‘Marcel Brands wil bij Everton stunten met komst van Welsh duo’

Woensdag, 1 april 2020 om

Everton heeft grootse plannen op de zomerse transfermarkt. Volgens 90Min gaat technisch directeur Marcel Brands een poging wagen om Gareth Bale en Aaron Ramsey van respectievelijk Real Madrid en Juventus terug naar de Premier League te halen. Na het aantrekken van Carlo Ancelotti als manager, willen the Toffees de volgende stap maken op sportief gebied.

Clubeigenaar Farhad Moshiri ziet in Ancelotti de geschikte manager om Everton naar de absolute top te begeleiden. De ambities in Liverpool zijn groot en dus is er bij de clubleiding het besef dat de selectie een kwaliteitsinjectie nodig heeft wanneer het daadwerkelijk mee wil doen om de prijzen. Er zouden zeker zes of zeven nieuwe topspelers nodig zijn, waardoor Bale en Ramsey in beeld zijn gekomen. Bij de club heeft men vertrouwen in het aantrekken van het tweetal uit Wales, daar beiden allesbehalve zeker zijn van een basisplaats bij hun werkgever.

Bale wordt al geruimte tijd gelinkt aan een vertrek bij Real Madrid, dat in zijn maag zit met het hoge salaris van de aanvaller. De dertigjarige Bale behoort met een weeksalaris van ongeveer vier ton tot de topverdieners in Madrid, waar zijn contract doorloopt tot medio 2022. De Koninklijke zou derhalve willen meewerken aan een vertrek. Ramsey maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Arsenal naar Juventus, maar heeft het moeilijk in Turijn. In de Serie A kwam hij nog niet verder dan negen basisplaatsen. De bestuurders van de Italiaanse grootmacht zouden de belangenbehartigers van de middenvelder al hebben laten weten dat er zal worden meegewerkt aan een vertrek zodra het juiste bedrag op tafel wordt gelegd.

Het salaris van Ramsey is vergelijkbaar met dat van Bale, waardoor het aantrekken van het tweetal een enorme uitdaging zal zijn voor Brands. Everton accepteert het feit dat er grote bedragen uitgegeven moeten worden wanneer het de aansluiting met de top wil vinden. Moshiri zou tevreden zijn over de basis van de selectie en zou nu de volgende stap willen zetten met de komst van spelers met exceptionele kwaliteiten. Zodoende is ook James Rodriguez in beeld bij de huidige nummer twaalf van de Engelse competitie.

Marca schrijft woensdag dat Real Madrid de Colombiaan wil verkopen omdat zijn contract volgend jaar afloopt. James werkte eerder bij Real Madrid al samen met Ancelotti. De speler en trainer hebben een goede verstandhouding, waardoor hij wel oren zou hebben naar een verhuizing naar Goodison Park. Ook Arsenal en Wolverhampton Wanderers hebben een oogje op de ex-speler van onder meer FC Porto.


Poll

Denk jij dat Everton in staat is om Aaron Ramsey en Gareth Bale aan te trekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door zinedane)

Als ze dit waar kunnen maken zou dit natuurlijk een enorme stap vooruit zijn. Al helemaal als ze ook nog James kunnen halen. Benieuwd of dit lukt met ffp

1 april 2020 om 09:51

Enorme stap vooruit in het gunstigste geval ja. Maar als je kijkt naar de Bale en Ramsey van de afgelopen paar jaar kan je er net zo goed van uit gaan dat ze straks een ongemotiveerde Bale hebben, die voornamelijk wil golfen, en een Ramsey die driekwart van het seizoen geblesseerd is. En dat zijn dan wel twee spelers die zwaar op je salarishuis drukken, geen restwaarde meer hebben etc. Eerlijk gezegd klinkt dat wel typisch als iets wat Everton zou kunnen overkomen.

1 april 2020 om 10:44

Dit zijn echt typisch twee volgevreten vedettes. Veel te duur en ze presteren al jaren matig. Met zo'n beleid gaat Brands er niet komen.

1 april 2020 om 11:09

Zonder vertrouwen valt er ook weinig te presteren. Beide spelers komen niet eens tot 3 wedstrijden basis achter elkaar.

1 april 2020 om 13:35

Bij Ramsey ligt dat niet aan vertrouwen maar aan het feit dat hij geblesseerd raakt als ie uit zn bed stapt. En dat is al jaren zo, dat komt niet ineens magisch goed als hij naar Everton gaat. En Bale heeft van eind September tot net voor de Corona crisis alles basis gestaan in de competitie, op wat geblesseerde wedstrijden na.

Kijk, dat Bale weggaat komende zomer staat al vast, zelfs met deze Corona situatie. Real Madrid heeft al veel opties op de flanken, al zijn de meeste wel jong, alsnog presteren ze veel beter dan Bale. Ik zie Bale zelf naar Spurs gaan in de zomer, volgens bronnen hebben Perez en Levy hier al over gesproken. De laatste twee jaar was het echt heel mager wat Bale wist te brengen. Zijn tijd om terug naar Engeland te gaan is nu. Ik hoop voor Carlo dat hij beide transfers krijgt van Brands

1 april 2020 om 13:06

Niet te snel juichen he. Er werd vorig jaar ook beweert dat Bale 100% weg zou gaan, niet dus. Zolang hij dat zelf niet wil, kan Real weinig aan doen. Voor Bale telt één ding, zijn salaris. Ik zie Levy niet zomaar akkoord gaan met zo’n hoog salaris. On topic; dit plan, mocht het kloppen, vind ik niet heel slim op zijn zachtst gezegd.

1 april 2020 om 14:43

Bale stond op het punt om uitgezwaaid te worden en Real zelf heeft dat afgekapt, omdat Asensio een zware blessure opliep. Bale was er al uit met een andere club zelfs. Real hield hem echter aan zijn contract en daarom bleef hij. Get your facts straight

1 april 2020 om 15:53

Sorry hoor, maar dat zijn geen feiten die je noemt, maar gewoon geruchten. Toen Asensio nog niet geblesseerd was, wilde Real ook van Bale af, maar laatste wilde helemaal niet vertrekken en dat heeft ie zelf aangegeven in media.

Goed om te zien dat Brands zijn vrije tijd vult met Football manager :P . On: zou natuurlijk geweldig zijn voor een club als Everton om die spelers te halen, maar ik kan me niet voorstellen dat beide spelers bereid zijn om zomaar de helft van hun salaris op te geven bijvoorbeeld. Vooral Ramsey, die zit er pas een klein jaartje. Die wil nog wel even genieten van dat hoge salaris denk ik.

1 april 2020 om 10:22

Ongelooflijk dat juve hem dat salaris gegeven heeft, ik geloofde het gewoon niet en googlede het, die zijn niet goed daar in Turijn.

1 april 2020 om 10:35

Aan de andere kant zijn Bale en Ramsey goede maten onder het mom van 'de helden van Wales'. Ik zou het begrijpen als ze zeggen 'joh, dit is wel een hele mooie kans om samen een club naar een hoger niveau te brengen'. Verder zijn het ook echt twee missende puzzelstukjes in het elftal van Everton. Als je kijkt naar de huidige selectie hebben ze met de komst van deze twee echt een vrijwel compleet elftal.

Pickford
Coleman/Kenn
Mina
Keane
Digne
Ramsey
Andre Gomes
Sigurdsson
Bale
Calvert/Kean
Richarlison
1 april 2020 om 10:47

Ja het zou echt geweldig zijn voor een club als Everton. Ik zou zomaar met FM volgend seizoen met hen kunnen beginnen dan. Kan je best hoge ogen mee gooien. De vraag is alleen of Bale nog met z'n hoofd bij voetbal zit (ik wil niet weer over dat golfen beginnen, maar twijfel oprecht aan zijn liefde voor het voetbal). Als Bale 100 procent ervoor gaat, heb je natuurlijk een geweldige speler binnen. Zeker als Everton-zijnde. Dan heb je met Richarlison en Bale 2 spelers die een wedstrijd open kunnen breken en beslissen in hun eentje.

1 april 2020 om 11:13

Probleem bij Bale is ook wel een beetje dat hij de 30 heeft aangetikt, snelheid heeft verloren en nauwelijks wedstrijdritme heeft. Dan wordt het allemaal wat minder. Met zijn 1.85m heeft hij ook niet het postuur van een wendbare buitenspeler. Toch denk ik dat hij in de PL weer kan excelleren, alleen dan wel op de linkshalf positie. Voor hangend op rechts mist hij teveel voetballend vermogen.

1 april 2020 om 12:24

Daar ben ik het niet mee eens. Brands heeft alleen maar focus op het aanvallende compartiment lijkt wel. De defensie is gewoon niet breed genoeg en ook gewoon kwalitatief niet top.

1 april 2020 om 12:34

Ik vind juist het middenveld erg matig. In de defensie heb je teminste nog Digne, Sidibe en Mina. Waar bij je op het middenveld moet doen met Gomes, Davies, Schneiderlin..

1 april 2020 om 13:06

Zidane/ heel interessant elftal kunnen die krijgen volgend seizoen en met de grote baas Ancelotti kunnen ze hopelijk Europa in

1 april 2020 om 15:37

@sander1410 Een middenveld met Sigurdsson, Andre Gomes en Ramsey zou echt geweldig zijn voor Everton. Erachter heb je Gbamin als controlerende speler en Davies en Delph als b2b/aanvallende extra opties. Dat is een vrij compleet middenveld en dan kan je Schneiderlin verkopen. Dat je Gomes noemt als slechte optie gaat nergens over, dat was, voor zijn beenbreuk, echt veruit de beste speler van Everton dit seizoen. @lierse1997. Brands heeft in zijn eerste seizoen Zouma, Mina en Digna gehaald. Daar is dit seizoen Sidibe bij gekomen. Juist in zijn eerste seizoen is er veel geld betaald voor de verdediging. Met Digne, Keane en Mina heb je 3 van de vier plekken achterin goed bezet. Holgate en Kenny zijn volgend jaar prima spelers voor de bank. Het enige wat komende zomer zou moeten gebeuren is een vervanger voor Sidibe halen, tenzij Brands opnieuw een seizoen met Coleman/kenmny zou willen starten. Het grote probleem van Everton is echt juist de aanval geweest de afgelopen 2 seizoenen. Begrijp niet dat het middenveld en de verdediging genoemd worden. De aankopen Iwobi, Bernard, Tosun en Kean voldoen vooralsnog niet en Richarlison en Calvert-Lewin staan nu maar met z'n 2en in de spits omdat er geen duidelijke 1e spits staat. Als je daar volgend jaar Bale bij zet op de rechtervleugel kan je de focus met bale en Richarlison op de vleugels zetten en Calvert-Lewin als lopende spits gebruiken. Apart om te roepen dat Brands op de aanval focust terwijl zijn beste aankopen vrijwel allemaal (richarlison uitgezonderd) op het middenveld en achterin zijn beklonken (andre Gomes, Digne, Mina, Zouma)

1 april 2020 om 19:47

Dat je gomes veruit de beste speler noemde gaat al nergens over. Een Richarlison of Sigurdsson zijn veel beter dan Gomes. Gbamin leuke speler maar niet veel bijzonders en Davies en Delph word je al helemaal niet warm van als je hoger op wilt als Everton zijnde.

2 april 2020 om 12:06

Dan heb je duidelijk dit seizoen weinig tot geen Everton zitten kijken. Sigurdsson heeft dit seizoen samen met Digne en Keane een enorm flopjaar. Het is natuurlijk maar vorm van de dag, ik vind het nog steeds een prima speler. Maar dit seizoen speelt hij niet uitstekend. Gomes was echt de grote man op het middenveld tot z'n been brak. Het is echt heel zuur omdat Gomes eindelijk weer aan het spelen was zoals in zijn Valencia tijd. Richarlison had een prima seizoen, maar hij was niet zo bepalend als vorig jaar. Maar dat komt vooral omdat hij constant van positie wisselde tussen linksvoor, linkerspits en centrale spits

Ja, hij zou ook maar naar de verdediging kijken. Nee hoor, laten we eerst weer aanvallers en middenvelders halen waar we toch al hele aardige duurbetaalde namen hebben rondlopen. Dit terwijl achterin Michael Keane al jaren stil staat in zijn ontwikkeling en zelfs Holgate er niet uit kan spelen. Dat terwijl Holgate nu ook geen geweldenaar is.

Zou wel een stunt zijn zeg.bale is dan weliswaar niet meer de Bale van vroeger. Maar wellicht dat hij met vertrouwen en veel speelminuten weer enigszins de oude kan worden. Dan is het een wereldaankoop voor een club als Everton! Bale terug in de Premier League! Zeer benieuwd naar! Ramsey terug zie ik ook nog wel gebeuren. Speelt volgens mij niet heel veel bij Juventus. Aardige middenvelder die denk ik ook het beste past in de Premier League of de Bundesliga (in mijn optiek). Italië/spanje is denk ik toch wat minder weg gelegd voor een speler als Ramsey. Die moet het meer hebben van het op en neer gaan en in de box komen.james is een momentenvoetballer. Vast een vooruitgang voor Everton, maar op de één of andere manier zie ik hem ten eerste niet naar Everton gaan (ik denk dat hij zich daar ''te goed'' voor voelt). Als hij naar het koude Engeland komt, zal het denk ik een (traditionele) ''top''club zijn. En ja, ik weet niet iedere club die ik nu ga opnoemen is nog top: Chelsea/arsenal/united/city/liverpool/spurs. Ik denk persoonlijk dat alleen deze 6 clubs kans maken op de handtekening van James.

Brands heeft er aardig wat geld op losgelaten, ben benieuwd of Everton sportief ook stappen gaat zetten want dat is nog niet echt gelukt.

1 april 2020 om 15:40

Laatste maanden onder Ancelotti waren ze met de wedstrijd beter, die aanstelling zien we waarschijnlijk nog wel zijn vruchten afwerpen.

Dit zou ik een geweldige opstelling vinden. Natuurlijk heb je nog veel jonge spelers achter de hand waarmee je kunt rouleren, maar met zoveel wedstrijden (competitie, beker 2x en europees voetbal) is dat makkelijk te doen. (voor de mensen die de opstelling niet kunnen openen: Pickford-Digne-Mings-Mina-Sidibé-Gomes-Doucoure-Ra...

Pickford
Sidibé
Mina
Mings
Digne
Gomes
Doucouré
Ramsey
Richarlison
Calvert
Bale
1 april 2020 om 10:24

Waarom zou Mings naar Everton gaan? Dat is gewoon een stap opzij en zou denk ik 40/50 miljoen moeten kosten. Ze moeten voor Axel Tuanzebe gaan, die speelde naast Mings in de verdediging van Aston Villa vorig jaar. Die zit op de bank en krijgt nauwelijks speeltijd.

1 april 2020 om 10:30

Een stap opzij? Van Aston Villa naar Everton een stap opzij? Heb je wel gezien waar beide ploegen.aston Villa is een promovendi die 12 punten achter staan op Everton. Everton is (normaliter) een club die de traditionele middenmoot is in Engeland met clubs als Leicester/wolves/west Ham (normaal).verder gok ik dat een Grealish ook weg gaat bij Villa om een stap in zijn carriere te maken en denk ik niet dat er heel veel overblijft van het huidige Aston Villa.als dan ook nog een Mcginn zal vertrekken, ben ik benieuwd wat er overblijft van Aston Villa.

1 april 2020 om 10:36

Aston Villa heeft een grote kans om te degraderen dit seizoen, dus dan kunnen ze hem voor 25 miljoen echt wel oppikken

1 april 2020 om 13:40

Ik denk niet dat er iemand gaat degraderen dit seizoen.

Ook James word vaak genoemd. Ancelotti zou hem graag willen halen. Laten we hopen dat bale in iig vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton163
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder91
G. SigurðssonMiddenvelder90
D. Calvert-LewinAanvaller910
A. IwobiMiddenvelder80
J. PickfordKeeper80
AllanMiddenvelder80
L. DigneVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

755 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren