Marten de Roon neemt Memphis Depay op de hak en haalt ‘olifant’ in huis

Donderdag, 2 april 2020 om

Marten de Roon heeft op hilarische wijze de draak gestoken met Memphis Depay, die de afgelopen dagen onder vuur is komen te liggen vanwege een foto op sociale media. Depay plaatste diverse foto’s waarop hij te zien is met een lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. “Nou, dat was dus de laatste keer dat ik Memphis om advies vroeg voor een huisdier”, schrijft De Roon bij onderstaande foto.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door holland8)

Ik moest hier om lachen, de Roon houdt het een beetje luchtig. Overigen keur ik de actie van memphis af (maar denk eigenlijk dat hij niet beter weet). In mijn optiek horen wilde dieren ook in het wild rond te lopen en niet bij iemand in huis.

2 april 2020 om 17:43

Je keurt de actie van Depay af omdat wikde dieren in het wild horen te zijn maar een lijger is dat niet

2 april 2020 om 17:46

Een liger is een freak, net zoals Frankenstein een freak is. Dat zou niemand moeten promoten door er mee op de foto te gaan maar tegelijkertijd zeg ik nogmaals dat opbouwende kritiek veel beter is dan iemand simpelweg veroordelen.

2 april 2020 om 17:52

Een lijger is een kruising tussen 2 wilde dieren, dat een Lijger niet in het Wild leeft doet niets af van zijn afkomst, bouw en vooral grootte. Kan 400 kg worden en zal geen brokjes eten voor de avondmaal. Maar goed, lijkt me dat iedereen snapt dat dit not done is en de Roon maakt er nog een grap van.

2 april 2020 om 18:03

Een lijger kan je maar 6 maanden houden. Daarna is hij te groot en kan je 'm niet meer in huis houden. Het is een speeltje voor even.

2 april 2020 om 19:52

Na 11 maanden worden ze vaak vergast. Erg kwalijk dit!

2 april 2020 om 18:29

Als jij, net als Depay, op Abu Dhabi bent en bij iemand thuis een lijger kan zien laat je de kans dan liggen? Als ik daar was en die kans kreeg was ik ook op de foto gegaan.

2 april 2020 om 18:45

Ja die kans had ik laten liggen, als niemand zo'n beest zou kopen zou er ook niemand mee fokken en zouden ze gewoon wild rondlopen.

2 april 2020 om 18:57

Petje af voor jou dan. Iets zegt mij dat menig Nederlander in die positie wel een leuke foto had laten nemen. Ik vind het overigens bijzonder dat men een hee groot punt maakt om deze foto, maar dat er heel veel begrip was voor Van Marwijk toen hij voor het dienstverband bij Saoudi Arabië koos of toen De Boer ambassadeur was voor het bid van Qatar. Hier gaat het uiteraard over dierenwelzijn en niet mensenrechten, maar dan kunnen we ons ook focussen op dierenleed wat dichter bij huis. In Nederland is de Duitse Dog nog gewoon te kopen, terwijl iedereen wel weet hoe ziek die beesten leven. Ik mag hopen dat alle mensen die afgeven op Depay ook de dierentuinen vermijden en de mensen die op Facebook een foto met een aap tonen dezelfde behandeling geven.

2 april 2020 om 19:13

@aadmaat, precies. Ik zie zoveel foto's van mensen die gewoon in een fabriek of whatever werken met fotó's van tijgers op hun vakantie in Indonesie of Thailand. Hoef je echt niet rijk voor te zijn, oke met een uitkering is het miss net iets te hoog gegrepen maar een normaal werkend mens kan en maakt zulke foto's ook. Maar nee bij Depay komt het doordat het geld en roem naar zijn hoofd is gestegen. Echt verbazend dat dingen die een behoorlijk deel van Nederland doet bij profvoetballers altijd maar door geld komt.

2 april 2020 om 19:15

En dat zeg je niet gewoon omdat je de discussie wilt winnen, wetende dat je toch niet in die situatie terecht komt?

2 april 2020 om 19:31

Ik had het erger gevonden als hij met het huid van het dier om ze lichaam had gelopen. Maar die lijger leef nog hij maak een foto bij iemand thuis in een land waar het wel toegestaan is om ze in huis te hebben. Altijd dat opgeblazen gedoe net of de meeste die hier nu lopen te zeiken over Depay. Dat jullie allemaal heilig zijn en ten alle tijden het goede voorbeeld geeft. Maar omdat hij een bekende Nederlander is die een foto maak met een dier dat niet van hem is. Is het gelijk weer van alles.

2 april 2020 om 19:46

Nee Tubes dat zeg ik niet om de discussie te winnen al is de kans dat ik in de situatie terecht kom vrij klein maar ik denk dat je zulke situaties misschien ook wel zelf opzoekt dus als je dat niet doet is de kans dat je erin terecht komt ook een stuk kleiner.

2 april 2020 om 19:50

@tubes, jij en ik kunnen ook wel met een lijger op de foto hoor. Het is niet alsof je naar de maan gaat ofzo. In Amerika kan je ook die beesten gewoon op schoot nemen en een foto maken. Het is echt niet onbereikbaar en alleen weggelegd voor miljonairs. Weliswaar wat duurder dan een vakantie naar spanje

2 april 2020 om 19:12

Maar wel met zn alle gezellig naar de dierentuin, echt jongen wat zijn wij nederlanders een hypocriet volk. En kom niet aan met het argument 'in de dierentuin hebben ze veel vrije ruimte' want ze zitten gewoon in een hok met hekken.

2 april 2020 om 19:32

Misschien eens een keer naar een dierentuin gaan. Dierentuinen in Europa hebben tegenwoordig naast het dierentuin zijn, ook een speciale functie om te fokken en in het wild weer uit te zetten. Check een Blijdorp maar ook eens met hun hokken en vergelijk dat met het huis van Depay. Ik kan me niet voorstellen dat je denkt dat een wild dier (of althans een gekruist wild dier) bij een mens in huis beter af is dan in een moderne dierentuin. Dat mensen tegen dierentuinen zijn begrijp ik, maar het ene hok is het andere hok niet.

2 april 2020 om 19:49

Linkerbaan ik ben ook geen fan van dierentuinen (meer) maar ik moet er wel bij zeggen dat dierentuinen nog wel een educatieve functie dienen en inderdaad dieren fokken die ze uitzetten in het wild.

2 april 2020 om 21:17

Naast het feit dat Depay het dier niet als huisdier heeft. Denk ik dat de tuin van Depay flink wat hectaren bevat. En daarnaast is het ook al meerdere malen aan getoont dat de 'wilde' dieren uit een dierentuin het nooit zullen overleven is het echte wild. In hoeverre ze dit nu goed na kunnen simuleren is mij niet bekend (net als dat ik niet weet of ze er mee bezig zijn). Feit blijft dat iedereen hier lekker loopt te oordelen wegens "dierenleed" maar zichzelf dik vreten aan plofkippen in de dierentuin. Het is gewoon hypocriet en Depay is een makkelijk doelwit.

2 april 2020 om 21:34

Je weet ook dat veel dierentuinen natuur herstellen en behouden elders in de wereld ? Neem Burgers Zoo met hun mangrove die hebben een hartstikke groot project in Belize.

2 april 2020 om 22:54

Feit blijft helemaal niet dat iedereen hier plofkip eet, wat een onzin. Dat je zeg je alleen maar omdat je geen geldig argument hebt. Een leeuw en een tijger horen niet in een moderne achtertuin, in een villawijk. Verder horen tijgers en leeuwen te jagen en zich voort te planten. Maar een lijger kan dat niet, want het mannetje is altijd (!) onvruchtbaar. Nou, hoe kan dat? Misschien omdat de mens zich er niet mee moet bemoeien? Overigens hebben dierentuinen een hele andere functie dan alleen maar aapjes kijken.

2 april 2020 om 22:35

De Roon neemt Memphis helemaal niet op de hak maar juist al die figuren die hier van een mug een olifant proberen te maken. Hij neemt het met deze post op Instagram juist op voor Memphis maar dat heeft zelfs de redactie van VZ niet begrepen en al die niet zo intelligente personen die er als de kippen bij zijn om Memphis zonder goed geinformeerd te willen zijn willen beschimpen, hebben het in hun blinde afkeer al helemaal niet door. Tsja.

Depay dumpt dit dier weer zodra die volwassen is. Die gast is gewoon te dom voor woorden en dan mag niet gezegd worden want dan ben je een hater of racist in zijn ogen. Hij zal deze leuke post van de Roon waarschijnlijk ook niet waarderen...humor is ver te zoeken bij die gast.

2 april 2020 om 17:55

Hij had het over racisme, omdat dat meisje hem racistisch bejegende door hem bananenplukker te noemen. Begrijp je dit dan oprecht niet of doe jij alsof?

2 april 2020 om 18:00

Hij weet waarschijnlijk niet eens waar het over gaat en roept gewoon dingen, zoals de meeste mensen online

2 april 2020 om 18:00

Hoe bedoel je dumpen. Hij heeft gewoon een foto met dat beest gemaakt. Hij heeft het niet als huisdier genomen ofzo

2 april 2020 om 18:12

Het is niet zijn huisdier.

2 april 2020 om 18:31

Depay heeft niet eens een huis op Abu Dhabi, laat staan een huisdier. Je kent Depay duidelijk niet, het is niet zomaar dat De Roon de vrijheid voelt om zo een grap te maken.

2 april 2020 om 22:17

@ Aadmaat precies omdat Memphis juist respect heeft voor eerlijke en betrouwbare boys als De Roon. De Roon steekt niet de draak met Memphis maar juist met al die figuren die dit hele verhaal proberen op te blazen omdat ze denken dat ze eindelijk iets hebben gevonden om Memphis te tackelen want op zn voetbal kunnen ze hem allang niet meer pakken. Volgens De Roon maken ze dus van een mug (een lijger) een Olifant. Maar ook VZ had dat niet begrepen. Goeie actie van Marten.

2 april 2020 om 19:45

@soccerfan_1 Weet je wat pas dom is dat jij aanneemt dat dat beest van Memphis is terwijl we inmiddels allemaal weten dat die lijger helemaal niet van hem is maar dat hij daar gewoon mee op de foto is gegaan. Dit laat zien hoe graag je deze jongen onderuit wil halen dat je er helemaal blind en doof van wordt. En misschien heeft hij wel gelijk in zn opmerking over racisme.

2 april 2020 om 19:57

Hij is gwn op de foto gegaan is niet zijn huis dier dus misschien iets meer verdiepen in wat rr speelt ipv titeltjes lezen en oordelen. En wie zegt dat dit beest niet ook gewoon in een dierentuin terecht komt in de v.a.e.?

2 april 2020 om 20:06

Het is nieteens zijn huisdier hij nam gewoon een paar fotos met het dier.

3 april 2020 om 02:41

Soccerfan_1 ik denk eerder dat jij te dom voor woorden bent, namelijk door het artikel niet goed te lezen maar toch je mond wijd open trekken. Nogmaals, dit is NIET het huis van Depay, en die lijger is NIET van Depay. Hij is bij iemand thuis die dat beest heeft, Depay kiest ervoor om een foto mee te maken, waar ligt het probleem nou? En hij heeft alleen 1 meisje racist genoemd die hem degelijk racistisch heeft bejegend. Dus wat is jouw probleem in deze? Je zet jezelf hiermee echt te kijk kerel. Volgende keer beter informeren voordat je onnozele dingen typt.

Haha wat een held, hoop dat ie erbij is op t EK. Verdient een plek en knapt een hoop werk op

Hahaha heerlijk die nuchtere droge De Roon, kan hier echt wel om lachen.

Hopelijk kan Memphis dit een beetje waarderen qua humor en niet dat je straks een akkefietje bij Oranje gaat krijgen om zo'n wat mij betreft geslaagde grap.

Jullie verwachten van profvoetballers dat rolmodellen zijn. 24/7 roomsers dan de paus. Het zijn gewoon mensen. Als jij de kans krijgt om met zo’n schattig beest te spelen zou je het ook doen. Overigens niet zijn tijger, maar van een minister in Dubai waar hij even op bezoek was.

2 april 2020 om 22:59

Ik zou dat helemaal niet doen. Mensen moeten echt stoppen met iedereen over een kam scheren. Wat kan mij een foto met dat beest nou schelen? Aan wie moet ik dat laten zien dan? Moet ik me daarna beter voelen ofzo, omdat ik dan cool ben? Als je een beetje principes heb ga je er niet mee op de foto en al helemaal niet voor de likes. Dat is al helemaal het dieptepunt. Die beesten horen überhaupt niet te leven, dan ga ik er echt niet leuk mee lopen doen hoor.

Erg grappig van de Roon. Verder ons er maar niet meer te druk om te maken. Vond overigens de reactie van Depay ook niet erg stijlvol. Laat duidelijk zijn de radistische reacties naar Menphis zeker niet ok, maar al smakkend en etend je verhaal doen zeker niet stijlvol

2 april 2020 om 22:22

@walkerh Mee eens. Ik ben het inhoudelijk eens met Memphis maar overdrijf nou niet met kijk mij even helemaal mezelf zijn. Het was niet erg goedgemanierd met dat gesmak etc. Verder een meer dan prima voetballer bij Oranje en daar beoordeel ik hem op.

3 april 2020 om 11:40

En dat ben ik ook met je eens. Goede voetballer en daar gaat het in dit geval om

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2213 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

807 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Memphis Depay imponeert met vier goals en vier assists

Memphis Depay heeft woensdagavond zijn officieuze rentree gemaakt voor Olympique Lyon. De Oranje-international luisterde zijn eerste wedstrijd sinds 199 dagen, toen hij zijn voorste kruisband afscheurde, op met vier doelpunten en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 juli
Niet Nicolás Tagliafico, maar Lucas Digne van Everton geldt voor Chelsea en Manchester City als alternatief voor transferdoelwit Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren