‘Kijk nou eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd om dat te zeggen?’

Woensdag, 8 april 2020 om

Vanwege de uitbraak van de coronacrisis is inmiddels de gehele Europese voetbalwereld stil komen te liggen. In Nederland wordt druk gekeken of en hoe het seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan worden afgerond en er lijken daarin verschillende kampen te zijn ontstaan. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, riep onlangs al op om een streep door het voetbaljaar te zetten en kreeg bijval van onder meer AZ en PSV. De KNVB denkt op zijn beurt nog aan een hervatting van de competities en mikt nu op half juni.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Theo van Seggelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Heel leuk allemaal, maar je kan toch niet serieus denken dat we half juni weer kunnen gaan voetballen? Wat boeit een spelletje als voetbal nou als er een groot aantal mensenlevens op het spel staan? Als we half juni weer gaan spelen zullen groepjes mensen zich weer verzamelen bij het stadion, bij kroegjes of bij mensen thuis. Van sociale onthouding is dan allang geen sprake meer. Het stopzetten van de competitie is de enige logische beslissing. Mensen als Van Seggelen lijken ver van de realiteit te staan.

8 april 2020 om 15:58

Het spelletje an sich boeit niet. Dat het een bedrijfstak is waar heel veel mensen hun brood mee verdienen wel. Je kan ook niet nu al tegen kappers zeggen dat ze pas vanaf september weer mogen werken. Je moet altijd de opties open houden om eerder weer te beginnen, zodat mensen hun inkomen kunnen behouden

8 april 2020 om 16:01

@29er, hulde voor je reactie. Ik denk dat veel mensen over het hoofd zien hoeveel monden door de bedrijfstak voetbal gevoed worden.

8 april 2020 om 16:03

29er. Ben het met je eens dat je stap voor stap moet blijven kijken wanneer bedrijfstakken weer aan de slag kunnen. Volgena mij wordt er vanuit de regering nu half mei/begin mei een deadline gehanteerd om te kijken wat wel en niet kan. Niet gek dat obv die planning een voetbalbond dan in juni gaat kijken of er gevoetbald kan worden. Wat ik dan wel weer ironisch vind is dat deze meneer zegt dat clubs als Ajax in een droomwereld leven terwijl vanuit de regering nu al heel duidelijk het signaal is dat we niet gelijk weer een normaal leven kunnen gaan oppakken, maar zeker nog een hele tijd aangepast zullen moeten gaan leven. Vanuit dat oogpunt is half juni voetballen waarschijnlijk een droomwereld.

8 april 2020 om 16:10

Maar 29 en gelbereds, wat zou het doorvoetballen van die 9 wedstrijddagen nou extra in het laatje brengen ivm nu aflasten en focus op het volgend seizoen? Tvgelden. En die zijn in ons landje minimaal. Geef dan als KNVB een signaal (of Europese clubs oid) dat dat gecompenseerd wordt. Genoeg geld straks door het EK, Nations League, oefenpotjes etc etc. No g ma als, wat levert die 9 wedstrijddagen extra nou op? Ajax als grootverdiener 2.8 miljoen in mijn herinnering en Emmen 5 ton. Nou, zeg 15 miljoen. Een beetje toegeeflijkheid van fox en dan wordt het 10 miljoen. Is zo bij elkaar te rapen hoor.

8 april 2020 om 16:10

@InkeMontana, dat ben ik wel met je eens. Als ik die lijn echter doortrekt, dan vraag ik me wel af wanneer dan een oplossing wordt gevonden. Er zijn modellen die aangeven dat dit maar zo anderhalf jaar kan duren. Dus moeten we het volgende seizoen dan ook maar schrappen? Ik zie regelmatig voorbij komen dat voetbal zonder publiek geen voetbal is. Ik denk dat we het komende jaar (tot april 2021 dus) geen publiek bij wedstrijden gaan zien. Dus dan snap ik de intentie nog meer om, als het ook maar enigszins mogelijk is, achter gesloten deuren verder te spelen.

8 april 2020 om 16:12

@Formus, ben ik met je eens. Maar verder denkend lijkt het me een utopie om te veronderstellen dat het seizoen 2020/2021 normaal verloopt. Dus grotendeels zonder publiek. Waarom dan niet, als het enigszins kan, nu al zo snel mogelijk zonder publiek spelen. Misschien wordt dat wel het nieuwe normaal.

8 april 2020 om 16:16

Kan niet bewerken via de app, maar het brengt ook superveel nadelen met zich mee, wat we nu al weten, waaronder contracten door laten lopen of zelfs veranderen. Zoals bij Ziyech. Dat is wettelijk onjuist. En we kunnen nu alle tijd en moeite steken in doorgaan, maar als er 1tje (club, speler, jurist, burgermeester of wie dan ook) tegen in gaat, dan klapt de boel. En is alle energie voor niets geweest. Beter energie in volgend seizoen, want dat gaat allemaal ook nog niet een vanzelfsprekendheid worden ben ik bang.

8 april 2020 om 16:19

Haha Gelbereds, twee zielen..... Nog 1 laatste dingetje: van mij mag dit seizoen volledig geschrapt worden, heb hier echt nul lol meer in. Ook niet met een kampioenschap oid. Deel die schaal ook maar niet uit wat mij betreft.

8 april 2020 om 16:24

@Formus, we zijn ook allebei saaie pieten toch ik snap je gevoel zeker. Mijn redenatie is inmiddels wel iets gedraaid. Namelijk, als we eigenlijk wel kunnen stellen dat ook volgend seizoen grotendeels zonder publiek gaat plaatsvinden, waarom dan niet toch gewoon ook die laatste wedstrijden nog proberen uit te spelen? Mits het verantwoord is uiteraard!

8 april 2020 om 16:33

@ 29er De vergelijking met kappers is een beetje scheef. Want als een kapper reeds Corona virus heeft gehad en immuun zou zijn, kan die kapper (op basis van de huidige info) het virus niet meer overdragen. Een kapper zou dan 1 klant per keer binnen kunnen laten waardoor niemand risico loopt. Binnen de voetbalwereld werk je in veel grotere groepen en is het complexer. Verder snap ik je punt wel. Vond alleen het voorbeeld van de kappers niet goed uitgekozen.

8 april 2020 om 17:00

" Maar 29 en gelbereds, wat zou het doorvoetballen van die 9 wedstrijddagen nou extra in het laatje brengen ivm nu aflasten en focus op het volgend seizoen? Tvgelden ". De Knvb heeft berekend dat de inkomstenderving voor het totale betaalde voetbal tot augustus 110 miljoen bedraagt, dus inclusief die van de Knvb zelf. Dat is dus nog te overzien. De grote klap gaat dan ook volgend seizoen pas komen en dat heeft natuurlijk te maken met de gevolgen van de crisis voor het bedrijfsleven. Veel bedrijven zullen door de crisis worden gedwongen om bezuinigingen door te voeren en het ligt voor de hand dat men in dat geval zal beginnen met te snijden in niet noodzakelijke uitgaven zoals sponsoring. En die gaan veel clubs, vooral de kleinere die daarvoor vooral afhankelijk zijn van het Mkb, dat het hardst wordt geraakt, waarschijnlijk veel harder raken dan het niet kunnen spelen van 4 of 5 thuiswedstrijden.

8 april 2020 om 17:09

Dat hangt een beetje van de afspraken af Formus. Misschien zijn er sponsoren die per wedstrijd betalen, krijgen stewards (die ook nodig zijn wanneer er geen publiek is, dan al niet minder) per wedstrijd een onkostenvergoeding, ontvangt de verhuurder van het stadion per wedstrijd een x bedrag, wellicht nog wat catering bij een externe partij, een commentator die wat centen pakt, een scheidsrechter en grensrechters die een factuurtje kunnen sturen. Ik ken niet alle geldstromen, maar 100 procent dat het meer is dan alleen wat de club verdient. Zoals gezegd, het is een bedrijfstak

8 april 2020 om 20:19

Wat ik vooral jammer vind aan de houding van de Knvb is dat ze zo vasthouden aan het uitspelen van de competitie e.d. in plaats van zich goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen, want het zal mij niet verbazen als er veel sponsors wegvallen, de overheid financieel niet meer bij kan springen en de transfersommen kelderen. Ik vind dat een gemiste kans. Daarbij zou het plan van de Knvb zo is zo desastreus worden voor het Nederlandse voetbal. Te veel wedstrijden in korte tijd zullen leiden tot veel blessures en ook nog eens slechte resultaten voor Europees spelende clubs. Er zal echt een saneringsplan moeten komen.....

8 april 2020 om 15:58

Bij kroegjes lijkt me uit gesloten aangezien die niet open mogen. Verder ligt de verantwoordelijkheid gewoon bij de mensen zelf. Je bent compleet gestoord als je naar het voetbalstadion gaat in die tijd lijkt mij. Zet wat politie bij het stadion en jaag die mensen weg met oa de boetes van €399. Ik denk inderdaad ook niet dat er gevoetbald gaat worden, maar qua supporters etc valt er wel een oplossing te vinden.

8 april 2020 om 16:20

Ondanks de boetes negeren mensen nog steeds de richtlijnen. En jij denkt dat alle supporters netjes thuis gaan blijven als er weer wordt gevoetbald?

8 april 2020 om 16:34

Maar Kyle66, wat is dan de oplossing? Ik voorzie namelijk dat we als bevolking het komende jaar geen grootschalige evenementen mogen bezoeken. Moeten we dan tot die tijd helemaal niet voetballen?

8 april 2020 om 16:43

Waar haalt men telkens vandaan dat kroegen niet open mogen? Horeca valt momenteel onder de maatregelen die t/m 28 april gelden. Als deze tegen die tijd niet worden verlengd, zal de horeca rond juni wellicht dus gewoon open zijn.

8 april 2020 om 16:43

Voor mij zou een oplossing zijn als het huidige seizoen gewoon wordt beëindigd. De clubs hebben dan duidelijkheid en kunnen zich richten op het opzetten van een noodfonds. De kans dat het iets beter gaat in september is groter dan mei. Dus richt je op het volgende seizoen en laat dat eventueel later beginnen.

8 april 2020 om 16:44

@SuperNico, Rutte zei net tijdens het debat dat de kans "dat de richtlijnen versoepeld worden per mei heel klein is". Lijkt me duidelijk genoeg.

8 april 2020 om 16:54

Als voetballen ten koste van gezondheid en veiligheid gaat, dan zou ik er niet tegen zijn om voetbal tot die tijd niet toe te laten. Voetbal trekt veel mensen en afgelopen weken tonen aan dat mensen zich niet aan de maatregelen kunnen houden. Dus er is redelijk wat kans dat dit ook zal gebeuren als het voetbal weer doorgaat. Zeker als je bekijkt wat voor soort mensen er soms tussen de supporters zitten. En mensen kunnen opteren om politie in te zetten bij stadions en dergelijke, maar die zijn momenteel wel nodig in belangrijkere situaties.

8 april 2020 om 16:58

Dat betekent nog steeds niet dat de horeca in juni, wanneer de Knvb het seizoen wil hervatten, gesloten hoeft te zijn. Misschien dat er in mei wordt bepaald dat de horeca in juni onder bepaalde voorwaarden open mogen.

8 april 2020 om 17:06

" Ondanks de boetes negeren mensen nog steeds de richtlijnen. En jij denkt dat alle supporters netjes thuis gaan blijven als er weer wordt gevoetbald? ". Ook zonder publiek brengt een voetbalwedstrijd die op tv wordt uitgezonden, minimaal 100 man op de been, die met elkaar in contact komen.

8 april 2020 om 17:10

" Waar haalt men telkens vandaan dat kroegen niet open mogen? Horeca valt momenteel onder de maatregelen die t/m 28 april gelden. Als deze tegen die tijd niet worden verlengd, zal de horeca rond juni wellicht dus gewoon open zijn ". Daar blijkt maar weer eens uit dat de voetbalwereld zich veel belangrijker vindt dan men in werkelijkheid is. Het is natuurlijk ondenkbaar dat de clubs straks gewoon weer mogen gaan voetballen en de horeca haar deuren gesloten zou moeten houden. Die gedachte is volstrekt irreeel, de kans dat het omgekeerde gaat gebeuren, is veel aannemelijker.

8 april 2020 om 18:17

Precies. Voetbal wordt hier echt groter gemaakt dan het is. Men gaat er eerder vanuit dat de horeca gesloten is en voetbal door mag gaan dan andersom. De horeca is een sector die keihard wordt getroffen door deze crisis. Er werken bijna een half miljoen mensen in de horeca, dus lijkt mij dat de overheid eerder prioriteit geeft om de horeca weer draaiende te krijgen dan het voetbal weer te laten starten.

8 april 2020 om 15:59

Suarez/ hoe meer ik over de kwestie lees begint mijn mening toch een beetje te veranderen. Ik snap dat sommige clubs gewoon weer lekker willen spelen en hun personeel betalen en de Fox gelden binnen harken, het lijkt erop dat veel clubs hier toch van afhankelijk zijn, maar dan nog gaan ze een tegenslag krijgen omdat de recettes nu niet binnen vliegen. Maar goed ik was al een passagier van de seizoen-stoppen trein, en toch lijkt alles er op dat er gewoon gevoetbald gaat worden dit seizoen, en laten we aub niet doen alsof dat een straf is dames en heren. Iedere dag zowat voetbal op de televisie en ook CL voetbal. Er komt een mooie tijd aan, wat de keuze ook wordt, it is what it is,

8 april 2020 om 16:11

Lijkt alles erop dat er gewoon gaat voetballen ja? Dat heb ik dan gemist. Het laatste nieuws van het Rivm is voorlopig dat de curve minder hard piekt dan verwacht, maar daardoor wel langer gaat duren. Verschillende burgemeesters hebben zich al uitgesproken tegen voetballen in juni. Ik ben zelf juist een passagier van de 'als het kan alles uitvoetballen' trein, maar ik zie oprecht niet in hoe we dat gaan doen.

8 april 2020 om 16:28

Sterker nog, Rutte zei net tijdens het debat dat de kans dat de richtlijnen versoepeld worden per mei, "heel klein is". Dus hoezo trainen in mei?

8 april 2020 om 17:18

" Sterker nog, Rutte zei net tijdens het debat dat de kans dat de richtlijnen versoepeld worden per mei, "heel klein is". Dus hoezo trainen in mei? " Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care, heeft vanmorgen in een briefing aan de Tweede Kamer uit de doeken gedaan welke gevaren er kleven aan het versoepelen van de maatregelen. Hij verwacht dat de impact van het loslaten van social distancing-maatregelen zeer groot zal zijn en het tot een enorme toename van de zorghulp zou kunnen leiden als de maatregelen worden versoepeld. Hij verwacht dat in dat geval de beschikbare capaciteit van 2400 IC bedden bij lange na niet genoeg zal zijn om de verwachte tweede piek in juli aan te kunnen.

8 april 2020 om 16:00

Natuurlijk gaan we niet voetballen in juni, al die mensen die zeggen dat het goed is om nog de optie open te houden onderschatten nog steeds de situatie. Je zou je moeten afvragen waarom hemel en aarde bewogen moeten worden om weer te gaan voetballen. Waarom zouden deze miljoenen bedrijven en organisaties wel hun evenementen door mogen laten gaan en alle horeca niet? Willen hun werknemers dat wel? Willen de betrokken steden dat wel? Het is juist de Knvb, de Uefa en de Fifa die preken voor eigen parochie. Al die verontwaardiging van het artikel is volkomen misplaatst en zou moeten gericht worden op het gebrek aan leiderschap en verantwoordelijkheidsbesef binnen Knvb, Uefa en Fifa.

8 april 2020 om 16:08

Nee al die mensen die de optie open houden bekijken stap voor stap wat wel en wat niet kan. Zoals de regering dat ook continu stap voor stap aan het bekijken is met deadlines. Als er vanuit de overheid deadline tot begin/half mei worden gegeven voor bepaalde dingen en voor half juni tov grote evenementen, waarom zouden bedrijfstakken dan daar niet vanuit gaan. Natuurlijk moet je dat blijven doen totdat blijkt dat maatregelen verschoven worden en dan ga je als bedrijfstak ook weer verder kijken.

8 april 2020 om 16:14

Ik ben het met je eens, tot een bepaalde hoogte. Zolang er ruimte is om af te wachten moet je dat doen, omdat wat mij betreft de optie om alles uit te voetballen de beste optie is. Maar er moet wel een punt komen, ik zeg even eind april of begin mei, waarop defintitief de knoop wordt doorgehakt en iedereen duidelijkheid heeft. Je moet als club ook beleid kunnen maken, en dat gaat niet als je niet weet of je over een maand het huidige seizoen uit moet voetballen, of dat over twee maanden het nieuwe seizoen begint. We zijn allemaal zo bezig met het afmaken van dit seizoen dat we soms vergeten dat het ook een open vraag is hoe het volgende seizoen er uit gaat zien. Dat er in augustus wel gevoetbald kan worden is nog steeds een open vraag, zeker met publiek.

8 april 2020 om 16:23

@Inke, denk je serieus dat vanaf half juni weer evenementen toegestaan zullen worden? Ik las vandaag nog een artikel waarin experts aangaven dat als de maatregelen te vroeg worden versoepeld, we een tweede en eventueel derde piek gaan krijgen. Ik ben een groot voorstander van beëindiging van het seizoen. Zelfs als er zonder publiek gespeeld gaat worden, breng je mensen in gevaar. Ten eerste de voetballers zelf en ten tweede de supporters die echt niet thuis in hun eentje naar de wedstrijd gaan kijken.

8 april 2020 om 17:10

Ik snap heel goed wat je bedoelt Kyle. Ben het alleen sterk oneens met je laatste standpunt (supporters). In dat geval kunnen de velden/scholen/horeca/kappers etc. ook pas open op het moment dat het virus compleet uit de gehele wereld verdwenen is. Dat is me dan ook weer net iets te voorzichtig. Handhaving door middel van de boetes (mogen wat mij betreft fors omhoog) zal de grootste probleemgebieden indammen. Idioten die het (ondanks dat) negeren hou je toch, dat bewijst de mensheid momenteel wel.

8 april 2020 om 18:05

Kyl66. Potjandorie Kyle lees eerst voordat je reageert. Wat ik denk doet er niet toe. De overheid heeft een deadline gezet op half juni. Dus je moet al bedrijfstak op dit moment acteren op die deadline van half juni. Net zoals kapsalons en scholen op dit moment moeten acteren op deadlines die voor hen gelden.

8 april 2020 om 18:20

@ suarez jij snapt echt niks van het hele virus. We moeten naar groepsimuniteit en wel zo snel mogelijk zolang de bedden het aankunnen. Er is geen tijd om een jaar te wachten op het vaccin. 60 procent moet zo snel mogelijk (zolang er genoeg bedden zijn) ziek worden. Daarom is het zo belangrijk dat sommige maatregelen versoepeld worden en weer gaan voetballen is daar 1 van. Hoe langer het onnodig duurt totdat er groepsimuniteit is hoe meer mensen er onnodig dood gaan!! Nu duidelijk?

8 april 2020 om 19:28

Hou toch eens op met deze onzin.ze kunnen gewoon voetballen als het weer mag van de Rvimen ja dat zal zonder publiek worden.gewoon strenge straffen vooraf bepalen en dan komt het wel goedis toch van den gekke als iedereen weer moet werken en het voetbal maar thuis moet blijven.ook in het nieuwe seizoen ga je dit krijgen dus wat stel je voor ?maar 2 jaar geen voetbal meer?

8 april 2020 om 19:41

Wanneer wou je weer voetballen dan..

8 april 2020 om 20:37

Ja of jij staat er ver vandaan. Een tijdje zo leven is okay maar het aantal ontslagen wereldwijd ligt nu al nabij de 150 miljoen. Het aantal doden is nog geen half procent van het totaal aantal doden dat normaal gesproken elk kwartaal valt. Natuurlijk is voetbal geen noodzaak maar teveel gewicht hierop leggen en bijvoorbeeld niet op waarom elk jaar miljoenen mensen sterven van de honger en wel gewoon doodleuk met zijn allen doorgaan is dus zo hypocriet als de neten. We laten jaren mensen creperen in Syrie en voetballen lekker door maar nu zijn er een paar mensen die doodgaan aan een virus en dan ben je gelijk een social outcast als je niet meer mag redeneren op basis van logica en cijfers.

9 april 2020 om 09:11

Zou je ook zo praten als het je ouders of broers en zussen zouden zijn die overlijden aan Corona , in Amerika sterven er 2000 per dag ik zou me zelf doodschamen voor zo’n reactie je bent totaal niet serieus te nemen .

10 april 2020 om 15:38

@ sloep01 Piranha maakt wel een goed punt, wat betreft het feit dat er wel behoorlijk met twee maten gemeten word qua gewichtigheid. Al jaren sterven er tig mensen wereldwijd aan allerlei zaken die simpelweg voorkomen hadden konden worden, het enige verschil waarom de wereld zich niet om die arme drommels druk maakt is omdat die mensen geen impact hebben op het waardeloze politieke, monetaire en economische systeem waarin we leven. Waarbij media aandacht (overhypt of niet) over het algemeen wel bepalend is hoe mensen op zaken reageren en anticiperen. Persoonlijk geloof ik ook geen moer van al die sprookjes dat de wereld ten positieve zal veranderen wanneer deze crisis achter de rug is.

Het is inmiddels wel duidelijk dat Overmars in zijn emotie wat heeft geroepen. Dat dat kan overkomen als bewust en in het belang van Ajax, dat zal verder wel. Overmars is ook maar een mens. Natuurlijk staat de (volks)gezondheid op één, maar het kan geen kwaad om ook de belangen van de bedrijfstak voetbal mee te nemen. Enorm veel gezinnen zijn op één of andere manier afhankelijk van voetbal. Als daarnaast clubs serieus in hun voortbestaan worden bedreigd, dan snap ik de intentie om het seizoen voort te zetten wel. Of het daadwerkelijk zover komt, dát waag ik zeer te betwijfelen.

8 april 2020 om 16:57

@ Diegelbe, iedereen heeft ergens een belang en we kunnen dan vingerwijzen over wie iets denkt en niet zegt of andersom maar dat verandert helemaal niets. Mooiste voorbeeld was gisteren in Jinek waar Derksen te gast was. Die ging eerst los dat iedereen bezig was met eigen belang behalve AZ en hoe de voetbalwereld vooral met zichzelf bezig was. Vervolgens gaat het over zijn eigen tour en zegt ie letterlijk ik zat te luisteren naar Rutte en te hopen dat hij zou zeggen we gaan de maatregelen verlengen. Om de enige reden zijn eigenbelang. Zodat hij niet voor de kosten op zou draaien. Dat is zo hypocriet en eerlijk tegelijk. Iedereen heeft een belang en het gaat erom komen we er met zijn allen uit op een manier waarbij iedereen kan zeggen het was niet leuk maar de beste oplossing op dat moment.

"theo van Seggelen, in het verleden jarenlang de secretaris-generaal van spelersvakbond Fifpro, luidt in gesprek met Voetbal International de noodklok over de huidige situatie. Hij is van mening dat clubs nog altijd te veel met hun eigen belangen bezig zijn" - De Knvb is dat natuurlijk niet aan het doen en denkt enkel in het belang van de clubs?! Financiele schade is sowieso niet te voorkomen, maar je kunt wel zorgen dat de schade beperkt blijft. Als de competitie niet hervat kan worden, zorgt die onduidelijkheid alleen maar voor veel meer kosten zonder dat clubs ergens op kunnen anticiperen. Wat ga je dan nog zeggen als grote voetbalorganisatie? Gooien ze het dan ineens op onmacht of gaan ze dan toegeven dat ze wellicht te lang hebben gewacht?

8 april 2020 om 16:07

Nee, Sirius. Heb je de afgelopen weken het gemor niet gevolgd? Alleen Ajax denkt aan het eigenbelang omdat ze nu toevallig bovenaan staan. De instanties die door willen voetballen zijn de enigen die aan het algemeen belang denken... volgens diezelfde mensen dan.

8 april 2020 om 16:47

Ajax nu toevallig bovenaan? Volgens mij staan ze al de hele tijd bovenaan.

8 april 2020 om 17:01

Man Man, kansloze opmerking. Want AZ en PSV willen wel door gaan. En Ajax staat niet toevallig bovenaan, daar hebben ze zelf voor gezorgd vanaf speelronde 3. Even voor de duidelijkheid de clubs die willen stoppen hebben eigenbelang maar dat geldt net zo goed voor de clubs die door willen..... Ik vind het dan wel weer knap dat jij kan spreken voor alle clubs en weet wie voor algemeen belang staat en wie voor eigenbelang staat. man man wat kan jij onzin uitkramen zeg....

8 april 2020 om 18:41

Volgens mij was hij sarcastisch getuige zijn laatste zin!?

8 april 2020 om 19:34

Exact Mike. Zo ingewikkeld was het volgens mij niet.

8 april 2020 om 16:17

@Sirius Kon je me wat voorbeelden geven van kostenbesparingen door die eventuele 2-4-6 weken snellere duidelijkheid?

8 april 2020 om 17:15

Ja dat vroeg ik mij ook al af? Enige kostenbesparingen is spelers geen contact of verlaagd contract aanbieden..

Noem me ouderwets, maar voor mij wegen die banen niet zoveel op als het gezondheidsrisico bij een tweede golf, omdat de KNVB zo nodig eerder wil starten. Zodra de crisis voorbij is zullen die banen uiteindelijk weer nodig zijn. De mensenlevens die daarentegen extra verdwijnen, krijg je nooit meer terug.

8 april 2020 om 16:03

Het is toch niet zo dat de knvb op eigen houtje, tegen alles in, weer aan de competitie zal gaan beginnen. Ze willen het gewoon open houden zodat mocht er ergens weer eens groen licht komen, de bal weer kan gaan rollen. Als er enig risico is, zal het niet eens mogen. Maar die hele kleine kans, willen ze gewoon behouden.

8 april 2020 om 16:06

Dat is niet ouderwets. Je kan er wel een hele moreel-ethische discussie op los laten. Hoeveel is een mensenleven waard?

8 april 2020 om 17:02

9 wedstrijden.... voor de mensen/ clubs die door willen.......

Goh weer een die denkt dat we wel weer gauw gaan voetballen. Ik heb er zin in! Kan niet meer wachten. Blijven geloven in dromen en realiteit

8 april 2020 om 16:25

Goh weer een die weet hoe de situatie er over 2 maanden uit ziet. Lees de reactie van 29er hierboven even...

8 april 2020 om 17:02

Wat wil je met de reactie van 29er? Die neemt schijnbaar een stelling aan dat mensen ontslagen gaan worden als we nu de competitie stoppen! Dus we gaan alles in stand houden maar wel mensen ontslaan, lijkt mij dat iedereen probeert op iedereen aan boord te houden en dat gebeurt zelfs al in andere bedrijfstakken Dit is niet een excuus om iedereen nog langer voor de gek te houden. Rutte laat zoveel doorschemeren en hij heeft gelijk. Er zijn mensen die willen door voetballen koste wat het kost en met een schijnveiligheid die voor nog meer problemen gaan zorgen in mijn optiek. Zolang wij alleen maar proberen wat afstand te houden en handen te wassen zal Corana vrijspel houden en dan kunnen we zeggen ah nog even wachten of we zeggen, streep door iets onmogelijks en geven de clubs ruimte om vooruit te denken en spelers de ruimte om bij hun familie te zijn en te denken aan de mensen die hun lief zijn die misschien wel op de IC liggen of ziek in bed.

8 april 2020 om 17:11

Ach....het is allemaal tegen beter weten in. Net of de maatregelen die voor groepsvorming en evenementen zomaar over boord gegooid zullen worden.zullen wij ook dan maar samen op een pleintje gaan voetballen? De clubs mogen van de Knvb ook weer eerder trainen dan de door de overheid voorgeschreven 1 juni (voor dit moment)

9 april 2020 om 09:22

Over twee maanden is het 21 dagen voordat heel veel contracten aflopen. Dat is iets wat je zeker weet.

Diederik Gommers, hoofd van de IC afdelingen in Nederland , heeft vandaag duidelijk verklaard dat als men in juni te snel alles weer groen licht geeft dat er een explosie gaat komen van besmettingen op de IC. Ik denk dat de KNVB nog van een koude kermis gaat thuis komen. Rutte zal het voetbal niet als topprioriteit zien...Wat betreft solidariteit. Tuurlijk bestaat die er niet. Te veel geld staat er op het spel. Iedereen wil overleven en dan geldt het recht van de sterkste.

8 april 2020 om 16:24

Dat juni te vroeg is om alle seinen weer op groen te zetten is voor iedereen inderdaad wel duidelijk. Echter zijn er een heleboel middenwegen denkbaar om gefaseerd alles weer op te pakken, bijvoorbeeld gefaseerde opening van kapperszaken, vervolgens winkels, horeca met een strenger begrensde capaciteit; kortom, er is een heleboel denkbaar zonder direct naar de oude situatie terug te gaan. Wat betreft het voetbal zou je kunnen denken aan wedstrijden zonder publiek. Vooralsnog is die mogelijkheid nog door geen enkele expert ontkracht, zij durven nog niet zover vooruit te kijken.

8 april 2020 om 17:13

Ik heb geen moeite met je reactie, ben het ook met je eens, maar ik mis juist dit soort taal van de KNVB. Communiceer met iedereen over de knelpunten. Zeer zeker ook met de fans. De burgemeester van Eindhoven kwam vandaag met een zeer goed verhaal waarom hij zijn twijfels heeft over een eventuele start van de competitie. Sterker nog, wat denk je wat er gaat gebeuren als de klassieker zonder publiek gespeeld moet worden? Ander onderwerp is het hoofdstuk met de contracten. Dat is ook iets wat in mijn mening niet zomaar op te lossen is zoals FIFA wil beweren. Er zijn zoveel vragen die beantwoord moeten worden. Vragen die je eigenlijk nu al zou moeten kunnen beantwoorden. De KNVB komt met losse flodders, geen duidelijk plan. Je gaat dan gewoon chaos krijgen die nergens voor nodig is.

Wanneer houd dit n keer op!? Van alles en iedereen moeten we lezen wat ze denken over Ajax.

8 april 2020 om 19:11

Ene meneer Overmars kon z’n mond niet houden tegenover de media. Dan kun je dat verwachten

Waarom doet men net alsof Ajax financieel niet geraakt wordt? Omdat ze een mooi potje hebben liggen? Uiteindelijk zijn de Ajax spelers het meeste waard in de eredivsie. Donny, Neres, Onana, Tagliafico etc. zullen allemaal verliezen aan waarde nu er niet gespeeld wordt. En in absolute getallen gaat het om veel meer geld dan bij de andere eredivisie clubs. Als er een club financieel gezien baat bij het uitspelen heeft is het Ajax wel.

8 april 2020 om 19:16

Dat soort zaken moet je toch altijd in verhouding bekijken. Je zegt het zelf al; in absolute getallen. Kleine club heeft in verhouding minder geld nodig. Of moet ik het nog verder uitleggen?

9 april 2020 om 02:18

Zou niet weten waarom de spelers minder waard zouden zijn. Ze zijn niet geblesseerd. Niemand voetbalt. Ze vertegenwoordigen gewoon een waarde op basis van hun kwaliteiten en iedereen weet wat die zijn en wat ze kunnen. Wanneer Ajax die rijke clubs gaat matsen met goedkopere prijzen dan zijn ze niet goed bij hun hoofd. Voor kwaliteit betaal je en anders hebben die jongens nog een contract en blijven ze nog een (half) seizoen bij Ajax.

Door als club al eens standpunt in te hebben genomen, zetten oa Ajax, AZ en PSV de rest van de belanghebbenden natuurlijk voor het blok, dat is niet netjes en een beetje voorbarig. Leidend moeten de kabinetsbesluiten zijn, vervolgens mogen burgemeesters er nog wat van vinden, dan kan de Knvb in overleg met de clubs kijken wat ze gaan doen, daarbij luisterend naar wat de Uefa er allemaal van vindt. Overmars heeft, zoals hierboven al wordt gezegd, waarschijnlijk in zijn emotie wat geroepen, vervolgens zijn AZ en PSV ook met een statement gekomen, maar dat is eigenlijk de omgekeerde wereld. Clubs zitten gewoon nu even in de wachtkamer en moeten daar ook nog even blijven zitten. Ik begrijp dat ze wilen weten waar ze aan toe zijn, maar dat willen ondernemers in de horeca, zzp'ers en alle andere burgers ook.

8 april 2020 om 17:04

Die standpunten zijn naar buiten gekomen nadat de Knvb en de Uefa hun grote mond over doorspelen opentrokken en daarbij al allerlei planningen maken. Wie is er dan bezig partijen voor het blok te zetten? De enige redenen waarom erover uitspelen gepraat wordt is geld. Niet vanuit moreel, sportief en sociaal oogpunt. Maar dat geven ze ook weer niet toe en worden boos als anderen partijen ze terecht wijzen hun motieven. En wat betreft ''leidend moet het kabinetsbesluit zijn'', dat laat allerlei mogelijkheden over om maatregelen te interpreteren. Vergeet niet, dat deed de Knvb ook met ''die 1 juni grens geld niet voor ons''. Over de Uefa hoeven we het niet eens te hebben, die hebben Wolverhampton gedwongen te spelen Olympiakos terwijl er al besmettingen binnen die club waren. Hoezo gezondheid voorop?

8 april 2020 om 17:20

Zonder geld is er geen Nederlands voetbal meer. Dus wat is er raar dat men dat ook meeneemt om de schade te beperken. Zeker als de toekomst niet te voorspellen is. Dit geldt toch voor alle bedrijfstakken? Of leggen die zich nu ook neer bij nu al zeggen we blijven nog 3 maanden dicht? Nee die kijken het ook per maand aan.

8 april 2020 om 17:23

Het is toch niet meer dan normaal dat je als organisator van de competitie meerdere planningen opstelt om met de ontstane situatie om te gaan. Niemand weet hoe de vlag er bij hangt over twee maanden, daarom houdt de Knvb ook de optie open om door te spelen. Als je eenmaal de keuze maakt om alles af te lasten kun je nooit meer terug. Het is ook kul dat alles alleen maar over geld gaat. Het kost namelijk ook ontzettend veel geld om de competitie nog uit te laten spelen. Daarnaast gaat het ook om een eerlijke competitie, moeten er nog startbewijzen voor de Europese competities worden verdeeld en eventueel nog een degradatie worden geregeld. Het is in mijn ogen gewoon erg kortzichtig om nu al spijkers met koppen te slaan, want de situatie is gewoon heel erg onzeker. Om die reden zijn de kabinetsbesluiten ook nog multi-interpretabel. Heel de wereld is in onzekerheid omdat dagelijks of wekelijks opnieuw wordt bekeken welke oplossingen de beste zijn. Iedereen moet daar maar mee dealen en de clubs dus ook.

8 april 2020 om 17:58

@yelle - Ik vind het allemaal prima dat ze met een kalender en een resterende competitieprogramma gaan puzzelen. Maar stop met dit zo naar buiten brengen, te voorbarig en ontoepasselijk. Van mij persoonlijk mag de stekker eruit, maar als ze daar nog even mee willen wachten vind ik het helemaal prima. Alleen dit neigt eerder de andere kant op, namelijk we gaan ervan uit dat we op die datums gaan spelen tenzij ... Dat vind ik een kwalijke en arrogante houding. Niemand heeft de wijsheid in pacht, alleen er is geen enkele expert geraadpleegd door de Knvb. Ze zeggen alleen ''omdat het nog niet expliciet uitgesloten is gaan we ervan uit dat het doorgaat''. Wat betreft die eerlijk competitie daar wil ik graag op inhaken, want hoe kun je nog van een eerlijke competitie spelen als clubs 10-20 spelers verliezen door aflopende contracten? Als Rkc, Twente en ADO met de A1 moeten aantreden heeft dat toch niks meer met een eerlijke competitie te maken? Het is hoe dit seizoen eindigt nooit een waardig einde. En nogmaals, van mij hoeft de stekker er niet per se nu uit. Maar ondertussen zou ik wel willen dat er gewerkt wordt aan de praktische problemen (30 juni is geen oplossing voor gevonden) bij eventueel doorspelen en scenario's bij eventueel stoppen. Misschien dat daar wel aan gewerkt wordt, maar zo luid als ze zijn over doorspelen zo stil is het over scenario 3. .

8 april 2020 om 18:23

Ik ben het met je eens dat het een beetje overkomt bij de Knvb alsof er sowieso doorgespeeld gaat worden, maar dat ligt meer bij de Uefa die dat als harde eis heeft gesteld. Het zou de nationale bonden sieren om daar gezamenlijk tegen op te treden, net als tegen het plan van de Uefa om de kosten van het verplaatsen van het EK bij de bonden neer te leggen, maar zolang dat niet gebeurd blijft de Uefa ook een belanghebbende. Ik ben het wel ook met je eens dat de opstelling 'het gaat door' even stompzinnig is als 'we blazen alles af'. Dat was ook mijn voornaamste initiële punt: we moeten afwachten.

Fijn, weer iemand die voetbal boven volksgezondheid stelt.... Fijn om bij dit voorbeeld even Ajax te noemen, terwijl er ook andere clubs zich hebben uitgesproken, wat nu snel wordt weggezet als eigen belang... Waarschijnlijk volgt Theo het wereldnieuws niet, het Corona tijdperk is helaas nog niet voorbij. Trainen kan dus niet, laat staan dat je wedstrijden gaat organiseren. In juni zit je bovendien nog met aflopende contracten en burgemeestersvdie dan hun politie apparaat op orde moet hebben.... Waanzin !! Wanneer daalt dit bij sommigen nu eens in....

8 april 2020 om 16:16

Voetbal boven volksgezondheid is de grootste misvatting in deze discussie. Maar dat wil je niet horen kennelijk. Wanneer daalt dit in de hoofdstad eens in?

8 april 2020 om 16:23

Wanneer daalt het bij mensen als van Seggelen eens in dat je niet aan de ene kant een club kunt afzeiken omdat ze een mening hebben, om aan de andere kant wel van diezelfde club te verwachten dat ze onder het mom van solidariteit tientallen miljoenen een fonds flikkeren omdat andere clubs hun zaakjes schijnbaar minder op orde hebben.

8 april 2020 om 16:26

Het gedeelte van het fonds ben ik dan ook volledig met je eens. Dat is makkelijk roepen en mag je niet zomaar verwachten. Daar geen discussie over mogelijk.

8 april 2020 om 17:04

@ Tukkertje, dat is geen misvatting als geheel. Er zijn teveel mensen die koste wat het kost willen voetballen. Krijg je scenario's dat er gespeeld gaat worden zonder publiek terwijl Corona nog vrijspel heeft en er geen vaccin of medicijn is. Dat is toch spelen met de volksgezondheid? Die mensen moet je indammen door te stellen dit seizoen is klaar.

8 april 2020 om 17:15

Thamike, kostte wat het kost voetballen in juli is inderdaad idioot. Gelukkig wil verreweg de meerderheid van het kamp doorspelen zich daar de vingers niet aan branden (uitzonderingen genoeg helaas). Het beleid van de overheid (geadviseerd door het Rivm en Omt, die verreweg de meeste inzichten in de situatie hebben) zal altijd leidend zijn. De meerderheid aan deze kant pleit er alleen voor om niet te vroeg een streep er doorheen te zetten. De gevolgen zullen verregaander zijn dan alleen een noodfonds opzetten en klaar vrees ik.

8 april 2020 om 17:22

Juist Tukkertje. Mensen op dit forum kunnen maar moeilijk begrijpend lezen.

8 april 2020 om 17:26

@tukkertje, gelukkig idd dat het geen meerderheid is echter hoef je in deze geen meerderheid te hebben om een besluit te nemen ben ik bang. Rutte geadviseerd door het Rivm zal dan ook altijd haar richtlijnen bepalend laten zijn maar het blijven richtlijnen. Hij zal nooit zeggen hoe je dit moet invullen en ook het Rivm zal zich niet met voetbal bezig houden want we hebben richtlijnen, dit werd mij extra duidelijk toen Rutte gisteren zei dat de clubs maar met juristen moeten uitzoeken wanneer ze weer konden trainen. Daar komt een gedeelte van de angst vandaan en in combinatie met het uitzicht dat we hier nog echt wel tijden vast zitten aan een virus vind ik het van de Knvb slap. Ik heb liever dat we idd de noodfonds goed neerzetten en vooral onze tijd steken in het helpen van die clubs die geholpen dienen te worden op wat voor manier dan ook en dat we voetbal heel hebben gehouden na deze crisis.

8 april 2020 om 17:28

@timba bedankt voor je sarcastische bijdrage. Ik heb toch gewoon een normaal gesprek met Tukkertje? Ga dan effe ergens anders bijdehand lopen doen.

8 april 2020 om 17:37

Thamike, die precieze invulling zal inderdaad door een legio juristen onderzocht moeten worden. Niet alleen of de mogelijkheid er is, maar ook over bijvoorbeeld de contracten (wat echt een enorm knelpunt is). Het zal me niks verbazen als men daar achter de schermen (bij Knvb danwel de clubs) mee bezig is. Dat we hier nog een tijd aan vast zitten lijkt een feit te zijn, de angst die daaruit voortvloeit is dan ook te begrijpen. Het noodfonds zal uiteindelijk in alle scenario’s alsnog benodigd zijn (ook met competitiehervorming), alleen de grootte ervan durf ik niet te voorspellen. Daarvoor is alles nog echt te onzeker. Ps. De reactie van Timba sloeg denk ik op mijn eerste reactie tov Bogarde. Niet over opwinden

8 april 2020 om 17:55

@Thamike. Ik had het helemaal niet over jou. Ik heb het over de mensen die alles stil willen leggen zonder te weten hoe de situatie over 2 maanden eruit ziet of zonder aan verdere gevolgen te denken.

8 april 2020 om 17:57

@Thamike...dat begrijpend lezen slaat dan wel weer op jou.

8 april 2020 om 18:02

@Timba wat bedoel je daarmee 😂😂

8 april 2020 om 18:06

Ik hoor hier vooral de Ajax supporters hard roepen dat de competitie moet stoppen. Het lijkt haast wel alsof Ajax supporters geen fan zijn van voetbal, maar om een hele andere reden fan zijn geworden van hun club. Wat mij betreft naar oplossingen zoeken zodat de bal weer kan rollen. De Knvb, Feyenoord, Van Seggelen, Van Gaal en wie er allemaal aan het woord is geweest hebben gewoon gelijk. Het is nu geen tijd voor dualisme en eigen belang, maar probeer aan het voetbal in het algemeen te denken en te streven naar het afronden van de competitie onder verantwoorde omstandigheden.

8 april 2020 om 18:33

@Alkmaar54, ik praat niet over een groep en vul al helemaal niet een reden voor een ander in als ik die niet weet of niet eens een gevoel bij heb. Wat wel opvalt is dat jij namen noemt van alleen diegene die gaan voor hervatten voetbal met alle risico’s van dien maar ga niet invullen welke reden dat heeft 😂. Ik ben echt een voetbal fan, de sfeer, het juichen, verdriet, de vrienden die meegaan en vooral een heerlijke zorgeloze dag vol spanning. Nu kan het zijn dat jij dat anders beleefd en voetbal dus net zo mooi vind zonder het stadion, de fans, die zorgeloze dag. En dan wil jij zinvragen dat het voetbal doorgaat dat het dus eigenbelang is en daar was je in je verhaal nog op tegen toch? Dat er mensen besmet kunnen raken doet er minder toe want streven is afronden voetbal toch? Weer eigenbelang. Ik denk dat eigenbelang niet zomergasten is maar voor iemand die vooral vingertjes wijst zit er behoorlijk wat eigenbelang in je verhaal.

Dus als iemand niet door wil voetballen bepalen ze arrogant iets zelf, maar als anderen wel willen doorspelen worden daar niet dezelfde kwalificaties aan gegeven? Dat soort redeneringen zijn dus niet serieus te nemen.

Droomwereld zegt hij dan, omdat clubs teveel bezig zijn met eigen belangen terwijl er duizenden banen hiermee op de tocht staan volgens hem. Wat te denken van duizenden levens die geriskeerd worden door weer te gaan voetballen? Ook al speel je zonder publiek, men gaat toch wel weer ophopen door samen te kijken, of met zn allen naar het stadion te gaan zoals dat het geval was in Parijs. Alle artsen, verpleegkundigen en iedereen in de zorg zijn al een maand non-stop bezig om de boel enigszins onder controle te krijgen, denk jij dat zij zitten te wachten op patienten die zo nodig het virus hebben opgelopen omdat er weer gevoetbald mocht worden?

Wat is solidariteit? Clubs die jarenlang wan-beleid/risicovol beleid voeren nu hun hand ophouden bij met name Ajax? Is zeker triest voor de gewone werknemers in de voetbalteam maar toch ook voor bv alle eigen ondernemers en zzp"ers

De clubs zijn ook bezig een financieel tegemoetkoming voor de minder bedeelden te organiceren, dus meneer heeft het niet voor het Zeggelen, anders moet ie dat ook bij noemen.

Meneer van Seggelen die het veroordeeld als clubs in het eigen belang denken. Ongeveer de hele voetballerij denkt in zijn eigen belang. Daar heeft de hypocriete meneer van Seggelen heel veel geld mee verdiend in zijn functie bij Fifpro. Daar werd ie namelijk betaald om te faciliteren dat spelers in het eigen belang konden denken. Dat vond meneer van Seggelen niet egoistisch. Maar als clubs het doe is het plotseling een probleem.

Leuk dat die man zo begaan is met het voetbal... Ik heb meer respect voor Ajax, PSV en AZ die begaan zijn met daadwerkelijke mensen. Hoe kan je het in je bekrompen porem halen om spelers, staf, scheidsrechters etc. te dwingen te gaan voetballen, terwijl hun gezondheid direct in gevaar kan komen... Man man man, laat dat voetbal voorlopig gewoon links liggen.

Iedereen kijk naar zichzelf, en dat is logisch want zo zijn we het gewend geraakt. De Knvb kijkt naar zichzelf want de compt. moet uitgespeeld worden. Dat dit diverse andere problemen (zoals bijv. door de burgermeester van Eindhoven al is geschets) is blijkbaar van minder belang. Laten we a.u.b. proberen deze ziekte uit te bannen, niet te vroeg te beginnen maar gewoon in Augustus met een schone lei. Maak goede afspraken omtrent de financiën, dit kan zijn door Europese opbrengsten deels in een potje te doen, maar ook afspraken waarbij je een gedeelte van transferinkomsten in Nederland besteed. Wanneer Ajax een gedeelte van de 44 miljoen van Zyech uitgeeft in Nederland is dat goed voor het hele Nederlandse voetbal. Zeker wanneer de club waarbij Ajax zaken zou doen ook weer een gedeelte van haar transferinkomsten in Nederland zou uitgeven. En zo door.....

Ik denk dat Theo het niet snapt. Er is een pandemie, mensen vallen met bosjes om, het zorgapparaat is overbelast. Voetbal is niet belangrijk, zeker niet belangrijk genoeg om een verdere spreiding van het virus een handje te helpen.

Ajax moet dat zelf weten, dat is een vrije keuze. desnoods zegt de Knvb dan we sluiten jullie uit van CL voetbal maar niemand kan Ajax verbieden om de competitie niet te willen hervatten zover ik weet

Als ik die droplul goed begrijp, dan gaan de tientallen, misschien paar honderd banen binnen de Nederlandse voetbaltak (want hij praat over tienduizenden wereldwijd) vóór op mensenlevens. En dat omdat clubs geld willen verdienen. Wist niet dat de clubs/bepaalde bedrijven die geld verdienen uit iets dat van oorsprong pure recreatie is, dusdanig belangrijk zijn dat we ze vóór mensenlevens plaatsen. Ik herhaal: droplul.

Ook deze man doet de ene na de andere aanname. Maar ik zou van dit soort types nu wel eens willen weten of ze snappen dat er geen vaccin komt binnen 8 maanden en ook geen medicijn. Als je dat snapt dan weet je dat je nu moet stoppen want je kunt zo niet iedereen beschermen en we testen zo weinig dat je ook niet kan indammen. Maar ik zou van deze meneer wel eens willen weten waarom hij denkt dat er mensen ontslagen gaan worden in het voetbal? Wie heeft hem dat verteld en heeft hij wel door dat ieder bedrijf en al helemaal het voetbal zijn personeel zoveel mogelijk binnenboord houdt. Hij geeft aan dat de clubs die willen stoppen niet weten wat er aan de hand is?? Huh hij wel? Hij geeft aan dat de clubs leven in een droomwereld? Hij mag eens wakker worden, de clubs leven in een nachtmerrie en ondanks eigenbelang zal iedereen nog steeds gezondheid voorop stellen en dat zie ik deze meneer niet doen.

Waarom snappen ze nou niet dat dit om de gezondheid gaat van iedereen ipv om geld. Ik werk in een verzorgingstehuis en ik kan je zeggen dat is geen pretje maar gezondheid staat altijd nog boven geld. En gelooft men nou echt dat er in spanje en italie nog gevoetbald gaat worden? Dacht het niet, maar het draait allemaal weer om geld geld geld.

8 april 2020 om 17:19

Nou precies, dat dus! Dat gezeur van de UEFA en KNVB. Er gaat echt niet meer gevoetbald worden. Evenementen zijn als laatste aan de beurt om weer vrijgegeven te worden. En voetbal zonder publiek is een gotspe. Dat gaat dan echt alleen om geld inderdaad

8 april 2020 om 17:25

Liever voetbal zonder publiek dan voetbal zonder clubs...

8 april 2020 om 17:30

Zonder geld komt er niemand voor Ajax spelen. Of dacht je dat ze daar allemaal voor de lol en clubliefde in de Arena spelen? Het gaat niet alleen om geld, maar voor meerdere clubs is het noodzaak. Bij Rkc, Den Bosch, Telstar, Go Ahead en Willem 2 zijn er bijvoorbeeld al personeelsleden in de WW. In Duitsland staan 13 clubs op omvallen. Ik moet niet denken hoe groot die lijst is als we wachten tot we weer met volle stadions mogen voetballen...

8 april 2020 om 18:58

Geloof je nou werkelijk dat ze in spanje of italiã« veel verstand hebben zitten? Populisme (zowel links als rechts) kan hier al een aardige voet aan de grond zetten, maar daar kennen ze praktisch niets anders. Het stikt daar van de imbecielen aan de top. Die hebben decennia aan economische hulp compleet verkwanseld.

Maar Ajax heeft toch niet geweigerd om bij het doorgaan van de competitie te spelen, wat hier gesuggereert wordt? Als ik dat gemist heb, dan is het heel duidelijk. Regelementaire 3-0.

8 april 2020 om 17:50

Gudde heeft al duidelijk gemaakt dat als men voor scenario 2 (waar mogelijk, binnen de gezondheidsnormen, richting het uitspelen van de competitie) gaat, Ajax solidair zal zijn. Dus een weigering is inderdaad niet aan de orde. Marc kwam met een emotionele reactie, die naderhand genuanceerd is. Echter als Ajax zelf een knoop door zou moeten hakken (nogmaals, doen ze dus niet), dan is dit seizoen ten einde. Dat valt ook wel te begrijpen.

8 april 2020 om 18:24

Ja precies. Ik zat al berichten te scrollen naar wat Ajax gezegd had. Maar ze hebben dus helemaal nergens geweigerd te spelen.

Grappig hoe het spel gespeeld word, vi wil doorgaan en geeft iedereen het wordt om te zeggen hoe idioot ajax wel niet is. Terwijl de telegraaf wil stoppen en allerlei experts aan het wordt laten die zeggen dat het onverantwoordelijk is om door te gaan. Hier reageert heel voetbal Nederland weer op.

Ajax heeft niet gezegd, wij spelen niet meer. Ajax heeft gezegd “wij vinden dat het seizoen dood is en we niet meer moeten spelen”. Als anders clubs wel doorwillen, en de beslissing valt die kant op. Dan speelt ajax gewoon zijn wedstrijden. En waarom verdwijnen die banen wel als er in juni niet gespeeld wordt, maar zijn ze nu nog niet verdwenen? Bijna Iedere ziel die iets in de voeballerij doet, die is in de maanden juni en juli vrij. Maar ach, wat is vrije tijd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
128 fans

In de wandelgangen

Zondag 31 mei
Barcelona heeft een aanbieding van Juventus voor Ansu Fati direct afgewezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren