‘Ajax zegt contract Huntelaar ondanks gesprekken waarschijnlijk op’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Klaas-Jan Huntelaar beschikt over een aflopend contract bij Ajax, dat op korte termijn moet beslissen hoe het de gang van zaken rondom de routinier precies aan wil pakken. Voetbal International weet woensdagmiddag te melden dat de Amsterdammers het contract van Huntelaar aankomende week waarschijnlijk formeel op zullen zeggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ajax nog een seizoen door moet gaan met Klaas-Jan Huntelaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door london calling)

Prima. Had mijns inziens beter kunnen stoppen na vorig seizoen, beter ging het niet meer worden namelijk. Stoppen op je hoogtepunt luidt het devies, want dit seizoen heeft hij nou niet veel meer bij kunnen dragen, de slijt is er toch echt behoorlijk opgekomen.

25 maart 2020 om 17:35

Noem 9 goals en een goal per 93 minuten maar niet veel meer bij kunnen dragen. Ik zie geen bankzitter in de eredivisie dat beter doen.

25 maart 2020 om 17:57

Pure scorebordjournalistiek. Met de dominantie die Ajax in de Eredivisie heeft, is dat niet meer dan logisch. Ik heb het even opgezocht en van die 9 doelpunten waren er 2 tegen Emmen (uitslag 5-0), 1 tegen VVV (4-1), 1 tegen Heracles (4-1) en dat waren dan ook nog eens de laatste doelpunten ook. Die 2 tegen Twente waren dan semi-belangrijk, maar we moeten niet gaan doen of het allemaal geweldige, cruciale doelpunten waren.

25 maart 2020 om 18:18

Het gaat er toch niet alleen om dat die cruciale doelpunten maakt. Daarnaast gok ik zo maar eens dat die die goals tegen vvv en Heracles als invaller waren, dus lastig dan om ook een eerder doelpunt te maken.

25 maart 2020 om 18:20

En waarschijnlijk toch wel cruciaal mbt doelsaldo. Zeker nu als er wordt bekeken als de eredivisie niet wordt uitgespeeld en er van de huidige ranglijst wordt uitgegaan..

25 maart 2020 om 18:26

" Pure scorebordjournalistiek. Met de dominantie die Ajax in de Eredivisie heeft, is dat niet meer dan logisch " . Benieuwd over welke dominantie je het hebt. Mogelijk heb ik iets gemist.

25 maart 2020 om 18:27

Als je een geweldig moyenne aanhaalt, ben ik wel benieuwd hoe cruciaal die doelpunten waren. Dat waren ze dus nagenoeg allemaal niet. Volgens mij kunnen we er rustig van uitgaan dat Ajax zonder de inbreng van Huntelaar ook die ploegen wel opgerold had hoor, maar goed. Agree to disagree dan maar!

25 maart 2020 om 18:34

Ja zo kan ik elke statistiek wel naar beneden praten. Of denk je dat de goals die CR7 en Messi maken/maakten altijd de beslissende goals waren? Die scoorden net zo goed vaak de 3 of 4-0.

25 maart 2020 om 18:46

Ik zie weinig andere spelers met de beleving die Huntelaar heeft. Daarnaast vind ik nou niet bepaald dat Traore meer brengt dan Klaas. Sterker nog, zie liever kJ eigenlijk.natuurlijk zal hij steeds minder minuten aankunnen. Maar een adequate vervanger....schiet mij maar lek.....die hebben we niet

25 maart 2020 om 22:49

Los van al die doelpuntjes en scorebordjournalistiek. Die man is zeer belangrijk voor al die jonge gasten. Misschien is hij zelfs meer op dat gebied van toegevoegde waarde dan op het veld.

25 maart 2020 om 17:36

In het veld misschien niet meer. Maar hoor zo enorm vaak over zijn leidende en motiverende rol in de kleedkamer en op het trainingsveld. Denk dat deze gozer nog steeds enorm waardevol is voor Ajax. Denk dat zo'n Traore ontzettend tegen Huntelaar op kijkt en alles van hem wil leren.

25 maart 2020 om 17:37

Gelukkig doet niet iedereen het volgens jou inzien. Huntelaar is een held bij Ajax en is dit seizoen ook gewoon van waarde geweest. Iedereen wist van te voren dat Huntelaar minder zou gaan spelen en dat hij natuurlijk aan het eind van zijn carrière zit, maar als je dan ziet dat het eigenlijk nog steeds een goede spits heeft die Ajax gewoon heeft kunnen helpen, zeg ik chapeau Huntelaar. Ik hoop persoonlijk dat hij nog ergens anders een contract tekent, wie weet Heerenveen? Ik denk dat de deuren daar wel open staan. Zou toch mooi zijn, bij een minder grote club kan hij meer spelen en wie weet eindigt hij nog op een goaltje of 15. Mijn Huntelaar shirt gaat in ieder geval nooit meer weg!

25 maart 2020 om 20:38

Hij heeft dit seizoen (was vorig seizoen ook al meer) wel veel kansen nodig die hij een aantal jaar geleden nooit zou missen. Heeft natuurlijk ook met leeftijd te maken. Desondanks heeft hij nog steeds mooie statistieken. Maar je had het over afsluiten bij een andere club. Heerenveen zou mooi zijn. Nou ik hoop dat hij nog een jaartje bij De Graafschap gaat voetballen. Hoe gaaf zou het zijn om zijn jeugd BVO het kampioenschap in de KKD te bezorgen om vervolgens te stoppen.

25 maart 2020 om 21:25

Heel Heerenveen ziet hem volgens mij wel graag komen. Het is nu niet zo dat we erg breed zitten in de spitsen, en wat ervaring kunnen we ook wel gebruiken. Het zal vooral aan hem liggen. Veel salaris zal zijn ook niet kunnen krijgen.

26 maart 2020 om 07:45

Huntelaar kan maar 20 minuutjes voluit spelen...die ga je toch niet aantrekken voor dat geld.

25 maart 2020 om 17:38

Natuurlijk ging het niet beter, hij deed het geweldig en was gewoon hartstikke belangrijk of dat nou in de voorrondes was van de CL, of in Groningen of voor de spelers.niet gek dat hij t op z'n 37ste niet meer helemaal kan belopen, dan nog heb je bij hem wel t idee dat hij altijd een goal kan maken, maar het spel gaat m veels te snel.

25 maart 2020 om 17:40

Ik vind 9 doelpunten in de Eredivisie voor een reserve spits anders een prima aantal. Alleen Promes en Tadic doen het bij Ajax beter op dat gebied in de Eredivisie. Tadic had daar die laatste wedstrijd voor nodig, anders had hij qua doelpunten nog gelijk gestaan.

25 maart 2020 om 18:18

Ik zou hem graag nog een jaartje bij heerenveen zien. Met zijn kwaliteit, ervaring en mentaliteit kan hij daar nog zeker van waarde zijn.

25 maart 2020 om 18:55

@fcb_catalunya doorgaan zolang je zelf wilt, luidt het devies. Je speelt voor jezelf, niet voor een ander.hij heeft er plezier in en daar gaat het om.

Heeft bewezen dat hij als invaller nog steeds van toegevoegde waarde voor Ajax kan zijn. Ook heeft hij veel ervaring en kan hij de jonkies veel bijbrengen. Kortom: contract van the Hunter verlengen!

25 maart 2020 om 17:37

Het is mooi geweest, brengt ook als invaller niets extra's meer. Doorselecteren en een andere rol bekleden binnen de club is het devies

25 maart 2020 om 17:39

Dus omdat Huntelaar de laatste maanden niet veel potten heeft kunnen breken, is het niks meer? Volgens mij heeft heel Ajax geen potten kunnen breken de laatste tijd. Doorselecteren wordt vanzelfsprekend gedaan, maar daar is Huntelaar zelf ook akkoord mee gegaan. Hij is er niet voor de basis, als invaller is het een luxe om Huntelaar te mogen hebben. Daar veranderen e laatste 2.5 maanden niets aan.

25 maart 2020 om 17:43

En juist daarom onderstreep ik mijn bovengenoemde reactie

25 maart 2020 om 19:49

Doorselecteren kan deze zomer eigenlijk niet. Daarvoor vertrekken er mogelijk te veel belangrijke spelers bij Ajax.dan kun je beter je ervaren reserve spits nog even houden denk ik. Wanneer naast de halve basis ook de halve bank nog vervangen moet worden verlies je wel heel veel.met alleen jonge talenten red je het niet, ook langs die kant is het handig wanneer er nog een stuk ervaring aanwezig is in de selectie.

25 maart 2020 om 20:16

Naar mijn mening kun je beter het hele zootje in een klap verkopen en weer opnieuw beginnen. Anders blijf je steeds spelers vervangen en inpassen. Dan kun je naar mijn mening beter vanaf de grond af aan opbouwen en opnieuw beginnen. Als je volgend seizoen een slecht jaar draait worden de anderen ook minder waard en Ajax moet het ijzer smeden als het heet is. Dat is, met het oog op vorig seizoen nog steeds nu het geval. Wat betreft Huntelaar. De spitspositie is sinds Milik al het zorgenkindje. Ik zou graag zien dat er eens een keer een echte spits zou worden aangetrokken. Traoré en Brobby zijn leuk voor op de bank en als invaller als de wedstrijd gespeeld is maar momenteel nog veel te licht voor het niveau dat je zou moeten nastreven. Het zou lekker zijn als Ajax een spits zou hebben lopen die er 30 in een seizoen kan maken.

25 maart 2020 om 18:18

Hopelijk nog 1 jaartje met daarna een baan als spitsentrainer.

25 maart 2020 om 19:07

Ik vind dat hij tegenwoordig totaal verkeerd gebruikt wordt.. hij mag invallen en dan gaan we hem als stormram gebruiken, alle ballen hoog op Hunter, alsof het Luuk de Jong is.. dan weet je al dat wanneer hij er in komt bij een gelijke of achterstand dat we stoppen met voetballen en het verder wel kunnen vergeten

Ik vind Huntelaar al tijden geen schim meer van de superspits die hij ooit was. Met name dit seizoen is zijn bijdrage enorm klein. Diep respect voor zijn loopbaan, maar wat mij betreft hoeft hij niet te verlengen. Zou het pijnlijk vinden als hij bijtekent en hij in z'n laatste jaar helemaal niets meer toevoegt.

Wat een speler zeg die Kjh, echt een pure nummer 9 die zo veel van scoren houdt en zo belangrijk is geweest sinds hij terug is. Ik zou hem nog een jaar geven, misschien als speler/spitsentrainer ofzo, hij kan t niet meer belopen, maar ook Traore zegt bijvoorbeeld hoe belangrijk hij voor hem is geweest. Zo'n jongen moeten we altijd bij de club houden.

25 maart 2020 om 18:14

Ik denk ook dat jonge spitsen veel van hem kunnen leren, maar je bent toch wel met me eens dat de sleet er flink op zit bij Huntelaar? Ooit wel een topaanvaller, dus ik zou het zeker toejuichen als Ajax hem spitsentrainer maakt.

25 maart 2020 om 18:31

Oh ja, kan t nauwelijks meer belopen, maar zo'n gozer in de kleedkamer blijft belangrijk. Als het alleen als trainer is ben ik ook al tevreden hoor.

Ten Hag moet ‘m in laten vallen bij een achterstand om nog iets te forceren. Maar hij doet dat ook bij 3-1 of 4-1 voorsprong met nog 10 minuten te gaan. Dat snap ik echt niet. Dan moet je gewoon Brobbey brengen.

25 maart 2020 om 17:44

Eerder Traoré, die is al verder dan Brobbey. Laat laatstgenoemde maar lekker veel vlieguren maken bij Jong Ajax!

25 maart 2020 om 17:49

Of Traoré, in ieder geval KJH niet meer brengen als de 3 punten al binnen zijn.

25 maart 2020 om 18:22

Ben ik het zeker mee eens. Desalniettemin blij met Huntelaar, heeft veel voor ons betekend, ook na zijn terugkeer nog wel. Nu is de koek wel op na dit jaar ja, hopelijk kan hij als spitsentrainer aan de slag bij Ajax, zou gaaf zijn!

Mooie cijfers hoor 74/38! Ongemerkt pikt hij ze mee.. ik zou zeggen verlengen met een looptijd na zn spelerscarriere. Iemand met zijn winnaarsmentaliteit, spirit en bewezen diensten moet je voor de club behouden.

Die spits positie is toch wel al best een aantal jaar een 'dingetje' en probleem positie.tadic is geen echte spits en was een innovatieve vondst van EtH maar dit jaar is het een stuk minder. Klaas Jan is gewoon over de houdbaarheidsdatum heen. Traore daar zie ik Absoluut niet de beoogde nieuwe Nr9 van Ajax in, overtuigd mij totaal niet. Brobbery moet je nog maar afwachten hoe die zich ontwikkeld.boadu kopen zou nog niet zo slecht idee zijn. JA ik weet dat je de eigen jeugd de kans moet geven maar als gewoon redelijk duideliijk is dat een Traore het niet gaat worden dan gewoon doorselecteren.

25 maart 2020 om 19:57

Direct eens met alles wat je zegt. Alleen moet je het bij Boadu ook nog maar zien. hoeveel grote talenten zijn er de afgelopen jaren niet geweest die uiteindelijk de stap toch niet hebben kunnen zetten.met alles wat je aangeeft zou ik zeggen dat Ajax Huntelaar nog een jaar moet houden. Over de houdbaarheidsdatum, maar de rest is ook geen zekerheidje.

Gewoon nog één jaar verlengen. Is te fit om defenitief te stoppen en dan daarna spitsen trainer.

Ik kan maar weinig spelers opnoemen die zo fanatiek zijn als Klaas, zelfs na al die jaren nog steeds supergemotiveerd en supergretig zoals hij altijd is geweest. Ten alle tijden behouden voor nog een jaar, met daarna een functie binnen de club als spitsentrainer of iets dergelijks. Het gif van die gozer werkt aanstekelijk en je hoort zijn teammaten altijd lovend zijn over hem ook, dat zegt ook wel iets.

Ik zou hem er lekker bij houden als hij nog een jaar door wil. Er vertrekken mogelijk al genoeg spelers. Jonge talenten als Traore, Brobby, en misschien zelfs Hansen kunnen genoeg van hem opsteken. Alleen moet hij het zelf ook nog willen, zeker wanneer hij zoals nu 3e keus is.

Zou me niet verbazen wanneer Frank de Boer hem nu probeert te strikken voor een mooi Amerikaans avontuur.

Terug na de graafschap. Daar waar alles begon. Kan daar heel nuttig worden volgend jaar.

Natuurlijk zou ik Huntelaar als persoon graag bij de club houden. Hij is voor een voetballer een oude man. Maar oogt nog fit. En is zo af en toe nog best nuttig voor Ajax. Maar.. Hij zou er nu goed aan doen om terug te keren bij de Graafschap en dan nog eenmaal de club iets terug te geven voor wat zij hem hebben gegeven. Of dit daadwerkelijk zal gaan gebeuren is een ander verhaal.. Maar het zou voor de club uit Doetinchem zeker een geweldige eerste aanwinst zijn voor volgend seizoen in de Eredivisie.

Mooi nog jaartje bij Heerenveen spelen. Kan mooi de jeugd mentoren en misschien onze spitsen leren hoe ze kansen om moeten zetten naar doelpunten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 4 2 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Tadic al elf Champions League-duels zonder doelpunt

De ene generale repetitie is de andere niet. Waar Atalanta afgelopen zaterdag een 1-3 nederlaag leed in het thuisduel met Sampdoria, waar Marten de Roon met een liesblessure uitviel, schreef Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren