Gözübüyük fileert collega: ‘Hij loopt nog net niet op naaldhakken'

Dinsdag, 24 maart 2020 om

Serdar Gözübüyük maakte in 2010 zijn debuut in de Eredivisie en floot de afgelopen jaren onder meer in de Champions League en de EK-kwalificatie. De 34-jarige leidsman, die in zijn jeugd op hoog niveau als doelman actief was bij Olympia Haarlem, kende een zware weg richting het profvoetbal. “Ik ben blij dat ik ondanks alle haters ben doorgegaan”, zegt een uitgesproken Gözübüyük in het programma Bij Andy in de Auto. Gözübüyük komt in de zomer met een boek, waarin hij van plan is het nodige te onthullen en hard belooft uit te halen richting een collega.

“Die pak ik wel een keer terug, dat zal ik nooit vergeten. Een collega is nog steeds actief in de Eredivisie. Dat ga je wel lezen. Hij loopt nog net niet op naaldhakken en met botox in zijn gezicht”, zegt de scheidsrechter. “Een collega-scheidsrechter, ja. Ik ga wel benoemen wat hij over mij heeft geroepen en wat voor dingen hij heeft gedaan. Ik zal nooit vergeten wat voor beeldvorming er in de beginjaren van mij is gecreëerd, wat voor verdriet dat ook mijn vrouw en mijn gezin heeft gebracht.”

“Ik heb zoveel dingen meegemaakt. Mensen denken allemaal: scheidsrechters, dit of dat. Maar ook daar is strijd”, gaat Gözübüyük verder. “Daarom wilde ik nooit afhankelijk zijn, van: ik moet die wedstrijd hebben, want anders verdien ik geen geld. Rot op, man. Als ik nu geen wedstrijd heb, ga ik leuke dingen doen met mijn kids. Ik ben blij dat ik onafhankelijk ben.”

“Die persoon doet het hartstikke goed als scheidsrechter, daar gaat het niet om. Maar het gaat mij meer om het karakter, dat er dingen zijn gebeurd waar ik achter ben gekomen. Dat heb ik ook gezegd tegen de KNVB, want bij een andere werkgever waren er wel dingen gebeurd. Dat ga ik wel onthullen in mijn boek, dat wordt wel een shock voor bepaalde mensen”, belooft Gözübüyük. Hij vertelt dat zijn Champions League-debuut altijd zijn droom is geweest. “Daar heb ik ook fucking hard voor gewerkt. Dat was een emotioneel moment.”

“Mijn ouders zeiden altijd: ‘Ga naar de universiteit’. De Champions League was mijn universiteit. Mensen lachten me vroeger altijd uit dat het niet zou lukken. Toen het was gelukt, kreeg ik wat meer respect terug”, gaat de leidsman verder. Gözübüyük erkent dat hij soms wat mist in een wedstrijd. “Maar dan geef je elkaar na afloop een hand. Dat vind ik weleens jammer van mensen er omheen, of het nu directeuren zijn. Dan staan ze daar in de catacomben en dan maken ze een opmerking, waarvan ik denk: waarom doe je dat? Tijdens de wedstrijd boeit het me niet, maar om het na de wedstrijd voor een camera te doen is de makkelijkste weg om iemand zwart te maken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door feye88)

'Voetbalcontact', Lamprou vs Lammers, Ajax-Heerenveen, januari 2019. Vanaf dit moment heb ik deze scheids helaas nooit meer serieus kunnen nemen. Niet dat ik dat daarvoor wel deed. Dat neemt hij zichzelf namelijk wel.

24 maart 2020 om 21:32

Het is wel een eerste klas engnek vooral dat moment met dat bandje waar ‘RESPECT’ opstond en met Slutsky.

24 maart 2020 om 21:39

Was dat niet met Maaskant?

24 maart 2020 om 21:42

@NJfromVol, Klopt. Thuiswedstrijd van Groningen.

24 maart 2020 om 21:54

Ik las het verkeerd. Ik dacht dat hij schreef "dat bandje waar ‘respect’ opstond met Slutsky. ", maar hij schreef net iets anders.te snel gelezen.

25 maart 2020 om 03:02

Dat RESPECT issue vond ik feitelijk superterecht en ik vind het achterlijk dat iedereen daarover valt en niet over het debiele optreden van Maaskant. Aldus een Groningen supporter.

24 maart 2020 om 21:46

Vabaf dat moment heb je hem nooit meer serieus genomen, maar dat deed je daarvoor ook niet? Manmanman dit zijn diepzinnige teksten. Het is een scheidsrechter, die maken fouten. Sommige zijn beslissend, andere fouten hebben vaak minder invloed. Ik ben blij dat ze bij de KNVB deze Serdar wel serieus nemen, want het is gewoon een redelijke scheidsrechter.

Oei, dit zijn wel zware teksten. Ik denk dat ie het over Makkelie heeft. Maar daar zullen we later wel achter komen. Benieuwd of Slutsky ook nog aan bod komt 🤔

24 maart 2020 om 21:54

Die is volgens mij al geweest

25 maart 2020 om 08:35

Ik denk dat hij het over Nijhuis heeft.

25 maart 2020 om 08:46

Nijhuis heeft hem eens meegenomen naar VI, dus die zijn wel goed met elkaar. Ik denk ook Makkelie.

Ik ben wel benieuwd op wie hij doelt? Kuipers? Makkelie?

24 maart 2020 om 21:46

Zal Makkelie wel zijn aangezien die homo is dacht ik.

24 maart 2020 om 21:47

En dat maakt uit omdat? Botox staat niet gelijk aan homo zijn oid.

24 maart 2020 om 21:50

De combinatie botox en naaldhakken is er een die wijst naar een homo, dat mag toch gewoon gezegd worden?

24 maart 2020 om 21:50

@Rutgerrr, Hij zegt toch niet dat het wat uitmaakt. Hij geeft alleen over wie hij denkt dat het gaat. Reageer niet zo gepikeerd joh..

24 maart 2020 om 21:51

Ik gok op nijehuis, die doft zich alleen maar op voor talkshows

24 maart 2020 om 21:56

Nijhuis heeft een tijd geleden nog met Gozbuyuk samen bij VI gezeten. Ik denk dat zij sowieso bij elkaar horen.

24 maart 2020 om 22:00

Hoogst waarschijnlijk bedoelt hij ijdelheid. Dat jij de combinatie botox en naaldhakken linkt aan homo's zegt meer over jou dan over gözübüyük.

24 maart 2020 om 22:11

Dat hij dat als onderscheidende kenmerken ziet en daar denigrerend over doet, zegt best iets over Gözübüyük.

24 maart 2020 om 22:59

Met Nijhuis heeft hij niks tegen, zei die ook tegen Andy.

24 maart 2020 om 23:00

@e013willem: Waarom wijst de combinatie botox en naaldhakken naar homo? Volgens mij zit de hele tv wereld aan de botox, waarvan veel hetero, verder zie je zelden tot nooit homos op hakken, dus vind je conclusie een beetje voorbarig.

25 maart 2020 om 00:03

Hij zegt ‘hij loopt nog net niet op naaldhakken’. Net niet dus. Over het algemeen zijn het vrouwen die naaldhakken dragen en zijn het vaker vrouwen die botox spuiten dan mannen. Homo’s neigen vaker de vrouwelijke kant op dan hetero’s, dus die gedachtegang is wel te verklaren. (Dit is niet lullig bedoeld tegenover homo’s en ik bedoel dan ook niet dat daar iets verkeerd aan is) Desalniettemin een goedkope opmerking van hem die ook niet eens grappig is.

25 maart 2020 om 02:05

Het was niet bedoeld om homo's te beledigen, laat dat voorop staan, maar het mag toch gezegd worden dat deze uitspraak neigt naar het feit dat hij een homo bedoeld. Laten we aub niet te korte teentjes hebben. Als ik het fout heb dan ben ik het de eerste die het toegeeft, maar gezien de context die Gozubuyuk geeft inclusief dat hij succesvol is lijkt het me Makkelie.

25 maart 2020 om 07:47

Als dit in de context van homo's bedoeld zou zijn dan zou hij voor het leven geschorst kunnen en moeten worden door de knvb. Dan breng je met je zielige rancuneuse gedrag niet alleen je collega's maar ook je werkgever in de problemen. Ik hoop dat hij dit pubergedrag ooit los kan laten en vraag me oprecht af of hij ook met deze instelling het veld op stapt.

Snap dat ie gefrustreerd is maar zo persoonlijk gaan worden, of in ieder geval dat nu al aankondigen, vind ik echt een zwaktebod.

24 maart 2020 om 21:37

Opzich eens hoor. Maar als ik het vanuit zijn perspectief lees heeft blijkbaar Makkelie, hem dingen geflikt waar hij erg mee zit en zelfs zijn vrouw last van heeft gehad uiteindelijk. Dan mag je best wat terug zeggen vind ik, redelijk menselijk.

24 maart 2020 om 22:52

Volledig met CoMokum eens. Om je op een dergelijke, onbeschofte manier uit te spreken geeft in feite aan dat je er nog steeds mee zit. Een zwaktebod inderdaad. Hiermee laat hij het tegenovergestelde zien van onafhankelijk zijn. Iets wat blijkbaar belangrijk voor hem is.

25 maart 2020 om 06:58

Tja, maar als iemand mij iets flikt, wat ook mijn vrouw beschadigd, of dat ze er last van heeft, wordt ik ook heel rancuneus. Mij "pijn" doen, ok. Maar van het gezin blijf je af! En dat kan ook nog wel 10 jaar na dato, afhankelijk van wat er gebeurd is.

25 maart 2020 om 07:51

@MessiBazoer, Mits makkelie zijn vrouw verkracht heeft is het meer iets dat de overeenkomst tussen de guzubujukjes een ongekende berg rancune is. Als hij ook met deze instelling het veld instapt heeft hij de helft van de kaarten al voor de wedstrijd op het formulier staan

25 maart 2020 om 00:32

Vind het ook niet heel sterk dat Vd Meijden er als een mak lammetje naast zit. Die praat altijd netjes naar de mond van zijn gast. Echt verschrikkelijke kwaliteit interview.

25 maart 2020 om 07:54

Andy pretendeert toch ook niet dat hij zomergasten zit te presenteren? Dit is gewoon het format. Een leuk gesprek, met humor en bij voorkeur een spaakmakende anekdote hier en daar.

25 maart 2020 om 16:31

Ik zeg ook niet dat hij dat pretendeert. Ik zeg dat ik het niets vind.

25 maart 2020 om 22:32

Daar heb jij weer gelijk in 😉

Ongelofelijk hoe deze man al zijn credibility weet te verliezen in 30 minuten. Los van alle opmerkingen over 'de haters' (dan denk ik: maak je jezelf nu niet iets te belangrijk) is deze opmerking over wss makkelie zeer misplaatst. In principe maakt Serdar duidelijk hoe hij over homoseksualiteit denkt, en dat is iets wat de KNVB naar mijn mening niet kan accepteren.

25 maart 2020 om 13:05

Hij maakt helemaal niet duidelijk hoe hij over homos denkt, dat maak jij ervan. Je moet niet zomaar iemand beschuldigen.

25 maart 2020 om 14:46

"Hij loopt nog net niet op naaldhakken" hoe moet ik dat anders interpreteren dan?

26 maart 2020 om 14:11

Dat hij iemand zeurderig, geniepig,tuttig,roddeltante,bitchy etc vindt.Het kan het wellicht over makkelie hebben,maar ik denk niet dat hij doelt op zijn homoseksualiteit.Hij zal in dit geval doelen op iemand zijn gedrag.

26 maart 2020 om 14:21

Als er toevallig homo's zijn die zich aan dit gedrag schuldig maken,dan mag hij dat benoemen.Het gaat om het gedrag niet om de geaardheid van een persoon.Voor hetzelfde gaat het om een hetero m/v,Ongeacht.

Sinds wanneer is keepen bij Olympia Haarlem hoog niveau...?

24 maart 2020 om 21:40

Die club is toch opgeheven vanwege turkse maffia praktijken?

24 maart 2020 om 22:08

Doel jij niet op Türkiyemspor?

24 maart 2020 om 22:09

De opgeheven vereniging was toch Turkiyemspor uit Amsterdam vanwege de maffia praktijken? De voorzitter was voor zijn restaurant neergeschoten waar zijn familie erbij was..

24 maart 2020 om 22:45

Hij kan ook Young Boys Haarlem bedoelen, dat was alleen niet met Turkse praktijken. Ooit in de jeugd (divisie landelijk) tegen gespeeld. De club had alleen een B1, A1 en 1ste en er zat zoveel geld dat bijvoorbeeld Jordi Schell (redelijk talent bij Ajax A1) er naartoe ging. B1 5 jaar op rij kampioen, A1 5 jaar, 1ste 4 jaar geloof ik. Werden ook trainingskampen naar Argentinië georganiseerd om tegen Boca Juniors te spelen, was hun voorbeeldclub vooral qua shirt. Een complex waarbij je eerder aan een vijfdeklasser denkt overigens.

24 maart 2020 om 23:51

Inderdaad een opmerkelijke vereniging waar mijn oude coach hoofdtrainer is geweest. Heb er bizarre verhalen over gehoord maar ze hadden wel veel goede voetballers. Afvallers van Ajax, Az, Volendam, Telstar en Haarlem konden daar een tweede kans krijgen en hadden dan twee jaar om in het eerste te komen en anders moesten ze vertrekken. Vriend van mij heeft er ook twee jaar in de spits gespeeld en verdiende daar aardig voor een club op dat niveau. Van de werkelijke praktijken heb ik geen weet maar de stekker werd er wel plots uitgetrokken.

25 maart 2020 om 00:01

Nou ik heb het boek Voetbal & Maffia 2 gelezen en daarin wordt deze club beticht van illegale pokeravonden met serieuze bedragen. Ook namen ze schulden van iemand over en probeerden ze die niet op de leukste manieren te innen van degene die het verschuldigd was.

Ik kan een volwassen man die spreekt in termen als 'haters' uiterst moeilijk serieus nemen. Neemt zichzelf veel te serieus en is waarschijnlijk zo'n persoon die tegen geen enkele kritiek kan.

24 maart 2020 om 22:08

Komt omdat jij bepaalde teksten niet in context kunt plaatsen en denkt dat hij het letterlijk bedoeld met mensen die een hekel aan hem hebben.

25 maart 2020 om 00:22

Nee, dat is omdat het woord haters gewoon absoluut geen waarde meer heeft, en tegenwoordig wel degelijk iets zegt over het niveau van een gesprek als het gebruikt wordt. Een beetje zoals Hitler die in de politiek word aangehaald, dan heb je de discussie eigenlijk al verloren.

Hij heeft vooral met zichzelf te doen. Hij positioneert zich als sterk en onafhankelijk, maar ik vind hem juist zwak en gefrustreerd overkomen.

24 maart 2020 om 21:55

Lijkt wel alsof hij nooit volwassen is geworden. Een 34 jarige man die praat met de mond van een 14 jarige.

En weer iemand die het woord haters gebruikt, dit woord is inmiddels zo vaak uitgekauwd dat het geen enkele waarde meer heeft.

Nou dan kan Serdar zijn carrière wel schudden. Gelukkig maar want hij kan er helemaal niks van met zijn populaire gelul. Een van de slechtste scheidsrechters en dat is een wereldprestatie met al die B acteurs die in dat korps rondlopen.

Ik zou hier als scheidsrechtersbond keihard tegen optreden. Pure laster. Zoiets los je intern op. Wees dan een vent en praat het uit. Of scheld elkaar even verrot en laat het dan rusten. Die deur zit nu dicht, dus laat hem zijn fluit maar inleveren en dan kan hij ergens anders slachtoffertje gaan spelen. Hij schaadt de hele bond hiermee. Echt, wat bezielt zo iemand?

Zojuist bekeken; tenenkrommend. Ik had hem eerlijk gezegd hoger ingeschat. Hij weet toch dat dit wordt opgenomen? Of is hij zo achterlijk? Alleen die houding al met z'n nep 'swagger' gedrag met kreten als: 'al die haters; ik pak ze nog wel', 'ja broer, je weet toch'. Klap op de vuurpijl ook nog een collega schofferen. Ik vind dat je als scheidsrechter overal boven moet staan. Helemaal bij die over het paard getilde profvoetballers. En dan weet je jezelf zo te profileren! Sterk en onafhankelijk.... de groeten. Een zwak, arrogant en egoïstisch optreden. Hij had juist sterk en onafhankelijk overgekomen als hij onverstoord door zou blijven knokken tot de top! Dit soort dingen (zoals een boek) worden niet in dank afgenomen in Zeist.

Tsja, waarom moet je de vuile was op straat gooien, als die andere collega die je gaat fileren dat ook niet in het openbaar gedaan heeft? Tenminste ik kan mij weinig relevante incidenten herinneren tussen Serdar en collega scheidsrechters. Ook is bij mij geen beeld blijven hangen van hoe hij in het begin van zijn carriere bekend stond. Laat staan dat ik weet wie daar aan heeft bijgedragen, dat daar nog een rekening open zou staan. Ik proef vooral veel frustratie en gevoel van miskenning. Als je zo onafhankelijk bent, waarom maak jeje dan druk over beeldvorming van zogenaamde 'haters'. Sta daar dan ook boven.

24 maart 2020 om 22:08

Een aantal jaar geleden deed er een gerucht de ronde dat hij zat zitten pokeren om geld met een aantal voetballers die hij regelmatig moet fluiten. Daar is toen nog wel wat ophef over geweest, ik vermoed dat het daar over zal gaan.

Hij straalt altijd uit dat respect hoog in het vaandel staat, dat hij rechtvaardig is, correct, en zo voorts. Maar nu komt er een boek uit en gaat hij los. Natuurlijk, want een boek waarin je vooral correct blijft, die zal geen bestseller worden.op de een of andere manier ben ik niet nieuwsgierig geworden naar dit boek. De voetbalsites zullen wel citeren uit zijn boek, dan weet ik voldoende en hoef ik de rest van het verhaal niet te lezen. Gewoon niet zo geïnteresseerd in t verhaal van gozubuyuk.

Eerlijk gezegd vind ik dit hele verhaal vooral niks duidelijk maken.over wie en wat gaat het hier ? Geen idee. Zeg dan niks of zeg wat je wilt zeggen. Ik snap dat hij een boek uit gaat brengen en dat hij daarin duidelijk wordt. En dat hij dat boek graag goed verkocht ziet worden snap ik ook. Maar heel veel lullen en niks zeggen vind ik ook niet geslaagd.

Heel wat jaren geleden ooit is als gast docent gehad. Kwam een dag over zijn werk vertellen. Hele sympathieke man. Hoop dat zijn boek goed verkoopt is hem gegund.

Waarom is er de behoefte om scheidsrechters als publieke figuren neer te zetten? Natuurlijk waren Blankenstein en Luinge ook al markante figuren, maar die floten tenminste nog internationale topwedstrijden. De beste scheids is in mijn optiek degene waar beide zijden het minst op aan te merken hebben. Niet degene die boekjes schrijft waarin hij collega's beschimpt of zijn gram haalt .

24 maart 2020 om 22:50

Mario van den Ende zal ook best een lastig figuur zijn, maar ik vind het een goede scheidsrechter met internationale allure.

Ja haters die zijn er zeker,vooral als je een allochtoon bent moet je dubbel zo hard werken,niet overal dat weet ik daar wordt men zeker gerespecteer en gewaardeerd,hij heeft een situatie meegemaakt en benoemd het zo,of je hem serieus neemt of niet, niemand is perfect maar mag wel vertellen wat hij heeft meegemaakt,maken we ook mee hoe het leven van een scheidsrechter is

Mooi stukje marketing voor zijn aanstaande boek. Wat een droeftoeter. Vind zichzelf een hele meneer zowel op als buiten het veld en gaat dan dit soort cliffhangers vlal voor de publicatie van zijn boek geven. Allemaal toneelspel en iedereen trapt er nog in ook. Een simpele eredivisie scheidsrechtertje met een boek over zijn carriere als scheidsrechter. Lachwekkend.

Dit gaat duidelijk over Makkelie... Hij bewijst trouwens maar weer dat het een eng mannetje is... Ik denk niet dat je als speler veel met hem kunt spreken in het veld.. Fluit overigens de laatste jaren wel steeds beter..

Wat een droeftoeoter, nu al inluiden dat je iemand te grzen neemt wijst alleen maar op rancune, daar bereik je niks anders mee dan verkoopcijfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
Barcelona laat de komst van Lautaro Martínez afhangen van Luis Suárez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren