Gudde geeft opheldering over standpunt van Ajax over uitspelen Eredivisie

Dinsdag, 7 april 2020 om

De KNVB maakte dinsdag bekend dat het men, voor zover de ontwikkelingen rondom het coronavirus dat toelaten, halverwege juni de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer wil opstarten. Het besluit volgt op een week waarin de clubs zich uiterst verdeeld toonden over het al dan niet stopzetten van de competities. Vooral Ajax liet bij monde van Marc Overmars duidelijk blijken dat men voorstander is van het stopzetten van het Eredivisie-seizoen, maar KNVB-directeur Eric Gudde benadrukt nu dat de Amsterdammers bijgedraaid zijn.

“Het woord solidariteit is een behoorlijk aantal keren gevallen”, begint Gudde in gesprek met de NOS over de conference call die dinsdag plaatsvond. Er is volgens de bestuurder nog wel ‘even’ over vorige week gesproken, waarbij de harde uitspraken van Overmars onderwerp van gesprek waren. “Ajax heeft bijvoorbeeld de duidelijke vraag gekregen: ‘Hoe zitten jullie erin?’ Nou, toen hebben ze in alle oprechtheid gezegd dat ze een negatief advies hebben gegeven. Maar als we met scenario twee in alle veiligheid kunnen spelen, dan verklaart Ajax zich ook solidair.”

Overmars haalt vernietigend uit naar KNVB: ‘De Eredivisie is dood’

Lees artikel

Gudde krijgt vervolgens de vraag of hij boos was over de uitspraken van Overmars, die onder meer zei dat de Eredivisie ‘dood’ was. “Wat ik er bij voel, is niet zo belangrijk. Er zijn een paar vragen over gesteld, clubs hebben daar duidelijk antwoord op gegeven en ik denk dat we hiermee nu verder kunnen”, reageert de algemeen directeur van de KNVB. “Ik heb vandaag een aantal stukken gelezen, daar stond heel duidelijk in dat als scenario twee aan de orde is en de RIVM en de overheid het veilig achten, Ajax de competitie uitspeelt. Of het grootspraak was van Ajax? Tja, dat moet je aan Ajax vragen. Ik heb het met hen er niet over gehad.”

“We hebben vanaf 11 maart een hele duidelijke strategie, met scenario’s. Het is een hele emotionele en verwarrende wereld, die dingen gebeuren onderweg. Je hebt het liever niet. Maar op een dag als vandaag komen we dan weer dichter bij elkaar”, gaat Gudde verder. Hij vertelt dat in zijn inleiding voor de vergadering ‘saamhorigheid en solidariteit’ de sleutelwoorden waren. Gudde laat tevens weten dat er een afspraak gemaakt is om de komende tijd met ‘één mond’ te praten.

“Vorige week was dat misschien niet zo duidelijk gemaakt, je leert elke keer weer. De afspraak is dat we gezamenlijk de weg naar scenario twee bewandelen, dus richting uitspelen van de Eredivisie”, aldus Gudde. “Er moeten een aantal zaken duidelijk worden: wat gaan de overheid en de RIVM op 21 april vertellen? De UEFA heeft nog een aantal belangrijke vergaderingen. Dat heeft er allemaal invloed op of we half juni weer kunnen beginnen. Maar dan moeten we eerst in mei weer kunnen gaan trainen, eerst klein en dan groter.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Ik kan er echt woest over worden, man waar gaat dit over. De voetbalwereld voelt zich boven iedereen verheven. En dat terwijl ze nul komma nul te vertellen hebben, maar ze komen naar buiten alsof ze alles zelf in de hand hebben. Het is verschrikkelijk en het geeft maar weer aan dat ze in een bubbel leven. En dan ook nog die ordinaire relletjes, kansloos, zeker omdat niemand nu aan voetbal denkt.

7 april 2020 om 22:07

wij blijkbaar ook want iedereen reageert op deze topics over de voortgang of het beeindigen van de voetbalcompetitie op VZ

7 april 2020 om 22:17

Ik denk elke dag aan voetbal. Man, wat een gemis.

7 april 2020 om 22:43

Ik kan woest worden om dit soort domme reacties. De voetbalwereld voelt zich niet verheven boven de rest. Ze hebben de situatie rondom Corona niet in de hand, maar wat ze wel kunnen doen, is inspelen op de verschillende mogelijke scenario's. Een van die scenario's is het uitspelen van dit seizoen, hoe onwaarschijnlijk dat ook is. Dat heeft niks te maken met een bubbel of je verheven voelen boven anderen. Daarbij zijn er wel degelijk mensen die nu aan voetbal denken, genoeg zelfs. Voor sommigen is het namelijk gewoon hun werk om daar mee bezig te zijn en anderen missen het spelletje.

7 april 2020 om 22:51

Of ze echt in een bubbel leven durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar dat heel niemand aan voetbal denkt is complete onzin. Voetbal is volksvermaak nummer 1 en dat is juist iets wat we nu goed kunnen gebruiken. Ik praat denk ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik het spelletje heel erg mis

8 april 2020 om 01:36

Niemand denkt aan voetbal, maar je zit toch echt op een voetbal site. Hoe lullig het misschien voor sommigen klinkt, maar er is meer dan alleen corona. De wereld gaat namelijk gewoon verder. Je moet je dus voorbereiden en dat doe je niet door op je tuinstoel te gaam zitten en te gaan wachtem op de rivm.

8 april 2020 om 01:44

Ach het heeft zo weinig zin. Tegen wie praat Gudde? Hij is de enige die nog lijkt te geloven in het uitspelen. Zou hij echt zo naïef zijn? Of speelt hij zijn rol zo goed. Geen burgemeester gaat toestemming geven. Geen club muv misschien 3-5 clubs willen doorspelen. Ik wens hem succes. Het is over face IT. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen.

"de afspraak is dat we gezamenlijk de weg naar scenario twee bewandelen, dus richting uitspelen van de Eredivisie" Het is nu wel duidelijk dat iedereen daar ook echt achter staat ja. We gaan samen richting uitspelen en we gaan met één mond praten. Hoe verzint hij het.

7 april 2020 om 23:12

Op een of andere manier stelt dit mij gerust. Denk je werkelijk dat clubs die eerst zo duidelijk waren in het niet uitspelen van de competitie nu ineens voorstander zijn van het hervatten? Dan moeten er bepaalde zaken op tafel zijn gekomen, dat kan niet anders. Het kan niet zo zijn dat je van enorm felle tegenstander naar voorstander gaat. Of het is natuurlijk mogelijk dat ze Gudde niet serieus nemen, en dat het werkelijke machtsspel op de achtergrond gespeeld gaat worden. We gaan het wel zien, 180 graden draaien vanuit het niets? dat gelooft toch geen hond.

7 april 2020 om 23:18

Eens. Het kan bijna niet anders dat ze daar hebben verteld dat juristen geadviseerd hebben om zo lang mogelijk de schijn op te houden zodat ze zeker zijn van hun sponsorgelden etc. Niet chique in deze tijden maar wel begrijpelijk.

7 april 2020 om 23:28

Zoiets ja, dat ze achter de schermen al alles in orde aan het maken zijn om te stoppen alleen dat ze dat nu nog niet kunnen doen. Ik geloof dat diverse festivals zoals Pinkpop daarom ook nog niet geannuleerd hebben. Want je denkt toch niet dat die doorgaan met tienduizenden bezoekers op 18-19 juni? Dat weet ook iedereen allang. Tegelijk is het ook niet chique om clubs beloofde inkomsten te ontzeggen, terwijl er hier toch duidelijk sprake is van overmacht. Dus het werkt een beetje twee kanten op. Het valt ook voor de Knvb te hopen, want anders is het echt bedroevend gesteld met onze voetbalbond.

8 april 2020 om 07:11

Je kunt in ieder geval aan de uefa laten zien dat je alle scenario’s hebt bekeken, dat je ook wel door wil spelen, maar dat de eind beslissing bij de burgemeesters ligt. Daar kun je als knvb dan niet op worden afgerekend. Dat is toch wat anders dan als knvb besluiten niet verder te willen, dat gaan de uefa heren namelijk niet leuk vinden.

Eric, zorg je er nu maar voor dat FOX sports alle kanalen openzetten zodat iedereen thuis kunnen kijken... Zo voorkom je dat de kijkers bij elders gaat kijken.Zoals Ziggo het ook doet door bv film open te zetten.

"We hebben vanaf 11 maart een hele duidelijke strategie, met scenario's“ Het zou fijn zijn als die dan ook gedeeld wordt... We gaan in juni ballen als het kan, is namelijk nogal minimaal voor een ‘strategie’

Meneer Gudde kan zoveel willen, maar als de burgemeesters bang zijn voor samenscholingen buiten het stadion als er zonder publiek wordt gespeeld, gaat het hele feest niet door. Dan kan meneer Gudde hoog en laag springen, maar dan is het einde competitie. Hoor nu al geluiden dat PSV na 1 juni niet meer mag spelen in Eindhoven. Wordt lachen als de KNVB dan met punten aftrek gaat dreigen

Gudde is ongeschikt voor zijn functie. Hij weet niet hoe hij in een crisissituatie de juiste beslissingen moet nemen. Deze man dient ontslagen te worden bij de Knvb.

Wat een onbenul deze man! Het gaat om de GEZONDHEID van mensen en die kan je simpelweg niet garanderen voor 1 juli! Ik zit zelf in een organisatie voor het organiseren van een buiten evenement in mijn dorp met als datum 3 e week september... wij zijn door de gemeente voorlopig in hold gezet!! Het is jammer maar de competitie is klaar het gaat om de gezondheid van voetballers en toeschouwers!!

Gewoon een hele middag zitten vergaderen (voor de persco van Rutte) om dan je wedstrijden verboden te zien worden door burgemeesters. Wat een lichtgewichten werken er ook bij de Knvb.

Geen 1 competitie heeft al een definitieve beslissing genomen. Maar nee de KNVB is echt een waardeloze bond met een leider zonder wilskracht.

8 april 2020 om 00:17

Niet? De handbal bond, Atletiek bond, Honkbal bond en zo zijn er al veel bonden van sporten die dit al een tijd terug hebben gedaan. Natuurlijk kleinere sporten maar die hebben geen UEFA als boze stiefvader.

8 april 2020 om 07:30

Denk je nou echt dat het idee van Gudde is? UEFA is toch heel duidelijk geweest!!! Of denk je nou echt dat wij KNVB daar tegen in gaan. Dit heeft NIKS met Gudde te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
128 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Borussia Dortmund is absoluut niet van plan om de vraagprijs voor Jadon Sancho te verlagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren