PSV overweegt prachtige geste: ‘Maar alles wel in de juiste proporties’

Donderdag, 26 maart 2020 om

Donderdag werd bekend dat Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen in Duitsland een noodfonds hebben opgetuigd voor clubs in Duitsland die door de coronacrisis in financieel zwaar weer terecht zullen komen en Toon Gerbrands sluit niet uit dat hetzelfde zal gebeuren in Nederland. De algemeen directeur van PSV zegt bereid te zijn om financiële steun te bieden aan clubs die in de problemen zullen raken ten gevolge van de coronacrisis.

Gerbrands benadrukt donderdag in gesprek met Omroep Brabant dat alle neuzen dezelfde kant opstaan, nu de Eredivisie stilligt vanwege het coronavirus. "De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB. Er is sprake van een wij-gevoel", vertelt de beleidsbepaler. Een initiatief zoals in Duitsland, waar de Champions League-clubs samen een noodfonds van twintig miljoen euro hebben opgetuigd, is door de Nederlandse clubs nog niet besproken volgens Gerbrands.

"Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar", benadrukt de directeur van PSV. Gerbrands hoopt dat de Nederlandse clubs het hoofd boven water kunnen houden nu er voor onbepaalde tijd geen inkomsten binnenstromen. "De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland"

"Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit", vervolgt Gerbrands over de actie van Bayern, Dortmund, Leipzig en Leverkusen in Duitsland. "Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top. Het is zeer sympathiek dat ze een deel van hun inkomsten ter beschikking stellen aan de andere clubs."

Roger Schmidt Hoofdcoach van PSV | #ErIstHier
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Ben benieuwd of het gaat gebeuren. Ben wel erg blij dat de meeste clubs in de eredivisie inmiddels financieel gezond zijn. Een club als Roda of RBC destijds had dit absoluut niet gered. iemand die me kan vertellen hoe het met de kkd clubs gaat?

27 maart 2020 om 10:30

Volgens mij was er in 2019 nog het nieuws dat de helft van de Nederlandse profclubs meer schulden dan bezittingen had, en daarmee in een risicozone zat. Het ging daarbij om een kwart van de ED clubs en tweederde van de KKD clubs. Overigens zou ik dit moreel gezien een prachtige actie vinden, maar eigenlijk vind ik dat de Fifa dit moet doen. Fifa heeft een cashreserve van 2.5 Miljard en ziet zichzelf als non profit stichting. Al dat geld is verdiend met toernooien, oftewel door de clubs en landenteams die dit voor Fifa hebben verdiend. Als je jezelf ziet als non profit stichting en je gebruikt dat geld nu niet, waar ga je het dan in vredesnaam wel voor gebruiken?

27 maart 2020 om 11:45

Mee eens. Hier discussieerden ze bij het AD ook al over. De Uefa en Fifa zijn schatrijk en hebben overal op hun websites etc. staan dat ze een pot hebben voor nood tijden als deze. Dit is het moment om verantwoordelijkheid te tonen

Klasse Toon. Niemand wil dat er clubs omvallen en de topclubs kunnen wel wat missen. Top initiatief!

27 maart 2020 om 00:10

Nou ja voor een club als twente is dit een groot probleem. Twente is zelf beheerder van het stadion, dus elke niet gespeelde wedstrijd betekent veel inkomsten mislopen. Plus twente heeft nog behoorlijke vaste lasten over het stadion, ik meen dat het ongrveer zo'n 2 miljoen per jaar is. En we klimmen natuurlijk net op uit een enorm diep dal, dus dit zou ons wel is hard kunnen gaan raken.

27 maart 2020 om 07:51

Wel makkelijk om zo complimenten te delen. Hoeveel geld van CL van PSV gaat in deze fonds? Oh wacht PSV heeft afgelopen jaren niks in Europa verdiend. Op zich prima idee alleen de manier waarop hij het zegt komt op mij over dat het van Ajax moet komen. Ik ben meer voor verdeling naar rato van kampioensgeld van afgelopen 5 jaar.

27 maart 2020 om 08:41

@ Edvin, PSV heeft dit seizoen ook gewoon geld verdiend in de EL, niet zo veel als in de CL maar toch. Daarnaast heeft PSV afgelopen seizoen ook gewoon groepsfase CL gespeeld. Je sneer dat PSV de afgelopen jaren niets heeft verdiend in Europa is dus totaal ongegrond. Als je graag wilt zeiken op Psv, kom dan tenminste met iets dat feitelijk juist is.

27 maart 2020 om 08:45

@edvin, jij moet gewoon eens het nieuws lezen in plaats van zomaar wat te roepen. Alleen al groepsfase CL levert zo'n 40 mil op. Waarom denk je dat PSV en Ajax zo graag die CL in willen?

27 maart 2020 om 09:11

Exact mijn gedachte bij het lezen van dit stuk. Er moet geld komen, maar we weten allemaal dat geld in de CL verdiend moet worden... Vul zelf maar in dat Toon vindt dat Ajax het meest moet betalen. Los van deze discussie is het van de gekke dat Ajax nu clubs zou moeten helpen, maar diezelfde clubs en supporters zeiken wel de hele tijd op Ajax en zoeken de grenzen van fair play continu op. Utrecht 2 jaar geleden met hun akkerland, terwijl 1 week na de wedstrijd tegen Ajax er een perfecte mat lag. VVV wat hun kunstgras weigert te sproeien, ADO waarbij met name de supporters zich laten gelden. Groningen wat schopt naar alles wat los en vast zit en owee als Ajax ver komt in die CL waar het geld vandaan moet komen, dan gaan we toch geen wedstrijd verzetten. Ajax doet van alle clubs al het meeste om de ED naar een hoger plan te krijgen, omdat ze daar zelf ook voordeel van hebben dus extra geld naar clubs hoeft wat mij betreft niet.

27 maart 2020 om 16:46

@bvbrunschotFeitenAfgelopen jaar PSV:Cl uitgeknikkerd door BazelEuropa league start geld en 2 winst 2 gelijk 2 verlorenAjax start geld chapions league3 gewonnen 1 gelijk en 2 verloren.Daarnaast krijg in cl meer start geld en per pot meer.Jaar daarvoor psv CL:Groepfase 4 verloren en 2 gelijkAjax halve finale.Jaar daarvoor:Psv eruit tegen NK osjekAjax finale europa league.Jij mag beoordelen hoeveel ajax heeft verdiend afgelopen 3 jaar en hoeveel PSV.Dus heel nobel van Toon maar hij wekt met opmerking over CL schijn dat hij van Ajax iets verwacht. En het feit blijft dat ajax veel meer gepresteerd en verdiend heeft afgelopen jaren in europa.Daarom zeg ik laten we kampioesgeld van afgelopen 5 jaar verdelen. Jaren dat Psv 3x kampioen is geworden Feyenoord en Ajax 1x. Lijkt je dat eerlijk?

27 maart 2020 om 08:58

" Klasse Toon. Niemand wil dat er clubs omvallen en de topclubs kunnen wel wat missen. Top initiatief! ". Er gaan hoe dan ook clubs omvallen omdat de verwachting is dat de problemen die de recessie die wordt verwacht, tot gevolg zal hebben, niet beperkt zullen blijven tot een paar maanden, maar een structureel karakter zullen hebben. De economie ligt bijna helemaal plat, de bedrijven die niet op fles gaan, zullen geld moeten lenen om overeind te blijven en dat geld ook weer terug dienen te betalen. En het eerste wat ze daarvoor opzij gaan zetten, zijn overbodige uitgaven als reclame en sponsoring. Terwijl de voetballerij dat voor een groot deel van afhankelijk is. De vijvers waaruit de clubs moeten vissen zullen deels droog vallen terwijl er nu al onvoldoende vis in zit. Het is niet de vraag of er clubs om zullen vallen, maar welke dat zijn. Dat is ook helemaal niet erg omdat er in NL veel te veel Bvos zijn en de clubs die om zullen vallen, vooral clubs zijn die niet rendabel zijn.

Lekker makelijk Toon de druk bij Ajax leggen. Toch even benoemen dat het grote geld in de cl te halen valt.

27 maart 2020 om 07:11

Hij heeft toch een punt. Breedste schouders, grootste lasten. Daar is niets vreemds aan. Wij zijn toch de grootste? Dan moeten we ook niet zeiken als het keer een heel klein beetje nadelig uitpakt. We kunnen hier heel veel goodwill mee kweken bij andere clubs.

27 maart 2020 om 08:01

Goodwill, her Nederlandse voetbal. Daar koop je echt helemaal niks voor. Ik zal wel weer die gare ajacied zijn, maar het zal mijn echt mijn reet roesten of clubs Ajax leuk vinden of niet.

27 maart 2020 om 08:39

" Hij heeft toch een punt. Breedste schouders, grootste lasten. Daar is niets vreemds aan. Wij zijn toch de grootste? Dan moeten we ook niet zeiken als het keer een heel klein beetje nadelig uitpakt. We kunnen hier heel veel goodwill mee kweken bij andere clubs ". Is onzin. Solidariteit in de voetballerij werkt maar 1 kant uit, die is er alleen als men iets nodig heeft. Dat heb je vorig seizoen nog gezien, toen de Knvb Ajax wat extra rust wilde geven. Dat dat uiteindelijk is gebeurt, is niet dankzij die clubs maar ondanks die clubs, die zetten aanvankelijk allemaal de hakken in het zand, een enkele uitzondering daar gelaten. In de voetballerij is eigen belang de enige norm. Het is nog maar de vraag of Gerbrands niet ineens solidair is omdat hij weet dat PSV volgend jaar geen CL gaat spelen. Bij solidariteit levert iedereen een bijdrage, nu kijkt iedereen vooral naar Ajax omdat die club de laatste tijd goed heeft gedaan. Ik denk echter niet dat Ajax bij andere clubs hoeft aan te kloppen als het even wat minder gaat. Terwijl echte solidariteit natuurlijk twee kanten opwerkt.

27 maart 2020 om 08:57

Daar heb je Scepticus weer met z'n eerste standaardreactie, namelijk 'is onzin'. Er wordt hier toch het voorbeeld gegeven van de Duitse clubs? Daaraan kun je toch precies zien dat het niet allemaal 'maar 1 kant op werkt'? Maar nee hoor, Scepticus weet het weer het beste.

27 maart 2020 om 08:57

Mooi verhaal scepticus. Maar solidariteit bestaat wel in het voetbal. Daar gaat dit artikel om. Duitsland als voorbeeld.

27 maart 2020 om 09:16

Gilau je kan wel komen met 'standaardreactie', maar wat Scepticus zegt snijdt wel degelijk hout. Als het om kunstgras gaat: iedereen voor zich. Als het om de kalender of speeldata gaat: iedereen voor zich. Standaard veel geklaag en gezeur richting Ajax, oneerlijk dit oneerlijk dat. Allemaal gestoeld op een chronisch minderwaardigheidscomplex. Maar als er geld te halen valt? Oh wacht, dan is Ajax ineens de grootste club met het meeste geld en dus een hele interessante melkkoe. Handje ophouden? Geen enkel probleem. Betaal a.u.b. mijn grasveld Ajax. Betaal a.u.b. mijn lonen Ajax. Selectieve interesse, puur afhankelijk van eigen gewin. Het zal mij een biet zijn of er clubs al dan niet omvallen, wat een onzin dat in de voetballerij er een gedeelde verantwoordelijkheid zou moeten zijn. Als mijn bedrijf failliet gaat, moet ik dan mijn handje op gaan houden bij een concurrent in de markt? Ze zien me aankomen. Dus nee Toon, je maakt maar lekker zelf een bedrag over naar al die kleine clubs met je gezanik over de CL waar wij in gaan spelen komend jaar. Deal with it.

27 maart 2020 om 09:22

" Daar heb je Scepticus weer met z'n eerste standaardreactie, namelijk 'is onzin'". Dat Ajax daarmee goodwill, zou kweken, is gewoon onzin. Als dit voorbij is, halen de supporters weer gewoon hun T-shirt met daarop " 100 procent Anti-Ajax " uit de kast. En zetten de clubs weer de hakken in het zand als de Knvb Ajax wat extra rust wil geven. Net als ieder weldenkend mens ben ik voor solidariteit, maar dan wel solidariteit die twee kanten op werkt. Toen Achilles '29 in de problemen kwam. stak echter niemand een poot uit en toen je eigen club in de problemen kwam en maar een paar ton nodig had om te overleven, idem dito. Solidariteit bestaat niet in het voetbal, daarin bestaat alleen eigen belang. Het zegt genoeg dat de clubs uit de Eredivisie zich van de Knvb hebben afgesplitst zodat ze de TV gelden in eigen zak konden steken. Daar is op zich helemaal niets mis mee, maar dan moet je ook niet naar de Knvb gaan wijzen als het even tegen zit. Vrienden ben je in goede en slechte tijden.

27 maart 2020 om 09:26

Jizzy, heb je wel gezien dat dit artikel niet over Ajax gaat, maar dat de directeur van PSV hier iets zegt? Jouw vergelijking dat als jouw bedrijf omvalt je dan je hand bij de concurrent op moet gaan houden slaat natuurlijk nergens op. Jouw concurrenten kunnen zonder jou, willen ze waarschijnlijk zelfs. Maar als er een heel aantal bvo's omvallen, verdwijnt de hele competitie. Gevolg voor de grote clubs lijkt me dan duidelijk. En daar gaat dit om, dat meerdere clubs in de problemen komen. Dat is heel wat anders dan de strijd tegen kunstgrasvelden of speeldata. Wat betreft mijn opmerking over Scepticus; hij/zij opent standaard zijn reactie met de opmerking dat de vorige reactie onzin is. Scepticus zal nooit zijn ongelijk toegeven, weet het altijd beter en geeft dit ook altijd nog eens op een denigrerende toon weer.

27 maart 2020 om 09:32

'en toen je eigen club in de problemen kwam en maar een paar ton nodig had om te overleven, idem dito'jammer genoeg kwam er niemand in actie nee. Maar toen ging het over 1 club, die door slecht beleid en een onwelwillende gemeente failliet ging. Nu gaat het om meerdere clubs, maar vooral door een oorzaak waar niemand iets aan kan doen. Dan kan hulp geven toch wel in een ander licht gezien worden?

27 maart 2020 om 09:42

Echt scepticus. Je relaas bestaat telkens uit nietszeggende onderbuikgevoelens die je als feiten presenteert. Eerst zou er binnen de voetbalwereld geen solidariteit bestaan, nu is iedereen weer anti onze club. Een mening hebben mag, maar jij maakt er populisme van.

27 maart 2020 om 10:04

" Maar toen ging het over 1 club, die door slecht beleid en een onwelwillende gemeente failliet ging. Nu gaat het om meerdere clubs, maar vooral door een oorzaak waar niemand iets aan kan doen. Dan kan hulp geven toch wel in een ander licht gezien worden? ". Bijzondere reactie. Dus als 1 club in de problemen komt, laat je die kreperen en pas als het er meer zijn, kom je in actie. En dat is jouw definitie van solidariteit. En de veronderstelling dat de clubs er niets aan zouden kunnen doen, is ook heel bijzonder. Natuurlijk hadden ze er iets aan kunnen doen als ze niet al hun geld hadden uitgegeven, maar iets opzij hadden gezet voor als het wat minder gaat. Een crisis als deze kan je niet voorspellen, maar je kan er wel rekening mee houden. In de voetbalwereld is opportunisme echter de norm en laat men zich liever leiden door de waan van de dag.

27 maart 2020 om 10:09

" Wat betreft mijn opmerking over Scepticus; hij/zij opent standaard zijn reactie met de opmerking dat de vorige reactie onzin is. Scepticus zal nooit zijn ongelijk toegeven, weet het altijd beter en geeft dit ook altijd nog eens op een denigrerende toon weer ". Jij bent typisch zo iemand die een ander de schuld geeft van zijn probleem terwijl de oorzaak daarvan bij hemzelf ligt. Het is natuurlijk niet zo dat ik mijn ongelijk niet toe wil geven, maar dat jij niet in staat bent om dat met argumenten aan te tonen.

27 maart 2020 om 10:18

" Maar als er een heel aantal bvo's omvallen, verdwijnt de hele competitie. Gevolg voor de grote clubs lijkt me dan duidelijk ". Alleen gaan niet alle clubs omvallen, maar alleen de clubs die niet rendabel zijn. Daardoor verdwijnt de competitie niet, maar wordt die kleiner en laat dat nu precies zijn wat de veranderagenda tot doel had en dat uit eigen belang door de clubs die niet in staat zijn om zelfstandig de broek op te houden, werd tegen gehouden. Dat krijgen ze nu als een boemerang terug. Als onrendabele clubs om gaan vallen, blijvende gezonde over en worden nog gezonder omdat de vis uit de vijver waarin ze vissen met minder gedeeld moet worden. Het is net als een rotte appel op een schaal met gezonde appels. Die zal uiteindelijk de andere appels aansteken waardoor ook die ziek worden, de enige manier om dat te voorkomen, is om die rotte appel te verwijderen. Door een crisis als deze gaat dat langs natuurlijke weg.

27 maart 2020 om 10:24

Ach Scepticus, wij zijn het niet met elkaar eens hier, ik denk dat er wel solidariteit in het voetbal bestaat, en jij niet. Jij geeft echter, zoals hierboven ook aangegeven door Walvistheo, altijd je mening als feit, waarbij afwijkende meningen bij voorbaat al kansloos zijn. Ben jij dan zoveel slimmer dan de rest van ons? Ik heb jou in al die tijd nog nooit je ongelijk toe zien geven. Mooi voorbeeldje nog maar een paar dagen geleden over het wel of niet speelgerechtigd zijn van Ziyech bij Chelsea. Je schrijft ook heus wel eens zinnige teksten, maar het zou je sieren om ook eens wat ruimte te laten voor andere meningen in plaats van die onmiddelijk af te doen als onzin.

28 maart 2020 om 00:16

Wat ben jij ontzettend hypocriet zeg, je gebruikt zelf teksten als ‘slaat nergens op’ maar beticht anderen van weinig ruimte laten en het afdoen van meningen als onzin. Had je het over jezelf misschien? En nee, de hele competitie verdwijnt niet als een paar clubs omvallen, dan zijn er puur minder clubs, maar wel de gezonde clubs blijven dan over. Win-win. Maar blijf dingen lekker aandikken om je punt te maken. Ook in jouw idealistische voetbalwereldje zijn clubs concurrenten van elkaar. Dat je überhaupt juist in die wereld in solidariteit gelooft, beperktere visies kom ik zelden tegen. Het verleden zegt voldoende, meerdere clubs zijn voorheen failliet gegaan zonder steun van andere clubs te hebben gekregen. En toen was er geen competitie meer. Oh wacht, dat was jouw gelul en geen realiteit.

27 maart 2020 om 07:21

Dat is wat bedoelt wordt met proporties ja. Niks vreemds aan toch. Het gaat hier om een geste, geen verplichting, dus als je met de grote clubs in Nederland samen iets wil doen, dan kan dat in proporties.

27 maart 2020 om 08:50

Dat is wat je er zelf in leest hoor. Gerbrands heeft het over een 'vergelijkbaar' iets als in Duitsland. Dat betekent niet dat het per se moet gaan om de Europese gelden te verdelen. Hij laat bovendien in het midden op basis waarvan deze financiële steun geboden kan worden maar geeft alleen aan dat de budgetten in Nederland niet met Duitsland te vergelijken zijn en we dus niet kunnen verwachten dat we net zoveel geld beschikbaar stellen als die clubs deden. Maar goed, als jij er graag iets negatiefs in wilt zien...

Welke solidariteit? Er kunnen niet eens uitsupporters bij alle wedstrijden aanwezig zijn omdat we niet normaal met elkaar om kunnen gaan. Er is alleen saamhorigheid in crisistijden alles het om centjes gaat.

27 maart 2020 om 08:35

Ik zou hetgeen op “supporters gebied” afspeelt, scheiden van wat er tussen clubs speelt. Dat supporters niet normaal kunnen omgaan met elkaar heeft niks te maken met hoe de clubs op bestuurlijk vlak met elkaar omgaan, of willen gaan.

27 maart 2020 om 08:44

" Ik zou hetgeen op “supporters gebied” afspeelt, scheiden van wat er tussen clubs speelt ". En wat speelt er volgens jou dan tussen clubs? Die gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Dat heb je vorig jaar nog kunnen zien toen de Knvb Ajax wat extra rust wilde geven, toen zette iedereen de hakken in het zand en heeft de Knvb dat uiteindelijk zelf beslist. Solidariteit bestaat niet in de voetbalwereld, daar is het ieder voor zich en de Knvb voor ons allen.

Heel het jaar word je als Ajax zijnde uitgekotst, voor de gek gehouden, gehaat etc. En dan zou je dadelijk met je geld(want het meeste zal van Ajax moeten afkomen) clubs gaan helpen als Ado. De club waar je niet eens welkom bent. Dikke vinger zou ik zeggen ! En waar ga je een grens trekken? Iedere club zal het moeilijker gaan krijgen. Maar wie krijgt het wel en wie niet ?! En als je elke club uit de min houd door deze acties, dan beginnen ze daarna op 0(want je gaat ze niet even 5 miljoen extra geven). Als die club op 0 begint, zal het nog steeds een kopje onder kwestie worden naar verloop van tijd.

27 maart 2020 om 08:38

Supporters zijn niet welkom omdat ze er een zooi van hebben gemaakt. Lijkt me toch een andere zaak dan overwegen de clubs in dezelfde divisie te steunen. En t is nog altijd overwegen he. Maar verder best gefrustreerde reactie, over een uitgekotst Ajax, vind je niet? Wanneer worden ze uitgekotst en voor de gek gehouden en door wie dan?

27 maart 2020 om 09:30

Yoda, Als je je laatste zin echt serieus meent, dan denk ik dat je iets niet goed ziet... Ajax word door (bijna) elke Eredivisie club uitgekotst. Iedereen hoopt dat een ander kampioen word dan Ajax. Zo is het gewoon, je zag het het meest duidelijk met de meest pijnlijke uitschakeling van Ajax in de halve finale CL. Het werd in de rest van Nederland ongeveer gevierd als een kampioenschap.

27 maart 2020 om 09:46

Wat een onzin. Ik lees meer berichten van mensen die zeggen dat half Nederland blij was met die uitschakeling dan dat er daadwerkelijk mensen het Ajax niet gunden. Lijkt bijna alsof je graag wilt dat niemand het Ajax gunt. Het gros van de voetbalvolgers vond het jammer en baalde er van, waaronder ik. Een klein gedeelte zal er inderdaad blij mee zijn geweest maar denk je niet dat dat andersom onder de ajacieden niet precies hetzelfde was geweest als het om PSV of Feyenoord ging?

29 maart 2020 om 15:38

Dat herken ik echt helemaal niet, sorry. En ik ben psv fan en het gros van mijn vrienden ook. We hebben al eeuwen een seizoen kaart. Er is een verschil tussen het niet erg vinden als Ajax wordt uitgeschakeld en het vieren als een kampioenschap. In dat seizoen denk ik dat we zelfs vonden dat Ajax gewoon goed speelde.

27 maart 2020 om 08:46

Laat dit soort reacties nou precies de reden voor die antipathie zijn. Ajax heeft, net als Feyenoord, PSV en alle andere clubs, ongelooflijk veel aan het Nederlands voetbal te danken. Ben ervan overtuigd dat deze clubs zich echt wel solidair gaan tonen mochten er andere clubs op omvallen komen te staan.

27 maart 2020 om 09:40

@hijniet! Dus Ajax moet nu solidair gaan doen om respect terug te krijgen? Als ze slim zijn doen ze dat niet, het is geen vriendjes kopen. Ik heb er verder niets tegen dat Ajax de meest gehaatte club van Nederland is. Nog sterker, door de successen geniet ik daar alleen maar van. Het is voetbal, voetbal is oorlog. Als in de oorlog de kleintjes niet overeind kunnen blijven ga je ze ook geen wapenvoorraad geven om de kans te vergroten dat ze overleven. En nu kun je zeggen dat de competitie er slechter van word, blablabla. Maar de clubs die jaarlijks de ranglijst nummer 1- 12 pakken die overleven deze crisis wel. De rest word vanzelf weer aangevuld. Er zijn vanzelf clubs die weer opstaan en zich in de Eredivisie werken.

27 maart 2020 om 09:40

" Ajax heeft, net als Feyenoord, PSV en alle andere clubs, ongelooflijk veel aan het Nederlands voetbal te danken ". Lachwekkende conclusie. Het omgekeerde is het geval. Het Nederlandse voetbal heeft heel veel aan Ajax heeft, Feyenoord en PSV te danken. Dankzij die clubs heeft het Nederlandse voetbal aanzien, zonder die clubs zou het helemaal niets voorstellen. En dat hebben die clubs helemaal op eigen kracht gedaan.

27 maart 2020 om 11:01

Het is helemaal geen lachwekkende conclusie, doe eens is niet zo denigrerend mr. Septictank. Vorig jaar is het speelschema voor Ajax toch aangepast mbt de CL? Dat is toch hulp? Natuurlijk heeft het NL-voetbal veel aan de topcluppies te danken, maar ook in deze situatie heeft het twee kanten opgewerkt.

27 maart 2020 om 12:07

Gluubstetj, Vorig jaar zijn alleen de wedstrijden verzet die verzet Moesten worden vanwege de regels in het spelen van wedstrijden en de minimale tijd ertussen. Het is niet dat dit een solidaire actie was van de knvb zoals de meeste supporters wel lieten vermoeden door hun opmerking jegens de knvb. uitspraken als : knjb en de knjb doet alles om ajax kampioen te laten worden waren dan ook overal massaal te lezen. Maar gelukkig heeft de Wereldvoetbalbond nog bepaalde regels omtrent het spelen van wedstrijd 1 en wedstrijd 2 en de tijden die daartussen moeten zitten (2 volledige etmalen). Daarbij is de conclusie van Scepticus helemaal waar. Waar was het Nederlandse voetbal zonder de topclubs, en wat jij beweert; waar waren de topclubs als de knvb er niet was? dan had iemand anders wel een andere bond opgezet.

27 maart 2020 om 12:23

Zonder andere clubs geen voetbal en dus ook geen Ajax, Feyenoord en PSV. Ik zou je tevens aanraden om eens aan je toon te werken. Discussie met jou is werkelijk onmogelijk op deze manier. Andere mensen is dat laatst ook al opgevallen.

27 maart 2020 om 13:23

Jeroen, je hoeft je niet aangevallen te voelen hoor, ik stel gewoon een vraag. Zoals war aangeeft nergens staat in dit artikel dat in NL ook de CL clubs wat er überhaupt maar 2 zijn de kosten moeten betalen. Het gaat om de vermogende clubs waarschijnlijk. Daarbij is er nog niks officeel dus de boosheid bij de Ajax fans kan ik niet zo goed begrijpen. Edit: deze reactie moest op een andere comment geen idee waarom die hier staat

27 maart 2020 om 09:40

Volgens mij kotsen veel Ajax supporters juist op anderen. Niveau te laag, wij halen alle punten in Europa en de rest niets, KKD voegt niets toe, opheffen die kleine clubs, wij verdienen het meeste geld van fox want naar de rest kijkt niemand en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus kijk eerst naar jezelf of mede supporters voordat je onzin verkondigt.

27 maart 2020 om 09:53

Volgens mij is Ajax heel blij met de Kkd. Het is juist de KKD die niet blij is met Ajax (en Psv) ondanks dat die clubs de KKD een mooi TV contract hebben opgeleverd. Ajax verdient het meeste geld van Fox, dat is de enige reden dat de overige clubs Ajax erbij willen hebben. Het was voor Ajax veel lucratiever geweest om de mediarechten zelf te verkopen, dat had veel meer opgeleverd. En Ajax heeft bijna 70 procent van de punten verdiend. Dat heeft helemaal niets met kotsen te maken en al helemaal niet met onzin, dat zijn gewoon keiharde feiten.

27 maart 2020 om 12:10

Welke punten omschrijf jij hier nu waar geen kern van waarheid in zit? enige waar ik wel iets van kan begrijpen dat er geen waarheid in zit is opheffen die kleine clubs. Verder noem je punten eens ?! Alles is gewoon keiharde waarheid, misschien voor sommigen moeilijk om te accepteren.

27 maart 2020 om 15:56

Uber Calimero. Net Trump, de machtigste man op aarde die huilt over kritiek.

Ik ben hier nu de comments aan het lezen, 100% gaat over Ajax. Heb ik het artikel verkeerd gelezen? Ik zie nergens in dit artikel Ajax staan, of dat Toon zegt dat Ajax alles moet betalen?

27 maart 2020 om 10:57

Mvb-psv: ik dacht exact hetzelfde. Ik heb toch potdomme net een artikel over Psv en Toon gelezen. Wat is toch die dringende behoefte om alles op Ajax te betrekken in deze! Daarnaast lees ik ook dat mensen "kotsen" op Ajax, met daarbij horende voorbeelden die totaal niet van toepassing zijn op dit artikel. Wellicht is het binnen zitten niet goed voor het humeur van sommige...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren