Ronaldinho verhuist na betaling van anderhalf miljoen euro naar hotel

Dinsdag, 7 april 2020 om 22:54Robin Bruggeman • Laatste update: 23:09

Ronaldinho heeft dinsdag de Paraguayaanse gevangenis verlaten waar hij de afgelopen ruime maand werd vastgehouden. Verschillende Zuid-Amerikaanse media melden dinsdagavond dat de oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan na het betalen van een borgsom van 1,6 miljoen dollar, omgerekend net geen 1,5 miljoen euro, onder huisarrest is geplaatst in een hotel in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción.

Ronaldinho werd onlangs samen met zijn broer Roberto De Assis Moreira opgepakt nadat de twee met valse paspoorten het land binnen probeerden te komen. De voormalige wereldster werd vervolgens in afwachting van het onderzoek door de Paraguayaanse rechter gevangengezet.

Het verweer van Ronaldinho’s advocaat dat deze paspoorten een cadeau waren van een zakenrelatie leverden niet het gewenste resultaat op en inmiddels worden de Braziliaan en zijn broer ook verdacht van het witwassen van geld. Ronaldinho kwam de afgelopen weken meerdere malen in het nieuws vanwege ontwikkelingen in zijn zaak en speelde binnen de gevangenismuren ook een voetbaltoernooi.

Ronaldinho en zijn broer zijn nu, in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek, naar een hotel verhuisd. De oud-voetballer kan voorlopig echter nog niet terugkeren naar zijn thuisland, aangezien hij nog altijd het Openbaar Ministerie achter zich aan heeft zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door millonario)

Ik dacht dat Ronaldinho geen geld meer had of heb ik dat verkeerd begrepen?

7 april 2020 om 22:59

Klopt dacht had ik ook, wellicht iemand anders voor hem betaald en alsnog, 1,5 miljoen is belachelijk veel geld, voor zelfde straf, maar andere ruimte

8 april 2020 om 08:26

Denk dat het nog al een verschil maakt waar je zit, zeker als je daar al een maand zit.

8 april 2020 om 13:16

Zelfs na zijn carriere wordt er nog een transfersom voor hem betaald. Dan ben je een grote

8 april 2020 om 12:18

Ik denk dat je dat inderdaad verkeerd hebt begrepen, want de media moeten ook wat schrijven. Denk gewoon ff logisch na, Ronaldinho geen geld meer hebben? Die man heeft bakken met geld verdiend (en wss ook veel uitgegeven) maar is nog steeds te vinden bij events en verdient nog veel na zijn carriere. Dat ie niet meteen die borgsom kan betalen snap ik zelf nog ook wel, je legt niet zomaar 1,6 miljoen op tafel natuurlijk.

8 april 2020 om 17:43

Ik ben het met je eens man. Hoe kan die man geen geld meer hebben? Hoeveel sponsoren heeft hij wel gehad? Maar men denkt als je rijk ben, je het geld gelijk op de tafel kan gooien. Daar gaan zoveel procedures vooraf eer het is geregeld.

8 april 2020 om 17:57

Vorig jaar werd een artikel gepubliceerd (VZ deed daar ook lekker aan mee toen) met het bericht dat Ronaldinho geen geld meer had op zijn rekening. Want natuurlijk, de media hebben toegang tot zijn rekening zoals we allemaal weten. Het is een eigen leventje gaan leiden. Maar goed, hij zal daar niet van wakker liggen

Wat een argument ook. "De paspoorten waren een gift van een zakenrelatie", oooh dan is het minder erg natuurlijk! Ronaldinho heeft vast wel genoeg kennissen die 1,5 miljoen hebben liggen dus dat scheelt voor hem.

All pigs are equal, but the pigs met een beetje doekoe zijn wat meer equal ...

En mensen maar beweren dat hij geen geld had.............. Rijken gasten hebben allang hun geld verstrooid in verschillende accounts in landen waar ze niet bij komen

8 april 2020 om 07:44

Gezien het feit dat hij voor witwassen verdacht wordt zou er zomaar (een onguur) iemand geweest kunnen zijn die de borgsom heeft voorgeschoten.ja het spreiden van je vermogen is een ding wat veel rijke mensen doen, echter denk ik niet dat Ronaldinho een goede accountant heeft die dat voor hem doet. ik denk persoonlijk dat de onderwereld is bijgesprongen voor hem.

Ik las ergens in de Spaanse media dat Messi Ronaldinho wou uitkopen uit de gevangenis. Nu weet ik niet in welke mate dit verhaal waar is, maar dat zou toch schitterend zijn. De pupil die zijn leermeester uit de penarie helpt.

8 april 2020 om 00:54

Messi had daar al op gereageerd en was boos dat mensen zulke verhalen over hem hadden verzonnen.

8 april 2020 om 01:10

Dat heb ik gemist. Het zou natuurlijk niet bij iedereen goed overkomen. Enerzijds zou het mooi van hem zijn, maar anderzijds moet iemand die de regels overtreedt op de blaren zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper
WevertonKeeper
MarquinhosVerdediger
Thiago SilvaVerdediger
DaniloVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

Brazilië
934 fans
Middenvelder, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren