ADO Den Haag zegt negen voetballers voorlopig de wacht aan

Zaterdag, 28 maart 2020 om

ADO Den Haag heeft de spelers met een aflopend contract formeel op de hoogte gesteld van het feit dat hun arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is opgezegd. De cao schrijft voor dat betaald voetbalorganisaties dit voor 1 april moeten doen.

De opzegging van de aflopende contracten betreft een formele procedure, die niet direct hoeft te betekenen dat de spelers ook daadwerkelijk bij de club zullen vertrekken. Met één of meerdere spelers is of gaat ADO nog in gesprek over een langere samenwerking.

De spelers wiens aflopende contracten formeel zijn opgezegd zijn Elson Hooi, Dion Malone, Tomas Necid, Jordan Spence, Hugo Botermans, Mats van Kins en Keyennu Lont. Ook de aflopende contracten van de verhuurde spelers Hennos Asmelash (TOP Oss) en Thijmen Goppel (MVV Maastricht) zijn opgezegd.

De huurovereenkomsten van de spelers die door ADO gehuurd worden lopen komende zomer af. Voor het stilvallen van de Eredivisie stond de ploeg van Alan Pardew op de zeventiende plaats, die voor het eerst rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie betekent. Mocht de Eredivisie niet worden hervat, is een van de scenario's dat ADO niet degradeert.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door bvdp)

Als Ado gematst wordt en erin mag blijven vind ik wel dat ze de morele verplichting hebben de bezem eens goed door de club te halen en een goed beleid op poten te gaan zetten, want ze hebben er echt een potje van gemaakt.

28 maart 2020 om 15:55

Helaas zitten daar niet de juiste mensen voor bij ADO en die mensen houden ook nog is de mensen met een echt ADO hart zoals advocaat, jol, van sweden weg bij de club. Als ADO dit jaar niet degradeert dan volgend jaar wel. De club is in handen van Chinese eigenaren die helemaal niks van plan zijn met ADO en vanwege hun eer ook de club niet willen verkopen dus wat moet je dan als club zijnde.. wachten totdat alles een keer instort en dat had dit jaar moeten gebeuren.

28 maart 2020 om 16:32

Dat klinkt hoopvol.. Als het de Chinese eigenaars niets interesseert, waarom hebben ze dan in hemelsnaam de club gekocht? Geld eraan verdienen doen ze sowieso niet, maar dat weet je van tevoren. Echt status kun je je er ook niet aan ontlenen op dit moment. Zonde, want het is een mooie club waar best wat van te maken is.

28 maart 2020 om 17:49

Wat bedoel je met bezem door de club halen? Er zit al bijna niemand meer, of niemand heeft een doorlopend contract. De trainer zit er tot juni, de technisch directeur is in november al ontslagen, ze hebben nu 9 contracten opgezegd en er zijn ook nog eens 8 huurlingen die na juni inprincipe weg zijn. In de RvC zijn er in oktober nog 2 mensen opgestapt. Er zit al praktisch niemand meer bij ADO voor de langere termijn. Wellicht meneer Hamdi, maar dan ben je er ook wel. Die ook maar laten vertrekken dan?

28 maart 2020 om 18:18

De rotte appels eruit, goede mensen die het beste met de club voor hebben (aantrekken en) op de belangrijkste posities neerzetten en een goed beleidsplan uitstippelen, maar blijkbaar zijn ze daar al mee bezig. Als Hamdi goed werk levert kan hij natuurlijk gewoon blijven, maar als hij al die Engelse huurlingen die niets toegevoegd hebben gehaald heeft moet je je afvragen of hij kwaliteiten heeft. Zoals Mauri aangaf bijvoorbeeld Jol, Advocaat en van Zweden bij de club betrekken als de eigenaars dat toestaan. Eventueel Aad de Mos voor wat scoutingswerk vragen. Liefst afscheid nemen van Pardew als dat financieel haalbaar is. Laten ze die 8 opgezegde contracten ook allemaal aflopen of proberen ze daar nog spelers van te houden? Necid zou bijvoorbeeld nog wel wat toe kunnen voegen.

Weet iemand of Pardew nog aanblijft mocht ADO in de Eredivisie blijven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
18.RKC Waalwijk15-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. NecidAanvaller216
E. HooiAanvaller130
L. KoopmansKeeper200
M. KramerAanvaller132
B. Ould-ChikhAanvaller130
O. BogleAanvaller51
T. BeugelsdijkVerdediger191
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zondag 24 mei
In navolging van Lazio en Olympique Lyon heeft nu ook Olympique Marseille interesse in Chidera Ejuke. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren