‘Net als met Huntelaar is Ajax met hem in gesprek over volgend jaar’

Woensdag, 1 april 2020 om 14:30Robin Bruggeman • Laatste update: 15:30

Bruno Varela komt al bijna anderhalf jaar uit voor Ajax, maar de doelman is nog altijd niet officieel speler van de Amsterdammers. De Portugees wordt ook dit seizoen gehuurd van Benfica en Varela kreeg onlangs te horen dat Ajax zijn contract formeel op heeft gezegd. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf betekent dit echter niet dat de sluitpost hoe dan ook zal vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ajax langer door moet gaan met Bruno Varela?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door london calling)

Wat mij betreft direct een contract geven. Dit moet je niet laten lopen. Maar ik ben dan ook niet voor Ajax. Dit niveau kan je als Ajax toch niet nastreven? Zijn uittrappen zijn vreselijk. Hij maakt een zeer onzekere indruk en heeft ook niet de katachtige reflexen van Onana (hoewel die dan ook weer uitzonderlijk zijn). Daarnaast kunnen Scherpen en Kotarski toch prima als tweede en derde doelman fungeren? Achter een aankoop die wél kan keepen uiteraard. Of haal desnoods Wellenreuther transfervrij op. Die lijkt mij ook beter dan dit.

1 april 2020 om 14:48

Heb je Onana in het begin gezien? Blunder na blunder in jong ajax. Varela krijgt een paar minuten de kans en moet dan onder druk presteren. Logisch dat je dan onzeker bent. Dat was Onana in het begin ook.

1 april 2020 om 14:50

Verschil is wel dat Onana in het begin nog jong is. Varela is een ervaren keeper, daar is de kans wat minder groot dat het slechts gewenning is denk ik.

1 april 2020 om 15:02

precies soccerfan_1ik wacht zelf ook nog op de kans bij Ajax. Blunderde ook gigantish toen ik nog voetbalde, maar daarom niet minder recht op een kans. Zie Onana. ps. ik heb het als linksback geprobeerd, en aangezien Tagliafico toch vertrekt

1 april 2020 om 15:03

Wacht even... jong Oranje?

1 april 2020 om 15:08

Ik heb hem een paar keer bij Benfica gezien, dat was erg bedroevend, ze hebben hem toen in de zomerstop meteen derde keeper gemaakt.

1 april 2020 om 15:22

Precies. Ajax moet zich gewoon richten op Van Crombrugge van Anderlecht als Onana vertrekt. Heel goede keeper die ook uitstekend kan voetballen. Schalke zou wel topkandidaat zijn voor deze keeper.

1 april 2020 om 15:49

@fiodor Van Crombrugge is zeker een goeie keeper, ik vraag me af wat Ajax zou moeten betalen voor hem. Is toch wel een steunpilaar in het team van Anderlecht

1 april 2020 om 17:35

Jong Ajax haha had het niet eens gezien. Kan geen autocorrect geweest zijn. Mijn fout

1 april 2020 om 17:49

Met toch een nuance,onana maakte bij Jong Ajax de nodige fouten, in mijn herinnering vooral in het mee voetballen. Alleen wisselde hij die ook toen al af met prima reddingen en wedstrijden. Dat heb ik bij Kotarski, Scherpen en el Maach nog niet gezien en bij Varela ook niet. Misschien niet de domme fouten van Onana toen, alleen die extra klasse mis ik wel bij die spelers.

1 april 2020 om 15:47

Leuk allemaal hoor, maar zo lang Varela niet word gezien als eerste keeper vind ik hem heel goed erbij passen. Goed voor de groep, erg belangrijk met de Spaans taligen, maar ook vooral vanwege z'n ervaring. Varela is niet goed genoeg voor de basis en ja hij doet wat rare dingen, maar hij kan best degelijk keepen. Als hij het prima vind op plan B, zou ik hem behouden.

Verweij vult zoveel zelf in zoals altijd. Ajax praat met elke speler waarvan het contract is opgezegd. Varela en Huntelaar zijn dan ook 2 totaal verschillende situaties. Bij Huntelaar klopt het dat Ajax verder wil onder aangepaste voorwaarden. Bij Varela is het een uitleg gesprek geweest ivm beëindigen contract zoals ze dat bij elke speler doen.

Heb momenteel meer vertrouwen in Varela dan in scherpen of kotarski. Heeft meer ervaring ook. En hij is voor een klein bedrag over te nemen. Altijd doen.

1 april 2020 om 14:48

Afgelopen seizoen hebben we wel kunnen constateren dat de breedte van Ajax veel en veel te zwak is. En daar was deze keeper ook een onderdeel van. Dus moet Ajax waarschijnlijk wat aan de breedte gaan veranderen en op zoek gaan naar nieuwe spelers en ook naar een nieuwe reservekeeper.

1 april 2020 om 15:00

Ben ik totaal niet met je eens. We hebben juist gezien dat Ajax op veel posities in de breedte juist sterk is. Veel teams hebben al problemen als ze 1 a 2 basisspelers kwijt zijn. Zie bijvoorbeeld de periode bij psv toen Malen en Bergwijn geblesseerd waren. Ajax had alleen extreem veel blessures, waarbij soms wel 8 spelers voor de basis miste. Als Nederlandse club vind ik het niet zo gek dat je dat niet kan opvangen. Alleen 1 plaats waar Ajax niet breed vertegenwoordigd is en dat is de positie van keeper.

1 april 2020 om 15:08

@afca_yiddo het worden er steeds meer. welke wedstrijden waren dat allemaal dan allemaal waar Ajax slecht 3 van hun basisspelers kon opstellen?

1 april 2020 om 15:14

Afca yiddo heb je dit seizoen met oogkleppen op gekeken? De breedte was echt enorm zwak dit seizoen! Schuurs minimaal 1 cruciale fout per wedstrijd gemaakt, Alvarez was de meeste wedstrijden een groot fiasco, Marin echt hopeloos wat hij heeft laten zien, Mazraoui totaal uit vorm geweest dit seizoen, Varela er weinig van gebakken in de speelminuten welke hij gespeeld heeft. Eiting een lachertje, Babel een groot drama, ga zo maar door.

1 april 2020 om 15:16

@afca_yiddo totaal niet met jou eens. Ajax is helemaal niet op veel posities sterk in de breedte (vandaar o.a. de zeer slechte reeks van afgelopen weken). Zonder Ziyech was er haast geen creativiteit meer en toevoer naar de voorste linie. Zonder Neres is er erg weinig diepgang, een Veltman die (hoe hard sommige ook tegen hem zijn) samen met Blind die gewoon niet fatsoenlijk opgevangen kunnen worden want een Schuurs en Alvarez komen in mijn ogen (nog) te kort en Martinez alleen kan het niet. Dest die alleen maar diepgang heeft en verdedigend ooit uitermate zwak is enz. enz. Daarnaast een Varela die echt een grote grabbelkoning blijkt te zijn i.p.v. Onana die zowat persoonlijk ervoor zorgt dat Ajax een kwart van de punten meer binnen haalt. Met het geld dat Ajax heeft moet er echt wel een sterkere bank beschikbaar zijn en niet een opvulling waardoor Ajax min of meer op 75% procent van hun kunnen komt te spelen.

1 april 2020 om 17:38

Succes met het zoeken naar een betere reserve keeper die zich ook in die rol gaat schikken. Want tegenwoordig krijgt die keeper zelfs in de bekerwedstrijden geen kans meer van ten hag. Wanneer snappen mensen nou dat je heel blij mag zijn met een reserve keeper als Varela. Je kan nou eenmaal geen 2 Onana’s op de bank hebben zitten.

ik kan me niet voorstellen dat Ajax verlengd met hem. hij is geen zekere factor gebleken tussen de palen

1 april 2020 om 14:49

Lekker oordelen over die paar wedstrijdjes die hij de kans heeft gehad. Als je daar naar kijkt dan had Onana ook nooit de kans moeten krijgen. Lekker makkelijk.

1 april 2020 om 14:52

Mwah zijn voorgangers Verhoeven, Lamprou hadden ook niet bepaald veel wedstrijdminuten gehad. Maar gingen er ook gewoon uit omdat ze niet goed genoeg waren.

1 april 2020 om 14:54

Dat is toch logisch, het is een reserve keeper. Dus die speelt maar een paar wedstrijdjes behalve bij blessures enz. Het is heel gebruikelijk om hem op zijn minuten af te rekenen.

1 april 2020 om 15:01

@soccerfan_1 waar moet ik hem anders op beoordelen dan? op de wedstrijden die hij niet heeft gekeept?

1 april 2020 om 15:05

Dat is altijd een drogreden, wilde je Lamprou en Verhoeven ook wat meer tijd geven? Het is duidelijk te zien dat deze jongen er niets van kan. Onana wisselde wat fouten af met geweldige reddingen en liet zien een talentvolle keeper te zijn.

1 april 2020 om 15:08

Onana had anders wel steevast het vertrouwen van de staf én stond bij Barca al te boek al groot talent. Varela is ouder en heeft bij Benfica zijn belofte verre van waar gemaakt. Hij is zelfs gedegradeerd tot 4e keeper.. Prima gozer , redelijke keeper. Ajax heeft echter het geld en het niveau om een betere keeper te halen. Daarachter is het nu gewoon aan Kotarski en Scherpen.

1 april 2020 om 15:10

mogen wij geen kritiek uitten op Varela ofzo? Je bent hem overal aan het verdedigen. Het is natuurlijk geen toeval dat deze jongen uit het doel bij Benefica is verdwenen en de wedstrijden die hij de kans heeft gekregen ook faalde. Laten we eerlijk zijn dit is niet het niveau wat je moet willen nastreven daarnaast zijn er volgens mij goedkopere betere opties zelfs in de Eredivisie

1 april 2020 om 15:10

Het verschil is dat Onana binnengehaald is als 'jeugdspeler', en je dus ook mocht verwachten dat hij wat grillen vertoonde. Varela is 25, ouder dan Onana, en keept alsof 'ie net uit een willekeurig amateurelftal is geplukt. Dan mag je in mijn ogen echt wel wat meer kritisch zijn.

1 april 2020 om 15:12

Inderdaad Airbags, leeftijd speelt hierin een groot verschil. Daarom zie ik meer heil in het voor de leeuwen gooien van Kotarski of Scherpen.

1 april 2020 om 17:39

@fatooo.....En mag ik hem niet verdedigen ofzo? Jullie zijn hem overal aan het afkraken.....

1 april 2020 om 17:53

Maar Verhoeven en Lamprou waren gehaald als derde keeper (alleen ging Lamprou in de pikorde van Leer voorbij).wanneer je Varela kan halen - houden als derde keeper zou ik zeggen waarom niet. Maar als eerste - tweede keeper komt hij toch te kort.

Lekker terug laten gaan naar Portugal waardeloze keeper.

Na zijn optredens dit seizoen lijkt het me eerder dat ze Varela laten vertrekken in plaats van dat ze nog een transfersom van een paar miljoen in hem investeren. Ik zie niet in waarom Kjell Scherpen (die zich volgens de volgers bij Jong Ajax goed ontwikkelt) niet net zo goed 2de doelman kan zijn. Zal vast ook nog een foutje maken, maar Varela is precies hetzelfde. Mocht je nog een ervaren 3de doelman zoeken, pols Maarten Stekelenburg maar.

1 april 2020 om 15:14

Stekelenburg, die naam heb ik allang niet meer voorbij zien komen! Vind ik best nog een goed idee. Wellicht dat Ajax hem een contract als keeperstrainer of jeugdtrainer kan voorschotelen, maar hij tegelijkertijd zorgt dat 'ie fit is en als derde doelman kan inspringen als het nodig is.

1 april 2020 om 15:20

Wanneer heeft hij voor het laatst een wedstrijd gekeept? En deze Stekelenburg zonder enig wedstrijdritme en op een leeftijd om te gaan stoppen wil je in de selectie hebben?

1 april 2020 om 15:48

Vorig seizoen in de EFL Cup, hij zit bij Everton op de bank als reserve keeper. Dan kan het lijkt mij geen kwaad kunnen om naar Ajax te komen als reserve keeper. Zijn contract loopt af, dus ik zou zeggen waarom niet? Is Stekelenburg een slechtere reserve keeper dan Varela ? Ik waag het sterk te betwijfelen, en door aflopende contract is hij in ieder geval een goedkopere optie.

1 april 2020 om 15:49

Ja. Ik denk dat hij net als Huntelaar buiten het veld van grote waarde zijn. Ik zie in hem meer een trainer die wanneer het nodig is nog kan invallen, dan een volwaardige selectiespeler.

1 april 2020 om 15:51

Oh de efl cup waar de topspelers meestal gespaard voor worden daar deed hij aan mee? Nou joepie wat een graadmeter! Leg hem dan als keeperstrainer vast.

Niet aantrekken deze jongen en lekker Stekelenburg terughalen als 2e keeper! Jongen van de club.

Misschien zijn er hier benfica fans die het mij kunnen vertellen, maar is deze jongen slechter dan Svilar? Die ook bij Benfica speelt, wat ik hier en daar lees is Benfica Varela liever kwijt dan rijk.

Ajax kan Varela missen als kiespijn. Was gehaald als reservekeeper en als hij al mocht speelde liet hij zien waarom hij reserve stond.scherpen en Kotarski zijn nog jong. Dus daarom zou een ervaren keeper voor 1-2 seizoenen wel handig zijn. Misschien is Padt wel een optie of je nek uitsteken om Bizot te halen. De laatste is niet de goedkoopste optie, maar proberen kan altijd. Scherpen en Kotarski uit laten vechten wie 2e keeper wordt en de verliezer van die strijd zou je een jaartje moeten verhuren om ervaring op te doen !

Het zou des Overmars zijn om deze blunderaar een contract aan te bieden. Er zijn echter genoeg prima alternatieven op de keepersmarkt, dus snel laten vertrekken. Ajax heeft met Scherpen en Kotarski ook al twee keepers met een hoog foutgehalte onder contract staan. Maar ach, van geld heeft Overmars meer verstand, zullen we maar denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren