DWDD draagt een-na-laatste uitzending volledig op aan Abdelhak Nouri

Donderdag, 26 maart 2020 om

Het televisieprogramma De Wereld Draait Door staat donderdagavond volledig in het teken van Abdelhak Nouri. Vrijdag verschijnt het boek ‘Abdelhak Nouri, een onvervulde droom’ van auteur Khalid Kasem, de vertrouwenspersoon van de familie Nouri. “Reden voor ons om de hele uitzending te wijden aan de positieve, verbindende voetballer”, zo meldt DWDD.

Nouri werd bijna drie jaar geleden onwel tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen. Hij liep daarbij blijvende hersenschade op. Vader Mohammed en Nouri’s broers Mo en Abderrahim zullen te gast zijn, evenals Kasem. Ook goede vrienden en voormalig teamgenoegen Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn zitten donderdagavond vanaf 18.55 uur aan tafel. DWDD was de afgelopen vijftien jaar te zien en houdt na vrijdag op te bestaan.

'Donny intiem met Bergkamp, bijzondere legday voor De Bruyne'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Interessante keuze, ik ga zeker kijken! Elke keer als ik videos van appie zie dan blijft het bijzonder. Heerlijke technische voetballer, maar vooral ook een geweldig en vrolijk persoon. Altijd respectvol en geduldig om zijn droom waar te maken.

26 maart 2020 om 17:40
0

Ik vind het ook mooi dat ze dit doen, maar waarom gaat Frenkie de Jong daar eigenlijk zitten? Die heeft maar een paar jaar bij hem in de selectie gezeten, dan had je beter De Ligt (als dat gaat ivm coronavirus) of Mazraoui kunnen uitnodigen.

26 maart 2020 om 17:50
0

Denk dat de Ligt ivm coronavirus wel onmogelijk was momenteel. Geen idee hoelang Frenkie met appie heeft gespeeld (ook qua Nederlandse jeugdteams). Had een Mazraoui of Ziyech ook wel verwacht maar wellicht zijn ze wel uitgenodigd, maar vonden ze het te gevoelig. Bij Ziyech merk je bijvoorbeeld wel (logischerwijs) dat het een enorm lastig gespreksonderwerp blijft. Is ook gissen natuurlijk.

26 maart 2020 om 18:02
0

Ziyech zou daar niet snel gaan zitten inderdaad. Is voor hem extreem lastig, hij was ook degene met zo'n beetje de sterkste band met Appie binnen de selectie los van Donny.

27 maart 2020 om 08:27
0

TVL11 - de link met Frenkie is een semi-commerciële. Zijn vriendin - hoe kan het ook anders - Mikky Kimenie heeft kleding ontworpen voor een kledinglijn. Appie Edition, om het zo te zeggen. Hoe jammerlijk ook, het is (bijna) ter promotie.

Dat verdiend Appie. 3 jaar na dato. Nog steeds de traan! Stay strong!

26 maart 2020 om 16:02
0

Op basis van wat precies? Niet lullig of provocerend bedoeld hoor, maar het is nu al 3 jaar geleden. Ok, nu komt er een boek van hem uit, maar om hier nu een heel programma aan te weiden? We hebben het hier over een jeugdspeler van Ajax hé. Niet over een nationale ramp.

26 maart 2020 om 16:24
0

Eensch, ik heb nog geen totale DWDD uitzending gezien, volledig gewijd aan Di Tommaso.. ook niet bepaald een ramp, maar meer betekend voor het nl voetbal

26 maart 2020 om 16:28
0

Puntnaarachter, Op basis van wat? Misschien omdat Dick_borst dat gevoel gewoon heeft. Mag of kan dat niet? Het is een onderwerp wat vele mensen zullen grijpen. Wat gebeurde met Nouri is triest en tegelijkertijd een les geweest. Overal meer en meer AED apparaten. Clubs , scheidsrechters die sneller handelen/fluiten. Het heeft een behoorlijke impact gehad. Dat jij er 3 jaar na dato wat minder mee hebt kan En is volledig aan je zelf. Net zoals de gedachtes en gevoelens van Dick_borst. En nee geen nationale ramp. Maar moet dat voor een programma? Ik ga iig kijken.

26 maart 2020 om 16:37
0

Ah de gebeurtenis met nouri heeft inderdaad zoveel impact gehad op de gehele voetbalwereld, dat notabene zijn eigen club een speler (Blind) laat door voetballen terwijl die uit het niets naar de grond gaat. Volgens mij probeer je de impact nu wel een beetje te overdrijven en gaan de clubs gewoon nog steeds op dezelfde voet verder. En ik mag toch vragen op basis van wat hij dit gerechtvaardigd vindt? Zelfde dat ik vind dat dit hele gedoe uitgemolken is.

26 maart 2020 om 16:55
0

'Volgens mij probeer je de impact te overdrijven'Nee , ik probeer duidelijk te maken dat je de reactie van Dick_ bagatelliseert. Hij mag en kan dat vinden. Hij vind dat verdiend, hij voelt er wat bij. Niets mis mee. En jou reactie laat erop lijken dat dat niet nodig is. Want het is geen nationale ramp en al drie jaar terug.

26 maart 2020 om 17:03
0

Nouri was voor zijn omgeving een echte rolmodel, bezocht jeugdgevangenissen om jongeren op het rechte pad te krijgen, was geliefd onder de fans en was gewoon een voorbeeldknul. Hij heeft op het voetbalveld dan wel niet heel veel kunnen laten zien, daarbuiten verdient hij louter lof.

26 maart 2020 om 17:15
0

Respecteer iemand anders zijn mening gewoon even knul, ik deel alleen mijn gevoel. Als Amsterdammer die dicht bij de Geuzenveld woont, heb ik dat gewoon.Besef overigens dat je een totaal zinloze discussie wilt aangaan. Daar wil ik het dan ook bij laten.

26 maart 2020 om 17:32
0

Ik probeer gewoon te zeggen wat Nouri uiteindelijk is/was. Hij was een veel belovende speler uit de Ajax jeugd, maar veel meer dan dat? Dat mensen het beeld omtrent Nouri romantiseren snap ik wel hoor, komt ook door de gebeurtenissen. Jij romantiseert het bijvoorbeeld ook door zijn impact te beschrijven op het voetbal, terwijl dat allemaal wel meevalt (zit mijn voorbeeld van blind). Een speler die uit het niets naar het gras gaat is altijd al een reden geweest voor een scheidrechter om in te grijpen, dat er nu bij elke speler die naar het gras gaat en een oplettende scheidrechter meteen het voorbeeld van Nouri erbij wordt gehaald, tja. Ik snap echt wel dat mensen zo'n uitzending leuk vinden, maar dan kan ik het toch nog wel teveel van het goede vinden? Dat mensen dan roepen dat die het verdient roept bij mij vragen op ja. Er is al heel veel over gezegd en geschreven (meer als dit bij een speler van RKC zou zijn gebeurd), waarom nu dan weer dat hele riedeltje over doen? Jij vindt dat ik het bagitaliseer, ik vind dat jij Nouri groter maakt dan hij is/was. Dat is gewoon een verschil van mening, en dat kan. Verder wens ik iedereen die gaat kijken veel plezier en hoop dat het een mooie uitzending wordt.

26 maart 2020 om 17:33
0

Volgens mij respecteer ik toch ook gewoon je mening? Maar ik vraag gewoon wat meer onderbouwing van je mening. Dat jij die niet wilt of kan geven moet je natuurlijk zelf weten. Wens je veel kijkplezier.

26 maart 2020 om 17:45
0

Bijzonder dat je voor iemand kan bepalen dat hij het romantiseert, zonder daadwerkelijk diegene te kennen tegen wie je spreekt.Het is duidelijk hoe je er over denkt verder, maar heeft verder weinig raakvlakken. Ik maak Nouri nergens groot, ik reageer enkel alleen op een artikel waar ik veel gevoel bij heb. Toch wel stuitend dat je mijn mening daarin wilt verdraaien nochtans het wilt bepalen voor mij.De onderbouwing heb ik daadwerkelijk gegeven, ook na je nog al opzienbarende geformuleerde mening.Je probeert ook een zinloze discussie aan te gaan omtrent Ajax, het gaat mij echter om Nouri. Kind van de Geuzenveld die menigeen hier dichtbij heeft meegemaakt en heeft zien op groeien.

26 maart 2020 om 17:58
0

Tja volgens mij ben jij hier de gene die zegt dat hij het verdient om 3 jaar na dato een gehele uitzending aan zich toegewijd krijgt, dat is het enige wat ik vraag. Dat jij toevallig uit dezelfde plek komt (hem misschien ook persoonlijk kent), dan kan ik er toch nog wel steeds mijn vraagtekens bij hebben? Ajax intreseert mij echt vrij weinig hoor, ik heeft alleen aan dat hij daar in de jeugd heeft gezeten? Hij meer aandacht heeft gekregen omdat hij bij een Nederlandse topclub in de jeugd heeft gespeeld. En ik blijf erbij dat jij hem wel groot maakt, omdat jij vindt dat hij 3 jaar naar dato een programma aan zich krijg gewijd. Dat jij het leuk vindt (kan ik compleet inkomen) is heel wat anders dat hij dat verdient (wat jij dus vindt en ik niet). Maar hier gaan wij toch niet uitkomen.

26 maart 2020 om 18:15
0

Dus omdat ik dat gezegd heb maak ik hem groot? Hahaha nou sorry hoor dan maak ik mijn vrienden elke keer groot om dat ze dat verdienen. 😁

26 maart 2020 om 18:54
0

Ben het wel eens met puntnaarachteren. Heel hard gezged: Nouri betekent helemaal niet voor mij. Heb niets met ajax, heb niets met amsterdam en dat geldt voor het merendeel van de mensen in Nederland. Dat is wat anders dan een Johan Cruijff. Maakt het niet minder triest wat met hem gebeurd is. Dat jij er persoonlijk meer bij betrokken bent dat kan best en in die zin snap ik je gevoelens ook wel. Maar bijvoorbeeld een Nathan Rutjens is ook een rolmodel voor al het vrijwillegerswerk/ werk voor stichtingen doet. Dat is ook een verbinder. Daar wordt ook geen WDD aflvering aan besteed. Een aflevering over Cruijff of in 2028 over Van Basten zoiets snap ik nog wel. Maar dit is gewoon een promotie aflevering voor het boek.

Ik snap eigenlijk niet dat dit telkens in de media behandeld moet worden. Als ik de familie was zou ik het lekker in de anonimiteit houden. Het is goed dat hij niet vergeten wordt maar ik vraag mij toch af of dit handig is. Zo kom je als familie nooit in rustigere omstandigheden.

26 maart 2020 om 16:15
0

Heb je er al eens over nagedacht dat juist zo iets sommige mensen rust kan geven? De familie weet dat hij nog respect krijgt en hier kunnen ze energie uit halen. Ot: Zag dit bericht net en dan denk ik meteen terug aan hoe hij vroeg of hij de vrije trap mocht nemen. Geweldig moment was dat !

Ik heb er altijd een beetje moeite mee wanneer er wordt gezegd dat hij voor verbinding zorgde. Laat mij kraakhelder zijn dat het overduidelijk een geweldige jongen is - dat blijkt wel uit alle berichten van mensen die hem kennen - maar die zogenaamde verbinding heeft te maken met de tragedie die hem overkomen is, niet zozeer met iets waar hij zelf bewust aan heeft bijgedragen. Appie is een geweldig fijn mens en was een zeer begenadigd talent, maar voordat hij door het noodlot werd getroffen zag echt niemand hem als verbinder. En dat hoeft hij natuurlijk ook helemaal niet te zijn om hem te eren.

26 maart 2020 om 16:47
0

Dat is totaal niet waar hoor. Hij was wel degelijk een verbinder in zijn actieve voetbalcarrière. Hij deed veel op maar juist ook naast het veld voor de samenleving. Dat maakte hem juist extra geliefd bij iedereen.

26 maart 2020 om 17:02
0

Hij was het juiste rolmodel voor de jonge Marokkaan op dat moment. Van 2 kanten gezien. Een jongn met Marokkaanse roots die zich perfect aangepast had aan de Nederlandse cultuur, maar ook de Marokkaanse cultuur daarmee kon combineren. Exact het tegenovergestelde van het stereotype beeld dat veel Nederlanders hebben van jongeren van Marokkaanse afkomst. Voor 2 kanten was hij het bewijs dat het wel op een normale manier kan.

26 maart 2020 om 17:15
0

Spreek voor jezelf alsjeblieft. Op het YouTube kanaal van Ajax zijn meerdere filmpjes te vinden van Abdelhak Nouri waarop te zien is dat hij wel degelijk een verbinder is.

26 maart 2020 om 22:35
0

Ik heb er altijd een beetje moeite als persoonlijke perspectieven geprojecteerd worden op een meerderheid, laat staan op een volledige bevolking. Doe je research, en je zult tot hele andere conclusies komen.

Volgens mij gebeurd alles wat over Nouri naar buiten wordt gebracht in overleg met de familie. (Is overigens niet veel) Ik vind het mooi dat er nog eens bij stil wordt gestaan. Ik denk ook dat het voor een groot deel van de selectie vorig jaar moeilijk is geweest toen zulke grote hoogtes bereikt werden. Dat had ook de absolute doorbraak van Nouri moeten zijn, en het succes van hem. Jammer dat het niet zo heeft mogen zijn, de wereld kan soms hard zijn, geniet daarom van elk moment. Het kan zomaar anders zijn morgen.

Dan wacht ik wel op de allerlaatste uitzending dan.. Hoezeer triest het voor die jongen ook is geweest, snap ik alles er omheen totaal niet. Zeker als een publieke zender mee gaat doen in die verering. Heb het liever over dingen die er toe doen..

26 maart 2020 om 16:31
0

Tja, Matthijs is een groot Ajaxfan en is, zeker in zijn laatste week, graag op zoek naar de traan. Als dan nu dit boek uitkomt, leent dat onderwerp zich natuurlijk wel voor een flink staaltje emo-tv.

26 maart 2020 om 16:35
0

Dat er bij stilgestaan wordt snap ik volledig, een hele uitzending vind ik zelf achterlijk, morgen de hele uitzending over Di Tomasso?

26 maart 2020 om 18:02
0

Di Tomasso was niet eens een Nederlander en hij speelde anderhalf jaar in Nederland. Niet dat zijn overlijden minder erg is ofzo hoor, totaal niet, maar een talkshow over hem zul je eerder vinden op de Franse tv, zoals je een programma gewijd aan Nouri in Nederland zult vinden. Ik vind het maar een vreemde vergelijking. Bovendien heb jij het toch liever over 'dingen die er toe doen', het lijkt me dus stug dat je naar een special over Di Tomasso wél zou kijken, geen idee waarom je daar dus op hint.

26 maart 2020 om 18:37
0

Hij heeft dus meer betekend voor het Nederlands voetbal dan Nouri. Zonder in een zinloze discussie te verzanden, uiteraard had het Di Tomasso gedeelte een ironische ondertoon, maar er zijn genoeg voetballers die vanalles vervelends is overkomen. Vind dit echt zwaar overtrokken, maar goed, ik maak dan ook de keuze niet te kijken, een ander mag dat weer geheel zelf bepalen..

26 maart 2020 om 17:03
0

Die laatste opmerking is toch nergens voor nodig. Dat jij vind dat het er niet toe doet is prima maar er zijn genoeg mensen die dat anders zien.

26 maart 2020 om 17:27
0

Dat schijnt bij een forum te horen, verschillen in meningen, etc. Er zijn er duizenden die van heel Nouri amper hadden gehoord vóór het tragische incident, nu staan die vooraan allerlei one-liners te roepen. Mag hoor, ik vind daar het mijne van

Van mij hoeft het niet, maar er zullen er genoeg zijn die het kunnen waarderen. Ik snap best dat je er als Ajax op 1 of andere manier er regelmatig bij stil staat. Ook was het natuurlijk een heel mooi gebaar bij het kampioensfeest vorig jaar mei. De Appie Nouri trofee is ook een mooi intiatief vanuit Ajax en ik hoop dat het een beetje goed gaat komen met die financiele regeling die nog getroffen zou worden. Echter om hier nog op landelijke televisie een heel programma aan te besteden vind ik wat overdreven. Dat je iemand dat boek wil laten toelichten is prima, maar om daar nu een uur voor in te ruimen.

Geen mazraoui of ziyech jammer....mazraoui kent hem vanaf zijn 8ejaar en als er een voetballer in Nederland was waar nouri naar opkeek dan was het wel ziyech,ookal kende ze elkaar persoonlijk maar 1 jaar...

Was Bergwijn al in Nederland of mocht hij hiervoor Engeland verlaten? Weet iemand dat toevallig?

Echt belachelijk. Het is triest wat met die jongen gebeurd is, maar die aandacht, alleen omdat het een jeugdspeler van Ajax is, is belachelijk. Als die jongen ergens anders had gevoetbald dan had je er nooit meer iets over gehoord.

26 maart 2020 om 17:41
0

Dat blijft speculeren. Dat ie van ajax kwam zal vast meespelen, maar zo'n jonge sporter die tijdens een oefenwedstrijd een hartstilstand krijgt zou op mij altijd wel indruk maken. Ook als diegene voor andere clubs zou spelen. Kijk naar de reacties van andere voetballers die niks met ajax hebben

Ja, Nouri, zo'n geval 3 jaar geleden zet Corona wel flink in de schaduw. Niet meer dan terecht dat er een aflevering aan geweid wordt

26 maart 2020 om 17:44
0

Ja want corona blijft natuurlijk wel onbelicht deze tijden. Gisteren bij op1 ging letterlijk elk onderwerp erover. Juist goed om andere onderwerpen ook aan bod te laten komen, al is dit natuurlijk ook geen leuk/positief onderwerp.

Wil dit wel even zien. Vooral de verhalen likken mij leuk. Hoop alleen niet dat ze die beelden laten zien waar het misgaat. Dan gaat de tv heel snel uit.

Ik kan me voorstellen dat mensen die niets met Ajax hebben dit raar vinden of dat ze afvragen of deze uitzending ook zou komen als Nouri geen Ajacied was. Dat laatste zullen we nooit weten, maar ga jezelf en anderen niet opfokken door haat of liefde voor een bepaalde club. Prik daar doorheen en kijk gewoon naar Nouri als een goedlachs ventje dat graag wilde voetballen, maar ook maatschappelijk bezig wilde zijn. Zonder daarbij onderscheid te maken in kleur (zowel qua club als huid...), wat hem oa voor diverse mensen een verbinder maakte.

Zojuist de uitzending gezien van DWDD. Kippenvel... zo triest, voor Appie, voor zijn familie, voor zijn maatjes en Ajax. Heel veel sterkte!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

197 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 26 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft geraakt door DWDD: ‘Dat hij soms in het bed van Appie slaapt’

De uitzending van De Wereld Draait Door over Abdelhak Nouri heeft diepe indruk gemaakt op Wim Kieft. Afgelopen donderdag stond de op een na laatste aflevering van het televisieprogramma volledig in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Atlético Madrid aast op een spelersruil met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren