‘Ik kreeg 25 minuten geen zuurstof, het waren eindeloze minuten van angst’

Dinsdag, 31 maart 2020 om 23:07Robin Bruggeman • Laatste update: 23:32

De uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen vanwege de stillegging van bijna alle competities ter wereld een grote impact op de voetballerij. Een aantal spelers is namelijk ook zelf getroffen door het virus, waaronder José Manuel ‘Pepe’ Reina. De Spaanse doelman, die momenteel door AC Milan wordt verhuurd aan Aston Villa, begon zich twee weken geleden niet lekker te voelen en heeft het virus nog altijd niet helemaal af weten te schudden.

“Ik begin de strijd met het coronavirus nu pas echt te winnen”, vertelt de 37-jarige sluitpost aan de Corriere dello Sport. “Ik heb mezelf thuis geïsoleerd nadat ik de eerste symptomen van het virus begon te vertonen. Ik had koorts, een droge hoest en hoofdpijn die maar niet verdween. Het was gewoon een constant gevoel van vermoeidheid.”

Badstuber: 'Blijf thuis en doe de dingen waar je eerst geen tijd voor had'

“Het moeilijkste moment kwam toen ik niet meer kon ademen, ik kreeg 25 minuten geen zuurstof meer. Dat was het ergste wat ik mijn leven heb meegemaakt. De angst kwam toen ik doorkreeg dat er geen zuurstof meer binnenkwam: eindeloze minuten van angst, alsof mijn keel opeens dichtzat. Daarna ben ik acht dagen binnen gebleven”, gaat Reina verder.

Inmiddels gaat het weer beter met de keeper: “Ik mis het gezelschap van anderen niet zo, aangezien ik hier zit met mijn vrouw Yolanda, vijf kinderen en mijn schoonouders. Het huis is groot en eenzaamheid komt hier niet binnen.” Reina omschreef zichzelf vorige week al als ‘bevoorrecht’: “We hebben een groot huis met een tuin. Ik denk aan de mensen die met twee kinderen in een appartement van zeventig vierkante meter wonen, zij laten wat mij betreft zien dat ze enorm sterk zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Toch apart dat je je dan niet in het ziekenhuis meldt Als je zonder lucht komt te zitten, lijkt me ook dat je dan doodsangsten hebt. Blij om te horen dat het een stuk beter met hem gaat.

1 april 2020 om 00:43

En dat is dus dubbelop want door die angst kan je dus vaak ook geen lucht krijgen. Maar blijf maar eens rustig als je het benauwd krijgt. Wat een smerig virus is dit zeg. Echt niet normaal.

1 april 2020 om 01:17

Ergste is dat er nog steeds mensen zijn wie dit een ''gewoon griepje'' noemen of ''een gewone longontsteking''. Je kunt natuurlijk geluk hebben met dit virus en het niet zo zwaar krijgen, maar je kunt je ook gewoon kapot beroerd voelen en zelfs in de IC terecht komen, beangstigend gewoon. Feit dat er ook gewoon 12 - 13 en 16 jarige kinderen aan kunnen overlijden zegt al genoeg.

1 april 2020 om 05:51

@aguerooo, er overlijden ook kinderen aan de gewone griep (influenza). Er is verder weer recent wetenschappelijk onderzoek naar IJsland (het "niet kleine" land dat de meeste tests op gezonde personen uitvoert) geweest, en dat laat zien dat het overlijdenspercentage rond de 0.1 zou zitten, wat overeenkomt met influenza. We zitten nu echter in een fase waarin ziekenhuizen in sommige landen overbelast zijn, waardoor het overlijdenspercentage in deze landen tijdelijk hoger kan liggen.Trek je niet teveel aan van social media, en neem ook de gewone (sensatiebeluste) media met een korreltje zout.

1 april 2020 om 07:57

Ik denk dat je ook viroloog moet worden. Je vergeet wel te zeggen dat mensen met milde klachten in Ijsland ook gelijk geisoleerd worden. En er sterven ook genoeg mensen in de ziekenhuizen wereldwijd dus het is niet alleen dat gedeelte wat niet geholpen word. Als dit virus overeen zou komen met influenza dan hadden al die landen niet zo paniekerig gereageerd. En bij de griep heb ik nooit zoveel mensen aan de beademing gezien.

2 april 2020 om 00:49

Je vergeet ook te melden dat er nu mensen zonder corona virus dood gaan omdat ze niet de zorg kunne krijgen die zij nodig hebben door een tekort aan capaciteit. Dit kunnen straks mensen zijn die worden aangereden of andere onverwachte dingen. Mensen focussen zich alleen op coronadoden, maar vergeten even de bijeffecten op andere patiëntengroepen. Bijvoorbeeld mensen die een vinger breken zien controle afapraken afgezegd worden wat kan leiden tot chronische pijn of functieverlies van de hand. Dit is 1 voorbeeld, maar hier zijn er nog ontzettend veel van. Dat heeft een gigantische impact op je samenleving.

In de tekst word niet echt duidelijk of hij dat kreeg toen hij thuis was of in het ziekenhuis. Want of hij was thuis en had het 25 minuten benauwd want zonder zuurstof overleef je dat natuurlijk niet. Of hij lag in het ziekenhuis aan de beademing. Vind dat toch wel een wezenlijk verschil.

1 april 2020 om 09:38

ik heb het afgelopen vrijdag ook gehad .elke hap lucht die je neemt ben je opzoek naar zuurstof en je merkt dat het steeds minder word het is echt vreselijk en je denkt dat je dood gaat. ik had alvast afscheid genomen van mijn familie . ben uiteindelijk in slaap gevallen en de volgende ochtend ging het gelukkig beter. maar het is echt vreselijk ook mee te maken

1 april 2020 om 10:52

Heb je toen wel de huisarts ingeschakeld of beademing nodig gehad? En wat voel je nu het een paar dagen later is?

Waar ik vooral vraagtekens bij heb is, volgens virologen en long-artsen zullen mensen die besmet zijn/waren met corona, blijvend longschade behouden. Hoe zullen top-sporters dit dan doen? Ik ben benieuwd of zij dit ook dan zullen voelen of is dit alleen te zien op röntgenfoto’s. Sterkte Reina! En aan allen, er komen betere dagen aan!

1 april 2020 om 00:30

Dat geldt voor mensen die op het IC belanden

Het idee dat jongere veilig zijn is onderhand bij mij al verdwenen. Het blijkt gewoon niet waar te zijn en heeft genoeg mensen op het verkeerde been gezet. Vandaag onder het werken zag ik weer veel mensen op straat voetballen, samen lekker lopen, alsof ze immuun zijn. Jammer van die mentaliteit, politie mag harder optreden wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller188
D. SmithUnknown
B. TraoréAanvaller164
E. MartínezKeeper180
T. HeatonKeeper00
J. SteerKeeper00
O. ZychKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

23 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren