‘Ik kan me niet herinneren dat ik zo naar de ’Invincibles‘ van Arsenal keek’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Liverpool bleef meer dan een jaar ongeslagen in de Premier League en leek hard op weg om het record van Arsenal, 49 opeenvolgende duels zonder nederlaag, te verbreken. De 3-0 nederlaag tegen Watford van onlangs maakte echter een einde aan de droom van het elftal van manager Jürgen Klopp, dat uiteindelijk op 44 wedstrijden bleef steken. Desondanks is oud-speler Emmanuel Petit erg onder de indruk geraakt van Liverpool in de voorbije maanden.

Petit plaatst het huidige Liverpool zelfs boven de Invincibles van Arsenal uit het seizoen 2003/04. De ploeg van toenmalig manager Arsène Wenger sloot die jaargang af zonder maar één verliesbeurt. "Ik heb heel veel respect voor mijn oude ploeggenoten, maar als ik dat dan vergelijk met wat Liverpool heeft gepresteerd in de laatste twee jaar", aldus Petit, tussen 1997 en 2000 actief voor Arsenal, in gesprek met de Daily Mirror. "Ze krijgen meer aandacht omdat ze de Champions League hebben gewonnen, maar ze zijn al twee tot drie jaar ontzettend goed bezig."

"Het is erg knap wat Liverpool laat zien", vervolgt Petit zijn lofzang op the Reds. "Het is echt een zeldzaamheid dat een ploeg zoveel wedstrijden wint en zo dominant is, tegen wie ze ook spelen." Een vergelijking met het Arsenal van zestien jaar geleden volgt. "Ze gaan allebei de geschiedenis in als geweldige elftallen, maar het huidige Liverpool heeft in mijn optiek echt iets speciaals. Ik kan moeilijk omschrijven wat ik voel als ik naar Liverpool kijk. Maar ik kan me niet herinneren dat ik op dezelfde manier naar de Invincibles van Arsenal keek. Liverpool heeft zonder twijfel meer indruk op me gemaakt."

Petit weet dat de complimenten richting Liverpool waarschijnlijk niet goed zullen worden ontvangen door de supporters van Arsenal. "Maar ik moet eerlijk zijn", zo benadrukt hij. "Kijk maar eens naar dit Liverpool. De motivatie, de intensiteit, de getalenteerde spelers. Dit team is echt uniek." Liverpool heeft nog maar twee overwinningen nodig om de eerste landstitel sinds 1990 te veroveren. Vanwege de coronacrisis is het echter nog maar de vraag wanneer het seizoen weer wordt hervat en wat er gaat gebeuren met de resterende speelronden.


Poll

Wat vind jij het beste elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door binny)

Liverpool heeft als team misschien meer wedstrijden gewonnen en de CL gewonnen, maar een Mane, Salah en een Firminio komen niet @ level van een Henry, Bergkamp etc. Als je een combined team maakt dan denk ik 7/8 spelers van Arsenal erin zitten tegenover 3/4 van dit Liverpool.

25 maart 2020 om 14:22

Alisson, Alexander Arnold, Van Dijk, Salah/mané en een middenvelder die beter is dan Gilberto Silva kom ik zelf op 5 uit. Persoonlijk vind ik Robertson op dit moment de beste linksback van de wereld en heb ik Cole dit niveau nooit zien halen.

25 maart 2020 om 14:27

Salah of Mané zeg je, die schat je hoger in dan bergkamp en/of Henry? En geen van de middenvelders van Liverpool is beter dan de invincibles vind ik

25 maart 2020 om 14:32

Het gaat erom hoe je het gaat vergelijken. Ik schat Bergkamp en Henry hoger in, maar hoe streep je het op elkaar af? Henry - Firminio bergkamp - Salah dan hou je bijvoorbeeld Manã© over die beter is dan Ljungberg of een Pires. Voetbalzone, Zorg ER NOU Eens DAT JE Spaties Kunt Gebruiken, DIT IS Echt Kansloos.

25 maart 2020 om 14:32

Het zijn andere type middenvelders. Veel technischer net als man city's middenveld. Toch staan die 25 punten achter :P

25 maart 2020 om 16:55

Makkelijk natrappen, maar paar seizoenen terug stond liverpool wel meer punten achter. En was er geen var dat rood gezind was. Maar goed ik hun het jullie want nog eens niks in de league zou weeral zakdoekjes zijn. Stevie G remember. Lol

25 maart 2020 om 17:41

Gast doe normaal Cole heeft z'n hele leven lang in de top gespeeld, Robertson komt toch pas net kijken.

25 maart 2020 om 18:51

Ja, die weet ik nog wel. Meer CL gewonnen dan City in de hele geschiedenis. City, de club die is veroordeeld als valsspelers. Pak de zakdoekjes maar als ze zonder financiële doping weer staan waar ze horen te staan.

25 maart 2020 om 14:25

Jij overschat de huidge wereldkampioen. Arsenal heeft dat seizoen wel niet verloren maar wel 12 keer gelijk gespeeld. Liverpool heeft nu al meer overwinningen. Ik vind het aantal overwinningen knapper dan al die gelijke spelen. Verliezen overkomt elke club. Nu is het alleen zo dat de reeks van Liverpool niet het hele seizoen is doorgetrokken maar sinds afgelopen seizoen loopt.

25 maart 2020 om 14:28

Verliezen overkwam the invincibles niet😜Daarnaast heb je elke keer een team dat meer overwinningen of meer punten haalt. Maar niemand anders wordt ongeslagen kampioen. Je zegt het zelf al ‘verliezen overkomt elke club’ dan is het toch knapper om juist niet te verliezen? Daarom is die prestaties unieker voor mij.

25 maart 2020 om 14:34

Ik vind het huidige Liverpool meer winnaars en het Arsenal van toen 'niet verliezers' :P. Ik moet wel zeggen dat ik misschien niet helemaal objectief ben haha

25 maart 2020 om 14:39

Vergeet het belangrijkste niet, Manchester City en Chelsea waren er toen nog niet! Dat is dan wel even wat makkelijker, dat Arsenal had zeker weten wel een keer verloren als die twee ploegen toen ook zo goed waren.

25 maart 2020 om 14:40

Verliezen in de Premier League maar wel in andere competities.

25 maart 2020 om 14:45

@El Fenomeno: Chelsea? Het Chelsea dat 40 punten achter Liverpool staat?? Nee Liverpool heeft maar 1 serieuze concurrent en dat is City. Net zoals je destijds enkel Arsenal en Man Utd had. Daarnaast zijn Bergkamp en Henry Legends, Mane en Salah zijn dat (nog) niet hoor. Ze hebben de status van die twee alleszins nog niet,

25 maart 2020 om 17:07

Is dat zo belangrijk? Destijds was Chelsea misschien wel beter dan nu en had je Newcastle United en Middlesbrough die hoog stonden

25 maart 2020 om 17:42

Nee die waren er niet, maar een superteam van United was er wel.

Ik vind het voetbal dat Liverpool nu speelt en dat het topteam van Arsenal speelde in beiden gevallen uniek. Echt onbeschrijvelijk hoe goed beiden ploegen waren. Dat Petit anders naar Arsenal keek dan nu naar Liverpool kan ook iets te maken hebben, met het feit dat hij toen nog speler was bij zelfs een andere club in Londen, te weten Chelsea. Ik heb net zoveel kunnen genieten van Arsenal als recent van Liverpool en beiden speelden ze een ander type voetbal. Wat je dan beter vindt is wat betreft gewoon pure smaak, van hoe jij graag voetbal kijkt.

25 maart 2020 om 16:05

Arsenal was toch een team met een hele snelle omschakeling in die tijd. Pires en Bergkamp die Henry of Ljungberg in de diepte lanceerden, maar ook Cole die als soort linksbuiten kwam opgestoomd. Achterin stonden met Lauren, Toure en Campbell spelers die geweldige atleten waren en snapten dat ze vooral moesten verdedigen. Gilberto die de balans op het middenveld in de gaten hield en Vieira die dat middenveld alleen kon domineren met zijn fysiek en loopvermogen.

Ergens wel blij dat Liverpool al verloren heeft dit seizoen. Niet dat ik het ze niet gun, maar omdat het wel mega zuur zou zijn omdat we nooit erachter zouden komen of ze het zouden flikken. Maar goed, ik geloof best dat de spelers minder zijn dan die van Arsenal, maar dat maakt het des te knapper van Klopp

Wat Liverpool nu al een paar jaar presteert, is inderdaad erg knap. Ze halen, zoals Petit al aangeeft, eigenlijk al 2 à 3 jaar echt wel een heel goed en hoog niveau. Het Arsenal van toen was toen ook erg goed en heeft enkele legendarische spelers gehad met o.a. Henry, Bergkamp, Vieira, etc. maar dat zullen namen als van Dijk, Salah, Firmino, etc. uiteindelijk ook worden. Wel moet ik toegeven dat hoe goed Salah, Firmino, Mané, etc, ook zijn, ik denk niet dat ze qua niveau/kwaliteit/status, en al die andere dingen in de buurt zullen komen bij Henry, Bergkamp, etc.

25 maart 2020 om 14:30

Dat zie ik persoonlijk ook niet gebeuren. Het kan zijn omdat ik toen nog een stuk jonger was, maar Dennis Bergkamp en Henry zijn echt twee van mijn favoriete spelers aller tijden. De klasse waarmee die twee over het veld voortschreden was echt uitzonderlijk (zeker bij Bergkamp). Dat speciale zie ik Mané en Salah echt niet evenaren.

25 maart 2020 om 14:41

Maar ik vind een Salah dan wel bijvoorbeeld iets constanter en vooral in productie, agressie dan Bergkamp.

25 maart 2020 om 15:09

Daar heb je volledig gelijk in. Alleen maakt gewoon constant zijn in productie je geen legendarische speler. Daar moet je echt speciale kenmerken voor hebben. Salah is natuurlijk een wereldspeler, één van de beste die er momenteel is, maar dat speciale wat een Bergkamp had, mis ik toch bij hem.

alisson TAA - campbell - dijk - cole - pires - viera - mane - salah - bergkamp - henry

25 maart 2020 om 14:38

Beetje aanvallend, vind je niet?

25 maart 2020 om 14:46

Het zou wel realistisch kunnen in een 4-1-4-1-opstelling met Vieira voor de verdediging, Mané en Salah op de flanken en Pirés en Bergkamp onder Henry. Ik twijfel zelf juist over Robertson of Cole.

25 maart 2020 om 16:22

Robertson / cole ben ik met je eens. @semkortlever idd aanvallend ingesteld maar wel een mooie basis opstelling lijkt me

26 maart 2020 om 09:10

Robertson speelt 1.5seizoen goed, en het is echt een schande als je hem vergelijkt met Ashley Cole. Ashley Cole is jaren geweldig geweest, misschien wel de beste back van de wereld. Het uitkappen van zijn mannetje waardoor Arsenal altijd “een mannetje meer situatie” creerde. Nee, Ash is vele malen beter en belangrijker dan Robertson.

Het knappe aan dit Liverpool is dat ze en de CL wonnen en 97 punten wisten te behalen in de competitie. Er is geen team in de geschiedenis wat de CL won zonder daar in de competitie een rekening voor gepresenteerd te krijgen. Statistisch gezien kost een diepe run in de CL zo'n 10-12 punten ivm seizoenen dat ze bijv in de achtste finales er al uitlagen.arsenal uit 2004 was geweldig, technisch fantastisch elftal. Liverpool de laatste twee jaar is ook geweldig. Denk niet dat ze te vergelijken zijn. Arsenal speelde 12 keer gelijk in hun ongeslagen seizoen, Liverpool dit seizoen is the closest to perfection als je het naar punten afzet.

25 maart 2020 om 15:23

Je hebt gelijk dat 97 punten heel veel zijn terwijl je de CL wint. Maar wij hebben in 99 en 2008 zowel de PL en CL gewonnen. En dan heb ik het alleen nog maar over United.

25 maart 2020 om 15:50

Eens, maar wel met een puntenaantal lager dan het aantal punten dat Liverpool nu al heeft. Ga maar zoeken naar een ploeg die en kampioen en CL winnaar was, er komt er niet een in de buurt van uberhaupt 90 punten.geen dig naar Utd, pure statistische observatie.

25 maart 2020 om 16:24

Toevallig hadden we in 2008 90 punten. Barça waarschijnlijk ook wel een keer? Ik snap wat je bedoeld. Zeker, wat Liverpool de afgelopen 2 jaar presteerd is geweldig.

25 maart 2020 om 16:30

@snowy1nl Barã§a van Guardiola in 2010/2011 werd kampioen met 96 punten en won de CL. Daarnaast de bekerfinale wel verloren van Real Madrid.het Barã§a van Enrique in 2014/2015 werd ook kampioen met 94 punten en won de treble.

25 maart 2020 om 16:54

Real 2016-17 won Liga met meer dan 90 punten en won de CL ook!!

25 maart 2020 om 16:58

Toen je van in het begin je geld al op utd kon zetten voor de league. Zo is het easy peasy

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Arsenal. Liverpool weliswaar CL gepakt en meer punten behaald, maar het spel van Arsenal was in mijn ogen veel attractiever. Als we het dan over de beste teams ooit hebben, gaat niemand tippen aan het Barca van Pep. Met name 2008-2011 die periode ongekend. Records aan flarden schieten, aartsrivaal meerdere malen pak rammels geven, de europese elite ook wegtikken en alle mogelijke 6 prijzen die ze konden pakken stuk voor stuk gepakt.

Ja maar dat Arsenal tussen 1998 en 2006 had wel wat magisch vond ik. Liverpool heeft het beter gedaan met een titel en de CL maar het is niet zo dat dat perse beter is. Man United en Arsenal waren in die tijd gewoon top en wedstrijden van die 2 waren altijd spectaculair. Zag laatst weer een samenvatting voorbij komen in 1998. En iedereen denkt altijd aan de bekende namen maar spelers als Wright, Dixon, Winterburn, Parlour, Anelka (korte periode), Irwin, Butt, Blomqvist, Yorke en Pallister waren ook gewoon geweldig.

Hele andere teams qua spelopvatting, dat van Liverpool is leuk om naar te kijken, dat van Arsenal is magistraal. Ik zou het zo neerzettenallisontaa - Campbell - Van Dijk - Cole Ljungberg Viera Wijnaldum Mane Henry Bergkamp

Petit is enorm rancuneus en negatief tegen zijn ex-clubs en teamgenoten. Ik neem hem al lang niet meer serieus. Herinner me hoe zwak hij was bij Barcelona en het spel enorm vertraagde. Nu beweert hij dat Messi het niveau van de Premier league niet zou aankunnen terwijl hij zwaar gefaald heeft in “het zwakke” La liga

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool8245
4.Chelsea4812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller2616
J. KloppUnknown
D. OrigiAanvaller223
AlissonKeeper200
C. KelleherKeeper00
A. LonerganKeeper00
AdriánKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

286 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Dirk Kuyt spreekt bewondering uit: ‘Je hoort niemand het claimen’

Door de uitbraak van het coronavirus liggen alle competities momenteel stil. De huidige situatie is vooral zuur voor Liverpool, dat aan de leiding gaat in de Premier League en daarmee afstevent...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren