Overmars haalt vernietigend uit naar KNVB: ‘De Eredivisie is dood’

Woensdag, 1 april 2020 om 22:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:30

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, vindt dat er per direct een punt gezet moet worden achter het huidige seizoen in de Eredivisie. Het directielid van de Amsterdammers is van mening dat de KNVB duidelijkheid moet geven aan de clubs. "Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?", zegt Overmars in een reactie tegenover De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

389 reacties (laatste reactie door knutsel)

Helemaal gelijk Marc, fijn dat iemand met zijn status dit zegt.

1 april 2020 om 22:28

Natuurlijk heeft ie gelijk. Maar waarom zegt ie dan niet dat Ajax het kampioenschap niet hoeft/wil hebben. Dan maak je pas echt een punt. Want in zijn voorstel is de vraag nogsteeds, wie krijgt welke europese plek?

1 april 2020 om 22:31

Gewoon zoals de uefa ook deed tijdens de fraude in de serie A.

1 april 2020 om 22:35

Waarom zou hij zoiets moeten zeggen? Dat is niet aan hem. De volksgezondheid staat op 1, niet het kampioenschap!

1 april 2020 om 22:37

Lees anders het artikel even. Of het kampioenschap zijn achterliggende gedachte is weet je niet maar hij stipt zelf de volksgezondheid aan.

1 april 2020 om 22:38

Hij zegt toch ook niet dat de titel wel naar Ajax moet. Hij heeft het over de volksgezondheid en de glans die van het seizoen is.

1 april 2020 om 22:50

Maakt dat voor Marc uit dan? Vorig jaar werden hij en Ajax kampioen en dit jaar stonden ze op de eerste plaats. Dus dat zal hem een worst wezen denk ik.

1 april 2020 om 22:53

Niet dat de titel naar Ajax zou moeten maar wel dat het CL voor ajax zou moeten zijn omdat ze bovenaan staan en omdat ze verreweg de meeste europese punten hebben behaald de afgelopen jaren. Overigens vind ik ook dat de huidige stand gebruikt moet worden als er niet wordt uitgespeeld. Maar wat doe je met Utrecht? Die zouden met de bekerwinst wel Europees spelen en op basis van de stand niets hebben?

1 april 2020 om 23:00

Dat is toch duidelijk, Ajax krijgt de CL plek. Ajax staat eerste en Ajax stond eerste voor het seizoen begon. Ajax staat hoogste op de CL ranglijst. De discussie is meer, wie krijgt de tweede plek toegewezen, wordt dit seizoen als niet gespeeld beschouwd of afgekapt negen wedstrijden voor het einde?

1 april 2020 om 23:02

Feyenoord krijgt op basis van de huidige stand sowieso een ticket voor de EL. Dan kan Utrecht toch het ticket van de beker krijgen?

1 april 2020 om 23:43

Of Feyenoord krijgt het ticket van de beker (want: 3e) en de nummer 4 het ticket van de 3e plek. En Utrecht het ticket van de play offs. En zo denk ik alleen puur vanwege de prestaties over het gehele seizoen. De hoogst genoteerden krijgen de beste plekken.

1 april 2020 om 23:44

Ik ben geen Ajax fan, maar toch heb ik graag naar de wedstrijden van Ajax van afgelopen seizoen in de CL gekeken. Dat Ajax verl punten heeft behaald voor Nederland, is prettig en fijn. Echter moet dit niet een argument zijn, om Ajax het rechtstreekse CL ticket te geven. Op basis van de huidige stand, staan ze boven aan en verdienen ze t ticket. Niet op basis van de in het verleden gehaalde resultaten.

2 april 2020 om 01:42

Huh? Een champions league ticket automatisch betekent dat je toch als kampioen gekroond moet woorden dus hij zegt het wel. Hij zegt alles goed maar dat einde gatverdamme. Wat moet AZ dan of wie weet Feyenoord. Ik hoop ook dat er niet meer gevoetbald wordt anders raken de spelers zoiezo over belast en wordt het inderdaad een complete chaos. Gezondheid staat op 1! Overmars heeft mooi gesproken behalve over dat champions league en dat ze de meeste punten hebben gehaald het daarom verdienen. Buuulllshit!

2 april 2020 om 06:32

Precies dat denk ik ook. Marc als je dan echt een vent ben en echt op de gezondheid van andere denkt zeg dan: knvb jullie maken terecht een beslissing mbt Europese plekken ook al kan dit negatief uitpakken voor Ajax.

2 april 2020 om 07:10

Waarom zou Utrecht de play off plek krijgen? Willem 2 staat nu 5e, niet Utrecht. Utrecht heeft idd wel een wedstrijd minder gespeeld, maar die is uitgerekend tegen ajax.

2 april 2020 om 09:22

@ Speedyafc Het zou niet meer dan logisch en eerlijk zijn dat AZ gewoon tweede word en het voorronde Champions League kriijgt.

1 april 2020 om 22:29

AZ/Ajax CL en Feyenoord/PSV EL en dan nummer 5 vEL.

1 april 2020 om 22:31

Vind het makkelijk scoren dit. Had hij dit gezegd als Ajax 2e stond en het er de schijn van had dat AZ de titel zou krijgen? Denk het niet. Overmars heeft makkelijk praten hier: financieel hebben geen zorgen en op sportief gebied zouden ze bij het stoppen van de Eredvisie in elk scenario alsnog de CL positie krijgen (op basis van cl prestaties, huidige stand, winterkampioen, huidig kampioen).

1 april 2020 om 22:35

Precies alle argumenten negeren gewoon alleen kijken naar het voordeel van de boodschapper. Je weet wel, zoals heel veel mensen hier alle mogelijke hersenspinsels bedenken om Ajax eventueel geen ticket voor de CL te hoeven geven. Ook pure eigen belang vanwege de frustratie dat Ajax op kop staat.

1 april 2020 om 22:35

Inderdaad, Ajax zit bij elk scenario goed. Maar dat neemt niet weg dat ik het wel met m eens ben, gewoon stoppen en de focus op komend seizoen leggen. Maar dat is lastig zolang de officiele richtlijn in NL 1 Juni is.

1 april 2020 om 22:42

@FR-RKC vind het makkelijk scoren van jouw kant. Overmars kan moeilijk zeggen stop ermee, leven is uit de ED maar ik mag het niet zeggen want ik sta bovenaan. Maar als AZ bovenaan had gestaan en die kwamen met een statement als deze had jij dit waarschijnlijk gesnapt. Maar je mag dus niets zeggen als je 1e staat. Overmars weer daarbij niet eens de consequentie van het stoppen.

1 april 2020 om 22:48

Nee, Overmars begrijpt dat er wat belangrijkers is dan voetbal. Ik vind het echt jammer en sneu voor AZ en Feyenoord, maar het doet er niet toe. Het gaat niet meer om voetbal. Pech.

1 april 2020 om 23:00

Master D, wat jij doet is net zo makkelijk en populistisch scoren dan wat Overmars doet. Ik oordeel geen moment over of dat Ajax wel of niet de CL ticket moet krijgen of niet. Heeft niks met frustraties te maken, integendeel: in deze situatie is er niks “eerlijk” en het meest eerlijke zou voor mij zelfs zijn dat Ajax de privileges van een kampioen krijgt en dat mijn eigen club RKC gewoon (terecht) degradeert. Dus dat argument van jou slaat werkelijk waar nergens op.

1 april 2020 om 23:00

Master D, wat jij doet is net zo makkelijk en populistisch scoren dan wat Overmars doet. Ik oordeel geen moment over of dat Ajax wel of niet de CL ticket moet krijgen of niet. Heeft niks met frustraties te maken, integendeel: in deze situatie is er niks “eerlijk” en het meest eerlijke zou voor mij zelfs zijn dat Ajax de privileges van een kampioen krijgt en dat mijn eigen club RKC gewoon (terecht) degradeert. Dus dat argument van jou slaat werkelijk waar nergens op.

1 april 2020 om 23:02

Mwuah, ik vind hetgeen Overmars zegt enerzijds begrijpelijk en anderzijds wel in de waan van de dag en puur vanuit zijn club geredeneerd. Hoeveel BV's gaan er failliet door corona? Krijgen we een eerste divisie zoals in België? Wat is het doel van stoppen/wat los je ermee op? Waarom zou je niet verder mogen voetballen als de crisis voorbij is en er nog een speelschema zou passen. Wel fijn om te horen dat de Corona crisis voor Ajax financieel geen probleem is.

1 april 2020 om 23:03

Sterker nog, het klopt dat er mensen hier zijn die in een anti Ajax kramp schieten en op alles wat met Ajax te maken heeft te schieten. Andersom schieten Ajax fans net zo goed net zo makkelijk in hun kramp, door bij elke vorm van kritiek of commentaar meteen in een kramp te schieten dat iedereen maar tegen ze is. Erg kinderachtig.

1 april 2020 om 23:05

jou club heeft een meevaller als ze er in blijven net als ADO en Ajax dat ze groepsfase cl spelen. Ik zelf ben Feyenoord supporter en heb niks met Overmars maar wat hij hier zegt is gewoon waar en mooi dat eindelijk iemand van de clubs is een keer er wat over zegt hoe zij er over denken hopelijk volgen er meer clubs

1 april 2020 om 23:15

Volgens het AD zouden er al minimaal 8 clubs zijn die tegen het doorspelen zijn, als dat waar is zie ik het niet meer gebeuren. Spelers die zelf op Social Media aangeven dat wat hun betreft seizoen klaar is etc. Kan me niet voorstellen dat het nog gaat gebeuren. Maar zelfs als ze de ziekte onder controle hebben, hebben alle stadia in die periode (buiten periode dat clubs stadia huren) nog niets op de planning? In het geval van de ArenA staat nog sowieso een concert gepland, mocht dat door kunnen gaan zal zoiets voorrang krijgen. GelreDome heeft vaak evenementen, de Kuip nog etc. En wat te denken van politie die nodig is om te reguleren. Laatste dat je wil is dat het ongecontroleerd weer samen kan lopen als we het net onder controle hebben. Om nog maar niet te beginnen over de clubs die selectieleden verliezen etc. Maar zelfs als dat allemaal in orde komt kan je bijna met zekerheid zeggen dat voor Feyenoord en Utrecht 10 (toch) wedstrijden in 6 weken bizar is, na een korte periode van weer in vorm komen is dat aantal wedstrijden zonder ingespeeld zijn vragen om blessures. En zelfs al dat goed is volgens de kenners zal er ergens wel een burgemeester opstaan die een wedstrijd tegen zal houden omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden etc.

1 april 2020 om 23:16

@FR-RKC jij oordeelt heel makkelijk dat dit verhaal van Overmars niet oprecht is en puur voor eigen gewin. Op zijn inhoudelijke argumenten heb je geen enkele reactie, want anders was je daar wel over begonnen in je reactie. Kortom het gaat je alleen om de boodschapper. Degene die op kop staat mag geen mening hebben, want dan is het populisme en makkelijk scoren. Terwijl je op voorhand weet dat deze type reacties zouden komen dat het alleen maar eigen belang is. Eerst zeuren dat er niemand stelling neemt, dan neemt er iemand stelling moet meteen zijn kop er af.

1 april 2020 om 23:19

Wat denk je wat het de clubs oplevert als je moet voetballen zonder publiek? Helemaal niks. Marc heeft gewoon gelijk. Streep door de competitie geen kampioenschap en geen degradatie. Europese tickets verdelen op basis van huidige stand. Ipv Johan cruijff schaal speel je de bekerfinale en de clubs die europees spelen verdelen de helft van het startkapitaal over de andere clubs ter compensatie

1 april 2020 om 23:27

Ik vind het voor een club opnemen anders dan blind een club haten en bashen. Ik ben zeker wel bevoordeeld, maar je moet op een gegeven moment wel eerlijk kunnen zijn. Ik probeerde ook nog even te bedenken waarom Promes dat deed en na 1 minuutje zeg ik dan, tja valt niet te verdedigen, is gewoon dom.net als je tegen Getafe na een avondje slapen zegt dat je er gewoon enorm verdiend bent uitgekeged. Ik begrijp echt wel wat je bedoeld en blind verdedigen is dom, maar stop RKC ipv Ajax bij alle reacties hier, dan zie je wat ik bedoel. Er gaan miljoenen doodn, miljoenen verliezen hun baan, alles is naar de klote, maar toch mensen zijn meer bezig met alles doen om Ajax niet 1ste te laten. Dat is pas kinderachtig, eng zelfs.

1 april 2020 om 23:28

@Master D, jij reageert altijd heel netjes. Volgens mij heb je een voorkeur voor Ajax, maar je bent behoorlijk realistisch vind ik. Ik heb een vraag aan je (alweer): Overmars zegt dat de KNVB zich verschuilt achter de UEFA. Ik snap de opmerking, maar doet Overmars nu niet een beetje hetzelfde? Ajax (of een andere club) zou ook kunnen zeggen, wat er ook gebeurt, wij gaan niet meer voetballen. Het komt nu een heel klein beetje over als de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Is de verhouding KNVB ten opzichte van de UEFA echt zo anders dan de verhouding Ajax ten opzichte van de KNVB? Ik vraag het me af.

1 april 2020 om 23:30

@wolterx, je kan dan toch als clubs ook met een statement richting KNVB komen? Wij voetballen niet meer, punt. Leuk dat we allemaal vinden dat de KNVB zich verschuilt achter de UEFA, maar dat doen de clubs dan toch net zo goed. Zij verschuilen zich achter de KNVB.

1 april 2020 om 23:39

Maar Ajax wil toch ook financieel bijspringen, dus er is niet alleen eigenbelang; hoewel Overmars zegt dat met die hulp Ajax indirect ook voordeel heeft. Oftewel, hoe sterker onze competities, hoe beter ook voor Ajax. Met de huidige stand is het voor Ajax inderdaad makkelijker praten, maar in het grote geheel heeft Overmars toch helemaal gelijk met zijn stelling dat de Eredivisie dit seizoen morsdood is. En vooral dat uitspelen in b.v. juni/juli grote gevolgen heeft voor het komende seizoen. Al zal dat de Uefa en Fifa een worst zijn. Die hebben maar een belang en dat is eigenbelang. Dus heeft het nadeel van een lange voortduring van het Corona virus een prettige bijkomstigheid: de Uefa loopt heel veel inkomsten en vooral aanzien mis. Nu al is het ware gezicht van een op commercie gebaseerde Uefa steeds vaker zichtbaar. Ten dienste van het voetbal zelf? Laat me niet lachen. En hopelijk weigeren meer clubs uit Nederland dit seizoen nog te spelen. Dat zou een geweldig statement en opgeheven middelvinger zijn naar al die zogenaamde voetbal dienende organisaties....

1 april 2020 om 23:52

@DieGelbeReds, dit is het statement denk ik. Wij willen niet spelen zeggen ze. Zeggen ze "Wij voetballen niet meer, punt." dan is het einde club, daar kunnen ze niet mee lachen bij de UEFA en gaan ze desnoods aan je licentie komen, is het niet Europees dan wel op nationaal niveau omdat het onder de UEFA jurisdictie valt (toch?). Zoiets kan alleen als een andere partij is die met de UEFA kan concurreren zoals met darten, anders is zeggen dat je niet speelt gewoon einde van de club vrees ik.

2 april 2020 om 00:03

Je mag best FR-RKC wantrouwig vinden, echter heeft Marc in de casus mensenrechten in Qatar ook voor de miljoenen gekozen in plaats voor de volksgezondheid. Dus een beetje wantrouwen is in dit geval wel op zijn plaats.

2 april 2020 om 06:11

Als telt niet in het voetbal. En ik denk dat hij het dan ook had gezegd. De gezondheid van de mens telt in deze crisis

2 april 2020 om 06:34

Kom op zeg! Als Ajax 2 of 3e stond had Marc anders gesproken.

2 april 2020 om 07:24

@master D: Dat is toch precies het verwijt dat Marc zelf naar de Knvb maakt. Ajax staat gedeeld bovenaan met evenveel punten. Hij redeneert vanuit eigen belang. Net als de clubs die vreesden voor degradatie.

2 april 2020 om 09:23

@ FR-RKC Dat zullen we nooit weten, dus hierover speculeren heeft geen enkele zin; tenzij he altijd iets moet vinden om het negatief te houden.

2 april 2020 om 09:25

@ raza Op basis van wat, omdat jij dit toevallig denkt.

2 april 2020 om 09:27

@ Jappano Ajax staat bovenaan op doelsaldo, er is totaal geen sprake van dat Ajax en AZ samen eerste staan.

2 april 2020 om 09:49

F-18/TACP. Het is een tussenstand, geen eindstand. Enig idee wat het verschil is? Niemand hoort iets te winnen als ze het seizoen stoppen, ook Ajax niet. Hou je in de zomer met de top 10 maar een onderling toernooitje. Ajax heeft er net zo min recht op als Feyenoord of AZ.

2 april 2020 om 16:07

Master D, wat je nu beweert is opnieuw makkelijk scoren. Ik reageer namelijk niet direct op het artikel of op de uitspraken van Overmars, maar op de reactie van een lid dat stelt dat het fijn is dat iemand met deze status deze uitspraken doet. Ik focus me in mijn berichten niet op de inhoud van de uitspraken van Overmars, daarvoor zou ik een los bericht kunnen schrijven. Ik reageer op iemand die in zijn bericht de nadruk legt op de boodschapper, niet op het bericht zelf. Volgens mij ben ik niet aan jou verplicht om iets te melden over de boodschap an sich, en is het logisch dat ik me focus op de boodschapper. Nogmaals, het kan mij geen ene moer schelen wie er kampioen wordt, en ik heb niks voor of tegen Ajax. Jij trekt meteen die haat/liefde discussie m.b.t. Ajax erbij, terwijl je zelf het perfecte voorbeeld bent van een persoon die in een kramp schiet op het moment dat er enige vorm van kritiek plaatsvindt op iets of iemand die met Ajax te maken heeft. Ik zeg alleen dat het makkelijk scoren is, jij komt met insinuaties als: "moet meteen zijn kop eraf". Durf jij te ontkennen dan dat wanneer Ajax 2e had gestaan en er het er alle schijn van had als de competitie niet uitgespeeld kon worden Ajax niet de CL in zou gaan, dat Ajax zich zo glashard had uitgesproken als nu? Nee, natuurlijk niet. Ik vind het erg makkelijk om deze uitspraken nu te doen.

1 april 2020 om 23:07

Vind het vooral netjes dat hij ook aangeeft dat zoals Canada (eerste land dat zich terug trok uit olympische spelen) handelen een optie is als het aan hem ligt. "Overmars heeft in de voorbije weken intern aangegeven dat hij er ook iets voor voelde om met Ajax dezelfde rol aan te nemen als Canada richting de Olympische Spelen. Dat land besloot zich onlangs als eerste terug te trekken voor de Spelen in Tokyo." Via het AD.

1 april 2020 om 23:37

Het is zeker netjes, maar hij gaat er niet over. Een technisch directeur heeft niet zoveel bevoegdheid, ook niet bij Ajax. Wat mij vooral verbaasd is de discussie die hier al twee weken wordt gevoerd, voetbal is nu helemaal niet belangrijk, de wereld heeft wel andere dingen aan zijn kop. Dat de KNVB geen uitsluitsel geeft zegt genoeg over de slappe organisatie, maar is verder ook niet interessant. Ook zij bepalen niet, al jaren denken de grote voetbalbonden dat ze belangrijk zijn en veel.kunnen uitmaken. Gelukkig waren daar dan altijd wel wat burgemeesters die ze weer op hun plek wezen, maar in dit geval hebben ze helemaal niets meer te vertellen en terecht. Wat dst betreft is je voorbeeld van Canada het enige juiste. Misschien dat Overmars daar hoop uit put.

1 april 2020 om 23:48

Als technisch directeur zal hij niet eindverantwoordelijk zijn maar zal zeker een stevige vinger in de pap hebben wat betreft de beslissing die Ajax zal maken. Iemand als Vd Sar of wie dan ook die hierover zal gaan zal de mening van Overmars zeker meenemen. Zelfs als alles qua voetbal gepland kan worden betwijfel ik of de burgemeesters goedkeuring gaan geven met oog op het garanderen van de veiligheid. Dit gaat allemaal veel te krap worden, dit komt op mij ook over als een gevalletje doorduwen van de financieel gedupeerde (uitzendrechten etc) over de gezondheid van misschien wel een heel land.

1 april 2020 om 23:09

Marc slaat de plank volledig mis. Het stoom komt me uit de oren als ik het volgende lees: "overmars, die het meest gunstige Europese ticket voor Ajax logisch vindt: "we hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt."" Hoe krijg deze man het uit zijn mond! Alsof de prestaties die hij opnoemt ook maar enigszins relevant zijn om te bepalen wie er Europa in mag. Straks gaat Overmars nog zeggen dat Ajax de CL in moet omdat ze in de jaren '90 zo goed voetbalden. Raap me op!

1 april 2020 om 23:13

Wat is er precies een berg onzin aan? Dat is gewoon feitelijk juist. En doe mij een plezier. Geen hele essays over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is en dat Overmars uit eigen belang denk. Etc. Etc.

1 april 2020 om 23:15

@Boadurum; dat laatste is idd jammer. Als Ajacied zijnde zie ik uiteraard het liefst dat mijn club kampioen wordt en het CL-ticket krijgt. Maar dan niet om de redenen die hij noemt. Dat hij dat zegt doet afbreuk aan het eerdere, legitieme stuk van zn verhaal. En is ook nog eens koren op de molen voor mensen die niets met Ajax hebben. Niet handig...

1 april 2020 om 23:17

Het is inderdaad feitelijk juist dat Ajax goed heeft gepresteerd in Europa de afgelopen jaren, enkel heeft dat niets te maken met of Ajax een CL ticket zou moeten krijgen of niet. Als ze een CL ticket krijgen, krijgen ze dat omdat ze bovenaan staan. De rest heeft er niets mee te maken.

1 april 2020 om 23:19

Natuurlijk is het storend en totaal niet relevant op dit moment. Versterkt zijn punt ook helemaal niet. Maar dat maakt het toch niet minder waar?

1 april 2020 om 23:20

Dr. Mario, het is onzin omdat Overmars irrelevante en onjuiste argumenten gebruikt. Het feit dat Ajax het goed deed in Europa in de seizoenen 16/17 en 18/19 kan op geen enkele manier een rechtvaardiging zijn voor het feit dat Ajax in 20/21 het meest gunstige Europese ticket krijgt.

1 april 2020 om 23:21

@DR.Mario, simpel, het komt hem niet goed uit. Hij doet zelfs alsof er niet zoiets is als een Europese coëfficiëntielijst. Als ze dit seizoen niet uitspelen is kijken naar de periode waarop UEFA haar ranking doet baseren nieteens zo'n gekke beslissing. Dan doe je zelf constant goed presterende ploegen belonen, de ploegen die grootste aandeel hebben gehad in de huidige ranking waarop bepaald is welke plek (CL, vCL, EL, vEL etc) welke klassering waard is hebben dan ook meeste profijt van hun eigen prestaties. Niet in 3/4 van een seizoen presteren. Maar daar zal ook veel kritiek op komen.

1 april 2020 om 23:21

@Azresnal Eens hoor. Ik ben alleen enor benieuwd waarom het een berg onzin is volgens Boadurum. Dat is het namelijk in de verste verte niet, het is immers feitelijk juist. Al is het enorm irritant dat hij dit benoemt, dat vind ik ook. Begrijp mij niet verkeerd.

1 april 2020 om 23:23

Dat maakt hetgeen wat je als onzin bestempeld niet minder waar natuurlijk. Hij praat gewoon feiten wat jij vervolgens als onzin bestempeld. Je bent het met zijn redenatie niet eens, dat is toch echt heel iets anders.

1 april 2020 om 23:24

Ik denk dat het meer wat zegt over jou en je bekrompe gedachten gang dan over overmars

1 april 2020 om 23:28

Nee Mario. Overmars benoemt een feit (dat Ajax goed in Europa presteerde) maar hangt daar een onjuiste conclusie aan (dat Ajax mede daardoor recht heeft op het beste Europese ticket). Dat maakt het dus wel degelijk onzin. Het gaat hier niet om wel of niet mee eens zijn. Het is gewoon een feit dat zulke prestaties niet relevant zijn voor bepaling Europese tickets.

1 april 2020 om 23:33

DR.Mario, je snapt prima wat Boadurum bedoelde. Je pakt hem nu op zijn woordkeuze. Het is inderdaad geen onzin, want het is feitelijk allemaal juist wat Overmars zegt. Het is echter totaal niet relevant wat hij zegt, want het voegt werkelijk helemaal niets toe. En dat is jammer, want de rest van zijn verhaal is gewoon fantastisch. Onzinnig was een betere woordkeuze geweest, Boadurum

1 april 2020 om 23:37

Maar wacht even. Waarom zou de kampioen van dit jaar direct CL plaatsing hebben denk je? Juist omdat Ajax die relevante prestaties heeft geleverd in Europa. Na de slechte seizoenen van andere clubs in Europa zou de kampioen van NL zonder Ajax ongeveer voorronde EL moeten spelen. Dus het is totaal normaal dat Overmars dit benoemt in een bizarre situatie als deze tijdens de Corona crisis.

1 april 2020 om 23:38

Het is feitelijk juist, maar totaal niet relevant in deze discussie. Daarom bestempelde Boadurum het als onzin. Jammer dat je hem nu zo pakt op zijn woordkeuze, met een beetje begrijpend lezen had je begrepen wat Boadurum bedoelde.

1 april 2020 om 23:39

Ik stop met deze discussie. Je hebt weer lekker kunnen afgeven en je gal kunnen spuwen. Volgende keer gelieve feiten niet als onzin te bestempelen. Als iets een feit is, kan het logischerwijs geen onzin zijn. Of je het er nou mee eens bent of niet. Die conclusie is verder totaal irrelevant en ik heb ook al aangegeven dat ik het jammer vind dat Overmars dat moet aanstippen. Maar dat was de discussie niet.

1 april 2020 om 23:41

Ik snapte wat hij bedoelde, maak je geen zorgen. Met mijn begrijpend lezen is niets mis. Beetje kinderachtig en flauw, toegegeven. Maar Boadurum is er altijd als eerste bij als hij ajax kan bashen. Dat vermoeid nogal.

1 april 2020 om 23:41

@myvision, het gaat niet om de waarde van het ticket, het gaat om de plek die recht geeft op het ticket. Ajax staat bovenaan en heeft dus recht op het ticket. Ook als dat een vCL ticket was geweest. Inderdaad hulde aan Ajax dat zij voor directe plaatsing tickets hebben gevochten, maar dat betekent niet dat zij er daarom gebruik van mogen maken.

1 april 2020 om 23:46

Over de plank misslaan is jouw post een veel beter voorbeeld. Mocht er vanaf nu niet meer worden gespeeld kun je uit twee opties kiezen: huidige stand, of deze competitie ongeldig verklaren en de eindstand van vorige competitie hanteren. In beide gevallen staat Ajax bovenaan, dus wat is er zo vreemd aan zijn redenatie dat in dat geval Ajax het eerste ticket (voorronde?) CL verdient? Dat jou dat niet zint, begrijp ik, maar hoe zou jij in het geval dat de competitie niet meer wordt hervat de Europese tickets verdelen?

1 april 2020 om 23:48

@DR.Mario, daar heb je wel gelijk in. Niet iedereen is in staat objectief te zijn. Boadurum heeft daar wat moeite mee. Kan je vermoeidheid ook te maken hebben met het huidige tijdstip? Bedtijd Mario!

1 april 2020 om 23:55

Op basis waarvan zou ik niet objectief zijn? Als ik dit draadje zo eens teruglees, is de enige conclusie die ik kan trekken dat Mario een trol is die het niet zo goed kan hendelen als er op zijn clubje 'gebasht' wordt. Over objectiviteit gesproken. Aandoenlijk wel, vind je ook niet?

1 april 2020 om 23:57

Ik heb drie vrije dagen en kan thuis werken. Rol elke dag rond 8 a 9 uit mijn bed. Maak je om mijn vermoeidheid geen zorgen! Overmars verteld inderdaad een prachtig verhaal. Mis ook even de relevantie van het aanstippen van de Europese prestaties. Dat is nou juist een van de redenen waarom Ajax er geen aanspraak op zou mogen maken. Dat slaat inderdaad nergens op. Voor mij part geven ze AZ dat ticket, het is mij oprecht om het even. De lol en plezier is er voor dit jaar wel vanaf. Als wij nu doorspelen en Ajax wordt alsnog kampioen, blijft er voor een heel dikke zwarte rand om dit kampioenschap zitten. Weinig om blij van te worden.

2 april 2020 om 07:56

Het is juist wel relevant. Want bij elke vorm die je kiest staat Ajax bovenaan. Ga je de tickets verdelen op basen van ranking (geloof me maar dat, dat idee geopperd gaat worden als de grote competities stoppen), staat Ajax boven aan. Basis van een half seizoen (ook al geopperd) staat Ajax boven aan, basis van huidige stand, ondanks 1 wedstrijd minder staat Ajax boven aan. Vorig seizoen Ajax bovenaan. Het is een grof schandaal dat mensen aankomen met onderling resultaat, terwijl dat pas belangrijk is bij gelijke punten aantal en exact gelijk doelsaldo. Dus dat gebler, maar AZ heeft 2 keer gewonnen is net zo irrelevant als de fantastische wedstrijden die Ajax gespeeld heeft. Dat zinnetje is emotie. Dat Ajax het, het meest verdiend, dat is een feit. Zij staan namelijk als het nu stoppen wordt bij elk denkbare keuzebovenaan.

2 april 2020 om 09:53

Schijnheilig gedrag Mario. Het is wel onzin. Het feit dat jij je clubje gewoon een ticket cadeau wil doen, hier geen onderbouwing bij hebt maar gewoon 'logisch' vind is lachwekkend. Ajax heeft helemaal 0.0 recht op een ticket, evenals de rest.

2 april 2020 om 09:56

De 1 heeft ook een ander programma dan de ander he? Dat Ajax nu bovenaan zou staan zegt niets over 8 wedstrijden. Echt beschamend hoeveel lui hier alles bij Ajax in de schoot willen werpen gebaseerd op de grootste onzin ja maar wij hebben het beste doelsaldo! Ga naar bed. Ajax brilletjes

1 april 2020 om 23:39

Maar zou het het zeggen als AZ 1 punt boven Ajax zou staan? Nu is het wel een win win natuurlijk, en de CL ticket en zieltjes scoren

1 april 2020 om 23:45

Beste KNVB, laten we aub AZ bovenaan zetten zodat alle mensen die commentaar hebben op de lijstaanvoerder zelf eens kunnen vertellen hoe het dan moet. Ben zo benieuwd hoe de meningen dan draaien en commentaren zich dan ontwikkelen. Alleen voor de Fun en de discussie in de toekomst.

2 april 2020 om 00:04

Pff... makkelijk scoren vind ik het ! Als ze derde hadden gestaan had hij dit never nooit gezegd.ze moeten gewoon de competitie stoppen, geen kampioen, geen degradatie, en dan maar gewoon gaan loten wie er de europese tickets krijgen. Lijkt me wel grappig eigenlijk...

2 april 2020 om 00:26

Ok, we gaan dus van het slechte uit. Waarom hoor ik de directeur van AZ, PSV en Feyenoord niet?? Oh ja zou voor hun niet gunstig zijn. Zo kunnen we wel alles platslaan in het negatieve omdat het jezelf niet uitkomt.

2 april 2020 om 13:19

Ehm, ja....wat denk jij? Dat Marc dit ook gezegd zou hebben als ze vierde gestaan hadden? Laat me niet lachen zeg. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf, dus als Marc dat in die situatie gedaan zou hebben, zou hij gefileerd worden... Nogmaals, stoer doen voor de buhne, wetende dat het vroegtijdig stoppen in het voordeel is van Ajax.

2 april 2020 om 05:04

Domme reactie van Overmars, probeert makkelijk te scoren. Meer geld uitgeven nu = zwakkere economische situatie later = lagere welvaart = lagere levensverwachting. Dat je nu miljoenen omzet misloopt voor een paar x niet met 22 + refs op het veld, gaat je meer jaren kosten dan dat je redt.

2 april 2020 om 07:05

Dus Marc gaat nu met Ajax een punt maken en niet meer spelen, of gaat hij zich verbergen achter de knvb wanneer die besluiten gewoon verder te gaan tot in september?

Overmars heeft groot gelijk, de knvb denkt dus nu meer aan het voetbal dan de volksgezondheid. Gewoon een streep door dit seizoen zetten is het beste, geen kampioen, niemand die degradeert lijkt me het eerlijkst.

1 april 2020 om 22:38

En cambuur dan, makkelijk praat heb je en dat noem je eerlijk. Niks eerlijk, alleen zeggen ajax CL en de rest is voor de rest. Zo werkt het niet.....

1 april 2020 om 22:39

Dat zegt die toch nergens

1 april 2020 om 22:43

Wat zegt ie wel...???

1 april 2020 om 22:43

Weet je wat oneerlijk is Wodan? Corona, mensen die sterven om een virus.

1 april 2020 om 22:44

Als er een streep door dit seizoen wordt gezet gaan ze niet de kampioen van 3 jaar geleden de CL insturen. Dat doen ze natuurlijk de kampioen van vorig jaar en surprise surprise, dat is ajax

1 april 2020 om 22:47

@tanmike, hij zegt nergens dat dat niet oneerlijk en naar is. Het gaat erom dat r.madrid/ajax er met deze oplossing alleen voor zorgt dat ajax volgend jaar weer de cl ingaat, maar er geen rekening houdt dat cambuur, die toch duidelijker op kop gaan in de kkd dan ajax in de eredivisie, nog minimaal een jaartje in de kkd mag blijven spelen. Toch een beetje krom lijkt me zo

1 april 2020 om 22:49

Veel..maar niet dat wat jij insinueert

1 april 2020 om 23:08

wat jij zegt over Cambuur is nog helemaal niet duidelijk misschien promoveren Cambuur en de Graafschap wel en Blijven ADO en RKC erin

2 april 2020 om 00:16

Ik vind dat je daarin moet kijken naar het verloop van het seizoen. RKC en ADO zijn het hele seizoen al onderin te vinden en staan respectievelijk 7 en 11 punten achter op de nummer 16. Dan kun je best Cambuur en De Graafschap voor hen in de plaats doen. Die twee staan ook redelijk comfortabel voor op de nummer 3.

2 april 2020 om 06:24

idd iedereen klaagt wel over Ajax. Maar Ado en RKC worden net zo hoed geholpen als dit seizoen stopt. Nog een jaar eredivisie terwijl ze eigenlijk terecht gingen degraderen

1 april 2020 om 23:18

Malen en sinisterra (vul zelf maar in) geblesseerd geraakt in wedstrijden die er niet toe deden

Snap ik dat Overmars dat zegt. In die scenario is ajax kampioen.. terwijl als de competitie afgemaakt wordt, De kans groot is dat AZ ze voorbij gaat

1 april 2020 om 22:27

AZ was aardig op stoom ja, helemaal gezien Ajax-AZ maar na 2-3 maanden geen voetbal dat zomaar anders zijn

2 april 2020 om 06:25

Idd en bij Ajax is iedereen nu weer fit

1 april 2020 om 22:27

Ik wou net zeggen. Hij kan makkelijk praten. Ajax kampioen dan en weer de CL in, over geld gesproken😂

1 april 2020 om 22:29

Leg mij maar eens uit wie dat CL ticket meer verdient dan Ajax en waarom?

1 april 2020 om 22:31

AZ, omdat ze evenveel punten hebben gehaald als ajax en 2x ajax hebben verslagen.

1 april 2020 om 22:31

En tweede staan op doelsaldo

1 april 2020 om 22:33

Titel van 2007 ook voor ajax dan?domme onzin kraam je uit net als iedere ander die zo denkt.

1 april 2020 om 22:37

waar slaat dat op? doelsaldo is de beslissende factor indien 2 clubs evenveel punten hebben en dat is altijd zo geweest. Az heeft inderdaad 2x gewonnen van ajax ja maar staan terecht 2e want ze hebben een minder doelsaldo..

1 april 2020 om 22:43

Altijd zo geweest als het seizoen afgemaakt werd , dus geldt dat in deze niet !

1 april 2020 om 22:50

Doelsaldo zou terecht kunnen zijn als er tegen gelijke tegenstanders is gespeeld, nu heeft AZ geen kans gehad om dat weer op te halen tegen de 'makkelijke' tegenstanders. Daarom zou onderling resultaat eerlijker zijn, omdat er daaruit is gebleken wie de beste was dit seizoen en niet dat ajax er meer heeft ingeschoten tegen rkc dan az

1 april 2020 om 22:57

Misschien had Ajax er wel 8 ingeschoten tegen Feyenoord, dat weet je nooit. Wat je wel weet is dat Ajax een doelsaldo van +8 heeft en daarom op de eerste plek staat.

1 april 2020 om 22:57

@Spursfan, Dit is een riedeltje wat een eigen leven is gaan leiden, maar de grootst mogelijke bullshit is. Az krijgt nog meer ploegen uit het linkerrijtje dan Ajax, hoe iedereen toch bij die fabel van makkelijkere tegenstanders komt. Ajax maakte er bijvoorbeeld gewoon 4 tegen Feyenoord, om maar wat te noemen.

1 april 2020 om 23:55

En, o willekeur, thuis hebben verloren van Heerenveen en uit van FC Twente, terwijl Ajax die beide wedstrijden heeft gewonnen. Dus staat Ajax weer terecht bovenaan. Of tellen die wedstrijden dan weer niet mee? Ik merk in de vele posts de voorkeur voor een bepaalde club. Ik ben fan van Ajax, maar niet ten koste van alles. Mocht de Knvb beslissen dat AZ als eerste de CL in moet, dan zij dat zo. Eindelijk een beslissing dan. Maar Overmars heeft helemaal gelijk dat je praktisch gesproken het huidige seizoen niet kunt afmaken. Hij komt met diverse steekhoudende argumenten waartegen niet veel in te brengen is. Daarnaast zijn er al veel meer clubs - en spelers - die dezelfde mening delen. En waar hebben we het over als er op dit moment nog steeds mensen overal ter wereld sterven aan dat gemene virus. Terwijl niemand weet hoe lang dat nog ziekte en dood verspreid.

2 april 2020 om 01:58

Niet altijd, de regels zijn een paar keer aangepast. In een (ver) verleden zijn er bijvoorbeeld ook wel eens beslissingswedstrijden gespeeld.niet helemaal vergelijkbaar maar in een recent verleden zijn er wel vaker tijdens een competitie regels aangepast door de omstandigheden, denk aan de beker finale tussen Feyenoord en Ajax die ineens over twee wedstrijden ging terwijl het er altijd een was.we gaan in de huidige situatie nooit iederen tevreden houden. Maar we kunnen wel een poging doen om, wanneer de competitie niet volledig afgemaakt kan worden maar er nog wel iets gedaan kan worden we zoeken naar een alternatief waar zo veel mogelijk mensen mee kunnen leven.

2 april 2020 om 04:58

Spurs, het programma van Az is makkelijker dan Ajax als het nog uitgespeeld zou worden.dus deze opmerking slaat nergens op.

2 april 2020 om 06:46

En vervolgens van andere 'kleine' clubs verliezen of niet kunnen winnen. Waar Ajax wel wint. Tja, tis maar hoe je het bekijkt....

2 april 2020 om 08:05

Je bedoeld die kunstgras wedstrijden. Dat makkelijke tegenstander is de grootste fabel allertijden en een groot kul argument. Heracles uit, en VVV uit, PSV en Feyenoord thuis, dat zijn volgens de AZ fans de makkelijke wedstrijden. Je kan er geld op inzetten dat AZ in al die wedstrijden het spel moet maken en aan het doelsaldo zie je dat ze daar bagger in zijn. Opbouw punten nog veel meer. Alle topwedstrijden tot nu toe gewonnen. Dus punten worden verloren bij de kleinere tegenstanders.

2 april 2020 om 08:15

@ninjakai, ik heb het idee dat het merendeel van de AZ supporters het juist wel begrijpt hoor. Volgens mij zijn het meer supporters van andere clubs die een hekel aan Ajax hebben en daardoor niet logisch kunnen nadenken.

2 april 2020 om 08:15

@ninjakai, ik heb het idee dat het merendeel van de AZ supporters het juist wel begrijpt hoor. Volgens mij zijn het meer supporters van andere clubs die een hekel aan Ajax hebben en daardoor niet logisch kunnen nadenken.

1 april 2020 om 22:28

Ach niet waar. Als ajax gewoon compleet is spelen ze gewoon met afstand het beste voetbal en worden ze met minimaal 5/6 punten voorsprong kampioen

1 april 2020 om 22:53

En als az hetzelfde budget had als ajax speelden zij weer beter. En als ajax de vooronde CL anderhalf jaar geleden niet was doorgekomen tegen paok zouden ze nog steeds bijzonder weinig voorstellen in europa. We hebben niks aan als. Op het moment was AZ beter dan ajax.

1 april 2020 om 22:55

Kun je beter reageren op die als boven mij

1 april 2020 om 23:04

Compleet overheen gelezen, mijn oprechte excuses

1 april 2020 om 22:28

Dit seizoen zal niemand kampioen zijn, ongeacht of dit officieel op papier wel of niet zo is. Promotie vanuit de eerste divisie, europese plekken aanwijzen zoals het nu staat, geen degradatie. Oneerlijk? Ja. Leuker kunnen we het niet maken, wel duidelijker.

1 april 2020 om 22:55

Zou je dit ook zeggen als er op onderling resultaat werd besloten wie rechtstreeks de CL in mocht, wetende dat ajax volgend jaar ooknog ziyech moet missen?

1 april 2020 om 23:03

"Zou ik dat ook zeggen als...-vragen" zijn irrelevant. In nl (na punten) wordt de ranglijst opgemaakt obv doelsaldo. Dat is hoe het is.

1 april 2020 om 23:05

Voor zover ik weet is er geen regel die zegt dat dat ook zo is wanneer de competitie halverwege stil wordt gelegd... ben benieuwd wat er gaat gebeuren

1 april 2020 om 23:28

@spursfan we zijn nu halverwege de competitie en Ajax staat boven aan omdat ze n beter doelsaldo hebben. Hoe duidelijk moet het voor je zijn. Als onderling resultaat belangrijker was had az nu boven aan gestaan. Persoonlijk vind ik dat ze t hele seizoen niet moeten mee tellen net als bij de amateurs. We beginnen gewoon opnieuw

2 april 2020 om 00:14

Spursfan96, "voor zover ik weet is er geen regel die zegt dat dat ook zo is wanneer de competitie halverwege stil wordt gelegd". Die is er dus wel, de volgorde van relevantie die besloten is waar de clubs akkoord mee zijn gegaan. Of het nu week 2 is of week 31, doelsaldo gaat boven onderling resultaat. Als dat niet het geval was bij een onvolledig programma dan zouden er gedeelde plaatsen bestaan. Het gaat zelfs zo ver dat je tot punt kan komen dat je obv je naam bovenaan kan staan, zoals in begin van het seizoen. Mocht hypothetisch gezien elke pot dit seizoen 0-0 zijn geworden dan zou ADO kampioen zijn obv de gemaakte afspraken. Het niet af kunnen spelen gaat niet opeens de afgesproken regels veranderen. Zou ook mooi zijn als we opeens gaan bepalen dat het minste aantal verliespunten opeens boven meeste aantal punten komt (om situatie Willem II en Utrecht op te lossen, verschil in gespeelde wedstrijden).

2 april 2020 om 05:00

Spurs wat er ook gebeurd. Als de competitie wordt gesloten krijgt AZ in geen van de scenario's het CL ticket boven Ajax. Hoe graag je dit ook wilt.

1 april 2020 om 22:28

Die kans is dus niet groot. Alle basisspelers komen terug van blessures wat Ajax dus voordeel geeft.

1 april 2020 om 22:55

En ziyech is weg, wat ze weer een enorm nadeel geeft

1 april 2020 om 23:27

Als ze de contracten niet automatisch door verlengen gaat er een streep door heel het seizoen hoor. Een rkc heeft iets van 8 spelers die uit hun contract lopen, enz, enz.

2 april 2020 om 02:01

Emmen en Fortuna zelfs 20

1 april 2020 om 22:29

Lees het hele verhaal is, want hij geeft juist goede punten waarom het niet zou moeten kunnen.

1 april 2020 om 22:29

De kans groot? Kom maar met een berekening, wie zegt dat AZ (of Ajax) goed uit deze periode komt? Misschien maakt Feyenoord wel kans. Je kan er dagen lang over discussieren, blijft wel dat het gewoon niet een goed idee is (iig in mijn ogen) om te hervatten. Overmars kan je veel verwijten maar slaat wel de spijker op z'n kop.

1 april 2020 om 22:31

Volgens mij verwoord hij het goed en zijn het de trieste lui zoals jij die het maar weer zonder enige onderbouwing zoiets moeten zeggen.

1 april 2020 om 22:32

Wat gek. Ik kan namelijk geen zinnig woord zeggen wie er het beste uit deze gedwongen onderbreking zou komen. De kans dat AZ in de stand Ajax voorbij zou gaan na de hervatting acht ik net zo groot als dat Ajax ervoor zou zijn gebleven.

1 april 2020 om 22:40

Hoezo is de kans groot? Ajax is straks weer compleet , neres weer fit, veltman ook weer fit, ziyech weer fit en promes fit. Zie az echt niet voorbij ajax komen. Zie Feyenoord zelfs az voorbij gaan

1 april 2020 om 22:56

Veel succes met goede resultaten halen met een fitte ziyech bij chelsea. Met een fitte veltman zou ik ook niet al te blij zijn, ging beter zonder hem dan met hem

1 april 2020 om 23:01

Als het seizoen wordt afgemaakt blijft Ziyech bij Ajax, dat kan niet anders. Daarnaast speelde ajax met Veltman stabieler dan zonder Veltman.

1 april 2020 om 23:35

@spursfan, hoe kom je erbij dat het met Veltman slechter ging dan zonder?? Met Veltman ging het Juist beter. Maar niemand weet hoe de competitie zou eindigen als je door gaat spelen. Alle selecties fit stond Ajax iig bovenaan maar doet nu niet ter zaken. Wat wel opvalt is dat er veel veel mensen zijn die de regels willen updaten met nieuwe zodat iig Ajax CL in gaat. Heel bijzonder.

1 april 2020 om 22:40

@voetbalchick er zijn nog geen competitieregels ingevoerd voor een crisis als deze dus wie zegt dat het doelsaldo bepalend word? wie weet word dat wel het onderlinge resultaat

1 april 2020 om 22:50

Japie dat lijkt me wel heel bizar en eigenlijk schandalig. Bij de competitie geldt doelsaldo, hoezo zou het dan opeens onderling resultaat worden? Gaat me niet omdat ajax dan kampioen zou zijn (wat je uberhaupt kampioen kan noemen). Lijkt me alleen hele vage wijziging

1 april 2020 om 22:52

@ackaka ik vind het lastig. wat als clubs een heel makkelijk programma gaan krijgen en anderen nu een lastig programma. dan is het ook niet heel fair om op doelsaldo af te gaan imo

1 april 2020 om 22:58

Het is ook een onmogelijke keuze en sws altijd wel verliezers. Weet niet of je op az en ajax doelt, want ik vind hun programma niet gigantisch verschillen. Heel benieuwd hoe ze dit dilemma gaan oplossen, ook qua een cambuur bijv.

1 april 2020 om 23:00

@ackaka onderin word het ook lastig idd. het mooiste zou zijn als de Fifa met een oplossing zou komen en bv de CL zou uitbreiden met iets meer clubs. dan kunnen een Ajax en AZ en meer clubs die nu in een vervelende situatie zitten allemaal rechtstreeks geplaatst worden. de Eredivisie dan maar voor 1 seizoen uitbreiden naar 20 clubs al word het dan wel een heel druk speelschema volgend seizoen maar het is maar een idee

2 april 2020 om 00:06

Ach de KNVB maakte een aantal jaren geleden ook ineens van een bekerfinale 2 wedstrijden die die weet dat ze nu gaan doen.

2 april 2020 om 00:35

Klopt maar die redenatie van de bekerfinale dan logischer dan deze situatie imo. Daar was er qua regels meer nadeel (geen uitsupporters terwijl dit normaal wel mag). Terwijl de regel van doelsaldo voor onderling resultaat niet door de situatie veranderd.

1 april 2020 om 22:45

Na deze stop zijn alle spelers van Ajax weer terug, wie zegt dat AZ na deze stop nog net zo op stoom is als de voor. Wat een onzin met as, as is verbrande turf. Ajax staat eerste op doelsaldo dus gewoon de cl ticket en AZ speelt voorronde. Na deze stop jan het anders maar zo zijn dat Feyenoord als 2de eindigt en AZ als 3de, as is verbrande turf. Daarnaast heeft Overmars gelijk, zowel de UEFA als de KNVB denken maar aan 1 ding en dat is geld ipv gezondheid. Want ook de gezondheid van de voetballers staat op het spel maar daarnaast ook die van hun gezinsleden. Gewoon stoppen en geen kampioen uitroepen anders wordt het volgend seizoen zeker een aanslag op de spelers. Daarnaast waarschuwt de WHO en het RIVM dat er in het najaar zomaar nog een 2de golf van het coronavirus kan komen. Wat gaan we dan doen met het ontstane overvolle programma.

1 april 2020 om 22:50

@lucagio de Knvb zal dan heus wel met een passende oplossing komen hoor. daar hoeft Overmars niet van wakker te liggen

1 april 2020 om 22:51

Net zo groot dat AZ al heel het seizoen onder Ajax staat? Man man man wat een domme opmerking. Oh we hebben vaker gewonnen, okee leuk dan, volg de Primera Division dan. In Nederland meten wij op doelsaldo.

1 april 2020 om 22:54

@binny ik vind het lastig. wat als clubs een heel makkelijk programma gaan krijgen en anderen nu een lastig programma. dan is het ook niet heel fair om op doelsaldo af te gaan imo

1 april 2020 om 23:06

Niks is fair, @japie. Dit heeft met andere dingen te maken en gaat om logica, in elkg geval zo logisch mogelijk. Het is hartstikke klote, maar gezondheid staat voor. Als je er nu mee kapt kan je normaal beginnen aan het einde van de zomer. Je gaat de regels van de competitie niet aanpassen en zeggen dat het onderlinge resultaat telt. Wat als AZ - Ajax 2 weken later was gespeeld? Het programma? Wij moeten nog tegen Feyenoord en Utrecht, okee leuk en AZ moet nog tegen 7 clubs uit het linker rijtje. Ook @ Japie, is het 0,0 een feit dat AZ, Ajax zou inhalen. Het is net zo goed een feit dat Stengs z'n been breekt en AZ 5 wedstrijden achter elkaar verliest. Oh nee dat zien we nooit gebeuren... alsod mensen dachten dat AZ uberhaupt gelijk zou staan met Ajax. Er gebeurt zo veel, daar kan je niet op anticiperen. Sluit het boek. Het is hartstikke jammer, wij worden ook niet kampioen en verdienen niks. Maar de stand is de stand.

1 april 2020 om 23:11

@binny lastig. je kan de competitie ook schrappen en de Eredivisie uitbreiden naar 20 clubs maar dan zou het weer niet eerlijk zijn dat PSV na een dramatisch jaar de CL ingaat. of je moet volgend seizoen een soort playoff systeem van 2 wedstrijden invoeren om de kampioen te bepalen en een nacompetitie invoeren om de promovendi en degradanten te bepalen

1 april 2020 om 23:32

Waar zeg ik dat PSV de CL ingaat, waar heb je het over. Ik heb het over de ranglijst van nu. Dan gaat PSV de Europa League in en AZ de voorronde CL.

1 april 2020 om 23:38

@binny ik zeg niet dat jij dat zei. ik zei we kunnen ook dit hele seizoen nietig verklaren alleen als dat zou gebeuren dan zou PSV onterecht naar de CL gaan naar mij mening maar elke oplossing op dit moment heeft nadelen. misschien kunnen er een soort playoffs komen voor het kampioenschap en voor degradatie. een tweeluik AZ-Ajax bv en dan ook een playoff om degradatie en eventueel een Utrecht tegen Willem II om een plek in Europa

1 april 2020 om 23:44

Maar dan nog betekent het dat je dit seizoen moet gaan voetballen, het gaat er om dat dat niet kan tot einde van de zomer. Niet dat ik het zelf erg vind om een playoff te spelen, ben dan Amsterdams arrogant genoeg om te denken dat we ze twee keer pakken :P. Rustig mensen, ik geef hetzelf toe, neem het met een korreltje zout

1 april 2020 om 23:50

@binny lastige situatie maar daarom snap ik ook dat de Knvb niet 123 een beslissing klaar heeft. die zijn nu ook aan het kijken wat het handigst is

1 april 2020 om 23:58

@Japie-Krekel, inderdaad lastige situatie, maar het zal me een worst wezen. Ouders van een vriend van een vriend liggen op de Icu, de wereld zit in de grooste gezondheids crisis in 700 jaar. Voetbal is onzin dat zegt Overmars juist en wat mensen willen qua doorspelen staat recht tegen over aan.

2 april 2020 om 02:40

@binny sterkte met de ouders van je vriend en ik hoop dat ze er weer helemaal bovenop komen. voetbal is op dit moment ook bijzaak maar daarom snap ik het artikel ook niet zo goed. wacht als clubs gewoon even af wat er besloten gaat worden. ook in een hoop andere competities is er nog niet precies duidelijk wat er gaat gebeuren

2 april 2020 om 14:14

Thanks Japie, vriend van een vriend, maar wie dan ook. Sterkte man, gezond thuis blijven en wat oude wedstrijden pakken, je zal er genoeg kunnen vinden online

1 april 2020 om 22:56

Ah daar is ie dan.. Donder op joh, Overmars heeft toch gewoon gelijk. AZ heeft inderdaad geprofiteerd van het feit dat Ajax heel veel blessures had en staan nu qua punten gelijk. Iedereen had willen zien hoe het seizoen af zou lopen maar dit is gewoon een goed statement van Overmars. De KNVB is triest. Neem een beslissing en voer het door. Ik praat niet graag Veronica Inside na maar de KNVB word inderdaad gerund door nobodies.

1 april 2020 om 23:03

@drl80 je kan het ook omdraaien en zeggen dat Ajax heeft geprofiteerd van het feit dat ze veel meer geld kunnen uitgeven als een club als AZ. zelfs Ajax zonder hun geblesseerde spelers heeft nog steeds meer gekost als de sterkste basiself van AZ. van mij hoeft de Knvb geen overhaaste beslissingen te nemen. voor hun is deze situatie ook nieuw en ze willen het waarschijnlijk zo goed mogelijk oplossen met een weloverwogen beslissing

1 april 2020 om 23:22

AZ heeft natuurlijk geen last gehad van blessures.. AZ mist Vlaar, Hatzidiakos en Wuytens al ontzettend lang of vaak. Dat is het hele verdedigende centrum! Ik snap niet waarom je nou weer moet doen alsof AZ geluk heeft gehad.

1 april 2020 om 23:32

Ik denk het niet voetbalchick. AZ heeft een lastiger programma en ajax had de dip eigenlijk achter de rug. Als je eerlijk en objectief kijkt (dus niet met een pro az of anti ajax bril) heeft az uit tegen ajax overtuigend gewonnen maar az ajax was gewoon een 0-0 wedstrijd die az met fortuin heeft gewonnen. Ik denk niet dat az het volgehouden had.

2 april 2020 om 07:15

Deze opmerking is gênant, zo dom is het. Het gaat nou net even niet om voetbal. En dan kom jij hiermee. Schaam je!

AZ kampioen op onderling resultaat en Ajax geeft toch op 😋 maar serieus, alle scenario’s hebben verliezers... AZ was net in vorm, Feyenoord op stoom etc en ADO/RKC zullen zeggen dat zij nog zouden ontsnappen etc

1 april 2020 om 22:31

Ja maar zijn zij nog op stoom/vorm als het in juni weer begint? Of is juist Ajax dan weer in vorm (wel compleet in ieder geval)?

1 april 2020 om 22:36

ADO en RKC hadden nooit genoeg punten gehaald om erin te blijven, ik denk dat die twee clubs zich enorm gelukkig mogen prijzen als straks niemand degradeert.

1 april 2020 om 22:39

Daarom, seizoen stoppen en plaatsen verdelen obv de huidige ranglijst. Als AZ supporter natuurlijk even slikken, maar het kan nou eenmaal niet anders. Tweede plek is prima.

1 april 2020 om 23:50

Idd voor niemand is het leuk, maar als we op voorhand kijken dan is een 2e plaats voor AZ een goed resultaat en zal Feyenoord met een 3e plaats ook wel tevreden zijn geweest. Na de dramatische periode van PSV wisten ze daar ook wel dat CL heel lastig zou worden en zullen ze ook wel tevreden zijn met Europa league. Tuurlijk hadden ze liever de kans gehad om door te spelen om hoger te eindigen, maar ik deze ploegen moeten naar mijn mening ook kunnen leven met de plekken waar ze nu staan. Grote verliezer is dan wel Utrecht die nu de kans (2x, beker en inhaalwedstrijd om op de 5e plaats te komen) op Europees voetbal in rook ziet opgaan als we de huidige ranglijst nemen.

2 april 2020 om 00:19

Ik denk dat de discussies bovenin het veld toch wat meer draagvlak hebben dan onderin het veld. RKC en ADO zijn de gedoodverfde kandidaten om te degraderen met respectievelijk 7 en 11 punten achterstand op de nummer 16, terwijl Cambuur en De Graafschap een comfortabele voorsprong op de nummer 3 hebben. Buiten ADO en RKC zal niemand er problemen mee hebben om die twee te laten degraderen en Cambuur en De Graafschap te laten promoveren.

Ook al is het in belang van Ajax wat hij zegt, maar heeft wel een heel groot punt. Grootste crisis sinds de 2e wereld oorlog. Het kan ook niet meer. Lol is er ook vanaf

1 april 2020 om 22:34

volgens Overmars is geld niet relevant in deze situatie dus hij kan ook gewoon rustig afwachten wat de Knvb uiteindelijk gaat beslissen

1 april 2020 om 22:41

@isco1 waarom maakt Overmars zich anders zo druk dan? dan wacht je toch gewoon geduldig totdat de Knvb een beslissing neemt als het geld je niet kan boeien? of is het feit dat Ajax wel of geen kampioen word dan wel belangrijker als de volksgezondheid?

1 april 2020 om 22:47

Hij maakt zich druk om de gezondheid... en het belang daarvan

1 april 2020 om 22:48

@Japie maar jij was toch ook een die de KNVB een stelletje idioten vond die geen keuze durft te maken?? Overmars mag dus niet zeggen wat alle voetballers en clubs schijnbaar denken. Wat een onzin. Van mij mogen ze de kNVB volgen want ook dat snap ik maar je mag jezelf toch uitspreken. Echt bizar hoeveel mensen eerst de KNVB uitkafferen maar het kunnen opbrengen om toch Overmars de Mond te snoeren. Bizar

1 april 2020 om 22:54

Heb je het artikel wel gelezen japie? De vragen die je stelt staan letterlijk in het artikel. Hij benoemt juist dat het om de volksgezondheid.

1 april 2020 om 22:55

@thamike ja maar wat ik niet snap is dat geld niet belangrijker moet zijn als de volksgezondheid maar beslissingen op het gebied van voetbal opeens wel

1 april 2020 om 23:06

@Japie waar zegt Overmars precies dat geld belangrijker is dan de volksgezondheid??

1 april 2020 om 23:08

@thamike dit zegt Overmars letterlijk in het artikel "waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?" dan kan ik een soortgelijke vraag ook stellen aan Overmars "waarom gaat het op dit moment over voetbal en niet over de volksgezondheid?"

1 april 2020 om 23:10

De competitie ligt al stil tot 1 juni, dus dat gevaar voor de volksgezondheid is tot die tijd iig al weg. Waarom niet wachten tot hoe het coronavirus zich ontwikkelt en tegen 1 juni beslissen wat er gaat gebeuren? Als het puur om de volksgezondheid gaat is er geen noodzaak om nu al te beslissen dat het coronavirus nog tot augustus door blijft woeden en de competitie dus al af te kappen.

1 april 2020 om 23:10

Omdat deze bealissing invloed heeft op de volksgezondheid....

1 april 2020 om 23:11

Overmars is van mening dat er te veel aan financiële belangen gehecht wordt door de diverse voetbalbonden. "ik vergelijk de Uefa en de Knvb op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus."in Dit stuk zegt hij het min of meer

1 april 2020 om 23:19

@bvk0297 hoezo? er gaat op dit moment toch niemand naar een voetbalstadion toe?

1 april 2020 om 23:31

@japie_krekel "waarom gaat het op dit moment over voetbal en niet over de volksgezondheid?" Simpel, de VOETBALdirecteur van Ajax wordt naar zijn mening gevraah over deze unieke situatie.

1 april 2020 om 23:33

Er gaan dagelijks honderden mensen dood in de wereld. En jij maak je druk dat As wordt benadeeld. Best wel heel triest.

1 april 2020 om 23:41

@zytto34 ja en heel toevallig een mening die weer het meest in zijn eigen voordeel is. hij is van mening dat de Knvb geld belangrijker vind als de volksgezondheid, maar zelf vind hij dus blijkbaar voetbal en duidelijkheid over rechtstreekse plaatsing CL ook belangrijker als de volksgezondheid aangezien hij het alleen maar heeft over wat er met de competitie gedaan moet worden. dat heeft zeker niet met geld te maken?

1 april 2020 om 23:41

@Japie nu doe je het weer! Waarom zou jij wat aan Overmars vragen. Overmars geeft antwoord op een vraag of stelling maar daar mag hij niet op in gaan want jij kan hem ook een andere vraag stellen??? Jij bent niet lekker. Overmars heeft het over de volksgezondheid, daar de afgelopen 10 berichten iedereen vond dat je het daar over moet hebben maar als Overmars het doet gaan we hem bekritiseren. Ook gaan we hem verwijten dat hij iets zegt omdat hij daar voordeel van heeft terwijl hij bovenaan staat. Neem even helicopterview en kijk naar wat je allemaal roept man.

1 april 2020 om 23:43

@bramhouten dat is juist mijn reactie op Overmars. hij maakt zich volgens hem druk om de volksgezondheid maar is alleen maar bezig met de competitieafloop. dat maakt verder niet uit maar ga dan niet de Knvb van allerlei dingen beschuldigen

1 april 2020 om 23:52

Japie echt waar. Lees het bericht en laat de woorden en letters toe in je hoofd. Vergeet even voor heel even dat het een directeur van je alom gehate club Ajax is we noemen hem voetbaldirecteur algemeen. Kijk dan hoe dit zich afspeelt, Corona belangrijk JA. Clubs willen duidelijkheid van KNVB: JA, KNVB denkt vooral aan hoe dit financieel op te lossen maar bietbaldirecteur zegt gezondheid is belangrijker: JA. Journalist gaat verder en vraagt wie moet er dan CL in, die gehate club want staatop nr.1 We zijn inmiddels bij een andere vraag Japie en hier vind de koploper dat hij koploper is terecht of onterecht maar dat vind hij. Zou Japie in deze topic Veltman hebben gebashed? JA

2 april 2020 om 01:22

Op welk gebied? Bedoel afgelopen jaar waren er 150.000 doden gevallen in Nederland. Daar iets van gehoord? Of meer crisis op het gebied van de economische impact op het land. Kom nou, het is natuurlijk erg en alle punten die hij maakt zijn logisch maar ik vraag me echt af of hij dit zou roepen als Ajax 3e stond. Ik geloof het niet. Tuurlijk gaat hij niet direct roepen ja want dit is goed voor Ajax nu. En daarnaast vele mensen in het land gaan gewoon verder met het leven he. Er wordt gewerkt, gechilled en noem maar op ondanks de afschuwelijke situatie. En ook de voetballerij bestaat uit mensen waar het voetbal gewoon hun werk is waarmee ze hun brood op tafel verdienen. Dus het is makkelijk roepen dit. Hoe het nu gaat is gewoon het juiste. Alle bonden weten het even niet hoe het verder zal gaan, zoals alle scholen dat ook niet weten. Het is gewoon afwachten maar nu al definitieve beslissingen nemen is te voorbarig. Daarnaast heeft de Fifa en Eufa nog allerlei opties openstaan dus de bonden gaan daarin mee, met daarnaast de regering die de leidraad neemt.

Nu is het wachten totdat mensen gaan roepen dat Overmars voor eigen parochie spreekt en dat hij dit niet geroepen had als ze op plek 2 stonden. In elk geval kan die clubwatcher van FC Twente voor Tubantia blij zijn dat een club zich duidelijk heeft uitgesproken. Qua argumentatie valt er veel van de overwegingen van Overmars te zeggen.

1 april 2020 om 22:36

dat doet hij toch ook? hij zegt het gaat alleen om geld maar hij wil nu dat de Knvb snel een beslissing neemt zodat Ajax ook alvast weet wat voor geld ze volgend seizoen kunnen gaan uitgeven ivm wel of geen directe plaatsing CL bv. ook Overmars zelf denkt in deze situatie dus voornamelijk aan geld

1 april 2020 om 22:42

Hoe durft een bestuurder plannen voor de toekomst te willen maken. Dat Ajax het met hun financiele buffer nog wel maanden kan volhouden en dus wat dat betreft niet direct in de problemen komt als het seizoen in september wordt uitgespeeld vergeet je maar even. Dat komt je niet uit. Lekker makkelijk roepen dat het alleen maar om geld gaat. Andere komen eerder in de problemen als je tot september doorspeelt dan Ajax.

1 april 2020 om 22:42

Helemaal niet. Dat maak jij er van, je zit weer selectief te selecteren Japie. Je doet aannames, hij benoemd 1000 andere redenen om het stop te zetten.

1 april 2020 om 22:48

@masterd zo zal de Knvb ook met die financiele strubbelingen zitten dus die willen weloverwogen een beslissing nemen. Overmars kijkt daar echter niet naar en preekt alleen voor eigen parochie. ga dan niet over de volksgezondheid beginnen en geef gewoon eerlijk toe dat je zelf wil weten hoe je er straks financieel voorstaat

1 april 2020 om 22:54

@Japie wat laat jij nu weer zien dat je haat tov Ajax groter is dan wat dan ook. Het is niet alleen Veltman, Ten Hag maar alles wat met Ajax te maken heeft. Overmars is directeur van een van de eredivisieclubs en die mag en moet zelfs zich een keer uitspreken. Maar jij maakt er je eigen verhaal van. Overmars zegt wijnrekken best kijken waar we kunnen helpen en waar zei jij dat ook alweer? Jij vult zaken in zodat je je onzin beter kan verkopen.

1 april 2020 om 22:56

@thamike hij zegt hier dat geld niet belangrijker is als de volksgezondheid maar wat de Knvb beslist blijkbaar wel want hij maakt zich daar opeens superdruk om terwijl het maar voetbal is wat op dit moment verder niet van toepassing is op de volksgezondheid

1 april 2020 om 23:10

Overmars zeg echt meerdere malen dat gezondheid voorop staat, hij pakt Trump voorbeeld aan en geeft aan te willen helpen. Hoe kan het dat jij er van maakt dat het hem om geld gaat. Is bizar dat jij dat eruit haalt.

1 april 2020 om 23:20

@thamike waarom begint hij dan over een beslissing over de voetbalcompetitie dit jaar? steek die energie dan in dat helpen van die mensen wat hij zo graag wil volgens jou

1 april 2020 om 23:56

Omdat hij directeur is van een van die clubs die in die competitie zit en elke week met alle clubs zit en de meeste willen duidelijkheid en daarnaast zitten ze met spelers die niet willen spelen vanwege de veiligheid. Maar is het echt zo moeilijk?????

Had Overmars ook zo heftig geprotesteerd als Ajax nu 3e had gestaan? Het blijft speculatie, maar ik ben daar niet zo zeker van.

1 april 2020 om 22:30

Ja. Nog meer misc wel. Competitie nietig en dan ranglijst vorig seizoen handhaven. Zoals Gerbrands graag wilt voor psv

2 april 2020 om 00:26

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Al die mensen die denken dat Overmars zijn mening over het beschermen van mensenlevens uit eigenbelang is hebben echt een steekje los. Schrijnend dat Overmars blijkbaar wel snapt dat voetbal even niet belangrijk is maar vele supporters dit niet kunnen begrijpen.

1 april 2020 om 22:30

Zeer waarschijnlijk niet nee maar dat spreekt voor zich, zijn net mensen

Goede oplossing. Volgend jaar het huidige seizoen van de el en de cl afmaken. Geeft mooi rust in de speelkalender.

Fijn dat je ballen toont overmars. Daar kan Gudde en z’n team een voorbeeld aan nemen. Het gaat over een pandemie. Rot toch op met je seizoen afmaken knvb, uefa en fifa

Marc heeft hiet natuurlijk gewoon een punt Behalve dat het Ajax goed zou uitkomen is gezondheid natuurlijk VEEEEEEEL belangrijker dan welke sport dan ook. Maar vind wel day hij het dan krecht bij zou moeten zetten dmv een donatie aan bijvoorbeeld het AMC ofzo

Mooi! Dat er meer bestuurders mogen volgen..

100% eens, metname seizoen 20/21 met aansluitend EK.. Is teveel.

"waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid? zou mooi zijn als de Knvb zegt ok Marc, we zetten de competitie stop en roepen AZ op basis van het onderlinge resultaat uit tot kampioen. kijken of Overmars dan nog zo denkt over deze situatie

1 april 2020 om 22:33

Heeft hij het over een kampioenschap dan? Mijn voorkeur is geen kampioen. En hoe zou jij reageren als de regels worden aangepast en je dan geen kampioen bent doelsaldo voor onderling.

1 april 2020 om 22:37

Ja wat zou jou dan voorkeur zijn. Geen kampioen uitroepen is mooi, maar dan kun je die plek van de Champions league ook nier weggeven aan Ajax.

1 april 2020 om 22:37

we kunnen nu niet spreken van regels want er zijn helemaal nooit competitieregels ingevoerd voor een crisis zoals deze, dus er word niks aangepast. er word nu gekeken wat de regels ivm dit competitieseizoen gaan worden

1 april 2020 om 22:43

Waarom moet je per se een kampioen uitroepen om de Europese plekken te kunnen verdelen? Je kan toch gewoon de ranglijst pakken, de plekken ernaast leggen en dan de tickets geven? Daar hoeft geen schaal voor te worden uitgereikt hoor. Nu op onderling resultaat AZ de eerste plek geven zou echt belachelijk zijn, zo heeft het nog nooit gewerkt in de Eredivisie. Gewoon de huidige ranglijst.

1 april 2020 om 22:51

Ja nou die schaal is leuk, mooi feestje voor die supporters! Maar het gaat uiteindelijk om die cl poen. Als ze het zouden doen moet je inderdaad de ranglijst aanhouden. Maar dat is wel gewoon een hele oneerlijke vorm om dat je een Feyenoord bijvoorbeeld gewoon hard naait.

1 april 2020 om 22:59

@Japie_Krekel, bij epidemie weet ik zo snel niet maar kijk naar de Balkan, toen daar competitie niet afgemaakt kon worden door bombardementen riepen ze de ploeg die op dat moment bovenaan stond uit tot landskampioen. Ik denk dat dat het dichtste in de buurt komt bij deze situatie aangezien het ivm veiligheid het niet kunnen uitspelen van een competitie betrof.

1 april 2020 om 23:01

Ach, dat feestje is leuk als het na 34 wedstrijden gehouden wordt. Daarnaast is het nog maar de vraag of er uberhaupt voor het aankomende seizoen nog een groot feest gehouden kan worden. Zelf ben ik eigenlijk voor het aanhouden van de stand van de winterstop, maar dat heb ik al zo vaak geopperd hier en er leek weinig draagvlak voor te zijn. Waar wordt Feyenoord mee genaaid dan?

1 april 2020 om 23:02

Japie Japie, wat een dromer ben jij. Wat is altijd de factor geweest van het winnen vd competitie? Juist 1. Punten 2. Doelsaldo 3. Onderlinge resultaten. Dat gaan ze echt niet omgooien, hoe graag jij dit ook wil.

1 april 2020 om 23:05

@wolterx ik zou volgend jaar eenmalig de competitie uitbouwen naar 20 clubs en de huidige stand aanhouden op de ranglijst zonder kampioen te benoemen. dat lijkt mij iig het meest eerlijk naar alle clubs

1 april 2020 om 23:08

Feyenoord heeft bijvoorbeeld echt nog wel een kans om 1e of 2e te worden. De stand van de winterstop pakken slaat ook nergens op, er is niet op neutraal terrein gespeeld!

1 april 2020 om 23:23

@memphisdepay misschien moeten we dan een paar playoff wedstrijden gaan invoeren om te bepalen wie er kampioen word

1 april 2020 om 23:25

Zou ik ook doen, Japie. Seizoen "ongeldig" (niet juiste term) verklaren. Maar in de KKD zullen periodekampioenen wel gaan klagen dat ze geen Play-offs hebben die ze wel verdiend hebben dan, wat te begrijpen is.

1 april 2020 om 23:25

En AZ heeft geen kans om 1e te worden? Dan wordt AZ toch ook genaaid? Begrijp me niet verkeerd ik snap dat het niet ideaal is, maar je moet iets. Ik vind dat van de winterstop juist heel realistisch, omdat je dan allemaal tegen elkaar heb gespeeld en ongeveer even veel thuis en uit.. eerlijker dan deze stand pakken, waar AZ nog tegen het hele linkerrijtje zou moeten spelen.

1 april 2020 om 23:33

AZ wordt zeker genaaid en met AZ nog heel veel andere clubs verspreid over heel Europa. Genaaid kan ik het eigenlijk beter niet noemen, omdat niemand er echt iets aan kan doen. Toch wil ik wel een kleine kanttekening maken. Het zijn maar 8-9 wedstrijden die nog gespeeld moeten worden. Iedereen kan wel zeggen dat, dat veel is maar wij in Nederland zouden dat gewoon moeten kunnen. Er zijn competities met 20 teams en als je onzinnige toernooien als de beker en jc schaal een jaar laat zitten dan valt het allemaal best mee. Het is natuurlijk wel afhankelijk van wanneer je weer kan gaan spelen.

1 april 2020 om 23:33

@wolterx dan gewoon voor 1 seizoen de Eredivisie uitbreiden naar 20 clubs en dan volgend seizoen aan het eind van de rit iets meer degradanten om de competitie daarna weer terug te brengen naar 18 clubs

1 april 2020 om 23:36

@japie_krekel , Een play off wedstrijd is een waardeloos idee. Als je de competitie beëindigt moet die ticket gewoon naar Ajax gaan natuurlijk dat lijkt mij duidelijk. Maar nu al op voorhand zeggen dat de competitie beëindigt moet worden terwijl er nog niet eens duidelijk is wanneer er weer gevoetbald kan worden zie ik niet zitten, daarnaast zou er ook echt nog wel een andere oplossing gemaakt kunnen worden.

1 april 2020 om 23:47

Precies, genaaid is inderdaad niet het juiste woord. Het is gewoon vervelend, maar goed de hele wereldsituatie is op dit moment vrij vervelend.. we hebben er mee te dealen. Die bekertoernooien moet je kunnen skippen, maar hoe ga je dan de Europese tickets verdelen? De voorrondes beginnen al vroeg, dus het seizoen moet daarvoor al afgesloten zijn. Lijkt me een onmogelijke opgave.

1 april 2020 om 22:37

Wat als dit wat als dat. Daar gaat het toch niet om. Hij zegt ook de gezondheid gaat voor. Ten tweede ondeling resultaat telt niet, want dat is in geen enkele competitie. Ik stem voor een stop van dit seizoen. Zelfs als ajax 3de stond.

1 april 2020 om 22:43

er is ook nog in geen enkele competitie een kampioen benoemd na een competitie die maar voor drie kwart af is gemaakt. als de gezondheid voor gaat en geld en voetbal niet belangrijk is waarom maakt Overmars zich dan zo druk om een snelle beslissing van de Knvb?

1 april 2020 om 22:54

Want het is logisch om ineens andere regels te gaan hanteren tijdens de huidige situatie? Waarom zouden der dan nu regels gemaakt moeten worden waarbij besloten word. Nou als 2 clubs een gelijk aantal punten hebben na 34 speelronden hanteren we het doelsaldo als beslissende factor, maar als de competitie door welke reden dan ook niet uitgespeeld kan worden dan hanteren we ineens onderling resultaat. Lijkt me totaal niet logisch.

1 april 2020 om 22:58

het lijkt me ook niet logisch om nu alleen op doelsaldo af te gaan want stel AZ had een makkelijk programma en Ajax een moeilijk programma. dan had zo een club toch nog wel aardig aan hun doelsaldo kunnen werken in het restant van de competitie. of misschien het allerbeste om heel dit competitiejaar te schrappen

1 april 2020 om 23:11

Hoe kom je er in Godsnaam bij dat AZ een makkelijker programma had dan Ajax? Is het mogelijk om je haat jegens Ajax iets minder te laten spreken? Als Arnesen dit had geroepen, had je dan ook zo lopen roeptoeteren als je nu doet?

1 april 2020 om 23:16

Alleen heeft az een moeilijkere resterend programma dan ajax..

1 april 2020 om 23:18

@kyle66 ik heb Arnesen niks horen roepen en bij PSV heb ik ook niemand iets horen zeggen. ik denk dat Overmars dit puur en alleen doet zodat hij weet hoeveel geld hij kan uitgeven aan spelers volgend seizoen en dat kan alleen als hij weet of ze zich rechtstreeks plaatsen voor de CL. niks mis mee maar ga dan niet doen of het je allemaal gaat om de volksgezondheid en dat soort dingen wel de Knvb verwijten omdat je geen geduld hebt om te wachten op een beslissing

1 april 2020 om 23:39

"Waarom maakt Overmars zich dan zo druk om een snelle beslissing van de Knvb?" Omdat clubs gewoon willen weten waar ze aan toe zijn misschien? Dit is een unieke situatie en op het moment dat de competitie op zijn vroegst hervat kan worden zouden clubs normaal al met de voorbereiding van het nieuwe seizoen bezig zijn. Tevens lopen er contracten af, etc, etc. Mag een directeur van een miljoenenbedrijf op korte termijn dan niet weten waar hij aan toe is?

1 april 2020 om 23:44

@zytto34 dat mag zeker maar ga dan niet zeggen de Knvb vind geld belangrijker als de volksgezondheid terwijl je zelf ook voornamelijk maar met het financiele aspect bezig bent

2 april 2020 om 02:04

Oneens. Hij heeft gewoon een punt dat we toe zijn aan duidelijkheid. Vanuit daar kan iedereen weer verder werken. Aan deze onzekerheid heeft niemand wat. De KNVB moet dus geen plaat voor de kop hebben, want het is vrij duidelijk dat er niet meer gevoetbald kan worden. Maar zolang niemand dat uitspreekt blijven alle clubs in onzekerheid. Een cambuur, een rkc, een Ajax, een willem 2, een feyenoord, etc. willen gewoon weten waar ze aan toe zijn en dat mag Overmars best uitspreken. En in zijn positie misschien wat makkelijk dan vanuit de positie van az, maar jij weet ook dat iedereen az voor gek gaat verklaren als ze eisen dat het seizoen ten kosten wat het kost uitgespeeld moet worden. De pandemie is nou net even belangrijker dan een bijzaak.

1 april 2020 om 22:38

Eens kijken of bij dat scenario ook massaal wordt geroepen dat het lullig voor Ajax is en dat AZ de Champions League gelden moet verdelen.

1 april 2020 om 22:56

Ik Kan me niet voorstellen dat er heel erg veel supporters zullen zijn die op zo'n manier kampioen willen worden. Dit zou een betekenisloos kampioenschap zijn als je het mij vraagt. Natuurlijk zou ik graag zien dat AZ volgend jaar in de CL speelt ook al hebben ze daar niets te zoeken maar ik kan me wel vinden in de woorden van Overmars. Bij mijn weten is er in Nederland nog nooit een club kampioen geworden door het onderlinge resultaat dus waarom nu dan wel?

1 april 2020 om 23:14

@Kaassie ik geloof ook niet dat er iemand maar vind kampioen te zijn of daar recht op te hebben. Er zal ook nooit een 100% eerlijk besluit genomen kunnen worden op alle besluiten die je moet nemen. Iedereen zal terug denken aan Corona en de onmacht. Ik zou ook geen club kampioen noemen maar als stand bij stilstand oid.

1 april 2020 om 23:38

Prima az lekker kampioen laten worden. Als az dat zo graag wil. Prima. Laat ze plaatsen voor de CL. Dik verdient. Komen ze in de boeken als de enige kampioen ooit die kampioen is geworden terwijl ze 2e stonden. Maar er brak na het einde van de corona virus, een waar volksfeest uit. Heel alkmaar liep uit om hun voetbal helden te eren. Wat zijn ze trots op deze gasten. 2e worden maar het kampioenschap geregekd achter de tekentafel.

2 april 2020 om 00:25

Wat dat betreft zijn er duidelijke regels. Na het puntenaantal telt het doelsaldo, dus dat hele argument over onderling resultaat gaat sowieso niet op. Misschien een zure nasmaak voor AZ, maar die leiden verder geen schade. Die hadden in de zomer nooit durven dromen nu ineens tweede te staan, terwijl de twee directe degradanten het hele seizoen al onderaan bungelen en inmiddels 7 en 11 punten achterstaan op de nummer 16.

2 april 2020 om 01:41

@sirius Ja en een regel, is dat iedereen 34 matches speelt en 2 keer tegen elkaar en dat zou dan niet gebeuren, dus wat dan? En dan nog heeft niet iedereen evenveel matches gespeeld, dus dat is al raar. Dit neigt alleen maar naar ja laten we Ajax meteen als de nr 1 en kampioen vastleggen want ja wij zijn voor Ajax en dan allerlei onzin smoesjes gebruiken om dat recht te praten. Want ja bedoel zo'n Overmars gaat natuurlijk niet direct roepen dat hij vind dat Ajax tot kampioen gekroond moet worden maar raad eens wat er gaat gebeuren als datgene gebeurd wat hij wenst. En Az komt naast Ajax te staan en was goed bezig, won van Ajax uit en thuis en Ajax wankelde aardig, dus ja Az verdient hem dan wel toch. Je kan niet spreken over een volledige uitgespeelde seizoen dus die regels vervallen enigszins.

2 april 2020 om 13:46

AZ wankelde ook, maar dat werd verbloemd door een overwinning. AZ was ook niet lekker bezig na de winterstop. Verder kent iedereen de spelregels en die stellen dat het onderlinge resultaat ondergeschikt is aan het doelsaldo. Het is dus niet nodig om dat argument ineens uit de ijskast te pakken. Je gaat sowieso niet alle partijen tevreden houden. Dat is onmogelijk in deze situatie. Ik denk echter wel dat het bevriezen van de stand de oplossing is met de minste weerstand.

2 april 2020 om 01:34

Haha maar echt, dan zou hij zeker wel weer wat anders roepen. En dan zie ik sommige roepen van ja maar hij roept toch niet dat Ajax kampioen moet worden. Ja duh natuurlijk gaat hij dat niet roepen maar dat komt wel als resultaat naar voren wanneer zijn wens uitkomt. Dit soort kritiek is een beetje krom. De bonden met de Fifa en Uefa daarboven willen gewoon de competities uitspelen en dat kan nog gewoon. Dus daar wachten ze mee. Het is gewoon afwachten en steeds scenario's klaarmaken. Wat als de Knvb nu roept wat Overmars eist en straks in juni kan er wel weer gevoetbald worden en andere bonden gaan het weer oppakken, wat doe je dan. Dus de kritiek op de Knvb slaat een beetje door. Gewoon geduld afwachten en alles openhouden, simpel. En wordt er ook geroepen ja ze denken enkel aan geld. Sorry hoor, maar eenieder in het land die niet getroffen wordt door het virus doet van en alles en nog wat dagelijks, chillen, games spelen, normaal naar werk gaan, noem maar op. Men probeert op een of andere manier het leven voort te zetten in hoeverre dat kan, dus ook de bonden wachten en kijken naar mogelijkheden om hun werk voort te zetten. We vergeten soms dat voetbal ook voor velen gewoon normale werk is. En zoals vele ondernemingen stressen in deze tijden, doen clubs dat ook, dan wil je graag je werk voortzetten of gaan we dan ook roepen dat al die ondernemingen die aan hun voortbestaan denken geen menselijkheid tonen? Het slaat gewoon nergens op. Ze moeten gewoon afwachten hoe dit afloopt en wie weet kan er in de zomer gewoon gevoetbald worden. Dan kijken ze tussentijds naar oplossingen betreft transfers zoals die van Ziyech. Wellicht is Marc Netto daar bang voor, dat Ziyech blijft en hem wat overkomt na die 1 juli datum.

Lol is er vanaf daar heeft ie gelijk in; als er word doorgespeeld dan word dat niet gedaan omdat het leuk is maar omdat het moet decharme is er vanaf de instelling van de spelers helaas dan ook

Hij zegt we staan boven aan. Oke klopt maar ajax heeft ook nog het moeilijkste programma met Feyenoord en Utrecht nog te gaan.

1 april 2020 om 22:39

AZ heeft een moeilijker programma met Psv, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse, FC Groningen en Heracles uit het linkerrijtje.

2 april 2020 om 07:20

Maar waar spelen ze de top wedstrijden ? En daarbij behoren in ieder geval vitesse, Groningen en Heracles niet. Een Emmen uit is net zo moeilijk als een wedstrijd tegen deze ploegen.

2 april 2020 om 07:40

AZ moet ook nog naar Emmen, dus je kunt 1 van de eerder genoemde wedstrijden niet wegstrepen voor het feit dat Ajax ook nog naar Emmen moet. Ook krijgt juist een AZ geen makkelijke thuiswedstrijden meer omdat ze 4x tegen een club uit de top 7 spelen. Dat is schijnbaar makkelijker dan een Ajax dat thuis nog tegen FC Twente, PEC en VVV moet spelen. Men roept dat Ajax het moeilijker heeft omdat ze nog tegen Feyenoord moeten. Laat Feyenoord in de Eredivisie van de laatste 30 onderlinge wedstrijden er 2 gewonnen hebben. Dan zou ik de punten niet meteen bij Feyenoord erbij schrijven. Een Groningen uit is gewoon lastig met het betonvoetbal wat daar gespeeld wordt. Natuurlijk kan AZ daar winnen, maar het is wel een potentiele struikelwedstrijd. Iedereen mag roepen wat ie wil, maar wees ook een beetje realistisch. Dat programma van Ajax is weliswaar niet makkelijk en ja ze gaan daar punten verspelen, maar doe niet alsof AZ een makkelijker programma heeft.

Wat een hypocriet, het gaat hem toch alleen om het CL ticket voor Ajax. Geef dat dan maar aan AZ op basis van onderling resultaat.

1 april 2020 om 23:09

In het volledige artikel dat op de telegraaf staat zegt Overmars ook dat Ajax er aan denkt om uit de competitie te stappen als het wel doorgaat. Het gaat niet om die cl ticket of wat dan ook.

2 april 2020 om 00:26

Dat kan niet, want de regels zijn heel duidelijk. Eerst het puntenaantal, daarna het doelsaldo.

Hoe spijtig het ook is het toch het beste om het seizoen te schrappen, geen kampioen (niet aantoonbaar genoeg imo) uitspreken ditjaar en geen degradanten. Daarbij pleit ik wel voor dat er twee nieuwe clubs instromen vanuit de kkd. De verdeling van de tickets maar op de huidige ranglijst (halverwege biedt teveel ruimte voor tijdelijke vorm). Ajax CL(of vooronde?) Az vCL, Feyenoord EL, PSV vEL en W2 vEL. Doorspelen met totaal andere teams lijkt mij geen optie, zeker voor de kleinere clubs.

Eens kijken of Marc Overmars nog steeds bij zijn standpunt blijft, als het seizoen wordt geschrapt. Vervolgens de Uefa hoogstwaarschijnlijk de coëfficiëntenlijst van vorig seizoen gaat gebruiken en Ajax dus moet aantreden in de voorronde van de Champions League ipv de groepsfase.

1 april 2020 om 22:45

Ja, Overmars zal doodsangsten uitstaan als Ajax nog een keer tegen clubs als Paok en Apoel moet aantreden in de voorronde CL. Als je daar niet van kunt winnen heb je ook niks in de CL te zoeken. Zo simpel is het. Dus bij schrappen, prima, spelen we voorronde.

1 april 2020 om 23:37

Vergeet niet dat Paok het over twee wedstrijden gewoon verdiende om door te gaan tegen Ajax. Het is aan de scheidsrechter te danken dat Ajax mocht aantreden in de groepsfase. Je sarcastische en laatdunkende toon richting Paok en Apoel dus even acherwege laten in het vervolg.

1 april 2020 om 23:41

Het waren gewoon 3 terechte penalties, dus we hadden niks te danken aan de scheids.

1 april 2020 om 23:58

Daar zijn de meningen over verdeeld. Mocht je de komende 10 jaar ooit nog eens op vakantie gaan naar Salanoki, doe geen Ajax-shirt aan.

2 april 2020 om 10:34

Tja jouw mening sowieso, maar als je ze 1 op 1 bekijkt waren ze allemaal terecht. Neres die omver wordt geduwd als hij een vrije kopkans krijgt. Duidelijk hands waar je in de herhaling duidelijk ziet dat de hand naar de bal gaat. En een corner waar Tagliafico omver wordt geduwd. Ja 3 in 1 wedstrijd is misschien veel, maar ze waren niet onterecht. Dat Paok zich genaaid voelde snap ik, maar dat maken die penalties niet per se onterecht.

1 april 2020 om 22:47

Nou en dan ? Dan spelen ze toch gewoon een voorronde ja jammer maar helaas maar volgens mij is het voetbal ondergeschikt bij wat er nu allemaal gebeurt . Er liggen mensen op IC te vechten voor hun leven lekker belangrijk joh dat voetbal .

Wel eens dat Ajax het dan krijgt, maar niet door de ehropese prestaties van de afgelopen jaren. Gewoon omdat ze bovenaan staan.

1 april 2020 om 22:48

Inderdaad, die prestaties hebben er niks mee te maken. Zonde dat hij zijn betoog zo af moet sluiten, dat maakt het toch weer minder sterk. Als hij logisch had nagedacht had hij zelf ook kunnen bedenken dat dat er los van staat.

1 april 2020 om 22:57

Dat doet ook meer op dat Ajax recht zou hebben op het CL ticket, niet zozeer dat ze kampioen worden, al is dat doorgaans wel aan elkaar gekoppeld. Als je ze nu niet kroont tot kampioen en Ajax geen schaal uitdeelt maar wel het CL ticket zal Overmars ook tevreden zijn.

1 april 2020 om 23:04

Ze hebben geen recht op het CL ticket omdat ze vorige seizoenen beter waren. Als ze recht hebben op het CL ticket hebben ze dat omdat ze dit seizoen bewezen hebben beter te zijn dan de rest. Niet omdat ze vorige seizoenen Europees goed waren. Het kampioen worden heeft er inderdaad niks mee te maken. Denk ook niet dat je zo kampioen wil worden als Ajax zijnde.

2 april 2020 om 00:21

Dat is op dit moment ook bijzaak. Jammer dat hij dat nog even benoemt want de rest van zijn uitspraken maken me apetrots op Marc. In een wereld waar iedereen achter zijn centen aanrent zegt hij gewoon waar het op staat. Donder op met je voetbalseizoen en donder op met een eventueel gitzwart kampioenschap en denk aan alle mensen die het momenteel zwaar hebben. Op dit moment is voetbal niet belangrijk en ik hoop dat andere belangrijke personen in het Nederlandse voetbal Overmars gaan volgen.

Misschien moet hij zich eerst even heel erg stil houden. Als het kan, en op een veilige, gezonde manier, in de zomer, dan is er toch helemaal niks aan de hand? Dat er nu mensen doodgaan betekend niet dat het over een aantal maanden nog zo is, er kan een hoop veranderen. Moeten het wat dat betreft gewoon van week tot week bekijken, zodra die periode nadert, maar voorlopig is dat nog erg ver weg. Andere argument met door voetballen tijdens de winterstop is toch ook alleen maar leuk? Ik geniet er ieder jaar weer van om met de kerst en oud/nieuw voetbal te hebben. Lekker brak naar het stadion hier in de UK. Genieten.

1 april 2020 om 23:13

Ah! Jij bedoelt dat het over een paar maanden niet erg is dat er tienduizenden mensen dood zijn gegaan?

2 april 2020 om 01:21

Waar zeg ik dat? Het is erg, maar uiteindelijk gaat het leven op een goed moment ook weer door, op een normale manier. En daarbij hoort dus ook voetbal. Wanneer dat moment aanbreekt is onbekend, maar dat zou heel goed in de zomer kunnen zijn, maar dat moet van week tot week geëvalueerd worden tegen die tijd. Overigens moeten we ons serieus afvragen of we de hele wereld economie stilleggen kunnen verantwoorden, als straks blijkt, na de welbekende anti body tests, een heel groot deel van de bevolking het al heeft gehad, en sterftecijfers lager zijn dan die van een normale griep.

2 april 2020 om 02:09

Hoe wil je dat gaan doen? Ziyech gaat per 1 juli naar Chelsea, en heel veel andere clubs verliezen gehuurde spelers en spelers met aflopende contracten. Dat is nogal een verschil. En stel dat je alles deze zomer speelt, dan heb je volgend jaar zo enorm veel blessures, zeker omdat ook het EK verplaatst is. En het jaar daarna is gelijk weer het WK, dus met een beetje pech hebben spelers als Koopmeinders, Midjsto, Blind, Van de Beek, Ihattaran en Dumfries in de komende twee jaar dus geen enkele langere rustperiode, om het niet over de jongere spelers te hebben die mogelijk mee gaan doen op de Olympische spelen. En ook bij de kleinere clubs gaan zulke dingen parten spelen. Ik zou de competitie afkappen, geen winnaar uitroepen, en op basis van de huidige ranglijst de tickets voor Europees voetbal verdelen. Is het ideaal? Nee, absoluut niet. Maar op een bepaald moment moet je iets. De Olympische spelen en het EK zijn al uitgesteld. Dat doen ze niet voor niets.

Ik snap dat als iemand van Ajax dit zegt dat dat weerstand oproept maar denkt men dat AZ, Feyenoord en PSV wel dit seizoen willen uitspelen?

1 april 2020 om 22:58

Waarom omdat iemand van ajax dit zegt, als je de andere clubs vraagt wat gaat er voor .... gezondheid of competitie afmaken zal iedereen voor gezondheid gaan. Het gaat er nu om dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt

2 april 2020 om 00:25

Rik Elfrink, ED, laat al weten weten PSV ook eerder tegen het uitspelen is. Eigenaar van Fortuna heeft zich al tegen uitgesproken. Enkele spelers van eredivisieclubs. Ik denk dat er weinig voorstanders van het uitspelen zijn.

Iedereen heeft maar commentaar over dat Overmars wel anders zou praten als Ajax niet op 1 zou staan nu. Maar zouden jullie ook hetzelfde standpunt hebben als de rollen AZ en Ajax omgedraaid zijn?🤨

1 april 2020 om 22:55

Die vraag kun je voor veel Ajacieden op dit forum ook stellen. Als je gaat ontkennen dat het meest eerlijke de competitie niet afmaken, dan ben je niet serieus te nemen.

Wat ik niet snap is dat vele het zo oneerlijk vind als Ajax kampioen gemaakt word, maar vele wel roepen dat AZ kampioen moet worden. Ajax moet volgens vele het kampioenschap zo niet willen, maar als AZ het word die wel? Weetje van mij mag RKC, ADO of AZ kampioen worden, op dit moment interesseert het mij persoonlijk niks. Dus iedere club die het kampioenschap wilt, pak het! Ik hoef geen kampioen te worden terwijl er mensen vechten voor hun leven!

Hij heeft misschien wel gelijk, maar het is wel makkelijk praten als je bovenaan staat. AZ zal als het weer mogelijk is om te spelen nog wel voor de kans willen gaan, die hebben niks te verliezen.

Wat een trollen zitten er op deze site zeg, niet normaal. Overmars zet volksgezondheid boven voetbal... makkelijk praten omdat hij bij Ajax zit? Mensen toch, die competitie gaat niet meer gespeeld worden, lezen/kijken jullie geen nieuws? We zijn nog maanden bezig met het vechten tegen een virus. En ja, hij is directeur van Ajax, heeft op alle fronten het voordeel op de CL ticket (kom nou niet met onderlinge resultaten aub, dat slaat nl nergens op). Hij eist nergens het kampioenschap, hij denkt aan volksgezondheid en duidelijkheid voor de clubs.

1 april 2020 om 23:06

Duidelijkheid voor zijn club ja. Wat lost dit precies voor andere clubs op dan. Er zijn een paar clubs die alleen maar spelers huren dus voor hun zal het lastig zijn na 30 juni verder te gaan. Maar er zijn ook echt wel clubs die het seizoen af willen maken hoor. Ajax heeft inderdaad het voordeel op de ticket, maar de competitie is nog niet voorbij. Daarnaasr wat hebben andere clubs eraan zijn plan op te volgen? Dalijk gaan ze in alle andere landen wel competities afmaken en dan zitten andere clubs met problemen. Maar Ajax niet die weten dat ze 30 miljoen voor de cl binnen krijgen.

1 april 2020 om 23:15

Memphis, ga ff 10min van deze site af en verdiep je in datgene dat er op dit moment met de wereld gebeurd. Ook Ajax zou willen uitspelen, maar dat is gewoon niet mogelijk. Dat is wat Overmars hier zegt. Hou je nou niet van de domme “alle andere landen dadelijk wel” , nee ook daar niet.

1 april 2020 om 23:16

er zijn ook nog spelers die uit hun contract lopen. En je zit met het inhalen van alle wedstrijden ermee dat de belasting te zwaar word. Er komt ook nog een EK aan aan het eind van dat extra lange seizoen.

1 april 2020 om 23:27

Tja zo werkt de wereld niet. Allemaal heel erg wat er nu aan de hand is hoor, maar een eerlijke afloop van de competitie is gewoon belangrijk. Daarnaast gaat de wereld toch gewoon verder. Jij houdt je voor de domme! Voetbal is gewoon keiharde business en als die Engelse clubs bijvoorbeeld nog 45 miljoen televisie geld moeten terugbetalen wat al uitgegeven is dan levert dat problemen op voor die clubs. Zeker, omdat ze nu ook niet binnenkrijgen wat ze eigenlijk zouden krijgen. Daarnaast zijn wij niks, wij beslissen helemaal niks. Nederland heeft maar te luisteren naar de grote landen. Ook kun je natuurlijk lastig voorspellen hoe dit virus zich verspreidt, maar wat levert het precies op om nu te zeggen dat het stopt ? We weten dan alsnog niet wanneer de competitie weer kan beginnen.

1 april 2020 om 23:47

@joecartoon, Het zijn wel maar 9 wedstrijden die kun je in Nederland wel inhalen hoor. De meeste competities bestaan uit 20 clubs dus dat zijn al 2 wedstrijden meer. Als je dan besluit geen bekervoetbal te doen, dat zal Fox nooit erg vinden want eredivisie voetbal levert meer op. Dan kom je op gemiddeld 3-4 wedstrijden minder uit. Het valt echt allemaal wel mee hoor. Daarnaast zouden veel clubs ook wat meer kunnen rouleren, hoeveel spelers krijgen wel niet extreem weinig minuten in een selectie. Dan heb je inderdaad nog wel een probleem dat er inderdaad veel spelers uit hun contract lopen. Maar ook daar kun je een paar oplossingen voor bedenken, maar ik geef wel eerlijk toe dat 10-30% van die spelers waarschijnlijk geen oplossing is.

2 april 2020 om 02:11

Leuk, hoe wil je dat gaan inrichten? Voor Juni gaat er niets gebeuren, dat staat al vast. Stel je begint in juni, wanneer ga je je zomerstop dan inlassen? Je speelt dan een kwart van de competitie in ongeveer een maand, en kan dan gelijk beginnen met de voorbereiding van het volgende seizoen, een EK en Olympische speen, dan weer een seizoen, een WK, en dan weer een seizoen. Dat is voor de spelers gewoon niet haalbaar.

Het is niet aan de koploper om hiermee als eerste club naar buiten te komen. Maar ik denk dat veel clubs er hetzelfde over denken. Over twee maanden kan je misschien pas weer trainen. Zitten weinig clubs op te wachten gezien het feit dat er tich zonder publiek wordt gespeeld. Ben het wel met Overmars eens

2 april 2020 om 00:26

Ze zijn niet de eerste. Paar uur hiervoor ook al Fortuna Sittard bijvoorbeeld. Emmen al en ik meen Groningen ook al.

2 april 2020 om 07:11

Hopelijk gaat de rest vandaag volgen

Ik vind dit erg goed van marc dat hij dit zegt, maar ik vind het wel erg makkelijk praten in de positie van hem. Je staat nu bovenaan en de kans is vrij groot dat als er verder wordt gespeeld Az de koppositie overneemt. Maar ben het wel eens met zijn woorden, alleen als de competitie niet wordt uitgespeeld zou er ook geen kampioen en degradanten moeten worden aangewezen.

1 april 2020 om 23:12

Je vind het erg goed? En dan toch makkelijk praten? En dan ben je het toch weer met hem eens. Hahaha, je spreekt jezelf helemaal tegem. Moet Overmars zeggen, we stoppen ermee een AZ krijgt de titel? De grote van de kans is werkelijk waar speculatie. Ik vind het een veel grotere kans dat AZ 3rde eindigt. De kans de kans de kans. Het enige wat een feit is, is dat AZ al heel het seizoen achter Ajax staat.

1 april 2020 om 23:17

binny, ik ben het wel met Overmars eens. Maar het is me een raadsel waarom Overmars niet-relevante dingen er bij haalt. Finale Europa League, halve finale CL? Allemaal totaal niet relevant, maar toch moet het nog even worden benoemd. Waarom vraag ik me dan oprecht af?

1 april 2020 om 23:21

@diegelbereds, heb beneden bij jouw'n reactie al gezegd dat het inderdaad er niet echt mee te maken heeft. Ik denk dat hij bedoeld dat Nederland uberhaupt een direct ticket heeft vanwege Ajax, wat niet valt te ontkennen. Nogmaals, uiteindelijk maakt dat niet uit, maar dan nog moet je zoals hij zegt naar de ranglijst kijken. En het komt ook omdat alles en iedereen dat Ajax niet kan uitstaan de toekomst gaat voorspellen en de regels willen buigen of wat dan ook om er voor te zorgen dat Ajax niet dat ticket pakt. Nou prima Nederland, dan mag AZ er zo in, zonder al die talenten die toch worden weg gekocht. Mooi hoor zo Europa in, zonder ook maar 10 jaar eerste te hebben gestaan.

1 april 2020 om 23:30

Het slaat ook nergens op om AZ de CL in te sturen. AZ was dit seizoen misschien wel beter dan Ajax, maar helaas heeft Ajax meer gescoord en dat zijn nou eenmaal de regels. Als dit het einde van het seizoen was had Ajax ook kampioen geweest. Mensen moeten hun afkeer tegen Ajax aan de kant zetten. Dit is gewoon het eerlijkste hoe zuur het ook is voor oa AZ en Feyenoord.

1 april 2020 om 23:37

Ja, vind het een eerlijke reactie. Ik vind het ook zuur hoor, dat meen ik echt. Alleen is dit meer logisch. AZ was trouwens goed en zeker beter dan Ajax in het tweeluik, maar ik weet het niet over een heel seizoen. Je moet niet de oorwassing van Sparta en Willem II vergeten, die hebben wij ook gehad van Willem II hoor, maar ik zeg alleen dat ik dat niet zo zeker weet.

1 april 2020 om 23:44

@binny, feit is inderdaad dat je eigenlijk op geen enkele manier Ajax niet de eerste plaats kunt toebedelen als er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt. De reglementen zijn duidelijk. En hoewel mogelijk op bepaalde punten wordt afgeweken van de reglementen (bv. geen degradanten), kan je natuurlijk niet ineens onderling resultaat boven doelsaldo verheffen. Het is voor een deel van het publiek ook gewoon de teleurstelling dat het zo loopt. Ik merk het zelf ook. AZ is zo goed bezig en Ajax zat toch in een dip. Mijn voorkeur gaat uit naar AZ, maar bovenal hoopte ik op een spannend seizoenseinde met misschien zelfs nog wel Feyenoord en PSV (heel vergezocht) als kanshebber. En dat is inderdaad heel zuur, om in jouw woorden te spreken

1 april 2020 om 23:50

@Binny, weet ook niet of AZ beter was over het hele seizoen, dat had ik misschien niet moeten zeggen..dat was me supportershart. Eigenlijk is dat ook niet te zeggen. Het publiek gunt het AZ natuurlijk, maar men kan het gevoel maar moeilijk scheiden van de ratio. Erg jammer, dan krijgen we van die nutteloze discussies.

1 april 2020 om 23:52

Is het ook. Ik zeg ook niet dat mensen tevreden moeten zijn en een feestje moeten vieren. Ik vind het al klote voor AZ en Feyenoord, dus dat zullen zij zeker zo vinden. En prima dat je een voorkeur hebt, vind het fijn dat je dan niet doordraait en allemaal lariekoek komt vertellen over wat er gebeurt zou zijn. Dipjes zijn dipjes. Ajax speelde erg slecht tegen Heerenveen, maar uiteindelijk win je wel met 3-0 en de seconde dat die eerste goal viel ging het opeens wel. In voetbal veranderen dingen met de minuut, voor hetzelfde geval staat AZ 4de na 34 speelrondes. Bijna altijd fan van je reacties, ben het vaak genoeg niet met je eens hoor, maar je blijft eerlijk en beargumenteert heel goed.

1 april 2020 om 23:53

@azrsenal, neee maakt ook niet uit man. AZ speelde heel goed en ik keek vaak genoeg omdat ik het mooi voetbal vind. Jammer dat het virus zo'n effect heeft. Hoop dat jullie ook volgend seizoen mee doen. Veel respect voor AZ z'n beleid.

2 april 2020 om 08:22

Leuk om te horen! Dit seizoen inderdaad genieten, maar bij AZ gaat het vaak met ups en downs. Maar met een voetballende trainer als Slot heb ik er wel vertrouwen in. Als de talenten blijven zit er misschien volgend jaar weer wat moois in, al vertrekken de Noorse jongens waarschijnlijk wel.

2 april 2020 om 14:18

Dat gaat je veel kosten denk ik Svensson en Midstjo hebben echt longen van een paard, niet normaal. Ik heb zelf een paar keer negatief gedaan over de kwaliteiten van Midtsjo, maar dat is een goede voetballer, heel verveelend om tegen te spelen. Ik was bij Ajaz- AZ, en ik vond hem de beste, nog beter dan Stengs omdat hij het hele spel van Ajax er uit wist te halen, hij bleef maar gaan, was pittig, dekte de ruimtes af en kan prima snel spelen.ik denk zelf trouwens dat jullie 2de zouden eindigen omdat de druk te veel werd en uiteindelijk de selectie niet breed genoeeg is. Toch enorm veel respect want het staat achterin eigenlijk nog beter dan met Hadtzidiaakos en Vlaar.fijne dag thuis verder

Helemaal gelijk gewoon stoppen niemand uitoepen tot kampioen de numme 1 n 2 van kkd gewoon erbij laten komen en deze stand in de gewoon doorgeven aan de UEFA voor Europees voetbal punt en Uefa ook niet zeiken gewoon streep door cl gewoon opnieuw beginne want je komt in de knoop als je het wil verschuiven alles geld geld gekd wanneer nou is denken aan de mens mens mens

Hé Hé eindelijk een bestuurder die opstaat en eindelijk zich uitspreekt, heeft wat mij betreft toch iets te lang geduurd, maar gelukkig is het nu gebeurd. Overmars heeft gewoon helemaal gelijk. Niemand maar dan ook helemaal niemand heeft zin in de hervatting van de competitie.en dan irriteer ik mij toch weer mateloos aan een paar reacties zoals, "hij heeft makkelijk praten". Hou eens op daarmee en doe je anti ajax brilletje af, groei op en kijk eens verder dan je neus lang is zou ik willen zeggen tegen die mensen.op basis waarvan zou AZ in hemelsnaam recht hebben op die plek. Eindstand van vorig seizoen, nee. Op basis van club coefficient, nee. Op basis van vorig seizoen, nee.. op basis van de huidige tussenstand, nee. Op basis van onderling resultaat, nee want dat is geen officieel regelement.ik ben Ajacied en wat mij betreft mag Ajax zeggen, nou prima wij kappen er gewoon mee. En wat jullie willen prima zoek het maar uit met je eredivisie tot volgend seizoen!

Dit forum benadrukt weer waarom ik hier bijna nooit meer aanwezig ben, wat een triest zooitje met haat zit hier zeg, mijn hemel. En dat alemaal omdat iemand van Ajax hier zijn mond (terecht) open trekt, daar waar andere zich verschuilen achter de knvb. Vinden wij niet leuk en is niet eerlijk, boehoew!

De opmerking op het einde over de CL plaats voor Ajax haalt z’n hele betoog van daarvoor onderuit dat het niet om de financiële belangen zou moeten gaan. Het komt hierdoor op mij vooral over als een lobby om nu met zo min mogelijk moeite toch vooral die tientallen miljoenen veilig te stellen. Weet je wat pas echt sterk zou zijn: de startgelden evenredig verdelen onder de eredivisie clubs die stuk voor stuk hard worden getroffen. Dan zou Ajax van mij best op deze manier wederom de CL in mogen zonder dat ze de competitie hebben gewonnen.

1 april 2020 om 23:15

Rvwe, je moet beter lezen want ik begrijp niks van je opmerking. Zijn opmerking heeft niets met het financiele te maken. Hij zegt dat qua ranglijst, prestaties, en alles wat met punten, goals, gewonnen wedstrijden te maken heeft aan stipt dat Ajax het meest logisch zou zijn. Nee, we verdienen het niet, omdat de competitie niet afgespeeld is. Niemand verdiend het. Maar je moet iets, en de stand zegt genoeg.

1 april 2020 om 23:54

Binny, wat ik bedoel is dat de ‘oplossing’ die Overmars voorstelt Ajax tientallen miljoenen euro’s gaat opleveren. Staat nogal haaks op z’n pleidooi dat het niet over geld zou moeten gaan. Een echte cq volledigere oplossing en pleidooi zou mi dus direct ook een statement zijn geweest die hier ook direct een faire oplossing voor biedt namelijk eerlijk met elkaar verdelen omdat deze jaargang nietig kan worden verklaard en dus niemand ergens extra recht op heeft.

2 april 2020 om 00:02

Hij heeft het over de euros van dit seizoen. Het geld dat je binnenhaalt haal je binnen omdat je eerste staat en in 2 van de laatste 3 seizoenen prestaties neerzet die wij 15 jaar lang al niet meer hebben gezien. Dus nee ik vind het niet gek dat Ajax voor al die redenen de CL ingaat en het geld verdiend. Maar ik vind het niet een heel heel slecht idee per se, alleen vraag ik mij af me wie je dat moet gaan verdelen. Zou je dat ook zeggen als AZ eerste stond, of was het dan van, oh die doen hun best we gunnen het ze?

Duurde niet lang tot dat we zouden gaan lezen dat "makkelijk voor Ajax, dan zijn ze kampioen". Echt, ben Ajacied. Geef die schaal maar aan AZ, ik wil liever gezond blijven...Ben blij dat Overmars dit zegt. Voor de rest is er toch een publiek die Ajax niks gunt. Niet mijn probleem.

Wl veel smerige reacties. Dat veel mensen zelfs nu hun haat richting Ajax niet opzij kunnen zetten en rationeel te denken. Echt mensen wat een niveau hier op voetbalzone.nl. Omdat iemand van Ajax terecht zijn mond opentrekt, word hij hier afgemakt. Wat een simpel volk zit hier op dit forum zo af en toe. Ik zou als Overmars zeggen: AZ als je zo graag die schaal wil, nou dan mag je hem hebben hoor. Wees er blij mee zou ik zeggen. Tot volgend seizoen, de mazzel!

Ik ben het eens met de tirade van Overmars, maar het is wel jammer dat hij in de laatste passage de plank volledig misslaat. Drie van de vier punten die hij noemt ("We staan bovenaan en hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt) zijn simpelweg niet relevant voor de verdeling van Europese tickets in dit seizoen.

1 april 2020 om 23:18

Daar heb je gelijk in, het verleden heeft daar niks mee te maken. Maar die ene reden telt wel, het heden zegt inderdaad dat je boven aan staat. Dus jammer, heel jammer en heel zuur, maar het zij zo.

1 april 2020 om 23:22

@binny, wat bedoel je met Dus jammer, heel jammer en heel zuur, maar het zij zo??? Het zal mij een zorg zijn wat er verder gebeurt hoor...

1 april 2020 om 23:30

Ik bedoel dat het jammer is dat het seizoen niet uitgespeeld word. Dat AZ een gouden kans mist om voor het eerst in 11 jaar kampioen te worden, hetzelfde geld voor Feyenoord. Of het prachtige seizoen van Willem II dat gewoon mee doet in de top-5 en brutaal van topclubs wint. Dat is jammer, erg jammer, maar het zij zo, er valt niks aan te doen. Het is echt onnozel om te zeggen, oh AZ zou kampioen worden, we geven ze de titel. AZ heeft geen seconde eerste gestaan. Zelfs toen ze gelijk stonden in December stonden ze tweede, daarna was er een gat van 6 punten, maar nu is het anders, nu word AZ met 2 vingers in de neus eerste??? Nee, je moet het doen met de feiten. Feit, Ajax staat eerste en AZ tweede.

2 april 2020 om 00:05

@diegelbereds, Ik zeg het alleen maar trouwens, maar als je kijkt naar het aantal duimpjes dat je krijgt op je reactie om wat duidelijk te bieden, die gewoon heel normaal is begrijp je wel wat ik bedoel. Mensen vinden alles mooi zolang het maar anti-ajax is. Ja ik weet dat dat ook de andere kant op werkt, ik vind alleen dat een club supporten en een club haten iets anders is.

1 april 2020 om 23:19

@DieGelbeReds daar heb je helemaal gelijk in. Zijn laatste regels zijn gevoel en daar heb je nu niets aan. Er zijn meer clubs met een bepaald gevoel. Hij voelt onmacht en die proef je.

Door de grote verschillen ingeladen tussen CL en EL zou het misschien een idee kunne zijn om een verdeelsleutel te maken wat betreft de inkomsten uit Europees voetbal. Bij de huidige stand loopt AZ en in iets mindere mate qua kans Feyenoord ontzettend veel geld mis dat hoort bij deelname aan de groepsfase van de CL.

1 april 2020 om 23:21

waarom, de goedlopende snackbar in het centrum, helpt de slecht draaiende snackbar iets buiten het centrum toch ook niet?

2 april 2020 om 00:17

Die snackbar heeft geen concurrenten nodig, en haalt ook geen kunstmatig voordeel uit deze crisis. In het voetbal is dat wel zo, de clubs hebben elkaar nodig, en er wordt nu een volstrekt willekeurige streep getrokken in het seizoen. Dus logisch om elkaar te helpen, zoals ook onbekenden in Nederland elkaar nu meer helpen. Gewoon, omdat het nodig is.

2 april 2020 om 06:09

Wie zegt dat die snackbar iets buiten het centrum zo slecht draait? Die verkoopt misschien minder maar heeft ook veel minder kosten. Volgens mij wordt er in deze uitzonderlijke situatie van alles geprobeerd om iedereen een beetje te helpen. Het lijkt me ook dat de huidige stand hierin dan ook ook wel leidend zou moeten zijn om de gelden uit Europees voetbal te verdelen, maar de kans dat de huidige stand ook daadwerkelijk de eindstand in de competitie zou zijn geworden acht ik niet zo groot dat je alles zo maar kan verdelen zoals het nu staat.

Iedereen heeft het hier over het verdelen van Europese tickets. Ik heb nog niemand horen zeggen dat er misschien helemaal geen Europees voetbal is volgend seizoen.

Overmars heeft helemaal gelijk. Hopelijk volgen meer met dit bericht. Enige wat clubs willen is duidelijkheid en dat wordt telkens maar weer vooruit geschoven. Goed dat Ajax wel open staat om andere clubs te helpen terwijl Ajax financieel ook hard geraakt wordt door de crisis.

waarom niet AZ en Ajax volgend seizoen twee playof wedstrijden laten spelen om het kampioenschap? dan begin je toch een weekje later met de competitie? zelfde geld voor de onderste paar plekken om degradatie natuurlijk maar nu hebben we ook wel eens een speelschema dat niet helemaal gelijk loopt dus dat hoeft niet heel veel uit te maken

1 april 2020 om 23:34

Waarom wel? Ajax staat toch gewoon een plek boven AZ? Ik snap echt werkelijk waar niet waar zulke ideeën vandaan komen.. en dat zeg ik als AZ supporter.

1 april 2020 om 23:47

@azrsenal je moet toch met een idee komen. je zit nu met een competitie die niet gespeeld is waardoor je geen eerlijke beslissing kan nemen. er waren nog genoeg wedstrijden te spelen. dan lijkt een playoff me een eerlijkere oplossing

1 april 2020 om 23:52

Je kan toch de stand pakken zoals die is? Als AZ en Ajax nog tegen elkaar mogen, waarom mag Feyenoord dat dan niet? Dat maakt het alleen maar lastiger.

1 april 2020 om 23:56

Mensen verzinnen regelmatig onnozele kunstgrepen om de uitslag die ze liever niet zien te proberen te veranderen. Om één of andere reden zien mensen een stand na 28 wedstrijden als minder betrouwbaar dan een playoff om één of twee duels. Het is clownesk.

2 april 2020 om 01:45

Lijkt mij een prima oplossing, ik ging er eigenlijk vooral van uit dat o.a. de fans van Feyenoord en PSV hier op tegen zouden zijn die kunnen immers ook nog gewoon eerste worden, of i,i,g tweede en zelfs de derde plaats scheelt toch weer een extra voorronde. Volgens mij krijg je de meeste Ajax en AZ fans nog wel mee.

2 april 2020 om 02:15

Hoezo is dat een prima oplossing? Feyenoord staat nog relatief dichtbij, en kan AZ en Ajax nog bijhalen, zeker omdat beide clubs nog tegen Feyenoord spelen. Waarom dan AZ en Ajax, die al twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, nog twee keer tegen elkaar laten spelen?

2 april 2020 om 02:48

Zoals ik als zij, ging ik er van uit dat de fans van Feyeboord en PSV het er niet mee eens zullen zijn. Op basis van het verleden is er geen reden waarom PSV geen kampioen kan worden, of tweede kan eindigen, temeer zoals jij aangeeft er een paar ondelinge wedstrijden zijn en ze zelf ook nog tegen AZ moeten. En derde is zelfs nog heel reeel, en dat scheelt ook al een extra europese voorronde. Het enige waar we het volgens mij allemaal op dit forum over eens zijn is dat buiten het uitspelen voor eind juni er geen oplossing is waar iedereen het mee eens is en iedereen vindt, volledig terecht overigens, dat de alternatieven nadelig zijn voor hun club. Of dat nou een streep door het seizoen is, of uitpelen na juni of een play off, ik heb een paar dagen terug zelfs een computer simulatie model voorbij horen komen (in sommige andere sporten niet eens ongebruikelijk). En als er dan een streep gaat door het seizoen zijn we het niet eens of we dan moeten kijken naar de huidige stand, of over de stand halverwege of dat we die van vorig jaar moeten gebruiken, of nog een ander alternatief. Iedereen is wel ergens niet blij mee.liever niet, maar wanneer het een keuze wordt tussen of gewoon de ranglijst pakken en een streep door het seizoen zetten, of Ajax en AZ nog een wedstrijd laten spelen, zelfs als het maar om de CL plek is en niet om een officieel kampioenschap dan zou dat mijn voorkeur hebben.is het ideaal, zeker niet. Is het eerlijk, ongetwijfeld ook niet. Maar op een gegeven moment moeten we ook in plaats van de beste oplossing gaan denken naar de minst slechte oplossing. In dat kader zie ik dit zeker als een oplossing.

2 april 2020 om 15:31

Het gaat alleen niet enkel om die twee clubs. Utrecht kan ook nog EL halen.ik zou geen kampioen aanwijzen, en op basis van de huidige stand de tickets verdelen. Is het eerlijk? Misschien. Gaat iedereen tevreden zijn? Nee, absoluut niet. Is er een alternatief wat haalbaar is? Twijfelachtig.

Ik vraag me af of hij ook gereageerd had als ze 2de hadden gestaan. Los daarvan kan ik niet wachten op het vervolg van de competitie

Ik denk dat je opzich redelijke beslissingen kan maken met deze eindstand! Alleen wat doe je met Utrecht? Wedstrijd minder gespeeld zoude we die winnen staan we boven Willem 2 op doelsaldo? Die plek geeft recht op een Europees ticket? En we zouden ook nog een kans hebben via de beker die waarschijnlijk niet gespeeld gaat worden? Ma geef je Utrecht het ticket dan word Willem 2 daar niet vrolijk van! Lastig hoor! Ik zeg gewoon pak de stand na 17 wedstrijden en maak daar de eindstand van! Iedereen 1 x tege elkaar gespeeld dat is het meest eerlijke in mij ogen?

Marc vraagt zich af waarom gaat het nu over geld maar zegt er doodleuk bij wij in de champions League gaat toch ook om geld toch ? Ik ben neutrale voetbal fan en als erniet uitgespeeld word in de ere divisie en er is een gelijk aantal punten tussen 2 clubs en ze hebben allebei al uit en thuis tegen elkaar gespeeld. Ze hebben allebei nog een zwaar restant van de competitie. Kan je niet zeggen oké doelsaldo is bepalend nee het onderling resultaat is bepalend bij gelijke stand . Dat gebeurt zelfs bij de 2 grootste clubs van de wereld als die gelijk zouden eindigen . Ik hoef ze natuurlijk niet te benoemen maar doe het toch namelijk Barcelona en real Madrid

2 april 2020 om 00:10

Vooraf is afgesproken dat doelsaldo geldt. Dat had ook anders gekund, maar dat hebben ze niet gedaan. En wat betreft het geld: Overmars biedt aan om flink te betalen. Dat is dan toch gewoon een goed voorstel?

Iedereen heeft het maar over de Europese plekken en wie die moet krijgen, maar als de KNVB de xompetitie niet laat uitspelen en se rest van Europa wel, dan krijgt Nederland echt geen plekken in Europa van de Uefa. Niet dat het mij kan boeien. Wat dat betreft ben ik het met Overmars eens. Niemand is met voetbal bezig. Het zal allemaal wel. Het is niet alsof ik er nog van ga genieten als er een paar meter verderop mensen in een ziekenhuis aan de beademing liggen en doodgaan.

1 april 2020 om 23:51

Waarom niet? Als de Knvb besluit dat dit de eindstand van de competitie is en op basis van de huidige ranking clubs inschrijft voor Europa, waarom zou Nederland die plekken niet krijgen?

2 april 2020 om 00:00

Ik denk dat er in dat geval zo'n 10 clubs zijn die bij het CAS gaan klagen en hun gelijk krijgen. Je kan de spelregels niet halverwege het spel wijzigen. Een competitie wordt gespeeld over 34 wedstrijden. Niet over 25/26. Daarom vind ik het ook grappig wanneer er mensen zijn die beweren dat Ajax dan maar kampioen moet worden want doelsaldo gaat voor onderling resultaat. Ja dat klopt, na 34 wedstrijden. Als de Knvb eruit komt met de clubs dan is dat prima, maar de meest voor de hand liggende conclusie is om dit seizoen gewoon in een later stadium uit te spelen. Desnoods schuift het volgende seizoen wat op.

2 april 2020 om 00:02

Boris stelt dat de Uefa geen plekken toekent aan Nederlandse clubs. Je verhaal gaat daar niet op in. Daar vraag ik naar.

2 april 2020 om 00:08

Alkmaar54, de spelregels in het voetbal zijn gewoon ondergeschikt aan een wereldwijde volksgezondheidcrisis. Dat is toch niet zo ingewikkeld. Wat betreft de titel heb je gelijk. Die moeten ze dit seizoen gewoon niet toewijzen. Enige probleem is de europese tickets. Ik vind het meest logische om hem aan Ajax te geven, maar je ziet hier al dat de meeste Alkmaarders, die overigens nog veel schaamtelozer in hun eigenbelang redeneren dan Overmars doet, dat niet willen. Nou, omdat er van iedereen flexibiliteit gevraagd wordt, dan moet er maar een playoff georganiseerd worden, Ajax tegen AZ om het ticket, over twee wedstrijden. Teken je daar dan voor? Of is dat ook zo oneerlijk voor AZ?

2 april 2020 om 00:22

Er is niks schaamteloos om voor je eigen recht op te komen. Het gaat erom dat je spelregels niet kan veranderen midden in een seizoen mits alle spelers hiermee akkoord gaan. Ik vind een play-off tussen Ajax en AZ wel een leuk en creatief idee. Echter ik snap het als Feyenoord en PSV daar niet mee akkoord gaan. Ook snap ik het als FC Utrecht niet akkoord gaat met het door de neus boren van een bekerfinale. Om over de degradatiestrijd niet te spreken. Je moet voetbal en politiek scheiden. Eerst moet Nederland veilig worden voor sport en daarna zal de competitie moeten worden afgerond. Aan de spelregels toornen gaat jaren aan procedures opleveren.

Ik snap niet zo goed waarom mensen nu roepen dat we maar vast alles af moeten lassen voor de komende maanden. We weten niet wat de komende maanden gaan brengen dus waarom zou je dan voor de zekerheid maar vast zeggen dat niks doorgaat. Uiteindelijk is de beste manier om dit seizoen af te sluiten gewoon het seizoen uitspelen. Laten we dus maar gewoon afwachten of de situatie zich zo ontwikkelt dat dat mogelijk is. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je alsnog een streep zetten door het seizoen. Maargoed, ik snap dat Overmars van de BV Ajax daar anders over denkt.

2 april 2020 om 00:02

Omdat we al weten dat het nog een tijd gaat duren voordat we weer met duizenden mensen op een kluitje kunnen gaan zitten. Of om spelers met elkaar in aanraking te laten komen en drie dagen later op een andere plek weer met heel andere spelers. Dat is gewoon zeker. Er zit gewoon te weinig ruimte in de komende 15 maanden om anderhalf seizoen en een EK in te proppen. Dus er moet iets wijken.

2 april 2020 om 00:07

Arnout108, er zijn mensen die hun hele leven dit soort dingen studeren die het overal al hebben aangegeven dat dit niet klaar is met juni. Ik vind je echt een drol van een vent, "de bv ajax". Lees eens het nieuws of zo, het voetbal gaat nergens meer om, het maakt niet uit.

Goede reactie ook zeer mooi gebaar voor als Ajax die ticket dan cadeau zo krijgen ivm deze crisis super! Jammer dat het stukje waarin hij ook zegt dat hij desnoods Ajax uit de competitie terug trekt hier niet te lezen is wel bij de nos. Maar dat kan natuurlijk niet maar voor de rest goed statement!

Wat zijn er toch een hoop calimero's actief hier in de panelen, niet te zuinig. Overmars zijn verhaal is hartstikke logisch. Het is absurd dat er gepland wordt dat er weer gevoetbald gaat worden over twee maanden. We zitten in een globale crisis en een stel uilskuikens vindt het dan maar raar dat er mensen zijn die een voetbalcompetitie stop willen zetten. Want o wee, je mag toch vooral niet in de Eredivisie werkzaam zijn als je een mening uit, om daarna ook weer te klagen dat we weinig mensen in de voetballerij hebben die hun mening geven.

We zitten in de beginfase van een Pandemie en mensen praten nog over het vervolgen van sportcompetities. Je bent dan enorm dom of heel naïef. Alle competities moeten gewoon per direct geannuleerd worden. Misschien kun je een soort mini competitie spelen aan het begin van het volgende seizoen om de kampioenen van het voorgaande seizoen te bepalen, dat zal dan ergens in 2021 of 2022 moeten gebeuren. Yup, dat is hoe lang wij hiermee gaan zitten. Droom maar niet dat dit binnen een paar weekjes of maandjes weg is.

1 april 2020 om 23:56

We zitten niet in de beginfase van een pandemie, we zitten ergens halverwege. Verder kan je wel doen alsof de wereld ophoudt te bestaan, maar ook na deze pandemie is er weer een toekomst. Logisch dat bestuurders hiermee bezig zijn. Of heb jij ook gelijk je baan opgezegd?

2 april 2020 om 01:41

We weten niet of waar we zitten. Het enige wat we weten is dat we in een aantal Europese landen door draconische maatregelen het aantal nieuwe besmettingen weten te remmen terwijl er tegelijkertijd een aandal andere landen zijn die een paar weken, misschien wel maanden, op ons achter lopen waardoor het zo maar terug kan komen als we niet oppassen.

Toen het over slavernij ging in Qatar waren politiek en voetbal nog gescheiden voor Marc. Verder wel eens dat dit lopende seizoen uitspelen lastig zal worden. Echter niet onmogelijk. Het gaat om 8/ 9 speelrondes en die kan je normaliter binnen 1 maand spelen. Maar van mij mag Ajax zich terugtrekken uit deze competitie.

1 april 2020 om 23:58

Ja, hadden we maar een maand over ergens, dan was het geregeld. Of slaan we dan de helft van volgend seizoen even over?

2 april 2020 om 00:05

In november 2022 ligt de competitie voor 2 maanden stil vanwege het WK in Qatar. Dus als het seizoen 20/21 3 maanden opschuift komt dat niet geheel slecht uit. Dan kunnen we na het WK aan het seizoen 2022/2023 beginnen.

2 april 2020 om 02:21

Hoe wil je dat gaan doen in de zomer van 2021 met het EK en de Olympische spelen? En de Afrika Cup, de Goldcup (noord America) en Copa America zijn dan ook allemaal in diezelfde zomer als ik me niet vergis. Als je je spelers wil overbelasten is dit de manier bij uitstek.

De argumenten van Overmars kloppen gewoon. Seizoen uitspelen slaat nergens op. Ajax biedt hier ook gewoon aan om met een financiële oplossing te komen. Daar lees ik in de reacties weinig over, en dat is onterecht: in het geld zit de oplossing. De titel kan je laten zitten. Geen winnaar in 2020. Dat heeft weinig gevolgen. Er moet alleen wel iemand de CL in. Dat ticket kan je niet delen. De stand op de ranglijst is nipt in het voordeel van Ajax, maar is het enige echt objectieve criterium dat we nu hebben. Ook voor het NL voetbal (de coëfficiënten lijst) is het verstandig om Ajax de CL in te sturen. Dat ticket kan je niet delen. Wat kan je wel delen? Het geld. En dat biedt Ajax nu aan. Volgens mij is dit een zeer verstandig voorstel, op alle vlakken, en Ajax biedt aan ervoor te willen betalen. Wat verwachten we nou nog meer? We zouden echt gek zijn met zijn allen om gefocrceerd het seizoen uit te spelen. Dat wordt een ramp: mogelijk voor de volksgezondheid, maar zeker voor de sport. Gewoon niet doen en dit voorstel van Overmars zo eerlijk mogelijk uitwerken.

1 juni is nog ver weg. Waarom mensen zich NU zo druk maken over het stopzetten/hervatten van de competitie is mij een raadsel. Laten we tegen die tijd kijken hoe het ervoor staat met het virus. Dan neem je ook geen overhaaste beslissingen.

2 april 2020 om 00:19

Precies, ik verbaas me er zelf ook over hoe fel er door sommige mensen gereageerd wordt terwijl er nog helemaal geen definitieve beslissing genomen is. Op 1 juni opnieuw evalueren hoe de zaken ervoor staan en dan een beslissing nemen is mijn inziens gewoon een hele normale aanpak. De competitie opschorten kan dan ook nog als blijkt dat de situatie nog niet goed genoeg is om verder te spelen.

2 april 2020 om 15:34

Absoluut, maar je moet wel degelijk vooruit kijken, en kijken wat fysiek haalbaar is. Voor 1 juli alles spelen is dat absoluut niet, zeker niet als je wil dat er mensen op de tribunes zitten, want dan vraag je gewoon simpelweg te veel van niet alleen de spelers, maar ook van bijvoorbeeld de politie.

Ach hij zegt dat de KNVB het geld belangrijk vind, waarschijnlijk ziet hij op deze manier extra zomer inkomsten van Ajax zelf zien mislopen (trainingskampen en oefentoernooien in buitenland)

Oh jee. Iemand van Ajax laat zich uit over het probleem en stelt dat de gezondheid belangrijker is dan het uitspelen van het seizoen en iedereen valt er weer overheen, want Overmars denkt natuurlijk alleen uit eigen belang. Hou op hoor.ben er wel een beetje klaar mee dat er zoveel aandacht uitgaat naar het profvoetbal. Vind het ronduit belachelijk dat heel het land zich aan maatregelen moet houden en de voetbalbonden alleen maar zitten te bedenken wanneer het seizoen weer van start kan gaan. Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal. Laat de eindstand gewoon staan zonder een kampioen aan te stellen en laat Ajax en AZ een duel om het ticket voor directe plaatsing CL spelen .

Zou niet weten waarom er eventueel niet uitgespeeld zou kunnen worden, als overheid tzt de boel vrij geeft. Denk echt dat dat het beste is. Maatschappij zal toch eens weer moeten opstarten, scholen open, horeca etc. Wel in lijn met overheid instructies natuurlijk .

2 april 2020 om 00:19

Omdat je het nieuws niet volgt en het duidelijk niet begrijpt.scholen, horeca etc zijn miljoenen keer belangrijker dan een potje voetbal.

Overmars begrijpt het, gezondheid staat boven alles, jammer dat mensen hier dat vanwege hun haat naar Ajax het daar niet mee eens zijn. Hij zegt nergens dat Ajax kampioen word, maar dat ze eerste staan op de ranglijst. Is dat een fijt, ja. Vind het heel sneu voor AZ verder maar het is niet anders.

Toch mooi om te lezen hoeveel mensen er wel niet begaan zijn met de slachtoffers van deze crisis, zij het dan wel de slachtoffers die misschien geen landstitel krijgen of buiten de pot pissen wat betreft Europees voetbal.. Echt hartverwarmend om dit te zien terwijl er meer dan honderd doden per dag bij komen.

Helemaal geen Champions League volgend seizoen zou pas echt een verstandige beslissing zijn. Dat betekent namelijk een minder volle kalender, geen bestrijdbare verdeling van Europese tickets en geen onnodig gereis dwars door Europa voor een bijzaak als voetbal. Dat is pas visie meneer Overmars! Maar ja die knaken, hè.

Marc zijn ultieme droom is het Bayern van Nederland worden en dan is directe plaatsing voor de CL en gratis 40 miljoen wel erg lekker nu want dan komt het niet bij een ander terecht. Het virus word in deze gewoon gebruikt, want ik weet zeker dat Marc niet zo had lopen blazen al had Ajax 2e of 3e gestaan momenteel. Ik lees graag tussen regels door en betrap Marc heel vaak op "etische" uitspraken als het lekker loopt voor hem en ten gunste van hem.

2 april 2020 om 08:51

Oh zoiets als jij nu doet bv. Het komt je niet uit dus lees je door de regels. Zoals de waard is vertrouwt hijszijde gasten. Ben heel erg benieuwd hoe de reacties hadden geweest als Ajax 2e zou staan en AZ 1e en hoeveel mensen dan zelfde standpunt hadden gehad richting oneerlijk voor Ajax.

Mag Ik zeggen dat ik walg van alle voetbalsupporters die van dit statement een club discussie maken. Is er niets belangrijker in jullie zielige leventjes dan voetbal? Is het niet überhaupt belachelijk dat men de gelegenheid krijgt om hierover te discussiëren wetende dat het een welles nietes club discussie wordt? Terwijl verderop in de straat mensen worden afgevoerd met de ambulance? Ik ben fanatiek voetbal volger en heb ook een seizoenskaart maar op dit moment betekend het helemaal niets.... En er dan ook van uitgaan dat statements van mensen uit de voetbalvelden allemaal alleen maar uit eigenbelang zijn... Het is helaas voor velen moeilijk om niet overal een samenzwering achter te zien. Laten we deze humanitaire ramp met zijn allen oplossen ipv overal te polariseren l.

Het is allemaal vervelend en erg, ik denk om iedereen tevreden te maken is er maar 1 oplossing en ben je gelijk van alles af.er moeten nog twee wedstrijden in gehaald worden volgens mij moet dat gaan lukken op basis daarvan kan je de kampioen en de nr twee aanwijzen of dit nou Ajax of AZ is.geen team degradeert dit jaar en komen er gewoon twee bij uit de eerste divisie.en of die wedstrijd gespeeld kan worden na of voor 1 juni inzake Zyech dat is dan jammer voor Ajax of hij nu wel of niet mee kan doen want laten we wel wezen 2 x met Zyech hebben ze verloren van AZ dus dat mag niet uitmaken,az zal ook wel aflopende contracten hebben en eigenlijk heeft Ajax op papier een betere selectie.maar om nou de stand van vorig jaar te gaan gebruiken dan doe je clubs tekort.als het onverhoopt toch gebaseerd gaat worden op de eindstand van vorig jaar dan zou de Uefa moeten zeggen we starten zonder voorrondes de CL en de EL de ploegen die zich toen geplaatst hadden spellen allemaal in de CL en El,maar we geven geen startgelden.

2 april 2020 om 07:22

Dat is zo oneerlijk als wat op dit moment, Utrecht heeft nog vol de mogelijkheid om een plek te stijgen en een Feyenoord is al zeker van de 3de plek dan en zoals in het verleden al eens is gebleken dan gaan ze er met de pet naar gooien want ja ze zien daar liever Az kampioen als Ajax. Om die twee duels op dit moment in te halen is totale competitievervalsing.

Helemaal mee eens de financiële belangen spelen nu vooral bij de fifa/Uefa en niet volksgezondheid en dat is verkeerd. Met de deadline van 3 augustus ga je het huidige probleem alleen maar verleggen naar heel volgend seizoen en of je dat nou moet doen. Daarnaast denk ik dat voetballen vanaf half juni niet mogelijk gaat zijn en dus vanzelf wel alles geschrapt gaat worden maar het zou de knvb inderdaad sieren om eerst te kijken naar de volksgezondheid en niet alleen het financiële plaatje. Wat elke club/bond/organisatie gaat hier geld mee verliezen zowel in het voetbal als daarbuiten.

Ik begrijp de haast bij sommige mensen niet om een besluit te nemen. En om dan te zeggen dat ze voetbal belangrijker vinden dan volksgezondheid vind ik zooo slap. Niemand zegt dat ten koste van de gezondheid doorgespeeld moet worden. Er wordt gezegd laten we bekijken of het tzt verantwoord is weer te gaan spelen. Al snap ik Overnames wel. Die heeft namelijk financieel belang bij afschaffen ..

Natuurlijk heeft Overmars er baat bij dat de competitie per direct eindigt, zodat Ajax de startpremie van 30 mil. kan opstrijken van de Champions League. Als Overmars 2e had gestaan had hij zijn mond wel gehouden. Nu Ajax op doelsaldo 1ste staan, kan hij ook zeggen AZ is de beste ploeg dit jaargang laat ze maar direct geplaatst worden voor de Champions League, spelen wij met Ajax wel de voorrondes van het toernooi. Overmars weet ook wel nadat Ajax in de Kuip heeft gevoetbald dat ze dan waarschijnlijk niet meer 1ste staan, en dat wil hij voorkomen.

tsja, een volkomen logische reactie, en zo staat ieder weldenkend mens en voorzitter van elke club er in, echter zijn de belangen en het geld hier zo groot, dat de knvb netjes wacht op wat gaat komen, tot 1 juni wordt er sowieso niet gevoetbald, dus even kijken wat en hoe het daarna kan is misschien wel het beste. schrappen kan dan altijd nog.en welke oplossing je dan ook kiest er zullen altijd mensen voor en tegen zijn.stel je stopt de competitie nu en je gaat plekken verdelenjax krijgt het CL ticket van de nummer 1 zal AZ het er niet mee eens zijndoe je de rest verdelen op de huidige stand dan zal Utrecht daar niet blij mee zijn, die staan met een wedstrijd minder namelijk op een plek die dan geen recht geeft op europees voetbal, stel ze winnen de inhaalwedstrijd tegen ajax dan gaan ze dus over willen II heen en staan ze wel op die europese plek.de bekerfinale hoe ga je daar mee om? wie krijgt de plek van de winnaar? feyenoord heeft volgens de stand in de competitie al recht op rechtstreekse plaatsing gaat die plek dan naar utrecht of schuift het door naar de nummer 4?laat je clubs promoveren dan zullen er ook clubs moeten degraderen en die zullen het er niet mee eens zijn.nee laten we maar even gewoon afwachten wat de uefa bedenkt en dan kunnen we dan altijd nog knopen door gaan hakken.

Met het oog op volgend seizoen.geen Kampioenen, geen Degradanten 19/20dan ook Geen CL, Geen EL in 20/21.volgend seizoen wel een EK, Olympische spelen en poule wedstrijden voor het WK 22.wel weer Kampioenen, Degradanten en een Beker winnaar.de simpelste oplossing en rust voor de spelers tot aan het volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
131 fans

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren