Daishawn Redan komt met excuses en donatie na ‘domme fout’

Maandag, 30 maart 2020 om 15:52Robin Bruggeman • Laatste update: 16:19

Een filmpje, met daarin onder meer Quincy Promes en Daishawn Redan die voetbalden op een Cruyff Court, deed zondag nogal wat stof opwaaien op social media. De twee voetballers en hun vrienden kregen veel kritiek te verwerken aangezien zij zich ogenschijnlijk niet hielden aan de maatregelen die zijn opgesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

FC Groningen laat een dag later via de officiële kanalen weten dat Redan zijn excuses heeft aangeboden voor het voorval. De van Hertha BSC gehuurde aanvaller doet bovendien een donatie aan het supportersinitiatief ‘Noordtribune Helpt’, waarbij fans van de Trots van het Noorden zich inzetten voor mensen die in deze crisistijd hulp nodig hebben.

“Zeker in deze periode wordt iedereen gevraagd discipline te houden. Er worden overheidsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus en daaraan houden wij ons. Ook hebben we teamafspraken gemaakt. Door te gaan voetballen op een pleintje met vrienden heeft Daishawn deze afspraken geschonden. Dit is gedrag dat wij niet willen zien”, reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op het incident.

“Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken”, sluit Fledderus af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door janssen)

Netjes, hopelijk van geleerd. Afsluiten en weer door.

30 maart 2020 om 16:46

Hoezo netjes? Dit is volledig door de pr man FC Groningen ingefluisterd. Heel mooi stukje symbolische schijnheiligheid!

30 maart 2020 om 17:45

Kan zijn, maar ze ondernemen wel actie. Hier kan Ajax wel iets van leren. Hoe schijnheilig het ook is.

Nou, opgelost.hopelijk leert hij er van. Hij is nog jong.donatie, excuses en de kous is af.

30 maart 2020 om 16:28

Jong zijn heeft er helemaal niks mee te maken. Er zijn kinderen van 10 die zich beter beseffen in welke crisis we ons bevinden. Die meer Geven om ouderen en zwakkeren. Dit is gewoon schijt hebben aan alles. Heeft niks met leeftijd te maken.

30 maart 2020 om 16:32

Ja, want daarna is hij in een zorg tehuis gaan knuffelen met 25 80-jarige mensen die nu allemaal gestorven zijn...die jongens hebben gevoetbald en ze geven aan met gepaste afstand...hij is jong, beseft het waarschijnlijk (zoals sommige andere Nederlanders) niet helemaal en is er nu op gewezen.hopelijk leert hij en blijft hij zoveel mogelijk binnen. Dan heeft hij er van geleerd en ook nog een mooie donatie gedaan.

30 maart 2020 om 16:36

Glennn ik snap je punt, hij is inderdaad jong en beseft het niet. Maar wat ik nu niet snap: je weet dat je gevolgd wordt door ik weet-niet-hoeveel volgers. Ik weet dat ze compleet schijt hebben aan wat het virus momenteel in dit land doet, maar aangezien ze wel hun rep hoog willen houden, dan denk je toch van tevoren na om tot de conclusie te komen dat dit weleens verkeerd kan vallen? Ik ben zelf ook echt niet de allerslimste maar dan ben je gewoon echt oerdom.

30 maart 2020 om 16:41

@glenn: Mijn kids van 5 en 7 weten het wel gewoon en houden zich eraan. Deze gasten zijn een stuk ouder plus ze weten dat ze makkelijk in de media komen (ze zijn zelfs zo dom geweest dat ze zichzelf filmden). Daarnaast als je de video kijkt, hadden echt geen 1,5 meter afstand tot elkaar. Is gewoon in- en intriest plus oerdom van ze. Hoop dat Ajax Promes ook keihard bestraft. Jij gaat er wel heel licht mee om zo te zien.

30 maart 2020 om 16:59

@Twenteov,

Leeftijd is in dit geval inderdaad geen excuus. En stel dat een jonkie niet beter weet, dan hoort een ouder persoon, dus Quincy of Chivv, hem te coachen dat ze dit beter niet kunnen doen en als ze dit toch besluiten te doen, zij dit beter niet kunnen filmen en op social media gooien.

Ja, thuiszitten is vervelend, maar mensen behoren gewoon te doen wat van hen wordt verwacht: Zoveel mogelijk thuisblijven en als je wel naar buiten moet, probeer dan die 1.5 meter afstand te bewaren.

Die jongens hebben schijt, maar denken in bepaalde gevallen ook niet genoeg na.

30 maart 2020 om 17:13

4everajax‘Hoop dat Ajax Promes ook keihard bestraft.’Wat is in jouw ogen ‘keihard straffen’? Want ik zie Ajax hem niet buitensporig hard oid straffen.Ik vraag me af hoeveel filmpjes er in omloop zijn, want op de versie die ik zag, leek het alsof ze voldoende afstand van elkaar hebben gehouden.

30 maart 2020 om 17:55

Er is maar 1 filmpje en daar zie je idd dat bijna iedereen behoorlijke afstand houdt. Maar ik hoorde mensen al roepen om zijn ontslag dus ben ook wel benieuwd wat deze mensen vinden als passende straf voor iets wat niet handig is.

30 maart 2020 om 19:21

Over passende straf gesproken, kan Redan niet een aantal weken de boodschappen doen voor een aantal artsen of verpleegkundigen in Groningen?

31 maart 2020 om 02:05

Wat een onzin.. hij heeft iets fout gedaan en sorry gezegd. Niet overdrijven. Zit de zorg echt niet op te wachten..

En nu Ajax nog. Gaan we het weer door de vingers zien of gaan we deze IQ loze voetballertjes eens even flink op hun verantwoordelijkheden wijzen. Aanpakken die hap. Door dit soort acties gaan nog meer domme mensen denken dat ze onschendbaar zijn en maling hebben aan de zwakkere in onze samenleving, want ja promes deed het ook...

30 maart 2020 om 16:39

Denk aan je bloeddruk jongen, de IC’s stromen nu vol en we willen jou daar niet zien belanden. Die gasten hebben iets gedaan waar in Nederland een boete van €400 op staat. Als ze echt schijt zouden hebben zouden ze lekker doorgaan, de boete kunnen ze betalen. Dit is voor iedereen een nieuwe situatie. Die jonge gast heeft er van geleerd en draagt met zijn donatie nog wat bij. Goed opgelost.

30 maart 2020 om 17:10

Onder andere hierom zeg ik dat voetballers geen voorbeeldfunctie hebben. Althans niet voor mijn kinderen.
Als mijn zoontje nu een profvoetballer buiten met zijn vrienden een balletje ziet trappen, dan mag ik hopen dat hij 1) naar mij luistert en 2) zijn gezonde boerenverstand gebruikt, want hij weet dat hij momenteel niets buiten te zoeken heeft. Als hij per se naar buiten wil om oefeningen te doen, dan ga ik wel met hem mee. Buiten dat weet hij dat hij nergens naartoe gaat en dat hoeft hij ook niet in zijn hoofd te halen.

Als een kind toch het advies van zijn ouders, verzorgers etc. in de wind slaat, dan is dat niet te wijten aan de voetballer(s), maar kan men het mijns inziens beter in zijn / haar directe omgeving zoeken.

Enerzijds geven we af op voetballers, omdat ze een laag IQ zouden hebben, maar anderzijds vindt men wel dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben en dat zij zich hiernaar moeten gedragen. Dat strookt niet met elkaar...

30 maart 2020 om 20:42

“ Enerzijds geven we af op voetballers, omdat ze een laag IQ zouden hebben, maar anderzijds vindt men wel dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben en dat zij zich hiernaar moeten gedragen. Dat strookt niet met elkaar...”

Heel mooi gezegd en daar ben ik het helemaal over eens.

Vreselijk storend deze kinderen die gewoon compleet schijt hebben aan wat er momenteel allemaal rond het corona virus gebeurt om maar lekker te chillen met de 'homies', achterlijken. Want kinderen dat zijn het. Waarschijnlijk zoveel van de wereld gezien maar toch zo wereldvreemd als de neten. Geen respect voor. Leuk die donatie, maar die kan ook zomaar voor buhne zijn.

Heb altijd het gevoel dat voetballers iets doen, waarvan ze weten dat het niet wordt gewaardeerd, maar als nog doen omdat ze er toch wel goed mee wegkomen na een simpele, wellicht niet gemeende, excuses...

30 maart 2020 om 17:56

Misschien wel maar als ik naar het filmpje kijk zie ik vooral achterin iedereen min 2 meter van elkaar staan. Denk dat ze echt zelf vinden zich aan de maatregel te houden.

30 maart 2020 om 20:48

Ik heb het idee dat voetballers veel harder worden aangepakt als ze iets fout doen. Er wordt zoveel beweert en geschreven over ze dat in denk dat ze een beter leven hebben als ze de mening van onwetende buitenstaanders negeren. Er wordt zoveel afgegeven op voetballers. Vandaag heb ik mogen lezen dat Ronaldo een achterbakse geldwolf is, omdat hij ‘maar’ vier miljoen aan salaris liet zitten. Marco van Basten maakt een grap die in menig vriendengroep gemaakt wordt, maar mensen doen alsof hij echt een nazi is. Dus ik vind dat ze niet wegkomen met een simpel excuses.

Dit vind ik dus te makkelijk hè. Noem me een zuurpruim, maar deze jongens wisten dondersgoed waar ze mee bezig waren en waarschijnlijk wisten ze ook wel dat ze alleen sorry hoefden te zeggen en dan is het zand erover en klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. KasanwirjoVerdediger321
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
M. El HankouriMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PEC Zwolle 26 6 2 0
2021/2022 Hertha BSC 0 0 0 0
2021/2022 Hertha BSC II 2 0 1 0
2020/2021 Hertha BSC 7 0 0 0
2020/2021 Hertha BSC II 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Redan blijft met nieuwe uitleenbeurt behouden voor de Eredivisie

FC Utrecht gaat zich spoedig versterken met Daishawn Redan, verzekert De Telegraaf. De aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, de club die hem vorig jaar verhuurde aan PEC Zwolle....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren