FC Twente zegt contracten van trainer en zeventien spelers formeel op

Vrijdag, 27 maart 2020 om 11:20Rian Rosendaal • Laatste update: 11:41

FC Twente heeft de contracten met spelers en trainers die na dit seizoen aflopen formeel opgezegd, zo meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. De Tukkers zijn verplicht om vóór 1 april duidelijkheid te scheppen, anders worden de verbintenissen automatisch met een jaar verlengd. FC Twente geeft zelf geen namen prijs, maar volgens TC Tubantia gaat het om onder meer hoofdtrainer Gonzalo García García en aanvoerder Peet Bijen.

"In de praktijk betekent de formele opzegging niet per definitie een einde aan de samenwerking", benadrukt de clubleiding van FC Twente in het persbericht. Het is dus goed mogelijk dat het bestuur van de middenmoter in de Eredivisie in een later stadium alsnog in gesprek gaat met García García. Laatstgenoemde is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach in de Grolsch Veste. Daarvoor diende de oud-speler de club al als assistent-trainer. Met García García in de technische staf, als rechterhand van trainer Marino Pusic, promoveerde FC Twente vorig jaar naar de Eredivisie.

Bij FC Twente zijn verder Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa, Haris Vuckic, Xandro Schenk, Emil Berggreen, Tim Hölscher, Wout Brama, Paul Verhaegh, Ramiz Zerrouki, Jeffrey de Lange, Noa Lang (huur), Oriol Busquets (huur), Rafik Zekhnini (huur), José Matos (huur), Giovanni Troupée (huur) en Joel Latibeaudiere (huur) bezig aan de laatste maanden van hun contract. Voornoemde spelers spelen dit seizoen voor het eerst bij FC Twente, waardoor er geen ontslag hoeft te worden aangevraagd, zo meldt TC Tubantia. Feyenoord wist donderdag te melden dat het aflopende contract van de aan FC Twente verhuurde Calvin Verdonk formeel is opgezegd.

De leiding van FC Twente wil nog niets zeggen over de ontslagaanvragen en wat het plan is met de spelers die over aflopende contracten beschikken. Paul Verhaegh liet vorige week in een interview met De Limburger al weten dat de kans zeer groot is dat hij na dit seizoen een punt zet achter zijn actieve loopbaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door sirius)

Eigenlijk een nietszeggend artikel. Twente kan alsnog besluiten om met de spelers/trainer verder te gaan als ze met elkaar in gesprek gaan na 1 april

27 maart 2020 om 11:36

Ja en er zullen er vele volgen iedere club moet dit natuurlijk doen en dan is er een reden voor publiceren.

27 maart 2020 om 12:05

Het klikt wel lekker weg voor VZ veel clubs komen op dit moment in de financiele problemen. Daarnaast worden er bij iedere club contracten voor 1 april opgezegd. Ik zie hier alleen op VZ enkel als "probleemclub" twente voorbij komen.

27 maart 2020 om 13:44

Het is tweeledig....Twente (of elke andere club) mogen het contract opzeggen. Maar de speler is dan ook vrij om een contract aan te gaan bij een andere club. Of nieuw contract bij de club met voor hem gunstigere voorwaarden.

27 maart 2020 om 14:23

Eigenlijk wel een belangrijk artikel, want denk je nu werkelijk dat al die spelers wachten of Twente wellicht toch nog contact met ze opneemt? Al deze spelers gaan per direct op zoek naar een nieuwe club.

27 maart 2020 om 14:37

Al deze spelers hebben een aflopend contract. Die zijn ook voor vandaag al wel bezig met het wegen vd verschillende opties.

Niet zo bijzonder toch maar gewoon slim. Zo kan degene die je wilt houden altijd nog een contract aanbieden en krijgen degene die je geen contract wilt geven niet automatisch een verlenging. Dit geeft Twente gewoon wat meer bedenktijd.

27 maart 2020 om 12:25

Enige is dat de spelers nu ook vrij zijn om verder te kijken.

27 maart 2020 om 13:21

@nrvier ze waren al vrij om verder te kijken vanaf januari, dus daar verandert verder niks aan.

27 maart 2020 om 12:31

Het is inderdaad een slimme zet voor onzekere tijden maar ook wanneer een club zelf wat problemen heeft. Voor de spelers die je eventueel nog wel wilt behouden kan het duurder uitpakken. Immers het contract is opgezegd dus moet je een nieuw contract afsluiten, de speler kan dan andere verwachtingen hebben voor het salaris. Dat is alsnog wel beter voor enkelingen dan dat je met 17 spelers opgescheept zit. De speler zelf kan denk ook bij een automatische verlenging nog aangeven dat niet te willen?

Als je leest welke namen er weg gaan, zal Twente toch wel stevig uit de hoek moeten komen om de selectie volgend seizoen beter te maken (wat me toch wel de doelstelling lijkt). Zeker met de coronacrisis die er aankomt, is het geen ideale situatie.

27 maart 2020 om 11:35

Waar lees jij welke namen er weg gaan? De namen die worden genoemd, daar hoeft nog geen ontslag voor worden aangevraagd.

27 maart 2020 om 11:41

De huurlingen gaan sowieso weg en ik dacht gelezen te hebben dat Aitor zijn contract niet wilde verlengen. Dan gaat er toch wel wat kwaliteit weg.

27 maart 2020 om 12:29

Aitor heeft inderdaad kwaliteit, maar is meer een gevalletje Assaidi! Grootste gedeelte van de wedstrijden geen zin om ook naar een meter teveel te maken...
#lieverkwijtdanrijk

27 maart 2020 om 12:51

Aitor gezien dit seizoen? Die raakt helemaal niets en nu geblesseerd. Als Menig weggaat zou ik me meer zorgen maken

27 maart 2020 om 13:47

De club heeft helaas niet genoeg geld om spelers langer te binden. Daardoor lopen veel spelers nu weer gratis de deur uit. Verder is de timing door de coronacrisis niet goed, maar er moest sowieso wat gebeuren. Het kan niet zo zijn dat de voertaal binnen de selectie Spaans en Engels is. In de afgelopen twee seizoenen was er een structureel gebrek aan communicatie en spelers begrepen elkaar duidelijk niet. Overigens trekken sowieso veel spelers de deur achter zich dicht, maar FC Twente heeft eigenlijk niet 1 speler die echt onvervangbaar is. Bijen heeft bijvoorbeeld een flink salaris en is 1 van de slechtste verdedigers uit de Eredivisie. Leuk zo'n jongen uit de regio, maar die moet sportief wel wat toe kunnen voegen. Ik hoop persoonlijk dat ze Matos weer een jaar kunnen huren (of over kunnen nemen) en anders Verdonk. Verder hoop ik dat ze Lang nog een jaartje kunnen huren en dat De Lange een nieuw contract krijgt.

het blijft de club van kopen huren en lenen van de gemeenschap en zelf niet wat opbouwen met opleiden

27 maart 2020 om 11:42

Noem jij eens een speler waar Twente de laatste 2 jaar een transfersom voor heeft betaald. De reden dat gehuurd wordt is omdat de jeugd werd weggesaneerd als gevolg van de financiã«le problemen. Maar mijn mening is dit altijd een verkeerde keuze geweest. Daarnaast heb je met jongens als Bijen, Bosch, Roemeratoe, Brama en Drommel zat spelers uit de eigen jeugd. Ik zou je adviseren niet zo populistisch mensen na te papegaaien en eens zelf onderzoek te doen voor je iets zegt. Maar daar ben je waarschijnlijk te lui voor.

27 maart 2020 om 11:44

misschien is de reden wel dat je voor bouwen geld en tijd nodig hebt, iets wat Twente niet heeft. Het móet ieder seizoen een representatief elftal kunnen opstellen omdat ze anders degraderen. Dit elftal mag niets kosten en degraderen zal ook een financiele ramp zijn. Succes als je dan wilt bouwen en opleiden

27 maart 2020 om 13:51

Een leuk argument om wat nietszeggende duimpjes te scoren, maar meer is het ook niet. Er zijn misschien drie jongens die het niveau enigszins aankunnen momenteel. Ze hebben met Bosch, Brama, Bijen, Holscher en Roemeratoe 5 spelers uit de eigen jeugd en daarvan voldoen eigenlijk alleen Bosch, Brama en Roemeratoe. Ga er maar vanuit dat FC Twente graag eigen jeugd wil opstellen. Dat scheelt ze namelijk flink in de kosten, maar het niveau moet aanwezig zijn. De jeugdopleiding is een aantal jaren terug zo'n beetje weggesaneerd en het heeft tijd nodig voor de opleiding op een acceptabel niveau zit. Dan heb je niet ineens een paar jaar later weer een flinke doorstroming.

27 maart 2020 om 15:37

@bertbert Opbouwen met geen geld is natuurlijk ook lastig. Het lijkt mij logisch dat er op de korte termijn gewoon een eredivisie waardige selectie staat. Op de lange termijn kun je aan opleiden denken maar dat lijkt mij geen prioriteit nu voor Twente.

Is ook wel een kans als je zoveel contracten hebt die aflopen. Er komen zware tijden aan, dus zullen er genoeg spelers op de markt komen. Het zou je zelfs de mogelijkheid geven om spelers op een later tijdstip te contracteren dan normaal, als de competitie op een ander moment start. Scheelt je toch weer een paar maanden salaris.

Wat staan er veel slordige taal- en schrijffouten in de artikelen de laatste tijd. On: Zou dit het einde betekenen van Wout Brama bij Twente?

Ploegen weten niet waar ze financieel op kunnen rekenen de komende tijd in deze crisis. Dit heeft ook te maken met dat de clubs aan het lijntje worden gehouden mbt wanneer uitspelen dit seizoen. Clubs die het financieel niet heel breed hebben kunnen niet alle risico's nemen om nu alle contracten te verlengen aangezien je niet weet hoe je er financieel voor staat komend seizoen. Oftewel in het slechtste geval heb je een veel te dure huishouding met alle gevolgen van dien. De contracten formeel opzeggen geeft ploegen toch iets extra ruimte en betekent ook nog niet dat al deze spelers nu weg zijn, ze kunnen nog steeds een nieuw contractaanbod krijgen.

27 maart 2020 om 14:12

Ik vind dat er nog wel luchtig over word gedaan. Vooralsnog houden ze Drommel, De Lange en Brondeel over en qua veldspelers Roemeratoe, Bosch, Selahi, Menig, Nakamura en Aburjania over. Ze raken 75 procent van de eerste selectie kwijt en ook zo'n 75 procent van de basisopstelling. Hoe wil je dat als club opvangen als je ook nog door de coronacrisis moet en midden in de sanering zit?

27 maart 2020 om 16:07

Ik denk dat Twente zich wat ruimte wil verschaffen. Ze weten niet hoe het financieel ervoor staat na de coronacrisis. Als dat onbekend is weten ze ook niet hoeveel geld ze komend seizoen aan salarissen kunnen betalen. Ze kunnen deze spelers later nog steeds een nieuw contract aanbieden, alleen het enige gevaar is dat andere clubs er nu met een aantal spelers transfervrij vandoor gaan. Het is gevaarlijk, aangezien je spelers kwijt kunt raken, maar voor clubs die het iets minder breed hebben, hebben weinig keus, want voor zulke clubs pakt een te dure huishouding toch vaak slecht uit.

27 maart 2020 om 16:17

Op basis van kwaliteit kan dit voor FC Twente geen kwaad. Geen enkele speler in die selectie is onvervangbaar en/of dermate goed dat het een schande zou zijn om 'm kwijt te raken. Dan ben ik juist blij dat Bosch en Selahi wel doorlopende contracten hebben op dit moment. Daar zit nog toekomstige waarde in. Voor jongens als Bijen pak je hooguit een paar ton als je geluk hebt, terwijl hij met z'n salaris aardig op de begroting drukt. Verder was het allang duidelijk dat Aitor niet bij ging tekenen en het is ook niet echt een speler dat bij FC Twente past. Hij heeft nare trekjes en het is zo'n typische Spaanse schwalbe-koning. Daar reageert het publiek over het algemeen niet zo goed op. Vuckic zag ik graag blijven, maar ook hij had een behoorlijk salaris.

Dit is een formaliteit. Alle clubs doen dit elk jaar.

27 maart 2020 om 11:49

Ik schrik zelf wel van de hoeveelheid. Maar misschien moet ik dit in perspectief zien tegenover andere teams in het rechterrijtje. Ik zou niet weten hoeveel contracten er aflopen bij een PEC Zwolle of FC Emmen.

27 maart 2020 om 16:19

Ik denk dat je het goed ziet. Andere clubs hebben dit ook, maar veelal met overbodige spelers of jongens die niet bij willen tekenen. Bij FC Twente vertrekt meer dan 75 procent van de basisopstelling en bijna de volledige bank. Dan wordt het natuurlijk wel een ander verhaal.

Tegenover het "voordeel" dat Twente heeft met het formeel opzeggen van de genoemde contracen staat wel dat al die spelers ook een signaal hebben gekregen. Namelijk: "ze willen mij niet persé behouden". Natuurlijkweten die spelers ook dat Twene ze alsnog later weer kan vastleggen. Maar juist in deze coronatijd mag je verwachten dat spelers met salarissen zoals bij FC Twente betaald worden snel zekerheid gaan zoeken en dus contacten elders gaan leggen. Als Twente dan weer te lang wacht liggen de betere spelers die binnen hun budget passen al elders zijn vastgelegd. Overigens geldt dat nadeel natuurlijk voor elke club die (te) lang wacht met het vastleggen van spelers.

27 maart 2020 om 12:46

Alle clubs doen dit. Elk jaar rond deze tijd komen dit soort berichten naar buiten. Zo lang je dit maar goed managed richting de spelers en staf denk ik niet dat hier direct een negatief signaal van uit gaat.

Het geeft volgens mij vooral de zinloosheid van de wet achter deze aanzegverplichting aan: gewoon bij voorbaat ieder contract aanzeggen om boetes te voorkomen, en dan later wanneer het goed uitkomt maar een keertje kijken of er nog interesse is om toch nog te verlengen. Met deze wet schiet zowel club als speler dus geen meter op. Wat trouwens niet betekent dat het in de bredere linie een zinloze wet is, want het beschermt medewerkers wel tegen de grillen van slechte werkgevers die anders pas last-minute zouden aangeven dat een verlenging er toch niet in zit. Negatief effect: dat dan maar tegen iedereen te horen krijgt dat er (vooralsnog) geen intentie tot verlenging is. Een typisch geval van een wet vol goede bedoelingen die in de praktijk minder goed werkt.

27 maart 2020 om 13:51

Flexibele arbeidsmarkt... in hrt geval van betaaldvoetbal allemaal dezelfde datum. Echter heb geen medelijden met deze spelers....verdienen ruim meer dan modaal.

Aitor zou ik wel graag bij Ajax willen zien voor de breedte. Kan hij de plek van Labyad overnemen. Goede technische rechtsbuiten met scorend vermogen.

27 maart 2020 om 12:54

Geloof mij: niet aan beginnen. Aitor heeft zeker kwaliteiten, alhoewel die al niet goed genoeg zijn voor ajax, maar heeft er heeeeeel vaak geen zin in en dan is het echt in een keer niets meer.

27 maart 2020 om 13:53

Je ziet Aitor duidelijk nooit spelen. Zelfs in vorm is hij absoluut niet goed genoeg voor Ajax. Z'n rendement verbloemt veel en ik snap eigenlijk nog steeds niet hoe hij zo effectief heeft kunnen zijn. Hij heeft namelijk welgeteld misschien 5 tot 7 redelijk tot goede wedstrijden gespeeld.

27 maart 2020 om 14:01

Misschien had hij een minder jaar. Maar ook in de KKD had hij een zeer hoog rendement. Dus misschien wel een gokje waard om hem te nemen. Is ook nog maar 24 jaar dus zit ook nog wel rek in qua doorontwikkeling.

27 maart 2020 om 14:09

In de Keuken Kampioen Divisie hebben jongens als Muhren, Boere, Verbeek, Seuntjens, Rai Vloet een nog veel hoger rendement en die hebben allemaal al bewezen niets voor te stellen in de Eredivisie. Dat is dus absoluut geen graadmeter. Het is wel duidelijk dat je enkel naar de cijfers kijkt en hem nauwelijks een wedstrijd hebt zien spelen.

27 maart 2020 om 14:16

Tuurlijk heb ik hem wel zien spelen. Vind hem in vorm wel 1 van de beste rechtsbuitens in de eredivisie. Goede voorzet in huis, technisch vaardig, neemt ook graag penalty's, hoog rendement.

27 maart 2020 om 16:22

Aitor mag de veters niet strikken van spelers als Berghuis, Ziyech, Promes, Bergwijn, Malen, Boadu, Stengs, Idrissi en noem ze maar op. Aitor is gematigd snel en heeft een goede trap, maar verder eigenlijk vrij weinig. Ook heeft hij het geluk dat hij de penalties neemt. Dat zorgt ook voor een aardige stijging in rendement. Het is een jongen met oogkleppen op.

27 maart 2020 om 17:07

Dat zeg ik ook niet. Maar voor de breedte is hij misschien wel bruikbaar.

Dit gebeurt bij elke club wel enigszins, maar er vertrekken wel erg veel spelers die regelmatig minuten maken. Nu hoop ik niet dat je weer een Spaanstalige selectie krijgt. Het is namelijk een schande dat de voertaal binnen een ploeg uit Nederland bestaat uit Spaans en Engels in plaats van Engels en Nederlands. Het is namelijk wel duidelijk dat je jongens met het talent van Espinosa, Pleguezuelo en ook Aitor ook gewoon in Nederland, Belgie of Duitsland hebt lopen. Het is vooral jammer dat Vuckic te duur is. Die gaan ze zeer waarschijnlijk geen nieuw contract meer aanbieden. Verder hoop ik dat ze Matos (of eventueel Verdonk als tweede keuze) en Lang nog minstens een jaar kunnen binden. Met Drommel, De Lange, Brondeel, Bosch, Selahi, Roemeratoe, Menig, Nakamura en Aburjania hou je namelijk wel heel weinig spelers over. Als je dat zo bekijkt, kan dit weleens het einde van FC Twente betekenen. Waar moeten ze het geld vandaan halen als je a). Door de coronacrisis moet en b). zo'n beetje de hele selectie moet vernieuwen?

Bekend is dat het bestuur bij Wout Brama heeft aangegeven dat ze zijn onvrede en verhaal begrijpen en steunen, maar dat op dit moment niet degraderen het belangrijkste is.daarom grijpt Twente niet in op Gonzalowout Brama zelf heeft in overleg aangegeven dat hij zijn geduld en rust kan bewaren in belang voor Fc Twente.* Deze geluiden komen uit familiaire kringen, waar ik nauw contact mee heb * Mijn vermoeden is daarom ook dat men niet verder gaat met Gonzalo en dat de enige bemiddeld wat Twente wil doen is tussen Wout Brama en Sander Boschker.het gaat ook worden...of Gonzalo gaat weg, of Wout gaat weg.voor mij persoonlijk zou een Fc Emmen shirt Wout ook goed staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren