SC Heerenveen zegt verbintenissen Höegh, Van Rhijn en Hahn formeel op

Maandag, 30 maart 2020 om

SC Heerenveen heeft een vijftal spelers laten weten dat hun aflopende contracten formeel zijn opgezegd, zo maken de Friezen maandag bekend via de officiële kanalen. Dit geldt voor Daniel Höegh, Ricardo van Rhijn, Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch.

Clubs moeten spelers voor 1 april formeel duidelijkheid te geven over hun aflopende contract, omdat dat de verbintenis anders automatisch onder dezelfde voorwaarden met een jaar verlengd wordt. Vanwege de coronacrisis zullen clubs er dit jaar sneller voor kiezen om contracten op te zeggen.

Heerenveen benadrukt wel dat de formele opzegging van de contracten niet betekent dat de twee partijen hoe dan ook uit elkaar zullen gaan. Van Rhijn was dit seizoen bijvoorbeeld een vaste waarde in de achterhoede en de club heeft de optie om later de gesprekken te vervolgen.

Ook Hahn was eerste keus onder de lat voordat hij eind januari een stevige knieblessure opliep, waarna hij werd vervangen door Bednarek. Doordat ook Doornbusch over een aflopende verbintenis beschikt, heeft Heerenveen momenteel de contracten van al zijn keepers opgezegd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Neem aan dat ze ‘gewoon’ terugkeren. Wat is er trouwens met Van Rhijn gebeurd? Er was een tijd dat hij vaste rechtsback was van Ajax en oranje.

30 maart 2020 om 13:42

Ja dat is nog steeds zo'n type speler uit de Frank de Boer tijd. Tikkie breed en tikkie terug. Daar red je het in het hedendaagse voetbal niet meer mee

30 maart 2020 om 14:00

Van Rhijn is echt niet meer wat het ooit geweest is. Bij AZ kwam hij ook niet aan spelen toe en later werd ook naar buiten gebracht dat hij eigenlijk 4e of 5e keuze was, terwijl hij toen al 2 maanden geen club meer had. Verdedigend vind ik hem ook de minste van de 4 die normaalgezien achterin staan, aanvallend brengt hij ook veel minder dan bij Ajax.

30 maart 2020 om 14:28

Hoop voor Heerenveen fans dat hij niet terugkeert. Hij staat bij mij samen met Fred Friday en Bel Hassani in de topdrie flops van de laatste jaren. Verdedigend was hij ronduit dramatisch: hij is niet fel, heeft totaal geen gevoel voor mandekken en timing. Dan was het nog te hopen dat hij aanvallend wat inbracht, maar een goede voorzet hoefde je niet te verwachten en zijn snelheid was hij kwijt. Vind het verbazingwekkend dat hij nog 19 potjes dit seizoen heeft gespeeld.

30 maart 2020 om 14:44

Van Rhijn was nooit goed, maar werd zoals gewoonlijk het Nederlands elftal ingepraat door de Ajacieden, dat deden ze met El Ghazi, Riedewald, Bazoer etc. allemaal ook. Zelfs Dijks was volgens velen op dat moment de beste linksback.

30 maart 2020 om 14:59

Bijlow wordt ook Oranje ingepraat na 3 goede wedstrijden, niet alleen bij Ajax hoor.

Hoegh is geen basisspeler. Dresevic en botman staan centraal achterin. Van Hahn zou ik afscheid nemen die is veels te vaak geblesseerd. Bednarek keept prima die kunnen ze wel houden als hij dat zelf ook wil.

30 maart 2020 om 15:30

En Botman gaat weer terug naar Ajax, wie gaat er dan centraal achterin naast Dresevic staan? Verder mag van Rhijn wel weg. Zie liever Floranus op rechts, en een linkspoot op links. Had Hoegh wel graag gehouden toch. Hahn had ook mogen blijven, maar Bednarek keept ook prima dus als hij blijft is het prima. Doornbusch houden als reserve keeper.

Wie gaat er op doel dan volgend seizoen? Zijn er al mensen aangetrokken of gaat jeugd door? Als Heerenveen nu mij een club zou aankloppen voor de keeper, zou ik wel even flink wat extra geld vragen, wetende dat ze 3 keepers wegdoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper100
P. BochniewiczVerdediger101
S. FloranusVerdediger100
L. WoudenbergVerdediger101
R. KongoloMiddenvelder101
J. VeermanMiddenvelder103
H. VeermanAanvaller108
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren