De Mos maakt zich kwaad: ‘Je wordt getild waar je bij staat’

Vrijdag, 10 april 2020 om 09:55Tim Siekman • Laatste update: 10:09

Woensdag kwam naar buiten dat onder meer Standard Luik geen proflicentie heeft gekregen. De club is een instituut in het Belgische voetbal, maar heeft de zaken vooralsnog niet op orde. Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan in mei het besluit van de licentiecommissie nog terugdraaien. Aad de Mos baalt stevig van de gang van zaken bij zijn oude werkgever.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Standard Luik alsnog een proflicentie krijgt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Opmerkelijk dat het tekort zo groot is zeker omdat het de laatste jaren juist sportief weer beter gaat. Alleen is 12 miljoen wel veel geld en als je ondanks dat het sportief prima gaat nog steeds zulke tekorten opbouwt dan vul je alleen het gat en ontstaat er een nieuw gat in de loop van de tijd. Des te opmerkelijker is wel dat je voor 40 miljoen aan spelers koopt deze zomer en dan wel voor 32 verkoopt maar als je minder had uitgegeven dan was het tekort ook niet zo groot geweest natuurlijk. Benieuwd hoe ze dit gaan oplossen want buiten vanheusden en Bodart hebben ze weinig spelers die echt veel waarde vertegenwoordigen.

10 april 2020 om 10:36

Ze moeten blijkbaar nog achterstallige betalingen ontvangen op de transfers van Djenepo en Marin en hebben ze deze winter spelers als Emond en Mpoku (die een stevig salaris ontving) verkocht. Zoals je aangeeft hebben ze wel gewoon boven hun stand geleefd deze zomer en ze zullen dus stevig de vinger op de knip moeten houden. Naast vanheusen en bodart zullen ook Laifis en Amallah (die hun beste speler was dit seizoen) een goed bedrag kunnen opleveren. Maar de kans dat standards weldegelijk degradeert is echt heel klein. Het grootste probleem in verband met de niet betaalde premies is eigenlijk onbestaande. De premies waren weldegelijk betaald maar de betalingsbewijzen kwamen te laat aan op de club waardoor ze niet aan het licentiedossier toegevoegd konden worden (Standard spreekt zelf van enkele uren te laat).

De soep wordt dus niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.maar even goed is het tegelijk nogal amateuristisch dat de club het zo ver heeft laten komen. Een gevaar als je in zo'n situatie komt is dat je de spelers die je zou willen verkopen om je problemen op te lossen niet gaan opbrengen wat Standard zou willen omdat biedende clubs ook weten dat zij het geld hard nodig hebben. Dat is wat jr andersom ook vaak ziet. Als een club het geld niet persé nodig heeft kan het langer vasthouden aan een bepaalde vraagprijs.

In Vlaanderen krijg je toch wat minder mee over de Waalse clubs (en omgekeerd ook denk ik, als ik bijvoorbeeld eens naar la Tribune kijk -de Waalse tegenhanger van Extra Time- wordt er ook alleen maar over Standard en Charleroi (en Anderlecht) gesproken. Ik wist dat de situatie precair was, maar hier schrik ik toch een beetje van. Interessant artikel in het nieuwsblad. Misschien is dit voor anderen geen grote verrassing en hadden we dit moeten zien aankomen van opportunist Venanzi die in het begin goodwill kweekte door zich als grote fan en redder van Standard te outen en de club te redden van Duchatelet (gepaard met de nodige goedkope uithalen naar de ex-voorzitter, een beetje zoals bij Coucke) maar duidelijk geen bekwame voorzitter is gebleken. Zijn blunders zijn bijna niet meer te tellen, en anders dan bij iemand als Mannaert of Verhaeghe leert hij er niet uit. Zijn laatste redmiddel is nu Preud'homme carte blanche geven maar eerlijk gezegd viel het sportief de voorbije 2 seizoenen ook wel een beetje tegen, ik had meer van Michel verwacht... En financieel, tsja, een gemiddelde van 6,5 miljoen verlies per jaar is toch zorgwekkend, wat nog zwaarder was geweest zonder dat ene jaar met groene cijfers, te danken aan de doorverkoop van Batshuayi van Marseille naar Chelsea. Toch nog een mooi cadeautje van de vorige voorzitter. En dan proberen ze dat creatief op te lossen maar die boekhoudconstructies baren toch zorgen. Clubs met goed beleid a la Brugge, Gent, Zulte Waregem, Charleroi hebben dit niet nodig. Nog los van de vraag hoe (on)ethisch dat allemaal is, is dat toch een beetje een zwaktebod en vaak het begin van het einde. Ik zie in hem wel iemand die zichzelf op de borst klopt nadat ze er weer eens in geslaagd zijn iedereen om de tuin te leiden maar vaak is het gewoon uitstel van executie. In plaats van vroeg, loop je dan laat tegen de lamp. Elk jaar is het al harken om de licentie in orde te krijgen en krijgen ze een nipte voldoende, nu krijgen ze een onvoldoende. Na opnieuw wat creatieve getouwtrek zullen ze wel in beroep gelijk krijgen van het Bas, maar hoe lang blijft dit allemaal duren? Het zou voor het ganse Belgisch voetbal toch een verlies zijn mocht Standard kopje onder gaan. Straks moeten ze met Bastien en Amallah nog hun by far 2 beste spelers verkopen omdat dat de enigen zijn die een mooi bedrag kunnen opbrengen. Anderzijds krijgen ze volgende zomer 18 miljoen van Inter voor Vanheusden, maar als je ziet hoe het geld in het verleden is verspild... beter ook eens wat meer met de scouting werken en minder met Bayat, lijkt me.

10 april 2020 om 11:36

Inderdaad een zorgelijke evolutie. Als ik het artikel van het nieuwsblad lees krijg ik ook het gevoel dat ze er op begroten dat ze eens in de 3 jaar champions League spelen, wat natuurlijk totaal onrealistisch is. Het lijkt me toch duidelijk dat Standard een heel andere weg zal moeten inslaan. Financieel de vinger wat op de knip houden en terug zelf goed scouten. Het zal er voor zorgen dat er een aantal magere jaren aankomen qua prestaties, maar als Standard verdergaat op het huidige elan loopt het vroeg of laat gewoon fout af.

10 april 2020 om 15:13

Ja de sleutel lijkt me bij scouting en jeugd inpassen te liggen. Een jongen als Openda hadden ze toch ook zelf eens een kans kunnen geven, en op dat soort spelers kan je dan mooi cashen. En Edmilson wou vorige winter graag terugkomen, ze moeten zeker een nieuwe poging wagend deze zomer. Al dan niet via een huurdeal, dat was toch een echt goede speler die je ploeg direct een nieuwe elan geeft. En ik hoop dat ze Europees eens voluit gaan en niet altijd weer een B-elftal opstellen. Is toch zonde dat Preud'homme dat doet. Naast dat het voor ons allemaal goed zou zijn (coefficient), stijgt de waarde van spelers pas echt door goede prestaties in Europa. Want Antwerp, Charleroi en Standard zijn toch een beetje vraagtekens in Europa. Ik hoop dat we Genk en Anderlecht niet te hard zullen missen, die normaal toch altijd hun punten pakken. De kans is reëel dat we een mager jaar tegemoet gaan, ook al omdat Charleroi/antwerp nog 2 voorrondes zal moeten afwerken en geen beschermde status zal hebben.

Krijg je van al die afkoopsommen van falende trainers, meneer de Mos binnen 5 maanden ontslagen. Aadje Afkoopsom zal het wel even vertellen hoe het zit. Kwam zelf niet opdagen op de eerste training bij Standaard.

Standard is in helemaal niks van dezelfde orde van grootte tov Ajax, PSV of Feyenoord. Ik snap best dat Aad een wit voetje wil halen bij zijn oude club maar die tekst slaat natuurlijk nergens op. Het sclessin is een bouwval met nog geen 30.000 zitplaatsen. Marktwaarde van de selectie valt niet te vergelijken en ook de begroting loopt achter. Even wakker worden Aad.

10 april 2020 om 12:30

Ik denk dat hij eerder doelt op de historische prestaties van Standard. Want op dat vlak is Standard na Anderlecht en Club Brugge toch wel 1 van de grootste clubs. Over de rest heb je inderdaad gelijk. Standard is in België dan ook al voorbijgestreefd door Gent, Genk, Antwerp en misschien zelfs Chaleroi qua beleid.

Tja, hij heeft gelijk. Alleen had hij zelf bij Mechelen ook succes met een zakenman aan het roer: John Cordier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Standard Luik

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. SiquetVerdediger120
A. BodartKeeper120
S. BastienMiddenvelder121
KlaussAanvaller122
N. GavoryVerdediger111
A. Al DakhilVerdediger110
N. RaskinMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Standard Luik.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren