Messi en Guardiola doneren miljoenen in strijd tegen coronavirus

Dinsdag, 24 maart 2020 om

Josep Guardiola en Lionel Messi hebben dinsdag forse geldbedragen gedoneerd in de strijd tegen het coronavirus. De manager van Manchester City heeft een miljoen euro gedoneerd aan de Angel Soler Daniel Foundation voor de aanschaf van medische apparatuur. De gift van Messi, ook ongeveer een miljoen euro, gaat naar het Hospital Clínic in Barcelona en een nog onbekend ziekenhuis in Argentinië, zo melden Spaanse media dinsdagavond.

De Angel Soler Daniel Foundation is een Spaanse stichting van een artsencollectief in Barcelona. Tot de donatie van de ex-speler en -trainer van Barcelona had men een bedrag van 33.000 euro opgehaald. De opbrengst zal ook worden ook gebruikt voor het maken van beademingsapparaten via een 3D-printer, zo maakt men bekend. Het is nog niet duidelijk waar de donatie van Messi voor zal worden gebruikt.

Het aantal doden door het coronavirus in Spanje blijft sterk stijgen. Het ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdag dat de afgelopen 24 uur 514 mensen zijn bezweken aan de gevolgen van een besmetting en dat het totaalaantal daarmee op 2696 is gekomen. Ook het aantal besmettingen laat een sterke groei zien. Dat steeg met meer dan 6600 gevallen naar 39.673. Spanje staat wat betreft aantallen in de lijst met getroffen landen na China, Italië en de Verenigde Staten op de vierde plek.

De overheid verlengde zondag de noodtoestand met nog eens vijftien dagen, waardoor Spanjaarden niet zomaar de straat op mogen. Alleen al in Catalonië zijn meer dan 8000 besmettingen en bijna 300 mensen aan het coronavirus overleden. De situatie in Argentinië is compleet anders, met 306 besmettingsgevallen en 6 overleden personen. De pandemie deed echter ook pas veel later zijn intrede in Zuid-Amerika.

Volgens nog onbevestigde berichten hebben Cristiano Ronaldo en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes diverse ziekenhuizen in Portugal bevoorraadt met bedden, ventilatoren en ander materiaal dat hen moet helpen in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om een afdeling van het Santo Antonio-ziekenhuis in Porto, terwijl twee afdelingen van het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon een mix van bedden, spuiten en ander medisch materiaal krijgen.

Uit dankbaarheid zullen de drie vleugels vernoemd worden naar Ronaldo en Mendes. Het is onduidelijk of deze berichtgeving op waarheid berust, daar eerder werd beweerd dat de hotels van de vedette op Madeira en in Lissabon tijdelijk in ziekenhuizen zouden worden veranderd. Portugal slaagt er voorlopig in beter in de crisis onder controle te houden dan Spanje en Italië. Voorlopig zijn er 2.362 besmettingen vastgesteld en zijn er 29 Portugezen overleden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door celsinhoda silva)

Netjes. Vorig jaar verdiende Messi 114 miljoen. Daar geeft hij een miljoen van weg. Jan modaal verdiende vorig jaar 35.000. In verhouding zou Jan ruim €300 doneren. Maar dat doet Jan lekker niet.

24 maart 2020 om 22:48

Betaald Messi 150 euro voor een brood? Die vergelijkingen vind ik altijd lekker scheef. Verder gewoon een nette actie natuurlijk

24 maart 2020 om 22:50

Ja ik kan niet goed tegen mensen die altijd mekkeren dat rijke mensen niet genoeg geven of het alleen voor pr doen, maar wat jij zegt gaat natuurlijk ook niet helemaal op. Jan heeft namelijk waarschijnlijk ruwweg rond de 50% of meer nodig voor zijn vaste lasten. Bij Messi zal dat een stuk lager liggen. Maar als je boodschap is dat Jan lekker zn mond moet houden omdat hij zelf niks doet, dan ben ik het op zich wel met je eens.

24 maart 2020 om 23:41

Wat probeer je precies te bereiken? Ik ken genoeg mensen die op jaarbasis meer dan 300 euro doneren aan goede doelen en die verdienen minder dan Jan Modaal. Messi heeft de luxe dat hij zijn geld kan gebruiken zoals hij wilt, maar Jan Modaal is druk bezig om zichzelf en zijn gezin te onderhouden met het inkomen wat hij heeft en wilt logischerwijs ook wat sparen voor zijn pensioen en voor zijn kinderen. Is het zo raar om dat te snappen dat we niet allemaal even zomaar een paar 100 euro kunnen missen?

25 maart 2020 om 10:06

Alsof Messi niet moet sparen voor zijn pensioen na z'n 35ste en voor zijn hele familie kinderen en kleinkinderen. Hij wil met dat geld blijven investeren en doneren, als je naar Ronaldinho kijkt die een paspoort vervalst heeft omdat hij helemaal blut is...

25 maart 2020 om 11:39

"alsof Messi niet moet sparen voor zijn pensioen na z'n 35ste en voor zijn hele familie kinderen", nee dat hoeft hij inderdaad niet nee. Messi verdient 350.000 euro (!!) per dag. Na 1 jaar heeft hij meer dan 125 miljoen (bruto) verdiend en is hij dus al klaar met sparen voor zijn volledige nageslacht plus alle aanhang. Begrijp me niet verkeerd, het is gewoon prachtig dat Messi een miljoen doneert t.b.v. Corona bestrijding en daar heb ik alle respect voor. Maar laten we niet doen alsof hij ook moet sparen voor zijn toekomst, net als wij. Die man verdient zo exorbitant veel geld dat het gewoon praktisch onmogelijk is om niet te sparen. Als je 2.5 miljoen euro per week verdient hoeven jij en je hele familie zich absoluut nergens druk om te maken, ook na je 35 jaar kun je blijven leven als een god in Frankrijk en nog zul je nooit in de financiele problemen komen. Desalniettemin zeg ik nogmaals: fantastisch dat Messi dit doet!

24 maart 2020 om 23:45

Netjes van de heren miljonairs. Geen haar op het hoofd van deze Jan die er over denkt om 300 euro te doneren. Ik mag hopen dat ons land een potje achter de hand heeft voor dergelijke situaties.

25 maart 2020 om 08:55

Wat zijn belastingen dan? Door al onze jaarlijkse bijdragen aan de staat kunnen ziekenhuizen juist renderen. Mensen kunnen bij wijze van spreken zich kosteloos laten behandelen. Betaalt Messi wel netjes zijn belastingen?

25 maart 2020 om 10:08

Inderdaad, Messi heeft evenveel belastingen betaald dan meerdere duizenden mensen bij elkaar.

25 maart 2020 om 10:03

En Messi doneert aan verschillende stichtingen, samen goed voor meerdere miljoenen. Zelfs in verhouding doneert hij meer dan de meeste mensen, het is altijd makkelijk haten ¯\_(ツ)_/¯

Haha grapjas. Messi verdient Jans gift in een iets minder dan anderhalve minuut.. Denk dat Jan er iets meer dan 3 dagen over doet. Nogal een verschilletje he.. er hier nog vanuitgaande dat Messi per elke minuut van de dag betaald krijgt. Kijk je naar wanneer hij echt werkt, gaat het nog schever 😉

25 maart 2020 om 00:26

Messi verdient 350k per dag inclusief sponsors en al. Ik heb zoiezo echt respect voor alles en iedereen die proberen te helpen maak niet uit hoe. We zitten nu in een tijd waar we met z’n alle tegen moet vechten. Je hebt de Nike reclame gezien toch waarin ze aangeven dat we nu met z’n allen 1 team zijn en zo voel het ook. Ik hoop dat we deze zwarte tijd heel snel achter ons kunnen laten en dat iedereen weer van mekaar kan genieten en mekaar een knuffel durft te geven of een gewone hand. Er heerst zoveel angst wat gewoon niet normaal is en niet leuk. Ik kwam gisteren vrienden tegen die ik een tijdje niet gezien had en ze wouden geen hand geven wat ik zeker begrijp alleen sta je er op dat moment niet bij stil omdat je dan denkt het is een vriend die je al jaren jaren kent. Je zal nooit denken van het zal mij overkomen en ineens hoorde ik dat een bekende vriend die letterlijk paar straten verderop woont in coma ligt, op dat moment gaat het pas echt tot je doordringen. Mensen moeten dit echt serieus nemen en zoals ik al zei ik hoop echt dat we dit snel achter ons laten. Ik wens iedereen op VZ super veel gezondheid toe.

Aan de reacties hierboven te zien is de donatie-politie snel op de plaats delict. Iemand maakt een donatie en waar het bijna alleen om gaat is “heeft messi genoeg gedoneerd gezien zijn salaris?” Mooie gebaar van messi en guardiola meer kan je er eigenlijk niks over zeggen als je een weldenkend mens bent. Situaties in europa verslechteren alleen maar helaas. Ik vraag mij af of De zorg in Nederland het aan kan of dat wij over 2-3 weken ons ook in italiaanse toestanden gaan bevinden

Ik zou nog maar even wachten met de schouderklopjes. Lavanguardia meldde gisteren dat de spelers van Barcelona NIET akkoord gingen met een tijdelijke salarisvermindering. Als dit waar blijkt te zijn in deze tijden van pandemie en en economische catastrofe dan is het toch werkelijk schandalig dat dik betaalde voetbalmilionairs niet eens een salarisvermindering willen toestaan.

25 maart 2020 om 12:58

Dit gaat over de donatie naar ziekenhuizen en niet over salaris vermindering. Een donatie naar een ziekenhuis verdient een schouderklopje.

25 maart 2020 om 13:48

Dan verdiende Pablo Escobar ook een schouderklopje aangezien hij miljoenen van zijn drugsgeld aan arme mensen in Medellin schonk. Komop zeg. Dit is overduidelijk PR van kamp Messi, om zo geen slechte reputatie van geldwolf te krijgen. Wat maakt die een miljoen uit als hij anders bij een salarisverlahing 5/6 miljoen zou kwijtraken. Gelukkig blijft dit dan dankzij die donatie onderbelicht.

25 maart 2020 om 13:59

Messi haalt zijn geld niet uit drugsverkoop zoals pablo escobar. Je vergelijking gaat niet op. (Criminele als pablo escobar daar gelatn dat is een andere discussie) een goede daad is een goede daad. Of messi een geldwolf is of niet, een donatie van 1 miljoen naar het ziekenhuis is een goede daad en verdient een schouderklopje. Een geldwolf kan ook een goede daad verrichten dus wewt niet wat jij zo moeilijk zit te doen hier. Het is ook nooit goed.

Haalt Messi nou echt voor het eerst pas geld uit zijn portemonee om mensen te helpen? Wat een slecht mens is Messi zeg. Jan modaal doneert al Jaaaaaaren dat ene 50centje per maand die ze kunnen missen en Messi geeft niet eens paar duizenden of miljoentjes om mensen te helpen OMG wat een slecht mens is dat. Messi geeft nooit iets uit om anderen te helpen en wij doen dat allemaal wel elke maand. Hopelijk klopt dit en geeft hij eindelijk wat om anderen te helpen. Als ik zo rijk was als Messi en 700miljoen op mijn bank had dan had ik wel vaker geld gegeven en meer zelfs “ ik denk ongv 100miljoen” hopelijk vinden de mensen die oh zo moeilijk hebben met hun 2000 p maand en maandelijk wel iets geven al is het 50cent aan goede doelen dat goed van mij. Hahaha ‘ laten we allemaal achter Messi aan zitten want hij is de voetballer die het meeste verdient en niks geeft om anderen te helpen. Ik durf te wedden dat hier mensen zijn die niet eens 1 fuckng cent in maanden of jaren hebben uitgegeven om een ander te helpen ‘ ga hard trainer misschien word je ook zo een dik betaalde voetballer en laat ons dan zien hoeveel jij gaat geven om mensen te helpen’ of anders laat nu maar zien wat jij geeft per maand. Oh nee ik ken mensen ‘ ik ken een vriend die oh zoveel geeft blablablaa wtf geef jij zelf? Ja precies’ alleen maar commentaar

25 maart 2020 om 08:40

Wij betalen zoiets als belastingen. Met dat belastinggeld kunnen niet-essentiele gebouwen zoals ziekenhuizen en politiebureaus renderen. Bovendien komt Jan Modaal ook niet in het nieuws omwille van belastingontduiking of belastingontwijking. Als het waar is dat Messi deze miljoen gedoneerd heeft om het nieuws van het weigeren om minder salaris te krijgen een beetje af te zwakken terwijl miljoenen andere mensen in Spanje, Europa of zelfs de hele wereld enorm in de problemen zitten door de economische gevolgen van het Corona Virus dan kan je zo'n donatie ook wel met een korreltje zout nemen.

25 maart 2020 om 10:11

Messi doneert aan verschillende stichtingen, samen goed voor meerdere miljoenen. Zelfs in verhouding doneert hij meer dan de meeste mensen, het is altijd makkelijk haten ¯\_(ツ)_/¯

25 maart 2020 om 10:40

Welke stichtingen? Lege bv’s in Uruguay? Dat Messi aan stichtingen doneert doet niks af van zijn kwalijke gedrag om belastingen te ontduiken of ontwijken. De staat loopt hierdoor miljoenen aan inkomsten mis. Inkomsten die mede benut wordt om andere mensen die wel netjes hun belastingen betalen te helpen omdat ze nu tijdelijk werkloos zijn en van dag tot dag moeten leven.

25 maart 2020 om 13:51

wat doe jij eigenlijk voor anderen, welke goede doelen ondersteun jij? Is het goed als Messi van 40euro per week leeft en de rest van zijn geld aan goede doelen geeft, zal jij dan tevreden zijn? of heb je liever 30?

25 maart 2020 om 14:00

@celsinho Hij is van de donatie-politie. Detective ajax/barca is een van de beste in zijn vakgebied. En was meermaals betrokken van het onderuithalen van meerdere nep donaties. Toon een beetje respect!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3712 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 22 19 3 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Luis Enrique: ‘Hij komt van alle spelers het dichtst in de buurt van Messi’

Lionel Messi is met zes Ballon d’Or-zeges op individueel vlak de succesvolste speler aller tijden en de Argentijnse superster van Barcelona heeft ook op Luis Enrique al de nodige indruk gemaakt....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Juventus is van plan om Aaron Ramsey aan te bieden als wisselgeld voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren