Clubarts van Stade Reims pleegt zelfmoord na besmetting met coronavirus

Zondag, 5 april 2020 om

De clubarts van Stade Reims heeft op zestigjarige leeftijd zelfmoord gepleegd, zo meldt Le Parisien zondagavond. Volgens de krant was Bernard Gonzalez geïnfecteerd met het coronavirus en heeft hij middels een gedetailleerde afscheidsbrief te kennen gegeven dat zijn keuze om zichzelf van het leven te beroven verband houdt met zijn besmetting.

Het overlijden van Gonzalez is nog niet bevestigd door Stade Reims, maar burgemeester Arnaud Robinet van Reims heeft al gereageerd op het tragische nieuws. Robinet kende de overleden clubarts persoonlijk en zegt geschokt te zijn. "Hij was een dragende kracht van de club, een fantastische professional, die door iedereen werd gewaardeerd." De burgemeester kreeg het nieuws eerder op de dag te horen van de departementsprefect van Marne, het departement waarin Reims zich bevindt.

Vorige maand spraken Robinet en Gonzalez elkaar nog, tijdens de campagne van de burgemeester voor zijn herverkiezing in maart. De ouders van de clubarts hadden toen een borrel georganiseerd voor de politicus. "In gedachten ben ik bij zijn ouders, zijn vrouw en zijn gezin", vertelt Robinet. "Hij is een extra slachtoffer van het coronavirus, want hij was positief getest. Ik weet dat hij zijn daad heeft toegelicht in een afscheidsbrief, maar daar wil ik het niet over hebben."

Bij Stade Reims is de verbijstering 'enorm', zo schrijft Le Parisien. Hoewel de gemeente het nieuws eerder op de dag te horen had gekregen, wist zondagmiddag bij de club nog niemand van het overlijden van Gonzalez, of van het feit dat hij besmet was geraakt met het virus. "Ik heb hem vorige week nog gesproken, maar hij had het er helemaal niet over", wordt een vertegenwoordiger van de club van Kaj Sierhuis geciteerd. "Het is niet te bevatten. De schok zal heel hard aankomen." Behalve Gonzalez was ook zijn vrouw positief getest.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sg92)

Wat inmens verdrietig😢😔 RIP

5 april 2020 om 20:40

Vreselijk nieuws. Het nieuws van de laatste weken gaat nergens anders over dan corona. Hoe erg het wel niet is en dan ineens krijg je het zelf. Kan me voorstellen dat je er dan doorheen zit. Er zal vast wel meer achter zitten

Jezus wat heftig. Zou toch wel iets meer aan de hand zijn dan alleen de besmetting van het Coronavirus zou je denken. Je berooft jezelf niet zomaar van het leven, ben benieuwd of we misschien meer gaan horen van dit.

RIP, jeetje wat vreselijk om te lezen.

Het coronavirus is voor 50plussers, extra zwaar, maar heftig om dan voor zelfmoord te kiezen, al was dit misschien de druppel die de emmer deed overlopen; rust in vrede..

5 april 2020 om 21:17

Het begon mer 80+ toen met 70+ en nu zitten we al op 50+. Wat is de volgende?30+?

5 april 2020 om 21:34

RIVM heeft vandaag bekend gemaakt dat er in NL een twintiger is overleden aan Corona.

5 april 2020 om 21:34

In het buitenland zijn er al tieners overleden die eerst kerngezond waren. In Portugal een jongen van 14, een meisje van 16 in Frankrijk en in Groot-Brittannië een 21 jarige. Helaas krijgt het amper mediatijd anders was iedereen al veel eerder binnengebleven...

5 april 2020 om 21:42

DIe aanzienlijke medische problemen had... Stop met het zaaien van angst.

5 april 2020 om 21:43

Ja, dus op de 30.000 zijn er mogelijk 1/2% wat dan wel gezond is?ja Corona kan heel gevaarlijk zijn maar over het algemeen niet voor de jongere persoon.

5 april 2020 om 21:57

@superscoorder, omdat dat echt uitzonderingen zijn. Het gebeurt ook weleens bij gewone griep dat een gezond jong kind of tiener eraan overlijd maar de kans dat een kind/tiener in het verkeer overlijd is een stuk groter dan aan Corona. In Amerika gingen in 2018 180 kids dood aan griep. Helft onderliggende ziekte, helft niet

5 april 2020 om 22:21

Amper mediatijd? Haha

5 april 2020 om 22:24

@klausz mijn excuses, ik wilde geen angst zaaien of nepnieuws verspreiden. Ik dacht dat de Portugese jongen kerngezond was. Nu zie ik dat hij leed aan een huidziekte, mijn excuses voor het niet beter factchecken. In een artikel van AD staat echter dat de andere twee wel gezond waren dus het is misschien niet volledig onwaar: https://www.ad.nl/buitenland/dit-is-waarom-een-16-jarige-sterft-aan-corona-en-een-89-jarige-het-virus-overleeft~a370c820/

5 april 2020 om 22:32

Het kan misschien selectief leesgedrag zijn maar ik zag 2 maanden lang in kranten en op het nieuws dat jongeren en mensen onder de 50 weliswaar ziek konden worden maar verder het zouden overleven. Hierdoor is misschien een vals gevoel van veiligheid ontstaan bij mijn leeftijdsgroep (ik ben begin 20). Nu lijkt het langzaam om te slaan en blijft iedereen binnen maar nog geen 10 dagen geleden zag ik groepen jongeren samen sporten, samenkomen in parken en zelfs huisfeestjes hebben. Ik snap dat de overheid snelle beslissingen moest nemen met gebrekkige info, ik geef hen niet de schuld, maar als dit sneller gecorrigeerd was namen mensen van mijn leeftijd het misschien eerder serieus. Dat bedoel ik hiermee te zeggen.

5 april 2020 om 23:03

Oh nee, niet dit weer. Inderdaad, zoals bij elke ziekte op ons planeet, kan het voorkomen dat een jongere dood zal gaan aan een virus. Maar nee, het is een zware uitzondering als dat bij Covid gebeurt, een hele bijzondere uitzondering, want 99.99 overleeft het gewoon. Na de 60-70 kan je je wellicht zorgen maken. Maar hou alsjeblieft op met een illusie dat ook jongeren eraan dood gaan. Met de twintiger is hetzelfde aan de hand, ook die had onderliggende lijdende verschijnselen al. Dus nee allemaal, probeer geen paniek aan te zaaien.

6 april 2020 om 00:08

@superscoorder, Amper mediatijd??? Gozer, het gaat nergens anders meer over in de media. Ik vind juist dat de dingen die tegelijk ook gewoon spelen die misschien nog wel ernstiger zijn juist wat meer media aandacht mogen krijgen.

Dat zal niet de enige reden zijn, lijkt me. De kans dat je er aan overlijdt is nog altijd stukken kleiner dan dat je het overleeft. Hij is ook pas 60, dus begrijpen doe ik het niet helemaal.

5 april 2020 om 21:32

Er zijn maar heel weinig mensen die van de een op het andere moment impulsief besluiten uit het leven te stappen. Het is uiteraard pure speculatie, maar bij de meeste mensen die uit het leven stappen speelde er op de achtergrond al langere tijd iets. Mensen zijn heel goed in het verbergen van hun problemen. Voor de buitenstaander lijkt de zelfmoord dan plotseling en onverwacht, maar de persoon die zichzelf van het leven beroofd heeft dan al maanden of zelfs jaren met zichzelf in de knoop gezeten. De coronabesmetting zal dan de spreekwoordelijke druppel zijn geweest.

Verschrikkelijk. Maar zeker niet de enige die in deze periode geestelijk helemaal in de problemen komt. Het stoppen van het normale leven gaat ons grotere problemen opleveren dan het Corona-virus zelf, vrees ik.

Sorry hoor, maar je wordt toch spontaan complotdenker zo. Wat is er aan de hand met de mensheid??? Wat is het dodental inmiddels? 650? 650 op de 17 miljoen mensen en we doen alsof de apocalypse nabij is. Mensen die in winkels gaan ruzien omdat er geen 1,5m afstand wordt gehouden.We moeten eens bij ons zelf te rade gaan of de paniek en angst die er nu heerst het wel waard is tov het krijgen en doormaken van de ziekte.In 2018 waren er meer dan 10.000 doden door de welbekende, jaarlijkse griep. Geen hond die er naar omkeek, geen maatregel die werd getroffen.En zie ons nu...bizar.je zou toch denken dat hier meer achter zou moeten zitten. Een effectievere manier om de bevolking in het gareel te krijgen, is er niet.

5 april 2020 om 22:23

Jaarlijks gaan er tussen de 300.000 en 600.000 mensen wereldwijd door aan griep, de coronateller staat nu op 50.000. Natuurlijk zit hier meer achter, maar de mens is al te bang gemaakt om nog zelf na te denken.

5 april 2020 om 23:28

69.177 as we speak and counting. Komen er nog heel veel bij de komende tijd. Maar ben het wel met je eens dat de "gewone" influenza doden wel vergeten lijken met dit virus. Probleem nu is echter vooral de belasting op de IC's. Die zouden het zonder maatregelen helemaal niet aan kunnen en zelfs nu wordt het spannend of ze binnen afzienbare tijd niet zullen overlopen. Desalwelteplus heb ik vertrouwen in de genomen maatregelen en lijkt het voorlopig een goede keuze door niet voor een volledige lockdown te gaan in Nederland..

6 april 2020 om 00:05

voor influenza worden er geen maatregelen genomen. Een land wordt niet afgesloten. Je realiseert toch wel dat als dat niet gebeurt dat het coronavirus makkelijk over de 600k doden gaat brengen binnen 1 jaar? Daarnaast is het behandelen van het virus heel erg moeilijk want als het te erg wordt moet je aan de beademing. Mijn vader heeft het en hij krijgt van het ene moment naar het andere een aanval op zijn longen waardoor die naar adem aan het snakken is. Ik weet niet of jij dat ooit hebt gehad met de griep maar ik niet in iedergeval

6 april 2020 om 02:06

Het is absoluut erger dan influenza, dat staat terzijde, vandaar dat de mortality rate ook tien malen hoger is. Qua cijfers valt het nog mee, maar goed het virus is nog maar een maand echt op gang (eerste cases al in januari). Dan zijn 70.000 heel wat. Tel daarbij op dat er in de VS wordt verwacht dat er naar schatting 100.000 (minimaal) tot 250.000 mensen zullen overlijden (met ingrijpende maatregelen) en dan besef je al dat het nog flink erger gaat worden. Waarschijnlijk gaan we richting de 500.000 doden aan het eind van dit jaar.

5 april 2020 om 23:31

Het dodenaantal staat op dit moment op (minstens) 1766. Er is een interessant artikel te vinden op de website van het Parool waarbij het coronavirus wordt vergeleken met de griepgolf van 2018. Ze lichten daarbij de overeenkomsten en verschillen uit.de verschillen zijn, zo ver ze op dit moment zijn vast te stellen: er overlijden gemiddeld meer personen aan het coronavirus dan aan de griep tijdens de griepgolf. Tijdens de griepgolf stierven er gemiddeld 75 mensen per dag aan de griep. Op dit moment schommelt het sterftecijfer bij het coronavirus tussen de 100 en de 160 personen per dag. Het tweede verschil is dat de symptomen bij het coronavirus als erger worden ervaren. Bij de griepgolf in 2018 zijn er op het hoogtepunt 350 patiënten opgenomen op de IC vanwege ademhalingsproblemen, nu zijn dat er op dit moment 1385, bijna 4 keer zo veel en dit zal alleen maar stijgen. De vergelijking wordt alleen maar erger als je beseft dat we tijdens de griepgolf ons gedrag inderdaad niet aanpasten en nu wel. Het derde verschil is dat de meeste mensen al enige afweer tegen de griep hebben opgebouwd of de mogelijkheid hebben om een griepprik te kunnen halen. Hierdoor was de kans op besmetting (van anderen) ook veel kleiner. Het coronavirus is nieuw. Er is nog geen vaccin en mensen besmetten elkaar als gekken wat weer gevolgen heeft voor de eerdere twee punten. De vraag moet mijns inziens niet zijn: tijdens de griepgolf vielen er veel doden en deden we niks, waarom moeten wij nu wel wat gaan doen? De vraag moet zijn: tijdens de griepgolf vielen er veel doden, waarom hebben we ons toen niet ingespannen?

6 april 2020 om 02:09

Omdat de griepgolf simpelweg nog steeds te bestrijden is, zoals je zelf ook al aangeeft. Doden zijn onvoorkombaar, daardoor kan je niet elk land compleet plat gaan leggen en al helemaal niet wanneer je het kunt bestrijden en het een bekend virus is. Corona is dat simpelweg niet en is onwijs onberekend. Dit betekent dat er zelfs een kans is dat het muteert en aggresief terugkomt. Wellicht onwaarschijnlijk, maar gebeurde ook met de Spaanse griep.

6 april 2020 om 02:09

Omdat het eigenlijk de normaalste zaak ter wereld is dat mensen met een slechte gezondheid overlijden aan virussen en griepjes. Ik ben blij dat er steeds meer geluiden komen van mensen die rationeel durven te zijn in de tijden. Want vergeet niet dat dit ook nog desastreus voor onze economie is, waar we nog heel lang last van zullen hebben. Hoe langer we deze maatregelen hebben, hoe meer schade we hebben. Ik vind het namelijk veel erger dat we verloren generaties krijgen als we zo doorgaan, dan dat mensen overlijden. Volgens mij hebben we het nu goed onder controle, het is niet dat we elke dag een verdubbeling hebben. Ik zou daarom inmiddels graag wat intelligente afbouw plannen willen horen van onze overheid.

6 april 2020 om 10:33

Evangelista, Met de vraag waarom we ons tijdens de griepgolf niet meer hebben ingespannen doel ik niet op het 'platleggen' van een land. Er zijn tal van instrumenten die de regering had kunnen toepassen om er voor zorgen dat er minder doden vielen. Heel veel mensen komen er nu pas achter - vanwege de vergelijking met het coronacvirus - hoeveel doden er destijds vielen. De ernst van de griepgolf is grotendeels uit de media gehouden en niet tot nauwelijks besproken in de politiek. Er zijn geen maatregelen getroffen om mensen (en vooral de risicogroep) bewust te maken van het feit dat het nu gaat om een agressiever griepje dan mensen gewend zijn. Simpelweg het kenbaar maken dat het speelt, dat deze griep agressiever is en veel levens eist, dat mensen kleine dingen kunnen doen (handen wassen, let op ouderen) om de kans van het verspreiden van de griep te verkleinen was voldoende geweest.

6 april 2020 om 11:20

Baronvandedem, Voordat we daarover kunnen discussiã«ren, zou je een aantal dingen nader kunnen toelichten? 1) Schaar jij het coronavirus onder een 'normale' virus of griepje? 2) Denk jij dat de regering, ondersteund door het Rivm en andere (gezondheids)experts, geen rationele beslissingen maakt of heeft gemaakt wat betreft de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus?

6 april 2020 om 01:59

De Griepepidemie van 2018 die je aanhaalt ging om 9.600 doden, over een tijdsperiode van 18 weken, iets meer dan 500 doden per week gemiddeld, momenteel in de afgelopen week zijn er net geen 1.000 mensen overleden aan Corona, om over de druk op de IC’s nog maar te zwijgen...

Ik ben oprecht benieuwd hoe de experts hier op Voetbalzone dit lezen. Die experts die tot in den treuren duidelijk maakte dat het niets voorstelt.

Wat een triest verhaal zeg. Ben eigenlijk wel benieuwd of Corona de enige reden was of dat het de druppel was die de emmer deed overlopen. We zullen het waarschijnlijk nooit weten jammer genoeg, hopelijk is er voor de familie meer duidelijkheid door die afscheidsbrief. RIP.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade de Reims

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. AbdelhamidVerdediger283
A. DisasiVerdediger271
T. FoketVerdediger270
M. DoumbiaMiddenvelder262
B. DiaAanvaller247
H. KamaraMiddenvelder232
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade de Reims.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Stade de Reims.

In de wandelgangen

Woensdag 27 mei
Luciano Narsingh is in onderhandeling met Trabzonspor over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren