Xavi doet duizelingwekkende donatie aan Hospital Clínic de Barcelona

Zaterdag, 4 april 2020 om

Xavi Hernández heeft een fors bedrag gedoneerd aan het Hospital Clínic de Barcelona, zo maakt de oud-middenvelder en huidig trainer van het Qatarese Al-Sadd bekend in een video op social media. Het ziekenhuis in Barcelona communiceert via Twitter dat Xavi een miljoen euro beschikbaar heeft gesteld, om apparatuur en andere medische hulpmiddelen aan te schaffen in de strijd tegen het coronavirus.

Xavi en zijn partner Núria Cunillera roepen in een videoboodschap op social media op om te doneren aan de ziekenhuizen. “Núria en ik steunen de strijd tegen het coronavirus in het Hospital Clínic de Barcelona. Dankzij alle bijdragen die men ontvangt, kan het ziekenhuis alle benodigde hulpmiddelen voor professionals en patiënten aanschaffen”, geeft Xavi aan. Hij roept mensen op om de zogenaamde ‘'Reposta Coronavirus'-campagne, waarmee geld wordt ingezameld voor ziekenhuizen, te steunen.

Messi en Guardiola doneren miljoenen in strijd tegen coronavirus

Lees artikel

“Onze familie heeft zich gemengd in de strijd tegen corona met het Hospital Clínic de Barcelona. Help alsjeblieft en doe een donatie. Samen kunnen we dit verslaan!”, zo schrijft Xavi bij zijn Instagram-post. Het Hospital Clínic de Barcelona maakt via Twitter bekend dat Xavi een miljoen heeft gedoneerd en bedankt de oud-middenvelder voor zijn bijdrage. Spanje behoort wereldwijd tot de meest zwaarst getroffen landen door de uitbraak van het coronavirus.

Eerder werd al bekend dat Lionel Messi een donatie had gedaan aan het Hospital Clínic de Barcelona, terwijl hij tevens een bedrag beschikbaar stelde aan een onbekend Argentijns ziekenhuis. Ook Josep Guardiola droeg flink bij aan de strijd tegen het coronavirus, met een donatie van een miljoen euro aan de Angel Soler Daniel Foundation voor de aanschaf van medische apparaten. De opbrengst van de donatie van de manager van Manchester City zal ook worden ook gebruikt voor het maken van beademingsapparaten via een 3D-printer, zo maakte men bekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Klasse van Xavi! Meer kun je er niet van zeggen

4 april 2020 om 17:23

Nee indd, een hele goede daad van Xavi, alleen is het niet van de zotte dat voetbalclubs oa Barca miljoenen spenderen aan voetballers etc maar dat een ziekenhuis in de buurt het blijkbaar moet hebben van individuele donaties moet hebben. De VS geeft jaarlijks rond de 600 miljard !! aan wapentuig maar voor volksgezondheid ho maar. Toont maar weer eens aan in wat voor zieke wereld we eigenlijk leven.

4 april 2020 om 20:04

Ze geven 3.1 van het BBP uit aan defensie en 8.5 aan zorg, waar wel nog eens 8.8 bij komt vanuit private uitgaven voor de zorg. Korten op defensie zal daar dus niet de heilige graal zijn.

Altijd netjes als spelers dergelijke bedragen doneren. In gevallen van nood, maar ook in gevallen van ziekte en onmacht. Iemand als Xavi mag dan ontzettend veel geld hebben, maar een miljoen euro is gewoon heel veel geld. Ik las laatst ook al dat Ronaldo weer een kapitaal had geinvesteerd. Dat laat toch wel zien dat de echte topspelers zich (ook) maatschappelijk betrokken voelen en wat willen doen voor de samenleving. Daar kun je alleen maar veel respect voor hebben!

4 april 2020 om 16:58

Precies, helemaal mee eens. Kan me dan ook vaak storen aan teksten als " maar 1 miljoen euro?" Of "met dat salaris mag het ook wel". Ik vind het heel mooi dat voetballers op deze manier toch helpen aan een betere maatschappij. Ziekenhuis kan aardig wat doen met 1 miljoen.

4 april 2020 om 16:58

Ja en dat het veel geld is beseffen veel mensen niet. Daar kan je niet zomaar mee strooien.

4 april 2020 om 17:02

Laten we ook hopen dat dit iedereen in laat zien dat vitale beroepen, zoals in de medische sector of bij politie, maar ook transportbedrijven, bedrijven die zorgen voor de voedselvoorziening van supermarktketens tot tuinders gewoon belangrijk zijn en meer gewaardeerd zouden mogen worden. Zorgpersoneel heeft er niks aan als wij om acht uur klappen bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we het in Nederland goed en kan ons land deze crisis, zeker tot nu, prima aan. Dat komt echter wel door die vitale beroepen. Hetzelfde geldt trouwens voor docenten. Nu we onze kinderen thuis les en structuur moeten geven, zien we hoe moeilijk dat kan zijn. En dan hebben die docenten met volle klassen te maken. Zo'n beetje alle beroepsgroepen die zeer belangrijk zijn voor Nederland hebben voor de Coronacrisis gedemonstreerd, maar die groepen mochten zich al gelukkig prijzen als al hun inspanningen iets kleins opleverde.. Wat mij betreft gaan we die bedrijfsgroepen als samenleving wat meer waarderen, zoals we nu gezamenlijk doen, en uitten we dat ook in financieel opzicht. Nu zijn het eenmalige donaties, maar laat de overheid zorgen dat het structureel wordt.

4 april 2020 om 17:16

Dank je wel. Ik werk zelf in een vitale functie. Aan de frontlinie. Applaus is mooi maar dat zet geen zoden aan de dijk inderdaad. Word gewaardeerd hoor, zeker wel. On: Mooi dat oa Xavi z’n maatschappelijke betrokkenheid toont. En daar zou iedereen die in de positie verkeerd om dat te kunnen doen een voorbeeld aan moeten nemen. Ja, moeten. Dat is mijn mening. Een morele verplichting. Als je geld, macht en/of invloed hebt dan moet je dat aanwenden en inzetten voor het grotere geheel. Vind ik.

4 april 2020 om 17:31

Veel sterkte inderdaad. Geld investeren is natuurlijk heel mooi, maar dat lost een gebrek aan goed opgeleid personeel niet meteen op. Vooral het tekort aan medisch personeel is nijpend. Daarom ook dat politici en gewone burgers hun verantwoordelijkheden moeten pakken en er alles aan moeten doen om gewoon binnen te blijven zitten. Zeker in Spanje heeft de regering naar mijn mening echt hopeloos geblunderd in de aanpak van de epidemie, aangezien de epidemie in Spanje in Madrid begon, en de regering en regioregering gewoon geweigerd hebben om Madrid (en de rest van Spanje) af te sluiten. Het gevolg was daardoor dat alle Madrilenen massaal naar hun buitenhuizen in andere delen van Spanje zijn gevlucht en zo dus het virus hebben verspreid. Als er nog niet genoeg schaamte was, heeft de regering ook nog eens alle autonome bevoegdheden van de regioregeringen ontnomen om te voorkomen dat ze zelf maatregelen zouden nemen.

4 april 2020 om 18:34

@DRL80, succes en sterkte de komende tijd! Hopelijk levert deze crisis jou, en je collega's, uiteindelijk ook financieel wat op. Jullie zijn helden en verdienen daarvoor waardering (die is er nu gelukkig enorm) en een goed salaris.

4 april 2020 om 18:50

@ajaxbarca docenten en medisch personeel meer betalen zorgt ervoor dat meer mensen docent of de medische wereld in gaan. Heel veel mannen willen bijvoorbeeld niet als basisschool leraar werken omdat er weinig doorgroeikansen zijn en dus minder geld. Dus meer investeren in die beroepen is goed voor ons allemaal.”

4 april 2020 om 19:01

@bf1994, ik betwijfel of salaris wel echt het struikelblok is in het basisschoolonderwijs wat betreft mannen. Basisschool is heel allround en ik heb het idee dat mannen er minder op zitten te wachten dat vrouwen. Knutselen, liedjes zingen zijn toch over het algemeen dingen die vrouwen iets meer aanspreken dan mannen. Ik denk dat je met meer salaris wel meer vrouwen kan trekken.

4 april 2020 om 19:02

@bf1994, en goed onderwijs zorgt later in alle sectoren voor beter personeel. Voor een land als Nederland is goed onderwijs gewoon enorm belangrijk. Hetzelfde geldt voor medisch personeel. Als dokters en ziekenhuispersoneel betere diagnoses en behandelplannen kunnen maken, schilt dat een hoop kosten en tijd voor mensen. Geld en tijd die ze beter elders in kunnen steken. Voor mij zijn onderwijs, zorg en voedsel de belangrijkste zaken in Nederland. Als dat goed georganiseerd is en de mensen/bedrijven in die sectoren hebben voldoende inkomen voor een goede boterham én de benodigde investeringen om vooruitgang te kunnen boeken, dan gaat het met heel Nederland goed.

5 april 2020 om 00:17

Dat het vrouwen meer aanspreekt kan zeker waar zijn. Is het ook statistisch gezien. Maar het maakt ook helemaal niet uit of het mannen of vrouwen zijn. Dat bewoord ik slecht in mn eerste comment. Het gaat erom dat je de kwaliteit van basisschool leraren kan verbeteren door meer geld te geven. Ik weet niet hoe het zit met de voorzieningen enzo maar ik denk dat dat wel oke zit in nederland als ik zou moeten gokken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

761 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2019- Al-Sadd
2015-2019 Al-Sadd
2000-2014 Spanje
1998-2015 Barcelona
1997-1998 Barcelona B
Laatste voetbalnieuws

‘We willen twee topspelers aantrekken en één daarvan is Neymar’

Emili Rousaud wil in januari de nieuwe voorzitter van Barcelona worden en hij stelt alles in het werk om te slagen in zijn missie. De Spaanse bestuurder wil Neymar dolgraag terughalen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren