mocht je het niet eens zijn maar ik wens je succes!

Heel Ajax toonde best ervan overtuigd te zijn dat hij een supertalent was die het zeer zeker ging maken, dus vanwaar nu ineens de twijfel? Juist, ter verdediging van het eigen belang, hoe ironisch als het om de pecunias gaat he?

Tja, de vragen stel dat het niet is was gebeurd, hoe was het dan gelopen? Ik denk dat je die vraag nooit goed kan beantwoorden. Hij was een groot talent in de jeugd, maar de stap naar Ajax 1 en zijn ontwikkeling bij het 1ste gingen wel een stuk trager. Als je ziet dat Van de Beek van dezelfde lichting was en een jaar eerder debuteerde en in de zomer van 2017 basisspeler zou worden na het vertrek van Klaassen. Nouri was toen 20 en zou waarschijnlijk als invaller zijn minuten moeten maken. Nouri heeft na zijn eerste trainingskamp bij het eerste er ook nog maanden over gedaan voor hij zijn debuut maakte. Dat is het nadeel van hele technische voetballers die niet zo fysiek zijn, dan is doorbreken als middenvelder niet zo eenvoudig. Daarnaast stond daarnaast ene Ziyech op het middenveld, wat het extra lastig maakte. Een grote doorbraak zat er nog niet direct in, maar hoe het was gelopen na 1,5 tot 3 jaar? Geen idee. Dat is het lastige ook van dit hele verhaal.

Wordt een beetje moe van dit, dit gaat niet meer om Nouri Maar om geld ... Alsof dat hem terug haalt .. ze hebben genoeg geld gehad.. en publiciteit.. wees blij dat hij er nog is ...

11 april 2020 om 06:13

Wat zeg jij nou weer man!! Alsof jij het zou laten gaan, als je zoon zo aan het einde van zijn voetbal carriere komt. Die mensen zitten de rest van hun leven met dit drama en jij hebt het over terughalen en genoeg geld. Mischien zijn jouw familie leden je niets waard pffffff

Als dit waar is dan vindt ik ajax toch echt wel een koude kille club! Die mensen zijn hun zoon verloren! Door falen van een clubarts, ajax heeft dat ook al met veel pijn en moeite toegegeven. En nu dit weer! Er zijn geen miljoenen die het leed van deze familie zullen verzachten dus elk bedrag wat ze eisen is in mijn ogen te weinig. Dat velen denken dat de familie uit is op geld vindt ik al helemaal bizar, alsof ze thuis in feeststemming zitten te wachten op die miljoenen. En Btw als een donny ajax 1 haalt waarom wordt er dan aan nouri getwijfeld?

Ook ik had mijn twijfels. Vooral vanwege zijn gebrek aan fysiek. Alleen goed kunnen voetballen is niet genoeg.Maar ik vind deze discussie totaal niet relevant. Elk mensenleven is hetzelfde waard voor een familie. Dus dit moet gewoon niet meegenomen worden om een hogere of lagere schadevergoeding vast te stellen. Behandel het zoals het ook behandeld zou worden bij ieder andere baan.

De PR-machine rondom Nouri draait 3 jaar na dato nog steeds op volle toeren. Nadat ieder hakje, iedere goal en prijs aan hem op waren gedragen, nu het volgende. Dit gaat om veel en veel meer dan een rectificatie en eerherstel, dit gaat om het feit dat familie Nouri ruikt dat ze 3 generaties onafhankelijk zouden kunnen zijn. Ook ik zet mijn twijfels bij het feit of Nouri zo’n wereldtopper was geworden, naast de (overigens hele duidelijke) redenen die Ajax aanvoert, denk aan een Evander Sno of andere voetballers die in elkaar zakten. Daarnaast, zou een club die wist van Nouri’s afwijking 10 miljoen voor hem hebben betaald? Ik betwijfel het. Afijn, mijn redenen: - honderden, zo niet duizenden frivole dribbelaartjes uit de jeugd zijn gefaald in het eerste elftal. De gigantische hype rondom Nouri doet daar niets aan af, het is zwaar geromantiseerd. Nergens in de top zie je op het middenveld nog aanvallende middenvelders zoals hij lopen, klein, zwak fysiek, behalve de absolute wereldtop zoals Iniesta en jongens als David Silva hebben dit recent nog gedaan. Ik vind het te sterk te claimen dat Nouri daartoe had behoort. Overigens is het vreselijk wat de familie Nouri door heeft gemaakt, maar ze zijn nu op zoek naar een gigantische hoop bloedgeld.

Ik vind het triest dat het hiertoe komt. Volgens mij heeft Ajax een bedrag van zo'n 10 miljlen aangeboden, wat ik een prima bedrag vindt. Dat is een bedrag waarvan de familie prima van rind kan komen. Ook als je bedenkt dat Nouri, ook al was hij op tijd gereannimeerd, altijd een hartprobleem zou hebben gehad, waardoor prof voetbal zo goed als uitgesloten zou zijn voor hem. Ik vraag me af wat de advocaat de familie heeft voorgehangen. Ik dank dat de familie misschien wordt gek gemaakt door hem/haar.

Lees het boek, de emoties spatten eraf, weeg de traditionele omgang binnen een hechte familie. Een letselschade advocaat is een belangen verdediger en nodig omdat je tegen een beursgenoteerd bedrijf moet opboksen. Er zijn fouten gemaakt door mensen die het zeker niet met opzet hebben gedaan maar het blijven fouten. Zij waren in dienst bij Ajax dus Ajax is verantwoordelijk. Eerst met grof geschut alles ontkennen dan alles erkennen. Nu de laatste stap nog, Ajax doe het snel je reputatie staat op het spel. Abdelhak is inmiddels in een omgeving waar hij goed verzorgd wordt, door de familie, in een aangepast huis, geregeld door de familie zelf. Ajax kan, nee heeft de plicht, om voldoende financiële middelen uit te keren om dit in lengte van jaren zo te laten. Je wil het Bayern van Europa zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

106 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren