Bayern deelt ‘trieste’ boete uit na illegale autorit: ‘Mijn zoontje was ziek’

Woensdag, 1 april 2020 om

Jérôme Boateng is niet blij met de handelswijze van Bayern München. De Duitse grootmacht heeft de verdediger een boete opgelegd, omdat hij geen toestemming had om zijn woonplaats te verlaten. Boateng overtrad de regels van Bayern en Beieren om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege de coronacrisis. Boateng verdedigt zich door aan te geven dat hij op weg was naar zijn zieke zoontje.

De reis van de stopper lekte eerder op de woensdag uit via BILD, dat meldde dat Boateng dinsdag met de schrik vrij was gekomen tijdens een ongeval met zijn auto. Boateng schoot met zijn Mercedes van de rijbaan en belandde bij de vangrail. Boateng had geen verwondingen opgelopen, maar de auto was wel flink beschadigd. De routinier had zijn club niet geïnformeerd en moet nu een boete betalen. Het bedrag wordt geschonken aan een ziekenhuis in München.

Bayern gaf aan dat Boateng een voorbeeldfunctie heeft en beter had moeten weten, maar de verdediger vindt de straf van zijn werkgever triest. "Ik weet dat het een vergissing was om de club niet te informeren over mijn reis", zegt Boateng tegenover BILD. "Maar op dat moment had ik alleen maar mijn zoontje in gedachten. Het ging niet goed met zijn gezondheid."

"Als een zoon zijn vader belt, dan gaat hij gewoon, maakt niet uit hoe laat het is. Voor hem accepteer ik elke straf, het is tenslotte mijn zoon. Ik zou graag een vader willen zien die niet halsoverkop vertrekt als het om zijn vierjarige zoon gaat. Die zijn er niet. Dat ik hiervoor beboet wordt, vind ik triest", besluit Boateng zijn tirade. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Jérôme Boateng?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door stravven)

Weer een voorbeeld waarbij voetballers zich boven de wet zien. Je wordt er toch misselijk van. Als je zoontje ziek is, stuur je ff een appje aan je manager ofzo. Niet janken en betaal gewoon je boete.

1 april 2020 om 23:22

Makkelijker gezegd dan gedaan. Als dat bij jou zou zijn dan zou je het zelfde hebben gedaan. Achter een pc of telefoon is makkelijk praten 🙄

2 april 2020 om 00:21

Ach joh, al die autos hebben ingebouwde handsfree. Hoe moeilijk was het om te bellen tijdens het rijden? Hij heeft gewoon dom gehandeld en het is een dom excuus.

1 april 2020 om 23:25

Hij ziet zichzelf toch niet boven de wet? Als de regel is zoveel mogelijk thuis blijven, maar dit niet mogelijk is omdat je bloedeigen zoon ziek is dan vind ik dit niet het verbreken van de wet. Alser daadwerkelijk enige vorm van spoed bij kwam kijken, snap ik best dat hij niet eerst toestemming gaat vragen aan z'n club. Er is te weinig informatie om nu zo'n oordeel te gaan geven

1 april 2020 om 23:28

"Als je zoontje ziek is, stuur je ff een appje aan je manager ofzo". Dat is makkelijk praten. En "weer een voorbeeld waarbij voetballers zich boven de wet zien". Wat een onzin zeg! Ken jij zijn zoontje? Weetje waar zijn zoon momenteel aan lijdt? Misschien is het wel iets heel ernstig. Dus dan mag hij niet naar zijn zoon gaan omdat zijn werkgever hem dat heeft verboden? Ik overtreed elke wet als ik er moet zijn voor mijn dochter, en elke vader zal het met mij eens zijn.

2 april 2020 om 08:16

De club heeft hem toch niet verboden daar heen te gaan. Als hij gewoon een berichtje had gestuurd was er (waarschijnlijk) niets aan de hand geweest. Als zijn zoontje inderdaad ernstig ziek is (wat niet uit de tekst te herleiden is), en de club verbiedt hem nadat hij contact heeft opgenomen om daar heen te gaan, dan is het inderdaad heel logisch dat hij die regel verbreekt en toch gaat. Het contact opnemen met je werkgever voordat je iets doet wat tegen de regels ingaat is de normaalste zaak van de wereld. Had hij dat gedaan was er dus zeer waarschijnlijk niets aan de hand geweest en hadden wij hier nooit van gehoord.

1 april 2020 om 23:52

Dus een familie lid of kind van je ziek is, is het eerste waar je aan denkt je baas?

2 april 2020 om 00:24

Tijdens het rijden genoeg tijd om handsfree te bellen. Nee het hoeft niet eerste te zijn waar hij aan denkt, maar hij zal er echt wel aan gedacht hebben tijdens de reis. Tijd zat dus om de club te informeren (is wat anders dan toestemming vragen). Het feit dat de boete er staat geeft mij signalen dat het verhaal van Boateng niet helemaal pluis is.

2 april 2020 om 01:44

Hij zal er echt niet aan gedacht hebben tijdens de reis. Waarom moet hij aan de baas vN bayern denken als zijn zoontje ziek is?

2 april 2020 om 08:30

Als jij een dag gewoon moet werken, maar je kan niet omdat je voor je zieke kind moet zorgen, dan bel je toch ook gewoon ff je baas om te laten weten dat je niet komt? Zo raar is dat toch niet? Dat is toch te vergelijken hiermee.

2 april 2020 om 08:48

Het verschil is dat Bayern en Beieren vragen 'zoveel mogelijk' thuis te blijven. Wat is zoveel mogelijk? in dit geval was het blijkbaar niet mogelijk om thuis te blijven, waar ik zeker kan inkomen als ik dit verhaal lees. Uit de tekst kan ik niet opmaken wanneer (buiten de dag dan) dit voorviel. Dus 'gewoon moet werken' is misschien helemaal geen juiste conclusie? Wat als dit nu op een moment was dat hij op een normale dag ook helemaal niet op de club moet zijn?

2 april 2020 om 00:23

Als mijn zoontje ziek is, dan is het informeren van mijn werkgever echt het allerlaatste op mijn actielijst. Jij mag aan jouw zoon (waarvan ik betwijfel of je die hebt) uitleggen dat jij je werk belangrijker vindt. Maar dat ga ik niet doen. En de politie heeft ook gewoon begrip voor dit soort dingen hoor, die geven je een vrijgeleide als ze weten waarom je op weg bent.

2 april 2020 om 08:35

Als het nood is, dan ben ik het met je eens. Maar dat is dus nergens uit te herleiden. Wellicht heeft dat jochie gewoon wat verkeerds gegeten. Enorm vervelend, maar niet echt noodzaak. Ik snap wel dat je als vader dan snel bij je kind wil zijn, maar het is toch niet zo raar om ff je werkgever te informeren. Als mijn dochtertje ziek is en ik daardoor niet naar het werk kan komen, dan informeer ik ook gewoon mijn baas. Tenzij ze bijvoorbeeld met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis moet worden gereden en ze daar een levensreddende operatie moet ondergaan. Maar dan nog zal ik als ik eenmaal in het ziekenhuis ben en wacht op nieuws wel ff mijn baas informeren waarom ik er niet ben.

2 april 2020 om 09:02

En dan stel je prioriteiten bij je zoon, geheel begrijpbaar, maar dan pak je ook gewoon die boete op als een man. Zero tolerance, regels zijn regels en Jerome heeft al meer fratsen uitgehaald waarom ik denk dat Bayern om die reden ook gewoon die zero ook echt aanhoudt. Nadien komt iedereen met de excuses van de wereld en weten we niks over de mate de ziekte en de exacte historie van Jerome en de club. Gissen.... en natuurlijk brengt de krant het alsof het oh zo erg was.....

2 april 2020 om 01:12

Altijd mooi dat mensen zoals jij werk en werkgever boven alles zetten. Helaas voor jou is het overgrote deel van de wereld niet zo. Als een van mijn familieleden ziek is of het is een noodgeval, dan is het informeren van andere het allerlaatste waar ik aan denk. Sterker nog als mijn baas er raar over zou doen dat ik hem achteraf informeer dan neem ik hem dat kwalijk

2 april 2020 om 09:53

@ Buschauffeurhet zijn niet alleen voetballers, de meeste "publieke" figuren hebben dezelfde attitude dat de regels voor hun buigbaar zijn. Overigens word het in dit artikel niet duidelijk wat nou de ernst was, sorry maar dit kan ook gewoon een smoes zijn.

2 april 2020 om 12:21

Waarom blijven mensen dit soort dingen zeggen, terwijl er in alle lagen van de bevolking regels overtreden worden? Maar steeds als het een voetballer of ander rijk/beroemd persoon is lees ik deze uitleg.

Ten eerste is het natuurlijk niet leuk om een ziek zoontje te hebben en ik begrijp zijn emoties volledig. Maar als je als roekeloos gaat rijden knal je zo iemand anders z'n zoon of dochter het ziekenhuis in en maak je het leed voor iedereen alleen maar erger.

1 april 2020 om 23:54

Uit welke bron ben je te weten gekomen dat Boateng roekeloos heeft gereden? Hij heeft ook heel simpel alle controle over het stuur verloren kunnen hebben over een glad wegdek. Hoezo is het gelijk roekeloos rijden? Ik kan mij trouwens ook wel voorstellen dat iemand roekeloos rijdt als hij net hoort dat zijn 4 jarig zoontje erg ziek is.

2 april 2020 om 00:25

Als iemand roekeloos rijdt omdat zijn zoon ziek is, dan is hij een gevaar voor anderen. Ik snap de emotie best, maar als mijn vader zo'n ongeluk veroorzaakt omdat ik ziek ben zou ik daar niet blij mee zijn. Daarnaast is ziek wel.makkelijk . Dat hij het doet prima , maar je zit fout.. accepteer de consequenties en ga niet huilen

2 april 2020 om 01:57

Het is niet zeker of hij roekeloos heeft gereden, als je naar de foto kijkt dan zie je sneeuw. Dan is er weinig nodig om een ongeval te hebben, ook al rijd je voorzichtig.

2 april 2020 om 09:57

@ stravvenwanneer er sneeuw ligt is de kans op ongelukkigen natuurlijk groter, maar het gegeven dat er sneeuw ligt wilt niet automatisch zeggen dat iemand niet roekeloos gereden heeft.

2 april 2020 om 10:18

Neen, maar als er geen sneeuw zou liggen wil dit ook niet automatisch zeggen dat hij wel roekeloos zou hebben gereden. Het wordt gewoon niet gezegd, dus laat ons er dan ook niet over speculeren

2 april 2020 om 15:28

Dat zeg ik ook nergens.

Als ik op kantoor zit en min kind belt mij ziek op meld ik ook eerst bij mijn directeur dat ik weg ga. Als ze het niet oké vinden ga ik toch. Het had hem gesierd als de conflict was ontstaan omdat hij geen akkoord kreeg een toch ging. Nu kan je echt van alles invullen. En meestal zijn aannames niet mals.

2 april 2020 om 10:22

Verschil is dat er door zowel Bayern als Beieren gevraagd wordt 'zoveel mogelijk' thuis te blijven. Er staat buiten de dag nergens vermeld wanneer dit juist plaatsvond, voor hetzelfde geld is dit dan ook op een moment dat hij in een normale situatie ook niet op de club was. Ik werk nu zelf ook van thuis uit, maar als ik na mijn werkuren dringend het huis uit moet, ga ik hier over mijn baas ook niet inlichten. Het gaat Bayern hier vooral over de voorbeeldfunctie die Boateng heeft.

Hij moet niet zo zeuren en gewoon de boete betalen. Hoe moeilijk is het nu om ff berichtje te sturen dat je zoontje ziek is en je daarom de deur uit moet. Als mijn dochter ziek is en ik daardoor niet kan werken, dan stuur ik toch ook gewoon ff berichtje naar mijn manager. Ik snap echt het probleem niet wat hij daar mee heeft. Wat wel raar is, is dat voetbalclubs voor alles boetes uitdelen aan de spelers. Als je te laat bent voor een training of wat dan ook. Dat heb je bij andere werkgevers natuurlijk niet.

2 april 2020 om 10:00

Nou ja, boetes zijn wel logisch. Ben jij 10 keer te laat, kun je vertrekken. Voor jou 10 anderen. Een Boateng ontsla je niet zomaar als ie 10 keer te laat komt. En dus neem je andere maatregelen om te zorgen dat hij op tijd komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 27 mei
Luciano Narsingh is in onderhandeling met Trabzonspor over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren