‘Herenakkoord’ moet Hakim Ziyech langer bij Ajax houden

Woensdag, 25 maart 2020 om

Door de uitbraak van het coronavirus is de voetbalwereld vrijwel volledig tot stilstand gekomen. Het is de vraag wanneer er weer gevoetbald kan worden, maar de Premier League hoopt de competitie in juli af te kunnen maken. De meeste spelerscontracten verlopen echter op 30 juni en Ko Andriessen, directeur van de Nederlandse spelersvakbond ProProf, pleit in gesprek met Voetbal International voor een ‘herenakkoord’, om spelers ‘wat langer bij hun club’ te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is een dergelijk herenakkoord een goed idee?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door tinus45)

Herenakkoord? Het voorbeeld dat gegeven wordt is raar. Dat een speler in juni kan meetrainen als zijn contract pas per juli ingaat, is niet vergelijkbaar. Als een speler een blessure oploopt, is het het risico van de club die (binnenkort) eigenaar van hem is.als je nu een speler langer bij de verkopende club laat spelen, loopt de overnemende club het risico.het lijkt me een overbodig voorstel.

25 maart 2020 om 08:10

Je bent gewoon bang dat Ajax tijdens de klassieker met Ajx aan treedt

25 maart 2020 om 08:10

Ziyech dus*

25 maart 2020 om 09:00

Zoals vorig jaar?

25 maart 2020 om 09:15

Die 0-3? Haha

25 maart 2020 om 09:00

" Herenakkoord? Het voorbeeld dat gegeven wordt is raar. Dat een speler in juni kan meetrainen als zijn contract pas per juli ingaat, is niet vergelijkbaar ". Is natuurlijk inderdaad appels met peren vergelijken. Het maakt nog al wat uit als een speler geblesseerd raakt terwijl hij de laatste wedstrijd voor zijn club al gespeeld heeft of dat dat gebeurt terwijl hij zijn eerste wedstrijd nog moet spelen.

25 maart 2020 om 15:19

Wat maakt dat precies uit eigenlijk? In beginsel komt dat toch op hetzelfde neer? Werknemer die arbeidsongeschikt raakt.

Oplossing is nog simpeler. Gewoon de regels volgen. Clubs spelen dan tegen een Ajax zonder Ziyech, maar met bv een Anthony. Klaas Jan kan Ajax makkelijk met een maand verlengen. En Bruno Varela is alleen een gemis als onana er voor het resterende programma uitligt. Ben benieuwd wat clubs met veel huurspelers gaan doen....

25 maart 2020 om 08:22

Dat is toch je reinste competitievervalsing. Dan speelt Ajax het seizoen zonder Ziyech uit. Chelsea speelt het seizoen ineens uit met Ziyech. Bij Ajax schuift er ineens een buitenspeler aan. Alle huurspelers vertrekken weer. Lijkt mij totaal niet handig.

25 maart 2020 om 08:32

Ach....zie het als een winterse transfer, dan speelt Ajax ook verder zonder Ziyech en Chelsea dus met. Dus hoezo competitie vervalsing. Neem ADO, die hebben een half elftal gehuurd/gekocht in de winter/tijdsns de competitie. Is dat ook vervalsing dan.

25 maart 2020 om 08:49

Haha. Alles zodat het voor AZ positief uitpakt. Denk alsjeblieft even logisch na. Ado raakt een half elftal kwijt, Twente raakt Lang kwijt, Ajax raakt Ziyech kwijt, contracten lopen af. Etc. Etc. Dit is gewoon competitievervalsing. In de winter is een volslagen andere situatie. Dan heb je eenmalig tegen een andere ploeg gespeeld en dat is gewoon een officieel transfermoment. Gewoon de regels volgen en ploegen benadelen is echt een intens belabberd idee.

25 maart 2020 om 09:00

Dat is niet waar Dr.mario. Meestal speel je voor de winterstop 18 wedstrijden, dus tegen één club heb je dan al twee keer gespeeld. Alle maatregelen die worden genomen kunnen mensen gaan uitleggen als competitievervalsing. Huidige stand doorslaggevend laten zijn qua verdeling van de Europese tickets zou in mijn ogen het meest waardeloze en onterechte scenario zijn.

25 maart 2020 om 09:25

" Dat is toch je reinste competitievervalsing. Dan speelt Ajax het seizoen zonder Ziyech uit. Chelsea speelt het seizoen ineens uit met Ziyech. Bij Ajax schuift er ineens een buitenspeler aan. Alle huurspelers vertrekken weer. Lijkt mij totaal niet handig ". Als de competitie uitgespeeld zou gaan worden, is er hoe dan ook sprake van competitievervalsing. Bij Emmen en Heracles lopen er 20 of meer spelers uit hun contract en als die niet bij willen tekenen, moeten die clubs met de A1 aantreden. Ajax heeft tegen een Heracles moeten spelen terwijl die ploeg op volle oorlogssterkte is, terwijl AZ nog naar Almelo moet. De kans dat die spelers bereid zijn om een nieuw contract te tekenen of zonder contract door te spelen en de kans te lopen om geblesseerd te raken terwijl ze op zoek moeten naar een nieuwe club, is natuurlijk nihil. Tenzij het om een contract van een jaar zou gaan, maar dat kunnen die clubs natuurlijk niet betalen, door de crisis al helemaal niet. Ik heb bovendien begrepen dat contractverlenging alleen mogelijk is als het om een contract gaat dat minimaal tot de winterstop loopt. Ook dat staat gelijk aan competitievervalsing, terwijl ik me niet kan voorstellen dat bijv. Chelsea bereid zou zijn om een half jaar langer op Zyech te wachten en ik me nog minder kan voorstellen dat Zyech daartoe bereid zou zijn. Dat herenakkoord lijkt in theorie leuk, maar is in de praktijk natuurlijk volstrekt onuitvoerbaar. Maar dat geldt ook voor twee van de 3 scenarios die de Knvb bedacht heeft. De eerste twee zijn sowieso onuitvoerbaar omdat de belangrijkste beperkingen die de overheid het Nederlandse volk minimaal tot 1 juni heeft opgelegd eruit bestaan dat mensen met niet meer dan 3 bij elkaar mogen zijn en dat ze daarbij bovendien minimaal 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Het eerste scenario van de Knvb bestaat er uit de competitie uit te spelen, tot 1 juni zonder publiek. Dat is gezien de beperkingen natuurlijk volstrekt onuitvoerbaar, zelfs als het om trainen gaat. Het tweede scenario is de wedstrijden uitspelen na 30 juni, maar dat is ook volstrekt onuitvoerbaar omdat er in dat scenario eventueel pas weer na 1 juni getraind mag worden en de clubs minstens 3 weken nodig hebben om weer opgetraind te worden. Dan is de huidige competitie pas in augustus klaar, terwijl dan ook de nieuwe moet beginnen om niet in de knel te komen met het EK. In de praktijk is alleen het derde scenario uitvoerbaar, maar dat besluit durft de Knvb pas te nemen als er niets anders overblijft. De datum van 6 april is overigens al door de actualiteit achterhaald omdat die datum is gekoppeld aan de afronding van een Rivm studie die door de pas gisteren is begonnen en minimaal 6 weken in beslag gaat nemen. De Knvb steekt gewoon de kop in het zand.

25 maart 2020 om 09:39

@Bjorn, De huidige stand pakken is ook een klote idee. Maar er is geen andere oplossing lijkt mij. Of je moet de winterstand pakken maar dan veranderd er enkel voor Feyenoord het een en ander.

25 maart 2020 om 09:49

Haha bjornce, dat snap ik dat je dat als PSV-supporter waardeloos vindt. Wat is eerlijker dan? De stand van vorig jaar? Dat is pas onterecht.

25 maart 2020 om 10:08

Ik zou zeggen pak de huidige stand en extrapoleer de resultaten van de laatste 10-15 wedstrijden om de 'vorm van het moment' op de laatste 8-9 wedstrijden door te trekken. Dat zou pas echt eerlijk zijn. Als ik daaar een modelletje voor maak, zie ik dat .... Feyenoord kampioen wordt. Hoe eerlijk wil je het hebben ??

25 maart 2020 om 10:18

@quancios dit blijft natuurlijk een eindeloze discussie; wat is wel en wat is niet terecht en eerlijk... Ik zou het jaar schrappen en dan een zo eerlijk mogelijke manier bedenken om de Europese tickets te verdelen. Misschien is het een idee om de tickets te verdelen aan de hand van het aantal Europese punten dat de clubs de afgelopen jaar/jaren hebben gehaald? Ik heb geen idee wie dan waar instroomt (behalve dat Ajax de CL ingaat), maar dat zullen in ieder geval ook Feyenoord, AZ en PSV zijn.

25 maart 2020 om 10:34

" Ik zou zeggen pak de huidige stand en extrapoleer de resultaten van de laatste 10-15 wedstrijden om de 'vorm van het moment' op de laatste 8-9 wedstrijden door te trekken. Dat zou pas echt eerlijk zijn. Als ik daaar een modelletje voor maak, zie ik dat .... Feyenoord kampioen wordt. Hoe eerlijk wil je het hebben ?? ". Jij hebt wel een heel bijzondere kwalificatie voor het begrip " eerlijkheid ". Het is ook heel bijzonder dat je de vorm van het moment uitsluitend wilt meten aan de hand van de resultaten van de laatste maanden, terwijl die vorm natuurlijk minimaal net zoveel te maken heeft met het materiaal waar je als ploeg over kunt beschikken. Bij ons noemen wat jij voor " eerlijk " verslijt, dan ook gewoon voorkeur.

25 maart 2020 om 10:56

@scepticus38. Zegt de term "ironie" jou iets? Hier ga je toch niet serieus op in.

Herenaccoord en Ajax....hahaha, goed gevonden VZ. Het nadeel is inderdaad dat soms spelers al weg zijn voor het einde van de competitie mocht die nog uitgespeeld worden. Eigenlijk is dat hetzelfde als dat er midden in de competitie rond de winter een speler weg valt....helaas dus en niet onoverkomelijk.

25 maart 2020 om 09:19

@tinus45: Als het om een enkele speler gaat, zou je inderdaad kunnen zeggen niet onoverkomelijk. Maar er zijn clubs met 8 tot 10 huurspelers die allemaal op 30 juni aflopen. Als je dan 3/4 van je basis verliest is dat niet onoverkomelijk. Dan zou het alleen kunnen als de Fifa/uefa dat voor alle clubs zo instelt. Is het juridisch gezien ook nog eens lastig, want je kan dit niet zomaar instellen (en als je dat juridisch wil inkleden, ben je al gauw maanden verder. Is een verdomd lastig parket waar de clubs en competities mee zitten. Een perfecte oplossing is er sowieso niet.

25 maart 2020 om 17:36

Ook zonder huurlingen en verkochte spelers kan iedere club nog zeker wel tot 16 man komen.dat sommige clubs dan maar eigen materiaal zoals jeugdspelers moeten inzetten dat moet dan maar en is niet de grootste zorg dacht ik zo.ideaal is het allang niet meer, zelfs verre van, maar probeer die competitie gewoon af te spelen.ik als Az-er word liever 4e of 5e dan dat we op deze manier 2e worden wat we uiteraard minimaal verdienen.vanzelfsprekend is 1e worden helemaal te gek, maar ik bedoel er alleen mee aan te geven dat ik voor het uitspelen van de competitie ben.....helaas zonder publiek.

En wat zal de speler in kwestie doen? Die zal echt niet meer geblesseerd willen raken en dan de eerste maanden mislopen bij zijn nieuwe club. Denk dat het een heel lastig verhaal gaan worden om dit soort spelers door te laten gaan na hun contract. Je moet er eens een keer tegenaan lopen dat een harde datum dus nadelig is en dus zal je nieuwe contracten moeten aanpassen met einddatum einde seizoen xx/xx. Op die manier heb je over 5 jaar alle contracten aangepast en ben je veilig mocht zo’n situatie nog eens gebeuren.

25 maart 2020 om 09:27

Hoezo hier zou Ziyech niet eens over twijfelen, die jongen wil het seizoen gewoon afmaken. Hij kan ook geblesseerd raken bij Marokko of op vakantie bij wijze van spreken en dat risico was er toch sowieso voor Chelsea. Ik ga ervan uit dat nagenoeg 90% van de spelers en clubs er geen problemen mee hebben om nog een paar wedstrijden in Juli te spelen. Je kan het natuurlijk in een contract opnemen maar dit zijn situaties die natuurlijk niemand zag aankomen.

25 maart 2020 om 10:38

" Ik ga ervan uit dat nagenoeg 90% van de spelers en clubs er geen problemen mee hebben om nog een paar wedstrijden in Juli te spelen ". Dat komt omdat je daarbij vanuit je onderbuik redeneert en het is algemeen bekend dat de onderbuik je vooral influistert wat je graag wilt horen en niet wat het meest realistisch is..

Luister, deze virus heeft ons alle aangetast. Overal in de wereld hebben we met hetzelfde probleem te maken. Ook Ajax en Chelsea. Als grote clubs moeten ze er toch wel uit kunnen komen. Ik bedoel die transferdeal verliep ook zonder kleerscheuren toch?!

En vooral niet onbelangrijk .... Ik denk dat hij de laatste bladzijde ook wil uitlezen met Ajax. Proberen z'n 2e landstitel op rij te halen zal echt een 'must' voor hem zijn. Ik denk niet dat hij zich compleet voelt als hij eerder zal vertrekken.

25 maart 2020 om 11:21

Ziyech zien spelen de laatste wedstrijden? Liep niet echt over van motivatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

304 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wissels in teleurstellende topper extra pijnlijk voor Van de Beek en Ziyech

Manchester United en Chelsea zijn er zaterdag in een onderlinge confrontatie niet in geslaagd een doelpunt op het scorebord te krijgen: 0-0. De verwachtingen op Old Trafford waren voorafgaand hooggespannen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren