‘Ik vind mijzelf beter dan spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Lionel Messi veroverde in december voor de zesde keer de Ballon d’Or, terwijl eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo de Gouden Bal vijfmaal in de wacht wist te slepen. Pelé heeft veel respect voor de aanvallers van respectievelijk Barcelona en Juventus, maar de drievoudig wereldkampioen uit Brazilië zet zichzelf nog steeds bovenaan het lijstje van beste voetballers ooit. Ook Johan Cruijff komt niet bij hem in de buurt.

"Ik vind Ronaldo op dit moment de beste speler ter wereld", verklaart Pelé in een interview op het YouTube-kanaal Pilhado. "Hij is de beste, omdat hij heel constant is in zijn prestaties. Je kunt Messi echter nooit helemaal uitvlakken natuurlijk, al is hij geen echte spits", aldus de voormalig spelmaker, die het evenwel lastig vindt om zichzelf te vergelijken met de sterspelers van tegenwoordig. "Het is moeilijk om die vraag te beantwoorden. Ik krijg dit namelijk heel vaak voor de voeten geworpen."

"We moeten ook zeker spelers als Zico, Ronaldinho en de Braziliaanse Ronaldo niet vergeten", gaat Pelé verder. "En iedereen heeft het ook altijd over Europese spelers als Franz Beckenbauer en Johan Cruijff." Een duidelijk oordeel volgt al snel. "Ik kan er niets aan doen, maar ik vind mijzelf beter dan al deze spelers. Er is maar één Pelé, daar zal nooit een tweede van verschijnen." De naam van Diego Maradona wordt overigens niet genoemd, terwijl de Argentijnse spelmaker van weleer ook vaak is vergeleken met Pelé.

De 35-jarige Ronaldo staat op het fraaie aantal van 725 doelpunten in 1.000 wedstrijden als profvoetballer. Messi kwam tot dusver tot 697 treffers in 856 duels, ondanks het feit dat Pelé hem niet aanmerkt als een echte afmaker. De inmiddels 79-jarige Pelé zelf sloot zijn loopbaan af met 1.281 doelpunten, al kwam een groot deel daarvan tot stand in vriendschappelijke ontmoetingen.


Poll

Wie vind jij de allerbeste speler?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door expert1962)

Waar maakt die man zich nu nog druk om wie de beste ooit is? Geniet lekker van je leven zolang het nog kan in plaatst van jezelf op een voetstuk te plaatsen. Maradona heeft er ook een handje van.

25 maart 2020 om 13:30

Het lijkt me dat er naar gevraagd werd door een journalist en daar heeft hij gewoon antwoord op. Verder snap ik hem ook wel hoor. Ik krijg het al moeilijk bescheiden te blijven als ik twee keer trivial pursuit na elkaar win, ik zou niet willen weten wat het zou zijn als ik 1 van de beste voetballers ooit geweest was. En ik denk dat dat voor velen geldt.

25 maart 2020 om 13:53

Zo een slap verhaal dat van hij werd door een journalist gevraagd van wie is de beste. Deze man weet niet meer wat hij zegt. Hij zegt messi is de beste en nu weer ronaldo, dan noemt hij neymar ook soms op in het rijtje en nu helemaal niet. Ik weet niet wat er met deze Pelé is maar bij elke interview moet hij herhalen dat hij zichzelf de beste aller rijden vind. Hij mag dat ook zeggen daar niet van maar begint vervelend te worden. Brazilië en Argentinië gaan zoiezo ook niet samen en dat is wat hem van binnen vreet wanneer de ene messi noemt of de ander Maradona. Hij maakt zich veelste druk op zo een leeftijd, terwijl hij juist moet genieten en heeft een status van hier tot Tokio maar goed het is nooit genoeg voor sommige.

25 maart 2020 om 14:25

Als er nu elk interview aan hem gevraagd wordt wie hij de beste vind, en hij vind zichzelf de beste, moet hij dan maar liegen? Ik snap het hele probleem met deze uitspraak niet echt. Iedereen verwacht blijkbaar dat mensen als Pelé, Maradona, Ronaldo,... zeer bescheiden mensen zijn terwijl heel veel mensen die veel minder bereikt hebben in hun dagelijkse leven zelf ook niet echt bedreven zijn in bescheidenheid. Ik zie het probleem niet zo erg.

25 maart 2020 om 16:44

Hij valt ook op door z'n chauvinisme. Hij benoemd heel vaak Braziliaanse spelers. Maradona, Zidane, Cruijff, etc hoor je hem zelden over. Dat hij Messi minder goed vind lijkt ook een ego kwestie te zijn. Want als er 1 speler is die kan tippen aan zijn kwaliteiten dan is het hij wel, en misschien zelfs beter. Maar die gedachte goed durft hij niet aan.

25 maart 2020 om 15:11

" Waar maakt die man zich nu nog druk om wie de beste ooit is? Geniet lekker van je leven zolang het nog kan in plaatst van jezelf op een voetstuk te plaatsen. Maradona heeft er ook een handje van ". Grote voetballers hebben vaak egos die zo groot zijn dat ze nog niet eens n het Macarena stadion kunnen. Is helemaal niet erg, moet je gewoon met een korreltje zout nemen. Beste is een subjectief begrip dat je alleen kan bepalen door spelers langs dezelfde meetlat te leggen. Terwijl dat volstrekt onmogelijk is als ze uit verschillende tijdperken stammen.

Hij vindt het lastig om zichzelf te vergelijken met spelers van nu (wat ook niet mogelijk is), maar vindt zichzelf wel de beste. Hij mag natuurlijk alles vinden, maar als jijzelf al aangeeft dat spelers van verschillende generaties niet met elkaar te vergelijken; doe dat dan ook niet. Elke generatie heeft zijn grootheden en zelfs daarin is het een persoonlijke voorkeur. Een aanvaller kan je niet vergelijken met een verdediger en omgekeerd.

Ik denk dat al deze Topspelers zich de beste vinden! Dat moet namelijk anders kan je het nooit worden!!!

Het spel is dermate veranderd dat ik het niet eens ben met Pele.grandioze legende, maar in een tijdperk dat het iedereen geweldig is op het veld kan je het niet meer met elkaar vergelijken.

Niet voor het eerst deze discussie en wat mij betreft volstrekt zinloos, want onvergelijkbaar. Andere tijden, andere sport, andere faciliteiten, andere van alles en nog wat. Pele was in zijn tijd de beste van dat moment. Cruijff, idem, Maradona idem en wie nu de beste is, is voor iedereen anders, ik vind Messi, maar kan prima begrijpen als iemand anders CR vindt.

25 maart 2020 om 16:54

Wow. Jij bent genuanceerd. Ik wist niet dat dat vandaag de dag ook nog kon. Ik vind Frenkie de beste, en ik kan het niet begrijpen als iemand anders Messi of Ronaldo de beste zou vinden.(nu kan ik me niet voorstellen dat Frenkiezone dit bericht ooit zal verwijderen, misschien blijft ie wel in de hall of fame).. *Irritant-modus-uit*.Ik kan me in je woorden vinden. Voor mij is Messi de afgelope 10 jaar de beste speler ter wereld. Ik ben heel nieuwsgierig of Mbappé of iemand anders hem nog in zijn actieve jaren duidelijk van de troon zal stoten..

25 maart 2020 om 18:06

Juist ja, andere tijden, andere faciliteiten, etc. Onder aan de streep gaat het om talent en mentaliteit. Daarin maakt het geen donder uit over welke periode je praat, want de talenten van nu zouden destijds uitblinken, zoals spelers als Cruijff en Maradona nu ook de beste zouden zijn.

"hij is de beste, omdat hij heel constant is in zijn prestaties. Je kunt Messi echter nooit helemaal uitvlakken natuurlijk, al is hij geen echte spits"dus als ik hem moet geloven kan je nooit de beste speler worden als je geen echte spits bent ?beetje raar om zoiets over jezelf te zeggen, ik denk met de intelligentie en snelheid van hedendaags, dat een voetballer als Pele niet eens op zou vallen.

25 maart 2020 om 13:38

Laatste stuk deel ik niet met je. Hij had toendertijd dezelfde faciliteiten als elke andere speler van zijn tijd en was onnatuurlijk goed. In de hedendaagse tijd zou hij ook gebruik kunnen maken van de hedendaagse faciliteiten. Ik denk dus dat je een nog betere pele zou hebben. In dit tijdperk zou hij waarschijnlijk ook 1 van de beste zijn. Hij had gewoon een buitengewoon talent. Zoals Cruijf, Maradonna, Zidane etc

25 maart 2020 om 15:25

Je hebt daar natuurlijk wel een punt door te zeggen dat hij de faciliteiten van deze tijd heeft. Ik heb hem natuurlijk niet veel gezien( paar beelden gezien via youtube), Maar de snelheid die er destijds in het voetbal zit en nu is niet te vergelijken. Natuurlijk de regels ook niet (buitenspel etc.).maar je hebt inderdaad wel een sterk punt. Ik neem bij deze mijn laatste zin terug !

3 x wereld kampioen Pele zeker beste ooit!

25 maart 2020 om 13:34

Ja, want dat ligt enkel aan je topspeler en niet aan alle ander mensen op het veld. Pele is een grootheid in het voetbal, maar de beste ooit? Dat is Ronaldo of Messi, wie van die twee weet ik nog niet.

25 maart 2020 om 13:48

@stravven, Messi schaar ik in het rijtje Pele, Cruijff en Maradona. Christiano Ronaldo schaar ik in het rijtje Zlatan, van Basten, Beckenbauer, Di Stefano en Ronaldo(de Ronaldo die bij PSV heeft gebald). Dus om Ronaldo de beste te noemen gaat mij te ver. De tijden zijn veranderd, want het voetbal van 40/50 jaar geleden was natuurlijk totaal anders dan het hedendaagse moderne voetbal. Over 20 jaar zeggen we, als ik dat nog mee mag maken, dat Messi een wereldvoetballer was, maar dat de voetballer die over de 20 jaar de beste is, beter is dan Messi. Snap je, elke tijdscyclus heeft zijn eigen goede voetballers.

25 maart 2020 om 14:53

Ronaldo in een rijtje met Zlatan en Van Basten plaatsen, dat is gewoon ronduit belachelijk. Beide spelers komen in hun beste seizoen niet eens in de buurt van Ronaldo, die dit niveau al 15 jaar op de mat legt. Ronaldo staat samen met Messi op eenzame hoogte, daaronder komen de namen die jij noemt zoals Cruijf en Maradonna. Wat deze twee mannen presteren, is gewoon zo buitenaards. Natuurlijk speelden die spelers in een andere periode, maar de dominatie van Messi en Ronaldo is gewoon ongekend, en staat ver boven de prestaties van een Cruijf en Maradonna.

25 maart 2020 om 14:57

Wat een onzin, ze horen absoluut beiden in de rij met Pele, Cruijff, Maradona, Beckenbauer, Puscas en Di Stefano. Van Basten en Zlatan waren goed, maar niet zo goed als de eerder genoemde spelers.

25 maart 2020 om 15:04

stravven,van Basten was absoluut de beste speler van zijn generatie. Het is dat ze zijn enkel (en daarmee zijn carriere) om zeep hebben geholpen, maar hij was 28 jaar toen hij moest stoppen met voetbal. Hij was dus pas 28 jaar, had nog zeker 7 jaar voor zich kunnen hebben en was al 3x wereldvoetballer van het jaar, was de spits van het beroende en befaamde AC Milan, was de speler die NL hoogstpersoonlijk naar de enige titel heeft geschoten. Hij kon werkelijk alles met de bal, technisch superieur, kon goed koppen, had oog voor medespelers en was meedogenloos.van Basten was een absolute grootsheid, een held!

25 maart 2020 om 16:34

Speelde Van Basten niet in dezelfde tijd als bijvoorbeeld Platini, Stoikov, Matthaus en Baresi? En zet jij serieus Van Basten op gelijke hoogte als Cruijff, Pele en Messi? Ik echt niet.

25 maart 2020 om 17:14

Idd Stravvven. Laatst nog een discussie mee gehad en die vonden Van Basten daar wel bij horen. Maar die zal ik persoonlijk niet in het rijtje met de allergrootste zetten. Van Basten werd ook 3x wereldvoetballer van het jaar omdat spelers als Romario en Maradona destijds die prijs niet konden winnen. Was dus alleen van Europa.

25 maart 2020 om 18:30

Zlatan op dezelfde hoogte zetten als Van Basten is vreemder dan Van Basten noemen in het rijtje met grootste voetballers ooit. Zlatan was een geweldenaar, maar wordt overduidelijk door zijn uitgesproken persoonlijkheid beter ingeschat dan dat hij kwalitatief was.

25 maart 2020 om 13:35

Dat team van brazilie won er ook 1 van die 3 zonder pele, nadat hij heel vroeg uitgeschakeld was door een blessure.

25 maart 2020 om 13:55

Waren de WK"s van vroeger, zeker in tijd van Pelé niet gemakkelijker dan tegenwoordig? Minder deelnemers, minder hoge conditie en kwaliteit over gemiddelde genomen. Etc. Etc. Als ik ook het EK 88 zag van de week op tv. Stelde niet veel voor. Een groepsfase. Een moeilijke wedstrijd tegen Duitsland. En simpele finale tegen Rusland.

25 maart 2020 om 17:18

Ek's stellen nog steeds niet zoveel voor vind ik. De nummer 3 kan zelfs al doorgaan. Wk's is altijd een intens hoge druk, het absolute toppodium om als speler te onderscheiden. Als je WK beelden van '82, '86, '90, '94, '98, '02 en '06 terugkijkt dan waren dat echt wel top Wk's hoor. Moet je eens kijken hoeveel wereldspelers er in 2006 al meededen. Nedved bij Tsjechie, Sheva bij Oekraine, Spanje met Raul, Xavi, Iniesta etc, Italie met Pirlo, Cannavaro, Totti etc, Frankrijk met enorm veel kale legendes, Brazilie met R9, R10 en Kaka. Argentinie met die kleine Leo en vedettes als Riquelme, Zanetti etc, Portugal nog met Figo, Deco en Ronaldo in een team. Engeland met de big four op het middenveld, Duitsland met echte Duitsers als Klose, Ballack, Kahn, Nederland met Van Nistelrooy, Sneijder, Van Persie etc, Zweden met Zlatan en Larsson. Dat is echt kwalitatief gezien een van de beste Wk's ooit. Als je dan kan onderscheiden als speler zijnde dan ben je gewoon een hele grote.

25 maart 2020 om 14:11

Ja dat vind ik dus echt geen goed argument. Sommige landen zijn gewoon beter dan andere en hebben een betere selectie of meer geluk. Als je dit als graadmeter neemt kan pele nooit de beste zijn aangezien hij nooit een europese supercup/ champions league titel heeft gewonnen.

25 maart 2020 om 14:40

Toen speelde je op een WK veel minder wedstrijden.

25 maart 2020 om 15:42

Je speelde op het WK van 1970 drie groepswedstrijden, en drie knock-out wedstrijden. Dat is één minder dan in 2018.

25 maart 2020 om 20:52

Dit is altijd zo een kansloos argument. Kijk dat team waar Pelé in speelde, knap zeg om dan 3x wereldkampioen te worden.. Ronaldo speelde niet de EK finale, Portugal wordt gedomineerd door Frankrijk, Eder die nooit scoort, schiet random op goal, en scoort, waardoor Ronaldo het EK wint, Higuain en Di Maria missen grote kansen in de WK finale, waardoor Argentinië niet wint. Voetbal is een teamsport, en dus is het best kansloos om zulke prijzen als argument te gebruiken of iemand de beste is.

't is toch heel simpel zoals Pele dus zelf ook aan geeft, Messi word niet gezien als echte afmaker,, wat volgens mij betekend dat er aspecten in 't voetbal zijn waar nog meer z'n kwaliteit ligt,, als je dan toch op 't aller hoogste niveau 700 goals in 850 wedstrijden maakt! Ben je de aller grootste everrrrrr!!

25 maart 2020 om 14:07

Nee Messi kan nog veel meer dan alleen maar het laatste tikkie geven. Vrije trappen assists solo's kopballen (niet vaak maar hij scoort er wel mee) Panna's. Die man kan alles met een bal en is dus veel meer dan alleen een afmaker zoals Ronaldo. Dus Pele loopt dom te praten. Maar iedereen moet lekker zijn eigen voorkeur hebben. Ik denk dat Cruijff de beste was omdat hij niet alleen als beste kon voetballen maar ook anderen veel beter liet spelen en ook omdat hij het spel als geen ander zag en kon veranderen. En Ronaldinho vond ik de leukste om naar te kijken. Altijd iets verrassends.

25 maart 2020 om 14:43

Messi is juist een speler die perfect met de juiste snelheid de bal in de zestien in de hoekjes legt. Pele is overschat, in die tijd kreeg je tien minuten ruimte en speelde je tegen tegenstanders die bijna allemaal rookten.

Dat mag Pele vinden. Ik persoonlijk vind het heel lastig te vergelijken. Nu heb ik zelf ook te weinig van Pele gezien om hem te meten aan de grootheden van nu. Het spel was toen ook heel anders. Dat Pele zo'n grootheid is, dat heeft een reden, dus daar stap ik niet zomaar overheen. Echter als ik zie wat een Messi en Ronaldo jarenlang hebben gedaan met het huidige tempo waarin het voetbal gespeeld wordt, dan gaan die toch ook wel richting een legendarisch niveau.

Ik zou mezelf ook de beste vinden als ik zo goed als pele was. Journalisten moeten stoppen met deze vraag aan pele te stellen. Die man heeft zo veel bereikt in het leven en dan ga je hem op zijn oude dag nog vragen of hij de beste ooit was en dat om de iedere maand.

Je kunt als speler van een oude generatie zo'n claim niet maken. Iedere generatie hoort naar zich zelf te kijken als het om sport gaat. Misschien had een C.ronaldo het nooit gered in de tijden van Pele omdat de C. Ronaldo van nu geleerd heeft van de voetbalgeschiedenis en zich zo verder heeft kunnen ontwikkelen. Hij heeft ook veel profijt gehad van moderne voedingspatronen en fitness. Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde. Wie weet had Pele het in 2020 niet gered, misschien had zijn lichaam 3 wedstrijden per week niet gered. Misschien had hij een transfer naar de PL gemaakt en begon zijn lichaam het ineens te begeven. Misschien was zijn lichaam perfect voor het voetbal dat in zijn jaren werd gespeeld en misschien zou het het moeilijk tegen de fitness van vandaag kunnen. Wie weet had een Van der Vaart bijvoorbeeld, die het in het moderne voetbal 60 minuten uithield, misschien 90+ minuten uitgehouden in de jaren 70. Alles ging gewoon wat trager, langer tijd om na te denken en je acties te maken. Dit is geen ''diss'' naar die spelers van toen, daarom zeg ik je moet gewoon naar je eigen voetbal generatie kijken. Misschien evolueert het huidige voetbal zich ook en vraag je je in 2040 af of spelers uit 2020 dat voetbal wel aan zouden kunnen. Misschien wordt het dan zo fysiek dat je niet kunt voorstellen dat een Santi Carzola er bijvoorbeeld tussen loopt. Ik geef slechts hypothetische voorbeelden, maar het komt er gewoon op neer dat je niet met 100% zekerheid kunt zeggen dat een Pele het ook in deze tijden het had gemaakt. Sneller tempo, minder tijd om na te denken, minder vies qua overtredingen maar er wordt fysiek wel meer gevraagd. Toen kon je je het nog makkelijk veroorloven om een roker + drinker te zijn. Zelfs eind jaren 90 werd er nog volop gedronken in de Premier League bijvoorbeeld.

blablablabla, de echte ster van het Brazillie van 58 was Garrincha, ik word zo vermoeid van Pele....voor dat iereen op mijn rug springt, ik weet heel goed wie Pele is, ik word alleen zo moe van die gozer.

25 maart 2020 om 16:13

Pelé is enkel zo publiekelijk gepusht omdat de Braziliaanse president destijds een verbod op bikini's had ingevoerd en hij een afleiding nodig had om het land weer te verbinden. Dus werd de immer politiek correcte Pelé tot nationale schat uitgeroepen en mensen waren weer blij. En zo is de mythe groter geworden. En nu gelooft hij er dus zelf in.

De beste speler ooit zou zoiets nooit over zichzelf zeggen. En wij weten allemaal wie dat is!

25 maart 2020 om 15:00

persoonlijkheids eigenschap van iemand heeft helemaal geen link met zijn/haar kwaliteiten. Als messi zo arrogant als de pest was had ik hem nog steeds veruit de beste voetballer van de wereld gevonden. Het enige waar het mee uitmaakt is de gun factor van de fans.

26 maart 2020 om 16:29

Ik refereer indirect naar Messi. Die zal zichzelf nooit de beste noemen, maar wij weten dat hij de beste is.

Ik vind Zidane de beste ooit. Ik kon genieten van zijn uitstraling op het veld, zijn aannames, zijn passing en acties. Het is toch echt afhankelijk van waar je het liefst naar kijkt?

25 maart 2020 om 14:39

Vind ik ook! Hij liet alles er zo simpel uit zien, dat wilde ik ook.

Pele behoort nog niet eens tot de top 10 besten ooit. Helaas worden vaak speler van vroeger en vooral in die landen enorm opgehemeld omdat ze toen wat toernooien wonnen. Messi is veel beter, Maradonna was veel beter, Cruijff was veel beter.

Ik wist direct dat het over Pele ging. Dit zeurt deze meneer al jaren. Voetbal van vroeger is niet meer te vergelijken met voetbal van nu. Voetballers van vroeger worden sowieso altijd groter gemaakt dan ze zijn. Nostalgie speelt daarin een grote rol. Verder blijft het ook volledig subjectief. Echter heeft Pele een verschrikkelijke vorm van grootheidswaanzin waardoor hij ook nauwelijks serieus te nemen is. Dat is jammer voor een oud-voetballer met zijn staat van dienst.

zo lang de tijdmachine op zich laat wachten zal deze discussie duren :-). Je kunt geen vergelijk maken. Voetbal ging zoveel langzamer in zijn tijd. Cruijff is mijn grootste voetballer ooit maar ook hij heeft nooit de power van Ronaldo gehad.alle bvengenoemde spelers waren bijzonder in de periode dat ze actief waren. Er zal nooit een beste zijn. Is niet meetbaar.

Van wat ik heb gezien vind ik Pelé niet eens de beste speler in zijn nationale elftal. Doe mij Garrincha maar.

Ik heb echt een enorme grafhekel aan die Pelé. Misschien wel de grootste zelfingenomen kwal van het voetbalwereldje. Continu zichzelf de hemel in prijzen en anderen naar beneden halen omdat hij anders niet relevant blijft. Gebruik je grote naam toch voor iets goeds, in plaats van dit soort geneuzel wat nergens op slaat.

Je kan voor al die spelers waar je op kan stemmen een docu maken, en daarna echt denken 'wauw, die moet wel de beste zijn?'. Maar bij 1 speler is dat toch net iets meer en dat zie je ook aan de stemmen. Alle coaches en spelers zeggen het. Pele krijgt het niet over zijn hart om een Argentijn de beste te noemen Daar heb ik al lang vrede mee genomen.

Msn, Je hebt het over een man van 80, die wereldprestaties heeft neergelegd , waar maakt je je eigen druk om? Laat de mens toch in zijn waarde!

Deze man is toch uit het tijdperk dat ploegen met 7 aanvallers speelden en op standje 16 de bal konden Aannemen, seconden goed leggen om vervolgens een poging te doen om op goal re schieten. Niet te vergelijken, maar ik denk dat een spits van het formaat Kluivert of hasselbank in het verleden al 3 klassen beter waren dan Pele.

De meest overschatte 'ster' aller tijden.

Kom op man Pele. In jouw tijd werd er nauwelijks verdedigd. Als je die beelden ziet, om je kapot te lachen. Vandaag de dag hebben we brekers als Van Dijk en Chiellini.

@andres13 en @oelie Wapper zeggen het bovenaan vrijwel perfect. Telkens die onzinnige discussies over wie wel en niiet de beste is of was, en dan zo'n Pele die zichzelf maar op de borst blijft slaan. Als mij als topvoetballer zo'n vraag zou voorgelegd krijgen zou ik zeggen:"zoeken jullie dat maar uit, ik doe niet mee aan die discussie". Bescheidenheid siert de mens, maar types als Pele en Maradona zijn die karaktertrek al heel lang kwijt.

Dit siert Pele niet. Jezelf erkenning geven ten koste van mede collega’s. Daarnaast vond ik Garrincha als voetballer toch echt de beste Braziliaan ooit (verassend he ). Toegegeven Pele heeft meer bereikt. Dat is de oprichter van het echte samba voetbal, met later Ronaldinho als opvolger van dat type spel. Neymar heeft ook diezelfde stijl, maar bij hem wordt hij altijd als respectloos verklaard omdat hij tegenstanders dmv de trukendoos vernederd. Maar we weten allemaal waar dat oordeel vandaan komt. Als echte Brasileiro fan moet ik helaas wel toegeven dat Maradona en Messi absoluut de beste voetballers ooit zijn gevolgd door Pele. Dat is mijn persoonlijke top 3. Op de vierde plaats sowieso wijlen Johan Cruijff en 5 is bij mij Ronaldo Il Fenomeno.

25 maart 2020 om 17:20

Het echte Braziliaanse voetbal werd vooral in de jaren 80 gespeeld maar helaas nooit een grote prijs gewonnen. Zico, Socrates, Falcao etc. Genot om naar te kijken!

25 maart 2020 om 19:33

Ja 82’ was het beste landenteam ooit dat geen prijs won. Imo nog beter dan het Nederland van 74. Maar vergis je niet het Brazilie vanaf 58’ tot 70’ speelde ook samba. Heel aanvallend in een 4-2-4 formatie waarbij de backs ook continue mee opkwamen. Heb hele wedstrijden en wk’s op videobanden teruggezien.

R9 was voor mij op zijn piek de beste. Een complete eenmansmachine die nergens afhankelijk van was. Diego vond ik ook een van de grootste. Helaas nooit op zijn piek zien spelen. Als je documentaires van hem kijkt dan snap je aan de ene kant wel waarom hij zo geworden is. Was er ooit een grotere en populaire speler dan Diego? Zizou wordt je automatisch verliefd op. Weinig spelers met zoveel finesse en die het elftal zoveel beter konden later spelen. Voor mij nog paar stappen verder dan een Xavi, Iniesta en Pirlo. Redondo is persoonlijk voor mij na Zidane de beste middenvelder die ik ooit gezien heb. Verder is voor mij Maldini verreweg de beste verdediger die ik ooit gezien heb. Maar Zanetti en Nesta komen aardig in de buurt. Desailly vond ik ook een erg onderschatte beast. Dan heb je natuurlijk nog geweldenaren als Ronaldinho, Figo, Beckham, Bergkamp, Nedved etc. Maar persoonlijk had ik veel meer met Rivaldo. Wordt in mijn optiek nog steeds beetje ondergewaardeerd. En van de spitsen buiten Ronaldo was Batistuta een van mijn favorieten, maar ook Suker wordt vaak vergeten. Kahn was mijn favo keeper omdat die zon enorme persoonlijkheid had. Maar dat zal ongetwijfeld een bepaalde nostalgie zijn en bepaalde voorkeuren waarom iemand een bepaalde speler de beste vindt. Over 20 jaar wordt er ook zo gesproken over Leo, Cristiano, Neymar, De Bruyne, Ramos, Van Dijk, Lewandowski enzo kunnen we nog wel even doorgaan. Ging iets mis met de opstelling maar dat moet Kahn, Cafu / Zanetti, Beckenbauer, Maldini, Carlos, Redondo, Zizou, R10 / Messi, Diego, Pele en R9 zijn.

Kahn
Cafu
Beckenbauer
Maldini

@elphenomeno Dat is wel leuk, die opstelling van jou, maar nou is Zico weer kwaad......

25 maart 2020 om 17:29

Ja die zal zekers in line up 2 of 3 komen. Maar in mijn optiek niet beter dan Pele zelf, Diego, Ronaldinho of Maradona. Sowieso enorm veel concurrentie rondom die positie. Je hebt ook nog Cristiano, Di Stefano, Best, Cruijff etc etc.

Toen Pelé speelde was er nog geen sprake van buitenspel. Als hij echt de best speler was had hij misschien ook in Europa moeten spelen om zich daar ook te bewijzen. Veel mensen zeuren er op dat Messi altijd maar bij dezelfde club speelt maar dat is in ieder geval een Europese club die elke jaar weer CL speelt. Pelé speelde zonder buitenspelval en tegen bijna alleen maar Braziliaanse clubs. Als je eerlijk bent weet je dan dat Messi beter is.

25 maart 2020 om 19:37

Ter verdediging van Pelé: hij mocht wettelijk gezien het land niet uit om elders te gaan voetballen.

Michael Jordan: 'Ik ga niet zeggen dat ik de beste ben. Ik heb namelijk nooit de kans gehad me te meten met de generatie voor mij en hetzelfde geldt voor de generatie na mij'.

@moraat Ik kende die uitspraak niet. Maar ineens sinds vandaag denk ik dat Jordan niet alleen topsporter was maar ook een wijs mens.

Voor velen is het moeilijk om hierover te oordelen omdat het niveau van het voetbal in de loop van de jaren is veranderd en velen hier sommige spelers nooit hebben zien spelen.ik ben het helemaal eens met fanclubbarca. Ook ik vind Cruijff de beste die ik ooit heb zien spelen.niet alleen omdat hij alle facetten van het spel beheerste en als de beste kon voetballen, maar hij had ook het hele overzicht en dirigeerde zijn medespelers zo zodat iedereen op de juiste plek stond.dat heb ik bij anderen nog nooit gezien, die kunnen zelf acties maken en afronden en techniek hebben maar niet de gave om een heel elftal beter te laten spelen.

In de tyd van pele zouden messi en ronaldo alleen legge te janke op t veld , nu gaat t allemaal sneller bla bla... die tyd was t vele malen harder en geen 'vrouwen' voetbal zoals nu ... dat mag ook meegenomen worden in de analyse😉

Ik snap niet dat mensen niet zien dat Pelé toen de beste was vorig 3 jaar Ronaldo met kop en schouders die jaren daarvoor Messi en dat Pelé zelf nou niet kan zeggen dat Maradona en Messi in t rijtje thuis horen dat is een onderling iets tussen Argentinië en Brazilië , anders hoort die zeker ook als je Ronaldinho noemt hoor je zeker Maradona te noemen Anders zakken we af naar inderdaad de namen zico van Basten Beckenbauer , noem maar op maar niemand zo goed als 1: Messi 2 : Ronaldo 3:Pelé 4 : Cruyf 5 Maradona

Pelé is toch dement? Van wanneer zijn deze uitspraken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chili00
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
EvertonAanvaller
TiteUnknown
WevertonKeeper
IvanKeeper
MarquinhosVerdediger10
Thiago SilvaVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

3833 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 22 21 2 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren