Messi haalt in open brief op Instagram keihard uit naar bestuur Barcelona

Maandag, 30 maart 2020 om 13:50Rian Rosendaal • Laatste update: 14:56

Lionel Messi heeft in een verklaring op Instagram aangegeven dat de spelersgroep van Barcelona akkoord gaat met het inleveren van zeventig procent van het salaris. Hierdoor kunnen de overige werknemers van de Catalaanse grootmacht de komende tijd gewoon voor honderd procent worden uitbetaald tijdens de coronacrisis. De onderhandelingen met het bestuur namen enkele dagen in beslag. Messi lijkt in de brief ook hard uit te halen naar voorzitter Josep Maria Bartomeu, die volgens onder meer Mundo Deportivo achter de schermen veel druk heeft uitgeoefend om de spelers zo een deel van hun salaris te laten inleveren.

"Het is verbazingwekkend dat er binnen de club mensen zijn die ons onder een vergrootglas willen leggen", zo laat Messi in niet mis te verstane bewoordingen weten. "We worden onder druk gezet om iets te doen dat we altijd al van plan waren. Het idee voor salarisverlaging was er al langer. We begrijpen heel goed dat dit uitzonderlijke tijden zijn. Er zijn inderdaad een paar dagen verstreken voordat er definitief akkoord op tafel is gekomen. Dat is alleen maar omdat we op zoek waren naar de juiste formule om de club en zijn medewerkers optimaal te helpen in deze moeilijke tijden." Naast de spelers leveren ook de leden van de technische staf van Barcelona zeventig procent van hun salaris in. Frenkie de Jong heeft het bericht van Messi al gedeeld op Instagram, terwijl onder meer oud-spelers Carles Puyol, Xavi en Samuel Eto'o complimenten overbrengen aan de Argentijnse spelmaker.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Messi brengt namens de spelers van Barcelona een groet aan de achterban van Barcelona, die vanwege de coronacrisis moeilijke tijden beleven. "We wensen de supporters veel kracht en denken aan iedereen die door de crisis noodgedwongen thuis moet blijven. We gaan er samen voor zorgen dat we hier sterker uitkomen. Visca Barça en Visca Catalunya!", zo laat Messi als afsluiting weten aan de aanhang van Barcelona.

Barcelona kondigde vorige week aan dat de wettelijke regeling Tijdelijk Werkkracht Aanpassingsplan (ERTE) zou worden aangewend. In het ERTE is bepaald dat werknemers maximaal zes maanden lang slechts dertig procent van hun salaris krijgen en minder uren werken dan in hun contract staat. In de Spaanse media doken al verhalen op dat de spelersraad van Barcelona dit plan zou verwerpen, maar dat Bartomeu de bezwaren naast zich neer zou leggen. De A-selectie van trainer Quique Setién verdient naar verluidt jaarlijks bij elkaar ongeveer 500 miljoen euro bruto. De salarisverlaging treft ook de basketbaltak en het vrouwenelftal, waar Lieke Martens en Stefanie van der Gragt deel van uitmaken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door rmadrid4ever)

Kortom Bartomeu weg of messi weg!

30 maart 2020 om 14:03

Lijk me een duidelijke keuze dus. Ik ben benieuwd wie Bartomeu als vervanger gaat halen, Dybala of Lautaro, gok ik

30 maart 2020 om 14:09

De verkiezingen zijn binnenkort toch? Als Bartomeu Messi wegjaagt kan hij ook direct zelf z'n spullen pakken vrees ik.

30 maart 2020 om 15:11

Bartomeu kan zich sowieso niet meer verkiesbaar stellen. En de verkiezingen zijn zomer 2021, gezien dit bestuur het nodig vond om de termijnen te rekken van vier, naar zes jaar. Ik reken Rosell ook mee tot dit bestuur, gezien Barto zijn tweede man was.

30 maart 2020 om 19:42

Omwille van het hele gedoe met de trainingswissel, Abidal/messi dispuut en de Braithwait gedoe heeft Bartomeu gezegd dat hij eventueel de presidentsverkiezingen zal vervroegen , ik hoop dat dit doet want genoeg is genoeg die boekhouder heeft mischien voor meer omzet gezorgd maar samen met Rossell hebben ze qua technisch beleid en aankoop en planning omtrent la masia gewoon gefaald Sleutelspelers zijn vertrokken of gestopt en zij hebben in de vele jaren geen antwoord kunnen vinden waardoor het team verzwakt en onevenwichtig is geworden en ook gewoon de houding en gedrag van de beleidsmensen is ondermaats Druk , stress en spanning is niet anders dan normaal bij een voetbalclub maar dat mag niet ten koste gaan van de rest

30 maart 2020 om 14:09

Laten we inderdaad hopen dat de verkiezingen vervroegd plaats zullen vinden!

30 maart 2020 om 23:34

Oftewel Bartomeu weg of Bartomeu weg...

Schijtziek van het bestuur. Hoop dat Bartomeu zo snel mogelijk weggaat.

Messi denkt hiermee zielen te winnen (wat overigens altijd werkt bij de Barca fans), maar laten we eerlijk zijn dit had ook gewoon intern besproken kunnen worden.

30 maart 2020 om 14:03

Zodat mensen als jij erin blijven geloven dat de Barcelona spelers niet een deel van hun salaris willen inleveren voor nog meer van dit soort sensationalisme?

30 maart 2020 om 14:05

Zielen winnen? Bro, ik denk dat Messi al alle zielen heeft gewonnen van de Barca-supporters, al lang geleden. Hij geeft gewoon in een oprecht statement zijn mening over de gang van zaken, dat is wat een leider doet, btw de speler ook die er juist voor zorgt dat dit bestuur zo lang heeft gezeten op hun gouden troon.

30 maart 2020 om 14:07

Wow even een keiharde sneer naar alle Barca fans Sharafdin. Nergens voor nodig. Messi mag zijn standpunt als belangenbehartiger toch naar buiten brengen aangezien hij wel vaker een boodschap van de voorzitter heeft moeten corrigeren. Of wil jij dat de voorzitter leugens mag vertellen en verder iedereen zijn mond houden naar buiten? Hoe heet zoiets ook alweer....

30 maart 2020 om 14:18

Nou, bij mij heeft het inderdaad gewerkt hoor (dat zieltjes winnen). Als we nog niet genoeg van hem hielden als voetballer, dan houden we nu nog meer van hem als aanvoerder. Het is niet eenvoudig om je uit te spreken tegen de president van een club, ook als dat een club is die democratische verkiezingen kan uitroepen.

30 maart 2020 om 16:33

Ik snap je punt dat het als speler vaak sportieve zelfmoord is om tegen een president in te gaan. Als je echter Messi heet en halfgod bent voor iedereen die van Barcelona houdt, weet Messi natuurlijk ook dat hij deze strijd altijd wint.

30 maart 2020 om 14:56

Dit had helemaal niet intern besproken kunnen worden want in de media waren er weer berichten dat de barca spelers geen salaris wilden inleveren. Als je in de media wordt aangevallen heb je het recht om via hetzelfde pad terug te vure .

30 maart 2020 om 14:58

@sharafdinhet bestuur kiest ervoor om het via de media te spelen en daardoor de publieke perceptie te beïnvloeden. Het is dan in dit geval Messi zijn goed recht om dat recht te zetten.

30 maart 2020 om 19:48

Het is niet Messi die marketing bureaus betaald en journalisten info doorspeelt om het bestuur onder druk te zetten eerder andsersom de managers hebben het alleenrecht niet om spelers in een slecht daglicht te stellen Messi verdedigt zichtzelf en zijn collegas nadat er zaken gezegd zijn geweest in verschillende media en Messi weet dondersgoed wie de ratten zijn in het bestuur Bartomeu heeft alle krediet verloren door zijn incompetent beleid en wordt allang niet meer serieus genomen daarom dat hij achterbaks roddelt om zijn positie te versterken tegenover zijn eigen spelersgroep

Wat een middelbare school prakrijken daar man man man om moe van te worden! Messi die denkt dat die groter is dan de Club en dan het bestuur die verkeerde keuzes maakt. D

30 maart 2020 om 18:04

Dit is geen eens een persoonlijke brief van Messi man. Meerdere spelers van Barcelona hebben hetzelfde bericht geplaatst...

31 maart 2020 om 02:24

Geen enkele speler is groter dan de club, maar als ik er op dit moment toch een moet noemen, is het Messi. Messi is Barcelona. Wie aan Barça denkt, denkt aan Messi. Als er iemand van de huidige selectie zijn mond open kan en mag doen, ook tegen het bestuur, is het Messi, gevolgd door Pique. Ik zal heus niet roepen dat Messi niks fout kan doen, maar hij trekt wel zijn mond open op de momenten die ertoe doen.

Wordt door de media toch altijd een hoop sensatie gemaakt. Mooi dat er nu toch een akkoord ligt, en bovenal mooi dat de overige (reguliere) medewerkers die toch van een stuk minder moeten rondkomen, wel hun reguliere salaris kunnen behouden.

30 maart 2020 om 14:03

Vele vergeten dat Spaanse media veelal niet veel beter of betrouwbaarder zijn dan de Engelse tabloids. Zijn verslaafd aan sensatie de wereld in helpen gebaseerd op leugens.

Dit is voor al die azijn zijkjers die maar wat graag hun mondje open doen als het gaat over salaris inleveren tijdens deze crisis, lekker mond houden en deze heren complimenten geven. daarnaast zou ik het helemaal niet erg hebben gevonden mochten ze alleen hebben bijgedragen om de medewerkers te compenseren en het bestuur extra onder druk zouden hebben gezet, want het is me toch een zooitje op dat gebied. Tijd voor een nieuwe president en voor een heel nieuw bestuur met mensen die te vertrouwen zijn.

30 maart 2020 om 14:02

En die gaat het anders doen. Zolang clubs als Barcelona president verkiezingen houden en beloftes worden gedaan. Ga je dit houden.

30 maart 2020 om 14:54

Hoezo? Onder laporta had barca dit niet. Juist omdat je kan kiezen kan je mensen als bartomeu de club uit sturen, of in ieder geval de leiding uit sturen.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Op het moment dat clubs niet spelen, komen er ook geen inkomsten binnen. En het totale voetbal zal door deze crisis een heel andere immensiteit krijgen. Veel clubs zullen niet meer de transfersommen kunnen opbrengen of laat staan de salarissen die spelers verdienen. En clubs zullen omvallen.

Geweldig van Messi.ik vond het nooit een groot karakter maar hier bewijst hij toch zijn leiderschapskwaliteiten voor de groep. Iets waar deze klaarblijkelijk toch mee zit. Bartomeu lijkt me een smerig mannetje achter de schermen ook gezien die nepaccountaffaire. Als je met iets zit waar hoogstwaarschijnlijk binnen het bestuur niet naar wordt geluisterd kun je of het uitlekken naar de pers of het op deze manier doen.het onder druk zetten van mensen om hun salaris in te leveren is natuurlijk buiten proporties. Klasse van Messi!

30 maart 2020 om 14:05

Heb alleen wel vaak het idee dat Messi zich alleen via instragam kan uiten. Op het veld zie je niets, in de spelerstunnel zie je niets, in interviews zie je niets.

30 maart 2020 om 14:08

Wat?... Messi is zeker niet de grootste leider, maar ik raad je echt aan om eens serieus te letten op hem tijdens wedstrijden, niet alleen als hij de bal heeft. Hij zit echt hele tijd te wijzen en te organiseren hoor. Het valt gewoon niet op omdat hij niet heel gek begint te roepen en te zwaaien met zijn armen, maar zoals ik al zei je zal er vast filmpjes over vinden op youtube of ergens anders.

30 maart 2020 om 14:46

Als je niks wilt zien ga je inderdaad ook niks zien.

Denk ook dat het bestuur dit helemaal verkeerd heeft aangepakt. Denk dat je als speler wel doorhebt dat je de continuïteit van de ploeg mee kan garanderen door in te leveren wat zoveel zekerheid naar de toekomst brengt alsook positieve reacties en begrip zal leveren bij veel andere mensen. Ik geloof Messi in deze dat dit niet onder een vergrootglas moest en dat het gewoon met tijd te maken had. Kijk naar Juve als voorbeeld.

Wat ik raar vind, is dat zelfs Messi openlijk bekritiseerd. Iedereen gaat nu leuk doen en praten over hoe arrogant hij doet maar we moeten er even bij stilstaan en denken: als Messi al, waarschijnlijk een van de spelers die het moeilijkst is om tegen je te keren, dit zegt over het bestuur. Endan heb je al de (oud)-spelers die dit meteen delen, dat moet toch wel iets zeggen. Als supporters weten we misschien maar 10% van wat er achter de schermen gebeurt, dus een te harde oordeel plaaten is niet geschikt denk ik, over Messi én over het bestuur. Maar van wat we dus wel kunnen zien is, is dat Messi zijn werk wel goed doet en het bestuur al een tijdje niet en blijkbaar denken daar zelfs de spelers zo over. Tja, Barcelona gaat een moeilijke tijd tegemoet verwacht ik, met dragers als Pique, Messi, Busi etc een dagje ouder en het bestuur een rotzooi. Dit gaat geen leuke periode zijn als Barca-supporter.

Een paar maanden geleden kondigde Bartomeu nog aan geen vervroegde verkiezingen uit te roepen en 'zijn verantwoordelijkheid te nemen om de club in de juiste richting te sturen'. In de huidige omstandigheden pakt het nu 'ongelukkig' voor hem uit dat de clubleden onlangs een voorstel van Victor Font hebben geaccepteerd om elektronisch stemmen te introduceren. Op het moment dat men dat in de praktijk weet te brengen zou hem zomaar vroegtijdig einde verhaal voor Bartomeu en consorten zijn. Deze open brief laat eens te meer zien dat de club in twee kampen verdeeld is: de Nuñistas en Cruijffistas. In het ene kamp heb je boeven als Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu, in het andere kamp Pep Guardiola, Xavi Hernández, Carles Puyol en nu dus ook Lionel Messi. Hoop van harte dat er in de aankomende verkiezingen bijna unaniem gekozen wordt voor Victor Font, dat is degene met een moderne visie die past bij de club.

30 maart 2020 om 14:10

Ik volg de interne politiek van Barcelona niet echt op de voet. Wat zijn zoal de standpunten van Victor Font?

30 maart 2020 om 14:14

Weet niet of het toegestaan is om een andere website hier te delen, dus geef even aan hoe je een redelijk overzicht van zijn standpunten kan vinden. Google even naar 'victor font yes to the future project' en klik op het artikel van Barcauniversal. Er zijn ook wat betere artikelen, bijvoorbeeld een oud interview van Grup14. Maar die kan ik zo even snel niet vinden. Verder doet hij met enige regelmaat podcasts, dus misschien dat je daar iets kan vinden.

30 maart 2020 om 18:51

Bedankt! Super interessant. Kan niet wachten tot dit vreselijke bestuur weg is. Een nette, fatsoenlijke en capabele president, samen met een TD die WEL fatsoenlijk kan scouten en respect heeft voor de jeugd, zijn echt hard nodig. De lijst van miskopen onder dit bestuur is eindeloos (firpo, Turan, Douglas, Song, Andre Gomes, Alcacer, Aleix Vidal, Halilovic, Marlon Santos, Afellay, Mina, Vermaelen, Digne, Mathieu, Malcom, Murillo, Boateng, Braithwaite, Todibo, Neto (weggegooid geld voor Cillessen helaas want die was echt wel wat waard) Deulofeu, Denis Suarez en natuurlijk Dembele, Coutinho en Griezmann, eigenlijk ook Semedo en helaas Umtiti). Het schandaal van Paulinho aantrekken, die het vervolgens heel erg goed doet en jaar later onterecht wordt teruggestuurd, om vervolgens de speler die qua spel en uitstraling het minst van iedereen bij Barca past, Arturo Vidal, te halen... Daarnaast hebben ze ook zo ontzettend veel getalenteerde jeugdspelers laten ontsnappen (bijvoorbeeld Grimaldo, Cucurella, Dani Olmo etc.). Ik baal echt van wat dit bestuur heeft gedaan met de club waar ik van houd. Ze hadden 1 taak: de beste voetballer aller tijden omringen door goede (of op zijn minst capabele) medespelers. In plaats daarvan krijgen wij bijvoorbeeld Dembele, wiens achterlijke misser in de eerste wedstrijd tegen Liverpool ons de CL uiteindelijk indirect kost (zelfs als hij eraf was gebleven, was het beter geweest, want Pique stond achter hem klaar om in te schieten na die heerlijke bal van Messi.).

30 maart 2020 om 22:55

Mathieu kan je echt niet als een miskoop bestempelen. De beste man heeft ons tegen Celta de Vigo en Real Madrid persoonlijk de overwinning bezorgd wat echt van cruciaal belang was voor het kampioensschap. Zeker geen basismateriaal, maar als je zag wie er het jaar ervoor allemaal op de cv stond, was Mathieu echt een verademing. Als linksback kwam hij wel zwaar tekort, maar al bij al was hij wel een bruikbare speler in zijn eerste twee seizoenen. Verder waren Marlon,denis Suarez, Todibo en Mina gewoon gokjes die je perfect kon nemen. Het waren/ zijn allemaal veelbelovende talenten die niet of niks hebben gekost. Op Mina hebben we zelfs nog eens flink verdiend ook. Ook Todibo zal er nog flink kunnen worden verdiend, al hoop ik wel dat hij nog een kans krijgt.

30 maart 2020 om 14:11

Deze gehele situatie is natuurlijk extra pijnlijk voor Bartomeu omdat het in slechts enkele weken precies bloot legt dat de club onder zijn leiding echt enorm in verval is getreden. Er werd al geen voetbal meer gespeeld dat bij de club past (voordat de competities werden stilgelegd), bij het wegvallen van een deel van de omzet breekt er een enorme paniek uit op financieel gebied, hij verliest de controle over 'zijn' media-outlets, hij weet niet op een respectvolle manier om te gaan met spelers en het wordt op pijnlijke manier duidelijk dat hij de steun van de meeste belangrijke steunpilaren binnen de club al lang heeft verloren. Dit hoort gewoon einde verhaal voor Bartomeu te zijn.

30 maart 2020 om 14:19

Wat houden de Nuñistas eigenlijk in? Aanhangers van ex-president Nunez? En wat is hun visie etc? Cruijff kennen we allemaal en zijn visie ook, en het gebeuren met Laporta/Rosell heb ik ook wel een beetje meegekregen, maar ik ben niet zo ingelezen als jij. Best wel interessant eigenlijk!

30 maart 2020 om 15:15

Conservatisme, macho-gedrag en in paniek smijten met geld. Beetje kort door de bocht, maar daar komt het op neer. Cruijffisme heeft ook, tot op zekere hoogte, macho-gedrag, maar wel ob.v. resultaten. Verder is het progressief en wil het de focus veel meer leggen op eigen cultuur en lange termijn.

30 maart 2020 om 16:13

Zou het iets genuanceerder willen verwoorden dan Almogaver, maar het komt ongeveer op hetzelfde neer. Denk dat het meer neer komt op een visie die meer stoelt op financieel-economische aspecten dan sportieve aspecten, dus bijvoorbeeld meer focus op sponsorcontracten met commerciële partijen. Verder stoelt het meer op resultaten op de korte termijn, dus daar passen grote aankopen en minder focus op de jeugd bijvoorbeeld bij. In sommige situaties kan dat helpen, maar doorgaans past Cruijffisme beter bij de club.

30 maart 2020 om 16:40

Het is inderdaad iets om trots op te zijn dat Barcelona zolang zonder sponsor heeft gespeeld op het truitje. Maar het feit dat de markt zo ontpoloft is en dat bijvoorbeeld Messi 40 miljoen netto verdient, zorgt er wel voor dat je soms ook financieel moet zien hoe je je merk kan verkopen. Dat had met "Cruijffista"-president mogelijk hetzelfde geweest. Ik snap ook dat de laatste jaren er met enorm veel geld gesmeten is voor transfers, maar dat waren wel 1 voor 1, op papier, topaankopen (dembele, Coutinho, Griezmann,..). Ik betwijfel of het sportief veel beter had geweest als de jeugd veel meer had gespeeld, aangezien er daar de laatste jaren geen topper is van voortgekomen. (ook al is dat een vicieuze cirkel). Ik zou het enorm jammer vinden, maar je ziet ook Madrid onderhandelen over het verkopen van de stadionnaam, wat heel lang ondenkbaar was.

30 maart 2020 om 17:14

Onzin. Wanneer je bepaalde bedragen kunt betalen, wordt er ook verwacht dat je dat gaat betalen. Zeker wanneer je slecht bent in onderhandelen. Kijk, de sponsorcontracten leveren het een en ander op, omdat dit gebonden is aan succes. Als dat succes met name komt door een handjevol spelers (eigenlijk maar éã©n), dan kun je verwachten dat deze spelers het willen zien. Zeker als nieuwkomers al gelijk grootverdieners zijn, zoals Dembele, Coutinho, Vidal, etc. Het klinkt enigszins naã¯ef, maar het blijft gewoon waar. Je kunt als club ervoor kiezen om met een betere bonusstructuur te werken, waardoor je minder afhankelijk bent van sponsorgeld, maar afhankelijk bent van succes. Gezondere bedrijfsvoering. Vã³ã³r de tijd van Laporta, deden we exact hetzelfde als we nu doen. In de tijd van Laporta is dit aangepast en nu met Rosell/barto zijn we weer terug bij af.

30 maart 2020 om 18:56

Ben het met jullie beiden deels oneens. In een ideale wereld zou een Cruijffista-president een gezonder salarishuis en bonusstructuur neer hebben gezet, maar tegelijkertijd afhankelijk zijn van de absurde marktomstandigheden waarin absolute wereldtoppers hun eisenpakket formuleren. Dat Barcelona destijds voor een shirtsponsor heeft gekozen en met firms als Qatar Airways of Rakuten in zee is gegaan was in mijn ogen onvermijdelijk. Een beleid dat zich in de eerste plaats richt op financieel-economische facetten is niet per definitie slecht. Mijn kritiek gaat vooral over hoe je die extra omzet gebruikt om de club verder te helpen. En als je dan ziet hoe ongezond de club er nu voor staat (qua salarishuis)... Dan kan je niet anders zeggen dat het bestuur hierin heeft gefaald.

30 maart 2020 om 23:02

Barça zou winst hebben gemaakt, maar alle winst kwam uit sponsorgeld. Sterker nog, Barça had los daarvan een krimp van 1% gemaakt, terwijl een club als Man Utd bv een groei meemaakte van 40% op dezelfde vlakken. Dan praat ik over 2015. We hebben dat nu nodig omdat ons salarishuis achterlijk is en we gigantisch veel geld uitgeven aan nutteloze transfers. Met een gezond beleid, heb je dat helemaal niet nodig en kun je je inkomsten ook uit andere vlakken halen. Zou je ook nog eens een prachtige marketingsstrategie rondom kunnen bedenken.

31 maart 2020 om 16:26

Ik denk gewoon dat ondanks de aantrekkingskracht van clubs als Barcelona en Madrid, deze clubs tegenwoordig ook gewoon dikke lonen moeten betalen als ze een speler absoluut willen. Pakweg 5-10 jaar waren er niet zoveel clubs die zo goed betaalden als nu, waardoor spelers niet meer ten koste van alles naar deze 2 clubs willen. Als ze iets minder betalen, zal de keuze nog wel voor Madrid of Barcelona zijn. Maar als je 30-40 procent meer kan verdienen bij een andere club zoals Psg, City,... of zelfs Juve die kan profiteren van een aantrekkelijker belastingsysteem (wat mij ook ergens oneerlijk lijkt). Madrid had met Cristiano en Bale ook uitschieters qua lonen, maar die hebben ook geen echte steraankopen meer gedaan de laatste jaren (buiten Hazard, maar toen was Cristiano zijn loon al weggevallen). Terwijl haalde Barcelona met Coutinho en Griezmann twee absolute toppers (individueel gezien en op papier) en hadden ze met een minder aantrekkelijk loon misschien Frenkie De Jong verloren aan Juventus of Psg. Dus ik snap zeker hoe zwaar de loonkost nu is, maar als Frenkie de Jong over een paar jaar de absolute topmiddenvelder is, had je waarschijnlijk gebaald dat hij vastzat bij PSG en is hij het op dat moment waard geweest? In ieder geval ben ik benieuwd hoe de marktinflatie gaat afnemen met heel dit Corona gedoe. Ik las al geruchten dat Juventus mogelijk van Cristiano zou afmoeten, Excuses voor het gebrek aan alinea's, maar dat lijkt niet te werken.

30 maart 2020 om 17:55

@guaporta, Nunez was opzich wel een echte voorzitter die niet met zich liet sollen. Bij een spelersopstand in 1988 trad hij dan ook gewoon keihard op met alle positieve gevolgen van dien. Ook durfde hij Johan Cruyf te ontslaan, waar je ook gewoon stalen ballen voor moet hebben. Nunez zou echt niet zo achterbaks als Bartomeu hebben gehandeld door achter de ruggen van spelers roddels en dergelijke te verspreiden. Daarom vind ik het persoonlijk te ver gaan dat je Nunez en Bartomeu onder dezelfde groep durft te plaatsen. Nunez zou nooit hebben toegelaten dat spelers de macht gingen grijpen, terwijl Bartomeu dat wel heeft gedaan. Bartomeu heeft door al die exorbitante salarissen de spelers een enorme machtspositie gegeven. Ook Rosell als boef katapulteren vind ik persoonlijk ietwat triest. De beste man heeft onterecht in de gevangenis gezeten puur omwille van politieke redenen (hij is namelijk Catalaans en exvoorzitter van Fcb). Gelukkig is hij vrijgesproken. Daarnaast kan je Messi niet in kamp Cruyff plaatsen. Cruyff en Guardiola zijn visionairs. Messi niet. Messi wil gewoon voetballen en prijzen winnen. Of het voetbal mooi of lelijk is maakt hem geen reet uit. Als er nu niet met de salarissen werd gekort, dan had je Messi wss niet horen zeiken over het bestuur die zowel hem als zijn maatje Suarez elke maand een torenhoog bedrag overmaakt. Overigens ben ik wel van mening dat Bartomeu een verschrikking is die absoluut aan de macht wil blijven. Als je zelf niet beseft dat je er echt een puinhoop van aan het maken bent, dan moet je inderdaad zo snel mogelijk oprotten.

30 maart 2020 om 18:09

Waar haal je eruit dat messi geen mooi voetbal wil spelen? net zoals je die conclusie trok dat messi 1miljoen aan het ziekenhuis doneerde om goed voor de dag te komen om vervolgens volgens jou de salarisverlaging niet te accepteren. Hij deed alles toch voor zijn reputatie.......messi heeft meerdere malen gezegd dat hij weet dat het voetbal niet is waar het moet zijn maar ze doen hun best om het daar te krijgen. Apart dat jij dan daaruit meteen zegt dat het hem niks boeit.

30 maart 2020 om 19:06

In de eerste plaats begrijp ik niet helemaal hoe je Sandro Rosell kunt verdedigen en tegelijkertijd Bartomeu afschildert als een 'verschrikking', dat zijn namelijk vier handen op een buik. Daarnaast zou ik je graag uit de droom willen helpen dat Rosell om politieke redenen vast zou zitten, hij werd verdacht van witwaspraktijken en fraude met televisierechten in Brazilië. Dat zijn toch echt andere zaken dan 'politieke redenen'. En als we het dan toch over rechtszaken hebben, Rosell is toch echt schuldig bevonden voor belastingfraude rondom de transfer van Neymar. Zijn we dat even voor het gemak vergeten? Overigens vergeet je voor het gemak ook even de op z'n zachtst gezegd opmerkelijke handelingen van Nuñez met geld uit de clubkas. Oh, en met deze open brief plaatst Messi zich wel degelijk in het Cruijffista-kamp. Dat hij geen visionair á la Cruijff of Guardiola is (in jouw optiek) doet daar niets aan af.

30 maart 2020 om 19:14

@bf1994,door Valverde openlijk te steunen, na seizoen op seizoen zaadvoetbal op de mat te hebben gelegd. Door nu te klagen dat het bestuur achter de schermen druk heeft uitgeoefend om de salarissen te verlagen en zo toch een wit voetje bij het publiek te kunnen halen. Het feit blijft dat de spelers niet akkoord gingen met een zodanige salarisverlaging wat gezien de huidige omstandigheden werkelijk schandalig is. Dat het bestuur nu met het toepassen van een noodwet moest dreigen zodat de spelers toch akkoord zouden moeten gaan is toch logisch. Waarom is het nu weer de fout van het bestuur om hiermee achter de schermen mee te dreigen? Datzelfde bestuur betaalt Messi en co in overvloed aan salaris. Waarom dan nu met een boze brief komen waarin het bestuur heeft gedreigd met iets te doen wat elke werkgever in Spanje waarschijnlijk heeft moeten doen? De spelers bij Barcelonba zijn tegenwoordig gewoon overbetaalde vedetten geworden. Ik heb echt letterlijk een bloedhekel aan Bartomeu, maar hier maakt Messi ongepast gebruik van de penibele situatie waarin het bestuur zich verkeert en dat vind ik persoonlijk fout.

30 maart 2020 om 19:37

@guaporta,'sandro Rosell cleared of money laundering' (bron: Marca),the Rosell case, a scandal which tarnishes the image of Spanish justice (bron: ara.cat), Dur alã¢â·legat de l'advocat de Sandro Rosell contra un procã£â©s "ple d'irregularitats" (bron: Tv3) ik heb maar voor het gemak even ook wat Engelstalige bronnen voor je gepakt aangezien je waarschijnlijk toch geen Catalaans of Spaans kunt spreken en dus niet dagelijks met die media in aanraking komt. Hier was zeker sprake van een politiek proces aangezien dezelfde maatregelen werden genomen als tegen de Catalaanse politici en burgeractivisten die nu in de cel verblijven, namelijk het opleggen van twee jaar voorarrest terwijl er helemaal geen bewijzen jegens hem waren. Kortom, gewoon puur pestgedrag van de Spaanse justitie/overheid. Zou de Spaanse justitie dat ook met Florentino Perez hebben gedaan? Als Nederlander zal je waarschijnlijk niet begrijpen dat de justitie in Spanje niet helemaal onafhankelijk is.waar was die open brief van Messi dan toen Valverde met zijn anti-voetbal Barcelona ten schande bracht? Waar was toen zijn boze brief naar het bestuur? Was hij toen wat milder gestemd nadat hij zijn zoveelste contractverlenging had ondertekend? Echt een Cruyffman die Messi.

30 maart 2020 om 19:54

Door valverde openlijk te steunen geeft helemaal niet aan dat het voetbal hem niks boeit. Want blijkbaar probeerde valverde achter de schermen tijdens trainingen wel het ploeg voetballend te krijgen. Blijkbaar konden de spelers het ook goed vinden met valverde dus is het wel duidelijk waarom hij openlijk in de media door zijn spelers verdedigd werd. Dat het hem niet geluk was is een andere ding. Voor de rest wat het huidige bestuur doet flikkert mij geen ene reet meer. het is wel duidelijk dat die hun best doen om in 2021 weer gekozen te worden maar de schade die zij hebben aangericht is niet meer te overzien. Dat ze noodwetten gebruiken en spelers in de media via andere bedrijven zwart maken. Die dingen trek je niet meer weg. Messi maakt helemaal niet ongepast gebruik van zijn status. Dit is wat messi hoort te doen, zijn medespelers van barcelona in de media beschermen als hij het gevoel heeft dat ze ontterecht aangevallen worden. Wat de laatste tijd enorm veel is. En zoveel mogelijk doodleuk op de spelers afwerpen vind ik onacceptabel. Vooral messi die hoogst persoonlijk de mankementen in het elftal door zijn voetballende kwaliteiten al voor vele jaren heeft gemaskerd

30 maart 2020 om 23:25

Haha gast, Nu!nez is een hoop dingen en achterbaks is daar absoluut een van. Wat ie bij Cruijff deed was fucking laag. En dat van die spelersgroep (muiterij van Hesperia) heeft ie alleen overleefd dankzij de vriendjes in de pers. Nuñez hield bepaalde rechten achter waardoor spelers minder verdienden en de club rijker werd. De trainer Luis Aragones en 23 spelers ondertekenden het document waarin ze van de voorzitter af wilden. Dat is niet een voorzitter die niet met zich laat sollen, dat is er een die achterbakse spelletjes speelt ten koste van anderen. En dat anderen de dupe moeten zijn van zijn trekjes en ze ook nog eens in slecht daglicht gesteld worden door zijn vriendjes in de pers, is juist achterbaks.

30 maart 2020 om 23:29

Guaporta, Rosell is absoluut niet schuldig bevonden. Hij heeft een dikke twee jaar onterecht in voorarrest gezeten. Er was geeneens een rechtzaak. Het is een lafbek en een afschuwelijke voorzitter geweest, maar ook een politieke gevangene, gezien zijn voorkeuren. Bartomeu is, sinds een undercoverfilmpje het duidelijk heeft gemaakt, openlijk unionist.

Fijn dat Messi een statement maakt tegen het wanbeleid bij Barca, al vrees ik dat het weinig verschil gaat maken. In een paar jaar bijna een half miljard euro (!!!) uitgeven aan overbodige aanvallers en dan bij de eerste economische tegenslag blijkt dat de toko financieel op omvallen staat. Er zijn bestuurders voor minder de gevangenis ingegaan. Heb altijd voor sympathie voor Barca gehad, maar merk nu dat alleen Messi mij nog aan die club bindt. Zodra hij weg is, is het niets meer dan een van de vele ordinaire internationale koopclubs die het voetbal meer kwaad dan goed doen.

Frenkie deelt'm ook. De spelers staan als een huis achter hun capitano. En terecht. Op het veld moeten zij het samen doen. Het bestuur is een grote t*fusbende. Wanbeleid ten voeten uit. Met geld smijten voor spelers waarvan echt iedereen van tevoren wist dat het weinig succes zou opleveren. Dit artikel gaat dan niet over het aankoopbeleid, maar dit lijkt op een optelsom. Zoals zoveel reacties op diverse Insta-posts van Barca: #bartomeuout

Vond het ook al vreemd dat men dacht dat spelers dit wel even uit clubliefde zouden doen zonder er vraagtekens bij te zetten. De spelers zien ook wel wat er misgaat bij Barcelona en het was ook wel duidelijk dat de selectie onder druk werd gezet als je als club met zo'n statement naar buiten komt. Je geeft al aan dat spelers minder salaris moeten krijgen om de kosten te kunnen betalen. Dan laat je weinig ruimte over voor interpretatie. Op dit moment heeft Barcelona bij mij ook absoluut geen gunfactor en dat heeft enkel te maken met dat hopeloze bestuur.

30 maart 2020 om 15:13

Daarbij komt nog kijken dat ze in de zomer weer volop voor neymar en lautaro martinez willen gaan wat al gauw meer dan 200 miljoen gaat kosten. Dan is het toch gezond verstand dat jij als speler daarbij je vraagtekens zet.

30 maart 2020 om 15:55

Dat schreef ik inderdaad ook in andere artikels omtrent dit onderwerp. Je kunt het niet verkopen om nu de spelers onder druk te zetten het salaris omlaag te schalen en dan in de zomer doodleuk meer dan een half miljard neer gaan tellen voor de komst van Neymar en Lautaro Martinez. Dan sla je als club echt een enorme flater.

Heb net even opgezocht wie dit allemaal heeft gedeeld van de FCB selectie. Iedereen deelt dit bericht buiten Braithwaite.... Die denkt wss in zijn eigen, ik ga de mensen die mij een once in a lifetime kans hebben gegund geen mes id rug steken! 😂

30 maart 2020 om 14:47

Braithwate zit net bij de selectie. Dan kan je het echt niet maken om zulke dingen te posten.

30 maart 2020 om 16:41

Ga je voor waarschijnlijk 6 maand naar Barcelona mooi meer verdienen, schrappen ze 70 procent van je inkomen :D

31 maart 2020 om 02:27

Dus als je iets wel of niet deelt, kies je direct een kant? Ik begrijp de onderliggende toon in je comment hoor, het is wel leuk. Maar er zmensen die letterlijk op zo'n manier naar een zaak kijken. Zwart wit kijkers, letterlijk en figuurlijk.

De selectie van barca staat achter de woorden van de captain. De tweede keer in korte termijn dat messi het nodig vind om zijn medespelers in de media te verdedigen aangezien ze via de media zijn aangevallen. Wat voorheen bijna nooit gebeurde, ook onder rossel niet . De berichten dat de spelers geen geld wilden inleveren blijkt weer niet waar te zijn. Zou dit het werk zijn van de media bedrijven die bartomeu betaalt om de reputatie van spelers binnen de selectie te beschadigen?

Wellicht dat het artikel geupdated moet worden. Als ik zo eventjes langs de socials ga, zie ik dat vrijwel de hele A-selectie het statememt heeft gepost. Het is dan in mijn ogen niet iets van Messi dat op bijval vannde rest van het team kan rekenen, maar een gezamenlijk statement van het team.

30 maart 2020 om 17:19

Messi heeft het statement als captain als eerste gepost en in navolging van hem heeft de rest het ook gedaan.

Hoewel ik het bestuur van Barca totaal niet hoog heb zitten vind ik dit wel een witvoetje halen hoor. 'het idee voor salarisverlaging was er al langer'. Nou was dan naast een grote meneer op het veld ook een grote meneer door persoonlijk gelijk afstand te doen van die 70% toen vorige week de media erover viel. Juist de grote Messi was dan een signaal. Jij hebt niet de goedkeuring nodig van de rest, nee jij spoort de rest aan jou te volgen.

30 maart 2020 om 15:55

Je kan niet met gezond verstand in een keer accepteren als op de achtergrond nog geluiden aanwezig zijn voor terugkeer van neymar en de komst van lautaro martinez. Wat al gauw meer dan 200miljoen gaat kosten. Ik snap totaal niet wat er mis met met een salarisverlsging onderhandelen? Het is slim. Stel dat bartomeu helemaal niks wou doen met het geld wat vrij komt door de salarisverlaging zou je het dan alsnog accepteren? Al helemaal als je het bestuur al wantrouwt.

30 maart 2020 om 17:15

Ik hoor nog steeds ikke ikke ikke. Salarisverlaging? Van zeker 40 miljoen naar 12 miljoen, goh wat slecht heeft hij het. Het gaat om het principe van we moeten denken aan elkaar, een principekwestie. Toekomstzaken, scenario's over mogelijk transfer doen er niet toe. De financieringsstructuur komt wel door uitgaande transfer en inkomende operationele cashflow. Daar hebben spelers niks mee te maken. Er was niks te onderhandelen want blijkbaar wilde ze al 70% inleveren, waarom nu dan ermee naar buiten komen? Dat is politiek bedrijven. Meneer Messi moest vorige week dan een meneer zijn en lef durven tonen door als eerste salaris in te leveren. Er zijn nooit garanties waar het geld blijft, wat je ook onderhandelt.

30 maart 2020 om 18:12

Artikel niet gelezen zeker? er was wel wat te onderhandelen. En je zegt dat het om het principe gaat we moeten aan elkaar denken. DAt is precies waar de onderhandelingen over gingen. Ze wilden dat de mensen die bij de club werkten minus de technische staf wel gewoon 100 van hun salaris kregen. Dus hij doet precies wat jij zegt en is het nog niet goed genoeg. Want volgens meneer spijkenisser moet je een salarisvermindering zonder enige onderhandelingen accepteren als een blinde aap. Slimme gozer ben je als je het zelf zo benadert in je eigen loopbaan en doe je het niet ben je hypocriet.

Messi had dan sneller moeten reageren en handelen want meestal als spelers niks zeggen gebeurt er ook niks. Verder moet Messi zich meer met voetballen bezig gaan houden ipv steeds te wijzen richting het bestuur. En als Messi een beetje meer solidariteits gevoelens had evenals die Pique hadden ze totaal afgezien van hun salaris.

30 maart 2020 om 18:21

Roysten drenthe heeft in een interview bij andy van der meide in 2018 gezegd dat barca en madrid om de 6 maanden salarissen uitbetalen. Dus er was nog veel tijd over afgaande op die informatie. het moest weer via de media en liegen dat ze geen salaris wilden inleveren. Wat achteraf weer niet waar blijkt te zijn. En " als messi een beetje meer solidariteits gevoelens had hadden ze totaal afgezien van hun salaris". Het is ook nooit goed. Als die alles had ingelevered had je beweerd dat messi ook dadelijk de transfers van barcelona eigenlijk moet betalen.

Eerst aan de stok met Abidal en nu weer met bartomeu. Het zijn zware weken voor Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren